Suussasulava valkosuklaajuustokakku ja gluteenittomat herkut Marks&Spenceriltä

En varmaan ole koskaan kertonut täällä blogissa, että olen aivan mahdoton brittihullu. Rakkaus alkoi ja ala-asteella rakkautena englannin kieleen ja vaikka olin koulussa erittäin keskiverto, englannin kielessä ja kuvaamataidossa olin oikeastaan aika hyvä. Huuma kuninkaallisiin alkoi upean Prinsessa Dianan myötä ja ettepä usko minkälainen kokoelma löytyy lehtileikkeitä Dianasta, kirjoja ym. Ehkä voin paljastaa, että olen jopa kirjoittanut kirjeen Prinsessa Dianalle ja saanut Buckinghamin palatsista jopa vastauksen. 

Ensi tuntuman Lontooseen sain 14-vuotiaana ja olen Lontoossa ja muutenkin Englannissa käynyt niin monta kertaa etten edes muista. On tullut myös asuttua ystävien luona Lontoossa muutama viikko. Muistan jopa ensimmäiseltä reissulta Marks&Spencer ostokset, persikan värinen satiininen yöpaituli ja suihkugeelejä ja kroppavoiteita. Marks&Spenceristä tuli joka reissun must käyntikohde. Arvaatte varmaan, kun Marks&Spencer rantautui Helsinkiin, menin kiitolaukkaa ostoksille ja mm. peltipurkkikokoelmani Marks&Spenceriltä kenties hakee vertaistaan. Olenkohan edellisessä elämässäni ollut britti, hmppphh. 😉

Lopulta brittihuumani palkittiin toden teolla, kun Porvooseen avattiin oma Marks&Spencer myymälä ja riemulla ei ollut rajoja. Jotkut ovat varmaan voineet huomatakin useita Instagram päivityksiä ”piipahduksistani” Marks&Spencerillä, ”salainen” käynti Marks&Spencerillä kuuluu ruokakauppareissun yhteyteen. 

Liekö juuri näistä syistä sain ilokseni mahdollisuuden tutustua Marks&Spencerin ruokaosastoon blogiyhteistyön muodossa. Koska olen tainnut kaikkia uusia laatuja heiltä miltei jo maistaakin oli mielenkiintoinen idea kirjoittaa gluteenittomista herkuista ja ruuista. Ystäväni Pinkit korkokengät Maijun kautta olen oppinut sivusta seuraamaan miten eri paikoissa on gluteenittomia tuotteita tarjolla ja joskus Maiju on joutunut turvautumaan omiin eväisiin. Maiju on myöskin tutustuttanut minut gluteenittomiin ruokiin ja olen huomannut vatsani voivan huomattavasti paremmin, silloin kun syön vaikkapa gluteenitonta leipää tai pastaa. Olen huomannut ettei valkoinen vehnä sovi vatsalleni ja vatsa voi turvota jopa koripallon kokoiseksi ja vatsan väänteet voivat olla aikamoisia. Kiitos Maijun olen saanut vatsaan helpotusta ja toivoisin saavani Maijun myös joskus meille kylään, jotta voisin valmistaa Maijulle gluteenittomia ruokia ja herkkuja. 

Tänään koekeittiössäni valmistui monet gluteenittomat herkut Marks&Spencerin gluteenittomien tuotteiden avulla ja kun kokkaa täytyy syödä, joten näitä kaikkia herkkuja on tullut tänään nautittua ja arvatkaa mitä, vatsa voi hyvin. Olen jo noin vuoden vältellyt pastaa, koska vatsani kestää sitä huonoiten ja nyt on vihdoin pastaa mitä minäkin voin ilolla ja ilman vatsan turpoamista syödä. 

Joten jaanpa teidän iloksi vielä päivän reseptit ja päivähän alkoi juustoilla ja Marks&Spencer Cheese Crackereillä eli juustoisilla suolakekseillä. Voinpa todeta, että nyt kyllä jää Tuc kauaksi kakkoseksi. Seuraavaksi nautin pastaa ja jälkkäriksi huumaavan hyvää Pähkinäistä valkosuklaakakkua. 

Gluteeniton pasta

Tomaattinen tonnikalakastike
Sinihomejuustoa
Viinirypäleitä
Juustoraastetta
Saksanpähkinöitä

Pähkinäinen valkosuklaajuustokakku

Pohja:
Paketti Marks&Spencer 
Triple Chocolate Cookies
100g voita
70g tummaa suklaata

Päällinen:
1dl kevytmaitoa
200g valkosuklaata
170g tuorejuustoa
2dl suolapähkinöitä murskattuna

Kiehauta maito ja sulata valkosuklaa,
lisää tuorejuusto ja sekoita kiiltäväksi
lisää pähkinämurska

Päälle koristelua oman maun mukaan, 
laitoin Meiran Hasselpähkinöitä
ja raastettua tummaa suklaata.

Gluteenittomien reseptien kanssa tulee olla erittäin tarkka eli kaikki raaka-aineet tulee tarkkaan tutkia, jotta ei tule tarjottua ystävälle vahingossakaan gluteenia sisältää ruokaa. Pinkit korkokengät Maiju uskallatko nyt ottaa kutsun vastaan ja tulet meille syömään?

Miltä herkut teistä kuulostaa, kärsitkö vatsan turpoamisesta tai siitä ettei vehnä sovi vatsalle tai sairastatko keliakiaa? Onko Marks&Spencer tuttu liike ja löytyykö jotain suosikkeja heidän valikoimistaan?




*Kaupallinen yhteistyö Marks&Spencerin kanssa
Valkosuklaajuustokakun resepti mukailtu
Creme Bonjour kirjasta
Kaikki muut pähkinät paitsi
suolapähkinät Meira


55 thoughts on “Suussasulava valkosuklaajuustokakku ja gluteenittomat herkut Marks&Spenceriltä”

  • Suolapähkinät ja suklaa -ei voi mennä pieleen. Aivan upea leipomus Tiia, bravo! Pitänee tehdä pääsiäisenä! Olen onnekas, ettei ole ruoka-aine-allergioita tai -sairauksia, mutta olen tottunut että ympärillä niitä on! Ja siksi otan ne ainakin omissa tarjottavissa huomioon. Taitaa mennä ostoslistalle Mars &Spencerin keksit, niitä on hyvä olla varastossa juustoiltojen varalta! Mun suosikki englannin ajoilta on uberkermainen Applewood Cheddar -juusto, ilokseni huomasin että sitä jopa saa joistakin kaupoista jo Suomessakin!

    • Suosittelen tuo kakku huumaa ja ihanaa, kun ei tule turvonnut olo. Eniten jännitti pasta, koska voisin elää pastalla, mutta se maha. Nyt ei turvonnut, ei mitään kipuilua, olipa vapauttava fiilis. Tuo MS pasta oli vielä aivan saman makuista kuin tavallinenkin pasta. 🙂

      Nuo keksit ovat jotain tajuttoman hyvää juustojen kanssa, todella rapsakoita ja herkullisia ja ooh Cheddar ja oikein pitkään kypsytetty syvä maku, nam!

      Aurinkoista päivää Heli <3

  • Uusi tuttavuus on. Niin kauppa kuin gluteeniton ruokavaliokin. Voisihan sitä kokeilla kuinka erilaista on elämä ilman viljoja/gluteenittomana. Kiitos ihanista kommenteistasi blogissani ja myös sinulle kivaa keskiviikkoa.

    • Kannattaa kokeilla, jos saisi apua vaivoihin, minulla ainakin ihan selvä ero. Maijunkin tarjoamalla aamupalla söin paljon ja vatsa ei pörissyt vaan oli tyytyväinen. Aika mieletöntä. Eniten jännitin tuota pastaa ja ei mitään turpoamista, ihanaa, josko minäkin saisin syödä mitä vaan jatkossa. 🙂

      Aurinkoa päivään Viltsu <3

  • Olen vähentänyt viljatuotteiden syöntiä jo muutaman vuoden.Kyllä vaikka leivon harva se päivä 😉 Edelleenkään ei minun ise tartte niitä syödä…tosinnyt kun leiponut gluteenittomia, niin syönkin enempi. Ehkä juuri siksi ettei vatsa nyt ole moksiskaan…. Pastan olen vaihtanut tummaan mutta itsetehdyn teen edelleen durumiin tai kokojyvädurumiin. Vatsani kyllä kertoo, että vehnää on tullut syötyä…(juniori kysyi kerran, että odotatko äiti vauvaa? :/)
    Suomessa en ole vieraillut M&Sllä mutta Englannista kovinkin tuttu 🙂
    Aurinkoista keskiviikkoa!

    • Mielenkiintoista kuulla, että nyt syöt enemmän kun leivot gluteenittomia. Juu ja ihan sama täällä, kun näitä Marks&Spencerin herkkuja olen testaillut, niin vatsa ollut hipihiljaa, ällisyttävä!

      Juu Enkkulassa aina tullut käytyä M&S:llä ja arvaas vaan nyt joka kauppareissulla Porvoossa, mitä ylellisyyttä ja samalla voin kuvitella hetken olevani Lontoossa. <3

      Ihanaa päivää <3

  • Miehellä on keliakia. Ei voi käyttää edes vehnätärkkelystä eikä gluteenitonta kauraa ajoittain. Eli tutuksi on tullut gluteenittomana kokkailu 🙂

    • Kurjaa kuulla, mutta tässä teille sitten muutama vinkki kokeiluun. Sillä mitä Maijua olen kuunnellut on aina suuri ilo löytää jotain todella hyvää ja gluteenitonta ja se ei ole itsestäänselvää lainkaan.

      Aurinkoa päivään <3

  • Tiia taas löytyi meitä yksi yhdistävä asia. Mä rakastin prinsessa Dianaa ja tunsin häntä kohtaa hyvin suurta empatiaa. Me kohta voidaan tubettaa meitä monesta yhdistävästä asiasta ja meidän mielenkiinnon kohteista. Todellakin tarkka saa olla gluteenittomia leivonnaisia leipoessaan. Sitähän mä toitotan koko ajan. Heitit pallon ja voisin ottaa kopin vastaan eli tulen joskus maistamaan sun tarjoiluja 😉 On iloa opastaa ja neuvoa muita, että miten gluteenittomittomien tuotteiden kanssa pitää olla tarkka 😉 Ihanuus. Näyttää hyvältä toi kakku.

    • Sama täällä ja Diana on koko elämäni ainoa fanituksen kohde, mitä olen fanittanut. Kun Diana kuoli, se oli jotain murskaavaa.

      Nyt olen harjoitellut täällä kokkauksia kuule ja hyvin voit istua ruokapöytään meille, otin kaikesta selvää. Marks&Spencer pastaa tulee olemaan tarjolla ja leivon varmaan jonkun kevyemmän sitruksisen juustokakun sitten kun tulet ja nuo MS Lemon keksit pohjaan, jo vain tulee hyvää!

      Kakku on hyvää, kunpa voisin sitä jotenkin sädettää kuten Star Trekissä, hih. 🙂

      Ihanaa päivää <3

  • Nyt en kohta kestä näitä herkkuja varsinkaan tuota valkosuklaajuustokakkua☺☺☺
    Ittellä ei keliakiaa, mutta perheenjäsenellä epäilys, jo pitkään kärsinyt mahakivuista joihin ei löydy syytä.
    Kivaa keskiviikkopäivää Sinulle Tiia Ystäväiseni ♫~♥~♫

    • Sano muuta tuo kakku, kohta menen leikkaamaan itselleni palan ja aah autuutta, kenties lihottaa hieman, mutta ei ainakaan massu turpoa kilometrin korkuiseksi. Vink vink vaan sinullekin nämä läheiselle perheenjäsenelle. <3

      Ihanaa päivää sinnekin sydämellinen ma-te <3

  • Hienoa että M&Sllä on gluteenitonta, koska meidän perheessä on gluteenitonta ruokavaliota syövä ja minäkin mielellään syön jos vain mahdollista, vaikka ei ole mitään kummempaa syytä. Mukavaa viikon jatkoa!
    Ja laitan reseptit talteen 🙂

    • Eikö olekin mahtava juttu ja vielä kaiken kukkuraksi maistuvat todella hyviltä. Kiva kuulla, että ilahduit. 🙂

      Aurinkoa päivään Marre <3

  • Mun brittihulluun läski vähän lapasesta ja otin sieltä miehenkin, hih! Mä oikeesti itkin Dianaa kauan ja olin valmis adoptoimaan prinssipojat.
    Mun maha tekee samaa, kuten kerran todistitkin. Lorisee ja poksuu, enkä tiiä miksi. Voisn kokeilla Maijun diettiä joskus.

    • Sä olet vähän niin kuin britti itsekin, ehdottomasti oltu brittejä entisessä elämässä. 🙂
      Sama täällä, muistan että sängyssä makoilin koko päivän ja katselin järkyttyneenä uutisia. Ihmiselämä on hauras.

      Niin sulla ihan sama mahaongelma, joten nyt kipinkapin Marks&Spencerille, sillä me turbomassutkin voidaan herkutella näillä MS gluteenittomilla herkuilla. <3

      Aurinkoa päivään <3

  • Mun brittihulluun läski vähän lapasesta ja otin sieltä miehenkin, hih! Mä oikeesti itkin Dianaa kauan ja olin valmis adoptoimaan prinssipojat.
    Mun maha tekee samaa, kuten kerran todistitkin. Lorisee ja poksuu, enkä tiiä miksi. Voisn kokeilla Maijun diettiä joskus.

  • Mahtavan ihana kakku. Gluteenitonta olen joskus koittanut leipoa, mutta se on jotenkin unohtunut viime aikoina. Prinsessa Diana oli lapsuuteni idoli, vaikka en voikaan varsinaisesti sanoa olevani hulluna britteihin näin muuten.
    Meillähän ei täällä M&S :iä ole, mutta onneksi voin ostaa Lyonessin kautta alennusarvoseteleitä ja tilata online! Siellä on niin paljon kaikkia ihania, enpä yhtään kummastele noita sun "salasia" ostosreissuja:D

    • Hih niinpä sanon ukkelille, että menen ruokakauppaan ja käyn salaa Marks&Spencerillä ja sitten täytyy piilotella mm. takkia jonka ostin ja peltirasioita joita olen ostanut monta, kääk miten ihanaa!

      Juu uskon vuorenvarmasti, että olen ollut britti, koska kaikki brittiläisyys on vain niin tuttua ja kodikasta ja jo pienestä tytöstä ja kieltä myöten. 🙂

      Ihanaa päivää <3

    • Sama täällä, ihanaa <3 Dianan kuolema, sitä ei voinut ymmärtää, kun suuri jotenkin iätön idoli menehtyy, se tuntuu käsittämättömältä. Nyt Outi tyttären kanssa Helsingin Marks&Spencerilla ja olo on kuin Enkkulassa olisi. <3

  • SUn kirjoituksia on aina niin ihana lukea kun saa itselle hymyn huulille. "Kiitolaukkaa", voi Tiia sie oot ihan paras bloggaaja ikinä.
    No enpä ole tiennytkään että noinkin Englanti fani olet.

    • No mutta tottahan totisesti kiitolaukkaa ja sata lasissa, hih. 🙂 Ei en kestä ja toivottavasti et meinaa koomikkomielessä, hehe. 🙂

      Juu totaalinen brittifani, miltei sielultaan enemmän britti kuin suomalainen, huom.miltei. 🙂

      Ihanaa päivää <3

  • Kiitos vinkistä. Marks Spencer on lempikauppa ja massu turpoaa täälläkin. Keksejä menen heti tällä viikolla ostamaan Helsingistä. Herkullista pääsiäistä.

    • Hih kyllä ja ehkä joskus vilautan blogissa hienoa kirjettä Buckinghamin palatsista sineitteineen. <3 😉

      Aurinkoa päivään <3

  • Kakku näyttää hyvälle ja sitä tarvii kyllä joskus testata 🙂 Lontoossa tai briteissä muutenkaan en ole käynyt mutta puhetta on kyllä ollut, että siine lähdettäisiin. Ehkä jo tänä kesänä 😉
    Oon vähän miettinyt tuota, että mahtaakos vehnä turvottaa meikäläisen mahan.

    • Vehnä voi hyvinkin olla se joka turvottaa mahan, täällä ainakin. Brittilään on sitten päästävä, siellä on ihanaa. <3

      Mukavaa iltaa. <3

  • Helou mai brittifrendli siellä 🙂 Mä olen aina luullut että oot enemmänkin jenkkifani. Mut mä olen tainnut muutaman kerran hehkuttaa blogissa olevani brittifani, truli truli fani! Mä olen fanittanut kaikkia Englannin kuninkaallisia kautta aikojen, ehkä eniten Kuningatar Elisabethia. Liekö siksi kun näin hänet livenä lapsena ollessani. Mutta että sä olet saanut postia Palatsista!!! Kai se on kehyksissä seinällä? Mä tiedän olleeni entisessä elämässä britti. Diggaan kaikkea brittiä, musiikkia, prätkiä, kieltä ym. mutta en tavallista teetä. Ostin muuten jotain uutta brittiprätkäilyyn mutta sen paljastan jossain blogissa 😉
    Meidän Marks&Spencerillä ei myydä elintarvikkeita. Mutta onhan sitten Punnitse & Säästä jossa paljon brittiherkkuja.
    Bai tu vei, ihana kakku <3 Pitänee kokeilla joskus kun ei vaikuta kovin monimutkaiseltakaan.
    Hih hii, sinä lavli brittikamu <3

    • Juuh tykkään monesta jenkkiroinasta, mutta maata en mitenkään erityisesti fanita, mutta brittilää senkin edestä. 🙂

      Uuh oletko nähnyt Elizabethin, niin kade. Juu Dianan hovineidolta joka kulki Dianan matkassa on postia pukannut, mikä oli mieletön juttu silloin nuorena.

      Eli kumpainenkin ollaan oltu brittejä entisessä elämässä ja uskon, että sen kyllä itse tietää. 🙂

      Eikö teillä ole herkkuosastoa, voi mööh tulisipa se pian, sinähän olisi vakio asiakas. <3

      Hihii sinä so lovely sielunsisko. <3

  • "Löysin" sinut jonkun toisen blogin kautta jo n. kuukausi sitten. Roikun mukana kuin takiainen koiran hännässä. =)
    Asuin pari vuotta Briteissä teininä vanhempien työn takia ja M&S oli se kauppa, josta ostettiin ne laadukkaimmat ja edullisimmat alusvaatteet. Saan siksi joka kerta hikan, kun porukka kehuu sen ruokia. Nimittäin kauniilla 80-luvun lopulla meidän M&S:ssä ei edes myyty ruokia. Höh. Pitää hankkiutua Porvooseen visiitille.
    Ihania kuvia!
    -Vivi/verkkojavesilla.blogspot.fi-

    • Ihana Vivi kiitos. <3 Pahoittelut, että vastaus on kestänyt. Tänne Porvooseen vaan Marks&Spencerille herkkuostoksille. Juu en muista milloin Lontoon isompiin M&S myymälöihin tuli ruuat ja ruokaosastohan on kattava. Juna-asemankin M&S myymälästä saa vaikka mitä. Sieltä aina viime hetken peltipurkkiostokset.

      Ihana tuo takiainen, sydämellistä pääsiäistä <3

  • Oi joi mitä herkkuja! Lähipiirissä ei ole kenelläkään keliakiaa, mutta kerran sain karvaasti kokea sen, etteivät kaikki gluteenittomat tuotteet sovi kaikille keliaakikoille. Ostin työkavereille lomapullia ja muistin, että yhdellä työkaverillani oli keliakia. Innolla päätin ostaa hänelle oman keksipaketin, niin eipä ne keksit sitten käyneetkään, koska niissä oli gluteenitonta kauraa. Hänen keliakiansa ei sietänyt tätäkään versiota. En siis ollut aiemmin, tiennyt, että keliakioissakin (tulikohan tuo nyt ihan oikien kirjoitettua?) on eroja.
    Olen kyllä monesti miettinyt, että tekisi hyvää vatsalle, jos välttelisi ainakin vehnää sisältäviä tuotteita.

    • Tuota en muuten tiennytkään ja piti ihan Pinkit korkokengät Maijulta kysyä. Niin se on ja minäkään en tuota tiennyt.

      Juu vehnä ei monelle passaa. <3

      Mukavaa iltaa <3

  • Oon kans ihan brittiholisti <3 Musta tuntuu,et Lontoo on sellanen kaupunki,et voisin mennä sinne vaikka kuinka usein. En vaan saa siitä tarpeekseni. Oon sen verran Diana fani,että ostin sellasen sinikivisen sormuksen itelleni, kun valmistuin lukiosta <3

    En oikein tiedä,että oonko oikeesti vilja-ongelmainen, vai onko kaikki mun jatkuvat lääkkeet tehnyt musta sellasen, mutta jos syön enemmän viljatuotteita, niin oon ihan pallo. Siinä tulee vaan paha mieli, kun maha on samaa luokkaa,kun viimesillään olevalla ystävällä 🙁

    M&S on kyllä ihan huippu kauppa ja onneks se on ihan työmatkan varrella, joten sinne tulee hyvin usein "vahingossa" poikettua ;D

    • Ihan sama juttu ja miltei voisin muuttaakin ellei ne putket ja kokolattiamatot kylppäreissä. 😉

      Hih juu Diana sormus oli täälläkin. <3

      Voi ei kurjaa kuulla tuosta lääkityksestä ja jos on aiheuttanut vatsanpuruja.

      Ihanaa että M&S on lähellä kuten täällä, kuin pääsisi hetkeksi Englantiin. <3

      Kivaa iltaa <3

  • Voi, mitä ihanuuksia oletkaan siellä Tiian koekeittiössä valmistanut. Tuo valkosuklaajuustokakku kuulostaa ja näyttää taivaallisen hyvältä.
    Minulla ei ole mitään viljaongelmaa, mutta kippari välttää vehnää. Joten aika vähän käytetään mitään vehnätuotteita.
    Ja MarksandSpencer on tuttu tuolta Irlannin ajoiltani. siellä tuli paljon käytyä.
    Kun M&S rantautui Suomeen, niin harmikseni se ei rantautunut Turkuun. Eli Turusta tuo brittiketjun kauppa puuttuu kokonaan. Ehkä se tulee joskus myöhemmin, näin toivon.
    Kiva postaus!
    Hyvää pääsiäistä Porvooseen!

    • Peukut pystyyn Turun puolesta ja kun tulette Helsinkiin, niin kannattaa poiketa. Kivaa kun tykkäsit ja sydämellistä pääsiäisen jatkoa. <3

  • M&S on tuttu paikka, myös vaateosastoltaan. Jakkupukuaikana käytin talvisin heidän villakankaisia jakkupukuja. Ne pystyi pesemään pesukoneessa ja pysyivät hyvänä.

    Kummityttöni äidillä on keliakia, joten tuttu juttu. Hän on myös allerginen maidon proteiinille. Hän käyttää paljon soijaa ja minä taas olen allerginen sille. Ollaan varsinainen parivaljakko. Molemmilla tarjoilun järjestely vaatii poikkeusjuttuja 🙂

    • Niin totta, että M&S vaatteet erittäin laadukkaita, mutta wau en ollut tietoinen koneessa pestävistä jakkupuvuista. Nerokasta ja ihan mahtava tieto, kiitos Rouva Kepponen.

      Voi teitä, haasteita piisaa tarjoilujen suhteen, mutta toivottavasti olette löytäneet molempia miellyttävät ja terveyden sietävät herkut. <3
      Kivaa iltaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud