Lemmenmanauskirja ja arvonta, jossa kolme voittaa kirjan!

Lemmenmanauskirja ja arvonta, jossa kolme voittaa kirjan!
Sain Tiina-Emilia Kauniston Lemmenmanauskirjan arvostelukappaleena. 


Kirjan voi halutessaan ostaa myös itselle Avain.net verkkokaupasta. Kirjasta kerrotaan näin: Tuntuuko sinkkuus epäonnistumiselta? Tiesitkö, että kauneusihanteemme ovat tarkoituksella saavuttamattomia? Tepsivätkö vanhat lemmentaiat? Millaisia hyötyjä lemmennostatus voi antaa sinulle? Vaikuttavatko sinuun vanhat termit itsesaastutuksesta, huorittelusta, homottelusta tai susipareista? 

Lemmenmanauskirja on hauska tietoteos sinkkuilun ja deittailun suomalaisesta historiasta. Teos päivittää vanhan ajan tavat ja taiat auttamaan sopivan mielitietyn löytymisessä ja hurmaamisessa tämän päivän uusissa haasteissa. 
Opastuksen lisäksi kirja tuo oivalluksia hömppäkirjojen valtaamille markkinoille kyseenalaistamalla monia nykypäivän käsityksiä, joiden alkuperä löytyy menneisyydestämme. Kirjan vahvana viestinä on: olet kokonainen myös yksin.Kirja avaa hyvin ymmärtämään, miksi tavallaan historiaa ymmärtämättä, noudatamme tänäkin päivänä erinäisiä vanhoja tapoja. Kirja avaa näiden tapojen historiaa meille lukijoille. 

Kirja on jaettu neljään eri osaan. Ensimmäinen osio antaa vinkit rakastetun etsimiseen. Toinen osa auttaa hurmaamaan ihastuksen kohteen vanhanaikaisin keinoin. Aika hauska osio ja kaikkihan me muistamme mm. juhannuskukat tyynyn alla ja moni on meistä varmaan tuota taikaa myös kokeillut. 

Kaksi viimeistä osiota kyseenalaistavat vaaleanpunaista rakkaushömppää. Pitkään itsekin liitossa olevana tiedän, että avioliiton kivijalat koostuvat monenlaisista asioista, arjen sietämisestä, yhteisestä arvomaailmasta, vastoinkäymisten kohdalla puhalletaanko yhteen hiileen vai syytelläänkö toisiamme, toisen kunnioittamisesta, erillisyydestä ja monesta muustakin seikasta. Myöskin huumori ja romantiikkakin kuuluu hyvään parisuhteeseen, vaikka ei keskiössä olisikaan. 

Kolmannen osan opetus taasen on, olet kokonainen myös yksin. Omasta mielestä hyvän avioliiton perusta on sietää hyvin itseään ja nauttia myös yksin olosta, olla erillinen yksilö, joka tahdosta ja rakkaudesta jakaa arjen toisen ihmisen kanssa. 

Neljäs osa puretuu vanhoihin seksuaalisuuteen liittyviin lakeihin ja käsityksiin, jotka ohjaavat edelleenkin käytöstämme. Miten vapautua menneisyyden painolastista. Avaava osio myös ymmärtämään vanhempia sukupolvia. 
Kirjasta on mielenkiintoista lukea vanhan kansan tapoja ja ajatuksia ja joista osa tuntuu oudoilta, kuten: Naapurikateus oli ehdottomasti yksi vahvimmista taikuuteen kannustavista voimista. Vanha kansa uskoi, että onnea oli tietty määrä maailmassa ja siten naapurin onni oli itse pois. 

Tämä kuulostaa yhtä oudolta, kuin ajatukset, että on ajateltu, että maapallo olisi kuin näkkileipä, eikä pyöreä kuin omena. Mutta tämä auttaa ymmärtämään, mistä naapurikateus meillä suomalaisilla on perujaan. Naapurikateutta toki esiintyy muutenkin maailmassa, kateushan on tavallaan ikävä kyllä ihmisen luonto. 

Mielenkiintoista oli myös lukea, miten entisaikojen kylissä kaikkien tuli opetella taikoja. Taas palaan tuohon juhannustaikaan, sillä se taitaa olla ainoa taika, jota olen itsekin lapsena harjoittanut. Eli taiat eivät ole olleet mitään vitsihömppää vaan todellista totta entisaikojen ihmisille. 

Pianhan on pääsiäinen ja pääsiäisyönä voi kirjan mukaan nähdä enteitä tulevasta puolisosta, jos istut toisen ihmisen tunkiolla olkilyhteen päällä selät vastakkain aivan hiljaa tai jos juokset yhdeksän veräjän läpi alastomana. 

Hirmuisen mielenkiintoinen on myös osio Ota järki mukaan heilan etsintään, sillä toki olen tietoinen maailmalla tapahtuvista järkiavioliitoista ja myös ennen aikaan solmituista järkiavioliitoista, mutta siltikin tätä on vaikea käsittää, ettei kaikilla ihmisillä ole mahdollisuus kuunnella omaa sydäntään elämänkumppania valitessa. 

Mistä tunnistat elämänkumppaniksi sopivan heilan on myös hauska ja mielenkiintoinen osio. Myöskin totta, ettei pelkkä ihastumisen huuma kanna pitkässä liitossa vaikka mielestäni tärkeä tukijalka on sekin. Sillä ihastua toiseen voi aina uudelleen ja uudelleen. 

Keinot hurmaamiseen osio on pullollaan mielenkiintoista tietoa vanhanajan kauneusihanteista ja reiteistä toisen hurmaamiseen. 

Tärkeimpiä osiota on kuitenkin mielestäni tavallaan kirjan loppupäätelmä, luopua erilaista vanhoista tottumuksista ja ymmärtää, että olet kokonainen ilman prinssiä tai prinsessaa. Tai miten ero ei ole epäonnistuminen, vaikka juuri siltä se jokaisesta eronneesta varmasti tuntuukin. 
Hyvin tärkeä osio on myös, miten sitä helposti tukahduttaa itseään aataminaikaisilla ajatuksilla ja ihan huomamattaan. Miten vaikka vanhempien kasvatus, lapsuus kaikki määrittävät meitä ja toimintapojamme ja niitä häpeänkin tunteita. Miten häpeän tiedostaminen helpottaa omia lukkoja ja kun pystyy kohdistamaan syyt häpeän tunteisiin tai niiden alkuperään, on mahdollisuus vapauttaa itsensä häpeästä. 
Lemmenmanauskirja on moninainen katsaus historiaan, joka helposti kuitenkin määrittää tämän päiväisiäkin ajatuksia ja tekojamme. Kirja paikka paikoin saattaa myös mukavalla tavalla naurattaa, sillä jotkut asiat tuntuvat kovin höpsöiltä nykyaikaisen ihmisen mielessä Mutta mitä enemmän asioita ja asioiden syitä miettii, oppii ymmärtäämään omaa historiaa ja myös syitä miksi toimin tai ajattelen siten kuten ajattelen. 

Mielenkiintoisen raikas kirja pullollaan historiallisia teemoja päivitettynä tähän päivään ja kuvitettuna ihanin vanhanaikaisin kuvin. Näin Minna Canthin päivänä mitä mukavinta jakaa ajatuksia Lemmenmanauksia kirjasta ja päästä arpomaan kirja peräti kolmelle teistä lukijoista. 

Koska arvonnan sponsoroi ja postittaa Avain-kustantamo, niin kaikille arvontaan osallistuville tasapuolisesti yksi arpa. 🙂

Kommenttikenttään olisi mukava kuulla, oletko sinä harjoittanut joskus taikoja ja jos olet, niin minkälaisia? Tai uskotko joihinkin uskomuksiin, kuten jos vaikka musta kissa menee tien yli jne. 

Ihanaa Minna Canthin päivää kaikille ja onnea arvontaan. <3


Arvonta on voimassa 25.3.2019 asti


25 thoughts on “Lemmenmanauskirja ja arvonta, jossa kolme voittaa kirjan!”

 • No tässäpä olisi oiva kirja lähemmäs kolmikymppiselle tyttärelleni, joka ei äidin toiveista huolimatta ole vieläkään löytänyt sopivaa poikakaveria 😉

 • No onhan sitä juhannuksena tullut kukkia poimittua. Allergian takia en vaan nukkunut kukat tyynyn alla 😊 Eipä tainnut tuo taika tepsiä, mutta niin vaan on taas rakkautta elämässä. Silti kirja kiinnostaa kovasti!!

 • Ehdottomasti mukana. Kirja pääsisi työpaikan kahvipöytään armottomaan lukemisraatiin ja aiheuttamaan nauruntirskahduksia päiväkotipäivään! Ja ainahan sitä jotain suolaa olan yli ja tikkaat kierretään 😉 Mukavaa tasa-arvonpäivää Tiia <3

 • Aiemmin ei ole taikoja tai muutakaan tarvittu ,mutta nyt taitaa olla aika tullut tätäkin kokeilla. Tai ottaa kirjasta vinkit !

 • Mukaan arvontaan, vaikka mies jo onkin. Tää menis mun ihanalle ystävälle,joka etsinnöistä huolimatta löytää aina vaan sammakoita prinssien sijaan 🙁

  Puikoltapudonnut @ Hotmail.com

 • Juhannustaikoja tuli teininä kokeiltua, klassinen kukat tyynyn alla, vähemmän tunnettu nukkuminen sukka nurinpäin vasemmassa jalassa ja väite siitä että kun juhannusaamuna pyyhkii naamansa aamukasteella saa hyvän ihon. Ei näkynyt sulhoja unissa, eikä finnitkään kadonneet mihinkään:D
  mannanpostiatluukkupistecom

 • Juuri katselin tänään tuota kirjaa Museokeskus Vapriikin museokaupassa . Mutta matkaani lähti kuitenkin vampyyriaiheinen kirja!

  No, juhannuksena tulee kukkia laitettua tyynyn alle vieläkin ihan leikkimielellä, vaikka Beiben kanssa on hyvä olla! 😃
  rakkauttajamaanantimia@gmail.com

 • Mahtava rakkausopas! <3
  Teininä katselin juhannusyönä lähteestä tulevan miehen piirteitä ja kukat tietenkin tyynyn alle!
  Ilmanmuuta arvonnassa mukana, kiitos!

 • Ilman muuta osallistun arvontaan. Nuoruudessa on jussina tullut kerättyä seitsemän kukkaa tyynyn alle ja olemme saaneet tanssimalla aikaan sateen;). Tikapuiden alta en kävele vieläkään, mutta mustien kissojen jälkeen en sylje olan yli. Meillä on kaksi mustaa kissaa ja ne on tuoneet vain rutkasti onnea. Iloa viikkoosi Tiia! T. Sari sarisus.kokko@luukku.com

 • En ole taikauskoinen, enkä ole tehnyt lemmentaikoja.
  Olen pyhästi päättänyt, että otan osaa arpajaisiin vain, jos tarvitsen palkintona olevaa juttua.
  En minä oikeasti tätäkään tarvitse, mutta kirja kuulostaa hauskalta. Niinpä olisi kiva lukea se ja antaa sitten eteenpäin luettavaksi.
  Siispä tällä kertaa olen mukana. kai3ki@gmail.com
  Mukavia päiviä tähän viikkoon sinulle Tiia!

 • Kuulostipa kirja mielenkiintoiselta ja nuo nostalgiset kuvat on niin hienoja.
  Mukavaa viikkoa! <3

 • Hei, olen mukana. Minulla on ystãvä joka tätä tarvitsisi ja jolle tämãn lahjoittaisin.
  S.

 • Kirja voisi olla ihan mun juttu näin melkein iki-aikaisena sinkkuna. Jospa saisin vinkkejä siihen mitä hurmata KIVA ja luotettava MIES. Mukana arvonnassa ja ihanaa viikkoa <3

 • Täähän olis mulle just sopiva, kun ei lempeä oo ollut moneen vuoteen ja alkaisin vihdoin olla valmis avaamaan oven uudelle lemmelle. 😉 Juhannustaikoja on tullut tehtyä ja uskon kaikenlaisiin uskomuksiin. 😀 Pitää esim. toivoa, kun näkee tähdenlennon ja peilin särkyminen tuottaa huonoa onnea. 😀 Mutta mustien kissojen huonon onnen tuottamiseen en voi uskoa, koska omani on musta Onni! 🙂

  sannamaria77 at gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud