Kurre ja kultainennoutaja

Kurre ja kultainennoutaja
Lauantaina oli jo sinänsä ihmeellinen eläinten kohtaaminen, että sisilisko hillui meidän olohuoneen lattialla. Eilen kuitenkin katselin sohvalta oravaa silmiin ja samalla alkoi hirmuinen härdelli, kun pieni kurreraukka pinkosi tyttären huoneeseen ja Samu perässä. Kamala minä otin kameran esiin ja hetken kuvasin kyseistä episodia, enkä arvannut ennen kameraan tarttumista, että Samu on noin innokas pienestä kurresta ja teki niin kovin tuttavuutta. 

Kaiken kaikkiaan 4-tuntia kesti, että saatiin orava ulos, sillä  toinen meni piiloon ja oli siellä hipihiljaa varmaan Samusta niin säikähtäneenä. Itsellä oli huoli, ettei kissat nappaa ja haukkaa poloista suihinsa ja kissat laitettiinkin makkariin ja Samu toiseen makkariin. Voi sitä Samun itkua ja kissojen oven raavintaa. 

Tytär kysyi biologian opettajalta koulussa neuvoi, kun äiti tietenkin tyttärelleen whatsappaili, että ”kurre on sitten sun huoneessa”. Kurre tuli kääriä pyyhkeeseen ja viedä ulos. Ihan helppoa tämä ei ollut, mutta tytär sai kurren tunnin jälkeen pyyhkeen sisään ja vapautettua järkyttyneen pikkupoloisen. Pahinta kurrelle oli varmaan liian ystävällinen Samu, jolle minäkin karjaisin aika lujaa, että ”jättäisi kurren rauhaan”.

Minkälaisia eläinkohtaamisia teillä on ollut, onko tullut sisätiloihin erilaisia eläinkunnan jäseniä? Täällä pelkään, että seuraava eläinkohtaaminen onkin sitten käärme, kurren ja sisiliskon jälkeen.

Upeaa ja aurinkoista tiistaita ja ohessa vielä pieni video armottomasta härdellistä eli Kurren ja kultaisennoutajan kohtaaminen ihan nenuetäisyydeltä. 


59 thoughts on “Kurre ja kultainennoutaja”

 • Oi kun kiva kaveri Samulla! Harmi kun Osku ja Mickey ette päässeet leikkimään kurrella! – kissat Pepsi ja Max

  Ps. Olet kunnon lemmikkibloggaaja, kun kuvaat ensin ja toimit sitten 😁

  • Osku ja Mickey joutuivat oven taakse suljetuiksi, olisi päässyt kurrelta henki. Sekään poikia harmitti ja erityisesti Osku vietti kurren jättämien tuoksujen parissa pitkän tovin.

   Oli pakko kuvata,huima tilanne, mutta en osannut odottaa, että Samu on noin tohkeissaan.

   Ihanaa päivää 💛💛

 • Oi, sehän oli ihan poikanen vielä 🐿❤
  Kyllä Samu suhtautui niin nätisti 😍
  Jännä tilanne teillä 😁

 • Voi kurrea! Mökillä viikonloppuna tuli vain kimalaisia sisään, mutta nyt avoimesta parvekkeenovesta yrittää tulla sinitinttejä! Lapsuudenkodissa sisälle tuli kerran lepakko keskellä päivää, oli oikeasti symppis tyyppi, ei yhtään kamala. Se raukka törmäsi ikkunaan ja tippui patterin väliin. Roikkui äidin kellonhihnasta pää alaspäin. Huom, hanskat käteen lepakoiden kanssa, meillä ei tainnut olla.

  • Lepakot on kyllä söpösiä myöskin, on nämä jänniä nämä eläinkohtaamiset ja mahtoi kurre olla järkyttynyt.

   Ihanaa päivää 💛💛

 • 😂😍😄🐿😄😍🤣 Olipas teillä melkoinen episodi. Varmaan oli Kurreparka ihmeissään, että minne sitä tuli eksyttyä. Ja Samu oli varmasti ihmeissään uudesta eläinkamusta 🤗.
  Vauhdikasta viikon jatkoa teille kaikille!
  Terveisin, Johanna

 • Meillä päin on saanut hätistää oravia, jotka tulevat pummimaan ruokaa sisältä (vaikka ei olla koskaan annettu) ja sitten jäniksiä, jotka makaavat pihalla auringossa grillin vieressä, eivätkä suostu väistämään, vaikka tönii kengänkärjellä hieman. Ainokainen pihasiili jäi viime vuonna auton alle, mikä harmitti kovasti. Mutta ihania ovat metsäneläimet 🙂

 • Voi pientä kurrea! Taisi olla vähän vielä poikanen. Onneksi saitte kurren tuvallisesti ulos. Kun luin, että pyyhkeeseen pitäisi kääriä jne, niin tuli heti mieleen, mitä jos pääsee puraisemaan. Oravan puraisuhan tekee ilmeisesti tosi kipeää. Äiti ainakin on kertonut, kun häntä oli pikkutyttönä ollessaan orava puraissut. Hyvä, ettei tullut tällaista tapaturmaa kaiken päälle. Huh.

  Meilläkin on joskus käynyt oravavieras, mutta silloin ei tainnut vielä olla kissaa. Kissa sen sijaan on tuonut pari kertaa elävän hiiren tai myyrän sisälle. Siitäkin saa aikamoisen shown aikaiseksi.

  Aurinkoistta viikkoa <3

  • Sitä juuri mietinkin, että jos kurre pääsee puremaan, mutta tytär opettajan neuvon mukaisesti heitti kurren päälle paksun pyyhkeen ja kietoi kurren ympärille.

   Niin totta tuo, meillekin on eläimet tuoneet vaikka mitä ja kerran päästin Oskun yöllä sisään ja astuin kuolleen rotan päälle, hyi. Se on muuten jännä miten kissojen on niin tärkeää tuoda saalis näytille.

   Ihanaa viikonloppua Mannilainen <3

 • Oravat on niin söpöjä. Kun aikoinaan asuttiin miehen kanssa Kannelmäessä, siellä oli yhdessä puistossa ihan hirveä määrä oravia. Kerran sieltä lähti yksi seuraamaan meitä ja seurasi puolen kilometrin matkan meidän ulko-ovelle asti, olisi tullut perään sisälle, jos olisi päästetty. 😀 Ihmiset ruokki niitä siitä, niin olivat tosi kesyjä.

 • Ette varmaan olisi osanneet ruveta nukkumaan jos ette olisi saaneet oravaa vietyä ulos talosta. Sisiliskoa en myöskään haluaisi sisätiloihin, kun mielessäni näen sen sitten yöllä kävelevän naamani yli. Hui!
  Meillä asustaa sisiliskoperhe kasvihuoneen läheisyydessä. Toivottavasti tyytyvät kasvihuoneeseen jos sisätiloihin haluavat.
  Ihanaa viikon jatkoa sinulle<3

  • Sitä juuri mietittiin, että jos ei saada kurrea ulos, niin ei pysty nukkumaan, koska mitä jos kurre yöllä pomppii pään päältä jne. Hih eli samat pelot meillä½

   Hih toivottavasti teidän pikku perhe siellä viihtyy paremmin ulkona.

   Ihanaa viikonloppua Kristiina <3

 • Samu on sellainen kaikkien ystävä 😀 Voi kurrea. Teillä kävi kurren kanssa kuitenkin tuuri. Kerran kun asuttiin Helsingissä vielä, niin naapurin sisälle meni kurre ja se paskoi oikeasti ihan ympäri kämppää. Se oli kyllä aikamoinen ripulihelvetti 😀
  Leppoisaa ja kurretonta tiistai-iltaa teille <3

  • Hui kauhistus, ei kyllä olla mitään kakkoja löydetty, mutta apua tiedä häntä! Oikeasti, huhhuh! Ei meillä myöskään kakki kyllä haise, hih.

   Ihanaa viikonloppua Outi <3

 • Voi toista pientä! <3
  Samu tuumasi varmaan, että sai uuden kamun! 🙂
  Olen kuullut joskus jostain, että oravat raapivat kovin, jos niitä yrittää ottaa "syliin". Hyvä idea tuo pyyhe saada kaveri turvallisesti ulos.
  Siilejä meillä vierailee takapihalla aina kesäisin, mutta sisään eivät vielä ole onneksi uskaltaneet!
  Lämpöistä viikonjatkoa! <3

  • Juu tätä mietin, että miten saada kurre ulos, jos raapii tai puree ja ties mitä pöpöjä on toisessa. Mutta onneksi hoksaava tytär oli kysynyt opelta neuvoa ja pyyhe avuksi.

   Siilit ovat niin söpöisiä, mutta taitaa meidän kisut pitää siilet loitolla ja kauhean pelottava iso jättiläinen Samu Samppaliini, 😉

   Ihanaa viikonloppua Sari <3

 • Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin! täällä oli viime viikolla vähän surullisempi episodi kun kissa kantoi pupunpoikasen eikä se hoitoyrityksistä huolimatta pikkupupu selvinnyt…:( Vinkkinä kerrottakoon että jos joskus sattuu kohdalle, rusakonpoikia voi ruokkia kissan äidinmaidonvastikkeella.

  • Voi eihh, tuo on juuri ainoa asia, mistä en tykkää kissoissa… 🙁 Olen kerran nähnyt Oskun tappavan oravan ja se oli niin kamalaa…

   Kiitos, että kerroit, jos vaikka meillekin sattuu noin. <3

   Ihanaa viikonloppua Sari <3

 • Voi pikkuista retkeilijää!
  Eräällä tuntemallani rouvalla vieraili orava monta vuotta parvekkeella ihan päivittäin Marie-keksiä "vaatimassa" ja rouvalla oli aina ihan stressi niiden keksien suhteen. Orava kuulemma sätsätti vimmatusti, jos keksiä ei tullut 🙂

  • Hih noh mitäs rouva totutti niin hyville tavoille, hih. Oravat kävivät komentemassa oikein, aika söpöä, mutta on mahtanut Marie keksit maistua kurren suussa hyvältä.

   Ihanaa viikonloppua Marianna <3

 • Orava 😀 Meidän Nipsu raahasi oravaraukkaa sisälle yhtenä päivänä ja oli tosiaa tehnyt siitä selvää…nyyh…Pari päivää sitten sillä oli päästäinen suussa, mutta onneksi ehdimme väliin ja päästäinen ei ehtinyt päästä vielä hengestä… Mahoton kissa… Kivahan nuita eläimiä on ulkona ois katella, ei kukaan niitä sisälle halua 🙁 ja vieläpä kuolleena. Onneksi saitte kurren pihalle. Ei ois illalla uni tullut, jos se ois sisälle jäänyt…Ihanaa hellepäivää Tiia <3

  • Juu kerrran olen astunut kuolleen rotan päälle yöllä kotona, Osku oli asialla. Ei kiva ja aina yritetään pelastaa, jos vaan mahdollisuus on.

   Ihanaa viikonloppua Jaana <3

 • Olipas teillä vilinää.
  Oravat on niin söpöjä. Ennen ne kipittivät sähköjohtoja pitkin meidän kadulla. Nyt on toöpat kaadettu ja johdot maan alla, eikä oravia enää nää.
  Joskus kauan sitten, pikkulintu lensi sisälle. Istui hyllyssä valokuvan päällä ja seinäkellon päällä. Hirvee homma oli saada se ulos.
  >Leena

  • Se on muuten ihan mahdoton homma saada lintu ulos ja ne kun vielä lentävät ikkunoita päin ja tuupertuvat raukat siihen.

   Ihanaa viikonloppua Leena ja kurjaa, kun teidän kurret on kadonneet. <3

 • Meidän naapuriin (vanha lato n 20m meidän kuistilta) muutti supikoiraperhe ja heistä en ole kovin innoissan. Ovat niin kesyjä että kulkevat päivisinkin pihallamme. 🙁 Ja, samalla ovat hätistäneet ihanat oravat ja jänikset pihapiiristämme.
  Ihana ja suloinen vieras teillä käynyt!
  Aurinkoista viikkoa!

  • Supikoirat on aika pahoja ja meidän kisuja ovat purreet peffasta ja siinä oli aikamoinen hoitaminen, koska hirveät onkalot oli kisujen peffassa.

   Ihanaa viikonloppua Kaisa <3

 • Olipas teillä vipinää; orava, koira, kissat. Minä olisin ollut tuollaisessa tilanteessa niin hädissäni, ettei kuvaaminen olisi tullut mieleenkään. Olen erityisherkkä. Onneksi orava pääsi jälleen ulos. Meillä ei ole tullut sisään kuin muutaman kerran pikkulintu. Sellaisenkin pelastaminen vaatii kärsivällisyyttä. Minä melkein itken ja mies toimii. Jos toivomuksia voi esittää, toivoisin kyykäärmeen vierailua. Se on niin kaunis. Kauan sitten maalaistaloissa oli usein kotikäärme. Se oli kesät sisällä lekoisesti. Ja siirrettiin talveksi navetan tunkion lämpöön. Ajateltiin, että käärme suojelee huushollia. Mukavaa päivää sinulle eläinystävien kyläilyjä odotellessa.

  • Täälläkin ollaan erityisherkkiä, mutta rakastan eläimiä, joten tilanne oli mielenkiintoisen surullisen ihana, siis kaikkea. Säälitti orava, mutta sitten toisaalta ihanaa, kun tuli kylään. Taitaa tuo luuri olla jo niin käden jatke, että ihan automaattisesti tuli kuvattua.

   Minulle käärmeen tulo kotiin olisi hiuksia nostattava kauhistus. Käärmeet ovat minustakin tavallaan kauniita ja en halua niille mitään pahaa, mutta pelkään julmetusti, joten pahin pelko olisi käärme yhtäkkiä tossa kotona tai ihan pahin painajainen ahtaanpaikankammoiselle, että haudattaisiin elävältä laatikossa, jossa olisi käärmeitä, nyt hiukset nousee jo pystyyn, kun ajattelenkin asiaa, hih.

   Ihanaa viikonloppua Marja ja toivon, että toiveesi toteutuu <3

 • Voi kurre, oli raukka hieman eksyksissä mutta hyvä että saitte lopulta sen takaisin luontoon. Mulla on aikoinaan ollut pieni oravanpoikanen kun lapset toi sen pesästä pudonneena meille ja minä sitten sitä yötä myöten syötin pienellä pipetillä ♥ Se kasvoi ja vahvistui parissa viikossa niin että pääsi lopulta luontoon. Oli aika jännä kokemus.

  • Oi olet saanut toimia sijaisemona, ihan varmasti mieleenpainuva kokemus ja toivottavasti toinen eli onnellisen elämän luonnossa. <3

   Ihanaa viikkistä Maiccu <3

 • Voi pikkuista kurrea! Mahtoi sitä pelottaa kun Samu lähestyi sitä….mutta onneksi kaikki meni hyvin ja saitte Kurren taas ulos takaisin. Ystäväni keittiöön tuli opiskeluaikoinan orava tuuletusikkunan kautta eli kiipesi rapatun talon seinää pitkin toisen kerrokseen. Siellä se oli päivän mittaan napostellu mitä oli pöydiltä löytänyt. Kun ystäväni tuli kotiin nukkui kerällä leipäkorissa ♥

  • Samu on ollut varmaan pienelle kurrelle ihan iso hirviö otus! Voi ei kerällä leipäkorissa, miten suloinen tarina, kiitos kun jaoit tämän.

   Ihanaa viikkistä Marjo <3

 • Meille on useammankin kerran tunkenut orava sisään. Ne kyllä yleensä löytää ajan kanssa tiensä ulos kun jättää oven tai ikkunan auki ja antaa oravan olla rauhassa. Hetken aikaa jostain turvapaikasta kartoittavat tilannetta ja näkevät valon ovesta tai ikkunasta ja pyrkivät sinne. Jos huoneessa on verhot, niin ne saattavat kyllä vahingoittua pysyvästi oravan terävistä kynsistä. Lapsuuden kodissa meni yksi verho rikki tuolla tavalla.

  Kerran kuvasin rapatun kerrostalon seinää, jota pitkin orava meni ylös. Se kävi katsomassa järjestelmällisesti, että onko tuuletusikkuna auki. Jos oli, niin kurrehan paineli sisään ratsaamaan asunnon. En tiedä, että oliko saalista suussa paluumatkalla 😀

  Meille puskee usein tuuletusikkunasta talitintti sisään. Nekin osaaa mennä takaisin ikkunasta ulos tosi taivasti.

  Hyvä, että Samu ei tehnyt mitään oravalle. Olisi voinut Samukin saada hötäkässä kynsistä ikävästi.

  • Tämä kurre jäi jumiin tosiaan tyttären huoneeseen ja koska meillä on kissoja, niin oli pakko saada apukeinoin ulos, ettei vaan kisut syö.

   Hih kurret ovat selvästi ovelia otuksia ja löytävät ruokaa milloin mistäkin, aika mahtavia kurretarinoita on kertynyt tänne. 🙂

   Niin olisi voinut toinen puraista vaikka Samua nenusta.

   Kivaa viikonloppua Rva Kepponen <3

  • Juu Osku on kerran yöllä tuonut kuolleen rotan sisään ja astuin pimeässä sen päälle, apua ja hih ja huh.

   Kivaa viikkistä Maija <3

 • Olipa yllätys. Voi pientä oravaa. Loppu hyvin kaikki hyvin. Utelias orava halusi kurkata, miltä sisällä näyttää. On teidän Samu kiltti kaveri.
  Kiitos tästä hauskasta päivän piristyksestä 🙂
  Mukavaa päivän jatkoa!

  • Hihi siinä olisi ollut nähtävää ja tiedät, kun meillä oli se toinen keissi sieltä Briteistä samaan aikaan päällä, niin oli aikamoiset paikat. 😉

   Ihanaa viikonloppua Maiju <3

 • Meidän Laku olis varmaan syönny ton tupsukorvan 🙁

  Onneksi Kurre pääsi takaisin luontoon vaikka petoja ovatkin. Antopa Kurre Samun tulla viiksietäisyydelle.

 • Samu; "Vihdoin ymmärsitte tuoda kunnon lelun mulle! Hei kiitos!" 😀

  Kurret on söpöjä. Mutta ei ehkä sisällä juoksemassa. :O

 • Voi mahoton mikä kohtaaminen 😀 Meillä ollaan joskus vuosia sitten kerrostaloasunnossa ajettu pikkulintua parvekkeen ovesta ulos. Onnellinen loppu silloin(kin) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud