Harry Potter Lontoo

Harry Potter Lontoo
Vihdoin on aika astua Harry Potter taikamaailmaan ja jutella hieman kermakaljasta, taikasauvoista ja kokonaisvaltaisesta elämyksestä Harry Potter Warner Bros studioilla Lontoossa. 

Paikassa, jossa on 10-vuoden ajan kuvattu Potter elokuvia ja jossa kaikki elokuvan tähdet ovat askeltaneet ja suorastaan eläneet yhden vuosikymmenen. Elokuvan nuoret tähdet kävivät koulunsakin filmistudioilla ja näimme kuvia synttärikakuista studiolla ym. Eli heidän lapsuus oli Harry Potterin kyllästämä, eikä tavallinen lapsuus lainkaan. 
Taisin blogissani kertoa aiemmin toukokuussa, että aiomme Lontoon matkalla suunnata Potter studioille. Lapsuudenkamu Facebookissa laittoi heti viestiä, että ymmärtääkseni kaikki liput ovat loppuunmyytyjä heinäkuussa. 
Näin asianlaita olikin ja löysimme ainoastaan hintavat vip-liput meidän matkaviikolle. Hieman ensin askarrutti maksaa neljästä lipusta niin paljon, mutta lukiessani Vip-paketin saamia arvosteluja mieli muuttui, eikä ole myöskään kaduttanut jälkikäteen. Voit ihastella vaikka kuinka paljon Potter studioilla, mutta sitä pienintä nippelitietoa et saa ilman huippuopasta, joka oli meidän käytössä 3-tunnin ajan.

Vip-paketti piti sisällään myös junaliput, loistavan informaation matkaa ennen ja matkan aikana tuli muistutuksia kännykkään, että pian seikkailu alkaa. Juna-asemalta Harry Potter bussikuljetuksen Warner Bros studioille. Tosiaan oman pienen ryhmän johon otetaan max 12 ihmistä ja suorastaan Potter informaatiotulvan. 

Parasta vielä oli, että vip-pakettiin kuului mahdollisuus päästä vielä kiertueen jälkeen illalla kulkemaan vapaasti kuvauspaikoilla ja oleilla paikan päällä aina sulkeutumisaikaan asti. 

Liput ostimme Get Your Guide-sivustolta ennakkoon ja kaikki tarvittava oli kännyköissä, liput, infot, aikataulut, kartat tapaamispaikalle ym. Hienoa myös oli, että treffipaikalla meillä oli opas, joka matkasi aina Warner Bros studioille asti ja luovutti meidät kahteen ryhmään kahdelle oppaalle. 

Oli mukava viettää Lontoon historian kuumin päivä ilmastoiduilla studioilla. 

Saapuessamme aulaan, meidät täytti kutkuttava odotus. Hetkeksi ehdimme jo ennen kiertuetta piipahtaa kaupassa, joka on suunnattoman iso ja pullollaan kaikkea mahdollista Harry Potter tavaraa, joista voit vain unelmoida. Lisäksi oli huone, jossa on kaikkien leffassa olleiden ja leffan tekijöiden taikasauvat nimikoiduissa laatikoissaan. Hieno ele elokuvan tekijöille. 

Makeiskaupasta olisin halunnut ostaa kotiin vietäväksi vaikka mitä, mutta suunnattomassa helteessä olisi ollut mahdotonta saada minkäänlaisia nameja kotiin ehjinä ja niiden sulamatta. 

Ensin näimme pienen elokuvan elokuvien tekemisestä, joka sisälsi leffatähtien terveisiä. Tämän jälkeen pääsimme huoneeseen, jossa oli tauluja, joissa oli erilaisia ihmisiä, Potter-faneja, Potter tähtiä ja leffan tekijöitä, tietenkin myös J.K Rowling, jotka humoristisesti kertoilivat meille salaisuuksia. Näissä tiloissa ei saanut kuvata. Tämän jälkeen pääsimme Hogwartsin ruokasaliin jämerän oven kautta. 

Miltei mahdotonta oli omaksua asiaa, että siellä me seisoimme aidoissa elokuvan kulisseissa, joissa on kuvattu Potter leffoja vuosia. Tuntui onnelliselta ja, että on keskellä jotain suurta. 

Saimme nähdä pienen pientäkin rekvisiitta, mm. Helena Bonham Carterin hampaat näytellessään julmana noita Bellatrix Lestrangena. Harry Potterin arven otsalla tai lapun, jossa luki, ”rakastamme sinua Harry, mutta älä riko taikasauvojasi enää.” Hih Daniel rikkoi 81:sta sauvasta 79 sauvaa ja mm. rummutti taikasauvoilla kuvausten välillä. 
Saimme myös kuulla, että Snapea näytellyt Alan Rickman piti taivutella rooliin. Alan ei olisi enää halunnut näytellä pahiksen roolissa. J.K Rowling meni Alanin kotiin useammaksi tunniksi ja kertoi Alanille koko elokuvan juonen. Tätä Alan myös myöhemmin leffan teon aikana käytti vitsikkäästi hyväksi, ”tiedänpä jotain mitä te muut ette tiedä tyyliin.”

Paikan päällä saattoi antaa itseään kuvattavan huispaamassa tai vaikka junamatkalla kohti Hogwartsia. 

Kerran vuodessa kyseisen oven aukaisee paikan päällä oven luoja ja on mahdollisuus nähdä miten käärmeet liikkuu aivan kuten elokuvassakin. Aiemmin tämä oli nähtävissä joka päivä, mutta jonkinlainen klikki tuli oveen ja ovi piti aika pitkälle rakentaa uudelleen, sen rikkoutuessa. 

Pöydän alla olevat punaiset pisteet, jos niitä kuvassa pystyy näkemään, kuvaavat aidon käärmeen liikerataa, jota käytettiin sitten käärmeen liikkeiden filmatisointiin. Oikean käärmeen liikerataa oli seuraamassa vain käärmeen omistaja ja kouluttaja ja muistaakseni yksi kuvaustiimistä, jottei käärme häiriintyisi. 

Kielletty metsä oli varsin isohko alue, jossa suuret hämähäkit, kääk en muista niiden nimiä, esiintyivät pitkin päivää ja tulivat alas katosta ja luolasta. 
Knight Bus:lla pystyy ajamaan 10km tunnissa ja kovemmassa vauhdissa bussi räjähtää käsiin tai hih kadulle. 

Marmorit mm. oli tehty muovimatosta tai muovista ylipäänsä. Moni painava asia oli tehty joko puusta tai muovista, mutta katsojan silmissä jopa studioilla näytti aivan aidolta marmorilta tai kiveltä. 

Paikan päällä on myös ainakin kolme eri ravintolaa. Tilasimme kanaa ja saimme kokonaisen broilerin oikein brittityyliin. 

Miltä se kermakalja sitten maistuu, noh makealta toffeelimulta, jota on höystetty kermavaahdolla. Sanottakoon, etten jäänyt koukkuun. 
Meille Harry Potter Warner Bros studiot olivat kerran elämässä kokemus, joten siinäkin mielessä tuo vip-paketti oli omiaan. Jopa mies, joka ei ole Potter-fani, toki katsonut kaikki elokuvat, nautti ja koki, että oli jokaisen euron arvoinen elämys. Luonnollisesti 15-teini oli aivan onnessaan ja tämä äiti. 

Perheen kuopukselle, joka ei myöskään ole Potter fani, päivä kävi jossain kohden raskaaksi. Paljon näki paikan päällä pikkulapsia, joille me emme kyllä paikkaa aivan suosittele. Riippuu toki lapsesta ja Potter faniuden asteesta, mutta ehkei ole taaperoiden paikka kuitenkaan. Jotta saisi paikasta kaiken irti,  on hyvä olla n. mitä nyt sanoisin 7-vuotias ainakin. 

Alimpana vielä studioiden pelottavin hetki ja ihan alimpana pieni pläjäys studioilta. Omassa Insta Storiesissa on mielestäni vielä paremmin videot katsottavina. Oli vaikea keskittyä videoiden kuvaamiseen, kun piti tarkkana kuin porkkana nauttia joka hetkestä. 

Jos päädyt Harry Potter studioille, todellakin suosittelen tuota vip-pakettia ainakin ensimmäiselle visiitille,  jotta saat kaiken mahdollisen arvokkaan tiedonjyvän Potter elokuvien teosta. 

Tämä taianomainen elämys ehdottomasti pääsi yhdeksi elämän parhaimpien muistojen kansioon ja sisälsi mittaamattoman paljon enemmän, mitä tässä postauksessa edes näette. Taidetta, elokuvan eri vaiheita, miniatyyreja, suunnitteluvaiheita, erilaisia naamioita, hahmoja jne. jne. 

Miten siellä, oletko Potter-fani, oletko käynyt studioilla tai onko reissu sinne haaveissa? Taianomaista viikkoa kaikille. <3
57 thoughts on “Harry Potter Lontoo”

 • Tämä oli aivan ihana paikka ja tämä vannoutunut Potter-fani oli aivan haltioissaan! 😀 Aion mennä uudelleenkin joskus, tuntui etten kerennyt kaikesta edes vielä siellä nauttimaan 🙂

  • Potter-fanin paratiisi, jonne olisi tehnyt mieli jäädä viikoksi. 😍

   Ehdottomasti menet uudelleen ja siellä sanoivatkin, että paikka elää ja aina tulee jotain uutta.

   Kivaa keskiviikkoa Ville. 🤗

 • Me kävimme viime kesänä studioilla. Meille sattui lopussa olevassa Ollivanderin kaupassa työntekijä, joka oli suomalainen. Hän kertoi meille Tylypahkan linnasta vielä lisätietoa. Linna mm. somistetaan jouluksi talviasuun ja myös sisäpihat, jotka eivät vierailijoille näy on sisustettu pientä yksityiskohtaa myöten.
  Me palaamme studioille ihan varmasti vielä joskus, kun Tylypahka on talvimaisemissa 🙂
  Ihana paikka, meitä oli neljä aikuista ja meidän teini silloin reissussa, olemme kaikki Potter-faneja enemmän tai vähemmän 🙂

  Sannikaarina

  • Oi ihanaa lisätietoa ja jouluna paikka olisi varmasti muutenkin maaginen. Mahtavaa kuulla, että olette käyneet ja aiotte mennä uudestaan.

   Kivaa keskiviikkoa Sanni kaarina. ❤️

 • Vau, nyt tuli postaus jonka luin alusta loppuun innolla läpi! Kiva kun jaksoit laittaa näin paljon kuvia. Olen varmaan vähän kateellinen, sillä tuonne olen halunnut jo pitkään! Kaikki kirjat luettu ja leffat katsottu moneen kertaan 🙂

  • Oi miten kiva kuulla. 🤗Haaveet on tehty toteutettavaksi eli josko vielä menette käymään. Kiva aina kuulla muista faneista. ❤️

   Kivaa päivää Matkatar😘

 • Wau mikä postaus, kuvat ja videot.! 😍 Itsekkin haaveilen siitä, että vielä joskus tuonne pääsisin. Olen kanssa Harry Potter fani.! 😊

  • Kiitos kovasti ja toivottavasti vielä pääset. Ihanaa huomata, että täälläkin teitä Potter faneja on niin paljon.

   Kivaa päivää Nicola.❤️🤗❤️

 • Maaginen, ihana paikka jossa voisi vierailla vielä keposeen toistamiseenkin. Tosin lupasin miehelleni tuolloin, että tämä on once in a lifetime tilaisuus, jolla niinikään perustelin vip-liput, joten kenties se jäikin ainoaksi kerraksi 😊 Totaalifanille paikka oli toiveiden täyttymys, ja kuvakollaasisi sai kaikki muistot pintaan, kiitos jakamisesta ❤️

  • Kiitos niin paljon ja niin totta, voisi mennä aina uudelleen ja uudelleen mutta itsekin koin, että oli meille kerran elämässä elämys. Koko upea päivä paikan päällä vietettiinkin.

   Ihanaa päivää sinulle. ❤️🤗❤️

 • No voihan upeus sentään mikä studio ja kuvat, vaikken ole yhtään Harry Potteria lukenut tai leffaa nähnyt, hihii, niin sykähdytti ja varmasti tuo maailma lumoaisi kokonaan, jos paikan päälle menisi. Ehkä muutaman vuoden päästä "pääsen" kiinni noiden hahmojen ja tarinoiden maailmaan, jos oma lapsi innostuu!

  • Varmasti pääset kiinni ja voit lapsen kautta eläytyä. Täällä päässä tosin fantasiahulluna kaikki kirjat ja leffat nautittu aikoinaan ihan omaksi iloksi. Suosittelen kyllä. 🤗

   Ihanaa päivää Heli. ❤️🤗❤️

 • Jopas sattuikin hauskasti tämä postaus: olen aiemmin lukenut Harry Potter -kirjoista 4 ensimmäistä ja siis hankkinut ne myös kotiin.

  Nyt kun en ole jaksanut keskittyä kirjojen lukemiseen, olen kuunnellut läpi kaikki Potterit äänikirjoina. Nyt on viimeinen Potter loppusuoralla. Suosittelen kuuntelemaan äänikirjoina näitä. Lukijana on nimittäin Vesa Vierikko, kerrassan upeasti hän saa tekstit elämään, niin että viimeksi kostuivat silmäkulmat Dobbyn kohtalosta.

  Eli kai sitä sitten on jonkin asteinen Harry Potterin fani.
  Ihastuksesta sanattomana ahmin kuviasi studioilta. Upeita, upeita kuvia ja upea video😍

  • Pakko vielä lisätä tähän muistot kahdesta kirjasta, jotka olen lukenut lapsena eli Richard Carpenter: Kaksnoukka ja Porkkana sekä Kaksnoukka ja taivaan merkit. Minulla lienee tuo jälkimmäinen kirja vielä tallessa. Kirjat ovat tuon 1970-luvun fantasia-kirjallisuutta. Olisikin hauska kuulla kuinka moni on lukenut kyseiset kirjat 😊
   Ihanaa iltaa sinulle Tiia ❤️

  • Oi miten sattui sopivasti. Dobby oli ihan omiakin lemppareita, niin suloinen rääppä.

   En ole varma olenko kyseisiä kirjoja lukenut. Löysin fantasiakirjallisuuden vasta päälle 20-vuotiaana Robin Hobbin kirjojen kautta (maailman parasta fantasiaa), mutta Carpenteria en hitsi muista, mutta minäpä googlaan. Kiitos Ritva vinkistä ja lukuiloa.

   ❤️🤗❤️

 • En ole Potter-fani, yhden kirjan olen lukenut mutta yhtään elokuvaa en ole tainnut nähdä. Kyllä tuolla silti varmasti riittäisi nähtävää minullekin. Tosifaneillehan tuo näyttää aivan mahtavalta paikalta!

 • Potter fanina olen tietysti käynyt ja ihan huippua oli. Sopii minusta myös jästeille. Upeat kuvat!!!

 • Tämä on niin ihana paikka. Kaksi kertaa olen käynyt ja taas kun tätä luki niin alkoi Lontoo kutkuttamaan. Ollaan miehen kanssa oltu kesällä ja joulukuussa joka oli ihan omanlaisensa kokemus kun studiot kaivavat joulujutut esille.

  Lapsen kanssa saa odottaa kyllä, joten voi olla että äidin pitää tehdä tässä välissä joku kavereiden Lontoon reissu 😀

  • Oi jouluna olisi maaginen, ehkäpä tämä ei meillekään ollut kerran elämässä kokemus. 😅

   Ehdottomasti Lontooseen omalle reissulle. 😘

   Ihanaa päivää Satu. ❤️🤗❤️

 • Uskomattoman näköistä kaikki. On taatusti ollut elämys, sen pystyy hyvin ymmärtämään. Ja, aivan ihanat kuvat sinusta: fressi kesä-Tiia!

 • Oi vitsi! Tuo on paikka, jossa olisin nauttinut joka hetkestä. Tuli ihan hinku tarttua johonkin Potteriin tai nähdä jokin Potter-leffa. Mahtavaa, että ostit teille VIP-liput. Saitte varmasti kokemuskia ja fiilistelyä koko rahan edestä.

  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tiia <3

  • Tätä ei vaan voinut nyt tällä reissulla missata ja vip-liput eivät kyllä kaduttaneet. 🤗

   Sama täällä, heti alettiin taas katsomaan Pottereita ja nyt on hauska ajatella, että tuolla mekin ollaan oltu.

   Ihanaa päivää Mannilainen. 🤗❤️🤗

 • Mä en ole lukenut kaikkia pottereita saati nähnyt kuin pari leffaa, mutta jälleen kerran wau yhdyn muihin kommentteja kirjoittaneisiin! Varmasti hieno kokemus, mä rakastan ylipäätään leffatriviaa ja olisi hienoa päästä tutustumaan johonkin settiin noin juurta jaksaen ja paljon kuvia räpsien. Ihania postauksia sulta!!

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  • Oi tää olisi Laura sulle niin mahtava, sillä sitä tietoa tuolla saa kyllä ja muutenkin visuaalisesti aivan käsittämättömän paikka.

   Ihanaa päivää Laura. 🤗❤️🤗

 • Tämä Potter fani olisi aivan haltioissaan tuolla. Meidän perheessä on 3 fania ja yksi (mies) joka on nähnyt kaikki leffat, mutta ei välitä niin fantasiatarinoista. Tuo todellakin pitäisi kokea itse, upea kokemus varmasti ja muistot säilyvät ikuisesti <3
  Kivaa viikkoa sinulle Tiia <3

  • Oi kunpa tekin tekisitte reissun tuonne. Ihanaa kun elämässä on taikaa. ❤️💛❤️

   Aurinkoista keskiviikkoa Outi. 🌞😘🌞

 • Olipa nuo vip-liput varmasti hintansa väärtit! Etenkin siksi, että studioille sai jäädä vielä sulkemisaikaan saakka.

  Paikka on kyllä aivan upea. Me kävimme siellä koko perheen voimin hiihtolomalla 2017 ja voisin mennä uudestaankin. Niin paljon nähtävää, taianomaista tunnelmaa, hyvää kermakaljaa… Meillä koko perhe tykkää Pottereista, mutta tytär on kaikkein eniten fani.

  Potter-studioista jää muistoja pitkäksi aikaa. Oli ihana lukea tämä postaus. ♥

  • Juu ja sai itsekseen vielä rauhassa, kuljeskella ilman ihnispaljoutta. 😍

   Pitäisi meidän mennä varmaan uudelleen jouluna, mitä muiden kommentteja olen lukenut, niin on maaginen tuolloin.

   Niin jäi ja kuviin voi aina palata.

   Ihanaa päivää Katja. 😘🌞😘

 • Olipa tutun oloista ❤️ Sinun kuvasi ovat todella hyvät ❤️ Itselläni oli vuosi sitten ihan umpisurkea kamera… Kiitos jakamisesta ❤️ Nyt tulee mieleen, että täytyypä käydä uudelleen 😉

 • On varmasti ollut mahtikokemus! Minä joskus aikanaan luin Harry Pottereita n. kuudenteen osaan asti. Ja nyt lasten kanssa ollaan katsottu pari ekaa osaa leffoista. Voisin kuvitella, että pojat olisivat ihan haltioissaan tuosta paikasta. Ja minä, hih 😀 Kiitos elämyksen jakamisesta.

  • Ihan varmasti olisi. Juu täällä luettu kaikki kirjat ja leffat katsottu moneen kertaan. Ekat osat ovat parhaita, tarina menee aika synkäksi.

   Kiitos ihanasta kommentista. 💛🤗💛Iloa päivään.

 • Teillä on ollut kyllä ikimuistoinen kokemus ja vierailu. VIP- liput olivat varmasti hintansa arvoiset.
  Mukavaa viikkoa! <3

 • Kiitos Tiia monipuolisesta studion esittelystä ja paljon kertovista kuvista.
  Hieno kokemus ja varmasti hintansa arvoinen.
  Usutan meidän Potter-fanitkin vilkaisemaan tätä postausta.
  Mukavaa illan jatkoa!

 • voi ISO KIITOS kun postasit!!! Näyttää aivan mahottoman mukavalta. Tuonne olisi kyllä mukava päästä!

 • nyt kun hintoja katoin…. VOI SUPERSUURI KIITOS, kun tämän kanssani ja muiden kanssa jaoit!

 • <3 Fanitan, kaikki kirjat luettu itse kun tuli ja ääneen vielä pojalle. Leffat katsottu moneen kertaan. Kiitos Tiia kierroksesta <3

 • Upeat kuvat! Varmasti ihana paikka.😍
  Paljon nähtävää!
  Tuonne meidän nuorempi tytär haluaisi. Ja ollaankin mietitty matkaa Lontooseen joissain kohtaa.
  Tuonne ei niin vaan pääsekään, jos liput pitää ostaa kuukausia etukäteen?
  Kesällä Universalissa maisteltiin kermakaljaa ja ei ollut meidän lempparia. Loput jäi juomatta.😀

  Pitääkin näyttää tämä postaus tyttärelleni. Hänen matkakuume Lontooseen taas kasvaa!😀

 • Kyllä on ihania kuvia! Oli ihana muistella omaa käyntiämme puolentoista kuukauden takaa, kiitos! Olin unohtanut monta tilannetta ja oli hauska saada niistä flashbackejä.

  Kuten kuvistasikin huokuu, oli sinne saatu luotua todella mieletön tunnelma. Harmi ettei sitä jännittävintä kohtausta pysty saamaan videolle kuten se tuntui paikan päällä. Vaan ehkä hyväkin. Se oli niin pelottava!

  Mukavaa viikonloppua <3

  Terv. Ei-Leen // Hempeät hepeneet

 • Kiitos kovasti Ei-Leen ja näihin kuviin on mukava aina palata. 🤗💛🤗Ihanaa, että tekin teitte tämän reissun vastikään.

  Aurinkoista viikonloppua ✨🌞✨Ei-Leen

 • Hei! Kiitos kivasta postauksesta ja hyödyllisestä infosta. Yksi nippelitieto kiinnostaisi. E-liput kai vaihdetaan pääsylippuihin portilla? Kysytäänkö vaihdon yhteydessä henkkareita? Vaihdetaanko liput jossain automaatissa vai onko henkilökuntaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud