Curiousnooran Hei me luetaan haaste!

Curiousnooran Hei me luetaan haaste!

Sain sydämelliseltä Curiousnooralta kivan ”hei me luetaan haasteen”. Haasteeseen oli mukavaa lähteä mukaan, sillä pääsen taasen luukuttamaan lempikirjailijaani ”Robin Hobbia”. Korostaisin, että meillä luetaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, John Irvingistä Riikka Pulkkiseen, mutta omalla kohdalla on tarinankertojana yksi ylitse muiden ja tuo kirjailija on Robin Hobb. Robinin kirjat ovat aikuisten satuja ja menevät syvälle päähenkilöiden ihon alle kuvaten tarkasti erilaisia tunteita mm. surumielisyyttä ja ihmisen sielun sopukoita. Oikeamielisyys on kirjan sankareilla tärkeä hyve ja ei satu olisi satu ilman hyvyyttä ja pahuutta ja näiden kahden ikuista taistelua. 

Olen kesken olevan signeeratun kirjan tilannut jenkeistä Robinin omistuskirjoituksella, mikä aarre! Kirjamessuilla myydään Näkijän Taru ja Lordi Kultainen kirjojen osia jopa 160 euron hintaan. Nämä kirjat ovat kultaakin kalliimpia ja keräilijöiden keskuudessa merkittäviä opuksia. 

Mutta pidemmittä puheitta vastailen haasteen kysymyksiin. 

Kirjan nimi: Robin Hobb ja Fool’s Assassin ulkomailta tilattu, aiemmat kuusi osaa on suomenkielelle käännetty.

Kirjanmerkki: Lapselta saatu lappunen, jossa lukee ”Rakastan sinua äiti”

Miksi valitsit juuri tämän kirjan: Koska olen kaikki aiemmatkin Robin Hobbin järkäleet lukenut hyvällä säällä kesälomalla ja Fool’s Assassin jäi viime kesältä kesken, koska aurinko ei suvainnut näyttäytyä. Kirja ja Tukholmasta ostettu toinen osa, joka on oikeastaan Fitzin tarinan jo 8:s osa odottavat toiveikkaana oikeaa hetkeä, kiireettömiä päiviä, aurinkoa, merituulen henkäystä, kesää, koska haluan saavuttaa samanlaisen lukukokemuksen kuin aiempienkin kirjojen osalla. 

Kenelle antaisit seuraavaksi luettavaksi?: Ukkelille, kummipojalle, sukulaisille, jotka olen saanut kaikki aikaisemmatkin kirjat lukemaan, vaikkakin fantasia ei ole muutoin heidän laji edes, myös koska Fitzin tarina jatkuu taas ja koska mies ja sukulaisetkin ovat sanoneet, että Robin Hobb on kirjailijoista suurin ja mielikuvituksellisin. 

Mies lukee tällä hetkellä Reijo Mäkeä, Krista Star Warsia ja Sofia lukee Sinttukirjoja. Mikä kirja sinulla on tällä hetkellä kesken ja kuka on sinun lempikirjailija?

Mukavia lukuhetkiä kaikille!
48 thoughts on “Curiousnooran Hei me luetaan haaste!”

  • Niin on ja oijoi kiva, että bongasit tämän. Kiitos niin mukavasta haasteesta. Ilman kirjoja olisi moni ihmiskohtaloa ja seikkailua kokematta, ilman kirjoja en pääsisi avaruuteen, en muihin maihin, kokemaan uskomattomia seikkailuja.

   Mukavaa päivää Noora <3

 • Baptist De Papen Sydämen voima on täällä lukemistossa tällä hetkellä. Kohta aion lukea Stephen Kingin Se-kirjan. Saas nähdä millainen on.

  • Tuo Sydämen voima kuulostaa mielenkiintoiselta. Kingin kirjat ovat hyviä, pidän siitä, että niissäkin voi tapahtua mitä vaan. 🙂

   Mukavaa päivää <3

 • En ole lukenut 15 vuoteen yhtään fantasiakirjaa! Jotenkin enemmän uppoaa hömppä ja elämänkerrat 🙂 Mutta pitäisi ehkä kokeilla taas lukea myös fantasiaa 🙂

 • Meillä nuo on luettu jo ja alkeperäisellä kielelleä 😉
  Scifiä ja fantasiaa on suurinosa kirjahyllyn kirjoista ja kun remppasin makkarin syksyllä, järjestelin kirjat tekijöiden mukaan…kummasti pitkälle yli puolet on englanninkielisiä,ja kaikki luetaan niitä sujuvasti, kiitos miehen <3

  • Ihana ihana scifiperhe siellä. <3 Aiemmat luin suomeksi ja olipa hyvä kääntäjä. Nyt menee enkuksi.

   Enkunkielisiä kirjoja lukemalla pysyy kieli vireessä ja näkee jopa unia englanniksi. <3

 • Pitäisiköhän kans istahtaa alas ja lukaista kirja. Mulla olis pari Grace Kellystä kertovaa kirjaa ja olenkin monta kertaa alkanut lukea niitä, loppujen lopuksi olenkin vain selaillut kuvia!

 • Diana Gabaldonin Outlander -sarja, jossa seikkaillaan 1700-luvulla ja aikamatkaillaan 1940-luvullekin! Huikeita kirjoja, seikkailuja ja tarinaa Clairen ja komean skottimiehen Jamien rakkaudesta. Nyt yöpöydällä lapsipsykologiaa….

 • Diana Gabaldonin Outlander -sarja, jossa seikkaillaan 1700-luvulla ja aikamatkaillaan 1940-luvullekin! Huikeita kirjoja, seikkailuja ja tarinaa Clairen ja komean skottimiehen Jamien rakkaudesta. Nyt yöpöydällä lapsipsykologiaa….

 • Mä lueskelen Rouva Sanalta saatua Hyvän elämän anatomia kirjaa, jonka ovat kirjoittaneet Sara Karlsson ja Pia Sievinen.
  Mahtavan näköisiä opuksia nuo Hobb:n kirjat.

  • Kannattaa aloittaa ensimmäisestä trilogiasta Näkijän taru ja kirjan nimi Salamurhaajan oppipoika, Fitzin seikkailut alkavat siitä osasta. <3

 • Tällä hetkellä on kesken Camilla Läckbergin Merenneito, mutta all time suosikkikirjailija on kauhun mestari Stephen King. Aina kun suomennetaan uusi kirja häneltä, on aivan pakko hankkia teos itselle 🙂

 • Tällä hetkellä luen hömppää englanniksi, Katie Price ja aivot narikkaan, mutta enkku petraantuu. Mutta tuo Helin mainitsema Gabaldonin kirjoittama Outlander-kirjasarjan olen jo aikaa sitten lukenut ja välillä suomalaisia Kristiina Wuoren kirjoja. Fantasia ei uppoa:)

  • Hömppä on välillä aivan ehdotonta. 🙂

   Hobbit uponneet kaikille fantasiaa inhoaville, tarina niin upea ja teksti hienoa, että Hobb on pilannut monta kirjaa, kun ei pysty lukemaan kun teksti niin tönkköä.

   <3

 • Mä luen tällä hetkellä "Pois Tuskasta" -kirjaa! aivan mieletön ja saa mun sydämen sykkimään! Just oikeessa kohtaan tuli mun elämään <3

 • Täytyy tunnustaa etten oo mikään lukutoukka, vaikka nuorempana luin jonkin verran ☺
  Nukkumaan mennessä teen ristikkoa ja torkun siinä, välillä lehti läskähtää silmille ja poikaystävä nappaa lehden, hih ja sanoo hyvää yötä ☺☺
  mukavaa loppuviikkoa Sinulle Tiia ♫~♥~♫

  • Ukkelikin lukee tai tekee ristikkoa, hyviä unilääkkeitä. 😉

   Tuo läiskähdys kuulostaa kovin tutulta, hihi.

   Ihanaa viikonloppua! <3

 • Lukeminen on ihan parasta! Mielikuvitusmaailmassa pääsee matkaamaan ihan mihin vaan =D
  Luen todella monenlaisia kirjoja, mutta dekkarien parissa viihdyn nykyään parhaiten. Dekkarikirjailijoista voisin mainita omia suosikkejani mm. Joe Nesbo, Camilla Läckberg, Mari Jungstedt, Leena Lehtolainen, Reijo Mäki. Myös nimimerkillä "Lars Kepler" kirjoittavan avioparin julkaisemista viidestä dekkarista olen lukenut neljä, uusimman "Vainooja" haluan myös ehdottomasti lukea.

  • Kaikki nuo miehen lempikirjoja, Keplerit kovasti nimenomaan. 🙂

   Pitäisi varmaan lukea, mutta ahdistun tosielämän murhajutuista. Fantasiassa jännitys ei taas haittaa.

   Kivaa viikonloppua <3

 • Mulla on taas Sofia Kinsellan Himoshoppaaja kirja tuolla luvuillaan. Vitsi miten se voikaan olla niin superhauska kirjasarja.

 • Mulla on nyt kesken Sirpa Kähkösen Graniittimies, Neuvostoliiton vallankumousajasta kertova. Oon hulluna historiallisiin romaaneihin ja eniten kiehtoo tsaarin ajan Venäjä.Oon varmaan sukua Romanoville:)
  Yhtään en voi lukea hurjia kirjoja, siis väkivaltaisia tai rikosjuttuj. Alan visioimaan niitä tapahtumia liikaa.
  Paras kirja evö on Peter Hoegin Lumen Taju.

  • Lumen taju oli loistava, mutta siitä on kovin kauan kun sen luin. Rakastan historiallisia romaaneja ja niitä on tullut luettua, mutta tuosta en ole kuullut.

   <3

 • Tuo sun fantasiakirjailija kuulosta hyvältä! Täytyy pitää silmät auki jos niitä jossain vastaan tulisi. Tällä hetkellä juuri loppui leompidekkaristin Michael Connelly:n Palava huone ja luettavana tällä hetkellä on elämän ihan eka pukeutumisopas "Säker still, guiden till den perfekta garderoben" ehkä tässä talossa kohta on täydellinen vaatekomeron sisältö…D

  Lueskelin noita sun aiempia postauksia ja voi itku noita Porvoon pysäköinninvalvojia! Ne on suomen pahimmat! Ne väijyy ihmisiä, pysäköintisakon saa missä vaan kahdessa minuutissa ja sairaalan pihalla ne päivystää. Siellä olen saanut sakon itsekin kun en vielä omistanut kiekkoa ja kävin ekaa kertaa ja totesin että sieltä ei mistään saa ostettua ja lääkäriin oli pakko päästä… Kaikki tutut täältäpäin on muuten saaneet Porvoossa sakot. Ainakin yhdet. Missäään toisessa kaupungissa ei ole samanlaista pysäköinninvalvontaa!

  • Connellya en ole tainnut lukea kuin yhden ja jos muistan oikein koskiko se aikamatkailua. Kirjastosta Hobbia saa varmaan lainatuksi tai huutiksesta huudettua.

   Tuo sakkojuttu se oli järkky, mutta kai se oli Porvoossa asuessa tilastollisesti pakko jo saada. Vuodesta 2007 täällä asuttu.

   Kaikilla hurjia juttuja valvojista, on se kumma miten ne täällä saavat hillua.

 • Mulla iso kasa kirjoja Suomesta tuotuna ja en aina meinaa "raaskia" aloittaa lukemista, koska sitten kun kirjapino on luettu, ei uusia niin vain saada. Mutta meinaan nyt lukea kierrätyskeskuslöytäni ekana, eli Virginien, jota oli hankala löytää enää edes kirjastosta. https://www.hs.fi/arviot/kirja/a1353050989357

  • Oi ymmärrän niim hyvin, 5v ulkomailla asuneena mikä aarre on suomenkielinen kirja. <3

   Sinulla on ihana blogi, kävin kurkkimassa.

 • Ehdoton lempikirjailijani on Agatha Christie <3 Eli itse enemmän ehkä lämpenen dekkareille – viime aikoina kylläkin täytyy myöntää lukemisen jääneen melkolailla totaalisesti, yhtenä syynä sekin, että kaikki Christien kirjani odottelevat vanhempieni luota hakua..

 • Fantsua että joku jaksaa lukea… mä olen _aina_ ollut huono lukemaan yhtään mitään… huono esimerkki siis tässäkin lapsille… Mut ei kai mun oo pakko lukea jos mä en haluu, eihän… apua… :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud