Aamutakki tulessa ja aamutakki päällä, shokkiaamu!

Aamutakki tulessa ja aamutakki päällä, shokkiaamu!

Tänään tapahtui juuri sellainen tapahtumaketju, joita tapahtuu vain elokuvissa tai joista saa lukea lehdistä. Leikkailin tulppaanien päitä ja pidensin kukkasten elinkaarta. Paijailin Osku kisua ja sytytin ihanan Osmian vaniljaisen kynttilän (joka ei muuten ahdista hengitysteitä, koska on luonnollinen käsintehty tuoksykynttilä)ja tietysti vielä omaan makuun erityisen somilla tulitikuilla sytytin kynttilän, jotka hamstrasin Annankadun sisustusliikkeestä.

Mitä sitten tapahtui, on yhtä nopeutettua shokkikatsottavaa filmiä. Tulitikun pää lensi aamutakkiin ja aamutakista matolle. Sytyttäen aamutakkini etumuksen ja hihat tuleen ja myös matossa ehdin huomata käryävän tulitikun pään. Rehellisesti loimuavassa aamutakissa en ehtinyt ajatella mitään, vaan kaikki oli yhtä nopeaa toimintaa. Aamutakki rivakasti yltä pois ja lattialle mytyksi ja samalla maton päällä käryävän tikun päälle. 

En tiedä toimiko logiikka väärin tai oikein, miten tuollaisessa tilanteessa pitää toimia, muuta kuin luonnollisesti riisua aamutakkinen mahdollisimman nopeasti. Riisuttuani takin pystyin jo antamaan itselleni käskyjä, äkkiä juoksujalkaa hakemaan hanasta vettä, mutta käskyä ei tarvinut noudattaa, sillä ilmeisesti mytyksi heittämäni aamutakki ja siinä roihuava tuli, tukehtui joutuessaan mytyksi. 

Huoah olen niin järkyttynyt ja pulssi hakkaa ja tunnen jo miten migreeni on ottamansa pääkoppani haltuun. Mielessä vilistelee, miten pienestä kaikki oli kiinni ja jos aamutakki olisi ollut vaikka joku satiininen riekale, se olisi ehtinyt palaa jo ihoon kiinni ja kuinka nopeaan hiukset olisivat leimahtaneet tuleen. Jäin myös miettimään, että lapsille on annettava asiasta shokkikoulutusta ja nuo pitkulaiset puputulitikut  lähtevät viattomasti nököttämästä ruokapöydältä, jotteivat vaan ikimaailmassa kutsu lapsia sytyttämään kynttilöitä tai ylipäänsä mitään!

Nokassa haisee nyt käry ja en tiedä, olen aivan himputin järkyttynyt ja mietin,oliko tää taas tätä, että aina pitää jotain sattua. Vai sattuiko edes mitään, nyt on käsissä vain kärtsähtänyt aamutakki nuuskunenässä palaneen löyhkä ja minä kuitenkin selvisin palovammoitta. Noh ehkä saan hetken kieriskellä järkytyksen tuskissa ja huomenna taas uuteen nousuun.

Aamukahvimukia kuvatessa olo oli vielä huoleton ja viaton ja jokin pelko kyllä jäi aamutakkiepisodista iholle. Tulen nopeus ja voima on hurjan pelottava ja myös se ”mitä jos” ajattelulla leikittely. Silti en lakkaa polttelemasta ihania kynttilöitä, mutta tulitikut vaihdan toisiin. Noin pitkät ja paksut tikut, jotka ehtivät tiputella matkan varrella osasiaan, ovat pelottavia tapauksia. Vaikka vika tosin oli minussa, kun heilutin tikkua sammuttaakseni sen… Jotenkin on olo sellainen homsantuutanen ja miten aina mulle?

Onko ollut samanlaisia vaarallisia tilanteita siellä. Muistan kun kamuni koko huoneen seinä paloi, kun sytytti lapsena kynttilöitä. Kyllä saa olla kiitollinen, että on selvitty säikähdyksellä. Toivottavasti siellä myös?

Huomenna ilmoitan arvonnan voittajan, yritän nyt hetken rauhoittua, jotta saan arvottua ja laskettua arvan keneen osui. 🙂 Parempaa päivää ja onneksi täälläkään tästä ei tullut tuhoisa tiistai. 81 thoughts on “Aamutakki tulessa ja aamutakki päällä, shokkiaamu!”

 • Voi kauhee, tämä on hyvä kirjoitus siitä, että sekunnin murto-osissa voi tilanteet muuttua päälaelleen, rauhallinen, tyyni tunnelma onkin yhtäkkiä kaaoksen pyörteissä. Luojan kiitos sulla ei ollut sitä satiini aamutakkia päällä, sehän on kuin sytysneste ja sillä olisi jo mattokin alkanut roihuumaan. Onnis siis onnettomuudessa, rauhallisempaa päivän jatkoa Tiia <3

 • Ihan kamalaa! Tiedätkö, mun mummi kuoli muutamia vuosia sitten juuri noin! Hän oli sytyttänyt tulitikun ja hänen kylpytakkinsa oli syttynyt tuleen :(. Hän ei ollut ehtinyt toimimaan nopeasti ja kuoli saamiinsa palovammoihin :'( ! Voi että alkoi ihan itkettämään just nyt, kun mietin sitä tuskaa mitä hän on kokenut ja hänen ilmeitään ja tunnettaan!
  Sen tapauksen jälkeen en ole käyttänyt tulitikkuja koskaan!

  • En vaan kestä tätä asiaa, pahin mitä olen kuullut ja surusi ja menetyksesi on ollut mittaamaton. Suuri hali 💜💜💜

 • Hui hitto! Onneks ei käynyt pahemmin ja osasit toimia. Meitsi varmaan olis panikoinut vaan ja palanut aamutakki päällään. Oikeesti tulipalo on kyllä pelottavinta mitä tiedän, ainaki heti karhun jälkeen.

  • Kyllä ensimmäinen tunne oli saada palava asia päältä pois ja näin jo mikrosekunnissa itseni sammuttamassa isompaa tulipaloa. Tuuri oli paksu froteinen aamutakki, eikä esim.keinokuituvaate. Eilinen meni kyllä järkytystilassa. Kiitos kaimasein ja ihanaa päivää💚😘💚

 • Onneksi ei käynyt pahemmin tai tulitikun olisivat sytyttäneetkin lapset. Eikös se vanhan kansan sanonta ole, että "Tuli on hyvä renki mutta huono isäntä"
  Rauhallista ja turvallista loppuviikkoa 🙂

 • Kauheeta! Onneksi kaikki kuitenkin hyvin nyt. Mutta hyvä muistutus meille kaikille, mitä voi sattua, kun sitä vähiten odottaa.

  Osku niin tietäväisenä siinä kuvassa <3

  • Oli kyllä opettavainen kokemus ja vastaavaa ei ole ikinä itselle tapahtunut. Kiitos kovasti ja aurinkoista päivää💚💚💚

 • No et kai sinä Tiia voi sitä tikkua sammuttaa muuta kuin heiluttelemalla sitä ja/tai puhaltamalla siihen? Ihan sama miten teet, tuli voi syttyä silti.

  Huono tuuri vain siis hei. Olet oman elämäsi Briget Jones 😀 <3. (Jos se yhtään lohduttaa…)

  Vaan mieleeni tuli elävästi noin parivuotiaan esikoisemme testi keittiönpöydän ääressä kauan aikaa sitten. Hänelle oli terotettu, kuinka tulella ei saa koskaan-ikinä-milloinkaan leikkiä. No, ei hän leikkinyt: hän testasi.

  Pöytäämme on aina katettu paperiset (tai kankaiset) servietit ja palava kynttilä. Ruokailun päätteeksi poika halusi nähdä, mitä servietille tapahtuu, kun sen asettaa kynttilän yläpuolelle (jonka yläpuolella oli taas valaisin).

  Salamannopeasti ketterän pojan testin käynnistyttyä en ole koskaan tanssinut yhtä vinhasti ripaskaa halki keittiön ja taas takaisin ruokailutilaan miettien, että mitenkäs niissä ohjeissa sanottiinkaan tulipalon tukahduttamisesta….

  Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vain pöytäliinaan jäi mustat muistot jo ylös korkealle valaisimeen ylettyvistä tulenlieskoista. Ja pulssi hakkasi kahta sataa vielä varmaan seuraavanakin päivänä…

  • Ihana Rouva Sana💜💜💜 myönnän olen kokenut Bridgetiin samaistumista ja ajoittain myös ajatuksen juoksunkin tiimoilta.

   Voi ei mikä tarina ja toinen vaan testasi.. 💚 onpa ollut hurja ja tuli leviää niin nopeasti ja sitä ei ymmärrä ennen kuin näkee. Hui ja onneksi on selvitty säikähdyksellä.

   Paljon halauksia ihanainen 💚💚💚

 • Mun mies sanois sua sählääjäksi. Keskity yhteen asiaan kerralla, kuulen jo sanat päässäni. 😀 Onneksi ei käynyt kuinkaan. <3 Ihanaa ja turvallista päivää Tiia. <3

 • Pari vuotta sitten olin kaverilla käymässä ja hänen 6-vuotiaan tytön hiukset syttyivät kynttilästä tuleen. En ikinä unohda sitä sekunnin murto-osan näkyä, kun näytti, että tytöllä oli ilotulitusraketti päässä 🙁 🙁 Luojan kiitos osattiin toimia nopeasti ja tytöltä ei palanut muuta kuin iso kasa tukkaa. Mutta se järkytys, huhhuh….. 😮 Onneksi sullekaan ei käynyt mitään!!

 • Huh sentään, onneksi olet kunnossa.
  Tuli tarttuu ja leviää yllättävän nopeasti ja tarttuu vaatteisiin. Onneksi täälläkään ei pahempi ole sattunut tai sitten olen jo unohtanut. Parilla tuttavalla on talo palanut ja se on aika karua katseltavaa.
  Tärkeinta, että olet kunnossa. Parempaa päivän jatkoa!

 • Aina sattuu ja tapahtuu. Mä muistan aina, kuinka aikanaan komensin esikoistani, ettei kiusaisi pikkusiskoaan, kun näin hänen läiskivän siskoa kämmenellä päähän. Noh, en ollut nähnyt tilannetta ihan alusta, joten itkuinen ja säikähtänyt esikoiseni vastaa:"Niin mut äiti, kun sen tukka palaa". IIIIKKKK!!! Todellakin se paloi ja mikä haju, yök! Pikkusisko oli mennyt katselemaan palavia tuikkuja vähän liian läheltä. Aina sattuu ja taphtuu. Meilläkin. Onneksi selvisit säikähdyksellä etkä polttanut itseäsi. Oletko harkinnut sellaista pitkää sytkäriä tulitikkujen tilalle? ♥

  • Ai kamala mikä tilanne teillä ja onneksi oli veli vikkelänä ja omien käsien uhallakin💚💚💚 no arvaa onhan meillä niitä Bic sytyttymiä, mutta kun nuo tikut on niin somat…

   Ihanaa päivää💖💖

 • Onneksi ei käynyt pahemmin ja tuosta ei päivä voi kuin parantua. Saitpahan muistutuksen avotulen vaaroista.
  Minun poikani tuli muutama vuosi sitten talvipakkasilla mökille. Heräsi yöllä siihen, että savuhormista oli lentänyt kipinä ja koko mökin sisusta oli jo tulessa. Lähti siitä pelkissä boksereissa kovalla pakkasella juoksemaan naapuriin apua hakemaan, mutta sai matkalla sydänkohtauksen ja tuupertui hankeen. Onneksi naapuri oli vielä hereillä ja sattui katsomaan ikkunasta. Siinä oli jo hengenlähtö lähellä. Kiitos pelastuslaitoksen nopean toiminnan, poika on elossa ja mökistäkin jäi ulkoseinät pystyyn. Vaimon piti kyllä tulla hakemaan poika sairaalasta kotia, kun ei kehdannut pelkissä alushousuissa pitkään matkaan lähteä =)

  • Sude nyt oli niin järkyttävä tapahtuma sinulla, että ihan kylmää lukea näitä. Niin ihmeellistä ja hienoa, että oli onnellinen loppu 💖💖💖

 • Kauhea kokemus, mutta onneksi selvisit pelkällä säikähdyksellä. Eipä ole vastaavanlaista sattunut omalle kohdalle onneksi. Olen usein miettinut sitä, miten vaarallista "askartelua" lapsena yleisesti harrastettiin. Sytytettiin kynttilä ja siitä valutettiin steariinia sanomalehdelle jonkun värillisen kuvan päälle. Kun se sitten oli jähmettynyt, sen pystyi irrottamaan lehdestä ja steariiniin oli kiinnittynyt lehdessä ollut kuva. Kivaa puuhaa, mutta vaarallista, vaikkei sitä silloin tajunnut.

  • Ajattele mitä kaikkea ollaan lapsena tehty ja selvitty säikähdyksellä ja niistä jutuista. Ollaan onnekkaita 💖💖💖

 • No meidän tulipalotuhot tiedätkin, joten ymmärrän hyvin pelästyksen. Tuli kun todellakin tuhoaa nopeammin kuin ikinä voi ymmärtää. Sitä ei usko ennenkuin sattuu kohdalle.

  Loppu hyvin, kaikki hyvin onneksi kuitenkin <3

 • Huijui tosi pelottavaa, ei ihme että säikähdit kunnolla! Tuntuu kaikilla kommentoijillakin olevan monenlaisia kokemuksia, minulla ei itsellä onneksi vedenkeittimestä saatua suurta palovammaa lukuunottamatta. Ja ainiin, yhtien kaverien koko talo paloi poroksi kun pakastimeen tuli joku vika. Onneksi ehtivät kaikki alta pois..hui!

 • Oi oi, onneksi ei käynyt pahemnnin.

  Pari viikkoa sitten kälyni luona hänen ahne pikku koiransa hyppäsi pöydälle kun olimme kääntyneet katsomaan muualle. Juustopala hävisi ja Helgan turkki kärähti vähän sen hipaistua kynttilää. Onneksi kynttilä ei kaatunut, eikä koira palanut pahemmin.

  • Huhhuh.. ehkei parane täälläkään kynttilöitä poltella, kun on pöydille pomppiva Osku kisu. Kissat osaavat kyllä paremmin varoa kuin haukut. 💖💖💖

 • Sanonta; tuli on hyvä orja, mutta huono isäntä pitää paikkansa! Itse aina hoen laspille kun tulen kanssa touhuavat, että pitää olla supervarovainen ja katsokaa millaiset vaatteet on päällä! Oikestaan meillä käytetään vain sytkäreitä, kun on ollut noita katkeilevia ja sinkoileviä tulitikkuja ihan tarpeeksi. Ja kyllä kakaroiden kanssa on sattunut kaikenlasita 'kokeita' kynttilän ja piirustuspaperin kanssa…tuloksena vain kamala käry ja mustunut pöydänreunus. Henkilövahingoilta vältyttiin, jos äidin sydärinpaikkaa ei lasketa.

  Hyvin toimit takin kanssa ja älä jossittele, ole ylpeä toiminnastasi, pelastit paljon <3
  Ja se tikkuhan sammutetaan joko puhaltamalla tai heiluttamalla…kuinkas muuten???

  • Totta, tekokuitu on niin paha! On teilläkin ollut hurjia tilanteita ja onneksi olette selvinneet säikähdyksellä. Kiitos Satu viisaista sanoista 💖💖💖

 • Hui…varmasti pelästyit ja kyllä tuossa hyvin helposti alkaa miettiä "mitä jos"- ajatuksia.

  No onneksi oli enkeleitä matkassa ja pääset huomenna reissuun!

  Huomiseen muru…älä sytyttele enää kynttilöitä ;)!!

 • Nyt kuule kiitoksen moninaisia & ilon aaltoja maailmankaikkeudelle ja hyvälle tuurille, tuossa olisi voinut sattua vaikka mitä! Kolme vuotta sitten kattilani (ties mikä sörsseli) keittiössä oli palamassa pohjaan ja savu jo nousi uhkaavasti. Oli juuri lehahtamassa tuleen ja minä osasin vain vaistomaisesti avata takaoven ja viskata kattilan ulos. Osui pihakeinun kautta ruohikolle, keinusta paloi se pehmuste ja nurmikko kärähti. Oli onni onnettomuudessa…minullakin, huh, vieläkin muistelen tuota kauhulla. Nyt löytyy ihan lieden vierestä sellainen paloturvallisuuspeite : ) Kun nyt on alkuviikosta huonoa onnea koeteltu, loppuviikko sujuu varmasti paremmin : )

  • Ihanasti kirjoitettu tuo "ilon aaltoja" 💖💖 huhhuh mikä tilanne ollut, onneksi omasit nopeat refleksit!

   Oli ihana reissu, kiitos Heli 💖

 • Onneksi selvisit säihkähdyksellä <3
  Itse olin joskus sytyttämässä saunan pesää… Laitoin puita, revin pahveja ja sytytin ne palamaan. Jossain vaiheessa en "jaksanutkaan" muka repiä maitotölkkiä, vaan laitoin sen ilmeisesti kokonaisena pesään?! – Yks kaks tulipatsas "hyökkäsi" luukusta ulos ja samalla kylpytakin helmaan!
  Pelästyminen oli taattu, mutta onneksi tämä tulipatsas pakeni takaisin pesään yhtä nopeasti, kuin hyökkäsi ulos!! En tiedä, että syntyikö siihen tölkkiin joku paine, vai mistä tuollainen voi johtua? – No… kylpytakki meni roskiin mustan helman vuoksi ja nykyään revin ihan jokaisen pahvikopan, ennen kuin laitan sen pesään tai takkaan.

  • Huhhuh ja jännä miten tulen herra säikäytti ja syöksyi takaisin pesään. Hurja ilmiö, erikoinenkin.

   Juu näistä oppii ja onneksi selvitty säikähdyksellä. 💙💙💙

 • Pelottava tapahtuma :-O Varmasti verenpaineet kohosivat pilviin. Minä olen huomannut, että nykyajan tulitikut ovat kyllä huonolaatuisempia kuin ennen. Käytän sellaista sytyttäjää, sitäkin kyllä joskus pelkään, jos se vaikka räjähtää ;-D … Toivottavasti loppupäiväsi sujui paremmin…

  Mukavaa illanjatkoa 🙂

  Terkuin, Johanna

 • Hui, onneksi sulla oli ripeät liikkeet! 🙂 Minulle ei ole koskaan vastaavaa käynyt, mutta usein säikähtänyt, jos palava tulitikku on tipahtanut lattia, että eihän se vain mitään ehtinyt sytyttämään. Onneksi tikku on joko sammunut ennen lattiaan osumistaan tai sitten tikku on tipahtanut sellaiselle kohdalle, missä ei ole mitään herkästi syttyvää :).

 • voi, onneksi osasit toimia oikein.
  Meillä kerran tytön hiukset syttyivät, kun oli kynttilän lähellä. Pitkiin liehuviin hiuksiin tuli tarttui tosi nopeesti. Onneksi yhtä nopeesti saatiin se sammumaan.
  >Leena

 • Voi apua, onneksi reagoit nopeasti, eikä tullut henkilövahinkoja:) Ei ihme, että on shokissa tuollaisen jälkeen. Itsellä varmaan olisi jo elämä mennyt filminauhana silmien edessä. Pelkään tulipaloa ihan hirveästi, koska on traumaattinen kokemus läheltä-piti-tilanteesta -lapsuudesta. Sen takia en koskaan polta kynttilöitäkään. Sielun sopukoissa on aina muistijälki, vaikka järjellä ajatellen ei pitäisi kantaa niin paljon huolta.

  Jokohan se kevät jo tulisi, let's hope so <3 Kivaa iltaa:)

 • Kauheaa. Onneksi sait riisuttua aamutakin nopeasti pois päältäsi. Itse olen aina hieman hysteerikko tulen kanssa. Olen ollut reilusti alle kouluikäinen, kun asuimme maalla ja meillä oli kaksi kanalaa, uusi ja vanha, josta vanhemmat tai ainakin isä sai tulonsa. Eräänä yönä vanha kanala syttyi palamaan ja paloi todella pahasti. Vaikka en oikeastaan muista asiasta mitään, niin siitä on ehkä jäänyt kytemään pelko tulesta. Hui.
  Turvallista loppuviikkoa sinulle <3

 • Meillä paloi eilen perunat pohjaan ja keittiö oli savun vallassa..ja nyt tuoksuu koko koti. Mietin, että kuinka kurjasti voi käydä jos on käydäkseen. Selvisimme hajuhaitoilla. Onneksi sinulle ei käynyt kuinkaan. Joskus voi olla niin pienestä kiinni.

 • No onneksi ei sitten käynyt pahemmin. Kynttilät ja tulitikut on kyllä pahoja… Vaikka taitaisin taas rakastua tuohon vaniljantuoksuun kynttilässä 🙂

 • Voi kauheaa mitkä katastrofin ainekset olivat kasassa. Onneksi ei käynyt mitään pahempaa.

  Minulla oli joskus yläasteella sellainen puuvillainen huivi kaulassa ja luokan pikkujouluissa kurotin jotain pöydästä ja huivin pää syttyi tuleen. Pieni hetki kesti huomata se, koska ehdin ihmetellä, että miksi rinnan kohdalla tuntuu lämpimältä. Huivin pää sammui nopeasti ja onneksi paita ei syttynyt. Tuossa olisi voinut myös käydä kehnosti.

 • Huh, huh – onneksi selvisit säikähdyksellä <3 Tuli on vaarallinen ystävä ja tekee tuhoa nopeasti. Itse olen vain hiuksiani polttanut – ja ovatpa silmäripsenikin kerran kärventyneet, mutta kyllä minä tämän postauksesi takia aion käydä tarkistamassa, että meidän palovaroitinten patterit toimivat ja sen, että palopeite on siellä missä pitääkin.
  Huolettomampia aamuja sinulle, Tiia ihaNainen <3

  • Ai kauhistus, hurjia kokemuksia sinullakin ja ei koskaan voi olla liian varovainen.

   Ihanaa viikkoa Lady ihanuus 💖💖💖

 • Kuumottava tilanne kirjaimellisesti, huh! Usein on kehno tulitikku katkennut sytyttäessä. Ja usein olen pelännyt, että se lentää palavana matolle tai muualle. 😮 Onkohan tikkujen laatu heikentynyt?

 • Ai kamala!!!
  Olen joskus ajatellut, että jos jotain tuollaista tapahtuisi, osaisinko toimia yhtään. Meiltä löytyy sammutuspeitteet ja käsisammuttimet, ja takuulla juoksisin kiljuen pihalle huutamaan naapuria…..
  Hyvä ettei käynyt pahemmin.

  • Siinä ei ehdi peitettä hakea jos on itse tulessa.. mutta irti saaneen aamutakin, jos olisi ollut vielä tulessa, niin sitten apuvälineet..mutta kaikki riippuu missä kohti kotiakin on, tilanteen sattuessa. Mitä enemmän ajattelen, tajuan kuinka oli onni matkassa.

   Kiitos Vivi ja kivaa iltaa💖💖

 • Herttinen sentään! Tuo sai minut ajattelemaan että taidankin tästä lähtien ruveta pitämään ihan omaa vanhaa puuvillafroteista aamutakkia, mieheltä pihistämäni suloisen pehmeän tekokuituhöntylän sijaan… Frotee taatusi palaa huonommin kuin tekokuitu. Hyvä ettei käynyt pahemmin, huh…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud