Jösses mikä reissu!

Jösses mikä reissu!
Sehän on kaikkien maailman alamäkien laki, että uuni laukeaa juuri ennen joulua. Mistä uusi uuni ja vielä upotettava sellainen kaikkine oikeine mittoineen. Miltei jo luovutin uunin suhteen ja sanoinkin miehelleni, että ostetaan tänä vuonna valmiina ruoat, kinkut ja kaikki ja etsitään välipäivinä rauhassa uusi kodinkoneperheenjäsen meille.

Lannistumaton mieheni kuitenkin päättäväisesti etsi meille uuden uunin, koska universumi oli sitä mieltä, että jouluruoat pitää tehdä uunissa. Nimittäin mieheni voitti jossain työpaikan tilaisuuden arpajaisissa 6kg kinkun. 

Meillä on Ikean keittiö, joten aika loogista on, että Iksusta se uusi upotettava uunikin hankittiin. Eihän se uunin hankinta se isoin probleemi ajatuksen tasolla ollutkaan vaan sähkömiehen saaminen meille asentamaan uutta uunia ja vielä juuri joulun alla. Toisin tosin kävi, sähkömiehen saaminen olikin se helppo nakki, itse uunin hankkiminen oli suorastaan farssi ja ihan omasta syystä. Eikä se ihan täydellinen se uuni ollut mittojenkaan suhteen vaan ukkeli joutui pöytälevyn sahaushommiin.

Maanantaina mieheni meni autollaan hommaamaan uutta uunia Ikeasta, mutta mieheni auton peräpää oli sen verran kapea, ettei jättimäinen lootikko mahtunut takakontista sisään. Päätimme, että treffaamme tiistaina ja ängetään jättiloota minun leveämpään peräpäähän, siis auton. 😉

Tiistaina sitten treffattiin Ikealla ja juuri kun olimme matkaamassa autolle, muistutin miestäni, että kait ostaessa käytit -10% alennuskupongin, joka meillä oli. Monen sadan euron ostoksessa ale olisi tietänyt yli 70e summaa. No eihän mies tietenkään ollut alekoodia muistanut, enkä minä alekoodista muistanut häntä myöskään alunperin muistuttaa.

Ei kun takaisin äärimmäisen pitkään jonoon info/palautuspisteeseen ja sieltä se mallikkaasti se 10% ale meille annettiin ja lähdimme taas tyytyväisenä autolle. Kunnes taas  hidassytytteisen meikäläisen lamppu syttyi ja kysäisin mieheltäni, että minkäs lieden meille ostitkaan silloin maanantaina. Noh induktiolieden vastasi mieheni. 

Koska meillä on suurehko määrä erittäin laadukkaita ja maailman parhaita Swiss Diamondin pannuja, mutta ei kuitenkaan vanhan uunin/lieden takia induktiopannuja, tuli seinä vastaan, että jaa-has mitäs nyt tehdään… Koska eihän ne peruspannut toimi yhteen induktiolieden kanssa.

Ei muuta kuin takaisin selvittämään infoon/palautuspisteeseen asiaa ja sovittiin, että palautamme induktiolieden ja käymme ostamassa uuden keraamisen lieden ja kaikki sinksataan sitten yhtäaikaa, palautukset, uuden ostot ja se tärkeä -10% ale vielä uudelleen.

Pakko sanoa, että saimme Ikeasta joka kerta aivan järjettömän hyvää palvelua. Ehkä heidän keittiöhenkilökunnalle sellainen vinkki, että jos joku tulee ostamaan induktioliettä, niin kannattaa kysäistä, onko teillä kotona induktiopannut. Tässähän olisi myynnin paikka ja mahdollisuus saada asiakas samalla vaihtamaan pannunsa induktiopannuihin, jos sellaisia siis Ikeassa myydään.

Meidän vastuullahan tietenkin tämä koko episodi ja väsynyt sekoilu oli. Mutta joulun alla on niin paljon kaikkea ja iltapimeällä se uunin osto on sellainen pakkosuoritus, ettei siinä häsässä heti muista mikä liesi, mikä valuutta ja mikä aleprossa. 

Meille saatiin torstaiksi sähkömieskin täältä Porvoosta, joka oli kissaystävällinen kaveri ja joulurauhakin on kaiken tämän suhinan jälkeen kohta tavoiteltavissa. Ikea seikkailuun meillä meni kaikkinensa aika monta tunteroista ja onhan se koomista, että meidän Swiss Diamondin pannut määritti, mikä liesi meille lopulta päätyi. Ennemmin pannut, kuin se vikkelin ja parhain liesi.

No mutta nyt meidän keittiö sai aivan uuden ehostuksen. Kumman paljon ryhtiä uusi uuni toi keittiöön ja sellaista uudempaa ja siistimpää ilmettä. 


Loppupeleissähän tässä kävi siis kivasti, vaikka onkin ärsyttävää juuri joulun alla joutua tälläisiin ylimääräisiin kiemuroihin ja myös useita satasia vieviin. 

Tänään kotiutuu arpajaispalkinto kinkkukin meille ja uskon, että mies onnellisena sunnuntaina sen paistelee meidän uudenkarheassa uunissa. 

Miten siellä, onko kodinkoneet pettäneet juuri joulun alla ja miten siitä on selvitty, kinkku vai kalkkuna vai kasvisruoka ja mikä on sinun koomisin kauppaepisodisi? Zemppiä jouluruuhkiin ja valmisteluihin kaikille ja kokkaushommiin, mitä ikinä uunissanne paistattekaan tai ette paistele. 🙂


63 thoughts on “Jösses mikä reissu!”

 • Hieno uuni, mutta mikä harmistus just joulun alla!

  Meillä on astianpesukone sipannut jo kaksi kertaa jouluaattona ja lähtenyt käyntiin taas heti joulun jälkeen ilman mitään korjauksia. Nyt katsomme tämän asian pohjamutia myöten eli kolmas kerta sen sanoo, voiko pesukone olla pirullinen. Iso porukka koolla ja tuntuu kuin koko aika syötäisiin, joten pahin mahdollinen aika alkaa tiskata käsin. Uunin hajoaminen tosin olisi kaikkein kauhein katastrofi, mutta sitten alakerran leivinuuni avuksi. Tosin en ole sitä vuosiin ruoan laittoon käyttänyt sillä siitä on aikaa, kun oli iso perhe ja 12 kilon kinkku! Minä en edes viipaletta sikaa syö, mutta miehille on ostettu minikinkut.

  Kaikkea kivaa sinnekin! Nyt alkaa helpottaa eli just palasimme kaupoilta, alamme koristaa kuusta ja nuoret koirineen saapuvat lauantaina.

  Halit♥

  • Voi ei tuota teidän persoonallista astianpesukonetta. Jään jännityksellä odottamaan miten mokoma käyttäytyy tänä jouluna.

   Kaikkea kivaa sinne ihana Leena ja sydämellistä joulua <3

 • Loppu hyvin kaikki hyvin…onneksi meillä toisilla on huumoria ja pitkää pinnaa. Näin ex-ikealaisena en yhtään ihmettele, että palvelu sujui. IKEA rulettaa eri toten siinä. Ihanaa joulun aikaa!

 • No olipa uuninhakureissu;D Mutta onneksi nyt on uusi uuni joka toimii. Tuo IKEAn keittiö on niin ihana; tykkään tosi paljon IKEAn keittiöistä ja käyn aina välillä IKEAssa fiilistelemässä;muutenkin pakko kun täällä etelässä se kauppa tuntuu niin kotoisalta;D
  Ihanaa joulun aikaa Tiia:)

 • Olipa melkomoinen liesiepisodi, ja juuri näin joulun alla. Varmasti todella väsyttävää. Onneksi kaikki on nyt kuitenkin hyvin, ja aattoonkinnon vielä hyvästi aikaa. Meillä ukkeli on kodinkoneiden asiantuntija, joten minun ei ole tarvinnut kovasti vaivata harmaita aivosolujani niiden kanssa, luotan häneen sataprosenttisesti näissä asioissa, eikä hän aina muista edes kysyä minulta minkä olisin halunnut kun se on jo asennettukin paikoilleen <3
  Tähän on pakko kertoa yksi juttu. Alkuvuosina, kun naimisiin mentiin 1980-luvun alussa,mieheni joutui niin monena jouluaattona lähtemään töihin korjaamaan ihmisten joulukuusen kynttiläsarjoja, ja saattoi viipyä iltapäivälle asti. Ei voi kuvitella nykypäivänä, että ne olisivat niin arvokkaita jotta sähkömies kannattaisi pyytää niitä korjaamaan! Eikö ole hassua 🙂
  Nyt toivottelen Tiia sinulle oikein ihanaa joulua läheistesi parissa sekä iso kiitos ja halaus blogiystävyydestäsi tänäkin vuonna ❤️

  • Juu oli pari väsyttävää iltaa tai päivää, mutta nyt uuden uunin kanssa uuteen nousuun, tää on tätä, mikä kaikille tapahtuu.

   Ihana kun ukkeli hoitaa ja niin se tuokin ukkeli hoiti pöytälevyn sahaamiset sun muut ruuvashommat.

   On muuten tosi hassua, kasariajan nostalgiaa tuo joulukuusen kynttiläsarjahommeli, mutta liikuttava seikka.

   Oikein ihanaa joulun aikaa ihana Tuulikki ja kiitos sinulle blogiystävyydestä. <3

 • Meillä hajosi vuosi sitten liesi. Uuni siinä pelitti jotenkin, mutta levyt ei niinkään. Keraaminen mekin hankimme juuri patojen ja kattiloiden takia.
  Netistä vielä liesi tilattiin, kun kivijalkamyymälässä täällä meitä ei palveltu. Olimme kai liian köyhännäköisiä. Ulkona vielä katsoin, että ihan siistit ja ehjät vaatteet meillä oli, mutta ei kai viimeistä muotia tai jotain. Jäi tosi huono fiilis ja taisi poika hiukan palautetta antaa myymälään.
  Poika asensi meille lieden ja joutui pari tuntia odottamaan ennenkuin kiitolinja tänne asti ehti.
  Pieni valmis kinkku on ostettu, kun leikkeleenä lähinnä menee. Uunissa lämmittelen laatikot ja uudet perunat olen pakastanut aattoa varten.
  Mukavia joulun aluspäiviä!

  • Oi ei kai nyt sentään, ei palveltu, mitä ihmettä, mikä ihmisiä vaivaa… 🙁

   Tuntuu nämä kodinkoneet menevän lakkoon selvästi ennen joulua.

   Uudet perunat on muuten fiksu pakastaa joulua varten, sukulaisenikin tekevät niin, voi miksi en ikinä muista.

   Ihanaa joulun aikaa sydämellinen Marketta. <3

 • Kodinkoneilla on joku käsittämätön taipumus hajota aina juuri ennen jotain tärkeää juhlapäivää. Ehkä niihin on asennettu joku "sisäinen koodi" mennä hajalle juuri ennen joulua, juhannus tai jotain tärkeää merkkipäivää. Itselläni astianpesukoneen osalta ikävä sattumus juurikin ennen joulua ja vieraita tulossa talo täyteen. Onneksi löytyi uusi kone ja tulivat vielä asentamaan sen sekä nappasivat vanhan rohjakkeen pois samalla.

  Onneksi teillekin kaiken hässäkän jälkeen löytyi oikea liesi ja nyt se vaan kinkkua uunia. Omnomom…minä rakastan joulukinkkua sinapin kylmän maitolasillisen ja hapankorpun kera. Oikein alkoi suu napsumaan jo pelkästä ajatuksesta.

  Kivaa joulun odotusta ja kinkun paistoa <3

  • Oijoi ja ihan samalta kuulostaa monen muunkin kertoma. Niin outoja nuo kodinkoneet. Onneksi sinullakin järkkääntyi asia parhain päin.. <3

   Täällä joululimppua, margariinia, kinkkua ja sinappia ja aah ja joululimpun viipaleet vielä paahdan. Ukkeli kun voitti vielä niin jättimäisen kinkkusen, niin eiköhän kinkkua syödä monta päivää.

   Oikein sydämellistä joulua Marjo <3

 • No olipa kommellusta kerrakseen, mutta onneksi kaikki kuitenkin selvisi lopulta hyvin. Nyt pääsette kinkun paistoon. Vielä noista kattiloista, niin kävi meillekin niin että kun vuosi sitten tähän uuteen kotiin muutettiin, niin tasan kaksi vanhoista kattiloistamme sopii induktiolieden kanssa käytettäväksi. Arvaa mistä ne oli ostettu, no Ikeastapa hyvinkin! Kaikki muut kattilat vietiin mökille ja siellä meillä onkin nyt sitten kattiloita joka paikka täynnä!
  Oikein ihanaa, rauhallista, rakkauden täyteistä joulua sinulle ja koko perheellesi <3
  (keittiönne näyttää tosi kodikkaalta!)

  • No niin eli Iksussa kannattaisi myydä induktiolieden kanssa ihmisille uudet pannutkin, tämä jo sen todistaa. 🙂 Juu no meidän keittiössä on liikaa kamaa ja jonain päivänä räjäytän nuo rakastamani purkit taivaan tuuliin, ainakin aina pölyjä pyyhkiessä niin mietin. 😉

   Kiitos Kristiina ja aivan ihanaa joulua teille <3

 • Aikoinaan juhannuksen alla meni pakastin ja vuokraisäntä ilmoitti, että palailee viikon päästä asiaan. Piti sitten itku kurkussa aoittaa exälle, joka nouti ruoat pakastimeensa.

  Joulumalussekoilua on ollut, mutta minä olen ollut se selvittelijä. Ajattelin tänään lähteä ajoissa töistä, mutta jahtasinkin asiakkaan tavaroita joista kiukkuisena väitti ettei ole saanut ja minun olisi maagisesti pitänyt hommata ne hänelle tänään Hollannista samaksi päiväksi. No siellähän ne olivat heidän omassa varastossaan, nätisti hyllyssä ja kirjattuna heidän varastojärjetelmäänsä jo pari viikkoa sitten… Enkä tietenkään saanut kiitosta tai anteeksipyyntöä heidän sekaannuksestaan.

  Toivottavasti pyhät sujuvat sielläkin leppoisemmissa merkeissä kun sekoiluista selvitty.

  • Voi aargh ja vielä exälle kilautus.

   Voi elämän kevät ja jos mokaa, niin pitää osata nolous myöntää ja pyytää anteeksi ja ehkä sitten yhdessä voi vielä nauraa päälle, höh, ikävä tapaus.

   Juu, tänään ostosreissulla mies hävitti tärkeät käsineet, mutta muuten on mennyt ihan mallikkaasti.

   Ihanaa joulua Tuuli <3

 • Huh huh! Miksi juuri ennen pyhiä sattuu tuollaista? Onneksi kaikki vekslaamiset menivät hienosti. Minulla olisi ehkä mennyt hermo.

  Tuli muuten mieleen, olitteko Vantaan Ikeassa? Me olimme siellä tiistaina joskus kuuden aikoihin. Ruokapöytä tarvitsi uudet tuolit, ja homma oli jo kotona tsekattu valmiiksi, mutta kyllähän silläkin reissulla sai muutaman huokauksen huokaista. 😀

  Ihanaa joulua teille <3 Toivottavsati kinkku onnistuu. 🙂

  • Juu en tiedä miksi ei mennyt hermo. Vielä ostin lemppareitani tonttuvaahtiksia Iksusta ja autoin erästä naista laittamaan lautaset kassiin, niin tonttupussi tippui lattialle ja sinne meni lempitonttuset. Ehkä auttoi, että kävimme syömässä Ikeassa, niin ei oltu nälkäisinä liikenteessä.

   Olimme Vantaan Iksussa eli mehän olemme olleet siellä samaan aikaan ja taas me missattiin toisemme. Juu kyllä Ikea-reissulla aina tulee huokailtua, hih.

   Ihanaa joulua ihana Mannilainen. <3

 • Meillä on induktioliesi ja swissdiamondin pannut. Hyvin toimii 🙂

  Hyvää joulua sinne!

  Sannikaarina

  • Ihanaa kuulla. Olisikohan ne niitä Swiss Diamondin induktioliedelle tarkoitettuja pannuja, joita meillä ei juuri ole. Niissä meidän pannuissa Swiss Diamondin nettisivuilla lukee, etteivät sovellu induktioliedelle.

   Oikein ihanaa joulua sinulle Sannikaarina. <3

 • PS Pakko lisätä vielä, että kun isä oli kuollut ja äiti oli ensimäistä joulua yksin ok-talossa, kokoonnuimme sinne meren likelle koko perhe. No eniten oli sitten kalaruokia niin monella tapaa kuin kuvitella saattaa ja tietty myös graavina. Eikös ensimmäisenä joulupäivän aamuna ollut jääkaappipakastin hajalla. Siitä irtosi pienoinen jouluhelvetti eli osa pakkaseen, osaa syömään ihan ähkyllä ja osa vietiin naapurin täyteen jääkaappiin!

 • Jösses!
  Loppu hyvin kaikki hyvin.
  Teidän keittiö on niin kodikas.
  Minäkin huomasin tässä makkariremontin aikana, että pienikin uusi asia saa tilan näyttämään paremmalta.
  Koomisin kauppaepisodi:
  Auton avain oli kärrypoletin kanssa samassa nipussa. Poletti paikoillaan kärryssä. Suuri ostoskärry oli lastattu kukkuroilleen ja olin yksin kauppareissulla. Avaimen patteri sippasi. Hätäännyin. Miten minä jaksan nostaa kärryä tavaroineen, niin että saan avaimen lukkopesään ja avattua oven manuaalisesti. Onko minun purettava tavarat kärrystä sohjoiseen maahan. Autossa sisällä oli kuusi pyykkikoria, joihin kärryissä irrallaan olevat tavarat oli tarkoitus latoa. Pyysin parkkipaikalla kahta pikkupoikaa auttamaan ja nostamaan kärryä kanssani. Toinen katsoi minua kuin hullua. Otti hanskat käsistään ja irroitti avaimen renkaasta ja ojensi sen minulle. Miten en tajunnut tehdä tuota itse? Kyllä nolotti.
  Oikein hyvää perjantaita, viikonloppua ja joulua sinulle ja läheisillesi Tiia <3

  • Kiitos niin paljon Kirsti Kaija. <3

   En kestä tuota sinun tarinaa, olet ihana, mutta noin olisi voinut käydä meikäläiselle tasantarkkaa. Nämä tarinat ovat myös niitä hauskimpia jälkikäteen kerrottavaksi eli kiitos kun kerroit. <3 Näen jo tilanteen sieluni silmin.

   Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle Kirsti Kaija ja kiitos blogiystävyydestä. <3

 • Apua mikä ruljanssi! Ihan kurkkua kuristaa ja nämä on just niitä tilanteita, joissa punnitaan stressin sietokyky ja aika paljon muutakin. Onneksi taisitte selvitä ilman suurempia riitoja ja mies voi paistella makoisan kinkun joulupöytään 😉
  Täällä paistuu ja maistuu kinkku ja huomenna illalla laitetaan 7 kg:n vonkale uuniin yöksi. Meillä on myös kasvissyöjiä porukassa, joten pöydästä löytyy paljon kasvisruokia. Onhan laatikotkin niitä 🙂

  Tunnelmallista joulua ja kivaa viikkistä Tiia <3

  • Juu ei tullut riitoja ei, tälläisissä jutuissa aina puhalletaan yhteen hiileen yhteisessä kärsimyksessä.

   Uijui 7kg vonkale on aika pakkaus, meillä yleensä ollut tuollainen vähän yli 2kg ja nyt mies meni ja voiti 6kg kinkun ja sitä jyskytetään nyt sitten.

   Ihanaa viikonloppua ja joulua Maarit <3

 • Loppu hyvin kaikki hyvin. Aikamoinen prosessi teillä ollut. Onneksi saitte uunin järjestymään ennen joulua.
  Keittiönne on niin kodikas, kodin sydän. <3

 • Meillä meni kerran jouluaattoaamuna keittiön hana poikki. Onneksi Beibe oli sisällä ja juoksi kellariin laittamaan sukua kiinni. Minä kun yritin silleen elokuvatyyliin estää käsilläni vettä tulemasta reiästä 😂 No, onneksi kaupat oli vielä auki ja Beibe lähti tyttären kanssa hakemaan kymmenien kilometrien päästä uutta hanaa. Moottoritiellä lensi jotain auton tuulilasiin ja se meni säröille. Nykyään me nauretaan tälle, mutta silloin kyllä hiukka harmitti +

  • Ei ole todellista mikä juttu ja näen sieluni silmin tuon elokuvamaisen tilanteen! Näille kyllä jälkikäteen naurattaa, mutta siinä tilanteessa on tiukka paikka kyllä. Lisänä vielä tuo auton tuulilasi!

   Ihanaa joulua Marketta <3

 • No nyt pitäisi luonnistua paistohommat uudella uunilla. Kävin tänään kaupoilla ja ajattelin, että nyt ostan kunnolla ruokaa kotiin, että ei tarvitse jatkuvasti siellä kaupassa käydä. Tulin kotiin ja olin ostanut aivan järkyttävän määrän jogurtteja ja erilaisia lihoja, mutta unohtanut täysin kaikki lisukkeet. Menen nyt sitten huomenna niitä lisukkeita ostamaan 🙂
  Ihanaa viikonloppua Tiia <3

  • Oi ei, me sekoiltiin tänään kolmessa kaupassa ja mies hävitti tärkeät käsineensä. Tää on niin tätä tämä joulun aika. Ihanaa ja rauhallista joulua Outi rakas. <3

 • Onneksi lopputulos on hieno ja toimiva 🙂

  Elektroniikka ja koneet ei kysy koskaan onko ajankohta sopiva hajoamiselle. Meillä on vain kerran tapahtunut mieltäjärisyttävä kodinkonetragedia, silloin oli jalkapallon MM-kisat ja tv sanoi itsensä irti. Mies oli nopeampi kuin ajatus ja singahti salamana uuden tv:n hankintaan. En muista milloin meillä olisi ollut niin nopeaa toimintaa, heh heh.

  Ihanaa joulunaikaa sinulle Tiia <3

 • Aikamoinen episodi teillä tuon uunin kanssa mutta taisi kuitenkin onnistua. Minä en ole onneksi sähköuunin varassa ainoastaan vaan on tiilinen leivinuuni-puuhella yhdistelmä. Oisko näin että tuo kaikenmaailman jouluhössötys muuttaa kodinkin energiat epävakaiksi vaikuttaen jopa kodinkoneisiin,tiedä häntä. Hyvää ja rauhallista Joulua täältä Vienolasta , 🙂

  • Onnistui jee ja paisteltu jo on. :)Ihan varmasti on nuo jouluhössötys energiat, jotka saavat kodinkoneet tolaltaan.

   Oikein ihanaa joulua sinulle Pihakeiju <3

 • Kivalta näyttää uusi uuni keittiössänne. Sopii sinne kuin nenä päähän. Kurjia tälläiset episodit ja ainahan ne tuppaavat tulemaan juuri ennen jotain juhlaa tai ylipäätään silloin, kun vähiten sitä toivoo tai siihen olisi aikaa. Mutta kyllä kelpaa nyt miehesi kinkkua paistella uudessa uunissa. Mukavaa joulun odotusta sinulle, Tiia ♥

 • Näinhän se monesti menee, että kaikki hajoaa juuri pahimpaan aikaan, mutta onneksi kaikki tuppaa yleensä päätymään hyvin. Teillä on kyllä kaikin puolin kaunis ja viihtyisä koti! Tosi kiva idea piilottaa välttämättömät pullot ja putelit ihaniin kannuihin!! Saatan pölliä idean… 😉 Iloista ja rentouttavaa joulua koko teidän perheelle!❤

  • Oi kiitos, mutta ihan liikaa roinaa on. Kiva jos tykkäsit kannuideat ja otat sen omaan kotiin. Sydämellistä joulua sinulle Muksis. <3

 • Hyvin sopii uusi uuni keittiöön ♥ Tuo on niin tuskallista kun yks asia johtaa toiseen ja taas vyöryy valtava lumipallo. Onneks saitte kaikki hoitumaan ja vielä palkintokinkkukin, kelpaa sitä paistella! Meillähän hajos pesukone kun tultiin syksyllä etelästä valtavien matkalaukkujen ja pyykkien kanssa. Ei muuta kuin pesukone ostoksille, silloinhan ne hajoo kun eniten niitä tarvis. Ihanaa joulun aikaa teidän koko perheelle ja karvakorville ♥

  • Hih juu voittokinkku ja uusi uuni, loppuhan on oikein kiva. 🙂 Justiinsa näin, eikä ollut kiva kotiintuloylläri teillä tuo.

   Ihanaa joulua ihana Maiccu teidän perheelle. <3

 • Onneksi kävi hyvin. Ainahan kaikki hajoavat jus silloin, kun ei pitäisi. Meillä hajos pesukone tän viikon alussa. Onneksi pojan 7kg kone oli meillä säilössä, joten pienellä hommalla selvittiin.
  Mukavaa joulua!

 • Onnea uudelle liedelle, toivotaan jotta toimii ☺
  Oihan se hyvä jottei tavinnu kaikkia kattiloota uusia ☺
  Mun yleiskone alkaa sanomahan yhteistyösopimuksen irti, juuri ja juuri joululeipomiset jaksoo viä pyöriä .
  Sitte hermo meinas mennä, ku kolome päivää tv oli pimiänä. Toki poikaystävä soitteli ammattimiehelle ja tulivat siihen tuloksehen, jotta taitaa olla anteenilla eläkkeelle siirtymisen aika. Niinpä vaihdettihin anteeni ja tvmies jätti jonku uuden mötikän, ku sanoo jotta seki pitääs varmahan pian vaihtaa. Pari päivää tv pelas ja sitte katos kuvat ja äänet. Sitte poikaystävä vaihtoo sen mötikän ja taas kaikki pelas, kunnes videot lakkas toimimasta. Siihenki löytyi syy, olin siivotes pyhkääsny jonku johron irti. Totesinki, jottei kannattaasi kovin hyvin siivota, ku ei tuu muutaku vahinkoa ☺☺

  Ihanan tunnelmallista Joulua Sinulle ja perheellesi ♥ ♫ ♥ ♫ ♥

  • Pelittää oikein hyvin, kiitos ihana Marja-Terttu. <3

   Ou no mikä tarina ja monta käännettä matkassa, niin elämänmakuisesti kerrot, että täällä on hymy korvissa.

   Sydämellistä tapaninpäivää Marja-Terttu <3

 • Toivon pitkää ikää uudelle liedelle 🙂

  Joulun alla ylimääräiset epämieluisat yllärit ottavat tavallista kovemmalle. Saisivat sattua jonainen sellaisena hetkenä, kun ei ole mitään erikoista hoidettavana. Mutta yleensähän toisin käy 🙁

  Omasta kokemuksesta pitää sanoa, että jouluna voi sattua aivan mitä vaan. Yritin jääräpäistä isääni saada suostumaan muuttoon vasta joulun jälkeen, mutta 81v jalkapuoli oli sitä mieltä, että kyllähän hän sen saa muuttofirman kanssa hoidettua. Isän voimat loppui jo alkumetreillä ja me ollaan miehen kanssa sitten työpäivän, poikien hoidon jälkeen viikon ajan urakoitu 20:30-23:30 muuttoa. Nukkumaan 01 ja ylös 06:30. Tämä on kuitenkin ollut kevyempi joulu kuin vuosi sitten. Toivottavasti "ei kahta ilman kolmatta" sananlasku ei pidä paikkaansa. Kaksi kaaosjoulua putkeen riittäisi.

  Ihanaa ja leppoisaa joulua!

  • Ajattelin kyllä teitä ja tuota muuttoa ja vielä flunssaasi, että nyt on tiukat paikat. Se on ihmeellistä mihin kaikkeen sitä venyy pakon edessä. No mutta nyt on tehty ja toivon, että saatte oikein kunnolla huilia.

   Sydämellistä tapaninpäivää teidän perheelle. <3

 • Hienoa että saitte uuden uunin❤️ Teillä on niin kaunista ja kodikasta! Ihanaa ja Tunnelmallista joulun aikaa❤️🎄

 • Ihana toi Stanfordin yliopiston joulunpunainen muki! Minulla ei ole tuota versiota… *mukikateus*
  Kiitos nauruista ja nyt oikein hyvää ja kommellusvapaata joulua teille!
  -Tuuli

  • Oi ei, juu Californian reissulla tuli tuo muki hommattua, juuri se ihastutti omaa silmää, vaikka mies tuumi, että jotenkin suttuinen muki. 😉

   Kiitos niin paljon sinulle Tuuli ja sydämellistä tapaninpäivää. <3

 • Huh voi apua. Tässähän tuli ihan hiki kun tätä luki! Onneksi kaikki järjestyi ja kinkkukin saadaan paistettua.

  Ihanaa sunnuntaita!

  • Hitsi mitä säätöä oli. Kinkusta tuli muuten aivan täydellinen, eläköön uusi uuni eli näinhän tämän pitikin mennä.

   Ihanaa tapaninpäivää Satu <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud