Pilvi, mikä pilvi? Pelottaa!

Pilvi, niin mikä pilvi, kaikki siitä meuhkaa, mutta minussa se aiheuttaa hieman turvattomuuden tunnetta. Olen vanhanaikainen ihminen ja vielä isovanhempien kasvattama, siinä hieman extra bonusta eli vanhanaikaisuuslisää… 

Muistan kun teininä rämpytin kasetilta Vivaldin Neljää vuodenaikaa ja mummi huuteli keittiöstä” laita tuo rämpytys pienemmälle”. Tuumin silloin, että mummihan on ihan totaalisesti pihalla, täällähän soi Neljä vuodenaikaa eli klassisia sulosointuja. Nooh nyt huutelen samaan tapaan omille lapsilleni ja myös toisesta korvasta menee ulos kaiken maailman nettihommelit, somesalakielet ja nyökkäilen vaan ja olen tietävinäni kaikesta aivan kamalasti.

Tällä viikolla olin kutsuttuna Microsoftin uusien älyluurien ja muiden vehkeiden lanseeraustilaisuuteen. Jo vain kutsu oli aivan asianmukainen, sillä tarvitsisin paremman luurin, kameran, kaikki pelit ja vehkeet, jotta tästä blogista tulisi parempi. Jotain näistä aparaateista toki ymmärränkin, sillä blogin puolesta on pakko. Aivan mahtavaa Microsoftin uutukaisissa laitteissa, että laturin pään voi laittaa miten päin vaan luuriin, tämä toimenpide on aiheuttanut tälläiselle blondille hirveästi rasitusta, sillä aina se piuhan pää tökähtää sinne luuriin väärin päin… Lisäksi uutukaiset luurit voi kytkeä, televisioon, läppäriin, on mininäppäimistö ja hiiri mahdollisuus ottaa reissuun mukaan pienellä painorajoituskapasiteetilla. Aivan mahtavaa. Piirtäminen mahdollistuu kynällä on uusin super ominaisuus. Läppärissä jonka toki saa myös taulukoneeksi, sen sivussa kulkee magneettikiinnityksellä kynä, jonka patteri jaksaa painaa peräti vuoden verran. Kynän päässä on vielä kumi eli jos tulee huteja, ei kun kumittamaan. Kynässä on useita eri terämahdollisuuksia, eli voi piirtää terävällä kärjellä tai paksulla, huimaa!

Eli jatkossa voi piirtää tai kirjoittaa, allekirjoittaa soppareita, kuten Aki Riihilahti kertoi, eikä tarvitse printtailla ja scannailla sopimuspapruja. Vielä olen vallan messissä ja posket hohkaa innosta. 

Mutta sitten se pilvipalvelu, kaikki yrityksen tiedot, blogin tiedot, vauvakuvat, hääkuvat pilveen, apuva! Mitäs jos iskee maanjäristys tänne Suomeen vaikka tai koko maapallolle, kyllä se on vallan mahdollista, ei kukaan tiedä mitä maapallon ytimessä kiehuu parastakin aikaa. Mitäs jos tulee joku kataströöffi tilanne ja kaikki on pilvessä. Kotiovi aukeaa pilvestä, auto toimii pilvellä, kodinkoneet, lämmitys kaikki siellä pilvessä ja muistot, ne tärkeimmät, jotka jokainen pelastaisi tulipalon sattuessa kotoa. Kaikki aina vaan pilvessä. Kyllä vaan olen niin vanhanaikainen, että jos ei kourassa ole jotain konkreettista, niin pelottaa! Mihin tämä maailma on menossa, muutetaanko kohta itsekin sinne pilveen. Voisiko kohta aivot ladata vaikka sinne pilveen, eikä tarvittaisi enää fyysisiä vartaloita lainkaan, aivot olisi tietokoneita siellä pilvessä.. Kyllä tässä sellaista kauhufilmivisiota väkisinkin pukkaa tälläiselle vanhalle ja iskee turvattomuuden tunnetta, ihan hytisyttää.  

Miltä teistä tuntuu, luotatteko 100% pilveen vai haluatteko jyväjemmailla jotain konkreettista ja fyysistä? Koetteko kehityksen luontaiseksi ja pysyttekö kaikessa mukana? Hui!

Ohessa myös mukana tubetuksessa vierailevana tähtenä Soikkuu! Ajatelkaa Soikulla on 150 000 tilaajaa tubessa ja 147 000 Insta seuraajaa, aivan jotain mieletöntä. En ihmettele mikä on Soikun salaisuus eli positiivisuus ja aitous, kyllä oli hyvä tyyppi. Arvatkaas muuten mitä, tämä äitikin oli hyvä tyyppi parin päivän verran, sillä vein kotiin tuliaisiksi Soikun nimmarin tyttärelle ja vielä yhteiskuvaa ja tubetusta. Vähänkö olen cool mama, vaikka pilvestä en ymmärrä tuon taivaallista, heh. 

Pilvetöntä tai hih pilvellistä viikonloppua kaikille!


54 thoughts on “Pilvi, mikä pilvi? Pelottaa!”

 • Töitten takia meen valtavirran mukana ja töissä kaikki on siirretty toimimaan netin kautta.. Mutta kuten voi käydä, ni kun netti pätkässä niin ollaan pulassa. Omat jutut on vähän puoliks pilvipalveluissa ja paperisina. Esimerkiksi valokuvia teetän nykyään paljon useemmin paperisiks, kun ei niitä tuu enää niin katteltua pilvipalveluista :/

  Kivaa perjantaita Tiia! <3

  • Juu no onhan täälläkin kuvat pilvessä, muistikortilla ja ulkoisella kovalevyllä. Mutta ei ne lämmitä jos tulee kataströöffi, sitten tarvitsisi sellaisen fyysisen lompuukikuvan. Se on totta, niitä ei tule katsottua pilvipalveluista, mutta fyysisiä kuvia tulee ajoittain perheen voimin katsottua.

   Ihanaa viikonloppua Terhi <3

 • Mäkään en ymmärrä noista pilvipalveluista mitää! En oo kovin tekniikasta kiinnostunut. Ja en oo ottanut selvää edes noista…

 • Töissä ollaan siirtymässä pilveen – mutta sanonpahan vaan, että tämä lady aikoo ottaa tärkeimmistä jutuista varmuuskopioita myös ulkoiselle kovalevylle – ja aina pitää olla varalla vähintään yksi läppäri, johon myös ohjelmat on fyysisesti asennettu;) Onneksi on töissä järjestelmänvalvojan oikeudet, niin voi vähän säätää;)
  Näissä vempaimissa on se huono puoli, että aina ollaan vähän myöhässä kehityksestä niitä hankkiessa – kun oman vempaimen käteensä tai pöydälleen saa, on jo uusilla ominaisuuksilla varustettuja markkinoilla.
  Ja rahaa palaa.
  Tsemppiä sinne – pilvessä tai ei – ja kivaa viikonloppua sinulle, ihaNainen Tiia <3

  • Sama täällä muistikortti, ulkoinen kovalevy, mutta nekin voi mennä rikki. Ei toki pitäisi maalata, mutta fyysinen valokuva kädessä, siinä on jotain konkreettista. 🙂

   Se on totta, miksi ostaa uusinta, kohta taas jäljessä, toisaalta siten pysyy kehityksen matkassa.

   Hihii pilvessä ollaan ja ei olla, hih naurattaa nuo sanavalinnat. 🙂 Ihanaa viikonloppua ihana Lady <3

 • Toi pilvihommmeli on tosiaan vähän epäilyttävä ;). Itse teen kopioita tärkeistä jutuista pilveen ja ehkä vielä toiseen pilveen ja sitten huomaan, että tietokone vei kaiken vielä omaan pilveensä kertomatta minulle. Ja tikuille tallennan ja jotain saatan vielä polttaa cd:llekin. Arvaa vaan muistanko sitten niiden kaikkien pilvien salasanat ja muut osoitteet, huh! On tää aika monimutkaista nykyään.
  Mutta tuohan kuulostaa aivan mahtavalta, että laturin voi laittaa kuinkapäin haluaa 😀

  • Hih pilvien pilvien pilveen siis, kuulostaa kyllä niin jännältä. Hui ja vielä salanat. No onhan meikäläiselläkin kaikki kuvat pilvessä ja sinänsä hyvä, että sieltä löytyy, jos vaikka ulkoinen kovalevy hajoaa. Samaa mieltä tuosta laturista, enää ei tarvitse arpoa, hih miten tuota elämän helpotusta ei ole aiemmin keksitty. 🙂

   Iloista viikonloppua <3

 • Pilvi on ihan näppärä, jos haluaa siirtää jotain jonnekin tai jos on ottanut vaikkapa valokuvia ja kaverikin haluaa ne kuvat. Mutta en todellakaan käytä pilveä omien tiedostojeni tallennusvälineenä tai edes varmuuskopiona, pilvessä on vain ne, joita jaan muille tai joita itse käytän useammalla laitteella.

  Mutta, vaikka jotain ois pilvessä, niin ne on myös tietokoneessani ja varmuuskopioin säännöllisesti asiat ulkoiselle kovalevylle. Ja musiikit on myös CD:eillä, samoin valokuvat jemmassa + mieluisimmat myös paperikuvina.

  Mä asun maalla ja erilaiset sähkö-/nettikatkokset on ihan arkipäivää. Jos asiat on pilvessä, niin sitten en pääse niihin millään tavalla käsiksi. Lisäksi on tullut nähtyä jo muutama esimerkki siitä, kun joku pilvipalvelu lopetetaan kuin seinään (tosi näppärä sit pelastaa sieltä vaikkapa 3000 valokuvaa…) tai joku hakkeroi ko. palvelun ja ihmisten henkilökohtaiset jutut on ihan kaikkien ulottuvilla.

  • Sama juttu pilvestä katselen mm.Ausseissa asuvan serkkuni kuvia, kätevää kuin mikä. Mutta en haluaisi, että on ainoa säilytyspaikka, juuri jakoon loistava.

   Ai kauhistus, pilvipalvelu lopetetaan, tässäpä taas tuli takapakkia omassa kehityksessä, kun mietin moisia. 🙂

   Ihanaa viikonloppua LemonJuice <3

 • Jos se tulipalo tulee, kuvat yms. ovat tallessa siellä pilvessä. Hädän hetkellä kun ei ehdi eikä välttämättä edes pitäisi jäädä kahmimaan valokuva-albumeita, läppäreitä yms. mukaansa. Itse tallennan sekä pilveen (just tuohon Microsoftin onedriveen) SEKÄ ulkoiselle muistille. Yksi ulkoinen muistikortti nimittäin hajosi ja siinä meni muutaman vuoden kuvat… PIlvestä pystyy myös katsomaan ja jakamaan kuvia millä tahansa laitteilla ja missä tahansa.

  Minulla on Surface 2 ja se on edelleen ihan mainio peli, jota käytän paljon ja otan aina mukaan matkoillekin. Irtonäppiksen kanssa sillä pystyy mukavasti bloggaamaankin. Ainoa huono puoli on vain peruskuvankäsittelyohjelmien saaminen Surface kakkoseen, mutta kyllä niilläkin ihan mukavasti muokkaa vaikka reissussa.

  • Niin kyllä on, mutta jos tulee maailman mullistus, luonnon kataströöffi ja kaikki, koko elämä, kodin lämmitys, kaikki on pilvessä, niin ihminen on aika avuton ja koko ajan kauempana luontoa. Kehitys on asianmukainen, mutta hieman myös pelottava, sillä onhan tämä juoni suoraan Terminatorista. 🙂

   Se se on rasittavaa, tallennuksen tallennus, ulkoiset kovalevyt hajoaa, muistikortit hajoaa, mutta niin meilläkin on ulkoisella kovalevyllä, muistikortilla ja pilvessä. 🙂

   Kyllä meikäläisellä on niin paljon opettelemista! Ihanaa viikonloppua Lumo <3

 • Minä tykkään niin pilvipalvelusta. Meillä on puolestaan yksi ulkoinen kovalevy hajonnut. Ja muistitikkuja hävinnyt (oma syy). Nykyään taltioin melkein kaiken pilveen, joitakin juttuja muistikortille (ja yritän pitää ne tallessa) Käytän iCloudin pilvipalvelua, ja olen ostanut sieltä lisämuistia (on edullinen palvelu). Se on paras paikka tallentaa, siellä kuvat yms. pysyvät tallessa, vaikka mikä tulisi.

  • Kyllä täälläkin on kuvat pilvessä ja kuvien jakoon on loistava asia. Lähinnä huolettaa, jos kaikki koko ihmisyyden ydin, eli talon lämmitys, autot, ovet, rahat, kaikki pilvessä ja sitten tapahtuu maailman mullistus. No mutta silloin ei varmaan niillä autoilla, eikä kodeilla ym.ole merkitystä, ehkä tämä on tälläistä kärjistyksen kärjstystä. 🙂

   Olet edistyksellinen, ihana Tuula <3 Kivaa viikonloppua <3

 • Mulla on kaikki koneella ja se vasta vaarallista on… olen ajattelut pilvipalvelua ja varmasti sen hankin mutta toivottavasti en liian myöhään:-) Kiva postaus ja hyödyllistä tietoa!

 • Minulla on kännykkä pilvessä, työläppäri pilvessä, omaläppäri on kotiverkossa ja levypalvelimeen yhteydessä. Minulla ei ole mitään enää printattuna eikä oikeastaan kotonakaan. Sinä päivänä, kun käyttämäni pilven joutuvat jonkun massiivisen denial of service hyökkäyksen kohteeksi, elämäni romahtaa 🙁 Muutaman vuoden olen porskuttanut pilvessä ongelmitta 🙂

  • Ehkei ne koskaan "sammu", mutta ulkoinen kovalevy on aika yes, tosin nekin menee rikki, kaikki menee rikki. Höh, maailma on arvaamaton ja kehityksen matkassa täytyy kuitenkin pysyä, vaikka vähän tulee mietittyä niitä lieveilmiöitäkin.

   Upeaa viikonloppua! <3

 • Näin se vaan menee ja digilisaatio valtaa alaa 🙂 kohta meidän työpäivä kuluu virtuaaliorganisaatiossa !!!

  kivaa viikonloppua 🙂

 • Mä olen kaikin puolin aivan pihalla, iPhoneenkaan en meinaa keksiä muutamaa sovellusta enempää joita "tarvisin" kun taas kavereilla on kaikki mahdolliset ladattuina. Lisäksi kehtaanko tunnustaakaan, että YouTube ja kaiken maailman Soikut on mulle ihan vieras juttu… 😉

  • Ihana olet <3 Enhän minäkään mistään mietään tietäisi, en Soikkuakaan ellei olisi noita omia tyttöjä, jotka ovat ajan hermolla ja kertovat kaikesta. Ihan pihalla olisin ilman.

   <3

   Aurinkoista viikonloppua Elisa <3

 • Olen myös vähän pilvessä eikun siis pihalla pilvestä. Mua kanssa vähän pelottaa… Mulla on sellainen tunne, että mun kaikki tieto menee jonnekin minne ei pitäisi. Tuo vaikutti kyllä niin toimivalta kokonaisuudelta. Kaikki näytti menevän niin yksiin. Hmmm…

  • Niin kyllähän joku ne hakkeroisi tuosta noin vaan, mutta ehkei ainakaan tämän tädin kuvat niin paljon kiinnosta, tosin mistä sitäkään tietää, hih. 🙂

   Kaikki meni kyllä upeasti yksiin, olin tosi vaikuttunut. <3

 • Hihhii, mun mies on kuolannut tuon uuden Microsoft-läppärin perään ja olin itsekin WOW, kun näin Jenkki-lanseerausvideon. Ne yleisön reaktiot..melkein kyynel irahti Windows-tytöllä silmäkulmaan 😀

  Ja hahhaa, kyllä kuule mullakin kesti aikansa hokata pilvipalveluiden syvin ominaisuus, vaikka Flickriä olen käyttänyt iät ja ajat ja onhan sekin pilvipalvelu..mutta me saatetaan tehdä isompia kauppaostoslistoja ja jakaa ne pilvessä. Käytän myös paljon älypuhelimen muistilappuohjelmaa. Mun mielestä pilvi on hyvä, eritoten kuvien siirtämisen ja jakamisen suhteen! Vaikka toisaalta, jos se pilvi menisikin jumiin, joutuisi kaapatuksi..onhan hyvä asioista olla perinteisiä paperiversioita 🙂 Ja onhan paperille teetetty valokuva aivan eri, kuin pelkkä bittinumerosarja 😀

  • Ja nyt kun muistan, kerron siitä hiustuoksusta 😀 Kun messuilla kehuit hiuksiani hyväntuoksuisiksi ^_^ <3 Hommahan meni nyt niin, että kuvitettelin aamulla suihkineeni hiuksiini Redkenin hiuslakkaa, josta olen kertonut tässä postauksessa: https://inthislightandonthisevening.blogspot.fi/2014/09/luku-407.html Tuo Redkenin tuote on taivaallisen tuoksuista! Rakastan sitä <3

   Mutta sitten aloin miettiä, että olinko kuitenkaan laittanut Redkeniä aamulla. Redkenin sijaan taisin suihkia Big Sexy Hairin lakkaa! Hiukset olin edellisenä päivänä pessyt Puhdas+ shampoolla, siinä on myös ihana tuoksu 🙂 Ja juuri ennen tapaamista Simin pisteellä haroin hiuksiin heidän Argan-öljyään, jossa taisi myös olla joku tuoksu..? Eli hahhaa, en nyt ihan 100 % varmuudella sanoa, mikä niissä tuoksui, kenties se oli kaikkien tuoksujen kakofonia..xD

  • Kyllä se mainos oli aivan sumean vaikuttava, olen myyty. Eli innoissani ja antaisin aika paljon, että saisin kyseiset vempeleet. Voi miten upeita kuviakin luurit ottaa, niin tarkkoja ja järjestelmäkameran ominaisuuksilla, siis wow. Miten keskustelevat kaikki laitteetkin keskenään.

   Samaa mieltä, pilvessä on meikäläisenkin kuvat ja sieltä myös katselen Aussin serkun kuvia, on kätevää.Lähinnä pelot tulee siitä, jos koko maailma oma elämä, on pilvessä ja tapahtuu jotain, niin mullistavaa tapahtuu, niin kai se on menoa sitten kaikipuolin

   Ihana tuoksukombo kuitenkin oli, mutta hih pitäkäähän hommata siis kaikki nuo, jotta pääsen samaan ja siltikin eri ihmisillä tuoksut tuoksuu eriltä. Mutta tuoksuit kyllä hyvältä. 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Naurattaa, kun mulla on ainakin kuvat pilvessä, ulkoisella kovalevyllä, kameran muistikortilla. Puhelimesta kuvia pitää välillä poistaa, kun muuten ei mahdu lisää. Silloin ne tietysti häviävät sieltä pilvestäkin, siksi kandee tallettaa ulkoiselle kovalevylle. Joistakin kuvista olen teettänyt kuvakirjat, mutta enemmän pitäisi. Blogijutut on printattuna kahdessa mapissa. Pitäisi ostaa kolmas mappi. Ja hei, mä olen sentään mummo. Vähän uutta (ne pilvet) ja paljon vanhaa (ne mapit).

  • Minulla on kaikki kuvat googlessa, joten eivät poistu vaikka luurista poistan. Sitten on muistikortti ja ulkoinen kovalevy. Mutta mitäs muuten jos blogi katoaisi, se olisi kamalaa! Sinulla on hyvä kombo, varmistuksen varmistus, niillä pärjää <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Pilvipalvelu on käytössä, mutta myös ulkoiselle kovalevylle varmennetaan koneelta kaikki eli monesta paikasta tiedostot löytyvät. Pakko kertoa yks hauska juttu. Aikoinaan, kun mietin pilveen siirtymistä, laitoin tyttärelle viestin: Mitä pilvee sä käytät? Oli kuulemma miettinyt vain pienen hetken, kun tajusi, mitä kalkkisäiti tarkoittaa : )

  • Hihii ihan paras, pilvisana on kyllä niin hauska. 🙂 Juu sama täällä, pilvessä, ulkoisella kovalevyllä ja luurin muistikortilla. 🙂

   Iloa viikonloppuun <3

 • Monenlaisesta pilvestä olen minäkin kuullut puhuttavan ☺ Mutta en oo viä kuviani pilviin lähettäny, senverran oon vanhanaikaanen mummeli, jotta konkreettista olla pitää heh heh☺☺
  Ihanaa myöhäästä perjantaiehtoota Sinulle Ihanuus ♫~♥~♫

 • Ihana Tiia <3 Se on tärkeää, että miettii ja punnitsee ja puhuu peloista. Tietenkin se on ihmeellistä, jos kaikki on uimassa pilveen, asiantuntijat puhuu siitä vakuuttavasti ja suuri yleisö on sekä puolesta että vastaan – eikä itse välttämättä hahmota ollenkaan, että mistä oikein on kyse. Apua onneksi aina saa ja lisäinfoa löytyy googlaamalla ja tietysti niiltä teknisorientoituneilta ystäviltä. Pilvipalvelut on sitä uusinta uutta, mutta avainsana toistaiseksi on varmuuskopiointi. Että teettää valokuvia paperille tai hankkii ulkoisen kovalevyn, minne ei tarvitse asentaa mitään, sinne vain tallennetan kuin kansioon konsanaan, esimerkiksi kuvia talteen.

  Hyvä Tiia, jatka samalla linjalla, uteliaana ja silti Tiiamalsesti puntaroiden!

  • Noh tämä oli tälläistä pyörittelyä, vaikka on kuitenkin kuvat pilvessä, ulkoisella kovalevyllä, muistikortilla. Lähinnä vaan visiona, Terminatorit kaikki katsoneena, jos kaikki on pilvessä ja seuraa jokin isompi luonnon katastrofi, virtuaalihyökkäys mitä tahansa. Yhtäkkiä talo on kylmä, auto ei käynnistä, kotiovea ei saa auki, kaikki toiminnot ovat pilvessä. Sillä tähänhän ollaan menossa… Voi olla pelkoa, mutta jotenkin uskon, että jotain ikävääkin tulee tapahtumaan, ihminen on niin kaikkivoipa ja uskoo siihen, että ei huolta, kaikki toimii pilvessä loputtomiin. Elämä on silti arvaamaton ja ihminen oppii vasta virheistä. 🙂

   Hih Tiia heittäytyi nyt hieman blondiksi. 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Olen ladannut iPadiini monta kirjaa, jotka luettuani siirrän laitteelta pilveen. Muuten pilvipalvelua käytän lähinnä oppilaitten kanssa, ja juuri töissä tuleekin sellainen olo, että miten taivaan tähden tässä kaikessa kehityksessä pysyy kärryillä. _Koko_ajan_ tulee teknologian puolelta uutta opittavaa, ja vaikka olen suhteellisen innostunut tietsikkajuttujen käyttäjä, niin silti on välillä sellainen olo, että apua, en tajua mistään mitään ja hukun tähän suohon. Sääliksi käy niitä työkavereita, joilla intoa ja halua näiden opetteluun ei yhtään ole, minuakin vanhempaa kalustoa kun opehuoneesta vielä löytyy 🙂

  • Kutri aivan totta ja jossain kohti omalla kohdalla ikä tulee esteeksi kaikelle kehitykselle. Saman näin omalla mummilla ja esim.mikroaaltouuni on ollut kauhistus ja iso opettelemisen paikka. Saatikka sitten kaiken maailman pilvet. Hih. Kätevä tuo kirja pilveen, sitä en olekaan ajatellut. .)

   Ihanaa viikonloppua Kutri 🙂

 • Eikö jostain voisi saada sellaista henkilökohtaista assistenttia, joka fiksaisi aina nämä tekniikka-asiat kuntoon? Valvoisi ja katsoisi, että kaikki kuvat on purettu muistikorteilta turvasäilöön, etsisi samasta säilöstä tarvittavat kuvat tarpeen mukaan, päivittäisi läppärin, haistelisi tekniikan uusimmat tuulet, fiksaisi, kun nettiyhteys lakkaa toimimasta. Mitä kaikkea sitä nyt yleensä onkaan.

  Väitän, että minulla ei ole peukalo keskellä kämmentä ja parhaimmillaan teen kovinkin monta asiaa yhtä aikaa, mutta mikä näissä tietsikka-asioissa onkin, että lannistun nykyään niiden kohdalla aina. Ne ovat saaneet niskaotteen minusta. Argh.

  • Allekirjoitan joka sanan, henkilökohtainen some organisaattori olisi nyt tarpeen. Vois samalla siinä sivussa hieman opettaa mua, muttei mennä liikaa ykstyiskohtiin, hih. Juu haluaisin minäkin tehdä omista sivuista vaikka kuinka siistit, hienot, sitä ja tätä, mutta ei vaan jaksa, ahdistun jo ajatuksesta. Niskaote on täälläkin meikäläisestä otettu… Vanhuus ei tule yksinään…

   Tänään jouduin pyytämään lapselta apua miten saan uuden läppärin päälle, siis apua! Tähän pn tultu…

   Kivaa päivää Rouva Sana <3

 • Pilveäkin käytän, mutta viime kädessä kaikki tallettamisen arvoinen päätyy USB-kovalevyille parina kopiona. Eli en luota pilveen paitsi välivarastona!
  Juuri luovuin muuten Lumiasta – menee helpommin kuin on iPad ja iPhone ja sovellustarjonta IOS alustalle on kuitenkin sen verran laajempi kuin WIndowsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud