Hotel Rantapuisto, fantastinen miniloma Helsingissä, keskellä kauneinta luontoa ja merta

Hotel Rantapuisto, fantastinen miniloma Helsingissä, keskellä kauneinta luontoa ja merta

Tiedän, että jouduitte katsastamaan aika monta valokuvaa Hotel Rantapuistosta, jotta pääsitte tänne tekstiin asti. En vain tiedä parempaa tapaa kuvailla, tätä upeaa meren rannalla olevaa hotellia, joka on aikoinaan ollut SYP:n koulutuskeskus. 

Vietimme vuorokauden miniloman, joka monella tapaa hakee vertaistaan. Aika pysähtyi täysin ja sain vuorokauden lomasta sielulle enemmän virtaa, kuin useimmista viikon kaupunkimatkoista. 

Suurimpia syitä oli hotellia ympäröivä luonto ja merellinen sijainti. Matkaamiseenkaan meiltä ei mennyt, kuin noin 30-minuuttia, koska Hotel Rantapuisto sijaitsee Helsingin Vuosaaressa. Kun astut hotelliin ja käyskentelet hotellin alueella, et voisi edes kuvitella olevasi vilkkaan Helsingin seutuvillakaan. Kaikkialla on rauhallista ja suorastaan äänetöntä.

Miniloma alkoi saunarakennuksesta, jossa meitä odotti takkatuli, kuohua, vaahtonameja, kuumaa kaakaota ja makkaraakin olisi ollut mahdollista tikunnokassa paistella. Saunoittelun jälkeen nautimme oikeastaan miltei koko illan paljuilemalla kuumassa vedessä, nauttien ja ihmetellen merenrantaa, tähtitaivasta ja taivaalla möllöttävää kuuta. Tuolloin aika pysähtyi täysin, enkä muista milloin olisin rentoutunut niin kovin. Koko perheemme nautti saunahetkestä aivan mielettömän paljon, vaikka kotonammekin on puulämmitteinen sauna ja mökkeiltykin on paljon, mutta tuossa illassa oli vain taikaa. 

Hotellista löytyy muuten mm. Escape Room, Kauneussalonki jne. eli kaikenlaista muutakin tekemistä on mahdollista touhuta. Puhumattakaan kesällä tuolla upealla hiekkarannalla loikoilu, aah. Saunarakennuskin on mahdollista vuokrata ja tilata sinne erilaista tarjoilua. 

Ravintola Rantapuiston ruoka ja palvelu oli täydellistä ja ravintolassakin takka loimotti tunnelmallisesti. Kaikkialla käytävillä oli kynttilöitä ja kynttilöiden tuike, kirjahyllyt, erilaiset lounget, jossa voi istua ja nautiskella takan lämmöstä, loivat sydämellisen kotoisaa tunnelmaa. Yökin sujui rauhallisissa merkeissä ja kaikkialla oli ihanan hiljaista. 
Aamiainen oli erinomainen ja gluteenitontakin vaihtoehtoa oli tarjolla, keliakiaa sairastaville. Aamiaisella ihastelimme avarista ikkunoista kaunista luontoa ja merenrantaa, jonne menimmekin aamupalan jälkeen käyskentelemään. Nautin vielä aamukahvini takan lämmössä. Päivän viimeisteli herkullinen brunssi. 

Käytyään Hotel Rantapuistossa, en ole varma voisiko mikään muu hotelli tuntua aivan samalta tai antaa niin paljon sielulle lomaa. Tarjoilu hoidettiin ainutlaatuisella pieteetillä, kuin asiakas olisi ravintolan ainoa asiakas. Hyvää palvelua saa varmasti monista paikoista, mutta mistään en löydä vastaavaa rantasaunaa paljulla ja silmiä hivelevää luonnon rauhaa ja meren kauneutta. Koimme lomaelämyksen, jonka perheemme tulee muistamaan aina. Kiitos Hotel Rantapuistolle kutsusta ja kiitos, että piditte meistä täydellisen hyvää huolta. Saimme perheenä ihanimman mahdollisen joululahjan, yhteistä kiireetöntä aikaa upeassa miljöössä. Sieluni kehrää vieläkin. 

Lisää Hotel Rantapuistosta voit lukea täältä: Hotel Rantapuisto.

*Miniloma toteutettu yhteistyössä Hotel Rantapuiston kanssa.


49 thoughts on “Hotel Rantapuisto, fantastinen miniloma Helsingissä, keskellä kauneinta luontoa ja merta”

 • Onpa upea paikka! Kuvia katsoessa ajattelee kyllä olevansa loman tarpeessa, edes ihan pienen 🙂

 • Rantapuisto,tuttu paikka. On tullut kokousteltua siellä vuosien varrella aika monta kertaa:) Pitäisikin ihan vapaa-ajan vieton merkeissä mennä joskus, koska työaikana ei ehtinyt nauttia juuri maisemista, eikä muustakaan, paitsi hyvästä ruuasta ja pullakahveista:)

  • Kyllä pitäisi, ajattele miten nostalgista olisi ja hei Rantapuistoon voit mennä vaikkapa brunssille. 🙂 Juu muistan ne omatkin KOP:n ajat, meidän koulutuskeskus oli vaan nykyinen Långvik, koko ajan syötiin. Upeaa, että nämä paikat on niin hienosti valjastettu hotelleiksi, vanhaa arkkitehtuuria kunnioittaen.

   Kivaa viikonloppua <3

 • Ihanat kuvat. Kyllä tekisi mieli lähteä tuollaiseen paikkaan rentoutumaan. Kuvista oikein huokuu rauha ja levollisuus.
  Ihanaa viikonloppua <3

  • Hyvä, että osasin tallentaa paikan kameralla oikein, sillä paikka oli niin rauhoittava, että kuten vastailinkin yllä, tuntuu että oli aika ennen Rantapuistoa ja jälkeen ja Rantapuistossa tapahtui totaalinen nollaus. <3

   Ihanaa loppuviikkoa Mannilainen <3

 • Ai, että kyl olis ihana tuollainen miniloma.
  Meitsillä saikku murtuneen säären vuoksi senkun jatkuu.. Ei paljoa reissata, kun onneton sairauspäivärahakin loppuu ja tulevat tulot on epävarmoja (ei osannut Kelasta edes sanoa millaiseksi tuloni mahtaa muuttua!). Minusta tulee eläkäläinen. :,D Putoan siis kuntoutustuelle, joka on sama, kuin työkyvyttömyyseläke. Saisinkohan anoa eläkeläiskortin! Raaskis ehkä jotain tehdäkkin, jos sais hyödyntää eläkeläisalenuksia. 😛
  En kyllä enää tämän jälkeen ihmettele, miten Suomessa ihmisiä oikeasti ajautuu köyhiksi! Hirveä ajatella, jos vaikka olisi yksin ja olisi oikeasti sairas! Lappulippusia pitää täytellä käsin sekä netissä ja palvelunumeroissa ei osata neuvoa. Lomakkeet ovat vielä kovin hankalia! Ja todellakin tulot ovat pienet!
  Huh, ei minulla kyllä onneksi ole mitään hätää! Olen ollut säästelijäs ja kyllä sitä vähän reissatakkin raaskisi, mutta enhän mie raaski nuita heposia jättää. :,D Löytyishän nuille hoitajakin, mutta ehkä kuitenkin pientä katkeruutta (päättäjiä kohtaan) on pienten tulojen vuoksi; haluaisin vielä kuitenkin jossain vaiheessa sen keittiörempan, joten parempi pysytellä kotona. 🙂
  Narinallani ei sitten ollut missään nimessä tarkoitus sinun mieltäsi pahoittaa; ihan ansainnut tuollaisen loman olit, en siis mitenkään katkera ole (tai ehkä vähän :,D )! Olet loistava bloggaaja! 😀 <3 Mukavaa loppuviikkoa! <3

  • Voi ei Jenspa, nyt kuulostaa kyllä surkealta. Tuo on muuten niin totta, miten ihminen yksin pärjäisi ja miten esim. osaisi ja jaksaisi hoitaa asioitaan, jos on vaikka masennus tai noh vaikkapa aivovamma tai ei pääse sinne Kelaan, kun on jalka poikki. Voi sinua, nyt tuntuu kauhealta, mutta usko pois, jonain päivänä valoa näkyy. Koettu on hometalokeissi ja meidän koko talo jouduttiin rakentamaan uudelleen, oikeudessa oltiin 2,5v ja neljä lasta siinä vielä ja pieniä. Silloin olin niin katkera ja mietin, että miten jaksan lapsille olla parhain äiti. Vaikka voitimme oikeusjutun, korvaukset eivät kattaneet likimainkaan talon uudelleen remontoimista, kaikkihan piti purkaa pohjalaattaan asti. Mutta nyt vaikka lainaa vielä on paljon ja muuten olisimme likimain lainattomia, niin aika parantaa ja en ole enää katkera ja opin rakastamaan myös kyynelin rakennettua kotiamme.

   Joten sinne toivon parempaa huomista ja paljon halauksia. Saa narista ja arvostan, että koet, että täällä voi narista. 🙂 Mutta kun nyt raotin hieman tuota meidänkin juttua, niin hih ehkä auttaa siihen, että kaiken kökön jälkeen voi tulla fantastinen miniloma ja se tuntuu ansaitulta. Onni tuntuu ansaitulta, koska elämä on myös ajoittain niin koetellut.

   Kiitos myös kauniista sanoista ja sinulle kuitenkin kaikesta kurjasta huolimatta ihanaa joulua heppuleiden kanssa. <3 Kiitos kun kirjoitit ja avauduit, arvostan. <3

 • Kivan näköinen paikka ja näin lähellä Helsingin ydinkeskustaan! Olen ollut tietoinen tästä paikasta mutta e ajatellut, että se olisi näin viihtyisä. Teillä on selkeästi ollut oikein superhyvä miniloma. Ihana tuo rantahietikko ja mietin miltä siellä mahtaa näyttää kesällä…

  • Todella viihtyisä, kaunis ja oikea lepotyyssija, joka tekee hyvää sielulle. Meillä oli jotenkin niin pysäyttävän rentouttava loma, sellainen onnellinen. Tulen aina muistamaan tuon loman. <3 Muuten kesällä olisi ihanaa nähdä kyseinen paikka, on varmasti todella kaunista.

   Ihanaa viikonloppua Marjo <3

 • Minulle aivan vieras paikka – ja taidanpa käydä tutkailemassa tuosta linkistäsi hieman tarkemminkin. Tuollaisella paikalla saattaisi olla käyttöä paitsi minilomalla myös töiden puolesta; täällä Turun suunnalla tiedän muutaman melkein vastaavan paikan – mutta joskus olisi kiva käydä vähän kauempanakin. Niin kuin vaikka Helsingissä;)
  Kiitos vinkistä!

  • No mutta hei mahtava vinkki ja huomasin paikan päällä hienot kokoustilat ym. on aivan unelmapaikka työkokoontumisten ja virkistyslomien suunnitteluun. Suosittelen lämpimästi. <3 Sitten voi samalla käydä vaikka hieman hummailemassa Helsingissä. <3

   Ole hyvä Lady ihanuus ja mukavaa jouluviikkoa <3

 • Kyllä teillä on ollutkin hieno loma. Upea paikka ja varmasti rentoutuu Hyvät kuvat olet ottanut sieltä:)

 • Kuulostaa ihanalta minilomalta upeissa maisemissa. Tuollainen rauhallinen yhdessäolo on lomaa parhaimmillaan.
  Eikö siellä ole yhtään lunta?
  Mukavaa perjantaita!

  • Niin on ja yllätyin miten paljon lapsetkin nautti. <3 On täällä nyt pieni hentoinen lumikerros, mutta aika onneton. Toisaalta en kaipaa lumitöitä, enkä pakkastakaan. Teillä päin varmaan on ihan eri meininki. 🙂

   Mukavaa viikonloppua Johanna <3

 • Katselin jo Instagramissa näitä kuvia ja tuumin, että siinäpä vasta varsin houkutteleva majoittumisvaihtoehto. Palju, kuuma vesi, sauna, takkatuli, hyvä ruoka ja ehdottoman rento fiilinki – sitä kaipaisin minäkin.

 • Se on totta, että kiiretön perheaika on kuin paras joululahja.

  Ihanan näköinen ja oloinen paikka, ja ihan tässä melkein naapurissa. Pitääpä laittaa korvan taakse.

  Mahtavaa viikonloppua kultainen!

 • Upeita kuvia ja hieno hotelli. Kaiken lisäksi ihan tuttu paikka jo seitsemänkymmenluvulta, olen ollut siellä lukuisia kertoja . Käyttötarkoitus on vain toinen. Ihan tuli nostalginen olo. Hyvää joulun odotusta sinulle,

  • Oi mummu aivan mahtavaa kuulla, eli historian havinaa. 🙂

   Voi kun kiva, kun huomasit tämän postauksen ja pääsit pienelle nostalgiamatkalle.

   Oikein tunnelmallista jouluviikkoa sinulle <3

 • Ihanat lomafiilikset välittyy näistä kuvista. Ihan kuin ois ollut parempikin loma!! Hyvää viikonloppua Tiiä <3

  • Niin ja oli vain vuorokauden mittainen tai oikeastaan alle, mutta tuntui viikolta, niin kovin sielu lepäsi. Ihanaa jouluviikkoa Kaisa <3

 • Ihanan lämminhenkinen tunnelma välittyy kuvistasi. Hauskaa, kun Jättävät nuo firmojen ym vanhat logot ovenkahvoihin ym :). Nostalgiaa. Löytyyköhän Rantapuistosta koirahuonetta? Mukavaa neljättä adventtia Tiia <3!

  • En muuten tiedä koirahuoneesta, sitä kannattaa tiedustella, sillä maasto olisi mitä oivallisin koiralenkkeihin. <3 Ihanaa jouluviikkoa Ninnu ja kiitos <3

 • Mahtavan oloinen paikka ja niin kauniita kuvia! Mä innostuin heti täpöllä ja kävin noiden sivuilla,mutta en siis löytäny mistään majoitushintoja. En ehkä vaan osannu kattoo oikeesta kohtaa…no enivei,tonne on päästävä jossain vaiheessa. Ja ei oo matkakaan pitkä täältä Vantaalta! Ihanaa viikonloppua ja kiitos sulle noista kommenteista,mitä olit mulle laittanu :)) Jatketaan samaan malliin 🙂

  • Täältä löytyi huoneet, mutta en löytänyt hintoja minäkään. Mutta jos googlaat Hotelli Rantapuiston löytyy netin ihmemaailmasta hinnat, huoneet ja tarjouksia. 🙂 Tai sitten vaan laitat sähköpostia tai soittelet Hotel Rantapuistoon ja ihan varmasti saat vastauksia. 🙂

   Ihanaa kuulla, että innostuit, sillä paikka on aivan mieletön.

   Mahtavaa jouluviikkoa sinulle Kiisu <3

   https://www.rantapuisto.fi/hotelli/huoneet/

 • Rantapuisto vaikuttaa täydelliseltä paikalta rentoutumiselle! Täytyykin painaa tuo
  hotelli mieleen, kun seuraavan kerran tulee tarve yöpyä Helsingissä.
  Kiitos muuten Riian vinkeistä! Kirjoittelin juuri postauksen vanhasta kotikaupungistasi.

  Ihanaa joulunaikaa <3

 • Kyllähän noita kuvia mielellään katseli, aivan ihania <3 Mieletön tunnelma ja tuo takka ja kaikki!
  Kyllä tuollaisella minilomalla saa taas ladattua akkuja tulevaa, ihan jokainen.
  Täytyykin pistää korvantaakse tuo paikka, jos vaikka joskus sinne suuntaisi, kaikki näytti niin houkuttelevalta.
  Oikein ihanaa viikonloppua <3

  • Kyllä tuolla vaan niin sielu rentoutui, ettei missään pitkään aikaan. Suosittelen koko sydämestäni. <3

   Ihanaa jouluviikkoa Souliina <3

 • Pitäisi päästä arvioimaan tuo gluteeniton aamiainen 🙂 Pitäisi varmaan perustaa sellainen Maijun gluteeniton seula 🙂 Kuten tiedän, että meitsille kelpaa vain hyvä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud