Hyvää itsenäisyyspäivää ja mitä on suomalainen sisu?

Hyvää itsenäisyyspäivää ja mitä on suomalainen sisu?

Hyvää itsenäisyyspäivää ja kiitokset Suomen sotaveteraaneille ja lotille. Kiitos omille isovanhemmille, sotaveteraani vaarille ja lotta mummille. Kiitos heille myös minun kasvattamisesta ja siitä, että he jakoivat palan historiaa, kertomalla sodan kauhuista. En koskaan unohda. 

En unohda myöskään vaarin painajaisia tai sitä, kun pienenä ihmettelin arpia vaarin kehossa, jotka olivat kuulemma koteloituneita sirpaleita. En unohda, mutta silti en tiedä kyseisistä kauhuista mitään. 

Suomen itsenäisyys merkitsee kiitollisuutta isovanhemmille. Sitä, että on vapaus hengittää ja olla miettimättä edes vapautta, olla suomalainen. Suomalaisuus merkitsee rehtiyttä, jonkinlaista kiltteyttä ja myös auktoriteettien kunnioitusta. Suomalainen sisu on olemassa ja uinuu käyttöön ottamista. Tästä on todisteena sotiemme sankarit. 

Suomi on maa johon on hyvä palata ja jota kaipasin ulkomaan vuosina, kuin olisin ollut osittain puolikas.

Suomalaisuus on myös puhdasta hanavettä, lukemattomia järviä, salmiakkia, ruisleipää, kaunista designia, muumimukeja, Lumenen kosmetiikkaa, mummin lempimerkkejä. Suomalaisuus on mahdottoman paljon hyviä asioita ja arvoja ja tänään on aika pysähtyä ja nostaa malja 99-vuotiaalle Suomelle.

Loppuun kerrottakoon tositarina suomalaisesta sisusta, joka tapahtui vastikään. Syksyllä 95-vuotias minut kasvattanut mummini joutui sairaalaan keuhkokuumeen vuoksi. Keuhkokuumeesta, ei moni iäkäs ihminen selviä, ei ainakaan niin iäkäs, kuin minun mummini. Hoitajat ja lääkärit pitivät mummista erinomaista huolta ja antoivat parhaan hoidon, koska pitihän mummi saada vielä terveenä kotiin ja näkemään vielä omien sanojensa mukaan Suomen 100-vuotisjuhlat. Mummilla oli selvä focus ja taistelutahto. Uskon myös, että jahka mummini on juhlinut Suomen 100-vuotisjuhlat, seuraava etappi on mummin omat 100-vuotisjuhlat. 

Kun on jokin asia minkä puolesta taistella, oli se Suomen itsenäisyys aikoinaan tai Suomen 100-vuotisjuhlat ensi vuonna, löytyy ihmisestä sisua, kuin pienestä kylästä. Mummini on uskomaton ja jos omaisin edes puolet hänen sisustaan, olisin itsestäni kovin ylpeä. Tätä on suomalainen sisu. 

Hyvää itsenäisyyspäivää ja ikuisesti kiitollisena Suomen sotaveteraaneille. 

Miten siellä vietetään itsenäisyyspäivää? Meille tulee tytär avopuolisonsa kanssa ja perinteisesti koristelemme kuuset ja katselemme illalla Linnan juhlia. 

*Lumene Sisu pr-näyte, uusi sarja on omasta mielestäni, kuin kunnianosoitus pian 100-vuotiaalle Suomelle. Sarjaan kuuluu myös hoitava kasvo/yövoide, syväpuhdistava naamio, suojaava tehotiiviste ja suojaava antioksidanttikasvosuihke. 

Sisu on mielestäni Lumenen kaunein ihonhoitosarja.


52 thoughts on “Hyvää itsenäisyyspäivää ja mitä on suomalainen sisu?”

 • Hyvää Itsenäisyyspäivää sinullekin!
  Hyvä kirjoitus (kuten aina). Meillä on upea ja kaunis kotimaa. Sekä hienoja kotimaisia yrityksiä kuten Lumene. On muuten kaunis tuo Sisu-sarjan pakkaus. Täytyykin käydä kunnolla tutustumassa tähän uusittuun Lumeneen.

  • Sisu tuotteet ovat omaan silmään Lumenen kauneimmat ihonhoitotuotteet. Kasvoöljyn tuoksu on fantastinen ja jotain metsäisää siinä on.

   Samaa mieltä, Suomella on vaikka mitä upeita asioita tarjota myös ulkomaille vientiin. Suomi on hyvä paikka asua. <3

   Ihanaa päivää <3

 • Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää! Melkoinen pakkaus on mummisi, mutta hän on kovaa tekoa, tervaskanto, paljon elämää nähnyt. Saamme olla niin iloisia, että meillä on itsenäisyys, siitä olen myös kiitollinen. Meillä ollaan täällä kotona, vähän herkutellaan ja sytytetään kynttilät klo 18.

  • Tervaskanto on oiva sana kuvaamaan mummia. <3

   Kuulostaa, että teillä oli ihanan leppoisa itsenäisyyspäivä. Mukavaa keskiviikkoa Saila <3

 • Hyvää Itsenäisyyspäivää sinne teille !
  En tiedä onko sitä kuuluisaa sisua enää tämän päivän suomalaisilla, mutta sota-ajan ihmisillä sitä piisasi. Minunkin isovanhempani lähtivät evakkoon Karjalasta kahteen otteeseen. Kun pappa oli rintamalla, mummo tuli 13 lapsen ja karjan kanssa Suomeen. Mummo pääsi pienimpien lasten kanssa junalla, mutta isoimmat pojat ajoivat karjan jalkaisin Suomen puolelle, minun isäni oli vanhin pojista, silloin 15-16v. Välirauhan aikana palasivat Karjalaan ja sitten taas uudestaan evakkoon. Ei ollut helppoa mummon ja lasten elämä silloin, siinä tarvittiin kovasti sisua. Nykyään kunnioitan suuresti edesmennyttä mummoani.

  • Josko se sisu jokaisesta meistä tarvittaessa löytyisi kuitenkin. 🙂 On sinunkin isovanhemmat kokeneet niin hurjia ja näihin tuskiin ja kokemiin ei pysty edes samaistumaan. Mutta arvostus on mittaamaton. <3

   Ihanaa päivää Sude <3

 • Ihana tuo sinun mummisi <3
  Me vietetään ihan normaalisti Itsenäisyyspäivää kotosalla, varmaan kynttilä laitetaan palamaan ja katsellaan netin kautta Linnanjuhlia 😀
  Olisi eilen ollut suurlähetystössä Itsenäisyyspäivän vastaanottokin mutta ei se kiinnostanut, ehkä ensi vuonna jos satumme olemaan Barcelonassa.
  Mukavaa iltaa teille!

  • Mummi kiittää <3

   Kannattaa käydä. Mitä Latviassa asuessa olin suurlähetystön itsenäisyyspäiväjuhlissa, niin herkut olivat erinomaiset ja suomiherkkujahan olikin ihana saada.

   Mukavaa keskiviikkoa <3

 • Ihanaa ja Kaunista Itsenäisyyspäivää <3

  Minä olin niin pieni tyttö kuullessani Venäjää vastaan olleiden sotien kauhuista isovanhempieni kertomana, että on tavallaan hyvä etten niitä muista sieltä saakka. Sensijaan appeni kertoi niitä sitten senkin edestä – Talvisodasta, Ihantalan taisteluista, Itsenäisyyden saavuttamisen ajoista.. niistä vuosista, ystäviensä haavoittumisista, ja tilanteista joissa joku kuoli kranaatin räjähtäessä ihan vierestä ja kuinka hän itse säästyi.. huh huh.
  Todellakin: kaikki respect heille, jotka taistelivat isänmaamme puolesta!

  Ihanalta näyttää tuo Lumenen Sisu, varmaankin hyvä tuote. Pointsit tuosta nimestä Lumenelle!

  Itsenäisyyspäivää vietetään meillä rennosti kotosalla; juuri joimme hienot kahvit; ja illalla syödään hyvin puolisoni kanssa ennen illan Linnan lähetystä. Linnanjuhlien fiilistelyä jatkamme pukutsekkaamisineen ja tuttujen bongaamisineen, kristallipikarillisten kera – tällä kertaa laseissa vain maustettua mineraalivettä 🙂

  Thea

  • Hei Thea, isovanhempamme ovat kokeneet sellaisia kauhuja, että vaikka niitä kuinka kuvittelisi ja vaikka kuinka on tullut kuunneltua isovanhempien kertomuksia,kauhuja ei silti pysty täysin mieltämään. Kaikki arvostus ja kunnia heille. <3

   Maustettu mineraalivesi kuulostaa oikein hyvältä ja muutkin suunnitelmat. Toivottavasti oli hyvä päivä. <3

   Mukavaa viikkoa Thea <3

 • Hyvää itsenäisyyspäivää Tiia!
  Kiitollisia saadaan olla kaikesta mitä Suomen eteen ollaan tehty. Kyllä täällä on vaan niin hyvä olla ja elää!

 • Hyvää Itsenäisyyspäivää, Tiia ihaNainen – ja meillä istutaan isännän kanssa katsomassa Linnan juhlia – minä vähän pitempään – isäntä siirtynee jossain vaiheessa alakertaan toisen telkkarin äärelle nuokkumaan;)

 • Hyvää itsenäisyyspäivää! Isotätini joutui nuorena tyttnmä inkerinsuomalaisena työleirille Ukrainaan, hänen sisarensa pakkosiirrettiin Siperiaan vuosikymmeniksi, Helsingissä asunut ja rintamalle joutunut ukkini löysi rintamalla veljensä, jonka oli pakotettu Neuvostoliiton joukoiksi ja jättäytynyt suomalaisten sotavangiksi. Hänet ukki auttoi Ruotsiin asumaan. Tuossa sukupolvessa asui se varsinainen sisu.

  • Lumo aivan järkyttäviä ja kauheita historiallisia tapahtumia. Sukulaisesi ovat kokeneet kovia. Tuohon sukupolveen kulminoituu suomalainen sisu. <3

   Kiitos kun jaoit nämä ja mukavaa päivää Lumo <3

 • Mummille paljon <3 <3 ja hyviä vointeja. Meillä on leivottu pipareita, ja juhlia on tarkoitus myös katsoa illalla. Hyvää itsenäisyyspäivää Tiia. <3

 • Mummille hyvää vointia ♥ Minustakin Lumenen uudet tuotesarjat ovat todella Suomalaisia, raikkaita, vähäeleisiä ja luonnollisia. Meillä ulkoiltu, syöty hyvin,köllitty sohvalla ja nautittu juhlista:) Kivaa illanjatkoa!

 • Mummisi on kyllä uskomattoman ihana ♥
  Meillä töissä esiintyi eilen mm. veteraanikuoro ja papoilla oli puvut päällä, joiden takkien rintamuksissa komeilivat mitalirivistöt. Valkoiset pöytäliinat ja suomen liput kruunasivat kattauksen… kunnioitusta ja kiitollisuutta herättävä päivä ♥
  Illalla sytytin kynttilöitä, joista yhden omistin edesmenneen sotaveteraani ja invalidipappani kunniaksi. Toki myös perinteinen puulämmitteinen sauna lämmitettiin ja lempeiden löylyjen jälkeen rentouduin katsomalla linnan juhlia sohvan nurkassa villasukat jalassa =D
  Ihanaa viikon jatkoa sinulle Tiia ja sisukkaalle supermummillesi terveisiä ♥

  • Kiitos Ansku <3 Teillä on ollut varmasti aivan uskomattoman hieno ja arvokas tilaisuus ja aivan kuten kuuluukin. On varmasti ollut vaikuttavaa. Ei enää kauaa, kun yhtäkään veteraania ja lottaa ei ole kertomassa historiasta. Siitä olen huolissani.

   Kuulostaa Ansku ihan täydelliseltä ja meilläkin kynttilät tuikkivat sotaveteraanivaareille. <3

   Ihanaa viikkoa sinne ja kiitos niin kauniista kuvailuista, voin oikein aistia tunnelman. <3

 • Ihana postaus ja osasit sanoittaa niin hienosti tuon kiitollisuuden jo edesmenneitä isovanhempia kohtaan.

  Meillä meni itsenäisyyspäivä kotona, ensin ulkoillen ja sitten herkutellen. Illalla tietty linnan juhlat…muutama **HEH** suklaakonvehti ja mässy meni masuun samalla!!

  Ihanaa keskivikkoa sinne

  • Hih joo muutama. Pelattiin Afrikan tähteä ja siinä samassa ihan huomaamatta meni muutama täälläkin. 😉 Ihanaa loppuviikkoa Elisa ja kiitos kauniista sanoista <3

 • Moikka pitkästä aikaa!! Täällä ei ole yhtään lunta. Koira on ihan kaameassa kunnossa kun tulee sisälle..kisut nyt sentään ovat suht koht puhtaita… Toivottavasti sinne kuuluu parempaa kuin tänne 🙂 Kirjuutellaan!

  • Moi ihana Bikke <3 Juu märkiä koiria ja kissoja sataa taivaalta ja pyrkii sisään ja ulos, voi mahoton. Kisut ovat suht puhtaita aina, mutta Samu haukku on kyllä huhhahhei niin kurainen.

   Täällä kaikki ihan ok. Halauksia sinne ja ihanaa oli kuulla susta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud