Miehen siivousraivo!

Nyt kyllä on vaimolla täällä alahuuli väpäjännyt ja kaikki sotkusalaisuudet paljastuneet, kun ukkelille iski siivousraivo. Välipäivät ovat olleet siitä huono hommeli, että mies on ollut paljon kotona ja pukkasi tuo aurinkokin paistelemaan ajoittain sisään ja auttoi paljastamaan kodin suttuepäkohtia. 


Akkeli vaan lämmittelisi takan lämmössä.Epäkohtia siellä, epäkohtia tuolla, pakkoja, pitää, tuo pitää muuttaa, korjata, siivota, vaihtaa. Uuh miten ahdistavaa eli miehelle ei sovi pitkittynyt loma kotona laisinkaan, vaan jotain pitäisi olla koko ajan ruuvaamassa ja säätämässä. 

Tänäänkin kuusen koristeiden purkaminen aiheutti sellaisen ketjureaktion, että kaikki kuusen ympärillä olevat romppeet ja roinat lähtivät pölyjen pyyhintään, huonekaluja alettiin siirtämään ja ilmoille alkoi tulla puheita, että se ja se pitäisi laittaa roskiin tai puolet mukeistani autotalliin! Anna mun kaikki kestää!


Joulukuuset lähtevät tänään, vaimon mukit lähtevät tänään, pölypallerot, peltipurkit ja oikeastaan kaikki mikä on turhaa. Miehen näkemys kodikkaasta kodista on aina huomattavasti riisutumpi versio vaimon näkemykseen.Puolikuntoisena täällä hihhuloin aamutakissa ja syyllisen syntisenä yritän jotain joululaatikoita samalla purkaa ja hieman pölyrättiä milloin minkäkin pinnan päällä näyttää, sillä tuo ukkelin siivousraivo saa aikaan suorastaan syntisen olon. 

Mies on ollut aina todella puuhakas ja tilanteiden ratkoja, jos jokin pitää korjata tai jonnekin naula laittaa, sehän laitetaan ja heti. Noin muutoin koti on kuitenkin ollut minun valtakuntaa ja piha, sauna ja autot kuuluvat miehen valtakuntaan. No on se todella kova myös pyyhkimään pöytien pintoja, kaikkinensa huomattavasti ahkerampi, kuin minä. 

Meillä on ollut selkeät työjaot ja ne ovat toimineet todella hyvin, kunnes nyt tuo mies on välipäivien huumassa ja tervehdyttyään flunssasta alkanut hihhuloimaan meikäläisen tontilla! Sanoisinko, että silmittömän ahdistavaa ja joka ikinen pölypallero tai kodin epäkohta tuntuu syntisenä taakkana ihollani asti. 


Samukin merkitsevästi kulmien alta kuikuilee, nouse akkeli nyt sieltä punkan pohjalta, ukkelilla on siivousraivo!Ukkelille peukut siitä, ettei siivousraivo aiheuta miehelle kiukkua. Päinvastoin tuntuu olevan onnellinen saavutuksistaan. Johtunee siitä, että meidän naisten siivousraivo pukkaa aina syntymään hormonalisista syistä ja silloin saa koko talon väki tuta. Siltikin en oikein pidä tuosta Teletappien Nuu Nuusta, joka hämäävästi on ominut minun roolini. Tulee häilyvä tunne, kuka minä olen, mitä minusta on hyötyä ja olenko toteuttanut roolini huonosti, koska mies nyt tuolla pölyrättiä heiluttaa. Toisaalta tuo ukkelin hiipivän hiljainen siivoaminenkin on aika kammottavaa, sitä vaan pähkäilee, mitä toisen mielessä liikkuu? Piileekö siellä samanlainen siivousraivoilija, kuin itse olen, pidätteleekö ukkeli raivoaan?


Onnikin on hämillään, mitä tämä kaikki oikein on?Paras on aina siivota silloin, kun muu perhe ei ole kotona, sen ymmärrän nyt. Se on oiva vinkki miehelle ja oiva vinkki minulle, sillä kyllä siivoavaa ahkeroijaa on syyllisen kauheaa katsoa. Voisin vajota. Yritin toipilaana huojuen jotain huiskia, mutta ei siitä tule mitään tolkkua näinkin isossa sotkuperspektiivissä ja voi kurjuus sentään, miten huono omatunto tulee katsella vieressä ahkeroivaa miestä. 


Hei hei joulu ja joulukuusi. Telkkarikin tuosta kohtaa saisi lähteä ja tuo ruma valkoinen lipastokin kuulemma ja miksi näitä kynttilöitäkin on niin paljon ja kaiken maailman kamaa lipastolla?Nyt keksin uuden vuoden lupauksen. Tänä vuonna pyrin jatkossa siivoamaan yksin, kun muut eivät ole kotona tai jos se ei ole mahdollista, niin en ainakaan hormonimyrsky nimeltä Punapylly paviaanina, koska en kyllä halua jatkossa muulle perheelle tätä syyllisyyden tunnetta antaa, mitä minä tunnen täällä tänään, kun tuo himputin ukkeli on niin ahkerana. 

Tästä kaikesta tupsahti mieleen, ettei meidän naisten kanssa kait oikein voi voittaa? Siivoavahan mies on oikea unelma, eikö vaan? Ei se silti tunnu unelmalta, silloin kun toinen siivoa niin vahvasti minun omimiani sotkuja eli sellaisia, joita olen hoitanut vuosia, mutta nyt kohtsilleen noin 3-viikon flunssan vuoksi en ole jaksanut hoitaa. 

Kaiken lärpätyksen jälkeen se punainen lanka, jonka olisin voinut täällä todeta yhdellä virkkeellä, mutta olisiko se sitten ollut niin mielekästä? Miten toisen äänetön ahkeruus voikin aiheuttaa itselle niin syyllisen olon? Miksi tämäkin asia piti peilata huonommuuden kautta, eli olen jotenkin hoitanut hommani huonosti, koska toinen otti ohjat. Miksi aina pitää potea syyllisyyttä?

Perhehän on perhe ja perheessä autetaan toista ja silloin, kun toinen ei jaksa, pysty, ei kykene, toinen tarttuu ruoriin ja hommat rullaa kuten ennenkin.

Peukut paremmalle puoliskolleni ja erityisesti siitä, että siivoaa raivoamatta ja nalkuttamatta, tällä vaimolla olisi paljon opittavaa omasta maailman parhaasta miehestäni. 


Tukka pystyssä hetken tauko.Miten teillä, onko miesten työt vai naisten työt, hoidetaanko kaikki aina tasapuolisesti yhdessä vai milloin mitenkin ja kuka jaksaakaan? 

Meillä roolit ovat painottuneita, koska mies tuo leivän työpaikaltaan ja minä hoidan kotona kodin ja lapset. Siksi tässä tulikin hieman sellainen tunne, etten ole omaa työtäni hoitanut nyt parhaimmalla mahdollisella tavalla, vaikka aidosti toisen pirtaan taitaa vaan matovat välipäivät olla himppasen liikaa. 😉 


Mukavaa loppiaista kaikille! <3


66 thoughts on “Miehen siivousraivo!”

 • Tuota siivousmyrskyä on juuri nyt liikkeellä. Meillä se myrsky on iskenyt minuun! Hurrikaani! Tuohon myrskyyn kuuluu juuri tuollainen hiljainen murahtelu ja puuskahtelu, välillä kyllä aika painokasta ja äänekästä ihan suoranaista tuskailuakin voi esiintyä, juurikin pölypallojen ja seilaavien tavaroiden, kerroksien ja kertymien kanssa, ja välillä juu takkatuleen tuijottelua, kynttilänliekkien ihailua (ihan kuin ei mitään sen kummempaa olisi tekeillä, mutta: aivot ne silloin vaan miettivät ja miettivät mitä vielä voisi talosta heivata ulos ja miksi tätä kaikkea rompetta vaan on liikaa ihan jokapuolella.) Sellainen aika tehokas myrsky tämä tammikuun myräkkä on nytten.

  Parantumista sinne, koita kestää hih, ja ota vaan nyt rennosti ihana Tiia. <3

  • Siivous ei ole kivaa hommaa, joten kyllä siihen Soili kunnon raivot pitää alle saada kyytipojaksi. Ihan huippua, että sinulla tuo on ollut koko kuun kestävää, omalla kohdalla siivousraivo maximissaan kestää päivän. 🙂 Mutta nyt on varmasti ihana tunne kotona. 🙂

   Kiitos niin paljon ja kivaa viikkoa <3

 • Nyt täällä kipeänä tapahtui kamalia, piti julkaista kommentit, niin painoin vahingossa poista ja poisti sata kommenttia samalla, en kestä. Niin pahoillani, miten ilveessä vastaan nyt kaikille. Kaikki on luettu ja niin hyviä, kannustavia ja ihania kommentteja oli pullollaan. En kestä miten näinkin voi tapahtua! Laitan tähän muutaman kommentint, jotka Blogger näyttää kommenttiosiossa jostain syystä vielä, osan poisti kokonaan.

  • Älkää ihmetelkö, että teidän kommentit näyttää niin oudoilta, tosiaan kun menin vahingossa poistamaan 100 kommenttia, vieläkin sydän hakkaa kauhusta tuhatta ja sataa. Niin sähköpostista olen saanut pelastettua kommentit ja kopioitua kaikki yksitellen tänne. Hankalampaa on vanhempien postauksien kommentit, joihin olen jo vastannut ja omat vastauksetkin poistuneet… suru sentään…

 • Tuulikin kommentti Meillä just niin kuin teillä – en kestä miehen siivousraivoa, grr.. Vuosikymmenet olen pääpiirteissään aina siivonnut yksin, ja yhtäkkiä Tuo Toinen haluaakin aloittaa siivoamIsen. Tekisi mieli lähteä lenkille siksi ajaksi muttei ilkeä. Mutta pakko kai kestää, hyväähän hän tarkoittaa. Kai.
  Mukavaa loppiaista siivotussa kodissa Tiia ihanainen ❤

 • Tuulikki
  23.01 (11 tuntia sitten)

  -> minä
  Tuulikki on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Tulin vielä käväisemään täällä, kun jäi mietityttämään mitä kirjoittelin, jäi hiukkasen negatiivinen fiilis tuosta. Tarkoitin sitä että tietysti se innostus siivoukseen ärsyttää eniten silloin kun itsellä sitä ole vähääkään. Siivous kyllä sujuuu jouhevammin ja nopeasti kun toinen imuroi ja toinen tulee luutun kanssa perässä. Täälläkin juuri nuo joutavien tavaroiden hävittämiset putkahtelevat aika ajoin päälle, kun tila loppuu kertakaikkiaan ja mieli tekisi ostaa lisää kaikkea uutta ihanaa 😀

 • Eksäni,miehekäs alfauros,on kova siivoomaan myös,ihan ylipäänsä.Siivosimme aina yhfessä,mutta mies sai sillä alalla paljon puhtaampaa ja parempaa jälkeä aikaiseksi.Myls inhoamani vaatteiden silitys sujui häneltä hyvin.So let him clean baby if he feels like it😏

 • Krisse K on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Meillä siivoaminen on kyllä mun juttu. Muut eivät kyllä tartu vapaaehtoisesti imuriin, vaikka niin välillä toivoisinkin. Uskon, että sulle on tullut tuosta miehen siivousvimmasta ahdistus. Mulle tulee samanlainen fiilis aina kesällä pihahommissa. Ukko viilettää pihalla kaikenaikaa ja hommaa on kauesta, kun mä en samaan aikaan keksi siellä mitään tekemistä. Niimpä silmänlumeeksi kuopsutan pihan ainutta kukkapenkin reunaa ja olen hirmusti tekevinäni jotain suurta :))

  Tsemppiä, Tiia ja toivottavasti paranet jo pian ♥ Kolme viikkoa on hirveä aika olla flunssan kourissa.

 • Heli-Hannele /Beach house kitchen on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Voi kun iskisi siivousinto useamminkin : ) Nyt kyllä tehtiin uudenvuoden lupaus, että tammikuun viikonloppuina käydään läpi taas kertaalleen jokaikinen huone ja laitetaan kaikki tarpeeton joko kierrätykseen, annetaan pois tai viedään kirppikselle. Tämä kaikki piti tehdä syksyllä, mutta ei oikein saatu aikaiseksi. Minulla on yksi jobi, jonka teen itse alusta loppuun ja se on pyykinpesu, siihen mies ei saa koskea tai puuttua. Siivoukseen en puutu, se tehdään tasapuolisesti tai enemmän ehkä miehen vastuulla. Keittiö kuuluu molemmille, mutta arkena taidan minä kokkailuista pääosin vastata!

 • Annukka on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Meillä mies on ominut itselleen siivoushommat ja kieltänyt mua tulemasta perjantaisin etuajassa kotiin, että saa rauhassa luututa :). En valita. Eikähän täällä tosiaan edes pystyis olemaan silloin, kun ukkeli saa siivoushepulin. Tapahtuu sellasella tahdilla, ettei kissaa kerkiä sanoa, kun matot lentää pihalle ja kaikki ylimääräinen lattialta sohvalle ja Kari Tapio pauhaa täysillä (toi viimeinen on se pahin). Enkähän kestä imurin ääntä yhtään, jos joku toinen imuroi. Itse imuroiden ei oo niin paha.
  Ukkeli myös haluaa pestä ikkunat (ja kerätä sillä pisteet kaikilta maailman nais-ihmisiltä) ja saunan ja kylppärin. (Tai no, noi kaks viimeistä oli ehkä liiottelua, mutta olen huijannut ne(kin) hommat miehelle sillä verukkeella, että "siinä puunaamisessa tarvitaan voimaa ja sulla on sitä enemmän").

  Mutta. Minä taas hoidan kaikki kodin teknisten laitteiden korjaukset, öljykattilan (mm. toissayönä ihmettelin, miksi patterit on haaleina ja painelin pyjamassa pihan poikki autotalliin, jossa on meidän pannuhuone) todetakseni, että poltin on hypännyt pois päältä. Fiksailin sen sit kuntoon, lisäsin sopivat paineet ja johan alkoi tölli lämmitä niin, ettei ukkelin tarvinnut muuta kuin jatkaa kuorsausta (ei siis herännyt näihin huoltotoimenpiteisiin niinkuin ei ikinä mihinkään muuhunkaan).
  Naulat ja ruuvit ja pikkuremontit on myös mun alaa, mutta autoihin en koske. Eikä kyllä mieskään, koska ei osaa niille mitään tehdä, vaan vie suosiolla korjaamolle.

  No toki pesen pyykit (kielsin miestä koskemasta pesukoneeseen sen jälkeen, kun pesi silkkilakanat 90 asteessa ja koneesta ulos tuli pelkkää pölyä) ja teen ruuan ja sitä ja tätä, mutta muuten meillä on sellanen sanaton sopimus, että se tekee, jota ensin alkaa joku asia häiritä. Vaikka nyt tiskit. Ja mun näkemys on se, että siinä vaiheessa kun pariskunnat alkaa ääneen vertailemaan, kumpi on tehnyt enemmän sitä ja tätä kotihommaa, suhde on jo luisunut vaiheeseen, jossa se ennenpitkää päättyy. Niin monta avioerotapausta oon nähnyt, jotka on alkaneet tolla "sinä et koskaan ja minä aina…"-urputuksella.

  Tulikohan tästä nyt vähän pitkä vastaus :). Sori. Ja toivottavasti paranet siellä kohta <3

 • Elisa on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Kiitos taasen kerrran nauruista muru!

  Mulla on sinkkuna sikäli ikävä homma, että teen kaiken yksin …jos teen…kovin helposti moiset ikävät ja raskaat siivousjutut unohtuu kun on niin paljon kivempaa syödä suklaata, lukea naistenlehtiä, juoda viiniä ja heiluttaa jalkaa 😉

  Loppiaisiloa!

 • Sude on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Parempihan se oli että tekemisen puutteessa alkoi siivoomaan, kuin että olisi vaikka lähtenyt kavereiden kanssa ryyppäämään =) Ihana mies sulla, tuommoisen minäkin huolisin itselleni ♥

 • Marru on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Tiedän ton tunteen! Joskus sitä vaan kaipaa toisen tekemää ruokaa, oma kun alkaa maistua välillä puulta… vaikka mistä raaka-aineista sen tekisi. No sitten kun se mies häärii siellä keittiössä, niin eikös tämä äiti tunne tuota samaa huonoa omaatuntoa… Huoh… on se vaan kummallista 😀

  Oikein mukavaa loppiaista <3

 • Nanni on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Onkohan tuo siivousinto jotenkin tammikuun juttu tms…itse kun siivosin kuusen ja muun joulun pois, samalla siivosin lähes puolikotia. Myyntiin meni tavara jos toinenkin ja ovella on rampannut ostajia tuon tuostakin hakemassa myymiäni juttuja.

 • SariBP
  17.14 (17 tuntia sitten)

  -> minä
  SariBP on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Mahtavan hauska postaus taas jälleen;) Sulla on kyllä mainio huumori jutuissasi<3
  Minä olen meidän huushollin ykköstykki siivoamisessa, ja muissa sisähommissa. Ukkeli hoitaa kaikki ulkohommat eli on huushollin talonmies, puutarhuri, remonttireiska, nikkari ja mitä näitä äijämäisiä hommia onkaan. Minä en suin surminkaan tee mitään ulkohommia, inhoan kaiken maailman marjapuskissa, mansikkamaalla, kukkapenkeissä yms. kyykkimistä ja nyhtämistä ja nypyttämistä, ruohonleikkuuta, haravoimista ja sen semmoisia. Onneksi ukkeli taas rakastaa sellaisia juttuja ja viettää ainakin kevät-kesä-syksy -ajan "plantaasiaan" hoivaten. Minä taas en anna ukkelin koskea esim. pesukoneeseen ja/silitysrautaan. Miestä ei pidä ikinä päästää koskemaan mihinkään mikä liittyy pyykinpesuun. Kokemus on opettanut karmaisevien tapahtumien kautta, että mies ja pesukone -yhdistelmä on tekstiilien tuho. Lisäksi siivoaminen on minulle herkkuhommaa, ukkeli ainoastaan imuroi alakerran, ja minä hoidan sitten kaiken muun into piukeena. En tosin enää viime vuosina ole ollut niin raivopääsiivoojatar kuin olen joskus ollut, suorastaan neuroottinen siivousnatsi. Nyt pystyn ottamaan vähän rennommin ja jättämään joskus paikat vähän sekaisinkin. Oon mä niin rohkea likka, että uhmaan omaa itseänikin;)

  Aurinkoista viikonloppua>3

 • ✨ Happystarhome ✨ on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Meillä on sovittu että minä hoidan siivoamisen(olen niin neuroottinen siinä välillä)mies hoitaa kodin muita kunnossapitojuttuja ja ruokaa tehdään jokainen vuorollaan nykyään jo lapsetkin välillä tekevät ja mikäs maistuukaan sen paremmalle kun oman perheenjäsenen tekemä ruoka 🙂 Leppoisaa loppiaista 🙂 nyt onkin mukava lämmitellä takkatulen ääressä kun ulkona on sellaiset -25 pakkasta….

 • Satu /Talossano23 on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  meillä on mun työt ja työt jotka kuuluisi miehelle, mutta minulla on taipumus rönsyillä slle tontille PAITSI jos kyse on autosta, siis sen pesemisestä ja huollosta, tosin olen hyppinyt jo sillekin tontille….
  Meillä saa muutkin siivota, mutta…kun haluisin sen omaan tyyliini ja yhtä tarkasti kuin minä 😉 Hieman olen aikojen saatossa löysännyt pinnaani asian tiimoilta, mutta oikeesti ärsyttää jos ukko sekaantuu siivoukseenni..tiedän että hyvää tarkoittaa, mutaa silti….mun siivous, mun tyyli 😀
  Sitäpaitsi minustakin mies kerää ihan liikaa kaikenlaisia juttuja pitkin lipastoja ja pöytiä…minä siivoan ne aina sen vaatehuoneeseen, jonka ovea ei nykyään kannata ilman turvavarustusta aukaista. Ja siihen sotkuun en koske 😉

  Leppoisaa loppiais-iltaa <3

 • Souliina S on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Kyllä minä pääsääntöisesti siivoan meillä, ja varsinkin ne isoimmat jutut.
  Meidän ukkelille ei tuollaisia siivouspuuskia satu, mutta kyllä auton ja pojan harrastukset hoitaa täysin

  Sano sille miehellesi, että näpit irti mukeista ja peltipurkeista !😂

 • Mansikoitaja vaahtokarkkeja on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Joulukamojen siivous aiheuttaa kyllä helposti tuon ketjureaktion. Meillä siivous oli tänä vuonna helppo kun muutto sui joulun alle eikä sisustus ole muutenkaan ihan valmista, ei ollut muuta siivottavaa kuin koristeet ja nyt mietinnässä mitä tilalle kun on niin autiota 🙂 Meillä siivoaa molemmat erikseen ja yhdessä.Voimia flunssan selätykseen ♥

 • eekku on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Meillä ei siivoa kyl muut kun minä joten hatunnosto teidän ukkelille =)

 • Outi Krimou/Outi's life on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Meillä minä hoidan pölyjen pyyhkimisen (se on usein retuperällä, koska en tykkää siitä touhusta), kummatkin imuroidaan, mies pesee vessat ja kummatkin laitetaan ruokaa. Oikeastaan se tekee, joka ekana huomaa pölypallon lattialla. Meillä siivotaan usein, kiitos vaan astmani 🙂 Ihana ukkeli sulla kyllä, nauti, älä tunne huonommuutta <3

 • Terhi/Puikolta pudonnut on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Mä siivoon meillä yleensä ja tossa ennen joulua, kun olin iltavuorossa, niin eikö mies ollut sitten siivonnut esim. molempien vanhempien joululahjat ulkovarastoon, toiset talvitakit johonkin jemmaan, maksamattomat laskut oli arkistoinut johonkin mappiin yms. Sitten kun mä rupesin niitä kaikkia hakeen, niin hermohan siinä meni. Kun mulla on tietty järjestys, niin kiva kun sotki. Sovittiin sitten,että mies ei enää siivoa muuta kuin keittiössä tyhjentää tiskikonetta 😀

  Tsemppiä! <3

 • Taina on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Reipasta meininkiä teillä ollut! Meillä yleensä minä teen sitä "päivittäistä puurtamista" ja olen selkeästi ainoa perheessä jota haittaa pölykoirat tai tavaröykkiöt siellä ja täällä.. olenkin koittanut opetella katsomaan niitä vähän läpi sormien – miksi minä niistä stressaisin jos ne eivät ketään haittaa. Välillä sitten saan sen apinanraivo-kohtauksen räjäyttää tavarat paikoilleen ja koti puhtaaksi, silloin viisaimmat pysyttelevät pois alta! ;D
  Mies meillä ottaa taas insinöörimäisellä tarkkuudella itselleen selkeitä projekteja ihan itsenäisesti, kuten ikkunoiden tai saunan tai kylppärinlaattojen pesu, ja pihatyöt ovat kyllä pitkälti hänen vastuullaan.
  Iloa ja onnea tälle vuodelle! <3

 • unelmoiden on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Meillä kyllä kaikki osallistuu siivoamiseen, jokainen kykyjensä mukaan. Minä sitten järjestelen tavaroita perässä, että on tavarat "oikeassa" asennossa. 🙂

 • Mannilainen on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Meillä mies on kotona, joten hoitaa yleensä ruoanlaiton, mutta siivous tapahtuu yhdessä. Pyykkääminen sen sijaan on kokonaan minun vastuulla. Nyt tosin tätä juttua lukiessani koin aivan samaa tunnetta kuin sinäkin. Sovittiin tunti sitten, että kerätään joulukoristeet huomenna pois. Tulin tähän koneelle, niin mies alkoikin raivata joulukoristeita pois. Istun äänettömänä, enkä sano mitään.
  Mutta se, että sinun pitäisi viedä lempiesineitäsi jonnekin piiloon, ei kuulosta hyvältä. Mieskin aina mekastaa minun jutuistani, että pois pitäisi heittää. Onkohan kaikki miehet minimalisteja?

 • Leena Lumi on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Tiia, just lakkasi imuri kuulumasta:) Muistathan, että R:n jäätyä oloneuvokseksi, en ole imuriin koskenut. Kuusikin sai nyt lähteä, vaikka minä kyllä roikkuisin vielä joulussa kiinni. Pakko siivota tänään, sillä huomenna kaupoille ja sitten lauantai-illan huumaa.

  Minulla on muuten ystävätär, joka on todellinen keittiön kuningatar, mutta hän inhoaa siivoamista. Aikansa hänen miehensä merkitsevästi veteli sormella viivoja hyllyjen pölyyn, kunnes sitten alkoi tehdä talon täydellisen pölytksen joka keskiviikko ja työpäivän jälkeen. On kiireinen yks.yrittäjä, mutta voi vähän säädellä…Minusta nyt on vielä niin pimeää, että mitä väliä, mutta auta armias kun aurinko paljastaa ikkunat ja tässä talossa asuu kaksi, jotka vihaavat ikkunoiden pesua. Viimeksi se taphtui jotenkin arpomalla tms.

  Vielä on hyytävää, mutta huomenna pitäisi helpottaa<3

 • Belladonna on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Ymmärrän olikein hyvin sun fiiliksen. Just eilen otin puheeksi, että tulee turhautunut olo ja huono omatunto, kun mies jatkaa mulla kesken olevaa juttua, kun käyn vaikka vessassa tms.
  Meillä siivoushommat hoidetaan yhdessä, oikeastaan useammin mies tarttuu imuriin kuin minä. Kaappien järjestelyt ovat ihan mun juttu, niihin ei mies (onneksi) puutu, paitsi omien vaatekaappien osalta, vaatteiden pesukin on useimmiten mun juttu, mutta mies puolestaan hoitaa yleensä lakanoiden ja pyyhkeiden pesun pesutuvassa, paitsi, että minä haluan viikata ne, jotta tulevat oikein 🙂 Yritäpä nyt toipilaana ottaa iisista ja nauti, että huusholli tulee kuntoon ilman sinua. Ihanaa viikonloppua

 • MarikaH on lisännyt kommentin tekstiisi "Miehen siivousraivo!":

  Meillä yleensä siivoaminen on minun harteillani ja talo sitten sen näköinenkin, ei nimittäin ole lempihommaa. Miehen käsitys siivoamisesta on imurointi. Sitä hän sitten heiluttelee tarmokkaasti kolistellen. Siivouskäsitykseen ei kuulu pölyjen pyyhkiminen, lattioiden pesu, tavaroiden laittaminen paikoilleen, vessojen pesu tms. Ei, kun on imuroitu se riittää. No hyvä, että edes joskus imuroi. Ei meillä kyllä siivoamisesta juuri riidelläkään, kaikki samanlaisia huldahuolettomia 😀 Mutta tunnistan tuon toisen touhuamisesta tulevan syyllisyyden ja ärsytyksen siitä, että toinen sekaantuu hommiin, jotka mulla on ihan hanskassa. Pikaista paranemista, Tiia <3

 • Minä olen meidän siivousvastaava. Joo ja jos mies joskus innostuu siivoamaan niin se on melkoista haipakkaa ja todella pikkutarkkaa touhua. Niinpä olenkin iloinen, kun mies ei saa kyllin usein noita "kohtauksia". Ja tykkään todellakin siivota yksin 😉
  Voi harmi nuo kommentit 🙁
  Tsemppiä Tiia<3 ja mukavaa viikonloppua!

  • Juu miehet tekevät niin maar perusteellista hommaa! Juu ja on parempi siivota yksin, koska muut voivat joutua pyörremyrskyn keskelle ja siellä ei ole kenelläkään kivaa. 🙂

   Kiitos niin paljon ja mukavaa viikkoa <3

 • Totta miehet tekevät siistimpää jälkeä ja heidän siivous kestääkin aika tovin. Raskasta katseltavaa, mutta jälki on pitkäkestoisempaa. 🙂 Ihanaa viikonloppua <3

 • Eiiiiiiii!!!! Painoin jotain ja kommentti hävisi taivaan tuuliin 😮 Joten uusiksi lyhyesti: meillä mies raivosiivoaa AINA ja toivoisin postausta teidän kodista, joka on maailman ihanin ja kodikkain mun silmään <3

  Ps Jos mies pakottaa luopumaan Disney-mukeista niin tiedät, kelle tarjota 😉 <3
  Ps1 Täällä toinen (in)flu(e)nssapotilas, joka vaan makaa ja niistää. Terveenä toivoo, että saisi levätä, mutta en mä kyllä ihan tällaista tarkoittanut! 😉

  • Eiihh kävikö sullakin tuollaista, että kommentti katosi, ihan kauhee. Itsehän poistin vahingossa sata blogikommenttia lauantaina, puuh rankkaa tämä somettelu.

   Voi ei sua ihanaa, mikä palaute, pakahdun täällä. Oon muuten joskus postaillut meidän kodista ja paloittain varmaan näkynytkin jotain eri osa-alueita instassa ja blogissa, mutta ei ehkä ihan kokonaisuutta. Vitsi uskaltaisinkohan… Jää mietintään, jahka ensin on tullut siivousraivo ja sitten, että tulee kevät ja kotona on niin valoisaa, että täällä pystyy edes jotain kuvaamaan. Laitan muistiin, mutta kiitos ihanuuspakkaus <3

   Hih juu mies luopuisi kaikesta, mutta arvaa vaan.. Laitetaan yksi muki per hänen harrastusväline. 😉

   Voi sua, muista nyt kunnolla levätä, koska täällä takana kolme viikkoa ja vieläkin ihan puhki.

   Pikaista paranemista halausten kerra <3

 • Niin hyvin osaat kuvailla tuota "ahdistusta" meissä naisissa kyllä asuu ikuisesti se syyllisyys ja meidän olisi hyvä muistaa, että kyllä me osamme teemme, ellemme jopa enemmän, joten pitäisi osata nauttia, kun toinen rehkii, koska rehkitään me itsekin.

  Kiitos niin paljon ja maanantaina menen lääkäriin, en jaksa enää. Pää on ihan pahvia.

  Ihanaa viikonloppua Krisse <3

 • Meillä taas mies ei koskisi imurilla kirveelläkään, paitsi toki silloin, kun autoja imuroi. 😉 Ihan just jetsulleen kiteytit, toinen tuli meikäläisen tontille ja tunsin oloni uhatuksi ja samalla syylliseksi. Mikä on ihan hullua, jos oikein ajattelee.

  Ihanaa viikonloppua ja kiitos Marika <3

 • Wau wau mikä mies ja ihan vaikka en Kari Tapio fani olekaan. Teillä on selkeä työntako ja ei se perinteisen, mutta haloo nykyaika. Vaikka helposti halutaan haalia itselleen ne helpoimmat tai mieluisimmat työt ja monesti ne istuu sukupuoliroolehin, mutta niin ei tietenkään tarvitse olla.

  En tosin ole ihan varma onko nuo yölliset polttimet korjailut sinulle sitä mieleisintä, mutta ainakin kuulostaa, että ominaisinta?

  Kuulostaa taas niin mainioilta nämä sinun jutut, että hymy korvissa saa lukea. Juu ja minä pesen myös meidän pyykit, sillä mies pesee muuten vaikka kaksi omaa neuletta kerrallaan. Ei edes tarkista onko pyykkikorissa muita saman värisiä, varulta vain omat ja en todella tiedä miksi. Omatoiminen kenties?

  Oli ihana vastaus, luin nautinnolla kaiken ja ilolla. Ihan huipputekstiä. Kiitos Annukka ihanainen <3

 • No jotain hyvää on siinä, että on yhden ihmisen sotkuja vähemmän siivottavaa eli miehen. 😉 Mutta kyllähän sitä rakkaansa pyykkejä pesee ja yhdessä kaikki on toki kivempaa. <3 Ja siinä piilee totuuden jyvä, kun ei ole tarkkailevaa silmää, niin voi siivota silloin, kun siltä tuntuu, eikä ainakaan muiden vuoksi.

  Kivaa viikonloppua <3

 • Nainen ei vaan voi ikinä voittaa. Miehen kokkaama hyvä ruoka maistuu syyllisyydeltä, voi meitä Marru rakas <3

  Mukavaa viikonloppua ja muista nauttia <3

 • Niin ja kunhan muistat nauttia siitä oman perheenjäsenen tekemästä ruuasta ilman syyllisyyttä. <3 Niin sitten on kaikki mallillaan. Huh onneksi pakkanen laski ja onneksi on takka. <3

 • Teillä on oikein hyvä työjärjestys, joka on selvästi nivoutunut ja hitsautunut yhdessä vietettyjen vuosin tiimoilta yhteen. Ihan loistavaa. Kiitos niin paljon ja yritän. Mukavaa viikonloppua Belladonna <3

 • Sama täällä tuo, ettei sitä siivousnatsihommaa vaan enää jaksa. Ihana tuo teidän työnjako ja kummallakin on sekä nautinnolla, että ei nautinnolla ihan omat puhteensa.

  Juu ja mies ja pyykinpesu, meillä se on saanut niin omalaatuisen ilmiön, että jos ukkeli auttaa pyykinpesussa, se tarkoittaa, että pesee vain omat pyykkinsä ja kone on miltei tyhjä, ei tajua, mutta parempi kait niin.

  Ihanaa viikonloppua <3

 • Olen saanut siivota, pestä pyykit ja kokata ihan rauhassa, vaikka kumpikin oltiin töissä aikoinaan. Pihahommiakin tein,minkä ennätin. Nyt mies armollisesti joskus imuroi, kun kotona ollaan ja pesee pari isompaa ikkunaa. Töissä ollessa siivoja kävi kerran kuussa miehen vuoroja paikkaamassa sentään. Joskus kieltämättä olisi kiva saada siivousraivo miehellekin, mutta…
  Hyvää jatkoa sinne!

  • Juu miehet ja etenkin hieman vanhemman sukupolven miehet, kuin nykyajan nuoret, niin ne äidit kasvatti pojistaan tuollaisia. Onneksi pientä parannusta nyt sentään edes pienen imuroinnin muodossa. Suuri halaus sinulle arjen puurtajalle, jolla on iso sydän <3

 • Meillä 100 prosenttisesti siivous kuuluu mulle ja ukkeli yrittää manipuloora mua, jotta otetaas koira (6-7vuotta oltu ilman) ja kun yritän sopimusta mustaa valkoiselle, että kumpikin siivoaa ja myös muu oheistoiminta jaetaan, niin siihen tyssää lemmikin hankinta.
  Toki ukkeli käy kiltisti kaupassa laittaa ruokaakin ja totteuttaa pienenkin toiveeni☺
  Terkkuja💖💖

 • Meillä 100 prosenttisesti siivous kuuluu mulle ja ukkeli yrittää manipuloora mua, jotta otetaas koira (6-7vuotta oltu ilman) ja kun yritän sopimusta mustaa valkoiselle, että kumpikin siivoaa ja myös muu oheistoiminta jaetaan, niin siihen tyssää lemmikin hankinta.
  Toki ukkeli käy kiltisti kaupassa laittaa ruokaakin ja totteuttaa pienenkin toiveeni☺
  Terkkuja💖💖

  • Hihi voi teidän kanssa ja hyvä, että pysyt tiukkana ja ovelana. Siinähän mies miettii. Koirassa on paljon hommaa ja siivottavaa. Meille ei Samun jälkeen enää koiraa tule. Samu on Samu, mutta se siivoomisen ja karvan määrä, niin ei. Ihana ukkeli kuitenkin sinulla, rakastaa selkeästi kovin <3

 • Vieläkö siellä sairastellaan? Voi kurja! Mutta joo anna ukkelin nyt vähän osallistua, jospa se siitä laantuu sitten taas normiksi, kun pääsee töihin:)

  • Heh kyllä laantuu, vaikka sillä on homma mennyt jo niin pitkälle, että uusii jo kaikkia meidän nettiliittymiä ym. onneksi ei sentään vaimoa hihi. 🙂

 • Meillä useimmiten siivoan minä. Joskus mieskin saa komennuksen hommiin 😀 Ihan parasta on siivota yksin ollessa musiikin soidessa ja lujaa 😀

 • Hihi ihana sinä ja just niin sinun työmaa, ei muiden. Juu kaikkea ihmesälää oma ukkelikin kaikkialle laittaa, verenpainemittari lojuu joka pv ruokapöydällä! Huoah, mutta kait mussa on ne omat ärsyttävät piirteet. 🙂 Ihanaa viikkoa <3

 • On miehet on minimalisteja ja kyllä kun noita mukeja on satoja, niin omalla lailla hieman jopa itseänikin hävettää. Siinä kohden kun roina alkaa huonontaa elämänlaatua, tässä tapauksessa mukini ovat juomalasien tiellä ajoittain, niin ne saisi ukkelin mielestä lähteä, heh. 🙂

 • Hih hauska tuo kuvaus miehestäsi, sillä miehet tekevät verkkaisemmin ja pieteetillä. Täällä saadaan myös noita raivokohtauksia ja yleensä kyseessä on hormalinen hommeli taustalla. Mutta yhdessä hyvä tulee. Iloista uutta vuotta teidän perheelle <3

 • Ai kauheeta, ei tuosta mitään tule. Korkeintaan yhdessä pitää siivoskella, jotta näkee mihin kamat päätyy. Toinen on kuitenkin yrittänyt parastaan, voi mahoton. <3

  Kiitos kovasti Terhi <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud