Sydämellistä äitienpäivää!

*Marc Jacobs Daisy-tuoksut pr-näytteitä, Daisy tuoksukorut omia
Vuosien jälkeen äitienpäivä, jonka päätimme viettää kotona. Ensin oli niinkin suureelliset suunnitelmat, kuin mennä Rossoon Pitsalle ja leffaan Porvoon Bio Rexiin, mutta tämäkin suunnitelma vaihtui vieläkin vähemmän suorittavaksi, tilauspitsoilla ja vuokraleffalla. Marvelin leffa tietty, joita koko perhe fanittaa. 
Äitienpäivään liittyy moninaisia tunteita. Ikävä aikuisia lapsia, jotka viettävät äitienpäivää oman äitinsä luona. Nuorimmaiset taas eivät hali, eivätkä pussaa, mutta sain tänään halia molempia väkisin. Marvelin leffakin oli toisille hieman liikaa, kutsu omaan luolaan kuiski teineille kovaa. 

Facebook nosti 4-vuoden takaisen äitienpäivämuiston esiin, jossa esiintyi silloin 11-vuotiaan tyttäreni äitienpäiväkortti. Siinä luki jotenkin näin ”rakastan sinua vaikka en halailekaan ja tarvitsen rakkauttasi aina.” Tämä tietty englannin kielellä, englannin kieleen taipuu rakkaus ja siirappisuus oivallisemmin. 
Hyvä muistutus oli tuo Facebook muisto, vaikka kieriskelenkin välillä täällä ikävästä taaperoita kohtaan ja kärvistelen jo tulevasta luopumisen haikeudesta. Lapset tarvitsevat aina vanhempiensa olkapäätä, hyväksyntää ja rakkautta, vaikka rakkaus muuttaakin muotoaan ja vaikkakin lapset ovat vain lainassa. 

On hetkiä itselläkin, että kaipaisin äitiä, joka veisi kahville tai syömään, olisi tukena ja rakastaisi ehdoitta. Sanoisi, että olen hyvä ja täydellinen, vaikka en sitä olekaan. Meille vanhemmille lapset kun näyttäytyvät täydellisenä, kunpa lapset sen oivaltaisivatkin. 

Jossain kohden asiat muuttuvat päälaelleen, oma mummini on kohta 98-vuotias ja appivanhemmilla muistisairautta. Jossain kohden vanhemmat taantuvat lapsiksi, ympyrä sulkeutuu. 

Olen onnekas, koska olen saanut kasvattaa neljää lasta mieheni kanssa ja koen, että jos ei mitään muuta hyvää ole meistä syntynyt tai tullut, niin vanhemmuuden lasi on piripintaan täysi. Tähän keitokseen kuuluu myös perheen lemmikit. 

Sain mieheltä kauneimmat ruusut äitienpäivänä, vaikka mieheni äiti en olekaan. Joten ei hänen tehtävä toki olisi muistaa mielestäni ollenkaan. Mies totesi hauskasti, että kuunteli radiossa tällä viikolla, mikä on äideille tai naisille paras lahja ja se on ylivoimaisesti kukkaset. Joten rehuja tuli, hih. 🙂 
Tässä kuvassa on Samulla suussa lihaluupehmo, jota Osku käytti tyynynä ja jonka kuvajainen pääsi äitienpäiväkorttiin. 

Jotkut lukijat ehkä muistaa, että lempituoksuja ovat olleet jo yli 10-vuoden ajan Marc Jacobs Daisy ja Escadan kesätuoksut. Escadat muistuttaa vauva-ajasta ja Marc Jacobs tuoksut taas ovat yhteinen juttu oman tätini kanssa, joka on toimittanut minulle äidillistä virkaa myöskin, siitä kun synnyin. Tuula-täti on hyvin läheinen. 
Tuntui siksi sopivalta tuoksua tänään juuri Daisyn uusille tuoksuille. Hauska yksityiskohta muuten miten äitienpäiväkukkasten ja kannun kukat kaikki muistuttavat muodoiltaan Daisy tuoksujen päivänkakkaraa. 

Marc Jacobs Daisy Love tuoksusarjaan on ilmestynyt myös vaaleanpunainen versio Eau So Sweet, joka tulee upeassa vaaleanpunaisessa huurretussa tuoksupullossa. 


Daisy Love Eau So Sweet

Ensituoksussa vadelmaa, limeä ja karhunvatukkaa

Sydäntuoksussa päivänkakkaraa ja jasmiinia

Lopputuoksussa sokeria, myskiä, orvokkia ja puisia nuotteja. 

En osaa sanoa kumpi näistä Daisy tuoksuista on ihanampi, kumpikin tuoksu on täydellinen tuttuudellaan ja silti omalla uniikilla tavallaan. Daisy tuoksut eivät petä koskaan. <3
Marc Jacobs Daisy Sunshine tuoksu on poikkeuksellisen makea kesäkukkanen. 

Ensituoksussa mansikkaa ja orvokkia

Sydäntuoksussa kehäkukkaa

Lopputuoksussa puisia nuotteja ja metsämarjoja

Kyseessä on tämän kesän limited edition tuoksu alkuperäisestä Daisy-tuoksusta
Täydellinen äiskäpäiväateria. Jos ihmettelette jääkaapin tyhjyyttä, niin meillä on tosiaan kaksi jääkaappia. 🙂 

Äitienpäivä on ollut hyväntuoksuinen, herkullinen, hemmotteleva, hellä,  rakkaudentäyteinen ja rento. 

Miten siellä on päivä mennyt? Oikein sydämellistä sunnuntaita kaikille, olit äiti tai ei, sillä ei ole merkitystä, mutta myös mummeille, bonusäideille, äideille, ihan kaikille. <3


47 thoughts on “Sydämellistä äitienpäivää!”

 • Tänään en välitä koko äitienpäivästä koska äitini kuoli 2 kuukautta sitten. Olen toki itsekin äiti mutta ei huvita juhlia. Niin paljon jäi sanomatta…

 • Pizza olisikin herkkua! Olen jo monta viikkoa syönyt enimmäkseen salaattia, jotten pöhöttyisi lisää kortisonista. Hyvää äitienpäivää, Tiia.

 • Luetko koskaan Vauva.fi -palstaa?
  Tällaisen kommentin kirjoitin sinne tänään:

  "Äitienpäivä 60-luvulla. Asuin pienellä paikkakunnalla ja opettaja tiesi kaikkien kotiolot. Isä ja äiti olivat eronneet jo vuosia sitten, mikä oli melkein häpeä siihen aikaan. Äiti siis lähti ja jäin (tai sain olla mummon ja papan luona).

  Ekaluokalla tehtiin äitienpäiväkortteja – niin minäkin. Opettaja kysyi kaikkien kuullen minulta, että "tiedätkö sinä edes, mikä sinun äitisi nimi on?"

  • En lue Vauvapalstaa, negatiivisuus ja ihmisten muiden elämän pähkäileminen on minulle ahdistavaa, mutta voi miten olit kirjoittanut sinne. 😓 Opettaja on ollut todella julma. En osaltani koskaan saanut mistään kiusaamista siitä, että asuin isovanhempien luona.
   Paljon halauksia sinulle. ❤️❤️❤️

 • Tänä vuonna jotenkin ajatukset paljon äidissä ja hänen sairaudessaan. Kun kävin häntä katsomassa, niin hänellä juuri tänään se ahdistunut ja sekava päivä. ❤️ Sinä niin tiedät tuon sairauden ❤️ Ihanaa äitienpäivää sinulle.

  • Voi että Maiju sinun ihana äiti. ❤️😓❤️Tuttua on ja kohtuutonta niin vanhuksia kuin läheisiä kohtaan.

   Ihanaa päivää Maiju ❤️

 • Hyvin rennosti on tämä Äitienpäivä otettu, ihan kotosalla. Ukkeli keitti kaffet aamulla ja teki aamupalan 🙂 Perheen teini veteli sikeitä pitkälle aamupäivään ja sitten olikin yhtä hyväntuulinen kuin melkein aina nykyisin 😉 :O … Kauniita ruusuja sain siltä Ukkelilta, jonka äiti en todellakaan ole.
  Teillä oli just sellainen rento päivä, josta minä pidän eniten. Leppoisaa illan jatkoa sinne ❤
  Terveisin, Johanna

  • Hihi teinit ja ihana ukkeli. ❤️❤️❤️Ihanaa, että molemmat saatiin ruusuja miehiltä, joidenka äitejä ei todellakaan olla. 😍😘

   Rentoa sen olla pitää, elämässä on muutenkin niin paljon suorittamista.
   Ihanaa päivää Johanna❤️❤️❤️

 • Niin ihanasti sanottu tuo "vanhemmuuden lasi on piripintaan täysi". Tunnen täsmälleen samoin neljän omani kanssa! Ja tuota luopumisen tuskaa…

  Hyvää äitienpäivää, Tiia. ♥

 • Poika kävi eieln putsaamassa mun pyykkikoneen. Pikku-Nelli poimi mulle leskenlehden ja miniä piti seuraa. Tyttö oli miehensä kanssa kalareissussa jossain. Kummallisen fiksuja lapsia mulla, vaikka ovat saaneet selvitä tälläisen äidin kanssa.
  Sain kukkia ja lakuja lahjaksi.
  Oma äiti on nukkunut pois jo yli 30-vuotta sitten ja miehen äiti 10-vuotta sitten.
  Tänään nukuin päikkärit ja mies grillaili eilisen ruuan lisäksi lihoja.
  Hyvä päivä ja ehkä menen ajoissa nukkumaan, kun väsymys vaan painaa.
  Hyvää iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle!

  • Kuulostaa niin ihanalta päivältä ja sinä ansaitset kaiken hemmottelun. Juuri sellaiselta parhaalta päikkäreineen ja hemmotteluineen.

   Ihanaa päivää Marketta. ❤️💗❤️

 • Rennoissa tunnelmissa on täälläkin mennyt äitienpäivä. Herkuteltiin miehen tekemää ruokaa ja minun tekemää mansikkapiirakkaa, naurettiin ja halittiin ja nyt vielä katsellaan leffaa. Täydellisen ihana äitienpäivä!
  Ihanaa iltaa Tiia <3

 • Onpa ihanat kuvat kortteineen teidän Äitienpäivästä ☺
  Meillä perinteinen äitienpäivä, miehen keittämä kahvi, ruusut ja tietysti kakku, mutta keittiössä juotiin. En tykkää jotta tarjoolu tuodaan sängylle ☺☺
  Päivällä molemmat tyttäret perheineen, paljon ihania halauksia ja tupa täynnä iloosta hälinää. No tietäähän sen, kun hyvän joukon toistakymmentä ihimistä on koolla. Meillä muuten halataan paljon.

  Ihanaa Äitienpäiväehtoota halauksien kera Sinulle Tiia ♥♫♥

  • Ihana sinä ja ajattele nuorena meikäläinen raijasi aina leivänpaahtimenkin sänkyyn, kun tykkäsin syödä sängyssä. Nykyään Hyi ne murut.

   Teidän äitienpäivä kuulostaa niin täydelliseltä. Halaaminen on hyvästä vaikka täällä teinien haleja ei oikein irtoakaan.

   Ihanaa päivää Marja-Terttu ihana❤️💗💚💗❤️

 • Pikaisesti poikkean vain toivottamaan hyvää äitienpäivän iltaa, Tiia ihaNainen <3 Onneksi olemme äitejä ja äitiemme lapsia joka päivä <3

 • Kaunista ja iloista äitienpäivää näin jälkikäteen <3. Ihanan rennon kuuloinen äitienpäivä teillä, samantyyppinen täällä vaikka pojat vain piipahtivat luonani, koska oli isä-viikonloppu. Onneksi kahviteltiin sentään äidin kanssa. Iloa uuteen viikkoon Tiia <3

  • Oi ei, olisiko mitenkään mahdollista, että teillä olisi aina äitienpäivänä äitienpäivä viikko ja päinvastoin. Ihanaa viikkoa Taru. 💗😘💗

 • Nää sun kuvat saa kyllä hymyilemään uudelleen ja uudelleen. Meillä oli ihan perus sunnuntai, ei mitään sen suurempaa, mutta lounaalla käyutiin ulkona syömässä sen sijaan ettö olisi syöty kotona. Säästi muuten kaikkien stressiä 😀

  Ihanaa uutta viikkoa!

  • Ihana, jos tykkäät❤️💚❤️just parasta ettei tarvitse itse eikä toisen kokata, rento tunnelma säilyy.
   Ihanaa päivää Satu💗💗💗

 • Teillä on ollut mukava ja leppoisa äitienpäivä. Ihanaa aikaa perheen kanssa! <3 Teimme vuosia sitten päätöksen, että äitienpäivä ja isänpäivä pyhitetään omalle perheelle. Teemme silloin perheenä jotain kivaa yhdessä ja mammat/mummut onnittelemme ennakkoon. Tämä on ollut mielestäni hyvä ratkaisu, rento päivä eikä suorittamista/viilettämistä paikasta toiseen kovalla kiireellä. Eilen olikin todella mukava päivä, juuri minun ja perheemme näköinen.
  Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

  • Kuulostaa juuri täydelliseltä ja tämä oli ihan meidän tai minun eka äitienpäivä ettei tarvinnut ottaa muita huomioon. Oltiin vaan. Aina vietetty appivanhempien kanssa, mutta nyt eivät ymmärrä enää mikä on äitienpäivä. Omalle mummille soitin ja hänen luonaan oli kaksi hänen lasta ja toisen tytär ja toisen vaimo. Mummillakin hyvä päivä.

   Ihanaa keskiviikkoa Kaisa💚💚💚

 • Taas seesteiset ja kauniit kuvat. Äitienpäivää vietettiin sen verran, että minäkin sain mieheltä kukat. Tuntui surulliselta, että lapset asuvat niin kaukana, etteivät he päässeet kotiin. Tein itse täytettyjä paprikoita ja suklaa moussekakun.

  • Kuulostaa ihanalta vaikka lapsia olikin kova ikävä. Nam nuo sinun ruoat.
   Kiitos kovasti ja ihanaa päivää Marja. ❤️❤️❤️

 • Ihana äitienpäivä sinulla on ollut ja nuo Daisyt <3. Ihaninta minusta oli se, kun toinenkin tytär tuli oikein yökylään ja vietimme illan syöden ja saunoen ja aamulla sain tietysti kahvit ja lahjat sänkyyn:) Sitten olikin jo toisen tyttären aika lähteä töihin.

  • Oi miten ihana äitienpäivä siellä. Olette niin läheisiä tyttärien kanssa ja se on upea asia.

   Kivaa päivää Minna💚💚💚

 • Ihanan lämminhenkinen kirjoitus♥ Se on totta, että teinit ei enää kapua syliin halaamaan, puoliväkisin minäkin omiani rutistin 🙂 Hetki vain ja ne olivat taaperoita, nyt jo nuorinkin kovaa vauhtia itsenäistymässä. Onneksi on lemmikit joita saa rapsutella loputtomasti!

  Vaikka äitienpäivä jo meni, sehän on oikeastaan joka päivä – sinäkin olet sydämellinen,lämmin ja upea äiti ♥

  • Heh ja täällä onnessaan, että olen saanut hieroa teinin hartioita parina päivänä, läheisyyttä sekin. 😍

   Kiitos kovasti ja samoin. 😘

   Ihanaa päivää Maikku. 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud