Mikä on hyvän blogin määre

Mikä on hyvän blogin määre
Hyvän blogin määre on yhtä subjektiivinen, kuin blogin yksittäinen lukija. Toki voin olla aivan väärässä, mutta jokaisellahan meillä on oma mielipide, eikö vaan. Joten hyvän blogin reseptiä ei voi siirtää toiselle, ei voi opetella kirjoista ja kansista, vaikka toki netistä löytyy kaikki hyvät neuvot blogin perustamiseen ja nimenomaan teknisiin seikkoihin. 

Mutta se jokin uniikkius, se lähtee jokaisesta itsestä. Miksi myöskään pitäisi olla kovin uniikki, ei minun mielestä miksikään, voi olla ihan tavallinen oma itsensä. Jokainen saa taaplata ihan omalla tyylillään, koska blogihan on ihan jokaisen bloggaajan ikioma tekele. 


Miksi aloin pyörittelemään näitä asioita johtuu siitä, että törmäsin eilen blogipostaukseen, jonka kommenttikentässä bloggaajat kommentoivat ja määrittelivät hyvän blogin ominaisuuksia. 


Hyvä hyvä, hyviä asioita pitääkin nostaa, mutta kun kommentit viistivät sitä tasoa, että arvostellen yleisesti minkälaiset blogit eivät ole hyviä, minkälaisia he eivät vaivaudu itse lukemaan, nämä  bloggaajat, sortuivat siihen, että alentamalla muita, ylensivät he itseään. Koska heidän blogit eivät luonnollisesti ole sellaisia, kuin heidän arvostelemansa blogit vaan tietenkin parempia heidän mielestään, he ovat parempia. 

Tällainen tyyli ja touhu saa surulliseksi, oli se sitten ihmissuhteissa, työelämässä tai noh sitten tässä blogimaailmassa. Kaikkihan me ymmärrämme toki, että tällainen ”kalkatus”, juontaa omista epävarmuuksista, mutta kyllä siinä valitettavasti on mukana myös ripaus ilkeyttä tyyliin ”jos et leiki mun tavalla, älä leiki ollenkaan. ”

Hyvän blogin määre on, jos se tuottaa bloggaajalle itselle iloa, jos blogilla on yksikin lukija, niin wow, on kosketettu jollain tasolla toista ihmistä tai saatu toinen ihminen kiinnostumaan bloggaajaa itseään kiinnostavista aiheista, jotka voivat olla toki mitä tahansa, älyllistä sanojen iloittelua, kissoja, kukkia, sisustusta, vaatteita, matelijoita, hyönteisiä, urheilua, kirjoja, leffoja, perhe-elämää, kosmetiikkaa, aivan mitä tahansa ja siellä blogissa saa samaan aikaan olla myös kaikki mainitsemani asiat, kaikki käy. 

Hyvän blogin määrettä on mahdotonta määrittää, mutta henkilökohtaisesti minulle se on se ihminen siellä blogin takana ja tämä ihminen on ystävällinen eli aivan kuten yksityiselämässä tai vaikka työelämässä, ystäväksi muotoutuu se henkilö, jonka kanssa sinulla on kemiaa ja joka on ystävällinen. Ehkä tärkeimpänä, ei koskaan aseta itseään ylemmäksi muita, eikä todellakaan koskaan ylennä itseään alentamalla muita. 

Jos voisin antaa yhden neuvon aloittelevalle bloggaajalle, sillä mikä tässä nyt olen neuvoja antamaan, niin se olisi se, että ole vain oma itsesi ja tee omaa juttua ja älä matki muita eli usko omaan itseesi. 

Toinen olisi vielä se, että verkostoituminen kannattaa ja nyt en puhu hyötymielessä vaan siitä, että blogini kautta olen saanut aitoja ystäviä niin bloggaajista kuin pr-puolelta ja se jos mikä on ollut täysi yllätys, suuri rikkaus ja ilon ja onnen aihe. 

Omassa blogissa parasta on ollut se, että teihin lukijoihin kiintyy, te jos ketkä olette saaneet uskomaan vielä lisää ihmisen hyvyyteen, kaikki teidän kommentit, sanat, vertaistuki ja lämpö, kaikki täysin odottamatonta, kun ensimmäisen blogitekstin julkaisin, mutta se paras asia mitä blogi voi ikinä antaa.  Joten kolmas neuvo uudelle bloggaajalle onkin, älä koskaan unohda lukijoitasi. <3

Vinkkaan tässä nyt yhden blogin, jota ahnaasti luen ja jonka blogin takana on uskomaton sanataituri,  jota ihailen ja jolla on suuri sydän. Uskon, että moni omista lukijoista voisi suorastaan rakastua tämän sanataiturin blogiin ja blogi on ”Odotettavissa navakkaa ajatustuulta.” Tässä on nainen, jolta odotan vielä, että ilmestyy kirja. 🙂 

Mikä teille on hyvän blogin määre tai voi olla hyvän työkaverin tai ihmisenkin, mikä vetoaa, mikä tekee jostain ihmisestä uniikin, onko se epätavallisuus tai tavallisuus vai mikä. 

Vielä Lumene arvonnan voittaja: Annukka23. toukokuuta 2019 klo 11.35
Oi, nyt sattui kyllä tosi kivaan saumaan toi alennus, kun mulla Ajattomat vetelee viimeisiään ja olin tänään aikeissa mennä ostamaan lisää, mutta nytpä teenkin tilauksen, kun kerran halvalla saa. Kiitos paljon tästä <3.

Ja siis, Ajattoman pressed seerumi on mun ehdoton suosikki. Ihana koostumus ja ihana tuoksu. Tulee aina jotenkin sellanen ylellinen olo, kun sitä levittää kasvoille. (Ja ukkelia olen kieltänyt ehdottomasti koskemaan purkkiin, koska hällä on tapana kaapaista rasvoja etusormiotteella sellanen köntti kerralla, että siinä on Ajattoman ajat aika äkkiä ohi :))

Iloista mieltä viileneviin päiviin Tiia <3

PS. Aivan ihanan kepeä kukkakattaus pöydässä.

PS2. Jaaniinjuu, kahdella arvalla mieluusti mukana 🙂

Kovasti onnea Annukka ja olen sinuun yhteydessä sähköpostitse ja kiitos kaikille osallistujille. 

Ilon ja positiivisuuden kautta eiks je aurinkoa torstaille. <3
70 thoughts on “Mikä on hyvän blogin määre”

 • Heippa pitkästä aikaa Tiia! Mulla on ollut meneillään jakso, jonka aikana on jääneet niin oma kuin muittenkin blogit kokonaan paitsioon (monen muun asian lisäksi). Osin ihan ilman tarkoitusta, mutta osin tietoisestikin, mutta nytpä päätin kurkata lukulistalle, kun oli hyvä hetki, ja tämä sun postaus oli siellä ensimmäisenä.

  Koska olen nykyään myös hajamielinen, enkä välttämättä enää tekstin loppuun luettuani muista kaikkea, mitä meinasin kommentoida, poimin tästä omasta mielestäni tärkeitä juttuja jo matkan varrella ja laiskuuttani kopioin suoraan sun omaa tekstiä. Niistä ensimmäinen, josta olen 100% samaa mieltä, on tämä "Hyvän blogin määre on, jos se tuottaa bloggaajalle itselle iloa, jos blogilla on yksikin lukija, niin wow, on kosketettu jollain tasolla toista ihmistä tai saatu toinen ihminen kiinnostumaan bloggaajaa itseään kiinnostavista aiheista, jotka voivat olla toki mitä tahansa". Just niin! Iloa itselle ja siinä sivussa parhaimmilaan iloa myös jollekulle muulle <3.

  Ja heti perään tulee seuraava oleellinen juttu, josta olen myös niin samaa mieltä kuin olla voi "…henkilökohtaisesti minulle se on se ihminen siellä blogin takana ja tämä ihminen on ystävällinen.." "Ehkä tärkeimpänä, ei koskaan aseta itseään ylemmäksi muita, eikä todellakaan koskaan ylennä itseään alentamalla muita".

  Vaikka olisi kuinka taidokkaasti hiottu ja visuaalisesti vimpan päälle kaunis blogi ja aiheetkin kiinnostavia, mutta kirjoittaja jää kovin etäiseksi tai vieraaksi, itselleni ainakaan ei vaan kertakaikkiaan synny samanlaista lämmintä tunnetta blogiakaan kohtaan. Ja siihen etäisyyteen ei kovin kummoisia juttuja edes tarvita. Itselleni riittää vaikkapa ihan se, että jos bloggaaja ei koskaan vastaa saamiinsa kommentteihin (tai vaihtoehtoisesti vastaa kyllä muille, mutta ei minulle), tulee kylmä fiilis. Tai jos ei ikinä osoita minkäänlaisia vastavuoroisuuden merkkejä, taas tulee sellainen olo, että pitää itseään muita tärkeämpänä, vaikka ei itse sitä niin tarkoittaisikaan. Tunteet on kuitenkin tunteita ja se miltä lukijasta tuntuu, on lukijalle itselleen totta.

  Ja siellähän se sitten tulikin myös sun tekstissä, mitä äsken tarkoitin "… kolmas neuvo uudelle bloggaajalle onkin, älä koskaan unohda lukijoitasi. <3"

  Ja sitten Whaaaatttt?? Oikeastiko voitin?? Ihan superia, joten kiitos tuhannesti Tiia <3

  Ja juu. Vain olemalla oma itsensä voi olla oma itsensä. Tai jotain sellasta <3

  • Eihän sitä näin kauniilla säillå blogeissa vaan elämänsyrjässä🤗Ihanaa, että eksyit tänne just tänään, koska arpaonni osui suhun.

   Niin samoilla ajatuksilla, se ihminen on siellä blogin takana tärkein ja on huomaavainen, kuten vaikka hyvä ystävä on. Voin toki vähän olla naivi, mutta elän itse mieluiten tässä hyvien ihmisten kuplassa.

   Joskus vähän tunteet sitten roihahtaa, kun blogisiskot joiden pitäisi pitää yhtä kokevat olevansa jossain yläilmojen neuvostossa ja varaa arvostella muita. Kellään kun ei ole, ei kenelläkään, eikä minullakaan heitä sen enempää.

   Eräs edesmennyt miehen ystävä aina sanoi, "sä oot sä ja mä oon mä" ja niin sen pitääkin olla. 💙

   Kyllä vaa nyt arpaonni pläjähti just sulle Annukka. Laitan osoitetiedustelua vielä tänään.

   Halauksia päivääsi Annukka🤗

  • Mielenkiitoista lukea näitä, koska en itse ole verkottunut blogiyhteisöihin ollenkaan. Oma genre myös poikkeaa muista, kun keskittyy tuonne sähköautoilun puolelle. Viime aikoina on välillä tullut fiilis, että bloggaajana tulee vähän "hyväksikäytetyksi". Että tuottaa paljon hyötyä lukijoille, mutta siitä ei saisi hyötyä itse mitenkään. Alunperin pienestä harrastuksesta on kasvanut isompi kuin ajattelin ja nyt kulujen vuoksi olen miettinyt, että jotain tulovirtaa pitäisi saada, jos meinaa blogin pitää hengissä. Mutta asenteet sitä kohtaan, että bloggaaja hyötyisi itse rahallisesti blogistaan, tuntuu olevan aika tympeitä. Oma aihepiiri ei myöskään kirvoita erityisesti vuolaita tunteenpurkauksia, kun sieltä haetaan aika täsmätietoa ja poistutaan sitten, joten sellaista vuorovaikutuksen aiheuttamaa iloa sieltä tulee harvoin. Satunnaisia sähköposteja tulee ja kommenttikentässä sanotaan ehkä kerran kvarttaalissa jotain. Yritysten käytöksestä olisi kyllä sananen sanottavana, mutta en nyt viitsi näin julkisesti :-D.

  • Tämä on hyvin mielenkiintoinen ilmiö, että jotkut "harvat onneksi" kokevat, että he saavat lukea ilmaista blogia, mutta bloggaaja ei saisi hyötyä blogistaan. Perimmäisenä ajatuksena ehkä, että kuka vaan tarvis voi kirjoitella blogia, ei taviksilla ole taitoja, joten miksi taviksen tulisi hyötyä blogistaan. Olen ymmälläni tästä, enkä oikein muuta selitystä keksi. Menestynyt blogi vaatii paljon työtä ja bloggaajan aikaa ja arvostan kovasti näitä menestyjiä, ovat erittäin lahjakkaita tällä alalla, kuten joku jollain muulla. Tuotesijoittelua on kaikkialla, mutta bloggaajan koetaan myyneen sielunsa, jos saa palkkion työstään. Tämä ajattelutapa on niin hassu, sillä kyllähän jokaiselle työstä saatu palkka on tärkeä. Ai niin, mutta tätä kun ei lasketa työksi. 😉Ehkä tämä kaikki on niin uutta, ihmisillä kestää tottua.

   Väärin myös on, että ihmisten lukutaitoon valvovat elimet uskovat niin, että esim. Leffassa tai Netflixin sarjassa riittää lause "sisältää tuotesijoittelua", mutta bloggaajan pitää merkitä moneen kertaan, isolla blogitekstin alussa, erottuvalla fontilla, ei liian lähellä kuvasta jne. Jotta lukijoille selvästi ilmenee mainos tai saatu tuote. Miksi samat lait ja merkinnät ei kuulu kaikille. Niin kauan kuin valvova elinkin ns. Rankaisee bloggaajia, niin ei voi odottaa lukijoiltakaan suopeutta blogi mainoksiin. Hullu maailma.

   Hyväksikäyttöä näkee varmasti puolin ja toisin, niin yritysten kannalta kuin bloggaajien.

   Aivan hyvin voit alkaa tienata blogilla, teet niin tai näin, kalkattajia aina löytyy ja tämä on taistelu, jota ei voi voittaa. Siksi omaa sydäntään kuunnellen ja vähän lompakkoakin ja hyvä tulee. ❤️

   Aurinkoisia kesäpäiviä ja onnistumisia Sari😘

 • Niin hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus.
  On niin helppoa arvostella toisia jotka eivät toimi niin kuin itse. Tämä sama pätee niin blogimaailmassa kuin ihan muussakin elämässä, lasten kasvatuksesta kananmunan säilytykseen.
  Aina löytyy se "no mää en ainakaan oo KOSKAAN tehnyt niin ja näin" ja siksi on ilman muuta tuomittavaa jos joku toinen tekee niin.
  Tässä taannoin aloin kirjoittaa itseä ärsyttävistä sanoista ja termeistä blogissa, mutta lopulta pyyhin joka sanan pois. Miksi? No kuka minä olen ketään tuomitsemaan jonkun termin käytöstä kuvaillessaan sapuskaansa, ihan takuuvarmasti löytyy sakkia joka ei tykkää resepteistäni ja tavastani kirjoittaa, vaikken vielä olekaan "päässyt" vauvapistefiin foorumiin. Toivottavasti sekin aika vielä tulee. Sehän tarkoittaa että viimein, VIIMEIN, minut on huomattu! 😀
  Toiseksi, julkaistessani moista moskaa, pahoittaisin takuulla jonkun bloggaajan tai mahdollisen tulevan yhteistyökumppanin mielen ihan vaan siksi että minua juuri sillä hetkellä ärsytti ja piti päästä sanomaan… Päätin siis vain keskittyä reseptiin. Olipas hyvä valinta näin niin kuin jälkeenpäin ajateltuna 😀

  • Pätee kaikkeen, kukaan ei voi asettaa itseään ylempään neuvostoon muita paremmaksi, eikä tietenkään minullakaan ole varaa arvostella arvostelijoita. Tunteet vaan roihahtaa, kun näkee miten omaa hyväkkyyttä nostetaan mollimalla muita. Hömelöä, sillä siinä paljastaa itsensä ja oman pienuutensa.

   Olet fiksu ja välillä sitä ottaa pulttia ties mistä, hetken voi olla sokea piste kun ärsyttää, mutta kun on hyvällä fiiliksellä, niin ei mikään ärsytä eli peiliin katsomisen paikkahan se.

   Täälläkin ärsyttää monet sanat ja jutut, mutta tiedostan omaavania monia ärsyttäviä sanoja ym.itse,joten kuten sanoitkin, miten voisin arvostella muita, kuin olla sitten täysin sokea omille huonoille puolille.

   Mitä ihaninta päivää sinulle viisas Hanna😘❤️😘

 • Hyvä aihe taas.
  Muutamaa blogia tulee seurattua.
  Itse tykkään, jos kirjoittajasta saa tunteen, että hän on aito, rehellinen ja oma itsensä.
  Blogi on monipuolinen.
  Jos kommenttiini vielä vastataan, se jos mikä, osoittaa että meitä lukijoita arvostetaan.
  Mielestäni nämä arvot täyttyvät juuri sinun blogissa. 🌹
  Ihanaa torstaita sinne.
  (Meidän Lyyli kissalle on sattunut jotain. Kuulin vaan kovan rääkäsyn ja Lyyli juoksi kotiin. Toinen kissa perässä. Nyt vaan makaa kuistissa😥)
  Leenalii

  • Mitä Lyylille on käynyt, ei kai mitään vakavaa, satuttiko toinen kissa pahasti. Voi ei, kerrothan sitten miten on käynyt.

   Halauksia ihana Leenalii ja kiitos vielä kauniista sanoista. ❤️❤️❤️

  • Lääkärissä käytiin. Pieni purema
   jälki lonkassa. Sai kaks pistosta pitkävaikutteista antibioottia, kortisonipistoksen ja särkylääke piikin.
   Nyt on syöny herkkuaan, paistettua jauhelihaa, kermaa vähän ja joi vettä pitkän aikaa.
   Nukkuu tuossa jalkojen vieressä.
   Toivottavasti on kohta ennallaan. 🐈❤️
   Leenalii

  • Oi toista poloista. Toivottavasti jo ennallaan? Meidän edesmennyttä Onnia ja Oskua puri supikoira aikanaan molempia peffaan ja hampaillaan niin isot onkalot teki, että niitä hoidettiin silloin useampi viikko liuoksilla ja antibiooteilla. On kamalaa, kun omat rakkaat lemmikit kärsii. 😓

   Ihanaa uutta viikkoa Leenalii 🤗❤️🤗

 • Hyvä blogi on sellainen josta saa hyvän mielen ja voimaa arkeen. Liika itsensä ja saatujen tuotteiden tai matkojen esittely ei aina jaksa innostaa.Toiset vaan ovat parempia ja saavat lukijan miettimään elämäänsä.Kritiikki ei aina ole toisen tarkoituksellista satuttamista.

  • Niin totta, hyvää mieltä oli ne mitä tahansa hyvä blogi ammentaa. 💙

   Mutta mihin kritiikkiä tarvitaan, ei tulisi mieleen mennä toisten blogeihin kritisoimaan, eiköhän se ole jotain oman pahan olon tai jonkun puuttumisen purkamista. Sehän on aivan sama kuin menisi kritisoimaan julkisesti toisen uimataitoa tai miten osuu palloon. Blogi on julkinen harrastus, mutta julkisesti tuolla uidaankin. No niinpä, kun se on niin helppoa kritisoida kasvottomana anonyymiteetin takaa. Jos antaa kritiikkiä, niin eikö se olisi painavampaa sanaa, jos se annettaisiin rohkeasti omilla kasvoilla. 🤔

   Jäin myös miettimään tuota saatuja tuotteita lausetta, oletko miettinyt pohjamutia myöten, että mikä niissä saaduissa asioissa ei innosta. Hyvä bloggaaja käyttää valtavan määrän aikaa tuotteiden testaamiseen, niiden kuvaamiseen ja niistä kirjoittamiseen, jotta voi luoda ilmaista sisältöä teille, blogin lukeminen ei maksa mitään. Aika mahdotonta kosmetiikka tai kirjabloggaajan on tuottaa jatkuvaa sisältöä ostamalla kaiken itse. Itse arvostan tälläisiä bloggaajia ja tiedän myös, että matkatkkn ovat täyttä työtä, eikä juhlaa ja kuohuvaa.

   Kritiikki ei toki aina ole toisen ihmisen satuttamista, mutta kenellä on oikeus antaa kritiikkiä, ei valitettavasti minun mielestä oikein kenelläkään. Rakentava älykäs keskustelu on sitten oma lukunsa, sitä näkee valitettavan harvoin, että puhutaan asiasta, mollaamatta ihmistä. Toki fiksut ihmiset osaavat tämänkin puolen.

   Ihania kesäpäiviä sinulle🤗

 • Hyvä aihe ja tärkeää asiaa jälleen kerran.
  Hyvä blogi on mielestäni sellainen, jonne palaa kerta toisensa jälkeen.
  Itselläni on seurannassa kaksi blogia enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Toinen näistä on tämä sinun blogisi.
  Miksi ? Siksi että koen esimerkiksi tekstiesi kautta jonkinlaista sielujen yhteyttä tai miksi sitä oikein kuvaisin. Kuitenkin tunnen saavani teksteistäsi useinkin lohtua ja vertaistukea.
  Toinen syy on sinun ja toisen seuraamani blogin kautta esiin tulevat persoonallisuutenne. Kumpikaan teistä ei yritä olla jotain muuta tai enemmän tai parempi kuin onkaan. Ja juuri siksi olette sellaisia.
  Olenkin niin iloinen että löysin tieni tänne blogiisi ❤️
  Ihanaa loppuviikkoa Tiia ❤️

  • Ritva❤️tiedätkö miten suuri luottamus on saada näin kauniita sanoja osakseen. Kiitos samoin, sinä ymmärrät, et koskaan väärin tulkitse, haluat nähdä hyvää ja sydämesi on kultaa. ❤️Olen saanut sinun kommenteista ihan samaa, voimaa ja vertaistukea, sielujen yhteyttä. Olen niin onnekas, että sinä olet täällä ja moni sinunlainen muukin. ❤️Kuten sanoin lukijoihin kiintyy ja sinun kommentit ilahduttaa aina. ❤️

   Sydämellistä viikkoa Ritva❤️🤗❤️

 • Taisi osua ja upota tämä kirjoituksesi 🙂 Itse tykkään lukea blogeja, joissa tunnen tuntevani edes pienen osan sen kirjoittajasta. Aito, pröystäilemätön ja avoin blogi vetoaa minun. Nautin toki myös kauniista kuvista, mutta ne eivät ole mikään pakko, jos teksti tempaa muuten mukaansa. Itse pyrin olemaan aito omassa blogissani ja olen ottanut kohteliaisuutena sen, että joku on minut kohdatessaan tokaissut, että oot just sellainen kun sun blogissa. Sellainenhan minä olen, en muuta osaisikaan. Aitous on se mitä myös arvostan sinun blogissa! Aina ei mene niin kuin Strömsössä, mutta hauskaa on silti.
  Ihanaa, aurinkoista ja haleja täynnä olevaa loppuviikkoa sinulle ihana Tiia <3

  • Juuri tämä, aito, avoin ja ei pröystäile, sama sykkii minunkin sydämeen ja kuten sinä siitä ensi hetkestä kun tavattiin.

   Samoin sinulle Outi, jota pidän ystävänä, jonka ilokseni olen blogin kautta saanut ja se jos mikä on wow se. ❤️🤗❤️

   Ihanaa iltaa ❤️😘❤️

 • Olen paljon miettinyt oman blogin kohtaloa. Mun elämä keskittyy niin pieniin ympyröihin ihan oman jaksamattomuuden takia, niin ketä se kiinnostaa. Sama ikkuna, josta kuvaan ja samat maisemat.
  Sitten taas olette te, jotka edes joskus luette ja kommentoitte. Aina ilahduttaa lukea uutta kommenttia. Joskus joku livetuttukin uskaltaa tunnustaa lukevansa mun juttuja.
  Elän kuitenkin niin tyhjiössä ihmissuhteissa. Vika on tottakai mun, kun en vaan jaksa olla aktiivinen ja jaksaminen rajoittaa usein kotoa poistumista. Haluaisin nähdä monia teitä bloggaajia ihan livenä, muta olen niin kaukana kaikkesta.
  Saa nähdä, mitä teen.
  Sinun ja monen muun blogi antaa sisältöä mun elämään. Kai mä vaan roikun elämän sivuraitteilla unohtaen oikean elämän.
  Kiitos blogistasi ja hyvää tulevaa viikonloppua!

  • Ei ole sama, on sinun sydän, joka asuu siellä blogissa, maisema näyttäytyy aina erilaisena ja kauniina. On askartelu, on herkut on sinä.

   Elämäsi näyttäytyy sellaisena, jonkalaista itsekin halajan, kun eläkepäivät koittaa. ❤️😘❤️

   Sinussa ei ole mitään tylsää ja osaat nauraa itsellesi ja se on taito, jota moni ei osaa. Minulle olet tärkeä.

   Sydämellistä helleviikkoa Majan Molla❤️😘💮😘❤️

 • Teen varmaan monta asiaa täysin väärin, jotta blogini olisi menestyvä ja "hyvä";aiheissa harahailaan, eikä keskitytä vaikka sumakkia sisältäviin resepteihin (tiukasti rajatut aihepiirit kun ovat kai yksi portti onneen…), mutta eihän sillä ole niin väliä kun on itse harrastukseensa tyytyväinen ja muutama muukin on jaksanut blogin mukana seurata vuodesta toiseen.

  • Jeps täälläkin harhaillaan milloin missäkin ja sillisalaatiksi olen blogiani kutsunut aikojen alusta asti ja mitäs pahaa sillisalaateissa on, elämä kun sattuu olemaan aika monenlaista. 😅

   Justiinsa noin, mitä on väliä, jos itsellä hyvä fiilis ja vissiin muutama muukin nauttii siinä sivussa. 😍

   Sun blogi on IHANA ja otat maailman parhaat kuvat ja ne herkut ja aamiaiskuvat, reissut ja sun pistämätön maku ja tyyli ja sivistynyt kultainen sydän.

   Yksiksi lempparijutuiksi on muodostunut, kun olette anoppilassa.

   Olet maailman auttavaisin, etkä koskaan puhu pahaa toisista, sydämesi on kultaa Tuuli. ❤️❤️❤️

   Olen onnekas, että olen saanut tutustua suhun. 😘

 • Tiia, olen niin poikki, että en jaksa nyt pohtia blogien laatua: Täällä hautoo, olen tehnyt istutuksia etc.

  Mutta: Onko tuota Nyyti&Tuittu -mukia vielä myynnissä? Iltapurjehdus on meidän ehdoton suosikki, kunnes saamme Nyyti&Tuittu -mukit.

  No juu, sanon sen verran, että jos kirjoittaja on oma itsensä, niin kyllähän sen lukijatkin huomaa ja se on plussaa.

  Mukavaa viikonloppua♥♥

  • Hello Leena ja anteeksi, että vastauksessa kestänyt, tuli tässä muutamia juttuja ettei konetta ole ehtinyt edes aukaista.

   Mielestäni on todellakin tuota Nyyti&Tuittu mukia myynnissä edelleen, se on omaankin makuun niin ihana muki. <3

   Totta tuokin, kyllä fiksut lukijat feikin haistaa.

   Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti saatte muumimukinne. <3

 • Hyvä blogi on sellainen mihin tulee palattua aina uudelleen ja tottakai jutut pitää olla sellaisia mitkä minua lukijana kiinnostaa – sama, että millaisia lehtiä valitsen kaupassa luettavaksi, sellaiset jotka kiinnostavat. Arvostan myös kovasti paljon lukijan ja kirjoittajan vuorovaikutusta. Sinä Tiia jaksat ihailtavasti kommentoida ja keskustella täällä ihmisten kanssa vaikka ja mistä. <3

 • Hei, onko blogi sinulle raskasta työtä vai mukavaa työtä.Tuo Tallinnan matka vaikutti mukavalta , vaikka tietysti kertominen ja kuvien käsittely vie aikaa, ovathan kertomuksessa aina kiinnostavia.Kiitos blogistani taitaa olla yksi parhaista sinun ikäisten .

  • Hei, ehdottomasti mukavaa ja toki kaikilla meillä on päivämme. <3

   Kiitos ihan mielettömän paljon ymmärryksestä ja kauniista sanoista, aikaa blogiin saa uppoamaan vaikka kuinka, mutta onneksi juurikin tämä on kivaa.

   Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle. <3

 • Hyvin veistelit sanoiksi määreen. Hyvä blogi on juuri ensiksi se että kirjoittajalle itsellen tuottaa hyvää oloa ja lukijat ovat se voi leivän päällä tai piste iissä. Itse alkuun pohdiskelin näitä mutta nyt päästä suoltaa tekstiä että pohdiskelen mitä en laita blogiin 😉 Pitäisi ehkä laittaa vielä yksi blogipohja virnuileville pohdinnoille, vinksahtaneille ajatuksille. Mutta on ihanaa että blogeja on erilaisia ja kaikille löytyy jotain luettavaa <3 Helteistä perjantaita Tiia <3

  • Juu tuntuu, että itsekin olen käynyt blogikipuilun monet asteet, antanut palaa, tullut varovaisemmaksi ensimmäisten haukkujen jälkeen ja oivaltanut, kaikkia ei voi miellyttää, että teen mistä tykkään ja jos joku muu vielä tykkää siinä sivussa, niin aivan mahtavaa. 🙂 Kannattaa vaan kuunnella juurikin omaa sydäntä.

   Hihi laita ihmeessä, sinun blogisi on meinaan niin ihana ja ihan yksiä lemppareita.

   Kivaa viikonloppua Onneli. <3

 • Hei,

  Hyvä blogi on minunkin mielestäni sellainen, jossa kirjoittaja on aito ja jonka oma oikea persoona tulee läpi. Jos kaikki on kaunisteltua ja kiiltokuvanomaista, jää tyhjä olo. En jaksa seurata liian siloiteltua blogia. Mielenkiintoinen ihminen, joka osaa kirjoittaa mielenkiintoisesti, kiinnostaa. Kuvat ovat myös tärkeä osa blogeja.

  Sinun blogiasi luen, koska olet aito ja hauska. Olet oma itsesi kaikessa, siloittelematta. Pidän pohdinnoistasi mitä erilaisimmista asioista. Myös kaikenlainen hulluttelu ja koomiikka ovat tärkeä osa elämää. Kaiken ei tarvitse olla niin kuolemanvakavaa. Toisaalta, eihän koko aikaa voi hassutellakaan, joten ehkä tasapaino aiheiden kesken on hyvä asia.

  Yksi määritelmä hyvästä blogista voisi olla: sellainen, jonka kirjoittaja tuntuu omalta kaverilta. Joka olisi kiva tavata oikeassakin elämässä.

  Kuitenkin blogeja lukiessa usein tulee joitain sisältöjä jätettyä väliinkin. Esimerkiksi itse en jaksa lukea pitkiä postauksia kosmetiikasta tai ruokavalioista. Silti ne ovat jollekin tärkeitä ja mielenkiintoisia. Ehkä siinä onkin monen blogin suosion salaisuus: monipuoliset aiheet. Itseä vähämmän kiinnostavat aiheet voi jättää suosiolla väliin. Ja palata taas kun on muuta sisältöä.

  Kysyit tuosta uniikkiudesta. Minusta jokainen ihminen on uniikki, ainutlaatuinen. Jos joku ajattelee, että olen "tavallinen", niin mitä oikeasti on tavallinen? Kuka sen määrittelee? Jokaisessa on jotain erityistä, jokin erityispiirre, joka on vain hänelle tyypillistä.
  Ihminen, joka uskaltaa olla oma itsensä, teeskentelemättä, ilman mitään päälle liimattua roolia, on mielenkiintoinen.

  Kiitos sinulle blogistasi, joka on raikas tuulahdus blogien joukossa.

  Aivan ihanaa, aurinkoista ja onnellista kesää sinulle ja perheellesi!

  Mme Dragonfly

  • Totta muuten tuo, että kuvat ovat tärkeä tuki tarinoille vaikka joskus kyllä on mahdottoman vaikeaa keksiä omille aivoituksille kuvia mukaan. Myönnän etten lue muotiblogeja lainkaan, koska niissä ei ole yleensä sitä tekstiä ja oma tyylini on sellainen, etten kaipaa inspiraatiota, MUTTA ehdottomasti monelle muotiblogit ovat ihan yhtä ihania juurikin, kuin naistenlehtien muotikuvat. Ehkä osasyy on, etten voi samaistua yleensä langanlaihoihin mmalleihin tai bloggareihin. Vaate ei kiinnosta, ennen kuin näen sen normaalivartaloisen päällä, väärä sana tuo normaali, sillä kaikkihan me ollaan normaaleja.

   Totta tuo, ettei aina voi olla hauska, mutta kun kommelluksia sattuu, niin itselle on kiva nauraa täällä blogissa ja jos vielä jotain muutakin naurattaa, niin ihan parasta, sillä kaikillehan meille sattuu ja tapahtuu ja paljon vertaistukea olen saanut teiltä. 🙂

   Ihan ehdottomasti juuri noin ja täysin ymmärrettävää, itsekin skippaan aiheet, jotka ei kiinnosta, jokaisen aika on kallisarvoista. Se onkin hyvä, että blogeja on niin monenlaisia, että kaikille löytyy jotain ja mikä ei yhtä kiinnosta, kiinnostaa taas toista. 🙂

   Justiinsa noin, jokainen meistä on uniikki ja myös tavallinen, ehkä tuo uniikki sanana on sellainen erinomaisuuteen taipuva, vähän filmitähtimäinen siis omasta mielestä ja siksi hain tuota, ettei meidän aina tarvitse olla niin ihmeellisiä, voi olla ihan tavallinen oma itsensä ja silti ihmeellinen. 🙂

   Kiitos sinulle kauniista sanoista, ne lämmittää enemmän kuin arvaatkaan ja välillähän sitä loppuu usko itseensä. Sanasi ovat aina kultahippusia, painavaa sanaa, kiitos niistä ja mitä ihaninta ja aurinkoisinta kesää Mme Dragonfly <3

 • Jokainen blogihan on periaatteessa uniikki ja juuri tekijänsä näköinen, paitsi ne kymmenet (sadat?) muoti/lifestylebloggaajat, jotka esittelevät samaan aikaan samat vaatteet, samat meikkituotteet, samat merkkilaukut ja samat sisustusideat jne. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta jos haluaisi jälkeenpäin palata katsomaan tiettyä juttua, niin ei millään pysty muistamaan kenen bloggaajan sivulla se oli, koska kaikki ovat niin identtisiä. Näitä blogeja on tosin joskus mukava katsoa ihan esteettisestä näkökulmasta, kauniita ihmisiä, kauniita kuvia ja ihania ympäristöjä.

  Itselle tärkeää blogissa ei niinkään olekaan se, onko ihminen samanlainen vaiko erilainen kuin itse tai pitääkö edes samoista asioista kuin itse, vaan oikeastaan se, että kirjoittaja ymmärtää, että on ok. olla eri mieltä. Siis sellainen tietynlainen sielunsivistys, rehellisyys itselleen ja lukijoille sekä taitava kynänkäyttö ovat ne, jotka nappaavat. Omat mielenkiinnon aiheeni ovat niin laajat, että omalle lukulistalle kuuluvat useammatkin kirjablogit, tiettyihin aihealueisiin erikoistuneet ammatilliset blogit, tietyt harrastusblogit, muutama sisustusblogi , matkablogi, taideblogi ja sinun blogisi.

  Miksi juuri sinun blogisi? En oikeasti osaa vastata muuta kuin siksi, että olet aito. Näin sinut kerran livenä ja olit hurmaava! Vetelit karvaisissa tohveleissa, kotivaatteissa, hiukset kampaamattomina, meikeittä ja täysin keskittyneenä kirjoittelemaan jotakin puhelimeesi -elokuvatetterissa. Olit juuri sellainen kuin minkä kuvan sinusta saa täällä blogissakin ❤️

  • Ihan niin totta, että kiva katsella, kuin aikakausilehtiä lukea. Tietty tyyli on varmaan nyt muotia ja kaikki ottavat vaikutteita toisiinsa ja toisaalta monet yritykset tuntuvat haluavan juuri nämä samat blogit yhteistöihin, mikä kertoo siitä, että heillä on paljon lukijoita, mutta kenties nuorempia kuin me, siis ehkä.

   Ihan totta tuo, että herkullisin keskustelu syntyy niistä hetkistä, kun osataan olla sivistyneesti eri mieltä. Kun saan kommenttikenttään väittämiä, jotka eivät kuitenkaan ole loukkaavia eli puhutaan asioista, eikä haukuta ihmistä, se on mahtavaa ja niin blogissa, kuin elävässä elämässä tälläiset jutut herättää ajattelemaan, oppii uutta toisista ja myös itsestään. 🙂

   Hehe nyt naurattaa ja tunnustan, olen ollut karvatohveleissa mm. elokuvissa ja juurikin kuvailemissasi vermeissä. Laittautuminen on vähän rasittavaa ja jos ei ole pakko, niin otan mieluiten rennosti.

   Kiitos ihan mielettömän paljon tästä ja siitä, ettet miettinyt, hih no onpas tuo nukkavieruna.

   Ihanaa kesää sinulle ja törmäillään leffoissa. <3

 • Tätä käyn katsomassa usein, vaikka en aina kiinnostukaan meikeistä etc. Parhainta on aito karvatossu Tiia. Mukit ja muu semmonen tavismeininki. Paras blogihan on tietenkin se, jota päivitetään ahkerasti mielenkiintoisilla aiheilla – vastakohtana on huono eli kuollut sivusto kuten omani:) Kuvailen nyt muita asioita, osaksi vähän turhautuneena, mutta silti innostuneesti, mutta kun se loppuu, niin sitten ahkeroin enemmän postauksia. Tai ehkä lopetan koko paskan, blogeja kun on jo niin paljon ja uusia syntyy kun sieniä sateella. Hukkuu tähän tulvaan:)

  • Hihi en kestä, tosi hyvä uusi nimi tuo karvatossu-Tiia, nytkin helteellä karvatossut jalassa, mutta kun on niin pehmeät. 🙂

   Älä vaan lopeta, omaan tahtiin vaan, blogeissa kun ei ole mitään sääntöjä, voi toimia niin kuin itsestä tuntuu.

   Mitä ihaninta kesää Irja ja kuvaamisen iloa, nauti. <3

 • Minä tykkään lukea blogeja, joissa on elämää. Elämää ihan sen kaikkine kirjoineen. Välillä juhlaa, mutta myös sitä arkea. Niissä on itselleni jotenkin enemmän sellaista tarttumapintaa, joka saa palaamaan aina uudelleen. Yleensä nämä tälläiset blogit, joihin kuuluu ehdottomasti myös sinun blogi <3, tuntuvatkin aidoilta ja rehellisiltä. Minä toivonkin, että pidät tämän saman linjan jatkossakin.

  Joskus tulee vierailtua myös erilaisissa harrastusblogeissa, mutta niitä en varsinaisesti seuraa. En vain jaksa samalla tavoin kiinnostua, jos blogi on keskittynyt yhteen asiaan. Niihin päädyn yleensä silloin, jos etsin vaikkapa nyt jotain reseptiä leipomista suunnitellessani. Silloin moni yhteen asiaan keskittyvä blogi on antanut minulle kullan arvoisia vinkkejä. Niillekin on oma paikkansa elämässäni, vaikka ei tulekaan seuraamalla seurattua.

  Kritiikistä olen ihan samaa mieltä. Miksi sitä pitäisi antaa? Hyvin usein tulee myös sellainen tunne, että näissä "kritiikeissä" on takana ihan joku muu, kuin se, ah, niin hyvällä tarkoitettu rakentava kritiikki. Saanko nauraa? 😀 Se on nimittäin ristiriidassa, että nämä kritiikin antajat ovat varmasti 90% anonyymejä. Eikö sitä ei pahalla tarkoitettua rakentavaa kritiikkiä pitäisi sitten pystyä antamaan ihan omilla kasvoillaan tai nimimerkillään?

  On myös todella omituinen ajatusmalli, jos ajatellaan, että jota kuta saa netissä arvostella melkoisen ronskein sanoin ja perusteluna sille sanotaan jotain tyyliin "itsehän on itsensä nettiin ja kaikkien esille tuonut". Ei se nyt ihan niinkään mene. Kyllä siellä ruudun toisella puolella on siitä huolimatta ihan oikea ihminen, jolla on myös tunteet. Kaikkein pahimmalta tuntuvat toisten ulkonäköön tai jopa lasten ulkonäköön osuvat kommentit. 🙁
  Kaikenmaailman keskustelupalstat ovat sitten vielä pahempia. Niille on ihan turhaa mennä, jos haluaa pitää hyvän mielen. Tuntuvat olevan ikävien ja aivottomien ihmisten kokoontumisajoja.

  Tulit toissapäivänä heti mieleeni, kun täälläkin oli Lidlissä tuo mallisto ja juuri nuo töppöset myynnissä. 🙂

  Halit ja terkut. <3

  -Katri-

  • Kiitos kovasti Katri, sillä elämä on pääsääntöisesti arkea ja välillä juhlaa ja on mukavaa jakaa niitä molempia täällä. 🤗

   Sama juttu tuo, luen kissablogeja ym. mutta satunnaisemmin, välillä ns. Kissattaa ja silloin siirryn kissablogeihin. Lifestyle blogit on siitä kivoja, että niissä monesti pääsee tutustumaan koko ihmiseen jollain tasolla, ihmisestä tulee tuttu ja alkaakin odottamaan, että mitäs toiselle taas kuuluu.

   Minunkin mielestä hyvän ja rakentavan kritiikin, eikä sen tarvitse olla edes kritiikkiä, vaan voi olla toisen erilainen mielipide. Fiksut ihmiset osaavat kommentoida ja puhua menemättä henkilökohtaisuuksiin. Etenkin kirjoittamalla vielä helpompaa olla diplomaattinen, kun on aikaa miettiä mistä ja miten kirjoittaa.

   Samaa mieltä tuosta, että julkinen blogi olisi likakaivo, sittenhän ihmisiä voitaisiin arvostella julkisesti kulkevina kaduilla ym. Kyse onkin siitä, että syytetään julkisesti bloggaa vaikka itse usein piiloudutaan anonyymiteetin taakse. Tilanne ei ole lainkaan tasaväkinen, toisin kuin siellä kadulla, jossa ilkeilijän täytyy kestää seuraukset ja vielä kohtaamalla toinen ihminen silmästä silmään. Siksi koenkin, että netissä huutelijat ovat ennen kaikkea pelkureita.

   Ihanaa, että tulin mieleen, nämä Lidlin vaatteet ovat niin kivoja

   Ihanaa viikonloppua Katri. 😘❤️

 • Voi toden totta! Nyt tuli postaus, joka on Täyttä Asiaa. Kaikkien kukkien pitää saada kukkia (paitsi ne voikukat mun nurtsilla…) ja jokainen on yhtä hyvä, jokaiselle löytyy oma lukijakuntansa. Minua ärsyttää kaikenlainen oman paremmuutensa korostaminen, joten onneksi en ole mainitsemaasi kommenttikenttään törmännyt, mutta olin joskus aivan ällikällä lyöty, kun eräällä keskustelupalstalla törmäsin kysymykseen "Kuka bloggaaja ärsyttää sinua eniten?". Siis MITÄ??? Porukka käy lukemassa blogeja, joista eivät tykkää (tai joiden kirjoittajia kadehtivat), ja heittävät sitten somessa kuraa tuulettimeen.
  Hyvä blogi on jokainen aito blogi. Jokainen, joka ei yritä matkia ketään, eikä sopeutua johonkin valtavirtaukseen, tällä aitouskonseptilla erottuvat myös ne hyvät tyyliblogit keskenään identtisten muotiblogien seasta.
  Hyvä Tiia, tämä oli hyvä blogipostaus <3

  • Hihi paitsi ne voikukat.😅 Juu en lainkaan ymmärrä miten kukaan on määrittämään, minkälainen jonkun henkilökohtainen blogi saa olla. Tämä joskus jopa naurattaa, sillä blogi on jokaisen ikioma ja ei siihen ole kenelläkään mitään sanomista. Joillekin ihmisille syntyy harha, että heillä on jonkinlainen omistusoikeus toisen blogiin. Lisäksi vielä blogisiskojen pitäisi tietää paremmin ja antaa kaikkien kukkien kukkia. 🌼🌼🌼

   Tuo on jo ihan hulluutta, lukea blogeja, jotka ärsyttää ja ottaa pattiin. Kertoo siitä, että joillain ihmisillä ei ole parempaakaan tekemistä. 😓

   Samaa mieltä, omanlaisensa tulee olla, että persoona erottuu, mutta sekin on vain oma henkilökohtainen mielipide, sillä monet samanlaiset muotiblogit ovat kauniita ja voi itku miten upeita kuvia nämä henkilöt osaavat ottaa.

   Kiitos kovasti ja ihanaa päivää sinulle. ❤️❤️❤️

  • Minä en kommentoi blogeja oikeastaan koskaan – paitsi tätä yhtä asiaa. Nimittäin "älä lue blogeja, jotka ärsyttävät"-asiaa. Minä kehotan lukemaan blogeja, jotka ärsyttävät. Itse luen vaikka kuinka monia blogeja, jotka ärsyttävät. Se on mitä mainioin tapa päästä siitä kuuluisasta Omasta Kuplasta pois. Pyrin kyllä pois Kuplastani myös oikeassa elämässä eli haluan tavata mahdollisimman erilaisia ihmisiä ja oppia mahdollisimman monenlaista elämää. Sen vuoksi haluan lukea mahdollisimman monien sellaisten blogikirjoittajien tekstejä, joiden elämää en ymmärrä yhtään ja jotka minun näkökulmastani viettävät ihan idioottimaista elämää. Mikä ihme saa heidät elämään niin? Haluan ymmärtää. Edes vähän. Minusta se ei ole lainkaan hulluutta, vaan pyrkimystä ymmärtää elämän moninaisuutta ja laajentaa omaa maailmankuvaa.

   Epäasiallinen kommentointi luonnollisesti on asia erikseen. Ja koska bloggaajat monivuotisen lukuhistoriani perusteella hyvin herkästi tulkitsevat ystävälliseksikin tarkoitetun toista mieltä olevan mielipiteen ilkeilyksi, en kirjoita kommentteja. Paitsi yleensä aina tähän yhteen aiheeseen. Minusta on hyvin hyödyllistä, terveellistä ja jopa suorastaan erittäin tärkeää lukea blogeja, joiden sisältö ei vastaa omia mielipiteitäni.

  • Kiitos raikkaan erilaisesta mielipiteestä, mukavaa että sanotaanko odottamattomia kulmia tulee laajentamaan omaa mieltä ja ymmärrystä juurikin siitä miten erilaisia me ihmiset olemmekaan.

   Arvaat varmaan, että joudun olemaan hieman eri mieltä ja rikkomaan tuota kuplaa, missä et tiedä selkeästi itsekään asuvasi.

   Vaikka kuinka lukisit miljoonien bloggaajien blogeja, et koskaan perustamatta itse blogia, voi ymmärtää minkälaista blogin pitäminen on. Voin paljastaa, että blogin pitämiseen on ihmisillä hyvinkin erilaiset vaikuttimet ja blogi on harrastus tänä päivänä siinä missä vaikka virkkaaminen. Maailma muuttuu ja muuttaa muotoaan.

   Toinen harha liittyy siihen, että steretypioit bloggaajat. Kerrot meidän yleistäen kaikkien elävän valtavan idioottimaista elämää. Tunnen erittäin paljon bloggaajia ja ehkä pari idioottiakin voi mukaan mahtua, kuten ihmiskirjoon yleensäkin, mutta kyllä me olemme ihan tavallisia ihmisiä, jotka elävät kaikki erilaisia ja suurin osa ihan tavallista elämää.

   Ehdotankin, että luet vielä lisää ja lisää, niin kauan, että pääset ennakkoluuloista ja opit laajentamaan ymmärrystäsi yleistämättä. Tai sitten ihan vilpittömänä neuvona, että lopetat blogien lukemisen ihan kokonaan, koska valitettavasti mitä ihmisiä olen oppinut tuntemaan, niin pakko sanoa kaikella rakkaudella, että henkilö, joka yleistää valtavan ihmiskirjon elävän idioottimaista elämää, ihminen joka ylipäänsä yleistää asioita, ei ole vielä oppinut elämästä ja ihmisistä paljoakaan.

   Väännetään vielä rautalangasta, saat nähdä blogeissa vain sen puolen monipuolisesta ihmisestä, pienen siivun, jonka kukin bloggaaja on valmis itsestään näyttämään. Tästä siivusta ei voi tehdä kokonaisvaltaisia analysointeja, sen enempää kuin vaikka kaupan kassasta, jonka kanssa turiset niitä näitä päivittäin.

   Ehdottomasti suosittelen aitoja ihmiskohtaamisia, todellista vuorovaikutusta kasvotusten, niin tällöin voi rikastuttaa erilaisilla keskusteluilla, ihmisten tarinoilla ja parhaiten ymmärtämällä eriäviä mielipiteitä. Se on todellisuutta, blogimaailma on vain heijastuksia ihmisten elämistä, erilaisten ihmisten, joukkomme on aivan samanlainen eli pullollaan erilaisia ihmisiä, kuin mikä tahansa ihmisotanta vaikkapa kadulla. Sillä erotuksella, mitä olen oppinut erilaisia ja eri ikäisiä bloggaajia tuntemaan, he ovat erittäin mukavia, poikkeuksellisen hyvätapaisia, ulospäinsuuntautuneita, sivistyneitä, hyväksyviä erilaisuutta kohtaan.

   Tuskin bloggaajat ovat sen herkkänahkaisempia, kuin kuka tahansa kadulla kävelevä ihminen, jota joku yhtäkkiä haukkuu lainaan nyt sinua "idiootiksi" tai millä tahansa muilla negatiivisilla määreillä. Olemme kaikki ihmisiä ja joskus ilkeys sattuu enemmän ja joskus vähemmän. Vanha ja kulunut klisee toimii aina kuin häkä, epäasiallinen kommentointi ja idiootiksi yleistäminen on kuin peili ja kertoo enemmän vain sen sanojasta, kuin kohteesta ja siksi tälläinen yleistäminen valuukin kohteesta, kuin hanhen selästä, koska todistaa vain sen, ettei sanoja ymmärrä oman kuplansa sisällä kohteesta mitään.

   Kivaa kesää sinulle ja toivottavasti vastaus virkisti ja laajensi edes hiekkajyvän verran maailmankuvaa.

  • Luulen, että luit tekstini nyt vähän huolimattomasti. Minä olen suomalainen, cis-nainen, hetero, työssä käyvä, luottovelaton, huumeita käyttämätön, peliriippumaton, päivisin hereillä oleva, öisin nukkuva, riittävän normaalipainoinen, syömishäiriötön, kulttuurikristillisessä ympäristössä varttunut, uhkarohkeaa extream-urheilua harrastamaton, abortin hyväksyvä, liberaali, rauhaarakastava, pakolaismyönteinen, luonnonsuojelua kannattava, evoluutioon uskova, koululääketieteen ja rokotukset hyväksyvä, jne. tavallinen eläjä, joka tiedän hyvin eläväni tällaisten itseni kanssa samankaltaisten ihmisten Kuplassa. Tuttavani ovat samanlaisia ja ajattelevat asioista pääpiirteissä samoin kuin minä. En ehdi etsiä Suomesta, puhumattakaan ulkomaille matkustamisesta (enkä itse asiassa edes tiedä, mistä käytännössä löytäisin) oman "suomalaisen heteron jne.cis-naisen kuplan" ulkopuolelta porukkaa, jotta voisin luoda aidon ihmissuhteen. Pistä nuo kaikki minua kuvaavat adjektiivit vastakohdikseen, niin tiedät, millaisia blogeja pyrin lukemaan. Maailmassa on ihan hirveän paljon blogeja, jotka kertovat vallan muunlaisista ihmisistä kuin suomalaisista, keski-ikäisistä tavallisista jne, cis-naisista.

   Jos luit kommenttini, huomasit, etten sitä paitsi koskaan kommentoi kenenkään blogeja tai heidän kirjoituksiaan (silloinkaan kun tuntuisi, että olisi velvollisuus vaikkapa tieteellisesten todisteiden takia) – paitsi silloin, kun annetaan ohjeeksi, ettei pidä lukea ärsyttäviä blogeja. "Idioottimainen" on lähinnä vastine sille, että tekstisi mukaan ärsyttävien blogien lukeminen osoittaa suoranaista hulluutta. En koe olevani hullu. En edes sanonut tekstissäni, että näiden blogien ihmiset eläisivät idiottimaista elämää tai että heidän mielipiteensä ja elämänkäsityksensä olisivat idioottimaisia, vaan että se MINUN näkökulmastani on idioottimaista (=kummallista, ennakkoluuloista tai jopa rasistista, käsittämätöntä, uhkarohkeaa, tuntematonta, tahallaan vaikeaa, tieteen vastaista, joitakin ihmisryhmiä halventavaa jne.). Heidän omasta näkökulmastaan he elävät ja ajattelevat oikein. Luen, jotta edes vähän ymmärtäisin heidän näkökulmaansa.

  • Niin ja tarkennettakoon nyt varmuudeksi vielä, että todellakaan kaikki Kuplani ulkopuolisesta elämästä kertovat blogit eivät yhtään ärsytä, esim. transhenkilöiden elämää ja normiheteroudesta poikkeavaa tai laajempaa seksuaalisuutta käsittelevät blogit ovat vain positiivisesti kiinnostavia, eivät ollenkaan ärsyttäviä. Mutta mielestäni niitä ärsyttäviäkin on hyvä lukea, vaikka olisikin eri mieltä kuin kirjoittajat.

  • Kyllä, ajateltuani asiaa tarkemmin ja ymmärtäen nyt, ettet tarkoittanut, että kaikki bloggajat ovat idiootteja, myönnän, että luin tekstisi huolimattomasti ja olin liian herkkänahkainen ja takerruin idiootti sanaan ja myönnän, herkkänahkaisena.

   Arvostan kovasti, että jaksoit tulla vastaamaan takaisin ja tälläkin kertaa neutraalisti ja niin millään muotoa esim. minun blogia arvostellen.

   olen pahoillani ja olen erittäin samaa mieltä kanssasi, että omaa kuplaa pitääkin laajentaa ja pidän vierelläni mieluiten ihmisiä, jotka sanovat suoraan, jos mokaan tai ovat eri mieltä. Näistä tilanteista syntyy ne parhaimmat keskustelut, oppii uutta ja vaikka ei loppupeleissä olisi toisen kanssa edes samaa mieltä, on helpompi ymmärtää mistä toinen tulee.

   Kiitos vielä ja kivoja kesäpäiviä sinulle. <3

 • Kuten kirjoitit blogit on aina oma itsensä, uniikkeja. Tekijänsä näköisiä. Kyllä tähän maailmaan blogeja mahtuu. Tuo kritisointi alentamalla harmittaa. Miksi kiivas kritisoija yleensä lukee blogia, josta hän löytää paljon "virheitä".

  • Ehkä kiivas kritisoija kaipaa paikkaa, jonne purkaa pahaa oloaan. 🤔

   Näin juuri, maailmaan mahtuu ihan kaikenlaiset blogit, eikä kukaan ole oikea henkilö määrittämään niitä raameja.

   Ihanaa päivää Marja ❤️❤️❤️

 • Luin. Pudotin leukani. Luin uudelleen. Pudotin leukani uudelleen.

  En tiedä mitä sanoa? Pelkkä kiitos on turhan vaatimaton, kai? Olen niin mykistyneen otettu sanoistasi, et ikinä voisi aavistaakaan niiden merkitystä ja miten oikeaan hetkeen tulivat.

  Kiitos niin paljon. Ja lämmin halaus sinulle ihana idolini. <3

  • Kiitos on yksi maailman kauneimpia sanoja ja totta on helppo puhua. Minulle olet the one, blogimaailman kynätaituri.

   Ihana, jos tuli hyvään saumaam lämmittämään mieltä.

   Halauksia ihana Nelina ❤️🤗❤️

 • Olisikohan hyvän blogin määre, blogi josta "paistaa" aitous ja teeskentelemättömyys. Tykkään myös komeista kuvista, niin kun Sinunkin päivityksiesi kuvat ovat ihan huippuja😍
  💖lämmintä viikonloppua Sinulle Tiia ☀️💞

  • Ja sinä se olet maailman kultaisin ja aidoin, jolla huumorintaju vailla vertaa.

   Ihanaa viikonloppua Marja-Terttu. ❤️🤗❤️

 • Kirjoitit, että kiinnyt lukijoihin. Minulle on käynyt niin bloggareiden suhteen. Jotkut tuntuvat läheisiltä. Ja ellei heistä kuulu moneen päivään, hieman huolestun.
  Yleensä teennäisyyden vaistoaa, joten aitous vetoaa varmaan useampiin lukijoihin. Minuun ainakin.
  Hyvät kuvat ja huumori ovat plussaa. Näitä on sinun blogissasi, siksi sitä seuraankin, vaikka kirjoitat myös sellaisista asioista, jotka eivät ole minulle se ykkös juttu.
  Onnea Annukalle!
  Ihanaa viikonloppua Tiia!

  • Lukijoihin ja teihin bloggaajiin kiintyy ja totta, jos jonkun blogi hiljenee, iskee huoli.

   Olet ihana ja aina jaksat juuri ne oikeat sanat lausua ja vieläpä ei niihin niin ykkösjuttuihinkin. Sinulla on suuri sydän Kirsti Kaija. ❤️🤗❤️

   Ihanaa viikonloppua ❤️❤️❤️

 • Kyllä on hyvä tuoda tosiaan nämä asiat julki, miten raadollista voi joskus olla blogikirjoittajien välinen kilpailu tai arvostelu. Toisaalta on hyvä vain jatkaa sitä omaa matkaa ja olla välittämättä, mutta kaipa sitä ei olisi ihminen, jos ei yhtään miettisi omia tekemisiään ja kelpaako oma juttuni tämmöisenään. Jos löytyy lukijoita, voi olla kiitollinen!<3

  • Juurikin näin, jatketaan taas matkaa ja annetaan niiden hölistä, jotka niin haluaa. Jos ei ole ymmärrystä, että maailmaan mahtuu ihan kaikenlaiset blogit ja se on jokaisen bloggaajan oma henkilökohtainen asia miten omaan henkilökohtaiseen blogiin kirjoittaa,niin minkäs me näille maailmanparantajille mahdetaan.

   Juu kyllä tähän bloggaamiseen kun kuuluu hyvin erilaiset tunteet ja onhan meillä ihmisillä erilaisia päiviä.

   Justiinsa näin, lukijat on nro 1❤️ja tietty, että itselläkin on kivaa.

   Ihanaa viikonloppua Minna ❤️❤️❤️

 • Selkeät kuva,selkeät tekstit,ei liikaa mainoksia,aito,elämänmakuinen ,lukijoita kunnioittava.Siinä mun määritelmät 🙂

  T : Nina

 • Hei Tiia! Pitkästä aikaa… ei en ole unohtanut blogiasi vaan ollut vain niin älyttömän kiireinen. Nuo mainitsemasi ovat loistavia kriteereitä. Juuri se, että olet oma itsesi, ystävällinen ja huomioit aina lukijasi ovat juuri niitä syitä, jotka nytkin saavat minut ensimmäisenä avaamaan sinun blogisi ja lukemaan, mistä kaikesta olen jäänyt viime aikoina paitsi.

  Ihanaa viikonloppua <3

  • Välillä oikea elämä tulee eteen. Ihanaa kuulla susta, olen miettinyt mitä kuuluu. 🤗

   En kestä, kiitos niin paljon kauniista sanoista, kyllä ne lämmittää niin paljon ettet tiedäkään.

   Ihanaa viikonloppua Ei-Leen❤️🌼❤️

 • Kyllähän jokainen bloggari pitää blogiaan pääsääntöisesti itselleen ja toivoo löytävänsä lukijakuntaa, joka pitää siis samanlaisista asioista.
  Arvostelun voi jokainen jättää omaan mieleensä jos jokin ei toisen blogissa miellytä.
  Me olemme kaikki ykslöitä, persoonallisia mahtavia tyyppejä!!
  Suloisia kesäpäiviä sinulle, ihana!! <3

  • Juurikin näin ja siihen on jokaisella oikeus, koska jos alkaisi kirjoittamaan blogia kaikille, niin se olisi mahdoton tehtävä.

   Ihan juuri näin ja se onkin se rikkaus tässä elämässä ja me kaikki voimme oppia jotain toisiltamme.

   Samoin sinulle ihanuuspakkaus ❤️🤗❤️

 • Hei, onhan myös muotibloggaajia jotka eivät ole kaikki samankokoisia. Esim Värikäs Pipsa.

  • Totta niin on ja hyvä kun toit tämän esille. Pipsa onkin rohkea ja upea nainen. Kuten taisin kommentoida ylempänä, että muotiblogit ovat omalta osalta jääneet sivuun, koska minulla on vankkumaton oma tyyli, enkä hae vaate inspiraatiota blogeista tai lehdistä. 🤗Siksi Pipsankin blogi oli päässyt aivan unohtumaan.

   Ihanaa iltaa😘

 • Hyvä kirjoitus! Minä näen blogit naistenlehtinä, jokainen bloggaaja on oman lehtensä päätoimittaja, joka valitsee lehtensä sisällön. Omasta blogistani toivon, että lukija saa vinkkiä esimerkiksi reissuihin, kultturirientoihin. Osittain blogi on myös päiväkirja, itsekin voi palata johonkin tekstiin ja muistella asioita. Blogien kaupallisuus ei häiritse, onhan oikeissakin lehdissä mainoiksia. Hienoa, että tartuit tähän aiheeseen. Mukavaa uutta viikkoa!

  • Juuri samoin ajatuksin ja ajattelen joistain vaikka resepteistä ym. että kiva, että ne on tallessa omassa blogissa. 🙂

   Se onkin jännä juttu, että kaikkialla on tuotesijoittelua, mutta blogeissa moni ei niitä halua nähdä, osittain siksi, ettei niihin olla vielä totuttu ja osittain ehkä jotkut eivät halua bloggaajan hyötyvän blogistaan vaikka lukevat mielellään bloggaajan tarjoamaa sisältöä ilmaiseksi.

   Aurinkoisia kesäpäiviä ihana Päivi <3

 • Jälleen Tiia hyvä postaus. Juurikin näin, hyvää blogia ei voi määritellä, ainakaan minun mielestä. Jokainen pitää erilaisista blogeista ja se on minusta rikkautta, jokaisella oikeus lukea juuri niitä blogeja kuin itse haluaa. Itse pidän blogeista mitkä ovat aitoja. On ikävää kun toisilla on tarve lähteä arvostelemaan muiden blogeja, eihän kenekään ole pakko lukea sellaista blogia josta ei pidä. No, tämä on sellainen ainaisuuskysymys mikä nousee esille elämän jokaisella alueella.
  Aurinkoisia kesäpäiviä! <3

  • Niin kuin on erilaisia bloggaajia, on erilaisia lukijoita, siten yksikään ihminen ei tavallaan voi määritellä, mikä on hyvä blogi, koska hyvä blogi on jokaiselle jotain tiettyä. Toki voi olla suosittu blogi, jota lukee valtavirta, mutta ei sekään ole aina se laadun tae sen enempää kuin pienessä blogissa. Toki maailmassa on kirja-arvostelijoita, leffakriitikoita jne jne. Jos joku voi määrittää hyvän blogin, niin ehkä sitten megamenestynyt bloggaaja, mutta ai niin, ei hänkään kaikkia reseptejään voi siirtä toisille, mikä on tehnyt hänestä menestyneen, tekisi toisesta matkijan. Eli ehkäpä uniikkius, olla oma itsensä on kaikkein suurin valttikortti, mutta toisaalta, entäs luontoblogit, ruoka jne. Joten ihan mahdotonta on muuta sanoa, kuin että hyvä blogi on sellainen, joka minua miellyttää ja toiselle se voi olla ihan muuta.

   Mitä ihanimpia kesäpäiviä teidän perheelle. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud