Hyvää itsenäisyyspäivää ja Posti sai eilen liikuttumaan!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja Posti sai eilen liikuttumaan!
Kävin eilen leikkaamassa 97-vuotiaan mummini hiukset. Mummin kanssa jutustelimme ja söimme hampurilaisia ja samaan aikaan kolahti posti postiluukusta. Mummi sai pojanpojaltaan kiitoskortin häälahjasta, mikä ilahdutti mummia kovasti. Pojanpojasta tulee mieleen niin kovin mummin oma edesmennyt puoliso Poppe-vaari. 
Yllätys kuitenkin oli, että mummi sai Postilta kuoren, jonka sisällä oli useita joulukortteja suomalaisilta, jotka ovat Postin kampanjan myötä kirjoittaneet joulukortit ja samalla kiitoskortit Suomen itsenäisyydestä. En ollut kuullut tästä kampanjasta itse, mikä harmittaa, sillä tähän olisi ollut hienoa osallistua.
Mummi oli korteista muikean tyytyväisenä ja itsellä silmät kostui, kun luin mummille korttien tervehdyksiä. Miten sydämestä ottava sykähdyttävä ele ja upea kampanja Postilta. Miten hienoa, että ihmiset ovat lähteneet mukaan. 
Joulukorttien lähettäminen alkaa muutenkin olla ikävä kyllä hieman historiaa ja ihmiset turvautuvat herkästi älypuhelimiensa viestitoimintoihin ja kyllä itsekin näin. Nyt mummini kuitenkin sai ainakin viisi joulukorttia tuntemattomilta ja hyväsydämisiltä suomalaisilta. 
Jos joku teistä tuntemattomista jonkin pienen ihmeellisen sattuman kautta tämän postauksen lukee, niin haluan kiittää teitä koko sydämestäni lotta mummini puolesta. Mummi on 97-vuotias sitkeä ja positiivinen suomalainen nainen, joka ei valita vaan tekee.

Mummi asuu vieläkin omillaan ja kokkaa maukasta ruokaa. Kutoo sukkia, käyttää aamut puuroa syöden ja Hesaria useita tunteja lukien. Brittisarjat maistuu ja illalla sängyssä kirjoja menee tiuhaan tahtiin. Mummi on ajan hermolla ja tietää paljon maailman asioista. Mummi on supermummi. 

Olen saanut elää isovanhempien kasvattamana, kuulla sotien kauhut, läheisten ja ystävien menetykset rintamalla. Kuullut vaarin öiset painajaiset ja nähnyt lukemattomat arvet kranaattien sirpaleista selässä. Olen saanut suoraan palan Suomen perintöä ja ainoa toiveeni on, ettemme koskaan unohtaisi. 

Kiitos sotiemme veteraanit ja lotat, teidän urhoollisuuden ja sitkeyden avulla saan elää yhdellä maapallomme parhaimmassa maassa, jollei pimeyttä lasketa. 😉
Meidän perinteisiin kuuluu, että itsenäisyyspäivänä syödään hyvin, koristellaan kuuset, juodaan glögiä ja katsellaan Linnan juhlia. Tänään meille tulee aikuinen tytär puolisonsa kanssa ja tätini koiranpentunsa kanssa. Ruokana tarjoamme lohipiirakkaa ja salaatteja ja tytär tuo jälkkärin ja mikä se on, se on yllätys. Tulee varmasti kotoisa itsenäisyyspäivä. Miten te vietätte itsenäisyyspäivää siellä päässä tai millä herkuttelette? Mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille. <3


46 thoughts on “Hyvää itsenäisyyspäivää ja Posti sai eilen liikuttumaan!”

 • Sinulla on taito ja tahto tarttua aina ajankohtaisiin asioihin, kuten nytkin ja se on hienoa. Kaunis kirjoitus ja muistelot ja on sinulla todellinen supermummo <3
  Me olemme ihan kaksin kotona, kuten yleensä Itsenisyyspäivänä. Mies katsoo parhaillaan Tuntematonta sotilasta – vuosi vuoden jälkeen sama traditio. Itse olen aamusta leiponut sämpylöitä ja touhunnut kaikenlaista ja nyt lähden ulos hakemaan muutaman männynalun maljakkoihin. Illalla katsotaan Linnanjuhlia yhdessä. Ihan tavallista, mutta mukavaa olemista.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää sinnekin! <3

 • Ihana postaus! Olemme parina vuonna koulussa tehneet ja lähettäneet näitä kortteja. Nyt joudun häpeäkseni toteamaan, että tällä kertaa tämä on mennyt minulta aivan ohi. Olemme laittaneet kortteihin koulumme osoitteen ja saaneet aina yhden tai kaksi korttia kiitokseksi. Kyllä lapset ovat olleet mielissään, kun heitä on korteista ja tervehdyksistä kiitelty:)

  Paistelen täällä piparitaloihin pohjia, tarkoitus on vielä illan mittaan myös kasata ne taloiksi, koristelut teen viikonloppuna.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!
  T Kirsi

  • No mutta minä häpeäkseni en tiennyt edes tästä kampanjasta ja sinä olet ollut mukana näissä aiemmin. <3 Eli ei häpeää, jokainen tekee juuri sen minkä kykenee ja ehtii. <3

   Ihana vielä tuo, että koulut ovat vastavuoroisesti saaneet postia, tälläisistä pyyteettömistä asioista tulee niin hyvälle mielelle. <3

   Kuulostaa hienolta, minä en osaa piparkakkutaloja tehdä.

   Ihanaa viikonloppua Kirsi <3

 • Onpa kaunis kiitos itsenäisyydestä ja veteraaneista nuo kortit!
  Yleensä meillä on piparinleivontapäivä tämä 6.12, mutta nyt olen jo pari viikkoa leiponut synttäreille ja pikkujouluihin joululeivonnaisia, joten tänään pidetään taukoa…
  Minä syön herkkuja ja katson linnan juhlia tv:stä ja samalla seurailen, josko kuvaajamiehestäni näkyisi myös vilahdus Helsingin kaduilta! Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

  • Tuo korttijuttu on mieletön idea ja tuo valtavasti hyvää mieltä. <3

   Oi mahtavaa ja toivottavasti bongasit miehesi <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Ihana postaus, liikutuin. <3 Mun mumma oli myös lotta, minulla on hänen lottapukunsa tallessa ja huollettuna pukupussissa kaapissa. Ihanaa, kun ihmiset jaksaa ilahduttaa tuntemattomiakin.

  Kävin isän luona ja kohta katson Linnan juhlia, yksi tuttava on saanut kutsun vastaanotolle, onhan hänet sieltä bongattava. Mukavaa juhlailtaa, Tiia!

  • Oi ihanaa, että puku on tallella, en enää tiedä missä mummini puku on, mutta pitäisi olla tallella.

   Ihanaa ja toivottavasti bongasit ystäväsi <3

   Kivaa viikonloppua Liiolii <3

 • Tämä postaus sai kyllä silmät kostumaan. Niin kauniisti kirjoitat mummistasi ja arvostat hienosti paitsi omaa läheistä vanhustasi, niin myös noita muita jotka vielä ovat keskuudessamme tai ovat jo pois menneitä.
  Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa sinulle Tiia! Hienon naisen ovat isovanhempasi osanneet kasvattaa.

 • Piti vähän pyyhkiä silmäkulmaa täälläkin. Ihana mummo ja ihana Postin kampanja, johon on osallistunut selvästi ihania, välittäviä ihmisiä <3

  Itsenäisyyspäivä on täällä mennyt samalla luonto-teemalla kuin Linnan juhlissakin tänä vuonna. Ollaan oltu ukkelin ja kameran kanssa koko päivä ulkona nauttimassa raikkaasta ilmasta ja puhtaasta luonnosta. Tai no, ei ihan koko päivää, mutta päikkäreihin asti :). Nyt odottelen malttamattomana, että näen, millainen on Jennin Koivu-puku (mielikuvissani näen sellaisen yks-yhteen tyköistuvan koivun rungon, mutta tuskin se sellainen kuitenkaan on :)) ja millaisia muita luonto-aiheisia luomuksia Linnan neidoilta löytyy.

  Ihanaa Itsenäisyyspäivän iltaa Tiia ja koko perhe <3.

  • Samaa mieltä, niin ihana kamppis. <3

   Teillä on ollut täydellinen päivä juurikin Suomi sydämessä. <3 Jennin puku olikin yllättävän ajaton ja koruton, tyylikäs.
   '
   Ihanaa viikonloppua Annukka <3

 • Ihanasti ja lämpimästi ajateltu Postilta tällainen kampanja. Kirjastossa käydessäni huomasin, että Siskot ja Simot keräävät joulukortteja keravalaisille vanhuksille. Aluksi ajattelin, että tosi kiva idea, mutta sitten tuli mieleen jostain kumman syystä, ettei minun korttia taideta tarvita. Nyt tämän luettuani taidan kuitenkin viedä lauantaina keräyslaatikkoon kortin tai kaksi.

  Pidän myös siitä, kuinka vähävaraisten perheiden lapsille kerätään joulupaketteja. Ns. joulupuukeräyksiä siis. Jos itsellä ei ole pulaa mistään, niin mielestäni ei ole paljon pyydetty, jos osallistuu tällaiseen keräykseen. Siinä ainakin konkreettisesti apu menee perille sitä tarvitsevalle lapselle.

  Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa <3

  • Niin ajattele miten kortti ilahduttaa, ihana idea tämä ja tuo Keravan yhtälailla. <3

   Ihan juuri näin, joulupuukeräys on ihana asia. <3

   Sydämellistä viikonloppua Mannilainen <3

 • Upea mummi sinulla. Niin vanha ja silti asuu ja elää niin kuin haluaa. Sinulla on hyvät geenit. Osallistuin tuohon postin kampanjaan kuten tapani on.Minun on vähän häpeissäni kerrottava, etten hajamielisenä ihmisenä muistanut itsenäisyyspäivää lainkaan aamulla. Ja kirjoitin aivan vääränlaisen postauksen. Vaikka olisi ollut paljon sanottavaa Hesarin artikkelista, jossa Li Andersson ja joku (en muista tätäkään) kokoomuslainen eduskunnan feministinaisten puheenjohtaja arvostelivat itsenäisyyspäivän juhlien ulkonäkö- ja pukukeskeisyyttää. Että ihmisiä rankataan "illan floppeihin" ja illan "kuningattareihin". Vaikka se itsenäisyys on pääasia. Li Andersson on jättänyt tämän takia yhden kerran tulematta juhliin. Mutta hänelle muistutettiin, että se on hänen työtehtävänsä. Ja tämän takia taas hän on pitänyt linnassa aina samaa pukua.Me ihmiset ollaan niin erilaisia. Minä kyllä nautin kauniista puvuista ja kampauksista. Mutta en pane painoa ihmisen muulle ulkonäölle juhlissa. Tapaan "tuo on lihonut; onpas tuo vanhentunut"…Iloitsen tästä ainoasta valtakunnan pääjuhlasta ja mieluusti katselen päähenkilöitä eli jokaista, joka siellä on.Niin, muistin tämän itsenäisyyspäivän vasta, kun ajoin kuntosalille ja näin lippujen liehuvan. Varmaan arvaatkin, ettei meillä juhlita noin kauniisti ja herkullisesti kuin teillä. Me taidetaan olla miehen kanssa aikamoisen boheemeja.Tyttäretkään eivät päässeet kotiin. Asia olisi aivan toinen, jos he nuppuset olisivat kotona. Hösöttäisin ja laittaisin.Iloista itsenäisyyspäivää sinulle!

  • Oi ihana sinä ja hienoa, että olet valveutunut ja tuossa kampanjassa mukana. Hajamielisyyskin on minusta viehättävä piirre sinussa. <3

   Samaa mieltä, en voi sietää tätä pukuranginkia, ei osoita hyvää makua haukkua toisten pukuja ainakaan julkisesti. Kaikki haluavat näyttää linnan juhlissa taatusti hyvältä ja miltä heistä tuntuu, kun lytätään…

   No niinpä ja meillä katsos oli ne nuppuset kotona. <3

   Ihanaa viikonloppua Marja <3

 • Hieno asia, kun veteraanit sai kiitoskortteja. Viime vuonna laitoin itsekin, mutta harmittelen vielä, kun nyt jäi laittamatta. Edesmennyt isäni, oli myös rintamaveteraani. Heille kaikille kiitos.
  Meidän itsenäisyyspäivään kuuluu, päivällinen koko perheen kesken. Perinteisesti laitan lihapataa, uunijuurekset, salaatit ym lisukkeet, sekä leivonnaiset.
  Kynttilät vietiin myös haudalle.
  Nyt isännän kanssa katotaan linnan juhlia. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne.
  >Leena

  • No minä en ole huomannut koko kamppista eli täällä vasta hävettääkin.

   Ihanalta kuulostaa teidän itsenäisyyspäivä. <3

   Ihanaa viikonloppua Leena <3

 • Hieno tempaus postilta ja ilahduttaa varmasti monia veteraanejamme!
  Meillä on perinteisesti katsottu Linnan juhlia, isäntä jo kuorsaa alakerrassa ja minä yritän saada mahdutettua itseeni vielä yhden suklaapalan;)
  Oikein hyvää itsenäisyyspäivän iltaa, Tiia <3

 • Oli pakko nieleskellä tätä postausta lukiessa.
  Kiitos, kun kirjoitit sen.
  Tämä postin tempaus meni oikeaan osoitteeseen.
  Itse tunsin isäpuoleni päässä olevat pienet herneet aina leikatessani hänen hiuksiaan. Nuo herneet olivat koteloituneita kranaatinsirpaleita, joita hänellä oli myös hartioissa ja selässä.
  Eilen etsimme omin luvin peurajahtiin lähtenyttä koiraamme Megania.
  Onneksi puskaradio toimi ja saimme Meganin illaksi kotiin.
  Hyvää viikonloppua ja toista adventtia sinulle!

  • Kiitos niin paljon Kirsti Kaija. .Nuo kranaatinsirpaleet voi, että. Kyllä sodassa ollut sukupolvi on kokenut elämän kovuuden kauheimmalla tavalla mitä voi.

   Oi teidän Megan, mutta huh onneksi löytyi. <3

   Ihanaa viikonloppua <3

 • Oi, miten ihana kamppanja. Uusi juttu minullekin. Ihana tempaus ja uskon että mummisi oli korteista hyvinkin tyytyväinen. Ja, oi miten komea isoisäsi onkaan ollut! <3

 • Ihana postaus! Ja minuakin harmittaa ja nolottaa, että olen tuon Postin kampanjan missannut.
  Minulle tuli kyyneleet silmiini, kun luin tätä postausta. Ihana mummi sinulla. Ja hienoa, että ihmiset ovat huomioineet tämän.
  Me kävimme kahvilla Honkapirtissä, niinkuin monena muunakin Itsenäisyyspäivänä on tullut käytyä. Honkapirtti Ruissalossa on hirsirakennus, jonka lounassuomalainen jalkaväkirykmentti 14 rakensi ja veisti asemasotavaiheen aikana Uhtualla. Komea hirsirakennus siirrettiin Turkuun rintaman paluukuljetuksina vuonna 1943. Honkapirtti on erittäin suosittu kahvila, mutta Itsenäisyyspäivänä on parkkipaikoista pulaa, silloin on tienvarsillakin autoja.
  Hyvää viikkoa sinulle <3

  • Kiitos niin paljon Tuula ja oli ihana nähdä tällä viikolla. .<3

   Oi miten hienoa historiaa, tuolla olisi mielenkiintoista päästä joku kerta käymään ja ehkä mennään yhdessä kahville sinne. <3

   Muiskuja <3

 • Ihanaa, että mummisi on vielä hyvässä ja pirteässä kunnossa. Minultakin on mennyt ohitse tämä Postin kampanja, olisin ehdottomasti osallistunut siihen.

  Minäkin kuuntelin mummojeni tarinoita sota-ajoista, he puhuivat niistä avoimesti vaikka ukit olivat hiljaa eivätkä jutelleet mitään.

  Oikein suloista tulevaa viikonloppua sinulle <3

  • Ne tarinat pitää kyllä säilyttää jälkipolville. <3 Ensi vuonna osallistutaan tähän kampanjaan <3

   Ihanaa viikonloppua Birgitta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud