Syntilista

Bongasin Zaza’ Petals blogista kivan haasteen nimeltä ”Syntilista”. Noh syntejähän tietenkin löytyy ihan tolkuttomasti, joten tämä haastehan on helppo rasti. Synnithän on muutenkin hyvä tunnustaa aika ajoin, jos ei muusta syystä, niin lähteepähän möykyt mahasta vapautumaan, kun tunnustaa paheensa. No ei muuta kuin asiaan. 

Herkuttelusyntini: siis kysymys kuuluu yksikössä, tätä tässä kyllä vähän ihmettelen… Ei näihin kysymyksiin kuitenkaan tarvitse mukautua, eihän. Olkoon se yksi synneistäni, että taas sovellan, enkä taivu muottiin. 

Herkuttelusynnit ovat tietenkin sukulaati öisin päivisin aamuisin ja iltaisin. Sushi, jos sushia on saatavilla, syön aina niin, että napa paukkuu ja lopetan vasta, kun on viittä vaille huono olo. Sitten tietenkin kahvi, koska ilman kahvia ei hakkaisi pulssi niin kovin ja olisi parempi olla.

Ihonhoitosyntini: kuorinut ihon couperoottiseksi (tuo ei ole taatusti oikea sana, mutta menkööt). Puristan mustapäät vaikka kuulakärkikynällä (pienen kuulakärkikynän aukon puristus poistaa mustapäät loistavasti, mutta naamaan saattaa jäädä kuulakärkipiste). 

Kesällä yritin poistaa luomia soodalla ja erään lomahommelin vuoksi prosessi keskeytyi. Luomissa kuitenkin tapahtui merkillisiä  muutoksia ja leuassa oleva luomi oli varsinaisessa käymistilassa ja jopa hieman pieneni. Aloitan soodaprosessin pian uudelleen. 

Siivoussyntini: Samun karvojen vuoksi olen nykyään laiska siivoaja, kun nimenomaan niiden karvojen vuoksi pitäisi olla ahkera siivoaja. Ylähyllyt ja ovet ylhäältä jää usein nuohoamatta. 

Paheena on myös neuroottisuus tavaroiden tietyillä paikoilla olemisesta, meikäläisen säännöt siis miten niiden tulee olla. Lisäksi koen, että on tietynlainen värimaailmallinen näkemys ja jos joku ei värimaailmaltaan istu, niin se ei istu, vaan on kauhistus, oli mieheni mitä mieltä tahansa. 


Hiussyntini: raidoitan tai tuunaan itse hiukseni ja myös leikkaan ne. Aika paha sanoisinko. 

Ystävyyssyntini: erakkoluonne, huono soittamaan ystäville ja sopimaan tapaamisia ym. Viestejä kyllä  laitan, mutta eihän ne ole sama. asia Onneksi ystävillä niin vahvat omat elämät ja kuviot, että kun tapaamme ja näemme, niin se on vapaasti kaikkien tahdosta, ei syyllistäen, kun tässä ei ole nähty vähään aikaan. Vaikka emme näkisi aikoihin, aina aloitamme siitä mihin jäimme. Sanotaanko, että vapautta kaipaava Jousimies-luonne ei muunlaiseen pysty. 

Pukeutumissyntini: en ajattele alusvaatteiden suhteen, kuten eräs vanha työkamuni, että mitäs jos joudun onnettomuuteen ja hoitohenkilökunta näkee meikäläisen virttyneet kalsongit. Ihan sama, jos näkee ja nehän onnettomuustilanteessa leikataan päältä. 

Tokkopa henkeä pelastavat nauravat meikäläisen ennen valkoisille ja nykyään suorastaan harmaille jättiskalsongeille. Joten alusvaatteet pitää olla mukavat ja pakko sanoa, että  koska mukavien alusvaatteiden ostaminen on maailman tylsintä hommaa, siksipä en hankikaan uusia alusvaatteita kovinkaan usein.

Parisuhdesyntini: Tähän olisi pitänyt pyytää vieraskynäksi miestäni, mutta voinhan tässä muistella, mitä mies on meikäläisestä sanonut ja minkälainen tiedostan olevanikin. 

No varmaan miehellä on ihmettelemistä noista edellä mainituista, eli etten panosta kalsareihin, vaan niissä voi jopa olla reikiä ja kuminauhatkin voi vaikka pöksyistä kepoisaan roikkua ja hyvin tarkenee niillä vielä menemään. 

Mieheni mielestä puhun liian hiljaisella äänellä ja jos pyytää puhumaan kovempaa, niin sitten kysyy miksi olen niin äkäinen. Mutta kun ei vaan ääntä lähde ja jos pitää ääntä koventaa, niin sitten se kuulostaakin jo äkämystyneeltä huutamiselta. 

Äänineurootikko, hajuneurootikko,  Neiti Etsivä, huomaan kaikki pienimmätkin nyanssit. On omalla miehellä kyllä raskasta ja en oikein tiedä miten kestää meikäläistä ollenkaan. 

Niin ja iltaärtyisyys ja aamuärtyisyys ja muutenkin kuulemma aina sellainen surumielisyys olemuksessa. Että näitä kun tässä  miettii, niin miettii, miten on aviomiesta ollenkaan. Mutta koska tässä ei nyt huh saanut puhua niistä hyvistä puolista ja niitä vissiin on myöskin… Ainakin omasta mies väittää, että niitä on kyllä. 

Ai niin auto on kuin roskis, että miten voin pitää autoni niin epäsiistinä ja miksi en ikinä vie autoa esim. pesulaan. No sehän on tietenkin oman mieheni tehtävä, viedä oma autonsa ja minun auto pesulaan, eiks je. 

Että tälläisiä syntejä tällä kertaa ja jos ollaan rehellisiä, niin eihän ne synnit tähän tietenkään lopu, mutta hyvä oli nämäkin tunnustaa, paljon puhtaampi olo nyt kertalaakista jotenkin.

Samaistuitteko, mikä on sinun kamalin tai turhamaisin syntisi, kehtaatko tunnustaa tai vaikka juuri sen parisuhdesynnin kertoa kommenttilaatikkoon?

Mukavaa keskiviikkoa kaikille. <3












45 thoughts on “Syntilista”

  • Kyllä kaikilla vastaavia pikkusyntejä varmasti löytyy.
    Eihän elämässä ole ilman niitä mitään särmää! =D

    Heleitä syyspäiviä sinulle, ihanainen! <3

  • No kyl nauratti nuo "kalsonkijutut" hih hih, oli hauska lukea kertakaikkiaan. Kyllä se meikäläisenkin syntilista on pitkä kun nälkävuosi mutta olen sellainen kaunosielu että pesen kuulemma pyykkiä liikaa ja mankeloin miltei kaikki, sisareni sanoi kerran että voiko turhempaa hommaa ollakkaan kun mankelointi ja jos täytyis sit siivota niin saatan kuluttaakin ajan vaikka kukka-asetelman tekoon. Ikkunoiden pesu se vasta onkin myrkkyä mutta onhan kaihtimet keksitty. Suu tuntuu olevan kanssa pahalla paikalla, vetäis herkkuja vaik kuin paljon, tässä muutama, niin ja kaikki eivät ymmärrä myöskään huumoriani, välillä päästelen aikamoisia sammakoita suustani, hyvää viikon jatkoa 🙂

    • Hih myönnetään, että täällä ei silitysrautakaan käy kuumana. 😉 Mutta jokaisella on omat tärkeät jutut.

      Voi mahoton, no ei ainakaan täällä koskaan tunnu, että sammakoita päästelet.

      Ihanaa viikon jatkoa Pihakeiju <3

  • Minä taidan välillä puhua liian lujaakin.

    Inhoan siivoamista ja silittämistä. Meillä mies siivoaa yleensä, mutta seuraavat kuukaudet joudun senkin tekemään itse. Silittämisen korvaan kosteassa tuulettamisella ta höyryttämällä, joka ei ole niin paha kuin silittämimen
    En muista ollenkaan millaiset aluvaatteet olivat tai häpeilinkö niitä joutuessani sairaalaan yhden tapaturman jälkeen, mutta kyllä harmitti kun lempipaita leikattiin päältä ja äiti toi jonkun tyhmän paidan joka päällä kotiuduin.

    • No et ole kyllä kovaääninen, et taatusti, ihan normaali ääni. <3

      Silittäminen, juu ei kiitos, siivota on pakko, kuin tervanjuontia nykyään. Höh joskus nuorempana koin siivoamisen ihan terapeuttiseksi ja kiitolliseksi hommaksi, mutta se kyllä katosi Samun karvojen myötä, meillä ei ole koskaan siistiä.

      Niinpä, ei ne siellä sairaalassa ehdi mitään kalsongeja katsoa, jos onnettomuustilanne on.

      Ihanaa viikon jatkoa Pariisiin Tuuli <3

  • Syntisi ovat varsin pieniä. Tunnustan myös itse aamuärtyisyyden ja auton tolkuttoman roskaisuuden. Erittäin epäkäytännöllisenä ihmisenä varon itse leikkaamasta tai värjäämästä hiuksia. Tulos olisi katastrofi mutta toisaalta persoonallinen. Kivaa keskiviikko iltaa sinulle!

  • Herkuttelu sokerikolalla on mun yksi synti ja suihkussa laulaminen (Backstreet Boysien kootut hitit) vois olla toinen synti.
    Sun synnit on aika iisejä ja hei mullakin tuo kavereille soittelu on huonoa, mutta onneksi kaverisuhteet on niin vahvoja, että selvitään viesteillä ja tapaamisilla ilman puheluitakin.
    Ihanaa keskiviikkoa Tiia <3

    • Hih mikä se sellainen sokerilakko on. <3 Ihana Backstreet, ihana sinä. <3

      Ihan juuri näin, onneksi ystävät on ja se ei ole sellaista painostavaa. <3

      Ihanaa päivää Outi <3

  • Syntilistani on hyvin pitkä, mutta sanottakoon, että astioita en ole koskaan saanut laitettua astianpesukoneeseen oikeanlaiseen järjestykseen, mikäli miestäni on kuuleminen. Olenkin nykyisin pidättäytynyt painamasta astianpesukonetta päälle, vaan latomisen jälkeen jätän sen odottamaan sitä tuttua kilinää, joka syntyy siitä, kun hän järjestää sen oikeinpäin vielä tämän valtaisan vääryyden huomattuaan, ennen kuin painaa playta… 🙂 Eli rauha maassa tästä synnistä huolimatta.

    • Hih teillä on juuri toistepäin, täällä minä olen se hirmu, joka myllertää ja kilistää astianpesukoneen uusiksi muiden jäljiltä. Pitäähän sitä jossain päteä. 😉

      Ihanaa päivää ja toivottavasti flunssa on helpottanut. <3

  • Upea postaus jälleen. Minä olen niin vanha, että katson suklaan syönnin oikeudeksi enkä synniksi. Aika paljon meillä on kieltoja ja pitää kärsiä ainakin moraalista rapulaa melkein kaikesta. En suostu enää. Olen jo siinä iässä, että voin olla kuin "Arkaadian Ulla" (kissa töpöhännässä)

    • No hei ihan totta, suklaahan on elämän eliksiiri. <3

      Näin on näreet, olkoomme syntiemme kanssa sinut.

      Ihanaa päivää Enkuli <3

  • Herkuttelusynti , Ystäviin olen huono pitämään yhteyksiä. Olen myös taipuvainen työnarkomaniaan ,En jaksa aina laittautua varsinkin vapaapäivinä 😀 , Olen myös somekeskeinen ihminen joskus liikaa.

  • Noh, voiko noita nyt synneiksi sanoa, inhimilliseksi naisen toiminnaksi ehkä. Mutta mulla ehkä samoja tuo autojuttu ja kalsongit. Koko ajan yritän parantaa tapani :). Mutta mikä ihme toi sooda/luomijuttu oikeen on? 😊

    • Inhimillistä toki, koska kaikillahan on omat paheensa. <3

      Luin netistä, että sooda kuivattaa luomet ja ihan oikeasti prosessi alkoikin käymään ja luomi alkoi kutistumaan, mutta nyt pitää yrittää nitistää luomi uudelleen. 😉 Hih.

      Ihanaa viikon jatkoa Sari <3

  • Onpas kiva lukea sinunkin synneistä:) Ja kiva, että tartuit tähän.
    Musta tuntuu, että näppylöiden, finnien, mustapäiden yms. puristelua ja ronkkimista harrastavat kaikki, ja kaikki tietävät, ettei niin saisi tehdä. Mojovan finnin puristeluhan on varsin nautinnollinen hetki, heh, ja pakkohan sellainen mollukka on saada pois kasvoja rumentamasta;)

    Kivaa päivää<3

    • Kiitos Sari hauskasta postaus aiheesta. <3

      Juu näppyläthän on pakko puristaa ja pääasiassa hyvin tuloksin, mutta joskus seurauksena tapahtuu kummia. 😉

      Kivaa päivää sinullekin <3

  • Näin pienet synnit voi hyvin katsoa läpi sormien😁 Suklaatahan kuuluukin syödä ainakin kerran kuussa hyvällä omallatunnolla ja aina kun sitä tarvitaan. Suosittelen luomiin poistoa kun tuo soodajuttua kuulostaa vähän pelottavalta. Ja pliis ei kuulakärkikynää 😊😁😀
    Kivaa päivää ❤

    • Hih Marjo kirjoititko oikeasti suklaata kerran kuukaudessa, no mutta aina kun sitä tarvitaan hih eli aamuin, illoin, öin ja päivin. 😉

      Sooda tehoaa kaikkeen ja on luonnollinen hyvä aine, hyvin lähti luomi nitistymään ja niin harmi, että piti prosessi keskeyttää.

      Kuulakärkikynä on kyllä jo aika paha, yritän olla tarttumatta siihen, mutta en lupaa mitään.

      Ihanaa päivää Marjo <3

  • Tää oli hauska ja taidan napata tämän mukaani 😀
    Minä muuten käytän tuota ruokasoodaa toisinaan kasvojen kuorintaan. Tulee tosi sileä lopputulos ja (nanosekunnin ajan) iho tuntuu pehmeältä kuin vauvanpeppu.

    Ja joo, mustapäivä ja finnejä minäkin nypin. Ei pitäisi, mutkun… 😀

    Ihanaa päivää! ♥

  • Voi miten hauska postaus ja kyllä, syntejä löytyy jokaiselta 😀

    Soodaa menee täällä meilläkin, kun puhdistan sillä tahrat, termokset ja joskus hampaitakin olen sillä valkaissut 🙂

    Minä olen kanssa kauhean huono ottamaan yhteyttä ystäviin, sillä viihdyn erakkona metsissä! Ei hyvä!

    Mukavaa loppuviikkoa <3

  • Olen tosi kova puhumaan ja kun innostun, puhenopeus ja volyymi nousee. Paras ystäväni on samanlainen ja meitä yhdessä on kuulemma sietämätöntä kuunnella- hih!
    Toinen synti on liika havainnointi. Näen kengän asennosta jo liikaa, enkä yleensä koskaan ole väärässä. Omat lapset ovat teineinä tämän todenneet moneen otteeseen, mutta olen myös hyödyntänyt taitojani työelämässä menestyksellisesti. Minua on siis ihan turha yrittää jymäyttää. Joskus tämä vaan on tosi raskasta ja johtaa unettomiin öihin ja liikaan vastuuseen. Ei hyvä.
    Syntikö lie, mutta olen myös tosi huono autojen kanssa ja sählään niihin liittyen ja paljon. Minulla on aina paras mahdollinen autovakuutus ja syystä:)

    • Hih ihanat ystävykset siellä ja mahtavaa, että olette samanlaisia tässä asiassa. <3

      Voi autot, tosin en ole kop kop kop sählännyt vuosiin, mutta pikkulapsiaikana, vedotaan väsymykseen, niin kolautin auton yhtenään milloin kodin porttiin, kaivoon jne. 😉

      Mielenkiintoista tuo kenkien asennoista havannoiminen, saatan alkaa tarkkailemaan niitä minäkin. 🙂

      Ihanaa päivää <3

  • Loistava syntilista! Itse aloin heti miettiä, mitä itse vastaisin. Ainakin puhun liian kovaa mieheni mielestä. Luultavasti parisuhdesyntini olisi kuitenkin se, etten keskity toisen puheeseen, jos teen samalla jotain. Ei niin kivoja syntejä.

    Kivaa viikon jatkoa <3

  • Tuo eka kuva sinusta, asento, silmämeikki & mätsäävä takin väri – superkaunis kuva! Monta samaistuttavaa syntiä listaltasi, omista tulee mieleen toissailtainen, kun kävin Pr-tapahtumasta tullessa kaupasta ostamassa ja leipää, samalla ostin suklaapatukan, jota nautin antaumuksella päästessäni autoon – se hetki, kun olet autossa yksin ja avaat patukan kääreen ja syöt itse JOKA IKISEN murusen. Se oli hieman syntinen hetki, mutta tarvitsin sen juuri silloin!

    • Oi kiitos niin paljon Heli ja tytär napsinut, mutta tuo oli vahinkoräpsäisy, mutta siitä tulikin kiva kuva, ettei aina vaan samanlaisia.

      Leipä ja suklaa aah ja tuo omassa rauhassa nautittu, niin tajuan sua Heli <3

      Ihanaa päivää <3

  • Minä täällä vasta nyt näitä postauksiasi luen. Parempi myöhään.
    Oli tässä taas niin mainioita juttuja. Sinä olet hauska ja rehellinen. Ja kuten Helikin tuossa sanoo, niin tuo eka kuva on kaunis. Ja sinä olet myös hyvin rohkea!
    Minäkin olen suklaafriikki, mutta tällä viikolla tein suklaalakon. Nyt se on sanottu. Toivottavasti saan sen pidettyä. Ja kun nuo Tuplatkin kaupan hyllyllä houkuttelevat…
    Mukavaa tulevaa viikonloppua Tiiaseni <3

    • Voi kiitos niin paljon kauniista sanoista ystäväin. <3

      Ou no, peukut pystyyn, suklaalakko on täällä kauhistus, mutta kuuma kesä meni kyllä aika pitkälle suklaatta ja ihan luontevasti.

      Ihanaa sunnuntaita Tuula <3

  • Ihanan ”normaaleja” ovat sinun syntisi.

    Enimmäkseen samoja ovat synnit minunkin listallani, paitsi että vaatehuoltoon liittyvät varmaan pahimmat parisuhdesyntini. Eniten perheriitoja taitaa syntyä pyykätessä ja pyykkiä levittäessä kuivumaan, olen näissä asioissa huipputarkka ja ärsyynnyn, jos mieheni pesee väärin.

    Itse olen hidas tumpelo ja mieheni taas kiireinen hätiköijä. Hän siis helposti hajottaa esineitä kiirehtiessään liikaa ja kasatessaan liikaa tavaroita syliinsä. Siitä syystä hän on hajottanut paljon rakkaita astioitani. Yksi pahimmista perheriidoistamme taisi syntyä, kun hän tällä tavoin pudotti maalaamani kulhon ja se lohkesi moneen osaan.

    Ihanaa sunnuntaipäivää <3

    • Hih lainausmerkeissä <3 😉

      Minäkin olen pyykkihommissa erittäin tarkka.

      Ou no, voi nyt miehen siellä pitää jaksaa vaan kantaa niitä astioita vähemmän kerrallaan vaikka menisikin enemmän aikaa. Voi että. <3

      Ihanaa sunnuntaita <3

  • Näitä postauksia on aina hauska lukea! 😀 Mulla on tää postaus lojunut luonnoksissa jo jonkin aikaa, kunhan saisi vain aikaiseksi kuvata siihen kuvat ja kunhan muutenkin olisi vähän enemmän vuorokaudessa aikaa, niin ehtisin postatakin sen.. Viime aikoina on jäänyt tää bloggaaminen kaikkien kiireiden takia aika vähäiselle :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud