Kaunis Turku ja Turun Seurahuone

Kaunis Turku ja Turun Seurahuone
*Yhteistyössä Turun Seurahuone ja  Pieni Ideapuoti
Matka Turkuun alkoi näin mojovilla herkuilla. Hyvässä seurassa ja herkutellen matka oli yksi huraus vaan. Eipä muutenkaan Helsingistä Turkuun ole kuin tuo parin tunnin ajomatka. 

Uudistunut Turun Seurahuone ja rakennuksen valmistusaikaa kunnioittava 1920-luvun henkinen artdeco ilme on todella ylellinen.  Huoneen kaikki yksityiskohdat on mietitty pieteetillä, eikä missään kohden ole lipsuttu. Artdeco henkistä helminauhaa ja naiseuden ylistystä näkyy hotellissa kaikkialla. Kuten hauskasti tuossa peilin ”narussa.”

Turun hotellielämä saa uuden helmen
Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avautuu 1.4.2019

Iloisella kaksikymmentäluvulla ensi kerran avautunut hotelli Seurahuone oli aikansa raikkain arkkitehtoninen saavutus ja turkulaisen seuraelämän keskipiste. Nyt tämä 1920-luvun hotelliklassikko on tuotu modernisti nykyaikaan. Samalla Suomen ensimmäinen hotellipääkaupunki aloittaa uuden nousun kohti Suomen kiinnostavinta hotellielämää. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone avaa ovensa 1.4.2019.
Suomessa matkailu oli 1920-luvulla vilkasta: Hangossa ja Terijoella kylvettiin, Katajanokalta lennettiin Tallinnaan ja Tukholmaan, Turun matkustajasatamasta risteiltiin Kööpenhaminaan ja Pietariin. Mutta suomalaisten kaupunkihotellien lukumäärä oli vielä vähäinen. Niinpä uusi hotelli oli sen avautuessa 1928 varsin odotettu Turun ja koko Suomen matkailupiireissä. Myös 2020-luvulle tultaessa Turun matkailu on vahvassa nosteessa.

Arkkitehtien Erik Bryggmanin ja Ilmari Ahosen suunnitteleman Hotelli Seurahuoneen avajaisissa vuonna 1928 juhlaväki tanssahteli hapsumekoissa ja shaketeissa. Ravintolasali ornamentteineen ja tummanpuhuvine väreineen muistutti antiikin temppeliä. Elettiin kieltolain aikaa, mutta kaupungin kermaa onnistuttiin palvelemaan onnistuneesti. Vuosikymmenten kuluessa hotelli näki monia aikakausia ja huoneet erilaisia sisustuksia, kunnes vuonna 2017 työn alle laitettiin Turun hotellitarjontaa täydentävä ylellinen ja hauska hotelli. Perusteellinen uudistus kesti runsaan vuoden.
Huhtikuun 1. päivänä Humalistonkadulle avautuneen Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen sijainti ei voisi olla parempi. Ympäristöstä löytyy Turun kattava kulttuuri-, ravintola- ja ostostarjonta, ja hotellielämysten ääreltä pujahtaa helposti kaupungin menoihin.

“Olemme halunneet luoda Turun majoitustarjontaa täydentävän ylellisen ja hauskan hotellin, joka tarjoilee vieraille paljon elämyksiä ja yllättäviä yksityiskohtia”, kertoo hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata. “Mielikuvissani uusi Seurahuone on kuin maailmaa matkannut, jännittäviä tarinoita kertoileva kummitäti, joka suorastaan kutsuu luokseen.”

Sisustusarkkitehti Jaakko Puron käsissä klassinen lady on kaunistunut modernilla tavalla. Työnsä innoittajaksi Puro poimi 1920-luvun upeat, pitsihansikkaita käyttävät daamit ja elämän iloisen kepeyden. ”Sisustukseen toin muun muassa 1920-luvun värimaailmasta tuttua tummaa liilaa raikkaiden väriyhdistelmien rinnalle.
Yksityiskohdat yllättävät niin yleisissä tiloissa kuin hotellihuoneissa

Huoneita uudessa hotellissa on yhteensä 140. Kahden hengen huoneiden lisäksi tarjolla on saunallisia huoneita, neljän hengen kerrossänkyhuoneita, yhden hengen huoneita ja yksi sviitti. Hotellihuoneiden sisustus on ylellistä ja täynnä pieniä yllätyksiä. Vuoteiden laatuun on panostettu ja kylpyhuoneissa on hemmottelevaa kosmetiikkaa.

Helmet – 1920-luvun kenties yleisin asuste – toistuvat niin huoneiden kuin yleisten tilojen yksityiskohdissa: Turkulaisen BEdesignin hotellille suunnittelemat seinäpeilit roikkuvat kuin helminauhan varassa ja tuolien selkänojaa kiertää hohtavien helmien rivistö.

Soolomatkailijat ilahtuvat uusista yhden hengen huoneista. ”Erikoisuutemme on Suomen ehkä kauneimmat miniykköset.” Byskatan mukaan soppimaiset huoneet ovat kuin pieni lämmin pesä, jotka houkuttelevat oman laatuajan viettoon. Kylpyhuoneen sävytetty lasiseinä tuo avaruutta eteiseen, ja vuode on juuri sopivan levyinen.

Hotellin koko sisääntuloaula valaistuine ikkunoineen ja loungemaisine sohvaryhmineen on yllätyksellinen aulatila, joka kutsuu myös turkulaiset viihtymään, työskentelemään tai drinkille. Hotelliin voi kirjautua samalla, kun nauttii raikasta Belliniä tai talon itsepuristettuja mehuja.
Reissuissa on mukana aina joku tuoksu. Tälle reissulle sopi keväiseen ja artdeco tunnelmaan, kuin nenä päähän. Lanvinin uusi Girl in Capri tuoksu, jonka olen saanut pr-näytteenä. Nyt on tämäkin reissu talletettu tuoksumuistojen kautta Lanvinin tuoksupulloon, joka on kuin pirskahdus vintage henkistä kevättä ja kesää. 

Tuoksu aukeaa kimaltelevan keltaisella, sitruksisella ja hurmaavan vaaleanpunaisen pippurin tuoksunuotilla.
Sydäntuoksussa tuoksuu raikas ja kirpeä greippi, johon yhtyy lämpöisen kutsuva meripihka. Lisänä tuulahdus merellisiä nuotteja.
Puinen, kuivatettu, hienostuneen myskinen koktaili lämmittää pehmeää tuoksua, luoden mukavan ja kesäisen tunnelman.
Ihasteltuamme aikamme hotellin tunnelmia ja ehdittyämme nauttia Mimosat. Lähdimme tutustumaan paikallisen koruyrittäjän Nikkotakko Jewellerry tiloihin.  Nikkotakko on omistajan pojan taaperona lausuma sanapari, josta poika on myöhemmin kertonut, että sanapari tarkoittaa eteenpäin menevää junaa. 

Kaikki korut ovat käsintehtyjä ja Katri Juvan suunnittelemia. Katrille on erittäin tärkeää vastuullisuus ja ettei vie esimeriksi korujen valmistusta vaikkapa Kiinaan. Hän haluaa, että korut valmistetaan käsityönä Suomessa. 


Alla olevissa kaulakoruissa on aitoja kiviä ja 108 kiveä, kuten buddhalaisessa rukousnauhassa. Kivi tuntuu lämpimältä iholla ja heti, kun kokeilin kaulakorua, sitä alkoi tehdä mieli pyörittelemään ja koskettamaan eli selvästi terapeuttinen kaulanauha. 


Verkkokaupasta voi tilata oman toiveittensa sävyisen kaulanauhan. Oma valinta olisi ollut turkoosi ja se vaalii ja tuo ystävyyttä, poistaa negatiivista energiaa, tuoden sisäistä rauhaa ja tasapainottaen mielenvaihteluita. Auttaa ongelmien selvittämiseen ja itsetutkintaan. On ystävyyden symboli ja edesauttaa romanttista rakkautta. 🙂 Turkoosi punaisella tupsulla jäi mieltä kaivelemaan. 

Aki Wahlman visioi Seurahuoneen ravintolan

Ravintola Gunnar Eatery & Bar on markkinointitoimisto Foody Allenin ja Aki Wahlmanin sekä ravintolan henkilökunnan yhteistyönä suunnittelema elämyskokonaisuus, joka on keskittynyt sosiaaliseen syömiseen ja Turun lähialueiden pienruokatuottajien herkkuihin. Menulla on paljon paikallisia tuotteita mustan mehiläisen hunajasta ja lähialueen lampaasta paikallisen leipomon artesaanileipään. Sosiaalisen ruokailuun kannustavassa Chef’s Tablessa ruoka nautitaan turkulaisesta vuorijalavasta käsityönä valmistetun pöydän ääressä. Ainutlaatuisuutta ja inspiraatiota ovat tuoneet myös paikalliset ravintolakummit. Kesän kynnyksellä ravintolan yhteyteen avautuu myös viehättävä sisäpiha.
Laadukkaista ainesosista ja lähitilojen tuotteista paljolti valmistetut ruoat olivat pala taivasta ja aivan jotain käsittämättömän hyvää. Vaikkapa yllä olevassa kuvassa oleva punajuuripuuro parmesanin kera suli suussa. Ruoka vaan oli henkeäsalpaavan hyvää, eikä pienimmissäkään yksityiskohdissa oltu tingitty ja sen maistoi. 

Illan päätteeksi siirryimme vielä Walo Rooftop Bariin, josta on aivan käsittämättömät näkymät Turun kattojen ylle. Säät helli ja illan lämpö jopa yläilmoissa oli lempeä. Walo on Turun ensimmäinen kattobaari, kaupungin parhailla näkymillä!

Tämän jälkeen olikin jo aivan pakko mennä nukkumaan, mutta ensin toki Souliinan kanssa piti ottaa muutamat kuvat ja höpötellä hetki. Täytyy sanoa, että sängyt olivat erittäin laadukkaat ja suuri peukku sille, että sängyssä oli kolmea kokoa eri tyynyjä. Kuulemma vieläkin matalampi tyyny löytyy, jos sellaista mielii. 

Omana ongelmana on hotelliöissä aina liian paksut tyynyt, mutta nyt kuulkaas oli lättätyyny minun makuun. Turun Seurahuoneella on ajateltu kaikkea. Vessaankin toimi liiketunnistin ja valo syttyi, kun lähdin liikkeelle vessaan kohden. Ritualsin kosmetiikkatuotteille iso peukku, aitoa ylellisyyttä. 
Se, että ennen aamiaista on mahdollisuus kunnolla herätä ja nauttia vielä aamukahvi huoneessa ja sängyssä, jotta unihiekat haihtuu loputkin pois. Rakastan tätä hetkeä, kun saan nauttia kahvin hotellihuoneessa ihan vielä omassa rauhassa, jotta saan kiireettä valmistautua uuteen päivään. 

Aivan jotain omaa luokkaansa sisältävään aamupalaan voi tilata vielä lisäksi bagelin tai kasvispiirakkaa. Mutta aidosti itse aamupala on niin uskomaton, ettei välttämättä mitään enää lisää tarvita. 

Paikallisia toimitsijoita suositaan, paikallista aitoa omenamehua, jossa ripaus inkivääriä. Kunnon kermajuustoja,  pieniä vohveleita, mutakakkuleivoksia, espanjalaista munakasta, joka oli herkullista, rapeaa croissantia, monia eriä leipomon leipiä, ei mitään muovipussileipää. Latte tai tee tai kahvi ylipäänsä tuodaan pöytään. Kunnon jenkkikeksejä, sellaisia jättimäisiä ja vaikka mitä. Luulen, että paras hotelliaamiainen jota olen itse nauttinut ikinä Suomessa. Jos Turkuun menee hotelliin, niin miten enää voi edes ajatella muuta vaihtoehtoa, kuin Turun Seurahuone. 

Kirsikkapuut kukki ja säät helli meitä +22 asteella. Meille tuli tunne, että emme halua tulla kotiin ollenkaan tai ainakin olisi pitänyt ottaa myöhempi juna. 🙂 Olisi tehnyt vaan mieli istua ulkona ja nauttia Turun kauniista tunnelmasta ja aurinkoisesta säästä. 

Ihanat naiset vasemmalta Sopusointuja Maarit, Souliina ja Lumo Lifestyle Tuuli. Uskomattoman iloista ja huippua naisseuraa ja se hyvä fiilis varmasti huokuu kuvistakin, meillä oli kivaa. Kaikki muuten kuulumme 40+portaaliin. 🙂 
Seuraavaksi menimme vierailulle Terraviivaan, josta esimerkiksi osa lautasista tulevat Turun Seurahuoneen Gunnar ravintolaan. Jestas mikä työ on valmistaa keramiikkaa ja miten koko prosessi kestää yksittäisellekin astialle, jotta savi on kuivunut, sen n. 2-viikkoa. 

Terraviivan laatat valmistetaan käsin. Laatat tehdään kivitavarasavesta ns. levytekniikalla, käyttäen apuna kaulinta, pitsiliinoja, kirjasimia sekä piikkiä piirtämiseen. Meidän videolla näkyy tekniikkaa. 

Koska jokainen laatta tehdään ja lasitetaan yksitellen, on niissä eroja. Laatat raakapoltetaan 950 asteessa, minkä jälkeen ne lasitetaan ja poltetaan 1230-1250 asteessa. 

Eikö olisikin kylppäriinkin kauniita, tuollainen muutama koristelaatta tavallisten laattojen sekaan. Tai sitten laatoitettu pöytä, tai keittiö. 

Piipahdimme Televisio Storessa, jonka jälkeen menimme Aurajoen varrelle limukalle ja kahville. Tuntui, kuin olisi ulkomailla, kyllä Turku on kaunis kaupunki. 

Vielä Venn Wiklund ravintolassa erinomaiset herkut. Oma kalainen lankku tai levy oli taivaallista. Lisäksi suosittelen todella lämpimästi Mocktaileja. Maaritin kanssa valitsimme kirpeän omenaisen mocktailin, jossa oli myös limeä ja muistaakseni inkivääriä. Niin hyvää. 

Viimeksi olen käynyt Turussa nuorena ja nyt on pakko ihmetellä, että miten en alati ravaa näin upeassa kaupungissa. Kotiseutumatkailua tulisi enemmän suosia ja silloin, kun hotellikin on vielä näin ylellinen, kuten Turun Seurahuone, niin ei voi muuta kuin itseäni jo toistaa, että toivottavasti pian taas uudelleen ”Turkkuseen.”

Sydämelliset kiitokset Turun Seurahuoneelle ja Pienelle ideapuodille reissusta ja kaikille huipputyypeille, jotka olivat meidän kanssa samalla reissulla mukana. Ohessa vielä alla Vauhtimimmien video, jolta huomattavasti taas paremmin näkyy reissun käänteet ja esittelyssä on niin hotellihuone, kuntosali, saunatilat, jossa on mm. avantosuihku, meniköhän tuo termi oikein, jalkakylvyt jalkasuoloineen ja Ravintola Gunnarin ruoat ja paljon muuta. Eli koko reissun tunnelmat. 

Miten siellä, sykkiikö sydän Turulle tai viehättääkö tälläinen artdeco henkisyys hotellia valitessa? Onko antaa hyviä Turku vinkkejä. 

Upeaa sunnuntaita kaikille. <338 thoughts on “Kaunis Turku ja Turun Seurahuone”

 • Ihana Turku reissu teillä, naisenergiaa ja herkkuja 💓 pakko päästä Turkuseen pian 💓

 • Mun sydän sykkii aina Turulle, mun rakkaalle syntymäkaupungille ja todelliselle kotikaupungilleni<3 Sinne minä vielä muutan takaisin joku päivä:) Upeita kuvia:) Tuolla Seurahuoneella olen yöpynyt parisen vuotta sitten, eikä huoneitten sisustus silloinkaan ollut yhtään hassumpi, koska rakennuksen arkkitehtuuri itsessään on upea. Uudistukset tekee kuitenkin hyvää aika ajoin:)
  Kivaa sunnuntaita Tiia<3

  • Aivan ihana syntymäkaupunki. Kyllä Turku vei nyt sydämen ja näyttäytyi aivan toisena kuin silloin nuoruuden yöelämä. 😉

   Nyt on Turun Seurahuone yksi hienoimpia hotelleja ehdottomasti ja silti rento ja kotoisa eli täydellisen viihtyisä. <3

   Niin totta, välillä on pakko uudistaa ja nyt on uudistettu tyylillä vanhaa kunnioittaen. <3

   Aurinkoista uutta viikkoa Sari <3

 • Oi mikä aurinkoisen lämmin hyvän mielen reissu meillä olikaan💚 Mahtava hotelli, ruoat, sisustus, palvelu ja tietysti matkaseura! Tästä matkasta jäi todella kivat muistot.

  • Oli niin napakymppireissu kaikkine herkkuineen ja ihanaa seuraa. <3 Mehän olisimme halunneet jäädä, se kertoo aika paljon. <3

   Niin jäi ihanat muistot ja kaikkialla hehkui sellainen hyvä ja positiivinen fiilis, ihmiset niin mukavia kaikki.

   Ihanaa uutta viikkoa Tuuli. <3

 • Eipä palio muuta voi sanua kuin, jotta melekeen kateeksi käy. Noei vaiskaa, mutta Ihanan kuuloinen ja näköinen Turkkusii teissu 😍
  Ihanaa pyhäpäivää Sinulle Tiia ☀️💞

 • Ihania kuvia minun lounasmaisemistani;) Ja Seurahuone on katsastettava – näyttää upealta! Välillä isännän kanssa teemme lähilomiakin eli yövymme jossain paikallisessa hotellissa hemmoteltavina ja Seurahuone näyttää nyt kyllä sellaiselta, että eipä ole valinta vaikea. Ja nuo ruuat – Turusta on tullut viime vuosina herkuttelijoiden aarreaitta mutta yksi lisää ei ollenkaan pahitteeksi;)
  Terraviivan keramiikkin ja Televisio Lifestylestoren ihanuudet ovat tuttuja mutta nuo korut eivät, joten kiitos vinkistä.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle – huomenna saatan istahtaa rantaterassille ja kuvailla hamamia;)

  • Turkulaiselta kun saa näin kivaa palautetta, niin tulee hyvä ja helpottunut fiilis. <3 Kiitos niin paljon Lady. Nyt on pakko sanoa, että menkää isännän kanssa Turun Seurahuoneelle aamiaiselle tai brunssille, en aidosti ole syönyt noin hyvää aamiaista Suomessa. Vain Lilla Roberts pääsee aika lähelle, mutta Turun Seurahuoneen oli vieläkin runsaampi. Gunnar Ravintolaa suosittelen mielettömän paljon myös, ruoka oli pala taivasta ja ilmapiiri silti mukavan rento, sellainen jossa viihdyn.

   Turku on selvästi oikea ruokakaupunki. <3

   Nuo korut ovat niin upeita ja kaikilla on tarina kerrottavana. Kyllä itse on pakko saada vielä tuollainen kääty turkoosina ja punaisella tupsulla. 🙂

   Toivottavasti sinulla on oikein ihana rantaterassihetki siellä upeiden kirsikankukkien joukossa.

   Ihanaa uutta viikkoa Lady. <3

 • Olipa upea paikka tuo Seurahuone.
  Vesi tippui suupielestä, kun noita ruokakuvia katsoi.
  Hieno reissu kaiken puolin.
  Sullahan näytti olevan kirsikankukkia mekossakin. 😀
  Ihanaa sunnuntaita.
  >Leenalii

  • Aivan Suomen upeimpia hotelleja tuo Seurahuone, koska vanhaa on kunnioitettu, kaikki on uutta ja upeaa, mutta lämmkinhenkisyys huokuu kaikkialla. Ja se ruoka!

   Hih juu niin muuten oli, mitä ne Disneyn Lumikin kukat onkaan. <3 Ihana tarkkaisilmäinen sinä. <3

   Ihanaa uutta viikkoa Leenalii. <3

 • Vautsi, mitä kuvia!
  Ruokakuvista tuli nälkä 🙂
  Seurahuone on kyllä muuttunut edukseen.
  Turussa on kevät edellä. Ei meillä ole kirsikankukista tietoakaan.
  Kiitos myös tietoiskusta: "Suomessa matkailu oli 1920-luvulla vilkasta. Hangossa ja Terijoella kylvettiin jne." En ollut aiemmin asiasta tiennyt.
  Ihanaa vappuviikkoa Tiia!

  • Ihan mieletön tuo Seurahuone nyt, sanaton ja silti sanoja riittää vaikka kuinka. 🙂 Turussa muuten oli kevät edellä enemmän kuin täällä Porvoossa tai Helsingissä.

   Ihanaa jos tuli pientä nippelitietoakin sieltä.

   Oikein aurinkoista uutta viikkoa Kirsti Kaija. <3

 • Ihana, kun olette käyneet Terraviivassa. Serkkuni kerran suositteli pajaa tai putiikia, ihan kuinka sen tahtoo sanoa. Meillä komeilee seinällä laatta, jossa on teksti "muista mörköjä ei ole olemassa". Sitä pitäisi aina vilkaista ja rauhoittua, kun alkavat asiat kaatua päälle. Siinä Aurajoen rannassa on yksi ravintola, joka käyttää myös kattauksessaan Terraviivan tuotteita. En vain muista nimeä. 😀

  Aurinkoista sunnuntain jatkoa <3

  • Oi tuo Terraviiva on upea paikka ja siellä pää kääntyili joka suuntaan ihastuksesta. Boheemia ja kaunista, just mun makuun. <3 Sinne ehdottomasti ensi kerralla kannattaa sinunkin mennä. <3

   Ihana tuo Mörkökyltti ja hei mörköjähän on olemassa, ainakin öisin eli kylttiä tarvitaan todistamaan ettei olekaan. Siitä voi yöllä lukaista todisteeksi. 🙂

   Oikein ihanaa uutta viikkoa sinulle Mannilainen. <3

 • Tyylikäs Seurahuone. Oi, siellä Turussa kukkivat jo kirsikkapuut! Huoks. Ihana reissu näyttää olleen kaikin puolin ja rouva on siellä niin hehkeänä! Aurinkoista sunnuntai-iltaa, Tiia.

 • Ihana sisustus, tykkään kun näyttää uniikilta, eikä todellakaan uskoisi Seurahuoneeksi.

  Aurikoinsta sunnuntaita Tiia. <3

 • Oi, teillä on ollut ihana viikonloppu Turussa, rakkaassa opiskelukaupungissani.
  Aurinkoista alkavaa toukokuuta!

  • Ooh ihanaa kuulla, että Turku on tuttu. Meillä oli viiden tähden vuorokausi, ei voi muuta kuin näin suitsutella.

   Ihanaa uutta viikkoa Kaisa. <3

 • Turku on aina miellyttänyt, siellä on niin kaunista! Ihana matka teillä on ollut ja kaikkea kaunista olette päässeet kokemaan ja seurakin oli ihan ykkösluokkaa <3

  • Siellä on kyllä niin niin kaunista ja nyt kyllä katsoin ihan eri silmin, kuin silloin nuorena, hih. <3

   Seura oli kyllä ihan ykköstä, kuten aina 40plus bloggaajien kanssa. <3

   Muiskis Outi uuteen viikkoon. <3

 • Hei, mukava matkakertomus, ehkä teksti liian pitkä ja tuo video hieman sekava ja epätarkka.Kumpi on parempi hotelli Seurahuone vai Flamingo jossa myös kävitte.Koska tädit tubettaja.Olivat ihan parhaita.

  • Hei, kiitos kovasti palautteesta. 🙂 En oikein tykkää tehdä montaa matkakertomusta, koska niissä aina viimeiset osat kärsii, eikä niitä tulla enää lukemaan. Eli koen, että tässä jokainen paikka ansaitsi tulla kerrotuksi, jos jostain olisi voinut nipistää, niin hih omista kuvista, mutta niistä taasen välittyy se onnellinen fiilis, jonka tahdoin tällä matkakertomuksella välittää.

   Näitä hotelleja on aivan mahdoton verrata, koska palvelevat täysin eri tarpeita. Flamingossa pääset vesipuistoon ja kaikki kaupat ovat saman katon alla. Turun Seurahuoneella on upea artdeco tunnelma ja vanhanajan fiilistä. Mutta se on pakko sanoa, ettei Turun Seurahuoneen aamiaista päihitä mikään. 🙂 Mutta ovathan hotellit eri kaupungissakin täysin ja onneksi asioita ei tarvitse edes vertailla keskenään. Mutta jos mietit kumman valitsisit, niin riippuu mitä hotellilomalta ehdottomasti haet. Shoppailukeskuksen hyörintää ja vesipuistoa, vai Turun Seurahuoneen hienostunutta artdeco tunnelmaa ja mielettömän hyvää ruokaa itse hotellissa ja Turun nähtävyyksiä. :)Eli loppupeleissä kumpi on miellyttävämpi on aina subjektiiviinen valinta. 🙂

   Tädithän eivät ole tubettaneet sitten lokakuun eli se kertoo jo paljon. Itse myös haluan keskittyä ja profiloitua vain yhteen kanavaan, enkä vaikka tubeparivaljakkoni lukemattomiin eri kanaviin, sillä fakta on, että meidät niputettaisiin samaan sumppuun. Omasta mielestä tälläinen on aivan liian sekavaa, joko on yksi kanava tai ei ollenkaan. Sain myös Facebookista lukea näistä uusista kanavista ja ne tuli minullekin yllätyksenä. Mielestäni tästä voi jo päätellä jotain toisenkin kiinnostuksen kohteista.

   YouTube kanavissa sama asia kuin hotelleissa, yksi tykkää toisesta enemmän ja toinen toisesta. Eli kaikkia on mahdotonta miellyttää. Siksi on tärkeintä tehdä omaa juttua, niin että se on kivaa ja myös vaivatonta. Meillä oli Maijun kanssa fantastisia hetkiä, mutta kiinnostuksen kohteet monella tapaa hyvin erit, niin musiikin, vaatetuksen ja tapahtumien suhteen. Souliinan kanssa meillä taas on blogit molemmille ykkösinä ja teemme Vauhtimimmejä ilon ja helppouden kautta, olemme hyvin samanlaisia. Emme sovi treffejä videot edellä vaan ihminen edellä eli treffit ja näkeminen tulee luonnostaan ja sitten niistä teemme videoita tai emme tee. Tädeillä taas niin erilaiset kiinnostuksen kohteet ja usein, jotta videoiden teko olisi mahdollistunut, niin minun olisi tullut nipistää perheen yhteisestä ajasta viikonloppuna ja mennä työhuoneelle tekemään videoita. Koska meillä oli Maijun kanssa niin erilaiset elämänrytmit, asia jolle kumpikaan vaan ei voinut mitään tai voi.

   Aika aikansa kutakin ja Vauhtimmit eivät ota mitään paineita, videoita tehdään just silloin vain kuin tuntuu ja päiväkirjamaisesti omaksi iloksi. 🙂 Eli Vauhtimimmejä ja Tätejä on aivan turha vertailla keskenään.

   Maijua voi seurata Maijun kolmella eri kanavalla, Tsemppipeukut, Pinkit korkokengät ja Hittihaukat eli kannattaa ottaa nuo kanavat seurantaan.

   Kiitos palautteesta ja siitä, että tykkäsit tädeistä. Olisi ollut ihana saada tälläistä palautetta silloin kun tädit vielä tubetti. <3

   Ihanaa ja aurinkoista vappua. <3

 • Niin kauniit ja tyylikkäät A-luokan daamit, wow! Tuolle upeasti järkätylle reissulle olisin niin halunnut, onneksi pääsen matkatunnelmiin teidän upeiden kuvien, stoorien ja postausten kautta! Tuo hotelli on niin upea, tahdon ehdottomasti päästä Turkuun kesän aikana! Aamiainen olisi kirsikka kakussa tuolla minilomalla, samoin haluaisin päästä maistamaan tuon illallisen punajuuripuuron, slurps! Ihania muistoja varmaankin reissusta jäi : )

  • Ihana Heli ja niin harmi ettet päässyt tänne mukaan. <3 Tuo hotelli ja Turku ja koko matkan kokonaisuus oli niin upea, että oli fiilis, että ainakin vasta myöhemmällä junalla olisin halunnut lähteä kotiin. <3 Oli täydellinen reissu.

   Punajuuripuuro oli fantastista, nam. <3

   Ihanaa uutta viikkoa Heli ja vappua. <3

 • Teillä on ollut hieno matka Turkuun! Ja ihania 40+ blogilaisia oli matkassa mukana. Seurahuone on nyt todella upea – hienoa, kun siitä tuli tunnelmaltaan 20-lukulainen, mitä hotelli alkuperältään onkin. Seurahuoneeseen liittyy minulla paljon muistoja. Nuoruudessa siellä tuli käytyä – silloin käytiin Sociksella, siellä oli aina hyvä meno. Ja kun tuossa viereisessä Telian / Soneran kulmassa työskentelin, niin käytiin usein Seurahuoneella lounaalla. Ja nyt on Seurahuone kokonaan uudistettu, sinne pitää mennä tutustumaan… ehkäpä Ladyn kanssa 🙂 Ja Terraviivan tuotteet tiedän.
  Jos nyt alkaisin antaa Turku -vinkkejä, niin siitä tulisi melkeinpä postaus 🙂 Mutta uudistetussa Pinellassa tuli juuri käytyä ja sekin on niin ihastuttava paikka Aurajoen rannalla. Pinella on Suomen vanhimpia ravintoloita, siitä tulee jotenkin Tallinnan ravintolat mieleen, vaikka ihan omanlaisensa onkin. Muihin Turku -vinkkeihin joskus myöhemmin.
  Kohta on Vappu! Iloista vappua teille!

  • Asut niin kauniissa kaupungissa. <3 Nyt Tuula Seurahuoneelle aamiaiselle tai brunssille ja muista ottaa omppumehua, ihan parasta!

   Ihana kuulla sinun Turun muistoja. <3

   Nyt vaan kuule laitat pienen Turkuvinkkipostaukseen kehiin, minä ainakin niin innostuin teidän kauniista kaupungista.

   Ihanaa viikonloppua Tuula. <3

 • Mukava reissu teillä ja kauniit naiset kauniissa hotellissa. Turku on minulle rakas, koska se oli opiskelukaupunkini. Siellä vierähti opiskellessa ja työelämässä kymmenen vuotta. Aina kesäisin on päästävä sinne. Aurajokiranta on vaan niin kaunis kesällä. Ihania keväisiä kuvia sinulla siitä. Iloista vappua!

  • Oi olet niin kauan aikaa asunut Turussa, se onkin sitten sinulla aivan kotikaupunki myöskin. Upea kaupunki onkin.

   Kiitos sinulle ja oikein sydämellistä viikonloppua Marja. <3

 • Voi että sinä olit nopea kirjoittaja! Ihana lukea tätä kattavaa koostetta – tämmöistä siellä todellakin oli. Kuvat kertovat myös hyvin hotellin tyylikkyydestä ja rennon rehevästä tyylistä, jos niin voisi sitä kauneutta kuvailla. Ihana paikka ja ihana reissu! Ja Turku on kiva kesäkaupunki! Tänne olisi niin siistiä lähteä kesällä miehenkin kanssa.
  Virkistävää vappua Tiia ja kiitos kivasta seurasta <3 <3

  • Kiitos niin paljon Maarit ja voi vitsi meillä oli ihana reissu ja mikä sää ja seura ja herkut ja miljöö. <3

   Ihanaa viikkistä Maarit. <3

 • Aww, ihana reissu! Makeita koruja ja laattoja, kiitos vinkistä.
  Siksi mä kyselin et onko koko wiikendin reissu kun olisin tullut sua Turkuun moikkaamaan <3 Arvasitkin varmaan 😀

  • Ihana Nina ja täytyy myöntää, nyt en hoksannut ollenkaan, koska meillä oli täysi ohjelma ja myöskään seurueesta ei voi paeta minnekään. <3 Eli jäi kummipoikakin näkemättä tällä reissulla.

   Ihanaa viikkistä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud