Elämäni sakkolaput

Elämäni sakkolaput
Viime viikolla saamani ja elämäni ensimmäinen (stadissa 31-vuotta asuneena) sakko/tarkastusmaksu ja joka on peräti huimempi, kuin parkkisakko! Ikinä en ole eläissäni pummilla eli liputta kulkenut, niin olihan se pienoinen järkytys saada tarkastusmaksu tai ei oikeastaan järkytys, vaan epäuskon hetki. Yhtään ei hävettänyt, huomaan, että ikä tekee tehtävänsä tai ehkä, kun oli kuitenkin puhdas omatunto niin siksi ei hävettänyt.

Mutta nytpä tiedän, että ostaessani mobiililla matkustuslippua, niin pitää tarkastaa, että lippumaksu on mennyt perille, eikä Whatsappailla kamujen kanssa samaan aikaan ja miettiä muita asioita.  Lipun kyllä olin maksavinani eli painoin maksa, mutta ilmeisesti nettiyhteys on  katkennut ja osto ei onnistunut. Kuten mieheni kanssa kuitenkin totesimme, matkustin ilman lippua, joten tarkastusmaksu kuitenkin, ehkei nyt ollut ansaittu, mutta aiheellinen. 

Lisäksi tarkastajan empaattisuus hävitti ainakin henkisesti puolet 80e summasta, koska hän oli niin niin kovin pahoillaan. Ymmärsi kyllä, että meikäläisellä oli käynyt virhe. Lisäksi hän tarkisti, tosin en ymmärrä miksi, kun sakon kuitenkin lätkäisi, että olin maksanut lipun menomatkalla. Miksi olisin maksanut muutamaa tuntia ennen sitäkään, jos olisin pummilla matkustaja. Tai ehkä hän olisi länttäissyt sitten kaksi sakkoa, hih mene ja tiedä. 

Tarkastaja vielä huikkasi, kun poistuin metron ovesta, että hän on todella pahoillaan. Ei ole kivaa heidänkään työ ja varsinkin, jos oivaltaa, että tällä matkustajalla on käynyt lipun kanssa vain inhimillinen virhe ja joutuu tekemään vain omaa työtään. 

Aiempia parkkisakkoja olen saanut elämäni aikana kolme. Yhtäkään liikennerikesakkoa ymv. en ole ikinä saanut.  Ensimmäisen parkkisakon sain, kun menin apteekkiin hakemaan lapselleni sydänlääkettä ja autoa sai pitää parkkipaikalla sen 15-minuuttia ja vauva ja taapero tietenkin mukana. Aikaa vierähti apteekissa kauemmin, koska olin unettomien öiden vuoksi niin totaalisen ”Kikka Vaarana” ja annoin farmaseutille väärän reseptin ja sitä alettiin selvittämään ja jonotin apteekkiin vielä väärällä eli vanhalla jonotuslapulla. Jostain kummasta senkin olin saanut hamuiltuani jossain käänteitten säädöissä ja oma vuoroni oli mennyt jo ajat sitten ja vanha lappu antoi jotain ihan vääriä jonotuslukemia. 

Toisen parkkisakon sainkin sitten Matkahuollon pihalla, käydessäni vessassa ja minulla oli näyttää parkkipirkolle Matkahuollon kuitti, mutta sekään ei riittänyt. Sakko tuli ja käski valittamaan. Kun valitin, vastaus oli ”olemme kuunnelleet tässä asiassa pysäköinninvalvojaa”  ja hänen sanaa uskottiin ohi oman kirjallisen todisteen. Sanoisinko, että aikamoinen keissi oli tuo. Kuitissani oli vielä parkkisakon kanssa n. 4-minuutin väli asioimisestani Matkahuollossa ja sakon antamisesta. Jihhuu. Tämä on ainoa sakko, joka vieläkin harmittaa

Kolmas parkkisakko tulikin Porvoon Bio Rexin leffateatterin edessä ja ansaitusti, koska en ollut huomannut, että olikin uusi vain moottoripyörille pysäköintikyltti. Sakot sai koko rivillinen autoja. Nyt on talvella ollut jännä katsoa valtavaa parkkiviivaa tyhjänä niistä moottoripyöristä. 

Mutta siis näin, inhimillisiä mokia ja yksi hieman epäinhimillisempi. Toivottavasti jäävät tähän ja tärkein oppi itselle on ollut kaikkien noiden inhimillisten erehdysten sakkojen suhteen, että kannattaa olla tarkkaavaisempi. Ei olettaa vanhaa tietoa, katsoa onko lippu mennyt perille ja kaikki maamerkit ja pienellä präntätätyt. Eikä kannata ikinä käydä vessassa. 🙂
Miten siellä, oletteko selvinneet sakoitta koko elämän taipaleen? Toki jos ei esimerkiksi joka päivä liiku autolla, niin parkkisakkoja on helpompi välttää tai jos ei joka päivä liiku yleisillä, niin sitten taas tarkastusmaksuja on helpompi välttää. Mutta epäonni ja ajatukset muualla, saattaa käydä kaikille joskus. Oman päiväni on oikeastaan vaan pilannut tuo Matkahuolto sakkokeissi, etenkin kun parkkipirkko ei ollut yhtään niin hempeä, kuin tuo HKL:n tarkastaja. Sakkokokemuksessakin voi inhimillisellä empaattisuudella olla suuri merkitys.Ymmärrän kyllä työn luonteen, että saavat paljon kökköä niskaan ja itsesuojelukin tulee jo päälle. Mutta kyllä siltikin tuntui paremmalta saada jopa isompi maksulappu kouraan, kun tarkastaja oli niin hitsin inhimillinen. <3

Miten siellä, onko tullut ikinä sakkoja, parkkimaksuja, tarkastusmaksuja, kehtaatko tunnustaa? Tai mentyä joskus ääritilanteessa vaikka pummilla? Nyt on mahdollisuus päästä tarkastusmaksu/sakko/parkkimaksutraumoista eroon, purkamalla sydäntään kommenttikenttään. 

Iloa upealle ja aurinkoiselle maanantaille. <3


42 thoughts on “Elämäni sakkolaput”

 • Olen saanut yhden tarkastusmaksun, koska matkustin mieheni kortilla. Oli aiheesta, vaikka esitin, että olisi vahinko 🙂
  Onneksi on vain vähän sattunut mokia ja isoilta sakoilta olen välttynyt.
  Ihanaa viikkoa sinulle Tiia ❤️

 • Olen kerran saanut 40€ parkkisakot, kun oletin että autossa ei olisi parkkikiekkoa ja se olisi pitänyt olla. (Parkkikiekko olikin sitten autonoventaskussa)
  Riepoi kyllä maksaa, oli samaan aikaan olin poliisilaitoksella kuulusteluissa kun sakko tuli.

  • Eihhh eikä parane myöhästyi poliisikuulustelusta! Mikä tuuri ja sitten se kiekko siellä vielä oli. Tuo on kyllä niitä tilanteita, jotka kaihertaa. Ne kiekot muuten menevät välillä heh milloin minnekin.

   Kivaa viikon jatkoa Nicola <3

 • Kesällä viimeksi sain tarkastusmaksun kun kiireessä lähdin töihin ja nappasin pöydältä kortin sen kummemmin katsomatta ja sepä olikin tyttäreni. Silloinkin oli ihana tarkastaja, joka totesi, että "kyllä rouva on kaunis ja nuorekas,mutta tuskin sentään syntynyt vuonna 1999". Oih sitä punoituksen määrää kun tajusin mokani. Loppujen lopuksi sain tarkastusmaksun kumottua kun kävin näyttämässä oman voimassaolevan korttini tstolla. Näin ihana tarkastaja ohjeisti tekemään, koska kortilleni oli ladattu aikaa ja se oli voimassa, joten olin tosiasiassa maksanut matkoistani vaikka kortti kotona nököttikin 🙂

  Minna

  • Minna ja voi eih, tilanne ollut varmaan hetken kiusallinen ja onneksi armo kävi oikeudesta. Omaa turha edes yrittää kumota, kun eihän minulla sitä lippua ollut, ei se aie maksamisesta riitä.

   Niinpä tarkastajat on tosi kivoja, ainakin minun oli ja se ehkä pelastikin siltä kauhealta kokemukselta.

   Ihanaa päivää Minna <3

 • Edellis joulunalla sain sakot, kun ajoin poliisin ohi luuri korvalla. Poliisit pysäyttivät ja tiedustelivat kuulumisia. Tokaisin heti että ajoin juuri luuri korvalla teidän ohitse ja hieman myös hymyilytti minua. Poliisien mielestä tämä ei ollut yhtään hauskaa, vaan rangaistava rikos. 🙂 Eli, rikollinen tässä nyt kirjoittelee. No, joululahjaksi sain kuulokkeita joka käsilaukkuun ja useammassa värissä. Enpä ole sen koommin luuri korvalla ajellut vaan aina laitan napit korville. Ei tätäkään voinut kiistää, väärin kun olin toiminut.
  Joo, mutta toi sun juttu. Itselleni voisi käydä samanmoisesti, aina useampi juttu tekeillä. 😉 Jos nyt näistä virheistä oppisimme, eikä tämänkoommin sakkoja saataisi.
  Mukavaa viikkoa! <3

  • Juu tähän rikokseen sortuu niin moni, ettei poliisilla ole edes resursseja torjua. Hyvä, että sait napit, niin onhan se paljon mukavampaa ja helpompaa puhua näin ja vältyt jatkossa sakoilta. Mutta myönnän, samaan olen sortunut, kuin sinä eli toinen rikollinen täällä. Mutta hei kaikesta oppii. <3

   Ihanaa viikkoa Kaisa <3

 • Harmi homma tuo sinun sakkosi!
  Juu, täällä on parit parkkisakot maksettu.
  Ensimmäinen "ihana" ylläri oli kerran ostosreissulta ystävän kanssa palailtuamme ikkunassa. Juuri autolle kävellessämme puhuttiin, että tehtiinpäs hyviä alelöytöjä. No, innostus sitten kyllä aika nopsaan hävisi, kun tuon lapun tuulilasissa näin. Tämä tapahtui, joskus vielä markka-aikaa elettäessä. Kyllä harmitti!
  Toisen sakon sain, kun menin kaupunissamme avattuun uuteen tarjoustaloon ja parkkihalli oli jo niin täynnä autoja, että ajoin sitten auton läheisen liikekeskuksen parkkipaikalle, kun en halliin mahtunut. Kivoja ostoksia löysin uudesta kaupastamme, mutta kun palasin autolle niin parkkipirkko oli sakkoa raapustamassa autoni ikkunaan. Argg… ei auttanut selittely, kun oli tarjoustalon kassi kädessä. Kiltisti maksoin tämänkin laskun. Oma moka! Tästäkin on aikaa useampi vuosi. Sen jälkeen olen yrittänyt aina muistaa laittaa kiekon,mutta joskus se unohtuu ja sitten hiljaa hiivin autolle ja varovasti kurkkaan onko minua taas muistettu tuolla ikävällä yllätyksellä.
  Aurinkoa viikkoosi Tiia! <3

  • Oli se aika harmillista, mutta mietin jälkikäteen, että tuo olisi tapahtunut kuitenkin jonain päivänä, kun en ollut ajatellut, että maksamisen jälkeen pitää sitä ruutua vielä tuijotella. Kyllä nyt eilenkin kun maksoin metrolipun, niin ruutu tosiaan sanoo, että tarkista lipun saanti ja mahdollinen joku virhehäiriö. Eilen muuten yritin lapsille ostaa lippuja automaatista ja sinne ei käynyt kortti, oli joku häiriö ja jos ei ole käteistä, niin mitä sitten tehdä ja mitä sitten tehdä jos häiriö tulee samaan aikaan kännykkään? Onneksi eilen oli juuri kolikoita, että sain lasten liput maksettua. Hämmästelin samalla miten metrolippu automaatissa aikuiselta maksaa 2,90 ja mobiililla 2,20. Että kaikenlaista, ei ole täydellinen ja aukoton tosiaan tämä nykyaika.

   Juu ei siinä kohden oikein ostokset lämmitä, kun sakkolappu on ikkunassa, eikä varsinkaan lämmitä aleprossat. Näitä sattuu kaikille ja halusin oikein itsellenikin kirjoittaa tämän postauksen, että nyt on mennyt sellainen 230e sakkoihin, että olisiko se nyt tässä.

   Ihanaa viikkoa Sari <3

 • Parkkisakot sain työpaikan edessä purkaessani autosta tavaraa. Lähin vapaa parkkipaikka olisi ollut luultavasti monen sadan metrin päässä kunhan olisin sellaisen löytänyt, enkä sieltä lähtenyt raahaamaan monen kymmenen kilon laukkuja. Kollega kertoi, että ikkunan läpi kuulemma pystyi lukemaan huulilta hyvin kaikki sadatteluni kun istui autoon… Yhdet sakot sain myös Tallinnassa asiakkaan pihassa kun sinne oli tulltu uusi parkkisysteemi ja kävin sisällä kysymässä miten maksetaan. Onneksi asiakas sai peruttua sakot puolestani.

  • Tuo on kyllä aika paha tilanne, jos ei saa auton kamojakaan purkaa, että sakko räpsähtää, sillä kanna niitä siinä sitten. Aika ikävää ja sanoisin, että epäinhimillistä. Minun mielestä näissä sakottamistilanteissakin pitäisi olla joku inhimillisyyslauseke. Mistä sen rajan vetaa, no sen voisi jokaisen sydän kertoa vaikka, kuulostaa naivilta, mutta oikeasti.

   Onneksi asiakas sai purettu sakkosi jälkimmäisessä tapauksessa.

   Ihanaa päivää Tuuli <3

 • Onneksi olkoon tulemaan seuran jäseneksi. Minä saan sakkolappuja kolmisen keraa vuodessa. Olen siis vanha tekijä ja osaan tämän homman. Kiva että poliisisetä oli mukava ja ymmärtäväinen. Minä jouduin sairaakaan sappi- ja haimatulehdukden vuoksi. Vatsa on kuin tulessa. Synnytyskivutkin ovat iisimmät. Morfiinia. Morfiinihumala. Tulee varmatsi paljon kirjoitusvirhetä. Bloggaamista jatkan hamaan hautaan saakka. Ei riippuvaisuuttani edes vakavat saitaudet saa loppumaan.

 • Juuri on maksussa 100€ rikesakko, mikä naurattaa ja samalla harmittaa. Kävin kylällä kaupassa ja näin, et on paljon poliisiautoja. Soitin miehelle ja sanoin, et jos liikut täällä, niin huomioi poliisit. Lopetin puhelun ja käännyin seuraabasta risteyksestä, niin hetihän oli vastassa poliisit ja pysäyttivät. Kyttäsivät jalkautuneena puhelimeen puhumista.😊

  • Voi ei mikä juttu. hauska tarina kyllä paitsi että se sakko ei ole hauska. kiitos kun kerroit ja ihanaa viikon jatkoa😘

 • Parkkisakko on tullut tutuksi, mutta tarkistusmaksua en ole koskaan saanut, vaikka rapiat 30 vuotta käytin Hesan julkisia.. Äskettäin sain kirjeen poliisilta, olin ajanut 40 rajoitusalueella 43 ja osunut liikuteltavaan kameraan. Sakkoa ei tullut, mutta kehotettiin tarkkailemaan nopeutta 🙂 Kiva kuulla, että tarkastaja jaksoi olla empaattinen, sillä he joutuvat varmasti nielemään kaikenlaista asiakaspalautetta.

  • On inhaa, kun kamera välähtää, mutta onneksi ei tullut sitten kun huomautus sinulle. 😘

   Niin vaikka antaa ikävän sakon, niin voihan siinä tilanteessa olla kuitenkin mukava eli mukavasti keskustella jos se sakotettavakaan ei räyhää. oikein ihanaa viikon jatkoa sinulle😘

 • Sä olit niin tuoksuhuumassa, ettei siinä ihan muistanut tarkistaa viestin perille menoa. 😉 En ole saanut koskaan sakkoja, ainoastaan poliiseilta sormenheristykset autosta kun kävelin punaisia päin, kyllä tunnustan syntini, että tein aivan tietoisesti. 😀

  • Hih ihana syntinen siellä ja kyllä olin ihan sekaisin niistä tuoksuista, leijailin jossain pilvissä. Ihanaa kun leijailtiin yhdessä. oikein mukavaa päivää Jonna😘

 • Äh, sakot on aina hanurista 🙁 Minä olen elämässäni saanut vain yhden parkkisakon, se tuli viime kesänä Kreikassa mönkijällä!!! Eli kaikki on mahdollista 😀

 • Parkkisakkoja on muutama tullut. Minkäs teet, tekevälle sattuu. Tuo yksi sakkosi ei ihan reilulta tunnu ja ei ihme, että harmittaa.

 • Miksi pitäisi hävetä, jos teko on tahaton? Veikkaan hyvää omaatuntoa häpeän puuttumisen syyksi. Kerran sain Lahdessa pysäköintivirhemaksun, vaikka minulla oli lappu, eikä aika ollut umpeutunut. Kun valitin siitä se poistettiin, mutta samalla tuli neuvo pestä auton tuulilasi 😉 Ylinopeussakot olen myös pari kertaa saanut.

  • Ei pidäkään hävetä, mutta tietenkin metrossa, ruuhkametrossa vielä tuijoteltiin aika paljon mutta en hävennyt siltikään.

   Ihanaa päivää 😘

 • Itse yritän ain aostaa jo etukäteen kotona liput, jotta voin varmistaa, että varmasti olen sen maksanut 🙂 Yhdet parkkisakot joskus ja parikertaa olen päässyt valokuvaan, mutta niistä ei mitään ole kuulunut. Mies sanoo, että jos edellä on mennyt uato, niin ovat kuvanneet sen. No jokakerta se välähdys säikäyttää yhtä paljon 😀

  Tsemppiä viikkoosi <3

  • Metrolippua ei kyllä kotoa voi ostaa, että se on tunnin voimassa ja on puoli tuntia matkaa metroasemalle ja niin edelleen. Elikkä se pitää ostaa juuri ennen sinne matkalaiturille menoa. Siinä on aika tarkat säännöt.

   Ihanaa viikon jatkoa Satu😘

 • Voi rähmä 🙁 Harmillista, että tuli tuollainen tekninen vika.

  Minä olen välttynyt tarkastusmaksuilta toistaiseksi. Muutamat parkkisakot on tullut kuitattua. Yhdet jopa työpaikan parkkitalosta. Ne olisi saanut vänkäämisellä kumottua, koska myöhemmin parkkitalon omistaja joutui merkkaamaan jokaisen paikan erikseen, jotka eivät ole työnantajani käytössä.

  • Aina ei jaksa tosiaan vängätä ja jos lopputulos ei sitten ole edes toivottu, niin on aika rasittavaa, että tuli käytettyä niin paljon aikaa siihen vääntämiseen. Kun on maksettu on myös unohdettu ja sitten taas elämä jatkuu. ihanaa päivänjatkoa😘

 • Kylläpä oli harmillinen sattuma tuo ensimmäinen.
  Olen saanut kerran sakkoja, kun kolaroin toisen auton kanssa. Kukaan ei loukkaantunut pahasti, onneksi. Minä tulin oikealta, joten minulla oli etuajo-oikeus, mutta vastapuoli väitti että olin liiaksi vasemmalla kun vasemmalle olin kääntymässä, eikä hän tästä syystä nähnyt tuloani. Uskokoon ken tahtoo, mutta kyllä silloin harmitti. Hänellä oli kaiken lisäksi pikkulapsi kyydissä ilman mitään turvavöitä tai -istuimia ja näin ettei lapsella tosiaan ollut turvavyötä, mutta oikeuden pöytäkirjoissa nainen väitti vöiden olleen käytössä ja että lapsi oli saanut jonkinlaisia traumoja kun kolaroimme hänen mielestään virheellisen ajotapani vuoksi. No, hänellä oli paikkakunnan kuuluisin tuomari puolellaan ja tämä onnistui saamaan minut melkeinpä yksistään syylliseksi. Oikeuden päätös oli mielestäni vähintäänkin virheellinen, mutta siihen oli tyytyminen ja sakot maksettava. Hän sai myös maksettavaa, onneksi 🙂

  • Tämä sinun kokema ei ollut kyllä kiva, jäi tuosta aika paha mieli varmasti. En oikein ymmärrä, mielestä on Niin kurjaa että toinen valehtelee ja sitten siitä tuli sinullekin sakot. Miten tällainen ihminen elää itsensä kanssa. Se oli selvästi hänen syy piste ja lapsikaan ei ollut turvavöissä. Ei en tykännyt tosi kurja juttu sinulle Kristiina.

   Mukavaa viikon jatkoa 😘

 • Jaiks..voi harmi tosiaan että kävi tuollainen lapsus:( En ole itse kyllä enää laskuissa montako kertaa olen tutkakameraan väläyttänyt elämäni aikana..yhtenä päivänä "jouduin" x5 hymyilemään samalle kameralle..kyllä mietin kukahan reppana niitäkin kuvia joutuu purkamaan:) Parkkisakkoja en kyllä muista saaneeni koskaan..kop kop perään:) Mukavaa alkanutta viikkoa ja tuokoon se mukanaan vaan kivoja juttuja♥

  • 5 kertaa, eikö siitä mene kortti hyllylle? Eikö 3x tai tulee ainakin sakko tai miten se on?Voi ihana Sinä. 💖kivaa viikonjatkoa😘

 • Mulla on käynyt kaksi kertaa silloin aikoinani Helsingissä asuessani, että kuljin ratikassa pummilla ja molemmat kerrat oli ihan aitoja vahinkoja. En nyt muista, miten olin sössinyt, mutta molemmilla kerroilla olin myös ihan aidosti kauhuissani jäädessäni kiinni (koska mun mielestä pummilla matkustaminen ei ole koskaan oikein). Ja voitko uskoa, että molemmilla kerroilla mun kohdalle sattui tarkastaja, joka päästi mut kuin koira veräjästä, eikä kirjoittanut sakkoja! Toinen vielä antoi mun jatkaa matkaa, vaikka mulla ei ollut yhtään käteistä mukana kertalipun maksamista varten! Uskomattoman humaaneja tyyppejä, pakko sanoa.

  Muutama parkkisakko kyllä on tullut ja ihan omista mokista nekin ovat johtuneet. Maksoin ihan kiltisti, koska mitään hyvää selitystä mulla ei ollut. Ja yksi ylinopeussakko, joka kyllä harmittaa vieläkin, koska en ikinä aja tietoisesti liian kovaa ja tuo oli 40 alueella ihan tyhmä ajatusmoka, ajoin viittäkymppiä. Silloin kyllä kirosin ja kovaa, varsinkin kun se tuli just ennen yhtä ulkomaanreissua ja meni sitten matkakassasta sekin sakko.

  Kivaa viikkoa sulle Tiia <3

  • Niin kyllä tarkastaja varmasti voi käyttää omaa harkintaa, jotenkin minullekin tuli tunne kun oma Tarkastaja oli niin pahoillaan ja tarkisti vielä sen menolipun, että olin maksanut, että hän mietti hetken, mutta se paine siinä ruuhkametrossa antaa sakot minulle anteeksi oli liian kova rasti, mutta mielestäni se kertoo taas siitä että heillä on myös valtaa, jos voi joskus antaa anteeksi aivan ilmeisen asian.

   Pientaloalueet on pahoja ja Helsingin keskustassa on sellainen alue missä saa ajaa vain 30 km tunnissa, niin se on sellainen vaikea paikka et siinä saattaa välähtää.

   Ihanaa viikonjatkoa Emma 😘

 • Harmitus on suuri, kun sakkolappu pärähtää. Varmaan parit sakot ylinopeudesta tullut ja yksi jopa melkein kotiovella. Kun jouduin poliisiautoon kuulusteltavaksi päästin ensimmäisenä kirosanan (hui kun olin tuhma). Mutta onneksi siitä ei sakotettu ja poliisi kysyikin, että haluanko kiistää ylinopeuden. Kysyin, että muuttaisiko se sakon mitättömäksi, mutta ei kuulemma. Niin nöyrryin sitten maksamaan sakon. No pummilla en oo yrittäny ☺

  Mukavaa tiistaipäivää Sinulle Tiia ♥*-*♫*-*♥

  • Taitaa tuo kiistäminen olla pelkkä muodollisuus, niin kannattaa se maksaa ettei lähde oikeuden rattaisiin pörräämään, tulee vielä mahdollisesti kalliimmaksi. Vaikea kuvitella sinun kiroilevan.💖 ihanuus. kivaa viikonjatkoa😘

 • En ole saanut sakkoja, koska ei ole ajokorttia, mutta kai ne sakot voisi muutenkin onnistua saamaan. 🙂 Tarkastusmaksutkin olen välttänyt. Toisaalta kuljen päivittäin julkisilla, niin yleensä on joko kausilippu tai arvokortti matkassa.

  Tästä onkin oiva aasinsilta aiheeseen, kun tulin lauantaina teatterista ja olin aikeissa Helsingin päässä istua junanvaunussa loossiin, jossa oli kahdenistuttavat penkit vastatusten. Ihmettelin, miksi yhdellä penkillä oli pipo. Tyttö, joka istui ikkunan vieressä, sanoi, että tässä on varattu paikka ystävälleni, joka tulee Tikkurilasta. Näki ilmeisesti epäuskoisen ilmeeni. Jatkoi selittämällä, että hänellä on lippukin ostettuna. Katsoin tyttöä ja sanoin, että niin, kaikillahan ne liput pitäisi olla ostettuna, jos junalla kulkee ja siirryin paikalle, jossa ei ollut pipovarausta. Tikkurilasta hyppäsi tytön ystävä junaan. Samoin tuli konduktöörit tarkastamaan lippuja. Siihen tämä lipun ostanut tyttö alkoi selittää jotain legendaa, että oli heittänyt leimatun lipun roskikseen. Oikeasti en tiedä, oliko tytöllä lippua vai mitä tapahtui. Sinne junaan tytöt joka tapauksessa jäivät istumaan, kun itse jäin Keravalla pois junasta. Sen kyllä uskon, että joku voisikin heittää ajatuksissaan leimatun lipun roskikseen. Minulle esimerkiksi saattaisi hyvinkin käydä niin. Sen sijaan ärsytti pipovaraus aikamoisesti. Pienestä se ärsytys on välillä kiinni.
  Kivaa tiistai-illan jatkoa. <3

  • Mikä tarina ja ärsytys on kyllä pienestä kiinni ja eihän noita paikkoja voi oikeasti pipolla varata, että kyllä oli pokkaa. Taisi muutenkin olla pokkaa tytöllä.
   Olen itse kerran heittänyt laivalipun roskiin menimme Tukholmaan muistaakseni. Ei kun Latviasta Suomeen ja ja ajatuksissani heitin lipun roskiin kun näyttänyt se on menolippu mutta siinä oli myös paluu No löytyy hänen tietenkin tiedoista ja saatiin uusi lippu vaikka tämä oli vuonna 2000 jotain.

   Ihana viikon jatkoa 😘

 • Mulla on ollut melkein kaksi vuotta ajokortti, enkä oo saanut onneksi yhtäkään sakkoa mistään! Pari kertaa on kuitenkin tullut vahingossa ja ihan ajatuksissa ajettua päin punaisia, mutta poliisia ei ole ollut silloin näkyvissä 😀 Nuorempana tosin aiheutin isäpuolelle sakot, kun matkustin etupenkillä ilman turvavyötä 😀

  • Hih voi ei, no turvallisuus edellä ja hienoa ettei sakkoja ole tullut. Toivotaan, että meillä jatkuu samalla lailla hamaan tappiin asti.

   Ihanaa viikonloppua Sofia😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud