Tsiisus mikä uni!

Tsiisus mikä uni!
Unista on hieman tylsä kertoa, sillä miksi toisia kiinnostaisi toisten unet, etenkään kun eiväthän unet ole tavallaan totta. Toisekseen on turha aliarvioida muita, että sitä vaan itse mukamas näkisi hulluja unia, ettei tule sellaista unikilpailua, että minun mielikuvitukseni on vilkkaampi, kuin sinun. Tälläistäkin on kuulkaas sattunut, että oli eräs, jolla oli kuulemma maailman parhaimmat ja jännittävimmät unet. Eiköhän jokainen ajoittain näe todella villejäkin unia, ettei vallan painajaistenkin paremmuudesta tai niiden erinomaisuudesta tarvitse kilpailla. 

Joka tapauksessa näin eilen aamulla unen, joka mielestäni ansaitsee jo tulla kerrotuksi ja ihan jo siksi, koska unessani esiintyi tähtivieras. Lupaan myös kaikille, jotka tätä jaksaa lukea, ettette erästä esinettä koskaan enää katso samoin silmin. 

Mies nousi eilen jo 6:lta ja ajattelin siinä hampaita purren ja sydän läpättäen, ettei enää tule uni ei. Tiedostaen, että herätyskello soi kuitenkin jo klo 7:00, liian vähän aikaa rentoutua enää, sillä herääminenhän on aina pieni shokki. 

Nukahdin kuitenkin ja ehkei olisi pitänyt, sillä yleensä tälläiset pikanukahtamiset tietävät epämääräisiä unia. Näin painostavaa unta, että olimme muuttaneet kerrostaloon ja se painostavuus ei ollut siinä kerrostalossa, asunto oli erinomaisen kiva ja olin uudesta kodista innoissani. 

Oli kuitenkin kova kiire jonnekin Pinkit korkokengät Maijun kanssa ja Eric Claptonin piti kuitenkin tupsahtaa meille siihen samaan syssyyn aamutuimaan. Eric siinä sitten istahti muuten todella upealle ja valtavalle vihreälle Kelim-matolle ja kysyinkin sitten Ericiltä, että maistuisiko aamupala, vaikka oli takapuolta polttava kiire ja Maijun silmät porautuivat katseeseeni, että nyt pitää mennä. Eihän Ericille vaan voi olla tarjoamatta jotain, Eric meni vähän niin kuin Maijun edelle siinä kiperässä tilanteessa. 

Mistään keittiön laatikoista en kuitenkaan löytänyt mitään syötävää tai välineitä joilla aamupalaa laittaa, koska oma mies oli purkanut muuttolaatikot ja aterinlaatikot olivat pullollaan asiapapereita. Tunsin kauhua ettei Clapton lupauksestani huolimatta saa aamupalaa, Maijukin oli jo vihainen ja itse en ollut edes ehtinyt meikata tai kammata hiuksia ja pitäisi jo lähteä liikkeelle. 

No ajattelin, että leukaluomestani kuitenkin nappaisen siinä sojottavan karvan siinä kiireessä ja kun aloin pinseteillä karvaa vetämään, karva jatkui loputtomiin ja sieltä tulikin pulloharja!!!!!!!

Pulloharjaa yritin parhaani mukaan piilotella keittiön tiloihin, siinä  Claptonin vaativien silmien odottaessa aamupalaa ja Maijun syyllistävien ja kiirehtivien silmien odottaessa, että mennäänkö jo?

Miehelle kerroin eilen unesta, niin mies tuumi hymyillen ja aavistuksen lakonisesti, että ”kyllä jotenkin hullu olet, ettei tuo aivan normaalia ole jatkuvasti nähdä tuollaisia unia”. Viittasi varmaan esimerkiksi yhteen pahimpaan painajaiseeni, jossa kävyt kasvoivat säännöllisesti kaulassa. 

No jos mikä on varmaa, niin pulloharjaa en katso enää ikinä samalla tavalla!!!!

Muuten luulen, että tuo Clapton enteili ja edustaa tämän päivän taianomaisia tähtihetkiä. Kirjailija Emelie Schepp sanoi kauniisti meikäläisen kuvasta instan puolella, siis wow ja tänään Tädit menevät katsomaan Hevireissu-leffan ja pääsevät haastattelemaan elokuvan näyttelijöitä, tupla wow ja tupla iiks. Kannattaa muuten lukea Emelie Scheppin kirjat, todella jännittäviä ja oma mieskin tykkäsi ihan simona. 

Mitä tästä unesta sitten opimme, kaikki  on aina miehen vika, Maijukin voi olla joskus vihainen, vaikka ei oikeasti ole, elämä on niin ihmeellistä, ettei koskaan tiedä kuka pumpsahtaa kylään, uusi Kelim-matto kyllä pitäisi saada, ehkä vanhuuspäivät stadissa kerrostalossa ja ehkä se luomi tulisi poistattaa, ettei unissa enää kummittelisi pulloharjat ja häpeän tunteet ovat edelleen vahvana minussa. Ajatelkaapa, jos siinä unessa olisikin yhdessä Ericin ja Maijun kanssa ihasteltu ja päivitelty, että wow mikä pulloharja!


32 thoughts on “Tsiisus mikä uni!”

 • Anteeksi nyt, mutta painajaisesi nauratti minua. Onko tässä ajassa jotain erikoista, sillä olet jo kolmas henkilö, jonka tiedän nähneen painajaista lähiaikoina? Itsekin näin viime yönä ikävää unta. Kaikkea hyvää tuleviin kohtaamisiin ja tapahtumiin.

 • Ai kauhistus, meinasin purskauttaa cappuccinot näytölle kun unestasi luin. Tämä kuuluu samaan kategoriaan uneni kanssa, jossa entinen luokkakaverini halusi jahdata minua ja hakata päätäni kalalla 🙂
  Leppoisaa ja ihanaa tähtipäivää Tiia <3

 • Mä en kestä, pulloharja 😀 Siis mä nauraa hekotan täällä näille sun unillesi, sulla jos jollain ne on kyllä hauskoja 😀
  Ihanaa leffaa teille ja nautinnollista päivää teille ihanat <3

 • Hassua kinata unien hulluuden asteesta. Kaikkihan ne vähän hulluja ovat. Minä harrastan freudilaista ja jungilaista unien tulkintaa. Mutta en aio missään tapauksessa alkaa tulkita untasi. Se olisi moraalisesti väärin. Olen neljättä päivää sairaalassa sappi- ja haimatulehduksen takia. Vatsakivut on hirveät. Saan niihin morfiinia. Joten kirjoitan morfiinipöllyssä. Kirjoitusvirheitä varmasti tulee. Ajatus karkailee.

  • Apua no Osaan kyllä itsekin hieman tulkita tätä unta tähän liittyy monenlaiset paineet ja yksi luomi ällötys. Toivottavasti paranet siellä pian Halirutistus😘

 • Hyvänen aika mikä uni:)) Minä vaan mietin että tuossa olisi Äiteen unikirjakin jo kovilla kun selitystä etsisi:) Joskus unet on kyllä niin tosia, että aamulla pitää ihan tokkurassa miettiä onko ne totta vai ei…ja onhan niitäkin unia kun ei millään malttaisi herätä "Vielä viisi minuuttia..please:)" Kaunista talvipäivää♥

  • Löytyyköhän unikirjasta sana pulloharja 😂

   Tänä aamuna näin hyvän unen, että meille tuli pieni kissanpentu. ihanaa viikon jatkoa😘

 • Piti ihan googlata että elääkö Claptonin Erkki vielä, mutta ei ollutkaan sitten enkelivieras, ihan hengissä näyttää olevan! Unimaailma on kyllä melkoinen ja unella on suuri merkitys siinä miten se päivä käynnistyy. Viime yönä niinä harvoina unen hetkinä (sairas lapsi kainalossa) olin jo lomalla ja kun jo etukäteen pelkään liskoja, niin hotellihuoneemme siinä unessa tai seinällä olevan taulun takaosa oli niitä täynnä. Antti yritti tömistellä ja häätää niitä pois, mutta olivat liimautuneet paikoilleen. Apuah, nyt jo vapina päällä, sillä minulla on ihan hirveä lisko- ja käärmekammo, hämähäkkejä saa juosta vaikka nyrkinkokoisia, mutta matelijat! Kaikesta huolimatta ihanaa päivää!

  • Toivottavasti siellä pikkuinen pian paranee ja voi kamala oikeasti siis liskot ja käärmeet. No en pelkää liskoja, mutta käärmeitä ihan yli kaiken, ymmärrän tuskasi. Toivottavasti ette törmää lomalla yhteenkään. ihanaa viikon jatkoa😘

 • Hah sun unet kuulostaa ihan mun miehen unilta, nauraa hekottelen niitä kun kertoilee.

  Tää on meissä ihan erilaista, sillä mä en oikeasti nää oikeastaan koskaan mitään "korkealiitoista" unta, luulen, että ole liian jotenkin realisti ja jalat maassa tyyppi, en ole ikinä ollut mikään ihminen esim. joka katsois scifi-leffoja, lukisi Harry Potterin tai Taru Sormusten Herrasta kaltaisi kirjoja tai fantasiaa. Ne menee itseltä yli johtuen juuri tästä mun hyvin huonosta mielikuvituksesta ja realiteetteihin ehkä liikaakin nojaavasta ajatusmaailma. Ne eivät tempaansa mua mukaansa, koska alan pohtimaan liiaksi, että pöh. eihän noin voi oikeasti tapahtua. 😀 Omat unet ovatkin usein siitä pelottavia, koska ne ovat todella todentuntuisia, kaikki mitä niissä tapahtuu voisi tapahtua oikeasti.

  Ihanaa päivää Tiia. <3

  • Tää onkin meissä ihan erilaista koska oma mies aina sanoo, että ei tiedä ketään kenellä olisi jalat niin maan pinnalla, kuin meikäläisellä Eli se on meissä samaa sun kanssa. Mutta silti fantasiakirjat ym. on kaikki kaikessa elikä tavallaan haluan säilyttää sen lapsenomaisuuden ja seikkailla mielikuvituksessani. Tietenkin katson paljon kaikkia ihan pimeitä ohjelmia ja luen kirjoja niin nekin vaikuttaa alitajuisesti. Mutta jos katsoisin niitä murhasarja, mitä katsot niin nekin vaikuttaisi uniin.

   Hui aika pelottavaa nähdä liian realistisia painajaisia, koska ne voisi toteutua. Hui. Ihanaa päivää Jonna😘

 • Oi, mikä uni! Jännää miten toiset näkevätkään niin paljon vauhdikkaampia/tapahtumarikkampia unia. Itse näen toisinaan painajaisia mihin herään, tosin en muista niistä juurikaan mitään herätessäni. Ja, näihin painajaisiin on yleensä jokin selitys, stressi jne.
  Aurinkoista tiistaita! <3

  • Stressi ja paine monesti tekee painajaisia. Itse olen aika herkkä ottamaan painetta asioista joista ei pitäisi. Ihanaa päivää😘

 • Voi kiesus sun unia…repesin kyllä viimeistään tässä kohtaa: kävyt kasvoivat säännöllisesti kaulassa.

  😀 😀

 • Ei vitsi mikä uni!! Päivän parhaat naurut =D Kiitos niistä, ja hyvää päivän jatkoa =) Terkuin Sari

 • Hitsi näitä sun unia!!!! JOku pääntutkija voisi tehdä ehkä jotain päättelyitä niistä, ellei ne ole sillekin liian 'moninaisia' ;D
  Sa vaan olet niin ihana. Mieluumin tuollaisia kuin painajaisia, joissa omille lapsille tapahtuu kamalia nimimerk. hikipäässä kauhusta heränneenä :/

  Ihanaa viikonjatkoa!

  • Ne on pahimpia painajaisia, että lapsille tapahtuu jotain niitä on ihan hirveä katsoa. kiitos niin paljon Satu. kivaa päivänjatkoa😘

 • Melkoinen uni 😀 Itse olen joskus nähnyt unta, että puristin finnin ja sieltä tulikin ihan mielettömän iso toukka 😀 Olisi kyllä tarvittu pulloharjaa jolla kumauttaa mokomaa elikkoa (oli siis varmaan metrin mittainen) 😀 Ihanaa päivää Siulle <3

 • Mies ihmetteli että mitä mä hekottelen, kun luin sun unestasi. Tosi hauska. Minä näen unia enemmänb, kun olen stressaantunut ja joku projekti on päällä. Kuten talon rakentaminen. Silloin uneksin ja touhusin öisinkin niin, ettei mieskään meinannut saada nukuttua! Onneksi ne eivät ole mitään kauhupainajaisia, ihan höpsöjä vaan.

  • Ihan mahtavaa, että nauratti ja onhan tuo pulloharja aika absurdi.

   Totta jps on paljon stressiä ja touhua niin sitä jatkaa tehden yölläkin ja yölläkään ei tavallaan oikein lepää. ihanaa viikon jatkoa😘

 • Moi, sulla on hyvät jutut ja nautin blogisi lukemisesta, Jos ihan pienen toiveen saisi heittää, pidän varsin loukkaavana tässäkin jutussa olevaa aloitusanaa, joka viittaa Jeesukseen. Se on samanlaista altyyliä kuin naisen sukuelimen käyttö. Muuten kiva blogi mutta kielenkäytöltään hieman loukkaava.

  • Hei kiitos positiivisella tavalla annetusta palautteesta. Käytän parempaa harkintaa ensikerralla, sillä kenenkään uskontoa ei ollut tarkoitus loukata, vaan käyttää urbaania slangia "jessus sentään", joka todellakin on johdannainen Jeesus sanasta.

   Mukavaa kevään odotusta 🙂

 • Kyllähän sitä näkee vaikka millaisia unia …meillä ehkä kuitenkin mies on erikoistunut näihin tämän tyyppisiin uniin 😊
  Nauroin ääneen lukiessani unestasi- ja nyt nauru pääsee aina nähdessäni tiskipöydällä olevan pulloharjan ❤
  Kiitos mitä ilmeisimmin pitkäaikaisesta ilon aiheesta arjen keskellä ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud