Kämp Hotelli ja sen kaupunki kirjalanseeraus, Relove ja Helsinkipäivä

Sain kutsun Laura Kolben Kämp Hotelli ja sen kaupunki kirjan julkistamistilaisuuteen. Kutsu oli hyvin mielenkiintoinen, sillä työskentelin 4-vuotta Kansallis-Osake-Pankissa ja vaikka oma työpiste arvopaperiosastolla oli tuolla modernimmalla puolella, niin Kämpin käytävät tulivat ajoittain tutuiksi isäni vaimon työskennellessä Kämpin puolella. Pala Helsingin historiaa on muutenkin mielenkiintoista kuultavaa, sillä isäni puolelta olemme tallustaneet Helsingin katuja jo kuuden sukupolven ajan ja erityisesti Töölön katuja on kuusi polvea kolunnut. Vaarini asui lapsuuden Temppeliaukion kirkkoa vastapäätä ja minä taasen Taka-Töölössä. Töölössäkin muuten oli tiettyä hierarkiaa eli Etu-Töölö oli niin sanotusti aavistuksen parempi asuma-alue, kuin Taka-Töölö ja Taka-Töölössä viihtyivät no vaikkapa Kaurismäen veljekset, jotka asuivat meitä vastapäätä. Asuisin erittäin mielelläni kuitenkin juuri Taka-Töölössä edelleenkin, jos sieltä saisi samat neliöt kuin meillä nyt, mutta järkevämpään hintaan.:)

Jos haluat lukea lisää Kämpin historiasta, voit kurkkia lisää infoa täältä, mutta suosittelen kaikkia sekä Helsingin, että Kämpin historiasta kiinnostuneita hankkimaan Laura Kolben kirjan, sillä kirja on todella hieno ja erottamaton osa Helsingin ja Suomen historiaa. 

Beachhousekitchen ja 40plus mami Heli ja suloinen Amos vasemmalla ja Valkoisen talon Reetta ja Relove yrittäjä Reetta. 

Kämpistä matka taittui hetkessä Töölöntorin kupeessa vastikään perustettuun Kahvila-ja kirpputori konseptiin eli Reloveen. Reloven ovat perustaneet Valkoisen talon Reetta ja Noora Hautakangas ja paikka oli niin kiva, että siellä olisi voinut viettää koko päivän. Juoden kahvia, syöden herkullista lounasta ja koluten kirpparirekkejä, joissa oli todella laadukkaita vaatteita myynnissä. Lisäksi Relovessa myydään sisustustavaraa, Jurlique kosmetiikkaa mm. ja koruja. Menkää Reloveen, se käynti kannattaa ja jos ei salaatti vaikka nappaa, niin naapurissa on oma Thaikkusuosikki eli Kok Thai, sieltä saa Suomen parasta Thaikkuruokaa rosoisen aidossa ympäristössä. 

Mitä olisi stadipäivä ilman elokuvissa käyntiä ja noinkin kulttuurinosteisen päivän jälkeen olisi pitänyt valita Kate Winsletin uutuus The Dressmaker, eikä Naapurit 2 elokuvaa. Nyt en ihan tiedä mitä päässä liikkui eilen, ilmeisesti ei noin kivan aamupäivän jälkeen enää yhtikäs mitään. Paljastettakoon, että olin napsaissut Kämpissä aterimeksi juustoveitsen ja suhautin vahingossa kahviin maidon sijaan teetä! Lisäksi valkoiset housuni olivat kuulakärkikynässä, kun yritin joitain mielekkäitä muistiinpanoja rustata Kämp hotellista. Valkoisen talon Reetta hauskasti sanoikin, ”oletko Tiia ihan varma, että nuo valkoiset housut ovat sinun juttu? Hih”. Relovesta muuten ostin ihanan Hollisterin raitaneuleen 8e, eli nyt voin minäkin briljeerata omalla Hollister vaatteella. 🙂

Tähän väliin mainostusta. Cliniquen huulilakka ja kiiltopuna ovat loistavia ja suoraan paratiisista on Clarinsin FiX’ Make Up Spray, josta tuli ”tätä ilman en voi elää” tuote. Kiinnittää meikin, joka on Suomen kaikissa sääolosuhteissa tuiki tarpeellinen juttu. Kosteuttaa, tuoksuu ihanalle, raikkaalle aamu-usvalle tai sadepäivälle. Clarins nyt korvat hörölle, tehkää tuosta Eau de Toilette myös, minä ostaisin. Clarins Anti-Pollution yhdistelmä suojaa vielä ihoa saasteilta. Tämä on Sokoksen verkkokaupassa mm.30e ja juuri katselin, että Sokoksen verkkokaupassa on 22.5 asti -20%. Suosittelen koko sydämestä, tämä ihanuus jää ikuisesti vakikäyttöön. 

Kämpistä saimme kotiin viemisiksi Kämp Hotelli ja sen kaupunki kirjan, Kämp aamutohvelit, santelipuun tuoksuisen Kämp kynttilän ja konvehteja, joissa yhdessä on Kämpin logo. Miten ihmeessä raaskin nuo syödä! Sellainen oli eilinen päivä tai eipäs ollutkaan. Kävin ostamassa maton, joka sysäsi kevätpyörät raiteiltaan ja lähdin kiitolaukkaa kotiin Helsingistä suursiivoamaan ja vaihtamaan talvisen sisustuksen pois ja kevättä kotiin. Samalla tilasin vielä uuden maton meille. Näistä keväthömpötyksistä lisää omassa postauksessa.

Mitä teidän perjantaihin kuuluu, onko Kämp tuttu paikka, kiinnostuitko Cliniquen ja Clarinsin uutuuksista. Onko sinulla iskenyt lähiaikoina kevätpyörremyrskysiivousraivo!

Iloista perjantaita!
*Clarins ja Clinique punat saatu


38 thoughts on “Kämp Hotelli ja sen kaupunki kirjalanseeraus, Relove ja Helsinkipäivä”

  • Onpas ollut ihanan toimelias päivä. Mä oon vaan käynyt töissä, työhaastattelussa ja iltalenkillä 😀

  • Tulisikin siivouspyörre tänne, mutta ei. Ai Hesa tuttu. Kävin mä kai 11 vuotta sitten eli ajettiin läpi laivalle, hih. Ei vaan ole ollut asiaa sinne Suomen laidalle. Ruokakauppaan ajattelin suunnistaa eli reissua pukkaa mullekin koko ajan. Niin postiinkin pitää piipahataa, kamalaa sosiaallisuutta taas.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Tiia!

    • Voi että sun kanssa, olet niin mainio. <3 Sosiaaliset tilanteet voivat olla minkälaisia vaan kohtaamisia, mutta tärkeimpiä on ne aidot kohtaamiset. <3 Ihanaa viikonloppua Marketta <3

  • Nyt ei ole vähään aikaa siivous-/sisustuskärpänen iskenyt minuun. Innoissani kyllä sain niitä kukkia laitettua tuonne pihalle sentään. Jotenkin työ on nyt verottanut aikaa todella paljon ja vapaalla olen vain olla möllöttänyt ja ajellut pyörällä pitkin kyliä.

  • Siivouksesta viis, mutta tuon Clarinsin Fix Make-Upin voisinkin hankkia, nyt kun siellä Sokoksella tosiaan on alet! Ikinä en ole vielä koittanut noita kasvosuihkeita.

    • Se on ihana, oon koukussa! Suosittelen ja kun ei ole kasvoraikaste pelkästään vaan kiinnittää meikin ja kyllä on meikki pysynyt. 🙂

  • Kämp on tuttu paikka ja edelleen hehkutan sitä Kämpin hampurilaista yhtenä parhaista mitä olen koskaan syönyt 🙂 Tuo Laura Kolben kirjan haluan ehdottomasti hankkia tai ainakin lukea sen. Minulla on mm. Helsigin puretut talot -kirja ja olen suunnattoman kiinnostunut Hgin historiasta sekä arkkitehtuurista.

    Ihanaa, että ehditte piipahtaa myös Reloven 🙂 eikös ihana paikka. Ja teit vielä löydönkin. Itsellekin sieltä tarttui mukaan sellainen pieni puinen lokerikko posliinilaatikoilla sieltä kirpparipuolelta – kuusi euroa!!!!

    Helsinki päivät on ihan parhaita kuten sinullakin ollut. Aurinko perjantai iltaan <3

    • No niin se on pakko kokeilla ja voin sitten verrata huomiseen Treffipubin hamppariin, jota kehutaan yhdeksi Suomen parhaimmaksi.

      Helsinki on kaunis kaupunki vaikka joskus sille omalle lapsuuden kaupungille tulee hieman sokeaksi. Kivaa on blogistasi juuri lukea ja katsella kuvia, esim. Luonnontieteellisen museon portaat, muistinko niitä ihailla kun viimeksi kävin. Blogisi ansiosta ensi kerralla muistan. <3

      Relovessa piti olla tapaaminen, mutta se kössähti, mutta Reetalle olin kyllä luvannut tulla käymään ja vaikutuin, paikka on huippu! Ihanan ostoksen teit siellä.

      Oikein upeaa viikonloppua Marjo <3

    • Todellakin ja tuot uusia näkökulmia tälläiselle joka on välillä sokea syntymäkaupungilleen. Luin eilen illalla kännykällä blogistasi mielettömän postauksen, täytyy ajan kanssa tulla vielä uudelleen. Nyt Hertsikaan syömään sitä kuuluisaa hampparia siellä. 🙂

  • No jopa oli kiva stadipäivä, arvaa alkoiko kuumottamaan! On taas kulunut aikaa kun viimeksi siellä olen kulkenut, voisi mennä hengittämään Töölön ilmaa, tekisi hyvää. Kiitos, oli kiva kertomus ihanasta päivästä, tuo kahvila on varmaan helmi!

    • Kahvila on helmi ja voi mitä kaikkea kivaa siellä oli myynnissä kirpparirekeissä, sinne kannattaa mennä kaukaakin. Töölön ilmassa on jotain aivan erityistä, näin se on. <3

  • Paljon on taas mahtunut päivääsi. Tuo Relove on hyvä vinkki, pitääkin tutustua siihen tarkemmin ja visiteerata siellä joku päivä.

    Mukavaa viikonloppua!

    • Ehdottomasti kannattaa mennä Reloveen ja useamman kerran, ne kirpparitangot olivat mahtavat ja siellä oli niin helppoa katsella vaatteita, kun roikkuivat rekeissä eivätkä olleet läjässä pöydillä.

      Oikein mukavaa viikonloppua Heli <3

  • Eipä ole tuttu paikka, muuta kuin nimenä.
    Siis pitäsi todellakin iskeä tuo kevätsiivouspyörremyrskyraivo…vai mikä se nyt oli=)?!
    Ihan mielenkiinnosta…millä otat blogisi kuvat…kameralla…kännykällä? Hienoja joka tapauksessa.

    • Juu se on harmillista kun se kevätsiivouspyörremyrskyraivo ja myös ilman kevät etuliitettä iskee todella harvoin. Kun iskee, niin sehän on vallan postauksen arvoinen paikka.

      LG G3 otan kuvia, jonka kamera on kuulemma mediaprinttiäkin tarkempi, mutta eipä ole pimeällä säällä. Valoisalla kyllä sujuu, mutta pimeällä ei. Mutta kiitos kovasti, etenkin kun sinulla on vielä itsellä aivan mielettömiä luontokuvia. <3

  • En ole muistaakseni koskaan käynyt Kämpissä ellei ole joskus joku tapahtuma töiden merkeissä.
    Siivousraivon olisi pikkuhiljaa parempi rantautua meillekin, koska ylioppilasjuhlat lähestyvät ja pölypallerot sen kun vaan pyörivät jaloissa 😅

    • Kannattaa käydä vaikka juuri aamupalalla, se on ihana. Voi te elätte niin jänniä aikoja ja nyt on mennyt ohi onko mekko löytynyt. 😉

  • Ihana päivä eilinenkin! Kun viettää 4-5 päivää viikosta täällä maalla verkkareissa, niin isolla kirkolla on ihan JES viettää kunnon aktiivipäivä ja juosta paikasta toiseen hiki päässä. Mua kiehtoo kovasti tuo Kämpin historia ja nyt pääsee fiilistelemään miten luksushotellissa asusteltiin vuosikymmeniä (ja jopa vuosisata) sitten. Relove oli jotakin ihan uutta ja heille toivon ihan valtavasti menestystä! Noita Cihun keramiikkaastioita ostin jo muutaman, ne näkyvät blogissa tulevina viikkoina. Siis niin ihania <3 Kiitos seurastasi ja nauruista…taas. Mahtavaa viikonloppua myös Amokselta!

    • Niin totta joka sana, terkuttaa maaseudulta rönttäliisa. 🙂 Oli aivan mahtava päivä ja olin kyllä hyvin vaikuttunut kirjasta ja Kämpin historiasta, joltain osin kun vielä on tavallisena pankkilaisena saanut olla pieni murunen tuota historiaa.

      Relove oli kyllä jotain aivan uutta ja hieno konsepti. Uskomattoman hyvällä maulla toteutettu ja sielläpä tuoksuikin hyvälle, eikä kirpparille. Sinne pakko päästä uudelleen tonkimaan rekkejä.

      Amos oli maailman hurmaavin herrasmies, aivan uskomatton coolisti käyttäytyi. <3

      Kiitos mahtavasta seurasta, voi vitsi kun oli hauskaa ja soijaa pukkas. 😉

  • Ihana päivä sinulla ollut, tuosta onkin mukava aloittaa viikonloppu <3 Täällä on ollut jännitystä ilmassa kun on miehelläni isommat kisat ja eilen pelasi niin hyvin että vielä tänäänkin pelit jatkuu 🙂
    Aurinkoista viikonloppua <3

  • Kyllä on ollut vauhdikas päivä. 🙂 Ihania kuvia, enkä ikinä raaskisi syödä suklaita. Kiitos muuten meikkivinkeistä. Fix´make-up sprayta voisin kokeillakin. Mukavaa viikonloppua!

  • En kyllä alkais pyörittelemään kahvikuppia tuolla Kämpissä, vois käydä nolot 😉
    Tuolla Relovessa käynti kuuluu kyllä ehdottomasti seuraavaan Hesan reissuun!
    Iloa viikonloppuusi <3

    • Hihi juu oli vähän noloa tuo tee kahviin hassutus, mutta kun tarjoilija ei tarjonnut maitoa lainkaan eikä edes kysynyt ja pöydässä oli pieni hopeinen kannu, niin no loppu onkin hitoriaa. Ehdottomasti Reloveen ja sinne kannattaa varata hyvin aikaa ja tuo rekkien koluaminen on ihanaa puuhaa!

      <3

  • Meilläkin on osa Kämpin historiaa – vanha iso levysoitin/radio – aikomus myydä se ja mainostaa juurikin sitä mistä se on kulkeutunut 😉

    • Mahtavaa ja meinaatko, että raaskitte luopua. Olisi kyllä kivaa kuulla enemmän, mistä olette sen löytäneet. 🙂 Ihanaa päivää Anne <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud