Kun vorot iskee oikeasti, helmikuu on alkanut väärällä jalalla!

Tässä vielä aamun onnellinen kahvihetki, vaikka jalka klenkuttaa,
niin vielä oli hyvä mieli.

Päivällä tarvitsin lisää kahvin makua, kyseinen sumppi on kofeiiniton kylläkin.
Viime viikkoa ilahdutti Nurme Avokado Body Butter näytepurkki.
Ihanan oloinen Virolainen luonnonkosmetiikkasarja ja purkeissa
kyllä silmä lepää. Nurmen kynttilät vaikuttavat myös ihanilta

No hööh johan on helmikuu alkanut merkillisellä tavalla ja tuumin olisiko parhainta yksinkertaisesti skipata tämä koko kuukausi!


Eilen vetelin kunnon voltit flunssatoipilaana kotona ja muksahdin koiramme Samun päälle. Puutunut jalka ei kantanut ja totesin siinä samalla, että meikäläistä ei ole tarkoitettu istumaan ristiasennossa, joogaamaan tai ylipäänsä jumppaamaan, se on vaarallista! Pari päivää tässä olen nyt klenkannut kipeällä koivella, mutta voihan tämän toki ajatella niinkin, että onneksi ei käynyt pahemmin ja onneksi ei Samu vallan traumatisoitunut, kun menin koko keholla poloista muksauttamaan.


Eli vielä eilen olisin voinut ajatella, että kuukausi lähti oikeastaan aika kivasti käyntiin.


Miehen luottokorttiakin eilen oli yritetty vinguttaa Los Angelesissa 4×500 euron verran ja ukkelihan on ihan täällä Suomen kamaralla ja ollutkin jo yli vuoden. Huokaistiin siinä sitten, että kävipä tässäkin hyvin loppupeleissä, kun pankki oli ymmärtänyt estää vorojen ostokset. Samalla varulta suljimme myös minun luottokortin yleisvarmennustoimenpiteenä.


No mitä silmät sitten aamulla näkivätkään, luottokorttiani on vingutettu Los Angelesissa 1500 euron verran kolmella eri ostoksella. Jos ei nyt ole viime päivien aikana ollut levitaatiota ruumiista irtautumisen muodossa ja henkiminä tai sivupersoonani ei ole käynyt jenkkilässä välillä hieman korttia laulattamassa, niin sehän on sitten pitkäkyntinen!


Kyllä on aivan hitsinmoinen homma soitella, jonottaa tuhat minuuttia, siltä se ainakin tuntui, koska pankissa oli poikkeuksellinen ruuhka, onkohan siellä aina poikkeuksellinen ruuhka… Rikosilmoitusta, rikosilmoituksesta printscreenejä, korttireklamaatiota, johon eritellään joka ikinen pikkunyanssi, vaikka se suurin nyanssi on se, että minä olen onnellisesti ollut Suomen kamaralla jo yli vuoden.


Facebookin seinälle eilen hieman asiasta vuodatin, niin kappas vain, näinhän on miltei käynyt kaikille kavereille! Lontoossa on oltu ja Intian kultasepänliikkeestä shopattu toisen kortilla 10 000:lla eurolla. Sano mun sanoneen  mihin on tämä maailma menossa! Kuulin vielä sellaista, että lompuukista läpi pystyy vorot scannaamaan korttien numerot, no voi elämän kevät, eihän tässä sitten tavallisella kuluttajalla ole muuta mahdollisuutta, kuin siirtää omaisuuteensa patjan alle ja sukan varteen! 


Jos ei suihkussa käyminen ole enää ollut sama Hitchockin Psyko leffan jälkeen, niin ei kyllä  kortinkaan laulattaminen tahi edes lompuukissa säilyttäminen ole enää yhtikäs sama. Shoppailusta vietiin nyt kyllä se viimeinenkin ilo.




Taidan painua talviunille, mutta ensin kysyn mitäs sinne, onko vastaavia kokemuksia kenelläkään tai onko tuo Nurme luonnonkosmetiikkasarja tuttu?



103 thoughts on “Kun vorot iskee oikeasti, helmikuu on alkanut väärällä jalalla!”

    • Ei ole kyllä niin mitään tietoa, eikä ymmärrystä. Koko korttia en ole käyttänyt sitten, kuin ehkä sen yli vuoden takaisen jenkkimatkan. Siellä myöskään emme antaneet kortteja takahuoneeseen vaan kaikki korttiostokset höylättiin meinän nenän edessä ja vielä pin koodilla. Mutta kai ne vorot sitten osaavat hommansa, jos sikseen tulee. Olipahan aika järkytys ja migreeniä pukkaa.

  • Siis ihan järkky juttu! Todella, mihin tämä maailma on oikein menossa?
    Toivottavasti Luottokunta hoitaa asian tyylikkäästi, etkä itse joudu
    kärsimään sen enempää tuon ikävän vilpin takia.
    Itsekin kaivautuisin nyt mieluusti talviunille, helmikuu on lähtenyt
    tahmeasti käyntiin täällä Turun suunnallakin.

  • Minulle on käynyt noin ja minulla meni vielä aikaa ennen kuin huomasin sen. Korttini oli jo siinä vaiheessa suljettu.

    Olin itse palailemassa reissulta ja samaan aikaan alkoi tulla laskutusta Intiasta. Kolme ensimmäistä meni läpi, mutta sitten tuli samaan aikaan Euroopasta laskutusta ja Luottokunta oli pistänyt kortin sulkuun. Luonnollisesti on aika vaikea shoppailla Intiassa ja vetää juustosämpylää samaan aikaan Euroopassa. Virkailija kertoi, että kun mitään muita maksutapahtumia ei Intiasta näkynyt oli johtopäätöksenä petos. Kortin sulkemisen jälkeen oli tullut laskutusyrityksiä. Itsehän en sitä tietenkään huomannut kuin vasta siinä vaiheessa, kun kortilla ei voinutkaan maksaa. Onneksi olin tuhdisti kotona jo silloin.

    Homman selvittäminen onnistui kyllä varsin helposti. Minun piti ainoastaan lähettää silloin kirjallisena, että kiistän käyttäneeni korttiani ja en ole ollut kyseisenä aikana Intiassa.

    Täytyypäs mennä heti katsomaan, että mitä on nyt laskutuksessa.

    • No jösses ja selvästi joku Intia mafia, koska pikkuserkulle käynyt vastaava Intiakeissi. Me muuten yli vuosi sitten joka ilta padiltä vielä zekattiin, että maksut menneet oikein. Nyt sitten yli vuoden päästä tapahtuu tälläistä. Meille ei kyllä Nordeassa noin toimittu, 2kk menee kuulemma päätöksen tekemiseenkin, että asia selviää. Onhan se nyt just ihan dorka homma, kun ei olla Los Angelesissa päinkään!

      Niin ja rikosilmoitus piti tehdä ja tarkkaan eritelty korttireklamaatio, juu ei ihan hetkessä tehty rasti. Harmittaa….. ja vielä odotella 3kk löysässä hirressä, että kaikki järjestyy.

      Onneksi sinulla meni kaikki hyvin <3

    • Kuulostaa tympeältä tuo Nordean kuvio, että asian käsittely kestää kuukausia. Itsellänikin on nykyisin luottokortti Nordean kautta ja se on pääasiallinen luottokorttini. Luottokunnan kanssa asiointi oli aikoinaan todella selkeää ja helppoa ja koko homma selvisi parissa viikossa. Täytyy sanoa, että olin myös varsin tyytyväinen heidän automatiikkaansa, joka yrittää estää luottokorttipetoksia.

      Tsemppiä!

    • Juu ja nyt oli mieheltäkin mennyt sitten ihan samat summat. Nyt taitaa olla viimeiset, sillä kortithan on sitten suljettu. Viikonlopun ostoksia molemmat. Kuulin juuri, että ystävä oli viime viikolla Lontoossa ja nyt on jo Eurocardilla ostettu netissä.. Taitaa olla pankkien ym.pakko miettiä uusia keinoja, millä pitää kortit turvallisina, koska vaikuttaa, että alkaa olla joka toisen ongelma. Meillä muuten pääsi 3000e edestä ostoksia läpi ja kaikki 500e ostoksia kukin ja sama liike, liikkeen turvallisuudessa mättää nyt jokin. Ehkä lopulta liike joutuu korvaamaan, koska on niin iso ketju jenkeissä. Mene ja tiedä, haluaisin että asia selviäisi, kyllähän tuo painaa ja on nyt pari päivää mennyt pilalle täysin. Höh.

      Kiitos kovasti Rva Kepponen <3

  • Vika kappale on niin ihana:onko sarja tuttu, hihii on. Mua ei oo ryöstetty vielä vaikka aina kuljen laukut auki. Mutta mä oon sen sijaan kerran lukenut kirjaa risti-istunnassa ja molemmat jalat puutus. Ovikello tietty soi, enkä päässyt eteenpäin. En vielkään tiiä kuka siellä oli.
    Mun kortitkin ovat onneks turvassa.

    • Nurme on ihanan oloinen <3 Kynttilät eritoten kiinnostaa, koska täällä päivittäin niitä kuvaan ja polttelen. 🙂

      Täälläkin kuljetaan laukut ja takit auki, eikä ole ikinä käynyt mitään vastaavaa, siksi kai olen aivan erityisen järkyttynyt!

      Huhhuh ja uskon, hurja tuo puutumishomma, sen kanssa pitää olla tarkkana. Eilen tuli aika ios pipi. Ollaan me kyllä aika hassuja. <3

  • No huh. Tuollaista en ole kokenut. Tallinassa tuo kuului asiaan ainakin ennen yhdessä Hotellissa. Korttejä vedeltiin kuukaudenkin ajan viikonloppuina. Laitoin viestin hotelliin, että ilmoitin poliisille ja sain hirveän faxiryöpyn, että pitikö poliisi sotkea asiaan. Piti, että luottokunta nollasi laskut.

  • Sama käynyt meille ja oli kyllä mielestäni yllättävän helppo hoitaa ja pankki palautti rahat! Onni onnettomuudessa siis. Hirveästi näitä kyllä käy, mutta onneksi niitä rahoja ei menetä oikeasti. Tsemppiä kovasti, toivotaan että helmikuu sujuu jatkossa paremmin! 🙂

    • On ilmeisesti asiat muuttuneet, sillä tämä vei kyllä aikaa. Rikosilmoitus siitä kopio siis print screeneinä, niitä jouduin ottamaan ja tulostamaan viisi, korttireklamaatio johon kaikki eriteltyinä ja tietenkin monen monta puhelua. Minulla on mieheni sivukortti, mutta joitain asioita aina pystyi tekemään vain mieheni ja joitain vain minä ja tässä on soiteltu ees sun taas ja joka kerta odotettu se 20 min, koska puhelinpalvelussa on kuulemma poikkeuksellinen jono. Ehkä muikein juttu on se, että asian selvittämiseen kuulemma menee 2kk! Hirrrrveee keissi kyllä, ihan on migreeni nyt.

  • Piti heti käydä tarkistamassa oman kortin tilanne, saan vielä toistaiseksi huokaista helpotuksesta. Ei ole todellakaan kiva yllätys 🙁

    Parempaa jatkoa sinulle Tiia <3

  • Näitä kyllä tasaisesti kuulee, mutta järkky hommahan tämä on 🙁
    Marokossa en uskalla maksaa mitään kortilla, pankista rahat ulos ja aina käteisellä kaikki. Hankalaksi menee touhut.
    Toivottavasti rahat palautetaan pian sulle ♡

    • Juu pankissa varmaan pitäisi ihan käydä nostamassa paikan päällä, kuten ennen vanhaan. Maailman meno onko kova ja mitäpä ei kepulityypit keksisi!

      Kiitos Outi ja uskon niin, kun emme tosiaan ole Los Angelesissa eikä myöskään kortit! <3

  • Toi ei kyllä ole kivaa, ei vaikka ei sitten lopulta rahallisesti joutuisi kärsimäänkään. Kovan stressin se joka tapauksessa aiheuttaa, oli lopputulos sitten mikä tahansa.
    Toivottavasti kaikki selviää parhain päin!

    • Juuri se ihan kamala stressi ja paniikki mikä asiasta iskee ja huoli ennen kuin voi olla varma, että asia selviää. Sanoohan se toki järkikin, että kun emme ole jenkkilässä, niin ostokset eivät voi olla meidän, mutta silti tulee huoli. Aika piinaava on odotuskin reklamaatiopäätöksessä 2kk!

      Kiitos Kristiina kovasti <3

  • Ei ole rosvottu, mutta Suomessakin veloitettu useamman kerran ihan ruokaostoksia. 30 litran bensaostoskin veloitettu muistaakseni yli 1000 litrasta.
    Neulon sukkia, jos niiden varteen saisi joskus jotain 😉 Flunssaa pukkaa ja jäätikköä pihalla. Mie vaan sitä kesää odottellen ja taidan välikuukaudet missata.

    • Ohhoh tuo bensaostos, veti ihan montun auki! Joskus järjestelmä tekee lukemattomia katevarauksia jonkun tietoliikennehäirin vuoksi ja sehän on viheliästä kuin mikä! Siinä sitten voi pankkikortissakin olla rahat ns.kiinni. Huh ja oksat pois!

      Pikaisia paranemisia ihana Markeetta ja varo niitä jäitä <3 Kun täällä kaaduttiin jo kotisuoralla, saatikka sitten ulkona <3

    • Hyvä niin <3 Siitä lähdetään, että emme joudu maksumieheksi, höh emme ole edes jenkeissä ja kortitkin tallella. Hurja juttu.

  • No, juuri kuulin, että meidän vävyltä vietiin tänään reppu ostoskeskuksessa Turussa – oli ollut kahvilla ja reppu siinä vieressä – täytti jotain papereita siinä, eikä huomannut ennenkuin nousi ja lähti, että laukku viety röyhkeästi. Onni onnettomuudessa oli se, että varas oli heittänyt laukun lähimpään roskiin mistä vartijat sen löysivät – saalis ei kelvannut : oli ollut vain ruokaa ja tyhjä kukkaro – siis kortit oli ja passikin , mutta ei käteistä ,,, on pokkaa ! Onneksi rahanne ovat turvassa – on se hävitöntä.

    • Anne jestas oikeasti, Suomessakin pitää olla varuillaan. Sama käynyt ystävälle, mutta Barcelonassa… Jotenkin olen täällä Suomessa kulkenut vielä ns.takit levällään, mutta ei voi enää, paitsi täällä missä asun ja siellä missä sinä asut, maaseudulla. <3

      Ajattele sitten toisen laukku heitetään vaan roskiin, täysin piittaamattomana.. Surullinen oli tulee näistä.

      Juu ja kyllä me siitä lähdetään, että emme joudu maksamaan noita kortilla luukutteluja, kun emme edes ole olleet koko jenkkilässä yli vuoteen. Höh mikä juttu.

  • No voi rähmä, mihinkä tämä mailma on menos. Se sukanvarsi taitaa olla varmaan lähitulevaisuudes parempi kuin pankki ☺☺☺
    Yritän suojata korttini maksaessa, mutta ainahan ne keksii uusia keinoja☺
    Nurme kosmetiikka ei oo tuttu, mutta varmaan kokeelemisen arvoonen ♫
    Ihanaa tiistaiehtoota Sinulle ihanuus ♫~♥~♫
    ps.mumma lähtöö nyt tästä ehtootöihin☺

    • Maailma on menossa huonoon suuntaan ja tartti vaan olla metsän keskellä, mutta sielläkin tosin voi joutua karhun syömäksi… Näin kyllä mekin olimme jenkeissä vuosi sitten todella varovaisia ja sen koomminhan en ole tuota korttia käyttänytkään, niin siellä se rikos on tapahtunut kyllä. Joka ilta tarkastimme vielä padilta kuittien kanssa, että kaikki ostokset oikein. Ei kukaan osaa varautua, että non 15kk jälkeen tapahtuu moista, huh mikä juttu.

      Tuo Nurme vaikuttaa todella viehättävältä sarjalta, josta erityisesti olen kiinnostunut ei savuttavista kynttilöistä, aah ihania varmaan ja greippikroppakuorinnastaa. 🙂

      Sinulle oikein ihanaa päivää senkin ihanuuspakkaus <3

  • Kaverille kävi lähes samoin, siltä oli yritetty veloittaa useamman satasen ostosta jossain eteläisessä naapurissa tai vastaavassa, onneksi ei ollut katetta. Pankki otti yhteyttä ja sulki kaiken rahaliikenteen viikoksi. Sitten kävi ilmi, että kortti oli kopioitu taannoin jollain automaatilla. Ko. liigasta olikin tuossa muutama viikko sitten juttua ihan lehtiä myöten.

    • Ai hurja, olen muuten aivan neuroottinen nykyään pankkiautomaatilla ja tankatessa, ihan kamalia juttuja. Kohta tännekin rantautuu varmasti samanlaiset mafiat, eli kun maksut kaupan kassalla, luulenpä tässä meidän tapauksessa on ollut kaupan myyjä mukana ja hups kortit lähteneet kopiontiin. Kohta tämäkin rantautuu varmasti tänne Suomeen.

      Voi elämän kevät mitä meininkiä.

      Ihanaa päivää Irina ja kivaa oli kuulla sinusta täällä. <3

  • Onkohan tänään jokin varastettujen korttitietojen päivä? Ystäväni kertoi tänään että hänen tililtään on maksettu jotain pleikkapelejä! Huokaus. Tähänkö on menty?

    • Apua eikä ja arvaa oma kamuni myös kertoi, että hänen firman kortilla on maksettu netissä!! Onko nyt jokin pielessä korttien turvallisuudessa, mistä tässä on kyse, vai onko rikolliset aina keinoillaan askeleen edellä.. Tiedätkö Viltsu, tähän on menty. Meille plömpsähti tänään vielä 1500e lisää eli nyt jo yhteensä 3000e…. Ahdistaa ja migreeni… kova sellainen jo toista päivää… Nyt ei maistu elämä ja niitä mun Svinhufvudin kakkusia ei ollut eilen, olisin niin tarvinut!

  • no voi psk! Hitsin ikäviä juttuja :/
    Piti kipaista jo omalle tilille; ei mitään hätää, vielä ainakaan. Koputan puuta.

  • Voi että, tosi kurja yllätys. Meille kävi muutama vuosi sitten samoin. Ameriikan maalla oli lennelty pitkin ja poikin ja osteltu lentolippuja. No, onneksi Luottokunnasta soittivat ja kysyivät, koska yhtä aikaa ei voi olla Suomessa ja toisella puolella maapalloa. Toivottavasti helmikuusi jatkuu mukavammissa merkeissä! 🙂

    • No huh huh, alkaa tuntua siltä, että tämä on joka toisen ongelma. Meillä tämä nyt ei vaan harmi kyllä jostain syystä mene niin helposti, vaikka olemme ostohetkillä todistettavasti korttien kanssa Suomen kamaralla. Ovat kenties joutuneet kiristämään selvityshommia, kun meitä huijattuja on niin paljon.

      Tänään oli vielä 3x500e lisää, eli tämä päivä kyllä sai pahan mielen alun, mutta joskos se tästä. <3 Kiitos Päivi vertaistuesta <3

  • Voi harmillista! Miehen työkaverilla tapahtui vastaavaa pari viikkoa sitten, ollut matkoilla joskus Italiassa ja nyt oli nostoja tehty Intiassa. On tää kanssa. Tulee tosi weird fiilis!
    Tiedän kylla hyvän jutun, kun voro oli yrittänyt ryöstää tuossa Tikkurilan tienoilla erään mummon ja oli kaatanut tämän ja repinyt kovasti laukkua ja saanut sen ananstetuksi, kun oli mummoa motannut. Mutta mitä sai voro? Banaanin ja kirjastokortin! Haha siitäs sai:D
    Onnea ja kärsivällisyyttä sotkujen selvittelyyn!

    • Juu joku Intiamafia kuules, koska niin monella siellä tapahtunut moisia ja korttihan ollut ihan muualla. Mafia meininkiä, aika pelottavaa. Tulee outo olo ja turvaton sellainen.

      Voi pitkäkyntistä hah banaani, toivottavasti ei mennyt mummon kortilla lainailemaan niitä kirjoja! Mutta mummo raukka. <3

  • Minulla ei ole mennyt laskutukseen saakka, mutta pankki (tai siis Luottokunta Nets mikä se nyt nykykään on) on pari kertaa ilmoittanut, että kortti uusitaan epäilyttävien yritysten vuoksi. Niin ja siskolle just soittivat ja kysyivät oliko hän Amerikassa… No, ei ollut, joten kortti laitettiin uusintaan.

    • Hitsi olisipa meillekin soitettu ja kysytty olemmeko Amerikassa? En sitten tiedä miten homma toimii pankilla viikonloppuisin, sillä ostokset oli kaikki ajoitettu viikonloppuun. Mutta siltikin, kukaan ei meille rämpäytellyt vaan mies bongasi verkkopankissa sanan varoitus ja siellä oli pyynti soittaa asiakaspalveluun, jonne oli poikkeuksellinen jono ja sitten oli vielä väärä paikka.. Kyseessä meillä ei luottokunta vaan pankin oma Master…

      Jotain varmaan tarvisi pankkien tehdä turvallisuuden lisäämiseksi, en kyllä osaa sanoa mitä, koska tuntuu, että kaikkihan miltei vastaavaa kokeneet.

      <3

  • Juuri vähän aikaa sitten mies huomasi, että hänellä näkyi Masterilta katevaraus, jollainen yleensä edeltää suurempaa nostoa. Hän ei ollut käyttänyt Masteria ollenkaan, joten kävi epäluuloiseksi ja soitti pankkineuvojalle. Siellä selvisi, että Pariisissa oli tehty jokin ostos! Mies sulki kortinsa ja mitään ei ehtinyt siis onneksi tapahtua.
    Huh huh! Pitäisköhän hankkia kotiin kassakaappi ja käydä silloin tällöin nostamassa sinne rahaa harvoista vielä toimivista konttoreista. Ja eihän tässä kai uskalla sitten enää maksaaakaan mitään netissä, jos rosvot pääsevät pilvipalveluihin. Hyvästi postimyynti!

    • Masterpa tämäkin… Aika hurja juttu muuten tuo, että toinen on Suomessa ja yhtäkkiä Pariisissa tapahtuu ostos, todella pelottavaa oikeastaan.. Tuo asia selvisi sitten helpolla, meillä tässä kaikki rikosilmoitukset, siitä kopiot, yksilölliset korttireklamaatiot ihan joka ostoksesta. Eilen tein omani ja tänään joutui sitten mies tekemään, kun hänen korttiaan oli myös väärinkäytetty aivan samanlaisten ostosten verran. Toivottavasti tämä oli nyt väärinkäyttöjen osalta tässä, sillä joka aamuhan tässä sydän hyppyy kurkkuun ja se heti migreeni..

      Kyllä vaan hyvästi postimyynti, mutta miten tässä uskaltaa maksaa laskuja netissä? Pelottaa…

  • Onpas kurja juttu – ja vaikka itselleni ei ole kohdalle tullut, niin tutuille monellekin. Ja osa Suomessa – varovainen pitää olla vaan eihän se riitä, kun vorot kohdalle sattuvat – ne kyllä osaa temput. Eihän sitä uskaltaisi enää edes pankkiautomaatista rahaa nostaa, jos kaikkea alkaisi pelkäämään.
    Mutta tuo, että näinkin selvän asian selvittäminen kestää 2 kk, on kyllä törkeää!
    Toivottavasti kuitenkin selvittävät nopeammin!
    Ja toivottavasti jalkasi siitä vetreytyy ja koiruudellekaan ei jäänyt traumoja <3
    Parempaa helmikuun jatkoa sinulle, Tiia ihaNainen <3

    • Ei enää riitä varovaisuus, voi miten olimme tarkkoina jenkeissä ja iltaisin syynättiin kuitit ja nettipankki, että pitävät kutinsa. Mutta rikos tapahtuukin 15kk päästä!

      2kk selvittäminen on kuulemma standardi, mielestäni se on järkyttävää. Koska kyllähän se painaa mieltä, se on fakta.

      Jalka on muuten tänään ihan yes, aah ja siitäkin voi ajatella, että olisi voinut niin Samulle kuin minullekin käydä paljon hurjemmin.

      Ihanaa helmikuun jatkoa sinulle ihanainen Lady <3

    • Huh ja toivotaan ettei ikinä käykään. <3 No kuules soitin eilen Cafe Cabrioleen ja kakkua tulee vasta pe tai la.. Miltei tuli itku…<3

  • Voi kamalaa. Itselle ei ole tuollaista vielä käynyt, vaikka ihan jonkin verran tuota luottokorttia on tullut ulkomailla käytettyä. Nyt tulikin tunne, että pitäisikö mennä tsekkaaman ettei kukaan pitkäkyntinen ole iskenyt.

    • Niin onhan se hurjaa, kun kerran korttia olen käyttänyt n.15kk sitten ja tapahtuu viiveellä petos. Miten tälläiseltä voi edes suojautua…

      <3

  • HIRVEÄÄ. Tosta tulee varmaan vähän sellainen raiskattu olo. 🙁

    Mutta jokaisesta asiasta pitää nähdä vähän vitsiä, niin eikö olisikin makeeta, jos olisit oikeasti ollut shoppailemassa siellä Los Angelesissa. 😀

    • Tulee juuri sellainen raiskattu olo, etenkin kun eilen vielä sähköpostiin ja twitteriin on yritetty kirjautua vieraalta laitteelta! Oon ihan vainoharhaisena täällä. Heh olisi se vaan ollut ihanaa olla oikeasti shoppailemassa heh koomista Pharmacystä 3000 eurolla! Kaikki ostokset samasta puljusta! Ehkä se Walgreens joutuukin lopulta korvaamaan, kun miten siellä on onnistunutkin kaikki nuo ostokset.

  • Paska homma. Toivottavasti korvataan tai ainakin luulen niin. Täällä ei oo vieläkään päästy normiarkeen. Ei oo blogiakaan jaksanut tai ehtinyt päivittää. Nytkin väsyttää enemmän kuin laki sallii….Ihanaa iltaa ihanuus ♡

    • Aina ei pysty eikä jaksa ja nyt kyllä olen ihan henkisesti loppu. Tämä korttiepisodi oli kyllä nyt liikaa. Etenkin kun tänään taas mennyt niitä ostoksia saman verran ja nyt miehen kortilla.

      Ihanaa päivää ja lepää <3

  • Ei yhtään kivaa, mur !
    Isot tsempit ja voimahalit sinne !

    Toivottavasti tuommaiset ryökäleet saataisiin kiinni !

    • Samaa minäkin toivon, mutta taitaa olla aivan järjestäytynyt mafia takana, sellainen oli tälläisestä tulee, että ammattilaiset on liikenteessä. Koska mekin olimme korttien kanssa todella tarkkoina ja maksoimme vain siisteissä paikoissa.. Höh ja kiitos <3

  • O'ou 🙁 Toivotaan, että kaikki selviää! Saisivat pankit kyllä vaan olla nopeampia tällaisten asioiden kanssa..:P

    • Ehkä ovat tukossa vastaavista tapauksista. Mitä enemmän asiasta kun puhuu, niin tuntuu, että ainakin joka toisella on käynyt samalla tavalla, mikä on todella pelottavaa!

  • Ihanan kamalaa 🙁 Toivottavasti vorojen aiheuttamat ikävyydet saadaan selvitettyä :/ Ei tässä kyllä uskalla kohta kortilla maksaa missään kun tuntuu että tämä on varsin normaalia jo että toisten kortteja vingutetaan…alettava vaan käärimään sukan varteen setelit kauppareissua varten 🙂

    • Sukkaan vaan kaikki ja mm.ei mitään nettiostoksia ja huh miten sitten laskujen maksu netissä. Kyllä mulla nyt on turvaton fiilis, ei voi mitään…

      <3

  • Hurja juttu! Itselle ei onneksi ole mitään vielä (kopkop!) tuollaista sattunut.. Toissa kesänä kyllä luottokorttifirmasta soittivat ja kertoivat sulkeneensa kortin, kun epäilivät sen joutuneen vääriin käsiin. Ihan ite olin sitä muutaman kuukauden sisään vinguttanut Lontoossa, Tallinnassa, Sevillassa, Tukholmassa ja Oulussa, joka taisi olla se ratkaisevan epäilyttävä paikka 😀

  • Kaks kertaa olen joutunut luottokortin leikkaamaan kahtia, kun sitä on väärin käytetty. Molemmat kerrat Venäjällä. Itse en ollut huomannut vielä mitään kun luottokunnasta oltiin yhteydessä ja tiedusteltiin, olenko kenties naapurimaassa. No en sattumoisin ollut just sillä hetkellä mutta aiemmin työmatkalla kyllä. Ei ehtinyt tulla muuta harmia kuin se kortin leikkaaminen ja uuden odottelu. Kakka homma kuitenkin Ja ihan turha harmi.

    T. Sama vanha Annukka vaikkavtolla vanhan blogin lamppuprofiililla tuleekin nää puhelimella kirjotetut kommentit 🙂

    • No huh ja oksat pois ja siis ei Venäjällä sitten kortin käyttöä. Muuten asuessamme 4v Latviassa, niin ei koskaan mitään tälläistä.. Vorot ovat varmaan nykyään niin ammattilaisia, että pystyvät tekemään ihan mitä vaan.

      Onneksi ei tullut kummempaa harmia, mutta harmihan se jo toisaalta on, että luottamus särkyy.

      Ihanaa se olet sinä ihanuus, nyt muistan aina myös lamppuprofiilin. <3

  • Ikävä juttu ja ainakaan vielä ei ole sattunut omalle kohdalle – koputtaa puuta.
    Minulle kävi kyllä vajaa kymmenene vuotta sitten Suomessa Pakilan Teboililla sellainen outo juttu, että maksoin Visalla bensat mutta seuraavassa Visa-laskussa oli kolmet eri summat veloitettu kortiltani. Asiaa selviteltiin Luottokunnan kanssa ja jostain syystä minun PIN-koodi oli jäänyt koneelle ja kaksi seuraavaa lasku oli kirjautunut myös minulle? Ihan käsittämätön juttu ja tämän tapauksen jälkeen en enää moneen vuoteen tankannut ko. bensa-asemalla.

    Toivotaan, että nilkkasi myös paranee ja elämä palautuu normaaleihin uomiin ettei koko helmikuu menee pipariksi <3

    • Marjo tämä oli ihmeellisin keissi mitä olen kuullut ja pakko oli lukea kommenttisi eilen miehellekin. Hurjaa, pelottavaa, outoa ja jopa päätöntä. Miten noin voi käydä, se toisaalta selittää paljon, jos pin koodin on mahdollisuus jäädä koneelle muistiin, niin mitään pin turvaa ei ole. Onkohan tässä asiassa kehitytty, tosin nyt tuntuu siltä, että vorot tässä vain ovat kehittyneet!

      Nilkka on nyt täysin ok, jippii, mutta miehen kortilta oli nyt mennyt 1500e…. migreeniä siis pukkaa..

      <3

  • Hurja juttu, kortin väärinkäyttö on tosi ikävää. Toivottavasti asia selviää pikaisesti. Onneksi muksahsuksessasi ei sattunut pahemmin, vaikkei kipeä jalka kivalta kuulostakaan. Tsemppia ja toivotaan, että loppu helmikuun sujuu paremmissa merkeissä.

    • Muksahduksest suoriuduttiin kunnailla, siinähän olisi voinut käydä vaikka mitä. Kyllä koti on vaarallinen paikka.

      Kiitos kovasti Belladonna ja rauhallisempaa helmikuut odotellessa. .)

  • Oliko sille kortille määritelty käyttöalueeksi Suomi? Vai Global? Me tapaamme pitää kortin yleensä "Suomessa" ja avata sen vain matkojen ajaksi?

    • Voi Pirkko kysymys taitaa jo sisältää vastauksen eli Globalhan se, kun näin pääsi käymään. Ystäväni kirjoitti Facen puolella, että vaikka he olivat avanneet ennen reissua tuon Globalin, niin heille olikin sitten käynyt niin, että kortti ei kuitenkaan ollut toiminut ulkomailla. Joten näissä hommissa ei taida voida voittaa… <3

    • Pirkko, jos käyttöalueeksi on valittu vain Suomi, niin voiko luottokorttia käyttää ulkomaisten hotellien ja lentojen varauksiin ennen matkaa?

  • Voi ei! Tosi harmillinen juttu. 🙁 Pitääkin aamulla käydä vilkaisemassa omaa tiliä, että onhan siellä kaikki kunnossa.
    Nurme vaikuttaa ihanalta ja luonnonläheiseltä uudelta tuttavuudelta. Minulla on nyt näyte kuorintavoiteesta, joka toimii just niin kuin pitääkin. Silmä kovana olen lukenut Nurmen esitettä, hiustenhoitotuotteet ja magnesiumvoide vaikuttavat erityisen kiinnostavilta. Parempaa viikon jatkoa! 🙂

    • Kannattaa vilkuilla, sillä jos rikos tapahtuu 15kk viiveellä, niin onhan se todella hurjaa…

      Nurme vaikuttaa aivan ihanalta ja miten nättejä kaikki purkitkin. Minua kiinnostaisi greippikuorintavoide ja kynttilät. <3

      Kiitos Niina <3

  • Miten hyvää suojausta korteista tarvitseekaan pitää, kun vorot ovat niin taitavia 🙁 Onneksi 'valvontaosasto' havaitsee ainakin osan näistä yrityksistä eikä korttien omistajille koidu taloudellista haittaa, mutta kurjaa on näitä juttuja setviä eri tahojen kanssa ja todistaa ettei itse ole syyllinen petokseen.

    • Sitä mietin, onko minkäänlaista suojaa enää olemassa. Miten kortit jotka ovat tallella, ovat nyt jenkeissä ns.15kk meidän matkan jälkeen käytössä. Koska en ole kyseistä korttia käyttänyt sen koommin, siellähän joku mafia on hyökännyt ja varmaan mukana ollut jonkun kaupan myyjäkin. Hurjaa menoa!

      Jotain uusia suojauksia varmaan pankit/korttifirmat yrittävät koko ajan kehitellä, mutta vorot varmaan ovat joko askeleen edellä tai seuraavat pian perässä. Kamalaa!

  • Todella monelta olen kuullut vastaavaa ja on kyllä inhottavaa. Joka kerta sitä matkatessa yrittää olla varovainen, mutta taitavia nuo pitkäkyntiset. Toivotaan, että luottokunta korvaa summan.

    • Niin luulen, että vaikka olisi kuinka varovainen, jos huono onni käy, siinä ei auta se varovaisuus, ku ovat niin taitavia… Todella monella käynyt näin…

      <3

  • Voi kurjaa mitä sitä voikaan tapahtua! 🙁 Ikävää että matkustelukaan ei ole turvallista enää vuodenkaa päästä!

  • Onneksi ei ole sattunut tuollaista… Ihan kamalaa ja hirveä riesa selvittää asiaa. Vihaan epärehellisiä ihmisiä! Paranemisia 🙂

    • Hyvä ettei ole ja toivottavasti ei ikinä satu edes. <3

      Sama täällä, toisten epäonnella pelaavat.

      Kiitos Saija ja koipi on kunnossa ja flunssakin poissa, nyt on enää korttimurheita.

      <3

  • Kauheata tuommoinen. Ei muuta kuin rahat patjan alle! Eihän tässä voi luottaa enää mihinkään, ihmeelliseksi mennyt tämä maailmanmeno.

    • Samaa mieltä, käteistä vaan ja rahat patjan alle ja höh käteisellä ulkomaille ja sitten joku tulee ja kolkkaa ja humps kaikki menee. Ihan mahdotonta, tässä on yrittänyt juuri olla erityisen varovainen, niin sittenkin saa nokkiinsa… Höh.

      Kivaa päivää Satu <3

    • Sano muuta tätä ei voi ymmärtää, eritoten kun oma kortti on ollut käyttämättä kohta 15kk, niin kyllä panee miettimään. Jopa tuon Lumon kommentin jälkeen iski huoli, onko kyse jostain tietomurrosta itse Nordeaan.. Outo juttu kerrassaan… Ja ärsyttävä!

  • Käytän paljon nettikauppoja, mutta maksan aina Paypalin kautta, jonka turvallisuuteen luotan. Mutta silti aina joskus miettii, että mitä jos käy näin huonosti. Nettipankeissahan pystyy yleensä säätämään, ettei korttia voi käyttää tietyissä maissa tai vaikka kokonaan ulkomailla. Pitäisi varmaan laittaa vaikka joku maanosa tälle listalle, koska en ole ihan heti lähdössä vaikka jenkkeihin.

    • Sama täällä PayPal on käytössä, tosin luotto menee siihenkin, jos vaikka tietokoneen voi kaapata ja sitä kautta saada numerot kun vaikka laittaa sen kortin sinne paypaliin, mene ja tiedä…

      Miten voi olla, että kortti joka on lojunut 15kk käyttämättä lompakossani, bongaa ostoksia jenkeissä? Ei mene järkeen kyllä. Tuo maakoodi on hyvä laittaa, siitä nyt viisastuneena.

  • Voi kamalaa! Herranen aika sentään mitä teille on tapahtunut! Toivottavasti saatte Luottokunnalta korvauksen? Itselle ei onneksi ole päässyt tämmöstä tapahtumaan, yleensä pyrin maksamaan Paypalilla verkko-ostot ja kortin olen avannut vain matkan ajaksi, muulloin toimii vain Suomessa.
    Nurme kosmetiikka on aivan uusi tuttavuus, Bikken pilttuun Instassa huomasin myös vasta jonkin heidän tuotteensa.
    Parempaa loppuviikkoa <3

    • Meillä on Nordea rahoitus ja kyllä varmasti pakko korvata, sillä kortit tallessa, mitään emme ole hutiloineet ja emme lisäks ole jenkeissä. Mutta uskomaton asia, että korttia yhtäkkiä käytetään 15kk jälkeen, sillä niin pitkään aikaan en ole korttia käyttänyt ja ollut vain lompakossa. Panee miettimään myös, jos pankkiin on tehty tietomurto.

      Kiitos kovasti Anne ja sinne myös. <3

  • Pari vuotta sitten mulla alkoi näkyä outoja katevarauksia tilillä. Soittelin Nordeaan ja pankkivirkailija kai vähän vahingossa paljasti, että Nordealla ollut joku tietomurto. Katevaraukset olivat voimassa viikon, eikä niitä voinut peruuttaa heti vaikka syy oli Nordean. Kolme pienintä meni myös veloitukseen, olivat kukin joitain euroja, suurimmat useiden satasten varaukset raukesivat. En jaksanut mennä tekemään rikosilmoitusta, sitä ei olisi voinut tehdä netissä vaan olisi pitänyt mennä poliisiasemalle tekemään.

    Tästä oppineena olen laittanut maarajoituksen nettipankin kautta. Olin tosin unohtanut sen täysin kun lähdettiin Japaniin. Hermostuin aika lailla kun heti ensimmäisenä päivänä korttia laulattaessani se ei toiminutkaan. Onneksi lopulta muistin rajoituksen ja pankkitunnuksiakin oli mukana.

    Joskus aikoinaan luottokunnalta jopa soiteteltiin erikseen kun olin tehnyt isompia luottokorttiostoksia netissä matkoja varatessa. Oli tullut hälytys kun oli kortille poikkeavaa käytöstä, yleensä maksan debitillä kaiken.

    • Lumo nyt kyllä aloin jo epäilemään tuota tietomurtoa Nordeaan, sillä heillä on poikkeuksellinen jono puhelinpalveluun, niin sanoo ainakin heidän puhelinautomaatti ja lisäksi miten kortti jota ei ole käytetty 15kk nyt yhtäkkiä aktivoituu jossain, vaikka on omassa lompuukissa ja minä Suomessa. Niin outo juttu.

      Tuo on hyvä tuo maarajoitus, tosin kuulin yhdeltä ystävältä, että vaikka he olivat vapauttaneet maarajoitteen ennen reissua, niin sitten kuitenkaan ei kortti toiminut reissussa. Näköjään kaikki on mahdollista.

      Tuo soitto olisi hyvä, meillekin olisi mieluusti voitu soittaa, sillä kuulostaahan aivan hullulta, että olisimme Pharmacyssä luukuttaneet noin 10x500e ostokset, vähemmästäkin pitäisi jo hälytyskellot soida ja kyllähän ne soikin sitten lopulta, mutta vain niin, että verkkopankkiin oli laitettu sana varoitus, eli kukaan ei kyllä meille rämpäyttänyt. Höh, taisivat hukkua näihin väärinkäyttöihin, eivätkä ehdi, panee miettimään….

      <3

  • Minulla on ollut pari kertaa ongelmia luottokortin kanssa: ensimmäisellä kerralla kortin numero varastettiin (en tiedä miten se tapahtui), mutta varaskopla saatiin kiinni ennen kuin he ehtivät käyttää satojen varastettujen luottokortien tunnuksia. Luottokortti kuoletettiin saman tien.
    Toisella kerralla olin New Yorkissa shoppailemassa. Luottokunta sulki kortin, koska oli ostanut tunnin aikana kolme kertaa samasta tavaratalosta. Meni jonkin aikaa ennen kuin asia selvisi ja sulku purettiin. Ei ollut kiva olla matkalla ilman toimivaa luottokorttia.
    Nykyään ilmoitan ennen matkaa luottokorttiyhtiöön, minne olen matkalla, jotta korttia ei suljeta jos yhtä äkkiä alkaa tulla laskuja toiselta puolelta maapalloa.
    "Epäluotettavissa" maissa en käytä luottokorttia enää lainkaan, vaan käyn nostamassa käteistä pankista ja maksan kaikki käteisellä.

  • Noiden luottokorttien kanssa on todella tapahtunut minunkin ystäville monille vaikka mitä. Kyllä sitä on tullut isekin mietittyä, että kannattaako niitä kohta enää käyttää. Suuri vaiva omistajalle just jonotella joka paikkaa. Tsemppiä <3!

  • No voi kamalaa! Tulin varta vasten painajaisunesi jälkeen lukemaan tämän, kun en aiemmin ole ehtinyt. Joo ja kaikki vaan on niin digiä, niin digiä ja kaiken pitäisi toimia! Voi kiesus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud