Ystävänpäivä, ystävyyttä 43-vuotta ja Powerilta ystävänpäivälahjat

*Kaupallinen yhteistyö Power/Minäkö keski-ikäinen?

Treffasin lauantaina lapsuudenkamua ja kamun siskoa, josta on lapsuudenkamun ohella tullut myöskin rakas ystävä. Muistelimme lapsuutta ja kikattelimme kaikille kepposille mitä teimme lapsena, joista ehdottomasti pahimpia oli kotitalomme hissin katon päällä ajelu. Hui, ihan värisyttää vieläkin miten moinen peloton ja järjetön leikki olisi voinut päättyä. 

Tutustuimme toisiimme ystäväni ollessa 4-vuotias ja minä olin 5-vuotias. Tätini oli löytänyt pellavapäisen tytön rapusta kirmailemassa sukkahoususillaan ja toi meille kylään. En unohda tuota hetkeä koskaan, sain ihan oman ystävän ja ystävyys on säilynyt muuttumattomana tähän päivään asti. Olemme toistemme lasten kummeja ja kun näemme, aloitamme aina jutustelut siitä mihin jäimme. 

Lapsuuden kesien kohokohtia oli, kun ystäväni tuli bussilla meidän mökille ja tuolloin 3-kk kesäloma mökillä ei tuntunut enää niin yksinäiseltä. Rakensimme majan muurahaispesään, vielä niiden pisteliäiden keltaisten muurahaisten pesään, valelimme kallion Fairylla ja laskimme pulkalla alas, raahasimme painavan lankun laiturille ja ystäväni meni lankun päähän pomppimaan ja minun pitäessä vain yhdellä jalalla kiinni, no molskishan siinä kävi ja onneksi ei silloinkaan käynyt kuinkaan, eikä ystäväni saanut lankusta päähänsä.

Tai silloin kun lähdimme nerokkaasti yhdellä airolla nakuina ja vain pelastusliivit päällä kumiveneellä seikkailulle ja ajauduimme tuulen mukana vieraalle rannalle. Souturetkellä jouduimme kauppareissulla myrskytuulen silmiin ja silloinkin ajauduimme vieraille rannoilla ja isovanhempani olivat huolesta sekaisin.
Aina kun ystäväni tuli mökille, oli ystävälläni mukana tuliaisia, popcornia, suklaata ja kahvipaketti. Saattoi olla myöskin, että niinä viikkoina, kun ystäväni meidän mökillä majaili, aika harvaan pesimme hampuleita tai harjailimme takkuhiuksiamme. Kasettisoitin pauhasi, herkkuja oli vatsat pullollaan ja elämä oli huoletonta ja tuolloin tuntui, että kesä kesti ikuisesti. 
Keräsin sitten kollaasiin, ystävänpäivän kunniaksi, mitä hankkisin ystävälleni ystävänpäivälahjaksi Powerilta ja teemoittaen lahjat vanhoja aikoja muistellen. Käytännöllistä ja myös hemmottelua, kaikenlaista mitä nainen tarvitsee ja joita olemme miltei kaikkia tarvineet jo pikkutytöistä asti. 

Tietenkin ihanan retron Popcornkoneen, jonka huolisin meille kotiin itsellekin, sillä tänä päiväkin ystäväni suurin herkku on popparit.
*Tyylikäs popcornkone kompaktilla retrolla muotoilulla. Tämä kone poksauttaa 4 annosta popcornia samanaikaisesti, mutta voit sen itse määrittää maissinjyvien määrää säätelemällä. Sopii täydellisesti elokuvailtoihin. Hinta 49e. 

Kivan Knit Bluetooth pipon kuulokkeilla, sillä kamuni on kova lenkkeilemään ja voisin tallentaa ystävälleni oman Spotify listan lapsuutemme suosikeista, mm. Abban Dancing Queen olisi oiva hitti kamulleni tuomaan askeliin kepeyttä lenkkipolulle. *Toiminta-aika jopa 5 tuntia. Latausaika 1 tunti, bluetooth 4.1. Mikrofoni puheluita varten ja toimintapainikkeet pipon sivussa, yhteensopiva: iPhone, iPod, iPad ja kaikki Android puhelimet ja lataus micro-USB -portin kautta. Hinta 19,90e. 

Nostalgian vuoksi, koska ystäväni toi mökkituliaisina aina sen kahvipaketin ja on muutenkin kiireinen arjessa, Dolce Gusto Oblo kapselikeitin olisi oiva lahja hänelle, helpottamaan arjen kiireissä. Kamuni voisi surrauttaa itselleen vaikka: Cafe Latteja, Cappuccinoja, Ristrettoja, Latte Macchiato, Espressoja tai perinteistä kahvia, niin halutessaan. Dolce Gustossa on automaattisammutus, joten kapselikeittimen sulkemistakaan ei tarvitsisi toisen murehtia, vaan voisi rientää latte kourassa töihin. Hinta 89e. 

Kapselikeittimen mukana ostaisin ilman muuta kapseleita ja tietenkin suklaan makuisia Dolce Gusto Mocha kapseleita, sellainen suklaansyöjä kamuseni on ollut pienestä pitäen. Powerilta löytyy kyllä lukemattomia muitakin hyviä makuja. Hinta 5,19 ja ainekset 8kuppiin kahvia. 

Hieman vitsimielessä menneitä muistellen ja kuitenkin tuikitärkeitä asioita tänäkin päivänä, olisi antaa lahjaksi Babyliss puinen hiustenharja, puiset harjat meillä oli lapsuudessakin. Sitä paitsi naisella ei voi olla koskaan liikaa hiusharjoja, jokaisen käsilaukun uumeniin ainakin oma harjansa. Hintaa puisella Babyliss harjalla on 19,90e.


Ehdoton lahja olisi myöskin Philipsin Sonic sähköhammasharja, sillä olimme kyllä niin huonoja nuorena pesemään hampaitamme. Etenkin, jos kamu oli mökillä, niin ei ollut mukamas aikaa moiseen hömpötykseen. Hinta 59e.

*Ainutlaatuinen Sonic-tekniikka puhdistaa dynaamisesti ja tehokkaasti. Neste pääsee syvälle hammasväleihin ja ienrajaan, joten hampaat puhdistuvat perusteellisesti ja hellävaraisesti. Tämä harjaspää poistaa jopa 2 kertaa enemmän plakkia kuin tavallinen hammasharja. Ohut, viisto harjaspää ulottuu paremmin takahampaisiin ja muihin vaikeasti puhdistettaviin paikkoihin. Philips Sonicare-sähköhammasharjassa on erityinen Smartimer-ajastin, joka auttaa noudattamaan hammaslääkäreiden suosittelemaa kahden minuutin harjausaikaa.

Oli mahtavaa treffata lauantaina lapsuudenkamua ja hänen siskoaan ja muistella ja fiilistellä lapsuutta ja nuoruutta ja samalla jakaa kaikki tämän päivän murheet. Hyvä ystävyys kestää tuulet ja tuiskeet, ruuhkavuodet, kumpaisenkin ulkomailla asumiset, ei katso aikaa, ei syyllistä, vaan ystävyys on vapaaehtoista ja joskus voi olla lyhyempiä välejä tapaamisiin ja joskus kiireiden vuoksi pidempiä, mutta aina kohtaaminen on, kuin ei olisi vettä virrannut välissä. Ystävyys on aina tahdon asia ja olemme tahtoneet olla ystäviä jo 43-vuoden ajan ja se on mielestäni jo aika mieletön juttu. 

Olen onnekas, että minulla on ystäviä ja ystävät, jotka olen saanut tuntea jo lapsuudesta ja ovat minulle kuin siskoja. 

Onko  teillä kertoa tarinoita ystävyydestä, milloin sinä löysit ensimmäisen ystävän ja oletteko vielä ystäviä ja mitä antaisit ystävällesi ystävänpäivälahjaksi, olisiko se huumorilahja tai jotain käytännöllistä tai vaikka hemmottelua? Voisiko joku kollaasin lahjoista olla kiva lahja myös sinun ystävälle?

Sydämellistä ystävänpäivää kaikille teille ystäville siellä ruudun toisella puolella, ihanaa että olette olemassa. <3 Power tarjoaa teille lukijoille 10% alekoodin NOOA tuotteista ja omista NOOA lemppareista kirjoitinkin jo täällä. Alekoodi on voimassa 28.2.2017 asti. NOOA-tuotteet ovat tänään -50% alessa Powerin verkkokaupassa eli vain 14.2 päivän ajan. Nyt kipinkapin ostoksille, sillä lämpöharja ja kiharrin ovat esimerkiksi aivan mielettömän hyvät laitteet!

72 thoughts on “Ystävänpäivä, ystävyyttä 43-vuotta ja Powerilta ystävänpäivälahjat”

 • Hyvää ystävänpäivää, ihana blogiystävä! ♥

  Ihanasti kirjoitit teidän ystävyydestä ja lapsuuden kesistä. Tuli ihan nostalginen fiilis, kun tulvi mieleen omat lapsuuden mökkimuistot. Joskus oli kaveri mukana mökillä ja silloin me leikittiin pihalla heppaleikkejä. Oli isäni tekemä puuheppakin, jota kovasti hoivattiin ja sillä ratsastettiin. Ja saunottiin, saunottiin, uitiin, uitiin… Lettuja syötiin ja karkit maistui. Ai että niitä lapsuuden kesiä ♥

 • Oih, lapsuuden mökkikesät kaverin kanssa, ihan parhautta <3 Tuo lapsuuden kaveri on ollut mun elämässä kutakuinkin aina. Asuimme samassa kerrostalossa kun kaverini syntyi 1,5 vuotta mun jälkeeni. Eli olemme tunteneet pian 48 vuotta, sissus sentään!! Ja me ollaan kuitenkin ihan nuoria vielä 😀 Ystävyytemme on kestänyt kaikki elämänmuutokset, nytkin tuo ystäväni asuu Sveitsissä. Onneksi on ihanat messenger-puhelut, joten tunnin jorinat ei tunnu missään.

  Tänään treffaaan neljä viidestä koulukaverista, jotka olen tuntenut ekalta luokalta eli vuodesta 1975!!!

  OIkein aurinkoista ystävänpäivää sinulle Tiia, ihanaa että olet olemassa <3

  • Niin ja tuollaisella kapselikeittimellä olisi ihana ilahduttaa tuota erilaista besistä eli omaa ukkokultaa ❤❤

  • Ihan kuin meidän tarina, sama kerrostalo, samat asunnot, eri kerrokset ja ihan sama ikäero, IHANAA! <3 Ihania ystävyyssuhteista, tänne asti tuli niin hyvä mieli. <3

   Kapselikeitin on ihan ehdoton ja oma lempparimaku on Caramel Latte Macchiato <3 Ihanaa ystisyötä <3

 • Oma pisin ystävyys on kestänyt jo hieman reilu 30 vuotta. Nyt kun ajattelee se on todella pitkä aika. Koska olen tuntenut hänet lapsesta asti, niin ystävyys on aina erilaista kuin heidän kanssa, joihin olen tutustunut aikuisena. On tiettyjä juttua, mitä sinäkin jutussasi muistelit, jotka muistaa ikuisesti. Aina tavatessa niitä muistellaan ja niille nauretaan mahat kippurassa. Usein noihin muistoihin liittyen on helppo valita toiselle myös lahja, niin synttärinä, jouluna… Kun sain possuriipuksen ystävältäni lahjaksi Thomas Saboni, mieskin kysyi, että mitä se sulle possun osti. Mutta meillä on possuun liittyen yhteinen hauska muisto, minkä tajusin heti, kun sain lahjani. Tiesin, että ystäväni oli ajatellut asiaa lahjan ostaessa. Joten itse ostaisin ystävälleni lahjan, johon liittyy joku meidän yhteinen muisto.

  • Se on todella pitkä aika ja silloin ystävyys on jo ainutlaatuista, kuin siskoutta. On muitakin ystäviä joiden kanssa vuosia on jo 30v ja ovat kyllä niin rakkaita kaikki, ihan parhaita <3

   Tuo Thomas Sabo on juuri sellainen, jonka ystävä vaan voi oivaltaa ja se ajatus mitä on käytetty, se tunnearvo on korvaamaton <3

 • Ihana kirjoitus, puhut niin kauniisti ystävyydestänne. Mulla ei jäänyt alle kouluikäisestä kestäviä ystävyyssuhteita. Muutimme toiselle puolelle kaupunkia ja vanhojen kavereiden kanssa ei enää pidetty yhteyttä. Mun vanhimmat ystävyydet ovat 12-13 -vuotiaana solmittuja, ja näiden ihanien kamujen kanssa tapaamme edelleen. Ihanaa ja aurinkoista ystävänpäivää!

 • Ihanat kuvat! Ja, oi mikä ihana pitä ystävyys teillä on takana. Kaikkea hyvää ystävyydellenne jatkossakin!
  Ja, hyvää Ystävänpäivää sinulle!

 • Oihhh, hetkeksi eläydyin ihanien lapsuusmuistojesi lumoihin ☺
  Aurinkoisen kaunista Ystävänpäivää Sinulle Tiia Ystäväin ♥♥♥

 • Ensimmäisen tärkeän ystävän sain yhdeksän vuotiaana. Vaihdoin luokkaa kesken vuoden ja heti ensimmäisenä päivänä, uudessa koulussa, sain ystävän. Edelleen ollaan ystäviä ja nyt myös meidän lapset ovat hyviä ystäviä keskenään.
  Ihanaa ystävänpäivää sinulle Tiia ❤️

 • Niin ja lisäys vielä, kiitos vinkistä noiden Nooa tuotteiden osalta, varasin itselleni lämpökihartimen 😀

  • Ooh mahtavaa, tänäänkin surrautin Nooa lämpöharjalla ja on aivan mieletön, just sellainen jota olin pitkään vailla. 🙂 Kivaa kuulla, muiskuja Anu <3

 • Ihana kuvaus lapsuuden ystävän kanssa koetuista seikkailusta! Mutta äitinä ja isoäitinä olisin kyllä sydänkohtauksen partaalla jos tietäisin, tuollaisista hissi-ym. seikkailuista.No, osattiin sitä ennenkin. Mieheni kertoo aina kuinka he poikina hyppelivät Aurajoessa jäälauttojen päällä, tai kuinka mopolla ajaessa jää petti…….

  • Eikö olekin kauheaa, ihan värisyttää kun ajattelenkin noita hissiajeluja ja jos omat lapset!! Aih kauheata ja ihan justiinsa niin, aina on osattu, mutta toivotaan ettei nuo omat osaa. <3

 • Alle kouluikäisinä saatuja lapsuudenystäviä moikkailen, kun tavataan ja ala-asteiästä asti on muutama ystävä seurannut näihin päiviin asti ♡
  – Oikein ihanaa ystävänpäivää Tiia ♡

 • Ihanaa ystävänpäivää Tiia sinulle <3

  Mulla on pari lapsuudenaikaista ystävää. Toisen kanssa ollaan tunnettu tarha-ajoilta asti, ja toisen kanssa olemme toisemme bonganneet kadulta. Sekä muutama nyt aikuisiällä tullutta ystävää. Kohtaamistarinat heidän kanssaan tietenkin ovat ihan ufoja, mutta voisin kertoa tuosta ystäväkollegastani kun hän on aiemminkin täällä ollut esillä. 😀

  Minun ja ystäväkollegani välillä ystävystyminen tapahtui varmaankin pikkuhiljaa, kuljettiin yhdessä koulumatkat. Jossain välissä tämä kollega sitten lähti vaihtoon kesäksi. Hän oli kuulemma koko kesän ajan laittanut minulle sähköpostia, ja minä en tietenkään lukenut sähköposteja kesällä. Hän oli ihmetellyt miksi minä en vastaa sähköposteihin ja minä vuorostani ihmettelin miksi hän ei kirjoita minulle sieltä tavallista kirjepostia. Sitten hän oli lopulta laittanut jo toisille koulukavereille viestiä siitä kun Soili ei vastaa, ja sitten "älysin" laittaa vastaviestiä sähköpostilla ystävälleni. (aikaa tästä reilusti yli kymmenen vuotta, ei ollu nykyajan whatsuppeja ym) No se sähellys jotenkin vain sitten lujitti ystävyyttämme vain. 🙂

  Ja ikuisesti muistan senkin, kun ekan kerran tämän ystäväkolleegaani näin pääsykokeissa, niin ajattelin että kylläpä on tosi kummallinen ja outo tyyppi, ihan kuin jostain toisesta ulottuvuudesta ja miten ihmeessä tuo voi hakea samaan kouluun samalle linjalle kuin mie 😀 Ihana ystävä, ollaan oltu ystäviä jo melkein saman ajan kuin aviomieheni kanssakin ollaan tunnettu. Sellainen, jonka kanssa voi keskustella tosi suoraan kaikki asiat, ihan kaikki. Riittää huumoria, riittää kummallisia keskusteluja.

  Ihana kun on erilaisia ystäviä. Ystävät ovat tukipylväitä, silloin kun itse meinaa kaatua. Heidän kanssaan on kiva jakaa asioita ja nauraa maha kippurassa. <3

  • Ihana ihana kommentti <3 Nautin kun luin <3 Ihan mahtavia nuo ensiajatukset, samoilla linjoilla, joistain muka aluksi tosi kummallisista on tullut hyviä ystäviä ja se tietty outoushan on vaan rikkaus ja mikä sitten on outoa, noh kai itsestä erilaisuus.

   Hih tuo teidän kirje/sähköpostihommeli oli niin mahtavaa luettavaa ja se miten se lujitti ystävyyttä eli nyt on kyllä totisesti aito ystävyys kysessä. <3

   Ihan juuri niin, on niin mahtavaa, kun on erilaisia ystäviä ja aina ajattelen, että me ollaan ihan oikeasti valittu toisemme vapaaehtoisesti ja aina vaan tahdotaan.

   Ihanaa ystävänpäivää, sillä aikuisten oikeasti ystävänpäivä on joka päivä <3

 • Ihanalta kuulostaa teidän ystävyys, mutta huh-heijaa, tuli hikikarpalot otsalle lukiessa, että mitä kaikkea te oootte toilanneet. Onneksi ei ole tarvinnut teita vahtia:D
  Minulla on oikeastaan nuoruus/teini-iästä lähtien hyvä ystävä pysynyt mukana ja pari aikuisena löydettyä ystävää:) Lapsuudesta ei niinkään, kun muutimme pois lapsuuskodistani.
  Hyvää ystävänpäivää!

  • Juu tulee itsellekin, aivan järkyttävää… 🙁 Hih onneksi ei tarvinut ja ei siihen aikaan niin kovin vahdittukaan, tosi oma mummini oli tosi tarkka.

   <3

 • Ihana postaus ja hyvää ystävänpäivää! Mulla on viisi ystäväksi luokiteltavaa ihmistä, joista kolme on mukana yläasteen alusta asti, yksi ollessamme 17-20 vuotiaina kämppikset opiskeluaikoina, ja yksi on sitten tullut elämääni aikuisiälläni, hän on mieheni serkun vaimo ^_^ Ja plussana oma mies, joka on se rakkausystävä <3

  • Ihania ystäviä ja hyviä ystäviä viisi on sellainen juuri hyvä määrä. Aiemmin oli enemmänkin, mutta kun ikää pukkaa, niin käteen jää kultajyvät ja niistä saa olla kovin kiitollinen.

   Muiskuja <3

 • Piti vielä lisäämän, että kuvasi on ihanan nostalgisia. Tuollainen pallomaripaita oli myös tyttärelläni, useitakin.

 • Voi Tiia – sinulla on taito kuvata niin, että melkein olin mukana Fairy-kalliota laskemassa;) Lapsuudenystäviä itselläni ei enää ole jäljellä – parhaat on syöpä vienyt mutta kouluaikaisia muutama on mukana säilynyt – ja kiitos FB:n osa löytynyt myös vuosien jälkeen.
  Onneksi ystäviä löytyy myös aikuisiällä – ja huolimatta ikääntymisestäni en aio tunnustaa "vanhuusiällä" – ja onneksi heitä löytyy myös täältä blogimaailmasta. Kiitos, Tiia – sinä olet kallis lahja <3
  Hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle, Tiia ihaNainen <3

  • Voihan Fairy sentään, tuo maailman paras aine. <3

   On sinulla Lady ollut suuri suru. Olen itsekin menettänyt yhden ystävistäni, kun hän oli 14-vuotias, samanlaisia mökkikuvia on hänestä ja minusta. <3

   Kiitos sinulla Lady ystävyydestä, joka on koskettanut sydäntä ja sielua ihan alusta asti. Osaat sanat aina oikein asettaa ja sinussa on sellaista syvää viisautta jota ihailen. <3

   Paljon halauksia <3

 • Tunnelmallista ystävänpäivää! Niin kauniin nostalginen kuva ja muistot – tulivat ihan oma mummola ja lapsuuden kaverit sieltä mieleen! Oma espressokapselikeitin simahti noin vuosi siten ja en jaksanut silloin alkaa tutkimaan mitä uusia vastaavia markkinoilla, joten korvasin joka-aamuisen jääkahvin ihan normi suodatinkahvilla. Nyt taas iskenyt hirmuinen himo siihen jääkahviin, voisikohan Dolce Gusto toimia omien aamujen pelastajana…?

 • Ihanat lapsuusmuistot! Tuo fairylla kallion valelu ja pulkalla lasku oli huikea oivallus 😀 Melkein tekisi neuvona pojat kokeilmaan tuota mökillä rantakalliolla, mutta onhan tuossakin vaaransa, voi vaikka kolauttaa päänsä pahasti. Pikkasenko olisi nolo joutua ensiapuun ja pojat sanoisivat, että äiti käski kokeilemaan 😀 😀

  • Hihi voihan Fairy sentään ja kuule ihan on päät tallella ja ei muksauteltu niitä ikinä, vaikka paljon sattui ja tapahtui. Ois pikkasen noloa, jos äiti yllyttäisi, mutta hei hih voithan sinä itse testailla, mitäs tuumit. <3

   Hyviä unia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud