Miesten ja naisten erot ja Elvital

Miesten ja naisten erot ja Elvital
Nyt tulee asiaa vähän sampoopullosta, miehistä ja vähän sen vierestäkin. Oma mieheni on käyttänyt niin kauan, kuin olemme tunteneet toisemme, joko L’Oréal Elvital Anti Breakage sampoota tai sitten sitä Fructisin vihreää. Alkuaikoina ehkä enemmän Frucitisia ja nyt mieluiten Elvitalia ja mieluiten nimenomaan tuota keltaista putelia.

Välillä olen vähän ajatellut, että nyt säästetään, että laitetaan mieskin käyttämään kaikkia blogitestiin saamiani sampoita ja tahallaan olen jättänyt ostamatta kyseistä Elvitalia ja törkännyt suihkuhyllyyn jotain uuden uutta ja joskus jopa jotain kalliimpaa kampaamotuotetta. 

Vastaus on aina ja aina ollut sama kaikista muista tuotteista, älä tuo niitä enää, ne tekevät hiukset möhjöseksi, eikä ne tunnu siltä miltä pitää. Siihen asian ytimeen en ole vielä päässyt, että miltä tuntuu se ”siltä miltä pitää” tunne, mutta se on selvästi miehen oma juttu ja omakohtainen tunne ja siihen ei käy vastaanväittäminen, joten Elvitalia pitää sen oleman.  

Täytän sitten aina miehen varastot ennen, kuin vanha sampoo ehtii loppua ja näen koen osoittavani pieniä arjen rakkaudentekoja miestäni kohtaan, niin ettei hänen itse tarvitse edes koko päätään sampoolla vaivata, tuo ”päällään vaivata” muuten kuulosti jotenkin hassulta tähän kohtaan. 

Tänä aamuna olin sitten jostain syystä ilmeisesti tavallista huomionhakuisempi, sillä menin ja kysäisin mieheltä aamutohinoissa miehen suihkuun mennessä, että ”oletkos rakas huomannut, että olen taas täyttänyt sinun Elvital-varastot”? Toinen vastasi, ”no en ole huomannut, mutta huomaan kyllä sitten, kun vanha loppuu ja alan etsimään pulloa sen tilalle”. 

Tästä tuli meidän parisuhteelle hyvin perinteinen huumorinsävytteinen piikitystilanne, kun jouduin toteamaan, että miten te miehet olettekin niin erilaisia, minä rekisteröin jokaikisen roinan, joka uutena mihin vaan pöydän pinnalle tai hyllylle laskeutuu. Tällä ilmaisulla luonnollisesti halusin tietenkin nostattaa itseäni, miten me naiset olemme niin tarkkanäköisiä ja tietenkin samalla jotenkin ylivertaisia.  Mies siinä sitten lakonisesti totesi, ”miksi pitäisi rekisteröidä mitään sellaista mitä ei siinä kohden tarvitse?” Samaan aikaan minunkin miehisyysgeenini sisimmissäni valpastuivat tai mummovuosien vuoksi lisääntynyt testosteroni ja mietin, no niinpä miksipä pitäisi?

Miesten ja naisten eroavaisuudet ovat äärimmäisen mehukkaita ja saamme arjessa niistä monia nauruja aikaan. Enkä muuten näe myöskään muuta selitystä jälleen tälle sampoo asiallekaan, että naisten on kivikauden aikaan pitänyt havaita luonnossa kulkiessaan jokainen pikkarainen marja ja kaiken maailman rehut ja sienet yms. kerätessään perheelle ravintoa. Bongata myös kaikki marjapensaissa lymyävät käärmeet, myrkylliset hämähäkit, sammakot ja muut minimaaliset pedot ja näin naisille on kehittynyt takaraivoon kolmas silmä. 

Mies on taas hankkinut elantoa ja metsästänyt suuria petoja ja näissä vaarallisissa ja uhkaavissa tilanteissa, kun mies on hankkinut elantoaan henkeään uhaten ja katsoessaan villipetoja silmiin, pitänyt samalla unhoittaa kaikki ympäristössä lojuva pikkupiperrys ja sälä.

Näin päästiin Elvitalin kautta naisen ja miehen syvimpään olemukseen, villipetojen metsästykseen, sieniin ja marjoihin, ihmeellinen on elämä ja ihmeellisen vahvat ja tuuheat on mieheni hiukset yli viisikymppiseksi, joten kyllä mies tietää mistä pitää ja mikä on hänelle hyväksi, siihen ei käy kenenkään pikku nyansseihin huomiota kiinnittävän naisen väittämän mitään vastaan. 

Mitkä on teidän kokemana miesten ja naisten mehukkaimpia eroavaisuuksia eli nauraa saa molemmille sukupuolille. 🙂 Löytyykö jotain hauskoja esimerkkejä teidän puolisoiden eroavaisuuksista, joilla voisi hilpeyttää kommenttikenttää? Iloa iltaan <3
16 thoughts on “Miesten ja naisten erot ja Elvital”

 • Olipa hauska postaus. Meillä ero on kodinkoneiden käytössä. Mies tekee kaiken, minkä voi, koneella ja minä manuaalisesti aina, kun hän ei ole näkemässä. Joskus jään kiinni ja sitten nauretaan. Pahin on, kun mies vuosia sitten halusi jouduttaa tuoremehun linkousta. Hän pesi käytöstä poistetun vanhanajan pyykkilingon ja pakkasi omenan lohkot puhtaaseen sideharsovaippaan. Näin lingottiin n. 15 litraa omenatuoremehua. Homma loppui siihen, kun lingon kansi aukesi vauhdissa, nyytin solmut aukenivat ja omenan mäskit lensivät pitkin keittiötä. Silloin ei naurattanut . Viiden vuoden päästä remontissa löytyi vielä omenan siemenkotia jalkalistojen alta.
  Hyvää 3. adventtia sinulle.

  • Hihi en kestä, ihanat te ja voi itku mikä episodi! Voin kuvitella, että silloin ei naurattanut ja kas kun ei seinistä pukannut omenapuuta. <3 Mutta kun asian tuska on ohi, niin näille karmeimmille jutuille sitä parhaiten nauraakin. Kiitos tästä Kirsti <3 Ihanaa jouluviikkoa <3

 • Voi teitä kahta, ootte niin söpösiä <3
  Meillä mies yllättää minua usein tuollaisilla arkisilla asioilla, joita arvostan tosi paljon. Minä taas olen Siiri-siirappi ja lepertelen hömppiä hänelle, kehun häntä maasta taivaaseen ja hemmottelen kaikilla hänen herkullaan. Kyllä meilläkin näkyy tuo, että minä huomaan kaiken ja hän ei huomannut edes sitä, että minun hiukset muuttui vaaleista tummiksi, sama vaimo kun kuitenkin olen 🙂
  Ihanaa viikonloppua Tiia <3

  • Ihana Siiri Siirappi <3 Voi elämän kevät muistan tuon jutun, mutta katsos miehelles ihan sama ihana Outilainen olet, ei sitä naista ole hiuksiin katsominen muutenkaan. <3

   Muiskuja maanantaille <3

 • Olette niin kaunis pariskunta. Ei tule mieleen mitään yksittäistä. Mies ei yleennsä vaan huomaa mitään muutoksia tai uutta. Talossa tai minussa. Erittäin hajamielinen. Ei huomannut sitäkään, kun leikkasin hiukset lyhyiksi. Mitähän niin tärkeää ajateltavaa hänellä on?

  • Marja voi mahoton, kiitos kauniista sanoista <3 Jänniä nämä, kun pääsisi miehen mielen sisään, olen välillä miettinyt, että näkeekö miehet silmillään maailman ihan eri tavoin tai toki aivoillaan, mutta kuitenkin. Pakko olla eri asiat mitä he huomaavat, verrattuna meihin naisiin.

   Ihanaa uutta viikkoa Marja <3

 • Olipa hyvä kirjoitus jälleen:) Tällaisia on hauska lukea:)
  Nykyisen ukkelin kanssa olen huomannut selvästi miehen putkiaivoisuuden, heh;) Ukkeli pystyy keskittymään vain yhteen (max. kahteen) asiaan kerrallaan -siis sellaisia asioita, jotka vaativat enemmän aivotyötä;) Tekemisen tempo on muutenkin hitaampi kuin minulla. Minun mielestä pitää laittaa heti hösseliksi, eikä jahkailla ja vetkutella yhtään, lisäksi minusta on aivan luontaista hoitaa monta hommaa yhdellä kertaa tyyliin "vie mennessäs, tuo tullessas":) Toisaalta erilaisuus on myös pelastus: ukkelin rauhallisuus ja leppoisuus tuo myös turvallisen olon minulle. <3
  Kivaa viikonloppua Tiia<3

  • Oi kiitos Sari kivasta palautteesta <3 Hih aina hoen miehelle tuota, ehei äläpäs mene vielä ja siihen perään "vie mennessäs tuo tullessas". Mutta ei mene kaaliin, tosiaan yksi asia kerrallaan, mutta se tehdään kyllä sitten aina viimeisen päälle. Joskus on pizzan tekemiseenkin mennyt kolme tuntia ja valtava sotku siihen päälle, kun nainen tosiaan tiskaa ja siivoa keittiön siinä ajassa, kun tekee pizzan ja muutenkin paistaa ja pilkkoo kaiken sillä välin, kun pizzataikina nousee. On ne hassuja ja ihania ja samaa mieltä meistä.

   Kivaa uutta viikkoa Sari <3

 • Näyttävä pari olette kyllä☺niinhän se on että naiset pipertää ja miehet keskittyvät suurempiin kokonaisuuksiin eli olennaiseen ilman sen kummempia mutkia. Poikien äitinä olen oppinut suurpiirteisyyttä ja sen ettei pikkuasioihin kannata takertua😂. Säästää voimia ja hermoja. Ihanaa joulun odotusta sinulle ja komistuksellesi. Teillä on molemmilla hyvä maku😘

  • Ansku kiitos niin paljon kauniista sanoista <3 Näin se juuri menee ja ajoittain sitä on vaikea ymmärtää, ihan kuten miesten on vaikea mennä syvälle meidän korkkiruuvin kimurantteihin koukeroihin.

   Ihanaa jouluviikkoa Ansku <3

 • Miesten ja iaisten eroista on tehty ihan huikea monologi Luolamies, jonka olen nähnyt varmaan 8-9 kertaa. Martti Suosalon esityksiä lähes kaikki mutta yhdessä oli Jussi Lampi. Kyllä me vaan taidamme olla niitä metsästäjiä ja keräilijöitä 😀
  Hyvää lauantaita Tiia!

  • En ole nähnyt, mutta kuullut näytelmästä todella paljon kehuja. 🙂 Kyllä me niin olemme niitä metsästäjiä ja keräilijöitä, pakkohan kaiken tämän hassutuksen on jostain historian havinoista kummuta.

   Ihanaa jouluviikkoa Marjo <3

 • Ihana juttu! Nuo sukupuolten erot nimenomaan ON asioita, joille on parasta nauraa yhdessä. Äkkiseltään en muuta keksi lähivuosilta, kuin perinteinen "nainen pystyy tekemään useita asioita kerralla ja mies hädintuskin yhtä", kun oma ja naapurin mies olivat laittamassa jouluvaloja pihalle ja jäivät suustaan kiinni. Ripustaminenhan tietenkin loppui siihen paikkaan, mutta sopivasti me molemmat vaimot osuimme paikalle nauramaan tätä "totuutta", vaikka rehellisyyden nimissä: en minä itsekään hommia jatka jos juttelen toisen kanssa. Tilanne oli silti tässä kohtaa niin muikea!

  Iloista joulun odotusta!! Valoa pimeyteen ja sitä kohti…. enää viikko ja päivä alkaa pitenemään.

  • Se on juuri noin, mutta kun mies tekee, mies tekee pieteetillä. 🙂 Hihi kovin tuttua tuo ja naisethan olisi laittaneet niitä valoja samalla siinä rupatellessa. <3 Ihanat rakkaat miehemme <3

   Upeaa jouluviikkoa Vivi <3

 • Hauska postaus shampoosta ja miehistä 🙂
  Meillä usein Welmeri sanoo jos huomautan jostain asiasta mikä olisi pitänyt huomata / tajuta, että "no moon mies". Se tulee vielä sellaisella äänenpainolla ja hölmistyneellä ilmeellä että repeän nauruun 😀
  Ihanaa sunnuntaita <3

  • No niin totta ja samaa mekin voimme sanoa, kun ollaan umpitolloja hormonihuuruissa tai korkkiruuviajattelun koukeroissa, että moon nainen. Hihi ihana <3

   Kivaa jouluviikkoa teille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud