Hyvät ihmiset!

Katseltiin eilen miehen ja tyttären kanssa Netflixiltä elokuva ”Outlaw King”, joka kertoo 1300-luvun Skotlannin kuninkaasta ja mitä hän joutuu tekemään saadakseen takaisin kruununsa brittien vallalta. Sotakohtaus oli järkyttävä ja siinä väkisinkin tuli mietittyä ihmisen julmuutta, vallanhimoa, hyvän ja pahan ikuista taistelua. On niitä, jotka hyökkää ja niitä jotka joutuvat puolustamaan itseään. 

Mitenkään enempää hyvän ja pahan tasapainoon tai niiden olemassaoloon syventymättä, koen kuitenkin itse, että vaikka maailmassa on loputtomasti lohdutonta pahuutta, hyvä voittaa aina. 

Uskon siihen vankkumatta, että maailmassa hyviä ihmisiä on enemmän, kuin pahoja ja oli taistelu mikä hyvänsä tai vähäpätöinen, uskon hyvyyden voiman voittavan pahuuden voiman kiistatta, sillä hyvyys kumpuaa vahvuudesta ja pahuus heikkoudesta. Vahvuuden voima on vankkumaton ja hyvyyden rikkinäinen ja täynnä säröjä.

Nyt sain itse taas tällä viikolla kokea erään ihmisen uskomattoman hyvyyden ja pakko tämä tarina kertoakseni, on heti alkuun todeta, ei edes se hyödyke vaan se teko, juuri se teko jää sydämeen ikuisena muistona. Itse hyödyke voi olla ajat sitten mennyt rikki tai kulunut, mutta itse teko ei unohdu koskaan.  Hyvä teko kantaa vielä lisää hedelmää ja hyvyyttä ja näin syntyy hyvän kierre. 

Sain viestiä eräältä Instaseuraajalta, olemme seuranneet toistemme elämää pitkään. Hän kysyi olenko saanut mistään Muumin päivä mukia. No en ole saanut, koska itse olin tuolloin mukin ollessa myynnissä Venäjällä ja ystäväni joka yritti hankkia mukeja meille molemmille kolkutti loppuunmyydyn mukin, myymälän ovea. 

En miettinyt enää asiaa kummemmin, ajattelin ettei tämä muki kuulu kokoelmaani. En tutkinut Huuto Nettiä, sillä trokareiden kassoja en halunnut kilisyttää, oli heidän motiivinsa mukin ostoon ja niiden myyntiin mitkä tahansa.

Eräänä pimeänä marraskuun iltana sain kuitenkin viestin, että eräällä Sannalla olisi minulle myydä oma tuplamukinsa ja ihan normihintaan, ilman tavoiteltua voittoa. Uskomatonta ja odottamatonta, mutta niin hyvyyys toimii, tulee puskista, hämmästyttää vastaanottajan, tuottaa valtavasti iloa. Tämä ilohan, jos ilon saisi konkreettisesti napattua kouraansa ja avattua tämän jälkeen kätensä, tuottaa  säteilevää iloa kaikkialle, se leviää ympäriinsä. 

Innoissanihan minä siitä paikasta kerroin asiasta miehelleni, että ajattele miten hyvä teko, Whatsuppailin tietenkin myös ystävilleni, että voitteko kuvitella miten uskomaton juttu. Joku ihminen ei hae voittoa, vaan vilpittömästi haluaa ilahduttaa vierasta ihmistä. Elämä on ajoittain todella ihmeellistä. 

Paketin hain, niin siellähän oli sitten yllärinä muutakin, Pomona-muki, Kultainennoutaja-peltirasia, kaksi vanhaa Blossa-pulloa, joita kerään ja keräily Cocispullo. Sanaton tästä yllätyksestä ja siitä myös miten hyvin toinen tuntee makuni, mutta puhumattakaan kuitenkin juuri siitä, että halusi ilahduttaa kuitenkin vierasta ihmistä. 

Sanaton, sanaton ja sanaton ja silti pää on täynnä sanoja kiitollisuudesta, nöyryydestä, hyvä luo hyvää, hyvän kierteestä ja ennen kaikkea hyvistä ihmisistä. Sydämelliset kiitokset sinulle Sanna niin paljon. Aina kun nautin kahvia tuosta mukista tai vilaisen mukia, muistan hyvyyden ja se on sinun ansiota eli juuri tuo muki on konkreettinen todiste siitä, että hyvyyttä ja pyyteetöntä hyvyyttä on todella paljon. 

Kuka on ilahduttanut sinua viimeksi tai miten sinä olet ilahduttanut läheistä tai vierasta ihmistä? Laitetaan taas hyvä kiertoon, eiks je. <3 
Siksi nyt on aika ilmoittaa myös Makeup Revolution arvonnan voittajat, sillä arvontojakin on erittäin kiva järjestää ja toivottavasti ilahduttaa ihmisiä. Tällä kertaa arvonnan voitot menevät kahdella anonyymille: 

Kolmella mukana. En tunne merkkiä, mutta kiinnostaa. Voisin antaa joululahjaksi teineille ja jakaa näin hyvää mieltä:) Minttuli63
Kaupanhyllyllä näitä näitä kauniita meikkejä ihastellut aiemmin, joten ehdottomasti mukana arvonnassa, yhdellä arvalla.
-Sofia72

Laittaisitteko anonyymit minulle sähköpostilla yhteystietonne osoitteeseen tiia68@gmail.com, niin minä postitan tämän viikon lopulla tai viimeistään ensi viikolla meikkejä teille. Kiitos kaikille muille arvontaa osallistumisesta ja pysykäähän kuulolla, sillä tällä viikolla vielä tulee yhteistyössä Elevenin.fi kanssa teille lahjakorttiarvonta. 🙂52 thoughts on “Hyvät ihmiset!”

 • Hyvä löytää hyvän luokse & annetaan hyvien tekojen kiertää, niihin uskon minäkin <3 Kun luin kokemastasi, enpä ihmetellyt – olet kyllä yksi sydämellisimpiä ja hyvää tarkoittavia ihmisiä ketä tunnen ja varsinkin blogimaailmassa ei ole helppoa löytää niitä pyyteettömästi ja ei aina sitä hyötyä muista havittelevia kamuja. Oman bloggaajapolkusi varrella olet halunnut auttaa muitakin, suositella ja nostaa esille, toisten ajatteleminen ja hyvän tekeminen eivät vaan onnistu suurelta osalta ihmisiä. Eli sitä saa miten muita kohtelee ja aikas ihanan yllärin sait <3

  Viimeksi taisin ilahduttaa täysin tuntematonta antamalla messukeskuksessa lippua ostamaan jonottaneelle messulipun, joka oli jäänyt itseltäni käyttämättä. Ilo oli melkoinen ja siitä tuli hyvä mieli ; )

  • Heli <3 Sanaton ja kiitos niin paljon ja kuin myös. <3 Olen löytänyt blogimaailmasta maailman sydämellisimmät ihmiset. <3

   Saman olen tehnyt itsekin, mutta kai vastaanottajille messuliput olivat niin outo juttu, etteivät he taas osanneet hymyä antaa tai kiitosta sanoa, päättelen, että menivät hämilleen eli tuollainen puskista tullut yllätys tuli tosiaan niin puskista.

   Ihanaa päivää Heli <3

 • Minua ilahdutti kun kävin kylämme kukkakaupassa niin myyjä näytti isoa oranssinpunaista ruusukimppua ja kysyi että halusinko nämä kun niitä ei voi enää myydä? Halusinhan minä tietenkin kukkahulluna, ihana piristys harmaaseen päivään. Eilen tein pedikyyrin yhdelle 90v mummelille ja voi sitä onnellista olotilaa minkä sain hänelle loihdittua. Onnellista keskiviikkoa sinne 🙂

  • Aivan ihana juttu, näin kukat tuottivat iloa ja pääsivät ihailtavaksi. Nämä on juuri niitä arjen ihania pyyteettömiä tekoja.

   Ihana sinä, mummelille oli varmasti ihana juttu. <3

   Aurinkoa päivääsi Pihakeiju <3

 • Sanonnat Paha saa aina palkkansa, Sen edestään löytää minkä taakseen jättää ja Hyvällä saa hyvää, pahalla pahaa – olisivat varmasti kuihtuneet jo unholaan aikoja sitten, jollei ne pitäisi paikkaansa.
  Se on ihan hirvittävän kantava voima, kun jaksaa uskoa siihen, että hyvä voittaa aina, tavalla tai toisella.
  Mukavaa viikon jatkoa <3

  • Niin on, kun sitä pitää ohjenuorana ja jos joskus ei ole voittanut, olen miettinyt syvään mikä opetus tällä asialla on nyt minulle.

   Sydämellistä viikon jatkoa Jantunen. <3

 • Oi, miten iloinen olenkaan puolestasi! Hyviä ihmisiä ON ja itsekin olen saanut kokea ihmisten hyvyyttä mitä moninaisimmissa tilanteissa! Ja ehdottomasti haluan laittaa hyvän kiertämään, kunhan saan ensin omat asiat kuntoon, että voin auttaa muita. 🙂

 • Ihmisten hyvyyteen uskon minäkin. Totta kai on ei niin hyviä ihmisiä, mutta toivottavasti vähemmistönä.

  Itse olen saanut kokea useinkin ihmisten hyvyyttä. Viimeksi tällä viikolla hyvältä ystävältä tuli kirje jossa oli erilaisia teepusseja ( olen viime aikoina siirtynyt juomaan teetä).Ja se hetki kun sain kirjeen … purskahdin itkuun ilosta. Elämä on ollut haastavaa kesästä asti. Ja tämä muutaman muun ystävän ystävälliset sanat ja teot ovat tuntuneet käsittämättömän hyvälle.Eivätkä ne unohdu.
  Yhteinen ystävämme Maiju on myös ilahduttanut minua. Varsinainen teko taphtui jo vuosia sitten, kun sain häneltä lahjaksi Ihana-lehden vuosikerran. Ja tämä teko ilahduttaa minua edelleen kun olen siirtynyt kestotilaajaksi. Muistan lämmöllä Maijua, joka kerta kun lehti postin mukana minulle saapuu.

  Itse en osaa sanoa olenko onnistunut ilahduttamaan ketään mutta pyrin aina esimerkiksi tarjoamaan pantitonta kärryä eteenpäin. Kerran olen antanut itselleni ylimääräisen kärrypantin vanhemmalle naiselle kun näin hänen etsivän sopivaa kolikkoa kärryä varten.
  Olen onnellinen puolestasi; hyvä tulee hyvän luokse. Näitä näennäisesti pieniä tekoja tarvitaan tänään enemmän kuin koskaan että usko ihmiseen ja hyvään pysyy sydämissämme, eikä kyynisyys pääse tuhoamaan kaikkea kaunista.
  Ihanaa päivän ja viikon jatkoa sinulle Tiia 💕

  • Ihana oli se teepussilähetys, se tunne, että joku on ajatellut juuri sinua. Olipa niin ihana kuulla tämä Maijun hyvä teko, ihanaa kun jaoit sen täällä. <3

   Olen varmasti ilahduttanut monia ja moninaisilla tavoilla ja se juuri ettet tätä itse muista, kertoo vain pyyteettömästä sydämestä. <3

   Ihanaa päivää Ritva <3

 • Minäkin uskon, että hyvä voittaa lopulta. Kukistuihan natsi-Saksakin, Stalinin hirmuhallinto ja historiassa on paljon muutakin, jossa hyvä on voittanut pahan. Ihan henkilökohtaisella tasolla minua on ilahduttanut esimerkiksi entisen oppilaan toteamus että "sinun psykologian tuntisi oli aivan mahtavia" ja kun asuimme ruotsinkielisellä Pohjanmaalla Kruunupyyssä, eräs vanha nainen tarjoutui vara-mummoksi, kun mieheni äiti asui hyvin kaukana. Tämä mummo auttoi paljon perhettämme jo pelkällä valoisalla läsnäolollaan. Mukavaa keskiviikko iltaa sinulle.

  • Näin juuri, vaikka onkin aivan hirvittävää, että tälläisiä hirmuvaltoja on päässyt edes syntymään.

   Ihana varamummo, ajatella ja uskon, että hänkin sai paljon lämpöä ja rakkautta teidän luota.

   Ihanaa päivää Marja. <3

 • Pyyteetön hyvyys lämmittää ja liikuttaa<3 Joskus on itsekin päässyt sellaisen kohteeksi ja kyllä se vetää nöyräksi, kiitolliseksi ja hämmentyneeksi. 🙂

 • Voi miten ihanalta tuo Sanna kuulostaa! Kyllä vaan ansaitsee kiitokset tuollaisesta ystävällisyydestä. Viimeksi ilahdutin ystävääni Miaa I love me messulipuilla. Itse taas ilahduin toisen ystäväni kutsusta Chess-musikaaliin. Aina ei tarvitse edes antaa toiselle mitään, joku kaunis sana juuri oikealla hetkellä voi pelastaa päivän. Tämän päivän höpöttely mesessä sinun kanssa piristi juuri sitä hetkeä päivässä, joten kiitos siitä sinulle ihana ystäväni <3

  • Ihania tekoja, kyllä ihmiset osaavat olla ihmeellisiä.

   Kiitos mesettelyistä Outi ja oli kivaa laittaa kuvat meidän molempien kahvihetkistä, kahviteltiin virtuaalisesti. <3

   Ihanaa päivää Outi <3

 • Ihana ihminen on sinua muistanut💜

  Olimme yhdellä New Yorkin matkalla Harlemissa baptistikirkossa jumalanpalveluksessa ihan uteliaisuuttamme. Todella viihdyttävän kirkkoherran polveileva ja kirkkokansan bälilä nauruun innostava saarna käsitteli juuri tuota hyvän eteenpäin laittamista. "Pass it on!" tokaisemme vieläkin toisillemme jos teemme jonkun pienen hyvän teon tai olemme itse sellaisen kohteena.

  • Vitsi haluaisin tuollaiseen iloiseen kirkolliseen toimitukseen mukaan, mielestäni jumalanpalveluksen ei tarvitse olla synkkää.

   Pass it on, juuri näin.

   Ihanaa päivää Tuuli, joka ole aina valmis auttamaan. <3

 • Ihana tarina, kyllä auttaminen ilman vastapalveluksen odottamista on sitä todellista antamisen iloa, rakkautta. Hienosti totesit sinäkin että antaa hyvän kiertää, hyvä luo hyvää ympärilleen. Monta kertaa pelkkä hymykin riittää, tai läsnäolo – ei tarvitse olla kysymys mistään konkreettisesta asiasta. Ihana postaus, ihana sinä <3 olet mukisi ansainnut <3

 • Ystävällinen Sanna. Hienoa, kun on hänenlaisiaan.
  Hyvän laittaminen kiertoon luo parempaa maailmaa.
  Olen törmännyt Sannan sukulaissieluihin. Kun perheemme hätä on ollut suurin, olemme saaneet apua odottamattomilta tahoilta. Olen yrittänyt pitää sen mielessäni ja auttaa puolestani muita.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle Tiia <3

 • Tukholmassa aika usein väärinkäyttäjät kävelee metroissa ja kerjää rahaa , annan heile aika usein rahaa , monesti heilä ei ole ollu elämässä vaihtoehtoa, ovat syntyneet väärinkäyttäjä perheeseen , saaneet aineita jo äidin maidosta jne .

  • Sepä se, kun ei voi tietää mikä johtaa ihmisen tuolle tielle, niin ei voi arvostella, ennen kuin on ollut heidän nahoissaan.

   Ihanaa päivää Ulrika. <3

 • Ihana mikä lahja ja vieraalta ihmiseltä! Katselin jo kuvista että olit onnistunut sittenkin saamaan mukin. On se tosi kaunis ja itsekin siitä haaveilen, mutten ole viitsinyt kovalla rahalla alkaa metsästämään, arkikäyttöön kun se tulisi.

  Sinä varmasti osaat arvostaa myös paketin muita lahjoja ja olet varmasti tosi onnellinen siitä.

  Mukavaa päivää <3

  • Ihanaa kun möi ihan normaalihintaan ja vielä laittoi kaikkea muutakin kivaa mukaan. Arvostan niin paljon ja olen otettu. <3

   Ihanaa päivää Ei-Leen <3

 • Jos en itse jaksaisi uskoa että hyvä voittaa olisi tämä elämä joskus tosi ikävää. Paljon on pahuutta jopa ihan päättäjiä myöten joten mitä voi tavis oppia kun pahaa viljellään normaalina käytöksenä jne. Uskon että paha saa palkkansa ja hyvällä hyvää. Harvassa on pyyteettömät ihmiset mutta sitäkin arvokkaampia.

  • Näin se on, näin kun ajattelee, niin se on myös valtava voima, eikä niin, että kaikki ja elämä on jotain velkaa.

   Ihanaa päivää Esther <3

 • Olen onnellinen puolestasi…varsinkin kun mielipahaakin on sisältynyt syksyyn juurikin lukijoiden puolelta. Hyvyys voittaa pahan vaikka se ei aina jokapäiväisessä elämässä näykkään <3

 • Itse katselin myös viime viikolla jotain historiallista elokuvaa 10 minuuttia, kunnes oli pakko laittaa toinen kanava ja juurikin julmuuden vuoksi. Onneksi maailmassa on enemmän hyvää kuin pahaa ja hyvä voittaa pahan aina, lopulta. Ihana yllätys, minkä sait kokea <3

 • Voi, kun ihanaa. Sait mitä olet halunnut ja vielä muutakin. Kyllä hyviä ihmisiä löytyy vieläkin.
  Jotkut elokuvat on tosi raakoja. Niistä en tykkää. Mä oon vähä pehmo ja tykkään lämminhenkisistä elokuvista.
  Mukavaa torstaita
  >Leena

 • Onnea voittajille.
  Onpa ihanasti tehty sinulle. Kyllä hyvyyttä vielä maailmasta löytyy, vaikka se jääkin oman edun tavoittelun, kateuden ja muun inhottavan varjoon aivan liian usein. Kaiken lisäksi moni kaunis ja hyvä asia jää vähemmälle huomiolle, jos samaan aikaan sataa kakkaa niskaan.

  Ihan viimeisin ilahduttaminen tuli eilen vaimolta ja toinen miniältä. Sitä edellinen ehdottomasti sairaalassa käydessäni lääkäriltä, josta tulee hoitava lääkärini jatkossa. Hän jos kuka on oikea enkeli. Hän myös muisti kiittää minua yllätyksestä, jonka sai minulta aiemmin. Oli liikuttunut siitä ja kiitollinen. Kertoi, ettei ihmiset yleensäkään kehu ja kiitä, päinvastoin. Miksi???
  Viime viikonloppuna ilahdutin kummipoikaa ja nyt on 2 ylläriä lähdössä parille bloggaajalle. Jospa hekin ilahtuvat.
  Leppoisaa syksyn jatkoa sinulle.
  Ai juu, olitko sinä anonyymi joka laittoi linkin tädit tubettaa- videoon?

  • Miten ihmiset ei kehu lääkäreitä, totta ihmiset voivat olla sellaisia ja jäykkiä lääkärissä. Jos lääkäri on inhimillinen ja ihana, niin kyllä kehut lähtee täältäkin.

   Ei hajua mikä tuo anonyymi juttu on, mutta siis jos olisin laittanut linkin, niin toki omalla nimelläni. Tosin en linkkaille omia juttuja ihmisille. 😉

   Ihanaa viikonloppua Viltsu <3

  • Tiedän, ettet tahallasi anoile, mutta varmistin, jos se olisi lähtenyt kirjautumattomana vahingossa. En ihan yllä satojen tuhansien seuraajien sometähtiin, eikä kuvillanikaan ole kuin joitakin tyksyjä, joten otan tuon kommentin kehuja. Ajatteleeko joku todella minusta että olen sometähti???
   Muahhah.. ajatus alkoi naurattaa. Pakko rauhoittua.. autsista.
   Olet ihana.

 • Voi niin ihanaa tuollainen yllätys. Ja että on tuntemattomia jotka haluavat ilahduttaa.
  Ihan liian vähän tulee tehtyä spontaanisti mitään kivaa. Ainoa pitkään aikaan mitä tulee mieleen, oli ostaa salmiakkivalkosuklaata pari levyä, laittaa hassuun pakettiin ja lahjansaajan postilaatikkoon. Taustasta sen verran, että hänellä on syöpähoidot meneillään ja tuo suklaa yksi harvoista, joka maistuu muulta kuin mudalta. Siitä "kepposesta" tuli kyllä itselle hyvä mieli.

  Halaus viikonloppuun. ❤

  • Hei ei varmasti ole ainoa teko sinulla ja on niin ihana teko. Jokainen tekee oman jaksamisen mukaan ja välillä jaksaa enemmän ja välillä jaksaa vähemmän. <3

   Halaus sinulle ihanuus Nelina <3

 • Voi Tiia! <3 Ihan liikutuin lukiessani tätä!

  Kun mulle selvis, että tilauksia meni läpi useampi, ajattelin heti, että myyn toisen mukin jollekin ystävälle. Mietin, kuka mukeja kerää tai olisi muuten vain tosi iloinen siitä. Sinä tulit heti mieleen ja kysyin saitko mukia. Harmittaa, että meni näin pitkään ennen kuin sain laitettua viestiä, mutta ehkä sille olikin nyt just oikea aikansa. Hauska se unikin, mitä näin sinusta! 😀

  En muista montako vuotta olen lukenut blogiasi, mutta aika monta. Ja vaikka en varmastikaan ihan jokaista tekstiä olekaan ehtinyt lukemaan, niin makusi tunnen hyvin, tykätään niin monista samoista asioista, Dianasta, mukeista ja peltirasioista muun muassa. 😀 Olet ilahduttanut minua kuvillasi ja kirjoituksillasi niin monta kertaa, aina tulee hyvä mieli, kun näen postauksesi jossain kanavassa. <3 Uskon myös siihen, että hyvä palkitaan hyvällä ja sinä jos kuka olet hyvä ihminen.

  Nyt myös se ilo minkä sinä sait mukista, on tullut minulle moninkertaisena takaisin. Se on iloa mitä ei rahalla saa. <3

  Ja ne tavarat joita en itse tarvinnut enää, ovat nyt paremmassa tallessa teidän ihanassa kodissa. <3

  Kiitos Tiia ja jatketaan mukavien asioiden jakamista. Tuolla joku kertoi messulipuista, olen itse tehnyt saman monta kertaa (ainakin neljä tapahtumaa nyt muistan), kun olen voittanut lippuja ja ei ole ollut messuille kaveria. Lipunmyyntijonosta saa aina jonkun iloiseksi ja hämmentyneeksi. 🙂

  • Ihanaa ja et vaan tiedä miten liikutuin sinun ihasta teosta. <3

   En kestä, että ekana olin mielessä, olet niin I H A N A <3

   Hyvä luo hyvää ja aina kun katson mukia, tulet mieleen. <3 Ihana sinä. <3

   Kiitos sinulle niin paljon ja samaa tehty myös messulippujen suhteen <3 On ihana ilahduttaa ja yllättää. <3

   Ihanaa uutta viikkoa Sunday <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud