Sound of Light Huawein kanssa Wienissä

*Yhteistyössä Huawei Suomi

Viime viikolla sain kunnian matkata Huawein kutsumana Wieniin. Vaikka muutamia turistitiräpsyjä ehdin vuorokauden matkalla nappailla ja joulumarkkinat ja hehkuviini markkinoilla oli matkan ehdottomia kohokohtia, niin todellinen tähtihetki oli illan ”Sound of Light konsertti” ja keskiössä uusi ja uljas älypuhelin Huawei Mate Pro 20.
Wienin joulumarkkinat ja silmänkantamattomiin herkkuja ja erilaisia joulukoristeita myynnissä, on ehdoton jouluhörhön paratiisi. Wien on hieno ja upea kaupunki, jonne mieli halajaa jonain päivänä kolmannen kerran vierailulle. Ensimmäisestä reissusta 17-vuotiaana on päällimmäisenä jäänyt mieleen juuri kaupungin uljaan upeat rakennukset. Viime viikon reissulla samoja henkeäsalpaavan upeita rakennuksia tuli ihailtua. Tuli tunne, että Wieniin on pakko päästä vielä uudelleen. 

Huawei Mate 20 Pro näkyi isosti mainoksissa Wienissä ja Wienin lentokentällä. Olen rakastanut omaa Huawei P 20 Pro puhelinta, jonka kamera on mielestäni ällistyttävä. Kaikki tämän postauksen kuvat ovat muuten napattu sillä.

Huawei Mate 20 Pro puhelimessa on vieläkin parempi puhelin ja erikoistoimintoja, mm. on mahdollista tehdä mustavalkovideokuvaa niin, että itse esiintyy videossa väreillä. Mate 20 Pro:n kerrotaan olevan myös nopeampi ja tehokkaampi. 
Laitteen suoritus- ja käyttönopeutta on huomattavasti parannettu käyttämällä kehittynyttä ja joustavaa CPU- ja GPU-moniydinarkkitehtuuria. Toinen DUAL-NPU-yksiköistä mahdollistaa laajan tekoälylaskennan ja toinen keskittyy erityistehtäviin, joilla luodaan massiiviset tehokkuushyödyt sekä merkittävästi parempi käyttökokemus.

HUAWEI Mate 20 Pro on maailman ensimmäinen 1,4 GB3 latausnopeutta tukeva puhelin, sillä Kirin 980-prosessori sisältää kategorian 21 4G LTE -modeemin. Langaton latausnopeus on huipussaan jopa 1733 Mbps3. Nauti nopeasta ja sulavasta yhteydestä milloin tahansa ja missä vain.

Tälläiselle eksyjälle uuden Huawein tarkempi GPS on huippujuttu, sillä kaikkihan me tiedämme, miten sitä monesti eksyy siltikin, vaikka navigoi perille. 


Akun pitkä kestävyys on aina ollut Mate-sarjan tunnusmerkki. Suuri 4200 mAh: n4 akku kestää pitkään myös tehokäyttäjällä, sillä tekoäly optimoi akunkestoa käyttäjän mukaan. Pikalatauksella saa 70% akkua ladattu 30-minuutissa. Langaton pikalaturikin löytyy kaupoista. 

Maisemakuvat ja laajakuvat ultralaajakulmalinssillä onnistuu. Mate 20 Pro näkee myös kauas. Edullisemmat järkkärikamerat jäävät jo jälkeen tai ainakin kaikki upeat kuvasi voit ikuistaa yhdellä laitteella. Tarkennus onnistuu jopa 2,5cm päästä. 

Tekoälyä hyödyntävä valokuvaus pystyy tunnistamaan yli 1500 kuvaustilannetta ja 25 kategoriaa sekä kykenee erottelemaan eri kohteet ja näkymät yhdestä valokuvasta. Kamera säätää värit, kirkkauden ja kontrastin automaattisesti ja tarkasti, viimeistellen valokuvan yksityiskohtia myöten.
Videoita tekevälle Huawei Mate 20 Pro:sta löytyy uskomattomia ominaisuuksia. Videoeditori kykenee tunnistamaan kasvot ja luomaan erilaiset videotehosteet jokaiselle henkilölle. Tekoäly editoi huomaamatta puolestasi. Löytyy elokuvakuvauksen klassiset mittasuhteet, sekä HDR-kuvaustilan ja videokuvassa on loistava tarkkuus. Videossa taustaa voi myös sumentaa ja käyttää erilaisia suodattimia.
Langaton kuvanheijastus on myös varsin uskomaton juttu ja voit heijastaa suoraan puhelimelta kankaalle. Kolmiulotteiset hauskat emojitkin löytyy. Hivision tietosanakirja laskee kalorit ja paikallistaa sinulle parhaimmat nähtävyydet missä ikinä oletkin, upeimmat maisemapaikat ja kuuluisat mainokset. Shoppailukin on tehty helpoksi ja vain painamalla kahta sormea tovin tuotteen kohdalla, ilmestyy kaikki tuotelinkit ym. 
Erikoisvalmisteisen sukelluskotelon sekä helppokäyttöisen kameran sukellustilan avulla voit viedä HUAWEI Mate 20 Pro -puhelimesi jopa 5 metrin syvyyteen kuvataksesi värikästä merielämää tai ottaaksesi dramaattisia muotokuvia.

Kaikkein uskomattomin juttu kuitenkin on, että Huawei Mate 20 Pro:n teköälyn avulla on luotu ”Sound of Light konsertti”, jossa luonto, ihminen ja tekoäly yhdistyy. Tekoälyn avulla on onnistuttu mittaamaan revontulia Norjassa ja toteuttaa näistä konsertti.

  • *Sound of Lightin valmistelu alkoi joukkoistusprojektilla, jolla hankittiin laaja koneoppimiseen kehitetty tietoaineisto siitä, miten ihmiset havainnoivat revontulia. Tämän jälkeen tekoäly voitiin opettaa tunnistamaan erityyppisiä valoilmiöitä ja ymmärtämään niiden ajallisia ja fyysisiä ulottuvuuksia. 
  • Lopulta tekoäly, yhdessä Google Magenta -ohjelmiston kanssa, kykeni yhdistämään revontuliin ennakkoon kirjoitettuja musiikillisia motiiveja ja luomaan eheän teoksen, joka heijastaa pohjoisen valoilmiön perimmäistä olemusta. 
  • Sound of Lightia varta vasten kehitetyn tekoälyjärjestelmän avulla Mate 20 Pro voitiin valjastaa tähän tarkoitukseen. Konsertissa tekoälyn prosessoima data voitiin lisäksi muuttaa MIDI-signaaliksi ja syöttää puhelimeen yhdistettyihin syntetisaattoreihin, jotka soittivat yhteen orkesterin kanssa luoden musiikkiin aksentteja. Mate 20 Pro:n edistynyt prosessointiteknologia ja pitkä akunkesto olivat näin avainasemassa sekä teoksen kirjoittamisen että esityksen kannalta.
  • Rinnakkainen tekoäly työskenteli samaan aikaan ymmärtääkseen videolla näkyviä liikkeitä – sen tehtävänä oli analysoida revontulien muutosnopeutta, kasvuvauhtia ja kutistumista, sekä sivuttaisliikettä. Näin kuva-aineistoa hyödyntämällä luotiin perusta lopulliselle orkesterille sovitetulle sävellykselle. 

  • Projektin lopullinen tavoite oli kuitenkin tekoälyn avulla luotu sävellys, jossa revontulien ominaispiirteisiin liitettiin musiikillisia elementtejä. Lopputuloksena syntyi valon äänimaailmaa heijasteleva sinfonia, jossa viimeisimmät tekoälyinnovaatiot yhdistyvät revontulien liikkeisiin ja musiikkiin ensimmäistä kertaa maailmassa. 
  • Revontulisinfonian matkakonserttilavoille alkoi pohjoisesta erämaasta Sound of Light sai alkunsa Norjassa, Tromsøn yötaivaan alla, jossa revontulien metsästäjä Kjetil Skogli videoi valoilmiöitä ja niiden liikkeitä sävellysprojektia varten. Kuvamateriaalin valmistuttua se lähetettiin äänilabraan, jossa palkittu säveltäjä Mark Sayfritz työskenteli Huawei Mate 20 Pro -puhelimelle kehitetyn tekoälyjärjestelmän parissa luodakseen valosta ihmiskorvin kuultavaa musiikkia. Sound of Lightiin sisältyvät kappaleet syntyivät filmille taltioitujen revontulien pohjalta tekoälyyn perustuvan kuvantunnistuksen avulla.
  • Kun kaikki teoksen kappaleet oli sävelletty, ne lähetettiin edelleen kapellimestari James Shearmanille, joka sovitti teoksen sinfoniaorkesterille. “Tavoitteenani oli vahvistaa Sound of Lightista välittyvää tunnetta orkesterin avulla. Näin tekoäly ja revontulet puhuvat meille musiikin kautta”, sanoo James Shearman, Sound of Light -teoksen sovituksesta vastannut kapellimestari.
  • Konsertti Wienissä – Ilta tekoälyn, musiikin ja revontulien parissa 
  • Selvittääkseen, miltä revontulet kuulostavat kapellimestari James Shearman ja Synchron Stage Orchestra astuivat lavalle Brahms-salissa Musikverein-talossa Wienissä, jossa audiovisuaalisia tehosteita sisältänyt Sound of Light ensiesitettiin yli 300 kutsuvieraalle 28. marraskuuta. Esitys sisälsi myös projektia taustoittavan Genesis-elokuvan, joka valotti tekijöiden matkaa revontulien täyttämältä taivaalta aina konserttilavalle asti.

Itse konsertti oli satumainen, lumoava, yhdistelmä  klassista musiikkia, ripaus leffamusiikin taikaa ja myös suuresti fanittamaani Jean Miche Jarren syntetisaattoripoppi musiikkia olin tavoittavinani.

Suosittelen koko sydämestä katsomaan ainakin toiseksi alimman videon, jossa kerrotaan itse sävellyksen synnystä. Pääset tällä videolla kuulemaan ripauksen myös taianomaista konserttia. Jos ihastut musiikkiin, ei muuta kuin silmät kiinni ja nauttimaan alimman videon kautta koko konserttielämyksestä. Ylin video on ihan omaa häsäämääni materiaalia itse reissulta. 🙂

Ymmärrettävää on ettei kenties moni pysy älylaitteiden uudistumisten tahdissa. Huawei Mate 20 Pro on kuitenkin kaikille videoita ja valokuvausta rakastaville, niille jotka pitävät siitä ominaisuudesta, että akku kestää pitkään ja latautuu vikkelään. Puhelin on myös omiaan työ-ja presentaatiokäyttöön. 

Sanoisin, että Huawei Mate 20 Pro on hifistelijän unelma ja parasta mitä markkinoilta tällä hetkellä löytyy. 

Kiitos Huawei Suomelle ikimuistoisesta matkasta ja konsertista. Miten teillä siellä, keneltä löytyy Huawein puhelin tai tabletti tai läppäri? Oletteko olleet tyytyväisiä ja mikä on sinulle tärkein ominaisuus uutta puhelinta valittaessa?

Sydämellistä viikonloppua kaikille. <3



41 thoughts on “Sound of Light Huawein kanssa Wienissä”

  • Ihana Wien! Se on kyllä kaupunki, joka tarjoaa NIIN paljon kaunista katsottavaa, että on ihan vaikeuksia valita minne suunnata ensimmäiseksi. Wieniin halajaa myös oma mieleni sillä edellisestä vierailusta on aivan liian kauan aikaa. Ai, niin sacherkakku ja wienerschnitzel maistuisivat myös. Ja ostaisin juuri Mozartin kuulia kotiin minäkin 😀

    Huawei kännyköille olen menettänyt sydämeni ihan totaalisesti. Tällä hetkellä käytössä itsellä Huawei P20 Pro. Pääsin Republicin pr-päivässä testaamaan tätä Huawei Mate 20 Pro mallia ja ihan huikea. Upeita toiminta paljon!

    Kivaa alkavaa viikonloppua Tiia <3

    • Oijoijoi nuo herkut jäivät tällä reissulla kokeilematta, vaikka fantastisia herkkuja pääsinkin nauttimaan. Joulumarkkinoiden Gluhwein yksi odotetuimpina. <3
      Huawei P 20 Pro on huikea puhelin ja kaikki tämänkin postauksen kuvat on otettu sillä, mutta onhan tämä uusi sitten jo ihan vallan ihmeellinen, oikea superpuhelin. <3

      Ihanaa viikonloppua Marjo <3

  • Wau mikä matka ja mitä elämyksiä!
    Ja nuo Huawein kännykät – voi sentään kun tulisi se lottovoitto;) Oma Samsung alkaa vedellä viimeisiään – juuri tänään yritin taikoa siihen lisää tehoja ja saa nähdä, auttoiko yhtään. Ihanaa 2. adventin viikonloppua, Tiia <3

    • Kyllä sinä Lady niin tarvitset oman Huawein, sinulla kun on silmää tuohon kuvaamiseenkin, niin pääsisit ottamaan ihania luontokuviakin.

      Ihanaa viikonloppua Lady <3

    • Kiitos Satu ja vieläkin niin otettu tästä kunniasta, tämä matka jää ikuisesti upeiden muistojen joukkoon. <3

      Sydämellistä viikonloppua <3

  • Minäkin sanon, että wau mikä matka:) Oot päässyt kyllä mahtavaan paikkaan ja hienossa seurassa.
    Mullakin on Huawein hankinta mielessä, mutta kun en ymmärrä kännyköistä muuta kuin… nimen suunnilleen, niin kynnys ruveta opettelmaan uutta vehjettä on todella korkea. Aikomus on kuitenkin vakaa, kunhan saisin aikaiseksi;)
    Kivaa viikonloppua<3

    • Ymmärrän pelon ja sama oli joskus itselläkin. Nämä uudet puhelimet vaan ovat niin älykkäitä ja tekevät paljon aivotyötä, niin ettei sinun tarvitse itse ajatella, nauttia vaan helposta käytöstä.

      Suosittelen Huaweita koko sydämestäni. <3 Ihanaa viikonloppua Sari <3

  • Oi, mikä matka. Hyviä kuvia.
    Ja konsertti oli varmaan ikimuistoinen.
    Ja kyllä, mulla on Huawei. Ei kuitenkaan tuota uusinta mallia. Hyviä ovat.
    >Leena

  • Vau, mikä matka. Olen niin iloinen puolestasi Tiia.
    Ihania kuvia.
    Wien on musiikkikaupunki, joten upeat puitteet Huawei-puhelimen esittelylle.
    Olen ollut vuosia sitten ikimuistoisessa konsertissa Schönbrunnin linnan puistossa.

  • Ihana matka ja upeat kuvat, kyllä on kännykkäkuvaaminen viimeisimmä sukupolven kännyköillä mennyt valtavia harppauksia eteenpäin. Testailin Republicin pressipäivässä Huawei Mate 20 Pro-puhelinta ja oli kyllä vakuuttava laite ihan muutaman minuutin kokeilunkin perusteella.

    • On kyllä mieletön laite ja ei tässä kohta enää muuta tarvita, kuin luuri. 🙂 Kiitos kovasti Tuuli ja mukavaa viikonloppua <3

  • Ihana matka ja aivan upeita kuvia. Mahtavaa varmasti päästä kokemaan Wien näin joulun alla.
    Ja siis oon ihan mykistynyt noista jouluisista koristepalleroista. Muutaman voisin meillekin kotiuttaa, ihan kausipalloksi vaan 🙂
    Ihanaa viikonloppua sinulle Tiia <3

    • No eikö olekin ihan mielettömiä joulupalleroita, voi elämän kevät kun olisi ollut ihanaa kotiuttaa niitä enemmänkin.

      Kivaa viikkistä Outi <3

  • Oi, mikä joulumatka ❤ Kiitos, että minäkin pääsin kuvien välityksellä iki-ihanaa Wieniin ❤ Ihanaa joulukuuta sinulle ❤

  • Saksalaiset joulumarkkinat ovat ihanat eivätkä wieniläiset varmasti jää jälkeen. Nuo lasipallot ovat niin kauniita, haaveissani on saada tuollaisia joskus. Minulla oli tuollaisia lahjana äidiltäni, mutta poikani hajoitti ne pienenä kaatamalla kuusen.

    Mukavaa viikonloppua <3

    • Oi ei ovatko menneet rikki. Juuri lasipallojen helposti rikki menemisen vuoksi lasipallot jäivät matkalta ostamatta.

      Ihanaa viikonloppua Ei-Leen <3

  • Eipä tarvitse kauaa miettiä mikä on seuraava puhelinhankintani, olet kyllä ottanut upeita kuvia ja Huawei p20 on kyllä kaiken hehkutuksen arvoinen luuri! Wien on itselleni ihan tuntematon kaupunki, se kyllä olisi hieno paikka viikonloppuvisiitille. Ihanan kiireetöntä viikonloppua!

    • Huawei on paras ja jopa Maiju vannoutunut i-phone ihminen on tuuminut, että seuraava luuri on Huawein. 🙂

      Wien on mieletön ja pakko päästä ajan kanssa sinne.

      Kiitos kovasti Heli ja ihanaa viikonloppua <3

  • Vaikuttaa todella hyvältä laitteelta 🙂 Olen katsellut täältä sun blogista kuvia, jotka todentaa sen, että on varmasti kehujensa arvoinen. Haave-listalle laitettu ehdottomasti 🙂
    Mukavaa viikonloppua <3

    • Kyllä kuvat puhuvat puolestaan ja Huaweilla kun saa onnistuneita kuvia myös pimeällä, kuten tämän postauksen parista kuvastakin näkee. 🙂 Kiitos kovasti ja oikein mukavaa viikonloppua teille <3

  • Ihania kuvia ja ihana Wien.TUo Huawei malli on kyllä mahtava, pikkuisen kokeilin sitä nyt SUomessa, oikea unelmapuhelin,mutta vielä aivan liian kallis.No ehkä sitten kun sen hinta laskee. Mutta aivan mahtavia ominaisuuksia siinä:)

  • Hei mitä ajattelet tuosta urkinta syytteestä joka koskee juuri tuota puhelinmerkkiä.

    • Hei, on kolme asiaa joista blogissani en puhu ja yksi niistä on politiikka ja tämä menee suoraan politiikan puolelle. Nyt onkin tärkeämpää mitä anonyymi itse ajattelee median kautta, medialla kuitenkin on enemmän informaatiota, taustatyötä ja tutkimusta asian suhteen eli minun mielipiteeni on merkityksetön.

      Vannon Huawei puhelimen nimeen ja käytössäni on jo neljäs Huawein luuri ja mieskin osti itselleen juuri tabletin. 🙂

      Kivaa viikonloppua. 🙂

  • Kyllä sulla on ollut huikea reissu ja olisi kyllä joku kerta lähdettävä reissulle tuonne Itävaltaan ja Wien tietty olisi kohteena:)
    Puhelimet kehittyy kyllä aivan tajutonta vauhtia ja on mielenkiintoista miten niihin saadaan kaikki mahdollisnen toiminta sullottua:D Huawei on älyttömän tasokas ja edelläkulkija näissä puhelimissa ja Leican kameratoiminto älyttömän hyvä. P20 Pro käytössä ja mahtava on:)
    Täytyy kyllä myöntää, että osa noista teknisistä toiminnoista meni kirjoituksessasi yli mun hilseen, mutta ehkä, jos voisi kokeilla puhelinta samalla, niin ymmärtäisi kaikki hienoudet:D

    • Kyllä Wien jäi polttelemaan mieleen upeana kaupunkina. Tuli sellainen fiilis, että siellä kuten Pariisissa on ihanaa vaan istua kahviloissa ja ihmetellä paikallista menoa.

      Juu olet ollut niin tyytyväinen tuohon sinun Huaweihin, mikä on mahtava juttu. <3

      Juu en ole ehtinyt tutustua tuohon Mateen niin hyvin, että kyllähän minä Huawein sivuilta juttuja lainailin, mutta samalla kun niitä luin, niin samalla opin eli lukemalla ja juuri kokeilemalla. Heti otin miehestäkin mustavalkovideota, missä miehessä oli vaan värit, aika mainio videotoiminto tuokin.

      Ihanaa päivää M <3

  • Olen käynyt kerran Wienissä ja se oli kaunis kaupunki. Talot kuin kermakakkuja – tämän sanon kaikella ihailulla upeita taloja kohtaan. Sinulla on ollut mieletön matka taas kerran. Ja kuvasi ovat niin kauniita, on kuin itse olisi päässyt pitkän ajan jälkeen taas Wienissä käymään.
    Minulla iPhone – jo neljäs sellainen. Ja olen tähän saakka vannonut iPhonen nimeen. Ja hankalaa minulle tuo puhelimen vaihto toiseen merkkiin olisi. Täällä kaikki vempaimet kuuluvat Mac -perheeseen. Ja siitä tykkään, kun hyvin keskustelevat toisten kanssa. Mutta myönnän, tuo Huawei Mate 20 Pro voittaa nyt iPhonen kameratekniikallaan. Ja iPhonet ovat hinnoittelemassa itseään markkinoilta ulos korkeilla hinnoillaan. Mutta tuo kahden eri käyttiksen hallinta minua "pelottaa", siksi edelleen iPhone.
    Kiitos Sound of Light showsta Tiia <3

    • Samaa mieltä ja pää olikin ihan pyörylällä ja niska kenossa, kun taloja ihailin. <3 Ymmärrän tosi hyvin, jos kaikki on samaa ja keskustelevat keskenään. Meillähän on tällä hetkellä niin, että miehellä on Huawein tabletti ja Samsungin gsm, minulla ja tyttärellä Huawei ja toisella tyttärellä i-phone ja minulla tällä hetkellä Acerin läppäri ja ei ongelmaa. Eli tuo ios-hommeli on kyllä suunniteltu hieman toisin, kun taas täällä Huawei ja Acer keskustelevat mitä mainiommin yhdessä. <3 Haaveilen kyllä eräästä Huawein läppäristä. 😉

      En osaa siten sanoa, kun en ole itse koskaan käyttänyt ios käyttöjärjestelmää, mutta kyllä oli tyttärelle i-phonesta helppo klootana Huaweihin kaikki vanhan i-phonen tiedot eli ainakin vaihto phone clonella sujuu mitä helpoiten, jos esim. se askarruttaa.

      Ihanaa päivää ihana Tuula ja oli kiva nähdä viime viikolla. <3

  • Oih, jouluinen Wien näyttää juuri niin upealta kuin kuvittelin <3 Olimme siellä kesällä ja (Philharmonic Sommernacht konsertti oli upea Schönbrunnissa!) tarkoitus oli palata kellohakureissulle juuri ennen joulua. Ei ole kellosta vielä kuulunut, joten jouluinen Wien jäänee toistaiseksi haaveeksi 🙂 Huawein puhelimet ovat minulle vielä vieraita, kynnys vaihtaa iPhonesta tuntuu korkealta…

    • Oi mikä reissu teillä on ollut. <3 Jouluinen Wien on kyllä täydellinen ja ne joulumarkkinat, mutta kesäinen Wien olisi myös ihana kokea ja joku konsertti myös uudelleen. Ymmärrän sinulla sama kuin Tuulalla. Täällä oma tytär juuri vaihtoi i-phonen Huaweihin ja on erittäin onnellinen Huaweista ja vaihto toki sujui phone clonella näppärästi.

      Ihanaa viikkoa Jessica <3

  • Wien näyttää niin ihanalta kaupungilta! ♥ Pakko päästä kyllä joskus käymään 🙂 Pikkusiskolla on Huawein tabletti, mutta mulla ei kyllä oo minkäänlaista muistikuvaa sen mallista 😀 Itellä ei oo tarvetta tällä hetkellä tabletille, mutta jos sellaisen jossakin vaiheessa ostaisin, niin ostaisin kyllä ehdottomasti Huawein oman, koska tykkään siskon omasta tabletista tosi paljon! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud