Muffinsit ovat hengenvaarallisia ja uudet essie geelilakat!

Eilisellä aamulenkillä meni vielä hyvin ja vatsanpohjassa tuntui, että tästä tulisi mahtava päivä. Tulihan eilisestä mahtava päivä, mutta höystettynä pienillä lisämausteilla.

Eilisessä Essie geelilakkojen lanseeraustilaisuudessa oli ihanaa. Sokoksella olenkin jo bongannut Essien geelilakkoja joiden sanotaan kestävän kynsillä peräti 12-vuorokautta! Vielä en ole ehtinyt lakkoja testailla, joten pysyvyydestä en osaa vielä sanoa. Mutta taika on kahdessa kerroksessa geelilakkaa ja top coatin lisäämisessä joka toinen päivä. Mahtavat lakat matkalle vaikka, ei tarvitse koko ajan olla puleeraamassa, eikä myöskään huonosti lakatuilla kynsillä. 

Olen niin suuri essie fani, kuten varmaan olette jo huomanneetkin, että nyt on pakko raottaa hieman essien mielenkiintoista historiaakin.

Väri-intohimo sai alkunsa 1960-luvulla, Essie Weingarten rakasti värejä jo 3-vuotiaasta ja hänen äidillä oli tapana tehdä Essielle manikyyrejä balettiharjoitusten jälkeen.

Idea kehittyy 1980-luvulla, Essie työskentelee ostajana New Yorkissa arvostetussa Henri Bendel-tavaratalossa. Essie huomasi, että kynsilakoista uupui kekseliäisyys ja värikirjo ja hän päätti tehdä asialle jotain.

Ensimmäinen essie-kokoelma saa alunsa 1981 NY:ssä. Essie 12 upeaa väriä, veikeää nimeä ja tahdonvoimaa. Sävy ”Blanc” on vieläkin essie valikoimissa mukana.

Essie lähtee Vegasiin vuonna 1981 myöskin, sana leviää ja pian kaikki salongit ja julkkiset himoitsevat essie lakkoja.

Essie suuntaa maailmalle 1982, Aasian markkinoille oma sävy ”licorice” ja paljon uusia sävyjä, lapsuuden balettimaailmasta saa vaikutteet klassikko ”ballet slippers”. 

Joan Rivers suitsuttaa essie lakkoja 1983 ja Kuningar Elizabethin kauneussalongista tulee toive lennättää ”ballet slippers” sävyä kuningattarelle. 

Nyt essie sarjaan on ilmestynyt geelilakat jotka saavat inspiraationsa haute couturesta. Gel Couture kokoelma on inspiroitunut muotitalojen huippuluomuksista. Lakkapullojen muotoa ovat inspiroineet näytöslavojen juhlapukujen hulmuavat helmat. 


Lakkapullon varsi on uudenlainen ja kiertyvä. Varsi kiertää itseensä juuri sopivan määrän lakkaa joka erityismuotoilevan harjaosan kanssa levittää lakkaa kynnellesi juuri sopivan määrän. 

Ylellinen muotoiltu sivellin mukailee kynnen kaarta ja tekee levityksestä tarkkaa ja helppoa.

Geelilakkojen sävyperheet: Atelier:neutraalit, First Look:pastellit, Runway:kirkkaat ja After Party:tummat.


Keyword Love Jonnan kanssa meillä oli eilen tiukka päivä ja lopussa vielä kerron mitä tapahtui essie lakkojen ja essie muffinsien lumoissa. 

Pääsimme nauttimaan Sara La Fountainin herkuista Elloksen syysmalliston tiimoilta. Sara oli loihtinut ruokien ja tuotteiden ympärille metsäisen teeman ja tunnelma oli taianomainen kuten Saran herkutkin. 
Elloksen syksyinen makuuhuone näyttää rauhoittavan mustavalkoiselta. Meillehän on Madison mattokin tilattuna ja tulossa pian Ellokselta, sain matosta vielä hyvän alenkin. 

Koska Elloksen tiimoilta jäikin aikaa sen verran, sain Jonnan houkuteltua elokuviin katsomaan Kate Winsletin tähdittämää elokuvaa The Dressmaker. Elokuva, oli draamaattinen, herkkä, kaunis, upea, surullinen, maaninen, hauska, pehmeä, järkyttävä, ylinäytellyn teatterimainen, naulitseva, vangitseva ja puvut ja roolihahmot persoonallisen vaikuttavia. 

Illan päätti Sugar Helsingin blogi-ilta jossa pääsimme tekemään omat Paja-korut. Jonnan koruun tuli sana ”hope” ja minulle romanttisesti ukkelin etukirjain, koska ukkeli on vaan paras!
No miksi muffinssit ovat niin hengenvaarallisia? Koska rappusissa pidin kätösissäni essie muffinsia ja kävin myös ylikierroksilla hurmaavista essie geelilakoista ja kompastuin ja näin sieluni silmin menettävän henkeni. Älkää kysykö miksi pidin rappusissa muffinsia käsissä, en tiedä itsekään. Aurinkolasit lensivät pitkin portaita ja menivät mäsäksi, kengänpohja nauroi koko päivän, kynsilakat naarmuuntui ja ihailemani muffinssi lyttääntyi ja jonka söin kuitenkin. Muffinssi oli taivaallista ja sekaisinhan se menee muutenkin massussa. Leffassa muuten vedin eripariset sukat jalkaan ja toinen sukka repesi kantapäästä ja totesin siinä Jonnalle, että tälläistä se vaan on tämä Tiian arki, ei sille vaan mahda mitään. Pienestä asti olen röntyillät ja sotkea säätänyt, se nyt vaan johtuu joistain sekalaisista tähtien asennoista syntymähetkellä, ei se ainakaan ole minun vikani. Ehkä suojelusenkelikin oli taas matkassa, sillä luita ei mennyt poikki ja muffinssikin oli lyttääntymisestään huolimatta suussasulavaa.

Että sellainen päivä, ihana, ylikierroksilla kuorrutettu ja dramaattinen. Tänään olen ollut niin tööt, niin tööt, ettei mistään tule mitään. Kohta tänään 12-vuotta täyttävän tyttären kanssa pizzalle, onneksi ei tarvitse kokata, sillä jotenkin on fiilis, että nyt se uunikin räjähtäisi ja koko talo ympäriltä. 

Kiinnostiko essien geelilakat, oletko essie höperö kuten minä? Oletko kaatunut portaissa, onko sattunut pahastikin? Olen muuten kaatunut liukuportaissa kerran liian pitkään hameeseeni ja tilanne oli katastrofaalinen, sillä päälleni perässä ketjureaktiona kaatui lapsia, mummoja ja aikuisia. Mutta hei kenellekään ei käynyt kuitenkaan pahemmin, vain polvet ruvilla ja mekot riekaleina, hmpphss. Onnea vai ei, riippuu mistä näkövinkkelistä katsoo. 


Tarinan opetus oli muuten se, että älä koskaan lumoudu mistään niin kovin, ettei jalat pysy maanpinnalla. 😉

Ihanaa perjantaita!







42 thoughts on “Muffinsit ovat hengenvaarallisia ja uudet essie geelilakat!”

  • Taas sain hyvät perjantainaurut, sinä se saat aina hyvälle tuulelle! Geelilakat näyttää hienoille. Kaadutaan ja kohelletaan täälläkin, polven alapuolella on juuri nyt asetin kokoinen mustelma kaikissa sinisen, mustan ja keltaisen sävyissä. Kasvihuoneessa on liian korkea kynnys suurilla saappailla ylitettäväksi.

    • Saa ja kuuluukin nauraa ja itsekin nauroin sitten jo ihan helpotuksesta ja littaantuneen muffinssin söin toki jo ihan helpotukseen.

      Hui ui, onneksi et lyönyt vaikka päätä johonkin, oli onnea matkassa, näin se vaan on nähtävä. 🙂

  • Voi kamalaa, vaikka hieman naurattikin, mutta toisaalta kauhistuttaa tosi paljon. Luin ihan äsken Laura Lindstedtin Finlandia-palkitusta Oneironista pätkän ja siinä oli onnettomuus liukuportaissa, joka ei päättynyt hyvin. Onneksi sinulle ei kuitenkaan portaissa käynyt pahemmin, eikä niissä liukuportaissa joskus aiemmin. Mutta mitä nainen ei tekisi muffinsin ja Essien eteen. Vielä kiinnostaa, pysyikö se muffinssi kädessäsi koko ajan? 🙂

    • Noissa jutuissa jos on huonoa tuuria, voi käydä tosi huonosti. Pysyi muffinssi todellakin pysyi, hih ja lyttääntyi. Muut rojut sitten lentelikin. 🙂

  • Ihania herkkuja!!! Niin syötävät, kuin lakatkin 🙂 Olen ollut todellinen kynsilakan kuluttaja… siis ennen, kuin ihottumat pukkas niin pahaksi, että kynsilakatkin pahentaa sitä – murrrr… harmittaa NIIN vietävästi!

    Voi sua ihanaa Tiia… se on niin, että tekevälle sattuu 😀
    Aurinkoista viikonloppua <3

    • Voi eiiihhhh, etkö voi käyttää enää lakkoja ja kun on vielä intohimona ollut, niin voi surku sentään. Mutta hyvinvointi ennen kaikkea.

      Juu näin se on, kun tohaa liikaa, niin tapahtuu. 😉

      Aurinkoista viikonloppua Marru <3

  • No onpahan ollut tapahtumarikas päivä. Olen todellakin kaatunut portaissa, nilkkaan tuli hiusmurtumia ja häntäluu murtui, että tulipahan kompuroitua!
    Essien lakat on unelmia <3
    Aurinkoista viikonloppua Tiia!

    • Jestas! Mahtoi olla peppu kipeänä, mitä siitä sitten tuli, pystyitkö edes istumaan, ai hurja. Essiet on kyllä omia ikilemppareita, niissä vaan on sitä jotakin.

      Ihanaa viikonloppua Outi <3

  • Hah, kyllä mua nauratti! Harmi, et ne arskat hajos, ei halpaa huvia ostaa uusia. 🙁 Mun mies kutsuu mua koheltajaksi, mutta en taida olla mitään verrattuna siihen, mitä sulle sattuu ja tapahtuu. 😀

    Kiitos ihanasta päivästä. <3

    • Juu taidan olla kaikkien koheltajien esiäiti. 😉 Jaska Jokusen naisversio. 😉

      Kiitos sinulle ihanuus, oli niin kiva päivä <3

  • Toinen rönttäilijä täällä hei vaan 😀 Mä oon varmaan aiemmin kertonut, että oon mestari lyömään varpaat kynnyksiin, pään kaapin oviin ja liesituulettimeen..vessankaapin reunaankin olen tömäyttänyt pään, kun nousin pyykinpesukoneen edestä kyykkimästä. Vielä en ole lyönyt päätäni pyykinpesukoneen oveen, hehhee! Ja yks päivä onnistuin tömäyttämään pahvirullan pöydän kulmaan niin, että törmäsin siihen pahvirullaan aika kovastikin..onneksi silmälasit eivät menneet rikki 😀 Liukuportaissakin olen muuten meinannut kaatua, ja siinäkin oli lähellä tulla ketjureaktio :O Mutta tiedän sun fiilikset, kohtalotovereita ollaan <3 <3

    Geelilakat kiinnostaa! Mutta vitsit, en ole oikein ihastunut tuohon pulloon..:P Toisaalta, Essie on brändinä laadukas joten ehkä pääsen sen yli 😀

    • Voi eiih, ihan sielunsisko, kuin omasta elämästä. Onneksi ei ole käynyt mitään vakavampaa. On kait parempi ottaa hissi, tosin sekin jäisi varmaan sitten jumiin…. 😉

      Kuule ihan sama juttu aluksi, mietin etten ymmärrä muotoa ja onpa erikoinen. Pidin käsissä ja tuntui aika kivalta, mutta kun oivalsin, että kuvaa haute couturea eli juhlamekon hulmuavaa helmaa muotilavalla, sitten syttyi lamppu! Nyt koen, että yhtä ihanat kuin normi essietkin. 😉 Kyllä sä yli pääset. 🙂

  • Sulla on nyt selvästi mennyt vähän liian lujaa 😀 Mutta onni onnettomuudessa ettei käynyt pahemmin! Mä olen saanut rappusissa kompastumisesta jäätävät mustelmat ja toisessa sääressä painauma vieläkin. Mutta kiva päivä siellä Essien & herkkujen parissa ja mitä ihania herkkulakkoja taas…mä en kestä…

    • Just niin, ylikierrokset ovat viheliäitä, silloin sattuu ja tapahtuu. 🙂

      Hui kauhistus ja onneksi ei käynyt vakavammin, rappuset ja liukuportaat ovat todella vaarallisia ja täytyy olla niissä silmä kovana.

      Juuh voihan essie sentään. <3

  • Ovatko nämä geelilakat samoja kuin shellack -lakat ulkomailla tiedätkö? Otin kynsihoitolassa kuukausi takaperin Barcelonassa manikyyrin sekä shellack-lakkauksen -ja usko tai älä lakka on vieläkin kuin aamulla laitettu!!! Ainut että kynnet ovat jo kasvaneet melkoisesti joten juuresta näkyy paljasta kynttä. Ei se silti niin pahalta näytä. Pitäisi tehdä joku postaus varmaan näistä 😀
    Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi!

    • Tarkkaa varmuutta en osaa sanoa, mutta näille luvataan 12 vuorokauden kestävyys, sen verran tiedän. 🙂 Luinkin postauksesi tänään, kivaa kun toteutit sen ja se lakka tosiaan oli kuin aamulla laitettu. Olisiko ammattihoitolan geelilakkaus, ei geelikynnet vaan geelilakkaus? Siitä muuten ei olekaan kokemusta.

      Ihanaa viikonloppua Matkatar <3

  • Voi että miten ihana tuo ensimmäinen kuva ja niin hienon erilaisen mallisia nuo lakkapullot! <3 Nuo kompastelut muffinsi kädessä kuulostaa myös ihan mun koheltamiselta 😉 Äläpä siis huoli, on meitä muitakin! 😀

    • Oi kiitos Mia ja juu aamulenkkikuva se ensimmäinen. 🙂

      Juu nyt kun olen oivaltanut, että lakkapullot kuvaavat hulmuavaa juhlamekon helmaa ja haute couture muotia, niin nyt olen minäkin ihastunut lakkoihin. Kivaa myös, että geelilakat erottaa pullosta, eikä tekstistä. 🙂

      Hih niin me naiset taidetaan aika usein ns. haaveilla ja sitten sattuu ja tapahtuu. 🙂

  • Olet taas kerran aivan ihana. 🙂 Kauniita kuvia ja kivoja kynsilakkoja. Minä olen muuten superkömpelö, ollut ihan aina. En tiedä mistä johtuu, että olen niin hömelö. Liian kova vauhti päällä? Portaissa en ole kaatunut, mutta etenkin talvisin jäisellä tiellä. Käsi on murtunut parikin kertaa. Neropatti ottaa katsos kiinni kädellä, kun kaatuu….;)

    • Ihan sama juttu, pikemminkin pitää hehkuttaa "en kaatunut kertaakaan", kun reissusta tulee kotiin. 🙂

      Omalla kohdalla uskon, että liikaa ajatuksissa, mutta kullakin varmaan omat syyt. 🙂

      Kiitos Tiina ja itse olet ihana. <3

  • Voi sinua – ihaNainen olet <3
    Ja kyllä – Essien lakat ovat upeita ja rappusia on tultu alas monen monta kertaa – myös niitä liukuportaita. Edesmennyt isäni risti minut aikoinaan Hoikolotiksi, kun aina sattui ja tapahtui – ei tarvinnut kuin pöydästä nousta, niin johan oli seinälautanen rikki. Varasukkikset kulkevat aina mukana ja joka kerran tarpeeseen. Polvi on mäsä, kun haaveillessa jäin polkupyörän alle. Ja vaikka mitä.
    Mutta muffinssin kanssa en ole vielä onnistunut tulemaan portaita alas. Vielä;)
    Aurinkoa ja iloa sinulle viikonloppuun, Tiia <3

    • Hoikolotiksi, voi ei! Varasukkikset ovat ehdottomat ja hei kuinkahan paljon euroja niihin sukkiiksiin saakaan laitettua vuodessa, kun niitä menee rikki niin paljon. 😉

      Voi sinulla sattunut paha pyöräonnettumuus. Minä kerran haaveilin pyöräillessä niin, etten huomannut pyöräileväni raitiokiskojen uraan ja loppu onkin historiaa 😉

      Hih no toivottavasti saat aina syötyä muffinssisi, etkä koskaan lyttää niitä millään tavalla. <3

      Ihanaa viikonloppua Lady ihanuus <3

  • Hih…ihana postaus. Mä en ole (ainakaan muistaakseni) rappusissa kompuroinut, vaikka kaikenlaista muuta homeltamista ja sähläystä tapahtuu.

  • Sinulla sartuu ja tapahtuu 😉 Kyllä minä olen kerran kaatunut portaissa kun jäin katsomaan taakseni erästä mekkoa jota harkitsin ostaa, onneksi ei sattunut muuten kuin hieman henkisesti kun ulkopuoliset naurahti kaatumiseni nähdessään oli ollut mukamas niin hauskan näköinen 🙁 Kynsilakkaa tulee kesä aikaan laitettua ahkerasti nyt sormiin ja varpaankynsiin 🙂 Mukavaa lauantaita ❤️

    • Ajattele miten jotkut voivat nauraa toisen kurjuuelle. Ylipäänsä miten jotkut voivat nauraa toisten kustannuksella, oli asia mikä tahansa. Itselleen saa nauraa, ei muille. <3

      Sama täällä, kesällä on virtaa vaihtaa kynsilakkausta useammin, itse asiassa paljon useammin.

      Ihanaa lauantaita <3

  • Anteeks kauheasti, mut mua kyllä naurattaa :), oot sinä hassu <3!
    Mä olen kaatunut portaissa aina vaan pepulleni, silleen että häntäluu on soinut.
    Essieltä on vain hoitolakkaa, mut se ei tehoa tai mun kynnet on vaan liian huonossa kunnossa. Tykkään kyllä tuosta lakasta muuten, se pitää kynnet siistimmän näköisenä kuin ilman mitään.

    • Ei tarvitse pyytää anteeksi ja ehdottomasti saa nauraa ja nauroin itsekin. 🙂 Häntäluu voi tulla niin kipeäksi, että istuminen on varmaan ollut kauhistus..

      Täälläkin kynnet nyt todella huonossa kunnossa, nämä taitavat tulla enemmän sisältä päin nämä kynsienkin hyvät olot. 😉 Tuo kuulosti hassulta, mutta minkäs teet. 😉

  • Essien lakat on kyllä mieleisiä, mutta nyt kynsivammaisena ei voi oikein lakata. :/ Huh, olisi voinut käydä tosi pahasti, kun portaissa kaatuu. Itsellä on pahin kaatuminen, kun juoksin bussiin ja hiekotussora liukui kenkien alla. Kämmen auki ja ihan hiekassa, takki repesi. Menin Kampin kauppakeskukseen etsimään vartijoita avuksi ja sain komistuksilta ensiapua jossain takahuoneessa. 😀

    • Voi surku sitä sinun kynsivammaa, erityisesti kun muistan, että rakastat essienlakkoja.

      Hui kauhistus, vaara piilee kyllä oikeasti kaikkialla. Täälläkin vasta kaaduin, kun lattia oli märkä moppauksen jäljiltä. Ihme, ettei satu pahempia juttuja useamminkin.

      Hyvä että sait komistuksilta apua, jotain hyvää siinä hiekkaepisodissa. 😉

  • Kyllä se rappukäytävä episodi sai naurut aikaan mutta ONNEKSI hajosi vain ne lasit ja muffinsi lyttäänty. Kiitos seurasta <3 ja oli ne muffinsit vaan hyviä 😀
    Niin ja noi essiet <3 <3 itsellä menee testiin ensi viikolla 🙂

    • Hih kuulit varmaan vaan kovaa ryminää ja muffinssi lättänänä, voi maar sentään. Kiitos seurasta myös ja oli meillä ihastuttava essie aamupäivä. <3

      Sama juttu, ensi viikolla ehdin tutustua lähemmin. Nyt on niin paljon leipomishommia, että saisin rullalle, vaikka minkä.

      <3

  • Rakastan Essien lakkoja ja uusi pitäisikin käydä ostamassa.
    Onkohan noi vahinko alttius nimestä kiinni ku meidän Pipuna ei meinaa selvitä naarmuitta yhtään päivää.

    • Hih jos onkin nimijuttu, ai kauhistus!

      Essiet on kyllä omia ehdottomia suosikkeja, tosin sekosin noihin Lorkun uutuuksiinkin ja pääsivät jopa banneriin mukaan. 🙂

      Kynsilakat ovat ihania ja koskaan ei voi olla liikaa värejä.

  • Etsin tässä täydellistä kynsilakkaa kesän menoihin, taidan nyt kallistua Essien puoleen, noi värisävyt ovat niin herkullisia! Kiva oli nähdä sugarissa, harmi kun en ehtinyt tekemään tuota korua. Ihanaa viikonloppua!

    • Essieltä vaan löytyy kaikki maailman ihanat värit! Geelilakat ovat taatusti kivat lomalle, kestävät paremmin. Heli sua on aina suuri ilo nähdä ja harmitus kun oli niin kiirus, korut ovat kivat.

      Ihanaa viikonloppua <3

  • Jos vaan sattuu ja tapahtuu kuten sinulle tämän päivän aikana 🙂 En voinut olla nauramatta kun luin tätä vaikka samalla mietin, että oli sinulla onni onnettomuudessa ettei tuossa kaatumisessa käynyt pahemmin. Muistelin sitä omaa nilkkaa Ramblaksella vuosia sitten ja kuuden viikon sairauslomaa….minä toisaalta kohlasin jo lapsena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud