Viikatemies lipui uniin ja Image Skincare arvonnan voittajat!

Viikatemies lipui uniin ja Image Skincare arvonnan voittajat!
Tiedostan, että on hieman tyhmää kirjoitella unistaan täällä, mutta koska uni oli niin pelottava ja olen vieläkin jotenkin kauhistuneessa olotilassa ja koska vasta postasin etiäisistä niin tuumin, että annan palaa..

Näin viime yönä unta, että makuuhuoneen oven takaa näkyi läpi hahmo (no oven takaahan nyt ei voi hahmoa läpi näkyä, mutta tämähän oli uni tai oikeastaan painajainen). Tiedostin, että tuo uhkaava hahmo oli tulossa makuuhuoneeseen ja otin yöpöydältä suojaksi vasaran peiton alle, jotta voisin suojautua. (Vasara yöpöydällä, juu ei ole tapana;) 

Ovesta astui esiin pitkä, laiha ja tumma hahmo, jolla oli pieni knallihattu päässä ja kapeat kasvot ja sukupuoleltaan miespuolinen henkilö. Järkytyksekseni näin, että hänen kädessään oli viikate ja juuri kun hän oli lyömäisillään minua viikatteella ja minä huidoin hahmoa sillä yöpöydälle pulpahtaneella vasaralla heräsin omaan kauhun ynähdyykseni ja huomasin istuvani sängyn laidalla. Pahinta kuitenkin oli, että istuessani näin hahmon lipuvan pois.. Mieheni aamulla totesi minulle, että tuo lipuminenkin olisi unta tai unen välitilaa ja eihän se viikatemies nyt minnekään vaatekaappiin olisi pujahtanut, juu käyhän se järkeen. 

Kuva lainattu Naamiaismaailma.fi


Yöllä olin pelosta jäykkänä ja oli pakko käydä lapsia paijaamassa, että tuntuvatko lämpimiltä. En saanut pitkään unta ja jopa pyörittelin miten olisin voinut viikatemieheltä suojautua, vaikkapa tyynyillä? Jäin pohtimaan oliko kyseessä painajainen vai etiäinen. Oliko viikatemies tulossa noutamaan minua vai visioinko jonkun toisen ihmisen näyn.

Kirkkaassa päivänvalossa koko uni alkaa tuntua vain unelta, mutta silti uni jäi iholle niin, että tiedän jo etten tätä painajaista unohda koskaan…

Onko viikatemies käynyt teidän unissa, onko siellä unitulkitsijaa joka osaisi analysoida mistä ahdistuksesta tämä uni viestii? Onko luottokorttiepisodi aiheuttanut niin paljon stressiä, että koin elämän ns.päättyvän? Tänään tuntuu kuitenkin hieman siltä, että olenko vähän hullu? Heh tämä ei ole kysymys vaan ihan toteamus. 😉

Unet ovat hämmentäviä vai mitä olette mieltä?

Sitten kevyempiin aiheisiin eli arvonnan voittajiin. Pahoittelen, että ilmoituksessa on kestänyt niin kauan, juurikin kaatuminen ja luottokorttiepisodi sai hetkeksi unohtamaan koko arvonnan, mutta tittidii tässäpä onnelliset voittajat jotka pääsevät testaamaan Image Skincare tuotteita ovat nimimerkit Ritva ja anonyymi nimimerkillä Karamelli!

Hurjasti onnea voittajille ja sydämelliset kiitokset kaikille osallistujille. Ensi kuussa ainakin jysähtää iso arvonta, sillä blogi täyttää 2-vuotta ja toivotaan, että keksin jotain kivaa sitäkin ennen. 🙂 Uuh onneksi on päivä ja taidan mennä syömään vähän sushia ja kakkusia, siis ihan terapeuttisista syistä lohduksi. 😉 (Helmikuu on ollut aika kelju:(


59 thoughts on “Viikatemies lipui uniin ja Image Skincare arvonnan voittajat!”

 • Painajaiset on ihan hirveitä! Onneksi en näe niitä usein mutta on tullut sellaisikin unia nähtyä, että on pelottanut mennä nukkumaan uudestaan.. mistä lie johtuvat?

  • Niin hirveitä ja jotenkin vieläkin järkyttynyt. Kaikki tuntui liian todelta… Hrrr.. kyllähän yleensä ovat varmaan keinoja purkaa ahdistusta ja stressiä tai sitten on vaan tullut liikaa katsottua Walking Dead ja The Strain tyylilajin sarjoja… 😉

   Ihanaa päivää Marina <3

 • Huh huh, olipas hirveä uni! Mä näin kans viime yönä ihan järkyttävää unta, heräsin siihen yöllä ja oli tosi kamala olo. 🙁

  Iloista päivää kuitenkin sinne ja toivottavasti luottokorttisotku selviää pian (ihan hullu juttu sekin!). Pusut kissoille ja Samulle! <3

  • Eikö olekin hirveää miten sotkee koko päivän. Ihan menisi sellaisissa epävarmoissa tärinätunnelmissa eilinen. Ihan hulluja juttuja viikko tulvillaan. Hurjaa, että sinäkin näit pahoja unia, mitähän viime yönä on ollut oikein meneillään!

   Kiitos kovasi Sunday ja aivan ihanaa perjantaita <3

 • Hui, miten kauhea uni! Eikös huonot unet yleensä tiedä jotain hyvää kuitenkin?

 • Hyi olkoon :(. Itsekin näin viime yönä painajaista. Olimme ukkokullan kanssa verkoilla mökkijärvellä, kun vene kaatui ja sotkeuduimme verkkoihin ja tietenkin hukuimme. Neiti aamulla ihmetteli, missä vanhemmat on.

  Arvaa uskallanko ensi kesänä verkoille? Enkä ainakaan lähde ilman pelastusliiviä enää mihinkään, vaikkei se verkkoihin sotkeutumiselta pelasta.

  Toivottavasti eivät ole etiäisiä, sillä torstai on toivoa täynnä. Toivotaan koko päivän edestä hyvää tulevaisuudelle <3

  • Ihan kaamea tuo sinun painajainen ja juuri tuo lapsen ihmettely. Pahimpia pelkoja, että lapset jäisivät orvoiksi! Hirveä uni!

   Toivottavasti painajaisen aiheuttamat traumat väistyy ensi kesään mennessä.

   Eilen ei ollut hyvä päivä, mutta tänään tuntuu jo paljon paremmalta.

   Ihanaa perjantaita <3

 • Sehän oli hyvä merkki , että lipui pois. Ei ollut aika vielä vierailla. Sinulla on varmaan joku pelkotila alitajunnassa, joka näin antaa itsestään merkkejä, olisko se luottokortti jupakka. Itsekkin näen aika paljon painajaisia ja olen herännyt siihen, että huudan suurella äänellä apua. Onneksi naapurit eivät syöksyneet paikalle auttamaan, olivat kyllä kuulleet ja säikahtäneet =)

  • Niin en ajatellutkaan tuolta kannalta, että lipui pois, hih pelkäsi kun heiluttelin sillä vasaralla. 😉

   Kamalia tälläiset voimalliset painajaiset, zemppiä Sude sinullekin niihin, nehän osaa pilata yön ja seuraavan päivän.

   <3

 • Mulla oli pikkutyttönä sellanen vakiopainajainen, että mun ja isoveljen yhteisen huoneen ikkunasta kiipesi sisään kaksi tosi ilkeää peikkoa, jotka kantoi kainalossaan sellasta isoa puupölliä (tukkia), jolla ne työnsi sen makkarin ikkunan auki.
  Se oli niin toden tuntuista, että olin kuulemma aina huutanut isää apuun ja muistan sen, että aina kun isä tuli huoneeseen, peikot pakeni ikkunasta samaa tietää kuin oli tulleetkin, eikä isä koskaan ehtinyt nähdä niitä. Mulle itselleni ne oli ihan todellisia.

  Toissayönä näin unta, että mun hauikset alkoi yhtäkkiä silminnähden kasvaa ja niistä tuli lopulta sellaset "jari Bull Mentula"-tyyppiset, joissa alkoi suonet pullistua niin, että niistä lopulta alkoi tihkua verta ja valkoisen paidan hihat (jotka repesi siitä äkkinäisestä hauiskasvusta) värjääntyi ihan punaisiksi. Hui. Ihan sellaseen en tähtää sentään, vaikka lihasremppa onkin meneillään 😀

  Ikävät unet on ikäviä. Etenkin sellaset, joissa ei itse kokee olevansa hereillä, vaikka varmaan onkin ainakin puoliksi unessa. Joku välitila siis vissiin.

  • Uskon että olivat todellisia ja hirmuisen pelottavaa, että unet toistui!

   Voi ei Annukka, älä siis treenaa liikaa, hih anteeksi ihan naurattaa, vaikka unesi kyllä sai aivan kauheita muotoja, kuin Zombie elokuvassa, huhhuh.

   Juuri se välitila, se on pelottava ja sitä on pää niin pöpperössä.

   <3

 • Unet ovat välillä ihan kamalia ja varsinkin painajaiset!! Mä olen viime parin kuukauden aikana nähnyt tosi paljon painajaisia ja ei ole totisesti kivaa :((

 • Negatiivisissa unissa viitta itsessään kuvastaa henkilöllisyyden salaamista, piiloutumista tai tunteiden kätkemistä. Viikatemies on kuoleman symboli. Se ei automaattisesti tarkoita kuolemaa, vaan esimerkiksi jos pelkäät alitajuisesti tai tiedostaen, että itsellesi tai läheisellesi tapahtuu jotain pahaa. Uniin tulevat myös tietoisuus, eli jos koet kipuja tai asentosi on hankala, etkä saa kunnolla henkeä, voi painajaiset olla rankkojakin. Kukapa sitä kauniista unesta haluaisi herätä asentoa vaihtamaan.. 😉

  • Olen kyllä hyvä kätkemään tunteita, jopa itseltäni. 😉

   Ei kukaan haluaisi kauniista unesta herätä, mutta en muista edes nähneeni hyviä unia, höh.

   Hyviä unia sinne Viltsu <3

 • Minulla on todella vilkas unimaailma ja se on toisaalta hyvä ja huonokin asia. Näen paljon enneunia. Mutta jotkut unet laittavat miettimään näkemäänsä vielä monenkin päivän perästä.

  • Sama juttu, kieliikö se vilkkaasta mielikuvutuksesta vai mistä. En vaihtaisi poiskaan, vaikka käy rankaksi välillä.

   Ihan sama täällä, eilen oli huono päivä…

   <3

 • Mä en ole unissa nähnyt etiäisiä, tai no, ei kai niitä unissa? Painajaisista herääminen kesken kaiken ja keskellä yötä on ihan kamalaa. Sitä on tosiaan hetken siinä välitilassa ja saa oikein keskittyä, että herää ja saa sen fiiliksen, mikä unesta jää päälle, pois.

  Tässä viime aikoina olen taas nähnyt unta poisnukkuneista läheisistäni, niitä unia rakastan mutta niistäkin on surullista herätä, mietin aina, että se on ainoa tapa nähdä heitä. Ja hassua, aina unissa tiedän, että he ovat "toisella puolella" ja he tietävät itsekin.

  Mutta minä olen itse kuollut unissani, siis niin, etten ole herännyt juuri ennen kuin se on tapahtunut vaan olen "katsonut" nuo unet loppuun saakka. Se onkin hassu tunne, kun herää, miettii, että mitä tapahtui, pysähtyiköhän sydän oikeasti vai mitä tapahtui. Hui?

  • Juurikin tuo kun se uni jää päälle, jää elämään uneen. Se on todella merkillistä ja seuraavana päivänä kaikki se tuntuu jopa oudolta.

   Jänniä nuo edesmenneet. Näin sellaisia vuosia nuorena kuolleesta ystävästä, aina tuli käymään ja kuolemasta ei saanut kysyä, kaikesta muusta kyllä. Nyt olen tavannut hänen siskoaan sattumalta, asutaankin naapurissa, niin unet ovat hellittäneet. Ehkä vihdoin surutyö on tehty.

   Hui tuollaista en ole ehkä nähnyt, olen kyllä kuollut unissa, mutta herätessä olen ollut heti helpottunut, että olen elossa. Apua pelottavia juttuja.

   <3

 • Hui mikä uni! Olkoon painajainen tai etiäinen pahalta varmasti tuntuu.
  Itse en ole viikatemiestä nähnyt, mutta kerran unessa poltin ihan vieraan rintamiestalon. Sytytin sanomalehdillä vinttiä ja jäin ulos katsomaan ettei vaan kukaan huomaa ennen, kuin palo on kpäässyt kunnolla syttymään. Ystävni sisko on psykiatri ja tulkitsi unen kuvastavan pahaa oloa. Sen jälkeen teinkin suuren suunnan muutoksen elämässäni, eikä uni enää palannut!

  • Ihan uskomaton painajainen, kuin olisit elänyt jonkun toisen elämää/teon? Tuntuiko siltä. No toisaalta tuo uni ratkesi eli purit unessa pahaa oloa ja muutit elämän suuntaa eli se auttoi. Unista on apua, mutta niitä pitää kuunnella.

   <3

 • Yäh, en ole onneksi nähnyt viikatemiesunia! Luin muuten että lipui uuniin aluksi ja mietin mitä sinä puuhaat siellä, paistelet viikatemiestä. 😀 😀 Mä näen synnytysunia tällä hetkellä aika runsaasti, wonder why… 😉

  • Hih olisi voinut uuniinkin lipua eikä vaatekaappiin, ihan hyvin. 😉

   En ihmettele, että synnytys on nyt pinnassa, toivottavasti ovat hyviä unia. <3

 • Mullahan on kolme vakkari painajaista ja yksi hyvä uni, mitä näen säännöllisesti, kait niillä jokin tarkoitus on… Viikatemieunia en oo nähnyt, onneksi. 😀 Se tosta mun painajaissopasta vielä puuttuisikin.

  • Vakiopainajaiset ovat kamalia! <3 Olisi mukavaa jos olisi yksi hyvä unikin säännöllisesti. <3

   Uuh ja toivotaan ettei sellaisia ikinä tulekaan!

   <3

 • Hui miten kamala painajainen 🙁 Mun vakiopainajaiset (joita onneksi on harvoin *koputtaa puuta*) liittyvät yleensä pakoon = juokset karkuun milloin mitäkin, mutta jalat tuntuvat liimautuneilta lattiaan :/ tai toinen on myös se, että olet vähissä pukeissa julkisella paikalle.. 😀 Käsittääkseni molemmat noista ovat melko tyypillisiä painajaisunityyppejä ;P

  • Tuo on niin tuttua ja monesti niihin liittyy puhelimella soittoa ja ei vaan saa näpyteltyä numeroa, onko sulla sellaista?

   Juu monesti on ollut, että olen takaisin koulussa ja ilman paitaa! Mitähän ujouteen liittyvää häpeää se kuvastaa?

   Selvästi heh apua normimeininki, sillä sama täällä!

   <3

 • Hyi hirveetä. Tiiän ehkä tunteen…näin kerran unta että olin tappanut jonkun ja herätessä hetken aikaa kuvittelin, että oon oikeesti tehny niin kamalan teon jollekin, mutten vaan ole sitä jotenkin muistanut. Silti sellaset unihalvauksen oloiset unet ovat minusta kamalimpia, ne missä unesta yrittää herätä vimmatusti, mutta se ei mitenkään onnistu. Vähän kuulosti samantapaiselta, kun luulit heränneesi kun istuit sängyn laidalla ja näit vielä sen hahmon, mutta varmasti se uni oli vielä jatkumassa, näit siis unta että heräsit…?
  Minä ainakin tulkitten unia siten, että ne ovat viestejä omasta alitajunnasta jotka sekoittuvat päivän tapahtumiin ja ihmisten puheisiin yms.
  Ihanaa iltaa Tiia ja hyviä unia ens yölle <3

  • Hyvä sana tuo unihalvaus, siltä se juuri tuntuu, haluat herätä, mutta et voi.. Se on pahinta eli tuo välitila.

   Olen muuten monta kertaa puolustautunut unessa ja tappanut jonkun. Se on kamalaa!

   Hyviä unia ihana Anne <3

 • Oho olipa uni. Karmeeta kun vielä heräämisesi jälkeenkin näit hahmon… unet on kyllä niin kummallisia välillä. Toivottavasti ei ollut mikään pahaenteinen enneuni♥

 • Hui mikä uni, mutta onneksi vain unta <3 En osaa tulkita unia mutta olen joskus niistä lukenut energiakeskus.com sivustolta…tiedä sitten pitääkö paikkaansa 🙂

 • Mullakin on muuten myös tietyt painajaiset, joita näen aina silloin tällöin. Ja mulla on mutuenkin ihan oma, unimaailma jossa seikkailen. Siis vähän kuin Sims tai muu. Yhdistelmä erilaisten kaupunkien rakenteita, jotka ovat kuitenkin ei-selvästi-mistään. Ainoastaan lapsuuden paikkakunta ja sen viereinen naapuripaikkakunta ovat osittain yhtäläiset siihen, millainen kartta niissä oikeasti on.

  Mäkin näen joskus alastomana julkisella paikalla unia, samoin myöhästyminen on vakiouni. Yleensä myöhästyn töistä. Muutama uni on sellainen, että vielä opiskelen, ja tajuan jossain vaiheessa että olen käynyt koulussa puolen vuoden aikana vain kerran ja mun pitäisi jo valmistua..ja pööpöilen opiskelija-asunnossani, joka on puoliski tyhjillään, josta olen muuttamassa pois ja siellä kämpässä tuskailen, että vuokrakin maksamatta ja miksi täällä on vielä mun tavaroita ja silleen! Noita en vielä sinällään pidä painajaisina, vaikka ahdistavia unia ovatkin. Mutta yhteen vakio painajaisuneen olen saanut helpotusta sillä, että aikoinaan eräs unia tulkitseva henkilö heitti ilmoille erään ajatuksen, jonka ansiosta olen voinut käsitellä painajaistani. Sun täytyy miettiä, mitä se viikatemies voisi edustaa muuten kuin kuvainnollisesti? Esim. just se luottokorttiepisodi, epämääräiset ikkunan takana kurkkijat, syyllisyys herkuista?

  • Nuo sinun unet ovat myös tuttuja täällä. Sitä olen miettinyt minäkin, mitä viikatemies edustaa… Tuumin että josko paineiden aiheuttamaa ahdistusta… Nuo alastonunet ovat perin kiusallisia ja ahdistavia. Kuvaa ehkä jotain paljastumista tai häpeää.

   <3

 • Oi hirveetä miten pahaa unta näit. Tuollaiset painajaiset eivät ole mitenkää mukavia
  Minäkin olen joskus nähnyt pahahoja painajasia.!

 • Hui mikä uni 🙁 Toivottavasti ensi yö on täynnä kauniita unia ja virkistävää unta!
  Ostin tänään laskiaispullan ja söinkin sen eli närästys painaa päälle ja voi olla nukkumiset nukkumatta ensi yönä. Ihan oikein mulle, niih!!!!!!

  • Voi että kun yhden viattoman pullankin pitää närästää! Ei ole oikein sulle ihanuus, vaan lapsosen unta tulisi saada nukkua pullankin jälkeen.

   <3

 • Hyyyi mikä painajainen! Pidetään se painajaisena eikä minään etiäisenä, hus hus *** (Luin muuten Annasta (?) tosi kivan jutun susta bloggaajana, me like very very much *****

 • Kammottava uni. Tuollaisen unen jälkeen ei takuulla herää pirteänä ja reippaana. Kammottavia unia en juurikaan näe, mutta usein näen unia, joissa lompakkoni rahoineen ja kortteineen on kadonnut. Toinen silloin tällöin toistuva uni on sellainen, että pitäisi lähteä juoksemaan, mutta jalat ei vaan tottele.

  Toivottavasti näet jotain oikein hempeää ja ihanaa unta tänä yönä <3

  • Tuo juoksu-uni on totta ja jalat kiinni maassa. Kaikkea nähdäänkin, jännä tämä ihmisen sielunelämä.

   Voi että hempeitä unia olisi ihanaa nähdä. <3

 • Hui, kamala uni! Toivotaan, ettei ole etiäinen, vaan tosiaankin paha uni. Ehkä se kertoo ahdistuksesta, varmaan luottokorttiepisodista juontuvaa, mutta mistäs sen tietää. Toivotaan, ettei viikatemies tule jatkuvasti vierailemaan uniisi! Minulla on ollu sillai, että vuosia sitten aloin nähdä unta zombeista. Olin vaikka millaisissa tilanteissa. Vieläkin, silloin tällöin ne tulevat uniin, mutta enää ei sillai pelota kuin ennen. Ehkä osasyy noihin uniin on ollu, ku oon aina tykänny zombie-sarjoista ja leffoista… Joita ei tietenkään pitäis mennä kattoo, jos ne tulevat vielä uniin kummittelemaan! :'D Näitä unia on kertynyt niin paljon, että oon jo moneen otteeseen meinannut alkaa työstää novellia / romaania. Hihi. 😀

  • Voihan Walking Dead, voi mitä Zombie unia on tullut nähtyä! Niin hyviä ne sarjat, mutta vaikuttavat mieleen.;)

   Romaani olisi kova sana.

   <3

 • Hui, kuinka kamala uni. Kävin kaivamassa unikirjankin esille, mutta siellä oli pelkkä viikate ilman miestä 😀
  Joskus (onneksi harvoin) näen myös aivan kamalia painajaisia, joista herätessä ei enää uskaltaisi laittaa takaisin nukkumaan.

  • Oi kaivoitko unikirjankin ja höh miten ei ole viikatemiestä, sehän on hahmona klassikko!

   Se on kauheaa kun yöllä peloissansa painajaisten jälkeen tutisee, eikä enää tule uni!

   <3

 • Voi ei, tuollaaset unet on ihan hirveetä, mutta ennustajaeukkona ennustan, jotta unesi tietää jotakin hyvää☺
  Joskus sitä vain nkee kamalia painajaasia, mutta kun siitä herää on sevaltava helpotus, kun toteaa sen vain pahaksi uneksi.
  Tulikohan painovirhepaholaisia, sahalaitaa nimittöin vilistää silimis.
  Ihanaa perjantaita Sinule ihanuus<3☺

  • Kiitos että jaksoit sahalaidoista huolimatta kirjoitella tänne. <3

   Mielenkiintoista ja kunpa olisi jotain mukavaa tulossa.

   Ihanaa iltaa <3

 • Onhan se niin, että unet "ennustaa" vastakohtaa, tai sitten ne tarkoittaa ihan jotain muuta? Eli ei kannata pelätä unen toteutumista.
  Mutta eikös nämä olekin jänniä unia. Se onni kun herää ja havaitsee pelon johtuneen unesta, joka sitten tietty seuraa koko päivän mielessä ja fiiliksessä.
  Sano nyt illalla nukkumaan mennessä itsellesi (ja aivoillesi) että nyt oli jonkun oikein mukavan unen vuoro..

  • Orvokki toivotaan, että se on niin… Uni oli kuitenkin sellainen, että jäi lähtemättömien unimuistojen joukkoon, hui!

   Ikävää oli, että koko päivän oli sellainen epävarma olo, jos sinä päivänä olisi pitänyt vaikka esiintyä tai kohdata vieraita ihmisiä, ei olisi mennyt hyvin. Jännä miten itsetunto on joskus tälläisistäkin tunneasioista kiinni.

   Mukavaa iltaa Orvokki <3

 • Noh, itse näin unta kun istuin isän auton takapenkillä kaverin kanssa ja viikatemies pölähti sinne taakse istumaan. Huitoi minua viikatteella ja hätistin pois, että en ole kyllä vielä lähdössä, niin alkoi huutonaan isääni…noh, katkaisin vahingossa hänen viikatteen kepin…katsoi minua hölmistyneenä ja lupasin etsiä uuden kepin tilalle ja pyytelin anteeksi häpeissäni. Heräsin kun etsin keppejä. Jäi vähän hassu mutta huvittunut olo, että miten nyt saatoin toisen tärkeän kepin katkaista. Katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud