Vihoviimeiset lastenkutsut ja maailman isoin nallekarkki!

Vihoviimeiset lastenkutsut ja maailman isoin nallekarkki!
Siinä se on maailman isoin nallekarkki, 12600 kcal ja tuhat kertaa isompi kuin tavallinen lilliputti nallekarkki.
Menikö kaikki, no ei todellakaan mennyt ja oliko hyvää, no todellakin oli.


Nallekarkkeja löytyy täältä.


Coolstuff.fi
Onnellinen synttärisankari ja Samppa koira tietenkin mukana, kuinkas muuten.
Jädetötteröitäkin tarjottiin ja onneksi olin Lidlistä ostanut jouluna strösseleitä.
Siellä se ”Nallekakku” töröttää. 🙂
En leipaissut mitään, jättimäinen nallekarkki ja jädeannoksia tötteröissä oli tarjolla.
Juustoleipäsiä.
Äiti tarvitsi välillä sumppia huuleen.
Nalleraukalta alkoi jäsenet lähtemään parempiin suihin. Maistui muuten ihan aidolle nallekarkille, nam ja no tietenkin maistui, sillä sehän on aito nallekarkki!
Kinkkuleipäsiä.
Nyt ne viimeiset lastenkutsut on vietetty. Kaikkien lasten kanssa on pidetty sääntönä, että 10-vuotissynttärit ovat viimeiset kamusynttärit ja jatkossa synttärit saavat uuden muodon, pari kamua yökylään leffaan ym.
Vielä on sunnuntaina viimeiset synttärijuhlat mummeille ja kummeille.
Takana on neljän lapsen synttärihulinoita aika monta.
Hyvin on mennyt vaikka jonkun uudet kengät menivät joskus mutavelliin tai Zuzupets hamsteri jäi hiuksiin kiinni,
tai pari lasta tuli pahoinvoivaksi syötyään liikaa herkkuja.
Tai ostinpa puhallettavat torvet ja 15 kappaletta 5-vuotiaita puhalsi niihin tauotta niin, että kissatkin pökälöivät kauhuissaan lattialle.
Mitä isommaksi lapset ovat kasvaneet, sen helpommiksi juhlat ovat käyneet.

Krista täyttää 12-vuotta perjantaina ja Sofia jota eilen juhlittiin täyttää 14.6 10-vuotta, nyt se on kaikki takana, pikkulapsiaika.

Valkovuokkojakin vielä aamusella metsästä bongasin, aika jännä.

Sunnuntaina kun on mummikummisynttärit ohi, niin sitten voin todeta, että yksi suloinen aikakausi on takana.

Miten teillä, kuinka pitkään jatkatte lasten synttäriperinteitä ja missä muodossa,
tai muistoja omista lapsuuden synttäreistä?

Aurinkoista torstaita kaikille. 



54 thoughts on “Vihoviimeiset lastenkutsut ja maailman isoin nallekarkki!”

  • Poika ei enää tänä vuonna halunnut mitään synttäreitä, tai no mummille ja tädille kaffet ja kakut tarjottiin. Poika täytti 13v. Tytär on käynyt kavereiden kanssa pizzalla jo parin vuoden ajan. Näin se aika kuluu!

  • Meillä sama periaate, että kymppisynttäreihin loppuu perinteiset kaverisyndet. Sitten juurkin parin kaverin kanssa yökyläisynttärit tai sit Tampereelle elokuviin ja pizzalle tms. Sukulaisten, kummien ja muutaman ystäväperheen kanssa jatketaan kuitenkin kahvitteluna myös tulevina vuosina epämääräisen ajan.

    Mukavaa torstaita Tiia 💕

    • Niin jotenkin tuntuu kovin haikealta luopua sukulaissynttäreistä, mitäs jos ei vaikka luovuttaisikaan. Kiitos Tuija ja kauniita unia <3

  • Meillä on ollut samanlainen periaate eli kymppisynttäreihin loppuu isot kekkerit ja sitten halutessaan voi pienemmälle porukalle järjestää. Esikoinen ei ole enää halunnnut mitenkään muuten juhlia kuin oman perheen kesken 10 v synttäreiden jälkeen. Ollaan sitten vietetty toivepäivää eli lapsi on saanut valita mitä syödään, mitä tehdään ja tietenkin lahjan.

    Enpä olekaan koskaan nähnyt noin isoa nallekarkkia. Mukavaa päivää!

    • Juu ihan sama juttu ja juurikin saa toivoa mitä syödään ja valita itse lahjan ja vaikkapa leffan. 🙂 Juu tuo on järeä tuo Nallura. Kauniita unia <3

  • Meillä on lapset vielä siinä vaiheessa, ettei olla edes ehditty puhua synttäreiden jatkosta. Luulisin, että se 10v on hyvä vaihe pistää stoppi kaverisynttäreille. Nyt on mietinnässä tulevan 8-veen kesäiset synttärit. Kovasti poika haluaisi pitää ne jossain muualla kuin kotona, mutta mua hirvittää hinta… iiik!

    • Juu ja siksikin meillä on vietetty aina kotona, tytöillä vielä miltei samaan aikaan, niin kotona on ollut meidän valinta ja hyvä niin. 🙂

  • 🙂 Iso Nalle rötköttää keskellä juhlapöytää. 🙂 Hienot nuo leivät ja niiden koristeet ja kaikki niin nams. Kyllähän nuo synttärit on sellaiset että "Huh, vuoden päästä seuraavan kerran, vuoden päästä jippii". Meillä päätettiin, että lapset saavat pitää kaverisynttäreitä niin pitkään kuin haluavat, sukusynttärit meinasin kyllä siirtää uimahalliin tai aika kauaksi johonkin korpimetsän siimekseen :D.

    Mie oon meidän talossa se "synttärikoira" joka tunkee pöytään lasten seuraan, no itseasiassa lapset jopa pyytää, jutellaan sit lasten henkeviä asioita, ihan omituisiakin ja hassutellaan. 🙂 Kivaa päivää Tiia <3

    • Ihana Soili mikä hyvän mielen kommentti. Lapset rakastavat jutella aikuisten kanssa, jos aikuinen on vaan kiinnostunut.

      Ihanaa kun jaksatte lasten kanssa juhlia niin pitkään kun muksut haluavat. 🙂

      Kivaa viikkistä. <3

  • Kymppisynttärit on meilläkin olleet viimeiset kamusynttärit, ne on sitten yleensä olleet jotenkin vähän spesiaalimmat, sankarin toiveiden mukaan tietty. Kummimummi-synttäreitä meillä vietetään ihan hamaan loppuun asti, niin kauan kuin sankari suinkin siihen suostuu ja on halukas, on aina kiva kutsua sukulaiset ja lähimmät ihmiset kylään ja vähän panostaa siihen 🙂 Kyllähän ne synttärit siinä sinänsä sivuseikka ovat sitten noilla isommilla, pääasia on kahvittelu ja kuulumisten vaihtaminen.

    Ihana on tuo nallekarkki! täytyypäs pitää mielessä, kun meillä joulukuussa on 10-juhlat!

    • Ihanaa kun järkkäätte kummi/mummisynttäreitä mahdollisimman pitkään. Samaa mietin, että raaskiiko niiden vietosta kuitenkaan luopua…

      Teillä samana vuonna 10vee synskät. <3

  • Jopas on nallekarkilla kokoa.
    Meillä on periaatteessa sama sääntö, että kaverisynttärit loppuvat 10v. Mutta viime vuonna esikoinen onnistui tinkimään itselleen 11v kaverisynttärit. Eli heti lipsuimme päätöksestämme 🙂

  • Onnittelut ❤️Ihanat juhlafiilikset ja herkut ❤️Ihanan kokoinen nallekarkki 🙂 Meillä lapset jo niin isoja ettei synttäreitä enää juurikaan järjestellä 🙂

  • Ihailtava synttärimeno teillä! Just hyvät tarjoilut, kinkkuleivistä taidan napata idiksen tulevaisuuden kekkereille 🙂

  • Komea on nallekarkkikakku, ihan super! Ja näppäriä ja kivannäköisiä nuo leipäset. Kyllä pikkuväen on kelvannut napostella. En noista kaverisynttäreistä tiedä, mutta 10 vee kuulostaa hyvältä iältä lopettaa, silloin se pikkulapsiaika loppuu. Ja on varmasti kivaakin, kun synttäreihin tulee uusia juttuja.

  • Hieno tuo nallekarkkikakku. Ei ole tullut vielä mietittyä, että milloinka viimeisest kaverisynttärit. Isoin täyttää tänä vuonna yhdeksän, joten tuo 10 v. häämöttää hänellä jo lähellä.

    • Niin ja kukin tavallaan muuten. Meillä tuntunut kaikki lapset olleen valmiitakin jo luopumaan kamusynskistä. 🙂 Mutta jos oikein 11veenä toivoisivat, niin mikä ettei. 🙂

  • Kymppisynttärit oli viimeiset suuret. Meillä aina kaksi päivää juhlaa, sillä kavereille oamt ja sitten sukulaisille, kummeille etc.

    Siinä oli sekä haikeutta, että helpotusta. Mutta kyllä on suuri ilo kun on aikuinen tytär…eli sinulla on monta kivaa vielä edessä.

    Olen niin hulluna Taika -sarjaan, että en tiedä, mitä tekisin. Kerään sitä nyt tyttärelle mustavalkoisena ja saa olla mukana joskus joku punainenkin. Punaisena kerään itävaltaiselle nuorelle parille, ystävillemme ja minulla on tuo sama muki, mutta toisaalta pidän siitä vaaleasta ehkä eniten kuitenkin…Paitsi jouluna olisi aika huimaa, jos olisi punaiset:)

    <3

    • Taika sarja on niim mahtava ja haluan myös kaikkia värejä. Juu yleensä ollut kolmipäiväiset, Krista, Sofia ja sitten mummit. No parhaana vuonna oli myös pojan rippijuhlat ja tyttären yo-juhlat peräkanaa. Se oli huimaa!

      <3

  • Täällä sama homma eli tänään vietetään viimeiset synttärit (10-v). Kavereille ja sukulaisille omat ja se on sitten siinä. Jatkossa ajattelin, että poika vois käydä pizzalla tai leffassa kavereiden kanssa. Täyskymppiin on hyvä lopettaa!!!

  • Nallekarkkikakku on mahtava idea! Meillä tytöt järjestävät vielä kaverisynttäreitä. Välillä juhlitaan kotona ja välillä muualla. Tänä vuonna varattiin uimasynttärit Caribian kylpylään nuoremmalle tytölle. Elokuussa juhlii tuleva 10-v. Katsotaan mitä hän keksii toivoa.

    • Uimasynttärit on ihan mahtavat! <3 Täällä vietetty aina kotona, ei sen puoleen ovat kyllä toivoneet vaikka minkälaisia synttäreitä, mutta näin ollaan kuitenkin sitten tehty ja kivaa on ollut. 🙂 Ihanaa viikonloppua <3

  • Olen omilleni sanonut tuon saman säännön, eli 10-synttärit on viimeiset. Jatkossa sitten leffaa tms. Meillä siis esikoisella juhlat juhlittu, vielä muutamat kamusynttärit saan siis järjestää. Kuopuksella kun kaikki on vielä edessä. 🙂 Kyllä synttärit on aina kivoja. Syksyllä alkaa meillä taas juhlakausi!
    Onnittelut vielä täyskympille!

  • Taas vaihteeksi totean, että voi noita aikoja! Oikeesti huohahdin kun ovat takana. Menee kivasti kun on vain pari kaveria kylässä, leffassa tai vaikka uimassa ja se on siinä:) Nyt ei ole muuta kuin vain maksajan virkaa tarjolla ja neidit häippäsee omille teilleen:D

    • Hih ja saat todellakin jo todeta, tosin mekin saatu jo kaksi aikuiseksi ja sitten on nämä ipanat. 🙂 Niin mitä isommat muksut, sitä kalliimmat huvit. 😉

  • Onpa teillä ollut kivat juhlat. Lapsen kasvaessa me äidit tunnemme haikeutta. Meillä taisi tyttöjen kaverisynttärit loppua 6-luokalle. Sen kävivät kavereiden kanssa kaupungilla syömässä tai kahvilla synttäripäivänään. Joskus oli pyjamabileitä meillä kotona. Näitä synttärijuhlia kieltämättä on toisinaan vähän ikäväkin.

    • Niin uskon, että tulee ikäväkin, niissä on jotain niin viatonta ja ihanaa. Voi meitä, mutta lapset kasvaa ja kaikki vaiheet kivoja, paitsi se kun muuttavat kotoa. 😉

  • Aina on juhlittu kaikken synttäreitä kakkujen ja muiden kera. Pienempänä oli kaikenlaisia teemajuhlia, nyt sitten 'Isojen' tyyliin muutama kaveri, leffaa, yhdessäoleilua kakkujen ja herkkujen kera. Aina on pidetty kotona kutsut ja meno aina yhtä hulvatonta 🙂
    Onnea sankareille ja äidille hali yhden aikakuden loppuun saattamisesta <3

    • Ihanaa meininkiä teillä ja sinä kun olet niin taitava leipomaan kaikkea hyvää. <3 Kiitos Satu kovasti ja jotenkin on haikeaa ja jotenkin myös helpottunutta. 🙂 Haleja sinnekin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud