Nostalgisia muistoja

Nostalgisia muistoja
*Kaupallinen yhteistyö Lehtitarjoukset ja sisältää mainoslinkkejä, joiden klikkauksesta en hyödy, eivätkä ole affliatelinkkejä

Tykkään lehdistä, lehdistä ja kirjoista tulee turvallinen olo ja ehkä turvallisuuden tunne juontaa lapsuuteen. Meille tuli kaikki mahdolliset lehdet, no ei kuitenkaan skandaalilehtiä, mutta Hesari, Uusi Suomi, Suomen Kuvalehti, Apu, Seura, Me Naiset, Eeva, Avotakka ja tietenkin Aku Ankka. 

Kaikki lehdet oli pinossa vaarin pöydällä olohuoneessa, jonka ääressä vaari söi aina aterian saapuessaan töistä. Vaari ehdottomasti oli lehtien keskellä vähän niin kuin kuningas. 


Omalla kohdalla viikon kohokohta oli tietenkin Aku Ankan saapuminen, jonka kanssa tuli aina saada nauttia Geisha patukka. Alakerrassa oleva rakas ystäväni taas nautti Aku Ankan lukemisesta Coca Colan ja poppareiden kera. Alla me kaksi ja ystäviä ollaan vielä tänäkin päivänä.

Joskus saatoimme lukea Akkareita täydellisen hiljaisuuden vallassa yhdessä. Akkari oli viikon ilopilkku, niin yhdessä kuin yksinäänkin luettuna. 


Vieläkin kun ajattelen näitä lehtiin liittyviä muistoja, oikein sydämessä sykähtää lämpimästi. Huoneeni sängyn alla oli Akkari-laatikko, ja sieltä usein kaivoin Aku Ankan aina luettavaksi ja kaivaen laatikon pohjalta aina sen vanhimman Akkarin.
Myöhemmin innostuin naistenlehdistä ja mielenkiintoisimmat haastattelut olivat aina Eeva-lehdessä ja Anna-lehdestä taas sain inspiraatiota pukeutumiseen ja kosmetiikan saralla. 

Reseptit revittiin talteen ja liimattiin reseptikirjaan. Kun oman kodin sisustaminen alkoi kiinnostamaan, leikkasin ja liimasin ”Unelmien kirjaan” sisustushaaveita. Oma mies on tälle kirjalle naureskellut, että meillähän näyttää ihan tuolta, kuin ”Unelmieni kirjassa.”

Mitäpä olikaan mökkikesätkään ilman lehtiä ja kirjoja tai rantaelämä. Lentokoneeseenkin mukaan on aina saatava lehtiä, se on vaan se jokin nostalgiaa tuottava fiilis, joka kuuluu siihenkin juttuun. 

Mökillä tykkään selata vanhoja lehtiä joka vuosi uudelleen ja on jotenkin liikuttavaakin seurata vanhaa muotia ja mainoskuvia. Lehdet on edelleen tärkeitä vaikka paljon haen tietoa netistä ja koen, etteivät lehdet ja some sulje pois toisiaan.
Muistan, kun Oulun tätini kertoi, kun olin nuori, että Jenkeistä sai jo tuolloin kylkiäisiä ostosten yhteydessä ja ihmettelin tätä kovasti. Kun olin nuori, ei Suomessa ollut lainkaan kylkiäisiä ja kylkiäiset ostosten yhteydessä tulivat vasta, kun taisin olla n. parikymppinen, ellen väärin muista. 
Aikakauslehdet ovat  myös siitä kivoja, että usein niiden yhteydessä tulleet kylkiäiset ovat olleet erityisen mieluisia ja ymmärtääkseni ovat aika monelle. On ollut kiva saada tarpellista kosmetiikkaa, koru, käsilaukku, huivi tai Muumimuki mieluisan lehtitilauksen yhteydessä. 


Myönnän, että olen aika montakin lehteä tilannut kylkiäisen innoittamana ja tämän jälkeen kiintynyt siihen, että viikon yksi kohokohdista eli lehti kolahtaa säännöllisesti postilaatikkoon. 
Mikä olisikaan rauhoittavampaa kuin aamukahvi ja aikakauslehti, siinä hetkessä mieli nollaantuu ja meillä se on sellainen äidin oma hetki. 

Kääk Lehtitarjoukset sivulta löytyy vaikka mitä lehtitarjouksia houkuttelevina kylkiäisineen ja itseäni kiinnostaisikin tilailla pari lehtitilausta meille kotiin. Netin kautta aikakauslehtien tilaaminen on helppoa kuin nakki!

Hauskinta olisi tilata meillekin taas Aku Ankka kivojen kylkiäisten kera ja Fit-lehdenkin mukana tulee kivoja Lumene meikkejä. 

Tuleeko teille kotiin aikakauslehtiä tai muistatko lehdet, joita lapsuudenkotiin tuli? Onko lehtiin liittyviä muistoja, itse esimerkiksi löysin häämekkoni Gloria lehden kautta. Vai etsitkö kaiken netistä, etkä lue enää lehtiä?

Omat lempparilehdet ovat tietenkin Aku Ankka ja Anna lehdestä olen aina tykännyt ja Tieteen kuvalehdessä on aina ollut todella mielenkiintoisia avaruusjuttuja eli ihan paras lehti.

Iloa torstaille. <3

Kaupallinen yhteistyö Lehtitarjoukset 




46 thoughts on “Nostalgisia muistoja”

  • Lehtien lukeminen on paljon vähentynyt, takavuosinahan luin lehtiä todella paljon. Silti näin kesäisin tulee luettua enemmän lehtiäkin. Etenkin maalla on mukavaa käpertyä lehden kanssa omassa rauhassa yläkerran sänkyyn ja lueskella ennen päikkäreitä.

  • Hei, joskus nuo tilaajalahjat olivat laadukkaita, Harri Koskisen valaisin, matkalaukku esimerkiksi.Nykyisin lähinnä rihkamaa tai tuotteet ovat edullisempia kaupassa ilman tuota tilausta.Harvoin tulee tilattua enään kotiin.

    • On ollut kyllä vaikka mitä hyviä kylkiäisiä. Pidän kyllä Lumenen meikkejä tai Muumimukeja laadukkaina kylkiäisinä. 😍

      Hieman olen eri mieltä, kaupassaan lehdet maksavat yli 5e miltei 10e kpl, kun tilauksella saa vaikka kuinka monta lehteä n. 20 eurolla. 🤗En osta lehtiä kaupasta vaan säästösyistä tilaan juurikin.

      Ihanaa viikonloppua sinulle 🍎💚🍓🍒🌼

  • Kiva postaus jälleen.
    Toki muistan kaikki nuo mainitsemasi lehdet.
    Erityisesti mieleeni jäänyt on, miten äitini ystävät lähettivät hänelle luettuja Seuroja ja Apuja Suomesta Australiaan ja miten hän laittoi muut kiertoon suomalaisille, paitsi ne lehdet, joissa oli häntä kiinnostavia artikkeleita.
    Tällä hetkellä meille tulee sanomalehtien lisäksi ainoastaan matkalehtiä.
    Blogien seuraaminen on viennyt minulta hingun tilata naistenlehtiä <3 🙂
    Kaikkea kaunista viikonloppuunne Tiia!

    • Oi Ausseissa vasta lehdet ovat tuntuneetkin kivoilta. Muistan jo miten Latviassa ja Ruotsissa asuessa oli mahtavaa saada suomalainen lehti hyppysiin.

      Ymmärrän hyvin, somesta löytää vaikka mitä.

      Ihanaa viikonloppua Kirsti Kaija 🍓🍓💚🍎🤗🍎💚🍓🍒

  • Juu, kyllä luen lehtiä. Tilattua tuli vuosikausia Kodin kuvalehti, Koti ja Keittiö ja muutamia lyhyt jaksoja jotain naistenlehtiä. Yksi lehti, jonka tänään hain postilaatikosta on Valitut Palat. Se on tullu tilattus vuosikymmeniä. Sellasia lyhyitä tarinoita luettavaksi.
    Nykyisin ostan viikonloppuisin jonku naistenlehden tarjoushintaan.
    Enempi tykkään pitää oikeaa lehteä käsissä.
    Kun olin nuori teini, ostin aina viikoittain Me Naiset. Se oli niin ihana lehti. Kaikkia aikuisten naisten juttuja.
    Nuortenlehti Suosikki oli myös ostettava.
    Kotiin tuli kaksi sanomalehteä ja tietysti Apu.
    Olen aina lukenut kirjoja ja lehtiä.
    Mulla on myös sellainen unelmien vihko. Sain yhdeltä tytöistämme sen lahjaksi. Siihen olen leikellyt sisustus juttuja ym.
    Yksi hyllykkö on lehtiä ja keittokirjoja kirjoja varten. Pitäis vähä karsia sitä.
    Lehtiä kierrätetään tyttöjen kanssa, puolin ja toisin.
    Mukavaa torstaita
    >Leenalii

    • Koti ja Keittiö on kiva lehti. 😍Suosikki silloin joskus ihan huikea, pala suurta maailmaa.

      Jee ihanaa, että sullakin on unelmien vihko. 😍😍😍

      Kierrätys on hyvä. Ihanaa viikonloppua Leenalii🤗🍎💚🍓💚🍎🤗

  • Mukavahan lehtiä on lukea mutta ei nyt ole mitään aikakauslehtiä tilattu kun ostan irtonumeroita ihan fiiliksen mukaan. Lapsena kotiimme tuli Seura ja Akuankka,myöhemmin sitten Apulehti. Itse lueskelen mielelläni terveyteen liittyvää, myöskin puutarha ja henkisen puolen jutskat kiinnostaa. Mukavaa viikon jatkoa sinne 🙂

    • Totta irtonumeroita voi vaikka kannen perusteella inspiroitua ostamaan. 😍

      Kiitos kovasti Pihakeiju ja ihanaa viikonloppua sinulle🤗🍎💚🍓💚🍎🤗

  • Joka ilta täytyy olla lehti, jota lukee ennen nukkumista. Mutta olen myös tarkka lehtien suhteen, tilaan vain lehtiä, jotka luen alusta loppuun. Aku Ankkaa olen lukenut ainoastaan melkein "pakosta" lapsille. Uudet lasit palauttaisi kirjojen lukemisen, jota myös kaipaan. Sanomalehteä meille ei enää tule. Se jaettaisiin meille vasta kolmen, neljän aikaan iltapäivällä ja minusta se ei enää silloin vastaa tarkoitustaan.
    Seurasta ja Avusta en koskaan ole pitänyt,naistenlehtiä luin ennen säännöllisesti, nyt ajoittain.
    Netistä haen vaan yksittäisiä ohjeita, mutta lehdet haluan lukea fyysisestä lehdestä. Olen kai niin vanhanaikainen, siis vanha olen.
    Mukavaa kesäkuun, mihin tämä aika karkaa, loppua!

    • Eeva ja Kodin Kuvalehti sellaisia, että tulee luettua kannesta kanteen ja tietty Akkari. 😍

      Tuo on kurja tuo sanomalehtijako, kun sanomalehden haluaa nauttia tuoreena aamukahvin kera. 😍

      Lehdet ja kirjat on parasta ja tykkään minäkin, mutta myös netistä.

      Ihanaa viikonloppua Majan Molla🤗🍎💚🍓🍒🍓💚🍎🤗

  • Kotikotiin tuli aina Apu lehti ja Aku Ankka. Teininä sain itselleni Suosikin ja se lehti oli niin cool. Suosikissa parasta oli välissä olevat isot julisteet!
    Ihanaa torstai-iltaa sinulle Tiia ihanuus <3

  • Todella vähän ostan naistenlehtiä, sen sijaan käyn lukemassa lehdet kirjastossa. Meille tuli lapsuudenkotiin Apu. Voi niitä ihania paperinukkeja, minä keräsin niitä vihkon väliin. Se oli juhlaa, kun uudesta Miss Suomesta julkaistiin paperinukke. Muistaakseni Rauni Palonen piirsi nämä paperinuket. Harmittaa, kun tässä elämän monissa muutoissa paperinukkevihkoni on kadonnut.Mukavaa loppuviikkoa!

    • Peukut kirjastoille😍Oi niin muistan nuo paperinuket ja keräsin itsekin niitä. Oi mitä muistoja❤️

      Oi voi minne paperinukkevihko hävinnyt, sitä olisi varmasti ihana ajoittain kurkkia.

      Kivaa uutta viikkoa Päivi❤️🤗❤️

  • En tiedä kehtaako tuota sanoa mikä lehti tuli vuosikymmenien jälkeen tilattua:) Joo en sano ja en yleensä lehtiä tilaile. Vp tulee, vaikka sekään ei ole enää entisensä. Nuorena isä tilaisi millon mitäkin, Sinäminä ja jopa Me naiset, vaikka olin vasta 16 vee… Hertat, kulta- ja linnasarjat olivat kovasti in kun olin 12 – 13 vee, luin niin paljon kirjoja etten viitsinyt juuri lehtiä lueskella. Mukavaa kesäkuun loppua Tiialle.

    • Sama juttu, aina oli nenä kirjoissa kiinni, mutta paljon lehtiäkin tullut luettua.

      Hih juu ei arvailla nyt lainkaan mikä tuo tilaamasi lehti oli.

      Ihanaa uutta viikkoa Irja❤️🤗❤️

  • Täällä tulee luettua lehtiä aika paljon, perinteistä sanomalehteä jne. Töihin tulee myös runsaasti lehtiä, niin varsinaisia ammattilehtiä kuin sisustuslehtiäkin. Välillä tulee oikein ähky, kun kaikkia ei millään ehdi lukemaan.
    Mutta, pienenä viikon kohokohta oli kun Maailman vahvin nalle löytyi postilaatikosta. Veli luki Aku Ankkaa, mutta nalle oli mun lemppari. 🙂
    Aurinkoisia kesäpäiviä! <3

    • Oi Nalle ihana, meille ei tullut sitä silloin, mutta oli virkistävää, kun joskus sai lukea kaverin Nakke Nakuttajaa.

      Ihanaa uutta viikkoa Kaisa😍🤗❤️

  • Nykyään tulee luettua tosi harvoin mitään lehtiä – netti on vienyt mut mukanaan! 🙂 Nuorena kovin odotettu lehti oli Suosikki. Näin aikuisena olen tilannut pätkissä aina silloin tällöin mm, Kotivinkkiä, mutta viimeisimmästä tilausjaksosta on reippaasti vuosi aikaa ja mitään irtonumeroakaan en ole hetkeen ostanut.

  • Kun olin nuori, kotiin tuli Kodin Kuvalehti ja Aku Ankka. Vieläkin on tallessa Kodin Kuvalehdestä keräämäni ruokaohje-keräilykortit ja niitä joskus katselen. Se lehti tuli kyllä luettua kannesta kanteen, samoin vieläkin. AKu Ankka myös tuli kotiin, ja siitä aina kilpailtiin veljeni kanssa että kumpi ehtii sen ensimmäiseksi lukea.
    Nykyisinkin luen tosi paljon, en kirjoja vaan kotiin tulee puutarha- ja sisustuslehtiä sekä myöskin Seura on kuulunut repertuaariin aina – sitähän ei lapsuuskotiin hennottu tilatakaan.
    Ihanaa viikonlopun odotusta Tiia <3

  • Lapsuudenkotiin tuli myöskin Aku ankka ja se oli viikon kohokohta. Veljien kanssa kamppailtiin, että kuka saa lukea sen ensimmäisenä. Myöskin Seura-lehti tuli. Opin lukemaankin näiden lehtien avulla. Minä tykkään paperikirjoista ja -lehdistä. Niissä on oikea tuntu.

    • Aku Ankka oli paras🧡Sama juttu, lehdet ja kirjat ovat konkreettisia ja minäkin tykkään.

      Ihanaa uutta viikkoa Marja❤️😘❤️

  • Lehdet ovat kyllä parahautta! Sopivan lyhyttä ja kevyttä luettavaa mihin tahansa tilanteeseen, etenkin kesällä rentoillessa. Lehtiä ei itselleni tule (Aamulehteä lukuun ottamatta), mutta kiitos "puhelinmyyjäkohteliaalle" äidilleni, saan häneltä aina pinkan mukaantulijaisiksi! Silloin harvoin kun kampaajalla käyn, haluan ehdottomasti lukea. Olen siis se epäkohtelias asiakas, joka ei jaksa jauhaa säästä ja muusta, vaan uppoutuu Annaan tai Me Naisiin antaumuksella. Parasta!

    Lapsena ahmin Aku Ankkoja, taskukirjat olivat ihan huippuja. Onneni oli viettää kesälomia erään tuttavaperheen maskottina, heillä oli kaapit täyttä akkareita jo ajalta ennen syntymääni. Niitä sitten luin tuntikaupalla.

    Monesta lehdestä saa nykyään kätevästi ja tilaamatta lukea nettiversioita, mutta kaltaiselleni fossiilille ne eivät vain ole sama asia, kuin painettu lehti.

    Ihanaa viikonloppua Tiia-ihanainen. <3

    • Kampaajalla on oikea oma hetki, kun saa kutrit kuntoon, kahvin ja lukea naistenlehtiä, se on ihanaa.

      Oi jäänyt varmasti ihanat muistot Akkareista ja tuttavaperheestä. 😍

      Painettua lehteä ja kirjaa ei voita mikään.

      Ihanaa uutta viikkoa ihanuus❤️😘

  • Meille tuli kotiin kanssa paljon lehtiä Aamulehti, paikallislehti, Aku Ankka, Nakke, Koululainen ja Suosikki, sekä Anna, sitten tilattiin aina vaihtelevasti Seuraa tai Apua, kunnes Seura voitti kisan moneksi vuodeksi. 😀 Joskus mummo tilasi pätkiä myös ET-lehteä, Eevaa ja Kodin Kuvalehteä. Meillä oli aina mummon kanssa kova kilpailu kumpi ehtii hakea lehden ja lukea eka, usein kuitenkin päädyttiin niin, että mummo otti lehden alkuosan ja mä sain lukea urheiluosiosta eteenpäin, koska urheilujutut oli mun suosikkeja ja silloin Aamulehdessä oli varmasti yksi Suomen parhaita urheiluosioita.

    Nykyisin tilataan vaihtelevasti Hesaria, Hämeen Sanomia tai Aamipostia, aina välillä innostun ja tilaan esim. Kauneuden ja Terveyden tai Annan, mies taas Tieteen Kuvalehden tai Suomen Kuvalehden itselleen.

    Ihanaa viikonloppua!

    • Ihanat muistot, jotka vie lapsuuteen ja tuolloin lehdet varsinkin oli viikon kohokohtia, kun ei ollut kaikkea niin paljon.

      Hesari ja Tieteen Kuvalehti Best 😍

      Ihanaa uutta viikkoa Jonna 🧡❤️🧡

  • Mulla on samanlaisia Aku Ankka -muistoja lapsuudesta. Ja sitten oli ne päivät, kun postilaatikkoon kolahti Hevoshullu tai Villivarsa – oi onnea! PArasta oli, kun teki itselleen herkkuvoileivän (paksulti maksamakkaraa ja suolakurkkua 😀 ) ja sitten antaumuksella luki sarjiksia. Ja mökillä lauantaisin karkkipäivänä mussutti nameja ja luki vanhoja Akkareita, oi niitä onnenpäiviä! <3

    Nykyään mulle ei tule mitään lehtiä, kun jotenkin ei ole aikaa niiden lukemiseen. Mutta kampaajalla käydessä on ihan parhautta plärätä läpi kaikki ne ihanat pinot Glorioita, Annoja ja Menaisia.

    Suloista kesäviikonloppua Tiia! <3

    • Oi olin niin kade, kun kamulle tuli Hevoshullu😍

      Taitaa monen meidän lapsuuden ihaniin muistoihin kuulua Akkarihetket😍

      Kampaajalla on ihanaa lukea lehtiä.

      Kivaa uutta viikkoa Tuula🧡😘😘❤️🧡

  • Kotiliesi, kukaan ei mainitse Kotiliettä? Oon luullut, että kaikille ennen tuli Kotiliesi, hih, siitä yksinkertaisesta syystä, että äidilleni ja isoäidilleni oli tullut se aina. Todellakin aina, sillä isoäitini sidotti vuosikerroista kirjoja, joista ensimmäiset ovat 1920-luvulta. Niitä on mukava lukea nykyisin. Suomen Kuvalehti tuli kotiin myös ja aina 3 sanomalehteä ja Aku Ankka. Itse olen elämäni aikana tilannut Kodin Kuvalehteä, Suuri Käsityö -lehteä, Modaa, Puutarhalehteä, Koti ja keittiö -lehteä ja lapsille Aku Ankkaa. Mutta näistä on jo kauan! En tilaa, enkä aio tilata mitään aikakauslehtiä, mutta sanomalehtiä kyllä kahta: paikallinen paperisena ja Hesari diginä.

  • Meille tuli Apu ja tietenkin Aku Ankka. Aku luettiin yhdessä setäni kanssa. Pötkötin sedän kainalossa sohvalla ja hän luki lehden minulle siihen asti, kunnes osasin itse lukea. Opin Akun avulla lukemaan. Tärkeä lehti! Se tuli minulle lähes aikuisikään asti.

    Nyt tulee Kotipuutarha. Viherpihan lopetin ja ehkä tuon toisenkin tilauksen. Toistavat itseään.

    • Oi ihana hetki ja muisto ja Akkari on kuulunut monen meidän lapsuuteen😍

      Monille lehdille käy tuo, etteivät uusiudu.

      Ihanaa uutta viikkoa Satu🧡😘🧡

  • Minulle tulee Me naiset, Aku Ankka, Gloria ja muutama muu lehti.

  • Nykyisin en enää lue lehtiä kuin kampaajalla ja lääkärin vastaanotolla. Silloin harmittaa, kun ne ovat aina vanhoja. Muistan vielä, kuinka Gloria ilmestyi. Ostin äidin kanssa ekan numeron. Lisäksi muistan jostain vuodelta -92 syysnumeron, jossa oli vaaleanruskea Marimekon jakkupuku. Se oli upea ja himoitsin sitä niin. Unelmaksi jäi kuitenkin.

    Muistan myös kuinka Saksassa asuessani ostin paljon Brigitte-lehtiä. Taisin kantaa ne matkalaukussani Suomeen. Ja Damernas Värld oli yksi suosikkini. Henkilöjutuista en ole piitannut koskaan, muoti ha kauniit vaatteet ja kodit kiinnostaneet aina 😊

    • Minäkin muistan ekan Glorian ja vaaleahiuksisen ja paljon ja vuosia käytetyn mallin kannessa. Gloria on mielestäni vieläkin hyvä lehti.

      Damernals Värld on kyllä kiva lehti. 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud