Pällien kuningatar

*Sisältää saatuja ilmaistuotteita
Eilen oli taas hiusten raidoitus ja niistä muuten jälleen tuli ihan keltaiset. Olen nyt tehnyt päätelmiä, että välillä keltaiset raidat, välillä onnistuneemmat raidat (priimaa ei ole kotikeittiössä ikinä pukannut) johtuvat hormonikierrosta. Noh en sano, että täällä hormonit juuri pihisee, mutta ehkä juuri siksi. 

Noh samalla, jotta aika menisi joutuisammin, kuuntelin vanhoja hittejä, siis ikivanhoja hittejä, sillä oivalsin, että alan olla jo ikivanha. Blondien ”Call Me” säväytteli taustalla ja hetken kuulkaas tunsin itseni nuoreksi. Oli vähän niin kuin cool olo, enkä sano, että olin ikinä nuorena cool, en totta tosiaan ollut, mutta musiikki toi coolin extrasäväyksen, luulon hetkellisesti olla cool. 

Tiedättekö mikä perheessä on sitten parasta, perheessä ei koskaan pääse ylpistymään ja juu ylpistymisen vaaraa tai siihen nostattavia tekijöitä ei ole mailla halmeilla, mutta tiedätte varmaan mistä puhun. 

Suurin arvonimeni on ”Rouva kakkapökäle”, ”mummeli” toinen ja sehän on söpö, luulen että joskus, kun lapsenlapsia pukkaa, meikäläisestä tulee silloin virallisesti mummeli. 

Sanotaan vaan nyt näin, että teinit korventavat mielen ja on aika vähän asioita, joita osaan tehdä tällä hetkellä oikein, kun taas lapset olivat pieniä, olin oikea jumalten lahja. Sitä muistellessa ja niissä jälkilämmöissä löylytellessä. Ihan hienosti tehty hommakin, muuttuu tuota pikaa ihan naurettavaksi.

Näinhän se menee, eilen ei tarvittu edes tarkkailevia silmiä, näin itseni raita-aineet päässä peilistä, hummaamassa ”Blondien Call” me tahtiin ja tajusin, että olenhan minä aika pälli. Yhtä pälli, kuin omasta mielestä mummi oli aikoinaan, kun kuunteli radiosta vain jotain Ylen klassista, kun meikäläinen kuunteli sentään Depeche Modea ym. Mummi kutoi, miten vanhakantaista se silloin mukamas oli ja nyt en tiedä parempaa, kuin mummin neulomat villasukat. 

Villasukat tuovat lohtua, ehkä tulee päivä, että nämä omat tyttäret, teiniriiviöt, arvostavat  vielä niitä hömelöitä piirteitä meikäläisessä, nyt pitäen niitä armottoman urpoina, sellaisina nimittäjinä, jonkalaisia he eivät itse ainakaan halua ikinä olla. (aikuiset lapset ovatkin ihan toisesta maasta )

Ympyrä on sulkeutunut, olen siinä kiperässä tilanteessa, missä olin itse joskus irtautuessani mukamas urposta mummistani ja luulin tietäväni kaiken ja olevani elämän ytimessä. Kuinka vähän tiesinkään. Mummin ja vaarin sota kokemukset, mummin sisarten menetykset, kaikki elämän ymmärrys, se on jotain mitä itsekin tässä tavoittelen. 

Joten toivoa vielä on, ehkä joskus tulee aika, että omien tyttärien hih mielestä, pällien kuningattaressakin on jokin siivu, joka on heille tavoittelemisen arvoista. 

Mutta yhden asian tiedän, meikkien suhteen en ole lainkaan juntti, vaan ajan hermolla ja meille tyttärien kanssa onkin sukeutumassa yksi aihe, josta voidaan ehkä noin kerran kuukaudessa, sellainen 5-minuutin pätkä jutella innokkaasti posket täplillä. Sitten meneekin jo ylibondaamiseksi ja teinit alkavat tuntea olevansa epämukavuusalueella.  (Vähän kärjistin tässä:)

Kuten Urban Decayn Naked Honey tai Jeffree Starin meikit, jotka on meikkikaapistani tietty kaikki pöllitty. 

Hei Urban Decay, tyttäret ja äidit puhumme kauttasi samaa kieltä. <3 

*Urban Decay Honey saatu pr-näytteenä, kuten aiemmin, Cherry ja Heat ja Poskipuna. Muut ostettu itse.

”Aktivisti” on kirja, joka on siirtynyt isovaarilta vaarille 1935, vaarilta isälle 1957 ja isältä minulle 2011. Sukupolvien ketjulla on merkitystä ja siihen tulee luottaa hetkinä, jolloin olen se pökäle. 

Sitä ennen, pitää yrittää pysyä nuorekkaana, hih. Vaikka en ryppyvoiteisiin usko, rypyt, nuo elämänjäljet, kuka niitä haluaisi edes pyyhkiä pois, niissä on kaikki se elämänkokemus ja elämän hetket, jotka ovat viivoina piirtyneet nassuun, haha myös se kaikki teinikärsimys, niin oma kuin lasten kautta eletty. 

Ihon huolesta pitäminen onkin sitten toinen juttu ja aah nyt on jo pitkä tovi menty näillä Estee Lauder Advanced Night Repair tuotteilla ja vielä, kun näihin tupsahti uutukainen tuote Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate, joka vähentää punakkuutta ja ärtymystä, niin hehe, nyt lapset voivat ainakin luulla meikäläisen olevan viilipytty, kun naama ei punoita. 

Noh tosissaan, en ihmettele, miten moni vannoo näiden Advanced Repair tuotteiden nimeen, oma iho tykkää näistä todella paljon ja sopii niin hyvin herkälle ja couperosa iholle.
Tässä vielä perjantain ratoksi Blondien” Call Me” biisi, joka toi raidoitushommiin eilen ihan uudet vauhdit, tosin tulos ei siitä parantunut. Nimittäin Blondie on blondimpi, kuin meikäläinen, minä pissakutri. 

Ilon kautta uuteen päivään ja vaikka huonoina päivinä vähän viiltää, niin hyvinä päivinä vallan naurattaa olla pällien kuningatar. Sillä kapinoida turvallisesti äitiään vastaan, onhan se aikamoinen luottamus. <3

Miten siellä, muita pällejä? Tai samoja tuntemuksia muistellen nuoruutta, omassa suhteessa vanhempiin? Ihanaa viikonloppua kaikille. <318 thoughts on “Pällien kuningatar”

 • Todellakin kuulun pälleihin, voin olla sun hovinarripälli ��
  Itse oon siitä outo, että mun mielestä mun vanhemmat oli aika cooleja aina. Omien lasten suusta en myöskään kuule dissausta, mutta yhden pyynnön kuitenkin esitti poika. "Älä äiti laulu Backstreet Boysia kun mulla on kavereita kylässä " ��
  Hyvää viikonloppua kuningatar ❤️

 • Tuo varmaan kuuluu ihmisen kehitykseen, että alkaa etsiä vikoja – etenkin samaa sukupuolta olevasta – vanhemmastaan/kasvattajastaan. Muutenhan ei itsenäistyminen hänestä olisi mahdollista. Onneksi myöhemmin näkee asiat uudessa valossa. Kauniita kuvia. Suloinen Samu. Urban Decayn Naked Honey tai Jeffree Starin meikkipakkaukset saivat aikaan hillitömän karkkihimon.:D
  Ihanaa viikonloppua Tiia <3

 • Juu, oman äidin kanssa ei jossain vaiheessa oltu lainkaan samoilla linjoilla. Pai vuotta otettiin yhteen aika lailla, mutta ärhäkkä meno tasottui yhtä nopeasti kuin tulikin.

  Aika tosiaan vierii valtavan nopeasti, Blondien Deborah Harrykin on nyt 74 v.!!!

 • Pällien kuningatar on arvonimi, josta on syytä olla ylpeä! Nimittäin jollei olisi mitään hellimänimiä, olisivat asiat huonommin;)
  Tutulta kuulostaa – paitsi tuo meikkijuttu; tytär kun ei ollut teininä eikä ole vielä aikuisenakaan meikeistä kiinnostunut – ei edes ripsiväriä omista. Onneksi on nyt aikuisena muita yhteisiä juttuja ja tyhmästä äidistä ei enää tietoakaan.
  Jaksamista – myös sen pissanvärisen tukan kanssa. Senkin ajan muistan liiankin hyvin;)

  • Hihi juuh ihan kelpo arvonimi on
   😍😅Kiitos Lady🧡

   Juu eikä väliä mikä se yhteinen juttu on ja mitä enemmän lapset kasvaa, sen enemmän yhteisiä juttuja taas tulee.

   Hihi voihan pisunkeltaiset hiukset.

   Ihanaa päivää Lady ihana💛💛💛

 • Voin lohduttaa että teini-iän mentyä tulee sekin aika kun äidin kokemus ja neuvot taas kelpaavat. Tytär on jopa minulle tunnustanut että hän oli nuorempana ajatellut ettei ainakaan kasvata lapsiaan niin kuin me hänen vanhempansa tehtiin. Eipä sitten olleet hänen lapsensa muutamaa vuotta vanhempia kun hän tunnusti että oli huomannut kasvatustavoissaan samanlaisia piirteitä kuin meillä häntä kasvattaessaan :))) Melkein teki mieli sanoa jotain tyyliin "mitäs minä sanoin", mutta jätin kuitenkin sanomatta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle, raitapäälle <3

  • Se menee juuri noin ja itsekin huomasin olevani monessa, kuin mummi. Kasvatus tulee selkärangasta.

   Hihi luulen, että tytär ymmärtää, että näinhän se tietenkin meni. 🧡On eri asia olla vain tytär, mutta kun tyttärestä tulee itsekin äiti, se oma lapsuuden aika tavallaan väistyy vanhemmuuden tieltä.

   Ihanaa päivää Kristiina
   💛🧡💛

 • Täällä yksi pälli myös, mutta se oli silloin, kun tyttäret olivat murrosiässä. Nyt molemmat "aikuisia" tai ainakin vähän yli 20v. Kyllä minua silloin paneteltiin. Ehkä mielenkiintoisin kuvaus minusta oli heidän suustaan vaatetuksen puolesta: Olet kuin italialainen maantierosvo. Onko italiassa edes maantierosvoja? Hih. Nyt välit ovat tytäreten kanssa kuin olisimme ystäviä. Puhutaan naistenjutuista ja muusta mukavasta. Hyvää viikonloppua sinulle!

 • Ihanan normia meininkiä! Tsemppiä ja jaxuhalit <3 Vielä se koittaa hetki, kun neuvoja kysyvät. Minä olen kätkenyt sydämeeni pätkän tyttären kanssa käydystä whatsup-keskustelusta: "Minä ihailen sinua äiti oikeesti. Oot mun idoli." Tästä ammennan voimaa <3

  • Ooh ihana, säästäisin minäkin tuon ikuisesti ja ottaisin varmuudeksi vielä kuvakaappaukset. Tuosta saa niin paljon voimaa.

   Ihanaa päivää Tarja💛💛

 • Hih, tulen tänne nyt oikein urakalla kommentoimaan, kun nauratti nämä teinihommat. Ja juuri oma teini kysy, että mitä ne kuumat aallot oikein on? Kerroin sitten oikein antaumuksella ja taisin todeta vielä, että nauti nyt vaan niistä kuukautisista niin kauan kun niitä on. Johon lapseni totesi "niin siis varmaan noin 40 vuotta, ja voit lopettaa jo, kiitos" Että sellaista meillä teinien kanssa 🙂 Ihanaa viikonloppua <3

  • Haha ei ne sitten oikeasti halua kuulla näitä "ällöjä" juttuja. 😅
   Mieti 40v, mieti miten tää aika niin äkkiä kului. 😰

   Ihanaa päivää Sari💛💛💛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud