Kirjajoulu ja kirja-arvonta jossa 3 voittaa 3 kirjaa!


*Kaupallinen yhteistyö Harper Collins Suomi
Kirjajoulu ja kirja-arvonta jossa 3 voittaa 3 kirjaa!  Jee pääsen puhumaan kirjoista, sillä mitä olisi joulu tai joulun välipäivät ilman kirjoja. Tai illat, viikonloput, reissut, bussissa istumismatkat jne. Kirjat ovat parasta ja edelleen täällä päässä se fyysinen kirja on ainoa oikea vaikka olenkin tykästynyt autolla ajaessa kirjojen kuuntelemiseen.

Harper Collinsin kanssa pääsen arpomaan teille kolme kirjaa ja kolmelle ihmiselle ja postauksen lopussa arvonnasta vielä tarkemmin tietoa. Mutta samalla teille on luotu Adlibirikselle alesivut, josta pääsette tilaamaan itsellenne alennuksella kirjoja tai joululahjoiksi. Todellakin kannattaa kurkkia alesivut, sillä siellä on monen monta huikean hyvää kirjaa roimalla alennuksella. Niin tässä blogipostauksessa esitettyjä kirjoja, kuin monen monta muuta!

Jos ette ole esimerkiksi aiemmin lukeneet Emelien Scheppin kirjoja, niin tuon ruotsalaisen dekkaristin kirjat ovat aivan huippuhyviä ja meillä ne on ahminut myös mieheni ja sukulaiseni ja kaikki ovat tykänneet ja vuolaasti kehuneet. Laadukasta jännitystä ja kirjat, joita ei voi laskea hyppysistään. 

Ohessa vielä muutama oma joululahjakirjavinkki teille helpottamaan mahdollisia ostoshetkiä. 
*Peter on jumissa. Nuoruuden haaveet ja lupaava tulevaisuus on kääntynyt mukavaan mutta yksinäiseen aikuisuuteen: hänen uransa on tylsä, hänellä on ystäviä vain Facebookissa ja hänen romanttisen elämänsä parasta ennen päiväys on jo ohi.

Eräänä yönä baari-illan jälkeen ja Paluu Tulevaisuuteen -elokuvan innoittamana hän saa loistavan idean: hän menee ajassa takaisin, takaisin siihen hetkeen, jolloin hänen elämänsä oli vielä hänen edessään.Peter pakenee elämästään, sammuttaa kännykänsä ja muuttaa takaisin teiniaikojensa makuuhuoneeseen. Hän antaa hiustensa kasvaa pitkiksi, käyttää kivipestyjä farkkuja ja jättää huomioimatta maailmasta kaiken, mitä ei ollut 1980-luvun puolivälissä. Hän päättää restauroida ja palauttaa kotikaupunkinsa vanhan elokuvateatterin ja heittäytyy intohimoisesti uuteen projektiin. Hän piilottaa kuitenkin todellisen tavoitteensa kaikilta: löytää uudelleen elämänsä rakkaus, Jennifer – täydellinen tyttö, joka istui hänen vieressään englannintunnilla – ja saada toinen mahdollisuus.Aikamatkailu ei ole kuitenkaan ihan helppoa, kun koko muu maailma pysyy nykyhetkessä. Peterin on lopulta pakko kysyä itseltään, voiko koskaan todella mennä takaisin?
Uskomatonta Pakarisen kirjassa Jonain päivänä Jennifer on, että Pakarinen kirjoitti kirjansa englannin kielellä ja tarjosi sitten kirjaansa viidelle eri agentille. Eräs brittiläinen agentti nappasi kopin ja halusi kirjaan maailmanlaajuiset oikeudet. Ensin kirja julkaistiin Kanadassa ja Saksassa, sitten Ruotsissa ja lopulta meillä Suomessa. 
Huikea ajatus vai mitä, mahdollisuus yrittää muuttaa menneisyyttään tai koittaa keinotekoisesti luoda menneisyyden maisemat ja aloittaa alusta, löytää se nuoruuden rakkaus, joka on jäänyt haamuna kiinni sydämeen. Päästäen irti somesta, jonka luoma kontaktilista on monella tavalla harhaa ja itsepetosta. Somessa voi olla vaikka kuinka paljon ”kavereita”, mutta ihminen voi loppupeleissä olla valtavan yksinäinen. 
Kivaa kirjassa on, että kirjan kirjoittanut Pakarinen on Paluu tulevaisuuteen leffan fani, kuten itsekin ja kyseinen elokuva on hyvin paljon kirjan keskiössä ja leikitelläänhän tässä nimenomaan ”aikamatkustuksella” eli mahdollisuudella mennä takaisin, palata vanhaan ja muuttaa elämänsä. 
Kirja on fantastinen aikamatka kasariteinille, kauheat takatukat, farkut, c-kasetit, aikansa elokuvien lumo, teini-ihastukset, se kun elettiin livenä, eikä somessa. 
Kirja on herkullinen miehen kirjoittama romanttinen komedia, jonka kautta on ihanaa muistella omaa nuoruutta. Lopussa selviää, voiko koskaan mennä ajassa taaksepäin.


Jonain päivänä Jennifer nyt Adlibriksellä alessa 15,90 ja sopii kaikille meille kasariaikana eläneille, mutta myös yhtä hyvin nykyajan nuorille ja kaikille, jotka tykkäävät leffasta Paluu tulevaisuuteen. 
Kiss bändinä kuuluu nuoruuden mystiikkaan ja aikaan myöskin. Mystiikkaan siinä mielessä, että oli se vaan jännää aikaa, kun Kissin jäsenet eivät olleet paljastaneet kasvojaan vaan esiintyivät ”naamioilla”. 

Paul Stanleyn Backstage-Passi on elämänohjeita antava kirja suurelta rocklegendalta. 

*Paul Stanley kertoo avoimesti elämästään: filosofiastaan, vanhemmuudestaan, liike-elämän periaatteistaan sekä siitä, kuinka säilyttää inspiraatio, ilo ja intohimo tekemiseensä.


Stanley myös paljastaa, miten paljon kurinalaisuutta ja kovaa työtä on vaatinut, että hänestä on tullut yksi historian terveellisimmistä ja menestyneimmistä rock ‘n’ roll -esikuvista.

Kirja sisältää ennennäkemättömiä nelivärivalokuvia Starchildin kotialbumista.


On hurjan mielenkiintoista päästä kurkistamaan kotialbumiin ja lukea huippusataran ja vahvan itsetunnon omaavan ihmisen vinkkejä parempaan itsetuntoon. Luku ”Turhamaisuus ei ole narsismia”, olisi hyvää oppia monelle meidän oman sukupolven suomalaisille, joille on aina ohjeistettu, turhamainen on sellainen ihminen, joka näkyy ja kuuluu. 

Paulille itsetunnon tukiranka on hyvä kunto, hyvä kunto auttaa jaksamaan ja tuomaan itsevarmuutta, kun voi hyvin, kaikki on ns. paremmin. Tässäkin olisi minulle itselle paljon opittavaa, joka tulisi oivaltaa. Mikään ei tule helposti vaan tulee tehdä paljon töitä. 

Paulille ei myöskään merkitse mitä muut sanoo vaan tärkeintä on, että muiden arviot hänen tekemistään menevät yksiin hänen omien arvioidensa kanssa. Jos joku kehuu ja Paul on sitä mieltä, että homma ei mennyt putkeen, niin hänen oma mielipiteensä on se kantava voima ja myös päinvastaisessa tilanteessa.

Kirjassa Paul kertoo perheestään, mikä ajaa häntä elämän tiellä, niin business, perhe, ihmissuhteissa, kuin musiikinkin suhteen. Tästä kirjasta jokainen varmasti saa jotain ja onhan se todella mielenkiintoista päästä näin ison rockstaran pään sisälle. 

Backstage-Passi nyt Adlibriksellä 17,90e 
Hei ethän unohda minua on oiva kirja romanttisten chick lit kirjojen ystäville. Mhairi McFarlanen kirjat ovat raikasta, nokkelaa romanttista kirjallisuutta parhaimmillaan, joiden ääressä saa nauraa. 

*Ei ole mitään pahempaa kuin saada potkut kaupungin kurjimmasta kuppilasta. Tai hetkinen, kyllä on.Se on se hetki, kun löytää poikaystävänsä sängystä jonkun toisen kanssa.

Jouduttuaan jätetyksi ja nöyryytetyksi kaksi kertaa saman päivän aikana, Georgina tarttuu ensimmäiseen työpaikkaan, jota hänelle tarjotaan – tarjoilijan paikkaan juuri avatussa pubissa. Pubia tosin vain sattuu johtamaan poika, johon hän rakastui koulussa: Lucas McCarthy. Ja kun Georgina (koulun vuosikirjan mukaan ”todennäköisin menestyjä”), on ajautunut työurallaan pelkästään umpikujiin viimeisten 12 vuoden aikana, Lucas sen sijaan ei ole ainoastaan kasvanut überkomeaksi, vaan on kasvattanut kokonaisen ravintolaimperiumin.

Kun Lucas ja Georgina kohtaavat, syntyy säpinää, mutta vähän kyseenalaista säpinää, sillä Lucas heittää ilmaan pimeän salaisuuden menneisyydestä. Vain Georgina tietää totuuden siitä, mitä tapahtui viimeisenä koulupäivänä, ja miksi hän on antanut tuon salaisuuden vainota häntä kaikki nämä vuodet…


Henkilökohtaisesti tarvitsen laadukasta chick lit kirjallisuutta unohtamaan välillä arjen kiireet ja vaikka tällä hetkellä talven pimeyden. Mikään ei ole parempaa joulun välipäivien kirjallisuutta villasukkien, takkatulen ja suklaakonvehtien kera. 

Moni varmasti tunnistaa oman perheen keskeiset kemia ongelmat. Miten ihmiset kenties varsin suorasukaisesti saattaa vihjailla, että 30 vuotiaan naisen tulisi valjastaa jo elämänsä hyötykäyttöön ja perustaa perhe. 

Miten tärkeää on olla oma aidoin itsensä ja ympyröidä itsensä positiivista ja energiaa antavilla ihmisillä. 

Ennen kaikkea kirja on romanttinen komedia, saako tyttö ja poika toisensa ja minkälaisia väärinymmärryksiä ja kivikoita on tällä matkalla. 

Hei ethän unohda minua nyt Adlibriksellä 12,90e. 
Sitten päästään kirjaan nimeltä Puhdasta kultaa ja jonka mieheni on lukenut, mutta minä en vielä rohjennut. Ehkä kesällä valoisampaan aikaan, sillä Karin Slaugterin kirjat ovat aina hyytävän jännittäviä. Tällä kertaa tosin Slaughter on yhdistänyt voimansa tähän pienoisromaaniin yhdessä Lee Childin kanssa, wow mikä kirjailijaparivaljakko! Will Trent kohtaa Jack Reacherin tupla wow!

*Will Trent on peitetehtävässä Fort Knoxissa. Toimeksianto: tutkia kahdenkymmenenkahden vuoden takaista murhaa. Epäillyn nimi Jack Reacher. 

Jack Reacherillä on Fort Knoxissa oma tehtävänsä: paljastaa vaarallinen rikosrinki, joka toimii Yhdysvaltain puolustusvoimien sydämessä. Paitsi että nyt Will Trent on paikalla. 

Taustalla on kuitenkin suurempi salaliitto-sellainen, jota sen kummemmin erikoisagentti kuin entinen sotilaspoliisi ei olisi osannut odottaa. Jack Reacherin ja Will Trentin ainoa vaihtoehto on tehdä yhteistyötä ja leikkiä nätisti. Mikäli se vain heiltä onnistuu.

Onpahan huikea idea yhdistää kaksi kirjallisuuden henkilöhahmoa ja punoa heidän ympärille jännittävä juoni ja salaliitto. Stephen Kingin sanoin ”Jack Reacher on kirjasarjojen coolein hahmo.”

Puhdasta kultaa nyt Adlibriksellä 12,90e. Muualla tätä kirjaa myydään n. 19,90e hintaan, vink vink vaan, että tässä voisi olla monen isän ja vaarin lahjatoive täytettynä. Jos minäkin jotain miehelle lahjaksi annan, aina ei anneta, mutta jos annan, se on aina kirjalahja, sillä kirjalahjalla ei vaan voi mennä vikaan. 
Sitten vielä arvontaan. Eli sain arvottavaksi teille Marja Boreliuksen Hyvinvoinnin vallankumous kirjan:


*Matala-asteinen tulehdus on monen kansantaudin taustalla – tämä selkokielinen ja helposti omaan elämään sovellettava tietoteos auttaa jokaista!

Maria Borelius oli 52-vuotias, kun hän alkoi tuntea olonsa vanhaksi ja väsyneeksi. Hänellä oli jatkuvia selkäkipuja, vaihdevuodet vaivasivat ja elämänhalu oli kadoksissa. Huonovointisuuden juurisyyt pohdituttivat Mariaa.

Alkoi neljä vuotta kestänyt matka kohti parempaa oloa. Maria matkusti ympäri maailmaa tavatakseen huippututkijoita, terveysguruja ja kuntoasiantuntijoita. Vastaus kaikkeen löytyi ruoasta ja liikunnasta, tunne-elämän hyvinvoinnista sekä ikivanhasta Intian terveydenhuollosta. Tämä kaikki luo pohjan matala-asteista tulehdusta estävään elämäntapaan.

Maria Borelius on entinen ulkomaankauppaministeri, tiedetoimittaja ja yrittäjä, joka toimii maailmanlaajuisten yritysten, akatemioiden ja instituutioiden neuvonantajana.

Maria toimii neuvonantajana Lund-yliopistossa sekä Karolinska-instituutissa, joka mm. myöntää Nobel-palkinnon lääketieteessä. Lontoossa asuva Maria toimii yhteiskuntavastuuseen ja varainhankintastrategioiden kehittämiseen keskittyvän Living Waters -yrityksen partnerina. Lisäksi hän työskentelee myös hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisten asioiden kolumnistina Dagens Industri -lehdessäja myös uutukaisen Bliss peittoa hiljainen tulehdus kirjan:


*Palkitun tiedetoimittaja ja kirjailija Maria Boreliuksen ensimmäinen kirja Hyvinvoinnin vallankumous ilmestyi vuonna 2018 ja siitä tuli
välittömästi myyntimenestys ja osa maailmanlaajuista trendiä.

Borelius jatkaa nyt inspiroivaa matkaansa ja tiedon metsästämistä ymmärtääkseen, miten hiljainen tulehdus vaikuttaa kehon lisäksi myös
mieleemme. Uudet polut johtavat hänet uraauurtavien tutkimusten äärelle. Hänen tiensä vie mm. Walesiin hiljaisuusretriittiin, Japaniin
Okinawan saarelle, jossa asuvat maailman pitkäikäisimmät ihmiset, ja Kaliforniaan palkitun pinot noir -viininviljelijän luo.

Borelius kertoo kirjassa, miten tulehdusta ehkäisevän elämäntavan voi vakiinnuttaa osaksi omaa arkeaan ja miten voi löytää tasapainon
hyvään elämään. Kirjassa on runsaasti reseptejä ja treenivinkkejä, paljon neuvoja alkuun pääsemiseksi ja käytännöllinen viikko-ohjelma.Kolmannen kirjan saatte valita näistä neljästä omasta suosikistani, jonka olen nostanut tähän postaukseen.


Eli arvontapalkintoon kuuluu:

Marja Borelius Hyvinvoinnin vallankumous

Marja Borelius Bliss peittoa hiljainen tulehdus

Kolmas kirja joku näistä neljästä teidän valitsemana:

Risto Pakarinen: Jonain päivänä Jennifer

Karin Slaugher Lee Child: Puhdasta kultaa

Paul Stanley: Backstage-Passi

Mhairi McFarlane: Hei ethän unohda minua

Lisäksi tästä linkistä pääsette tilaamaan joulukirjoja lahjoiksi tai vaikka itsellenne joulun välipäivien hemmotteluun hullunhalvalla, mikä on aivan megahienoa. 
Kirjat vaan on parhautta ja koska niitä on tullut jo lapsesta asti kerättyä, meillä on 60 neliön leffahuoneen seinä lattiasta kattoon vuorattu kirjoilla ja vieläpä niin, että kirjahylly on pitänyt hankkia myös miesluolaan. 

Kaikkia kirjoja ei toki ole enää pakko omistaa, mutta ne parhaimmat ja mieluisimmat ihan pakko. Sitä paitsi kirjan voi laittaa kiertoon ja antaa hyvää eteenpäin, meillä lainataan paljon kirjoja eteenpäin ja puolin ja toisin. Mutta kun elää pitkään, niin kahden talouden kirjoja on toki päässyt kertymään. Mutta mielestäni ihanin sisustuselementti meidän kodissa ja kotimme sydän on nimenomaan kirjahyllyt. 

Omat lämpimät kirjamuistot menevät usein mökille, kun sade ropisi kattoon ja lueskelin Helsingin Pääkirjastossa työskentelevän sukulaisen minulle kantamia kirjokasoja tai napsin isovanhempien loputtomista kirjahyllyistä ja mökin kirjahyllyistä lukemattomia seikkailuja joihin oli kirjojen kautta mahdollisuus sukeltaa. Joskus menin retkelle ja luin rakastamiani Viisikko kirjojen seikkailuja eväät mukana tietenkin. Viisikon jäsenet aina söivät ja kirjoja lukiessa iski nälkä. 

Pienenä mieluisia ja jännittäviä oli toki satukirjat ja myöhemmin Neiti Etsivät, SOS-kirjat, Kolme etsivää kirjat, Häräntappoase oli rohkea ja jotain ihan uutta. Päätalon kirjat nauratti, mitä hullua Suomi-huumoria. 


Miten Sinuhe egyptiläinen ja Mika Waltarin kirjat ylipäänsä lumosivat ja upposivat kaikki kuin voi veitseen Komisario Palmun kirjoja myöten. ja Agatha Christiet veivät britti murhamysteerien ja pukudraaman äärelle ja miten John Irvingin ja Kurt Vonnegutin kirjat kaikessa erikoisuudessaan ja taidokkaassa kynänkäytössään lumota jysäyttivät aikuisten kirjojen maailman esiteininä ja avasivat aivan uuden maailman silloiseen mielen lintukotoon. 

Miten myöhemmin Isabel Allenden ja Gabriel Garcia Marquezin kirjojen mystiikka vei mukanaan jne, jne, jne. Unohtamatta tietenkään Jane Austenin hykerryttävän romanttisia kirjoja, jotka ovat kestäneet aikaa mitä uskomattomimmalla tavalla ja Louisa May Alcottin Pikku naisten suloista romantiikkaa.  


Myöhemmin löysin vielä fantasiakirjallisuus genren ja Robin Hobbin maailma lumosi ja vei mennessään. Kuin olisin tehnyt ympyrän lapsuuden satumaailmaan, aikuisten satumaailman eli fantasiakirjallisuuden kautta. 

En olisi voisi matkustaa niin paljon, kokea niin monia maita ja seikkailuja, matkustaa eri universumeissa, monissa ulottuvuuksissa, mennä ajassa taaksepäin, tutustua historian hahmoihin, kuuluisuuksiin, oppia kaikkea tätä tietoa, ellei olisi kirjoja. 


Kirjat antoivat aikoinaan kesämökillä yksinäisen tytön elämään, ystävien ollessa kaikkien kaupungissa, tuhansia seikkailuja, joista parhaimpien tunnetiloihin pääsen tänäkin päivänä, kun vain avaan muistojeni kirjan. Puhumattakaan kaikista uusista kirjoista, jotka odottavat kirjapinoissa kutsuen uusiin seikkailuihin ja mielenmaisemiin mukaan. 
Ja nyt siihen arvontaan. Arvonta on avoin kaikille ja yksi arpa tasapuolisesti, sillä Harper Collins Nordic lahjoittaa ja postittaa palkinnot. Jotta kirjat toivon mukaan ehtisivät vielä jouluksi kotiin, arvonta päättyy jo 10.12.2019. Huom. mitään ei näinä Postin ruuhkautuneina aikoina voi luvata. 

Kommenttikenttään olisi kiva kuulla teidän lempikirjoista tai kirjojen nostattamista tunteista, muistoista, missä sykähdyttävissä hetkissä kirjoja on luettu, onko jotkut kirjat avanneet uusia teitä ja ajatuksia, mikä kirja on vaikuttanut sinuun ja missä tilanteissa sinusta on kaikkein kivointa lukea kirjoja eli höpöttelyä mistä tahansa kirjoihin liittyvästä.

Lisäksi kommenttikenttään tulisi kertoa minkä näistä neljästä omasta suosikistani Harper Collins  valikoimista toivoisit voittajan kahden hyvinvointikirjan lisäksi. 

Tasapuolisesti onnea kaikille arvontaan ja ohessa vielä Adlibris kirjakaupan alesivusto vain teille. ja suosittelen teille sieltä kovasti myös Emelie Scheppin kirjoja, ovat mahtavia.  

Mukavaa päivää kaikille.
<3


55 thoughts on “Kirjajoulu ja kirja-arvonta jossa 3 voittaa 3 kirjaa!”

 • Ihana arvonta! Minun lempparikirjoja ovat erityisesti talviaikaan kädentaitoihin liittyvät kirjat, keväällä puutarhakirjat, kesällä lisäksi luonto- ja yrttikirjat, syksyllä sienikirjat, joulua kohti mentäessä neule- ja virkkauskirjat sekä jouluteemalla olevat kirjat. Ruoka-, leivonta- ja hyvinvointikirjat ovat lemppareita pitkin vuotta. Kesällä mökillä luen yöttömän yön valossa romanttisia pokkareita 😀
  Suosikkini Paul Stanleyn Backstage-Passi!
  Hyvää itsenäisyyspäivän aikaa sinulle!

 • Vain yhtä lempikirjaa en osaa nimetä sillä toisinaan luen chick litiä ja toisinaan palaan klassikoihin. Mutta uskon että elämässäni on nyt aika Hyvinvoinnin vallankumoiukselle (Marja Borelius Hyvinvoinnin vallankumous), olen siis mukana kivassa arvonnassa.
  – Seijahannele
  [email protected]

 • Luen joka päivä jotain. Mutta suurimpia herkkujani oli aikoinaan seikkailukirjat: Dumasin Monte Criston Kreivi ja Kolme muskettisoturia. Paljon on mennyt dekkareita, joista rakkaimmat (jotka olen lukenut kymmeniä kertoja) on Agatha Christien kirjat. Nyt viimevuodet olen lukenut tietokirjoja, taidekirjoja ja kaunokirjallisuutta sekalaisesti lomittain. Rankat dekkarit olen jättänyt pois, sillä huomaan vanhemmiten tulleeni allergiseksi liialle väkivallalle.
  Noiden kahden superkiinnostavan kirjan lisäksi valitsisin (jos onni osuisi kohdalle :D) ehdottomasti sellaisen maalatun suudelman, eli Paul Stanleyn kirjan.

  Mukavaa loppuviikkoa ja itsenäisyysjuhlaa sinulle <3

 • Kirjat haluan lukea edelleen ihan kirjoina, pääsen uppoamaan paljon paremmin niihin kuin äänikirjoihin, kirjan lehdillä voin palata lauseisiin ja makustella niitä.

  Nytkin on ihan hyvä kirja luettavana, mutta innolla odotan jo joulua, jolloin luultavammin san lahjaksi toivomani 500-sivuisen kirjan. Joulun pitkinä pyhinä voin vetäytyä kirjan kanssa hyvällä omallatunnolla tunneiksi.

  Näistä lukisin Jonain päivänä Jennifer-kirjan.

 • Mukana❤tällä hetkellä on luettavana mm. Lucinda Rileyn Seitsemä sisarusta-sarja. Jännitys, romatiikka, huumori ja hyvinvointi kiinnostaa. Oposkelen hyvinvointialaa ja hörhöilen muutenkin niin skaala on tosi laaja. Olen ihaillut kuvissasi upeaa kirjahyllyäsi. Kirjoja saa ja kuuluukin kotona olla❤❤❤Suosikkini noista kirjoista olisi Puhdasta kultaa. Ihanaa joulun odotusta ja Itsenäisyyspäiväviikonlopppua��❤

 • Jos ei aiemmin, niin ainakin joka ilta itselle iltasatu luettava. Ja nimenomaan luettava, oikeasta kirjasta. Luettua tulee paljon, joten lempparikirjaa on ihan mahdoton sanoa; kaikkea laidasta laitaan. Antti Heikkinen on yksi uusimpia löytöjä, viimeksi nyt luin Maaseudun tulevaisuuden. Noista neljästä kallistuisin Paul Stanleyn puoleen.
  [email protected]

 • Kiitos vinkeistä! Tuossa olisikin varmasti hyviä kirjoja myös itselelni luettavaksi. Olen viimevuosina lukenut todella vähän muuta kuin lastenkirjoja ja opiskelukirjoja. Mutta, nyt kun kuopuskin oppii lukemaan joka päivä sujuvammin, ehkä tulevaisuudessa on myös se aika kun saan uppoutua omien kirjojeni pariin.
  Rentouttavaa "pidennettyä" viikonloppua! <3

 • Usein kysytään lempikirjaa, mutta itselleni siihen vastaaminen on täysi mahdottomuus! Maailma on täynnä hyviä kirjoja!

  Itselle lukeminen on rentoutumista ja rakas harrastus.

  Eniten pidän chick litistä ja tositapahtumiin perustuvasta kirjallisuudesta.

  Valintani olisi "Mhairi McFarlane: Hei ethän unohda minua".

 • Olen lukenut kirjoja aina.
  Luen elämäkertoja, hyvinvointikirjoja, ruokaan, käsitöihin, askartelu ym
  Tykkään kirjakaupoista. Mikä sen mukavampaa, kuin hiplata kauniita kirjoja. Välillä jopa ostaa.
  Osallistun arvontaan mielelläni ja kolmas kirja olis tuo Puhdasta kultaa
  Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle
  [email protected]
  >Leenalii

 • Itsekkin olen ihan kakarasta lähtien rakastanut lukea kirjoja. Ja nykyään aika paljon luen fiiliksen pohjalta, siksi kesken onkin yleensä useampi kirja. Kirjojen parissa pystyn todella hyvin unohtamaan hetkeksi oikean maailman, ja uppoutumaan kirjan maailmaan. Luen ihan päivittäin nykyään, ja ajan saatossa moni kirja on vaikuttanut itseeni sykähdyttävästi. Luenkin ihan laidasta laitaan kaikkea. 😊 En noista kirjoista osaa valita sitä yhtä suosikkia, vaan mikä tahansa sopii itselleni, sillä yhtäkään en oöe lukenut. 😊

  Ihanaa Itsenäisyyspäivää teille sinne.! 💖💕

 • Oi kirjat – tällä hetkellä luen Amos Ozin kirjaa Juudas ja on hyvä. Jos voittaisin, valitsisin kolmanneksi kirjaksi McFarlanen kirjan.

 • Olen lukenut kirjoja aina,myös lapsille kun ne oli pieniä. Käsityö,puutarha ja leivontakirjoja meinaa kertyä liikaakin.Romaaneista luen jännitystä,kauhua ja historiaa niin ulko- kuin kotimaista tuotantoa.Yleensä kerkeän lukemaan vasta iltaisin sängyssä unta ootellessa.
  Arvontaan mielellään mukaan ja Puhdasta kultaa ois valinta.
  [email protected]

 • Hei ethän unohda minua kuulostaa kiinnostavalta kirjalta. Itselleni kirjoista tulee heti mieleen nuoruudessa luetut Neiti Etsivät ja Agatha Christien kirjat. Aikuisena (jota en täysin ole vieläkään) olen nauttinut Patricia Cornwellin rikostarinoista erityisen paljon.
  Ihanaa torstaita Tiia <3

 • Töölön kirjastosta se alkoi, siis oma lukuinnostus. Äitini peruja varmaan, hänkin aloitti kirjastossa "notkumisen" jo 5-vuotiaana ❤
  Omat lempikirjat ovat, jo edesmenneen irlantilaisen Maeve Binchyn, ihanat romaanit, jotka kaikki löytyvät omasta hyllystä. Hyvin ovat uponneet myös irlantilaisen Cecelia Ahernin kirjat, mielikuvituksellista kerrontaa. Harry Potterit komistavat myös kirjahyllyäni ja ne olivat kaikki todella tällaisen lukutoukan mieleen. Kamalaa oli aina odottaa seuraavaa kirjaa… Ostin ne poikkeuksellisesti suomeksi, jotta sain lukea niitä pojillemme ja myös, koska Jaana Kapari-Jatta teki niissä upean käännöstyön.
  Nuoruuden rakkaimpia kirjoja oli mm. Richard Adamsin "Ruohometsän kansa","Ruttokoirat" ja "Shardik". Vieläkin muistan sen kutkuttavan tunteen kun sain, yleensä joululahjaksi, uunituoreen kirjan. Se oli parasta!

  Lukeminen on parasta terapiaa sielulle ja mielelle.

  Jos voitan niin "Hei ethän unohda minua" voisi toimia.

 • Minä löysin äänikirjojen avulla oman vuosia kadoksissa olleen sisäisen lukutoukkani. Tällä hetkellä minulla on kesken kaksi kirjaa: Paperiton norjalainen ja Pieni elämä sekä yksi äänikirja: Pitkän päivän ilta.
  Arpaonnen osuessa kohdalle kiinnostaisi tuo Chick-lit kirja.

 • Mukana ❤ motivaatiokirjat on ollu mulle niitä, mitkä aiheuttaneet suurimmat tunteet 🙂 jos voittaisin, haluaisin Puhdasta kultaa kirjan❤

  [email protected]

 • Loistava kirjojen esittelypostaus! Jos voitto osuu kohdalle, haluaisin sukeltaa todella mielenkiintoiselta kuulostavan Jonain päivänä Jennifer -kirjan maailmaan! Kirjat kuuluvat jouluun ehdottomasti – ihan parasta viettää päivä flanelleissa ja pörrösukissa suklaata syöden ja kirjoja ahmien!

  Luin lapsena kaikki Neiti etsivät ja aika nuorena aloitin kahlaamaan Agatha Christien tuotannon läpi, sitten tulivat Danielle Steelen, Jackie Collinsin ja Sidney Sheldonin kirjatuotannot, niitä luettiin posket punehtuen, hih! Tykkäsin kovasti Jean Untinen-Auelin Maan lapset -kirjasarjastakin! Olen kyllä aika kaikkiruokainen kirjojen suhteen, jännitys, draama, romantiikka, tietokirjallisuus ja elämänkerrat – jokaiselle on aikansa. Nyt menossa äänikirjana Elton Johnin elämänkerta, se on niin hauska, olen monta kertaa nauranut ääneen!

 • Mukana arvonnassa! Luen kun aika antaa myöten, viimeisimpänä Michelle Obaman elämänkerran. Näistä valintani olisi "Hei ethän unohda minua",koska kaipaan kevyttä lukemista.

 • Oma valintani Hei, ethän unohda minua.
  Minä rakastan lukea ja fiilistellä kirjoja. Hyvää joulun odotusta sinulle ❤

 • Voi, miten hyvälle mielelle tulin kun luin sinun kirjamuistojasi: millainen polkusi lukijana on ollut. ♥ Paljon tuttuja kirjoja aina SOS-kirjoista John Irvigiin.

  En osallistu arvontaan, mutta joskus koetan etsiä käsiini tuon Pakarisen "Jonain päivänä Jenniferin".

  Ja: ihania, tunnelmallisia kirjakuvia sinulla. ♥

 • Oioioi, mikä arvonta. Kiinnostuin 🙂 Ja onnettaren suosiossa valintani olisi Mhairi McFarlane: Hei ethän unohda minua ❤️

 • Onko ilman kirjoja elämää, ei ainakaan minulle. Yksi pysäyttävä kirja nuoruudessani oli L.M. Montogomeryn Sininen linna; opetus älä pelkää. Tutustuisin mielläni Mhairi McFarlanen kirjaan.

 • Luen aina nukkumaan mennessäni. Tänä vuonna ostamme kaikille suvun nuoremmille jäsenille kirjan, koska haluamme tukea lukemista. Olen lukenut meillä vieraileville lapsille itselleni rakasta: Marjatta Kureniemi: Oli ennen Onnimanni. Jos voittaisin, olisi Puhdasta kultaa. Hyvää itsenäisyyspäivää!

 • Pyrin lukemaan joka päivä nukkumaan mennessä. Aina se ei onnistu jos oon liian uupunut päivästä. Aloitin lukemisen myös hyvin nuorena ja parhaiten on jäänyt mieleen Angelika-sarja (rakkain kirjasarjani), Charles Bukowskin kirjat, Kaari Utrion kirjat ja kaikki omaelämäkirjat, oli ne sitten näyttelijöiden, laulajien, poliitikoiden tai kenen vaan kerrat 🙂 Jos voitan niin valitsen luonnollisesti Paul Stanley Backstage-passi-kirjan, vaikutti kiintoisalta 🙂 Ihanaa itsenäisyyspäivää 🙂

 • Nyt oli arvonta, johon munkin on pakko tunkea mukaan, vaikka yleensä skippaan nämä. 😀

  Ehdottomasti mieleen parhaiten jäänyt kirja on Victor Klempererin Päiväkirjat 1933-1945. Oli niin pysäyttävä lukukokemus, etten saanut kirjaa laskettua yli 1000 sivuista järkälettä edes öisin pois ja työpäivät tein sitten univeloilla. Kertoo todella pysäyttävästi sen, miten yhdeltä ihmisryhmältä voidaan vähä vähältä vielä ihmisen perusoikeudet toisten katsellessa vieressä hiljaa. Valitettava asia on se, että sitä samaa mitä kirjassa niin hyvin kuvailtiin tapahtuu myös nykyhetkessä ja se jos mikä on pelottavaa. 🙁

  Oma valinta kolmanneksi kirjaksi olisi Jonain päivänä Jennifer.

  [email protected]

 • Ooh, mikä lukupaketti!
  Olen viimevuosina lukenut moneen kertaan Rhonda Byrnen kirjat läpi ja löytänyt elämää valaisevia oivalluksia. <3
  Valitsisin kirjapakettiini tuon 'Ethän unohda minua'. Kuulostaa sopivan romanttiselta. 🙂

  Juhlallista itsenäisyyspäivää!

 • Nuorempana tuli luettua jonki verran.
  Varmaan jo olen sen ennenki kertonut lukeneeni kaikki Angelika kirjat ja myös kaikki Angelika elokuvat nähty. Nykyään "luen" illalla kirjaa, jossa on vain numeroita, nimittään teen sudokuja ennenkö nukkumatti saapuu.
  Arvontaan osallistun ja tuo Puhdasta Kultaa kuulostaa huikealta 👍

  Hyvää Itsenäisyyspäivää koko teidän perheelle 🇫🇮 💞

 • Ihana arvonta, ehdottomasti tarpeeseen tulisi nuo hyvinvointikirjat ja kolmanneksi Puhdasta Kultaa. Hyvää Itsenäisyyspäivää!
  sartzu ät kymp.net

 • Upeita kirjoja arvonnassa! Luen kaikenlaisia kirjoja, dekkareita kuitenkin vähemmän. Elämänkerrat ovat erityisen kiinnostavia. Parasta kirjaa on vaikea mainita mutta Edith Piafin elämänkerta oli aika vaikuttava. Valintani kolmanneksi kirjaksi on Jonain päivänä Jennifer. Ihanaa itsenäisyyspäivää! [email protected]

 • Puhdasta kultaa kuulostaa mielenkiintoiselta, joten valitsisin lisäksi sen, jos voittaisin.
  Jos ajatellaan kirjoja, jotka ovat oikeasti vaikuttaneet minuun syvästi, niin en saa päähäni kuin Suomalaisia satuja -kirjasarjan, johon on kerätty nimensä mukaan suomalaisia satuja. Nämä järkäleet olivat lempikirjojani, kun olin lapsi. Minusta onkin valokuva, jossa olen nukahtanut yksi näistä kirjoista sylissäni. Yhä edelleen vaalin näitä kirjoja, koska ne tarjoavat kurkistusikkunan suomalaiseen sadunkerrontaan, kansanperinteeseen ja elämään, ja vielä aikuisenakin pidän saduista. Kirjoissa on myös uskomattoman kauniita kuvia.
  yuenkynnet(ät)gmail.com

 • Olin jotenkin unohtanut kirjat kunnes päätin lähteä tekemään tammikuussa Helmet-lukuhaastetta. Pääsin taas kirjojen makuun ja vaikka haasteen kirjat 52 kirjaa sain luettua, ei lukeminen siihen loppunut.

  Jonain päivänä Jennifer vaikuttaa kiinnostavimmalta.

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

 • -Kirjat on elämän tärkeimpiä asioita mulle!Ainoa suru on, miten ehtiä lukea edes murto-osan… Jo 7-vuotiaan raahasin Hyvinkään kirjastosta kassikaupalla kirjoja.Olen myös yrittänyt siirtää kirjojen taikaa lapsilleni, nuorempi poikani voittikin yhtenä kesänä :Lukevin koululainen-kisan:) Tällä hetkellä luen uudestaan Margaret Atwoodin :Orjattaresi-teosta.Tuo Paul Stanleyn kirja on varmastikin mielenkiintoinen! Toivotan sinulle Tiia ihania tarinoita, kirjojen parissa:)

 • Luen koko ajan ja kaikenlaista, eniten kuitenkin dekkareita. Myös elämänkerrat kiehtovat. Valintani on: Puhdasta kultaa.

 • Aloin lukemaan lapsena, vierailin kirjastossa ahkerasti ja ahmin kirjoja. Esim. kesälomalla istuin kirjastossa lukemassa niin, että multa tultiin kysymään kenen lapsi oon ja eikö mulla oo muuta paikkaa missä olla. 😀

  Mulla on kymmeniä ja kymmeniä kirjoja odottamassa lukemista, mutta viime vuosina en oikein oo ehtiny lukemaan muuta kuin koulukirjoja. Tänä syksynä sain kyllä Kuusamossa viikossa luettua Tommi Kinnusen Neljäntienristeyksen. Mulle lukeminen on eläytymistä ja uppoutumista kirjojen maailmaan, jos kirja on niin hyvä, että se vie mukanaan. Esim. tuo Kinnusen kirja oli sellainen. Itken ja nauran lukiessa. Harry Potterit on mulle kaikkein rakkaimpia kirjoja. Uusia odotin ja luin tosi hitaasti, koska en halunnut sarjan loppuvan ikinä. :’(
  Myös Agatha Christien ja Tove Janssonin kirjat ovat sydäntä lähellä, olen kerännyt molempia. Sit Himoshoppaajat on ihan parasta luettavaa myös! 😀
  Näistä haluaisin tuon Hei ethän unohda minua, koska saman kirjailijan Sinusta kaikki alkoi on jo pari vuotta ainakin ollut luettavien pinossa. 🙂

  P.s. Ihanaa syntymäpäivää! <3

 • Ooh, mua ahdistaa kirjat nykyään, kun yritän itsekin julkaista, mutta kun aikaa kässäreiden viimeistelylle ei vaan tunnu olevan. Nyt taas alkoi kirjoituskutina, kun loma häämöttää edessä. Olen aina arvostanut kirjoja, lukenut jo lapsena ja nuorena kahlasin läpi kaikki maailmankirjallisuuden klassikot. Mikään ei ole ihanampaa kuin kaamos ja sateen ropina ja hyvä kirja. <3 Ihana huomata, että monet aikuiset lukevat nykyään kirjoja junassa kännykän tuijotuksen sijasta. Kunpa saisin vielä poikani innostumaan lukemisesta tietokoneen sijasta… Hyvinvoinnin vallankumous kuulostaa mielenkiintoiselta, koska olen itsekin kärsinyt matala-asteisen tulehduksen oireista.

 • Luen tosi paljon, tällä hetkellä menossa dekkareita. Ruotsalaiset kirjailijat taitavat olla suosikkejani. Suoranaisesti mitään kirjailijaa en voi nimetä ylivoimaisesti parhaaksi, on niin monta hyvää.
  Tämä on kiva arvonta, dekkareiden ystävänä valitsen kirjan Puhdasta kultaa.
  Ann A

 • Tällä hetkellä kaikki hyvinvointiin liittyvä on omalla kohdalla kiinnostuksen kohteena, joten valitnta on Marja Boreliuksen Hyvinvoinnin vallankumous. Minulla on myös sivuillani vapaavalintaisen korun koruarvontaTervetuloa osallistumaan.

 • Aika samankaltaisia kirjallisia muistoja meillä on, viisikot ja neiti etsivät yms yms tuli kahlattua lapsena ja nuorena. Silloin mikään määrä kirjoja ei tuntunut olevan tarpeeksi, ah ne kesäpäivät kun teltassa tai kalliolla sai rauhassa lukea koko päivän. Vaikka mikäpä sitä estäisi järjestämästä tilaa lukemiselle aikuisen elämässäkin. Toisaalta vaikeampaa löytää hyvää luettavaa, kun aikuisille ei ole niin kauheasti tarjolla tuollaisia monikymmenosaisia kirjasarjoja mitä hyvällä halulla kahlata läpi.
  Olen itse viimeisen parin vuoden aikana vihdoin oppinut laittamaan kirjoja kiertoon yhä ronskimmin. Silti kirjoja edelleen on hylly täynnä ja välillä pöytätasotkin. Kirjojen kuuluu olla kiertäviä käyttöesineitä. Osallistun siis arvontaan ja kolmanneksi kirjaksi valitsisin tuon Puhdasta kultaa -kirjan. vuosikerta at live piste fi

 • Hyvinvointiin ja ruokakirjoihin olen nyt perehtynyt mutta kirjahyllyyn mahtuu kirjoja ja valitsen Puhdasta kultaa, dekkarit menee välillä kirja per viikko.
  aiholapp at lailanet.fi

 • Tykkään eniten lukea tositapahtumiin perustuvia kirjoja ja muutenkin melko "raskas" luettava kiinnostaa. Se saa ajattelemaan asioita. Välillä tosin kevyempi luettava tuo vaihtelua. Jonain päivänä Jennifer olisi valintani. (:

  saraana.makela(at)gmail.com

 • LÄhinnä viimeaikoina tullut luettua opiskeluihin tai terveyteen liittyviäkirjoja. Noita Boreliuksen kirjoja olen kirjastosta yrittänyt saada, mutta ovat kovin varattuja. Kolmantena kirjana valitsisin tuon Puhdasta kultaa-kirjan. [email protected]

 • Tykkään jännäreistä mutta toki elämänkerrat ja välillä myös kevyemmätkin luettavat menee hyvin. Valitsisin Hei ethän unohda minua -kirjan, jos voitto yllättäisi.
  [email protected]

 • Lempikirja…Kamala kysymys! Maailmassa on NIIIIN paljon ihania kirjoja. Ikisuosikki on varmasti Harry Potterit, joihin palaan aina uudestaan ja uudestaan. Viime vuosina Jojo Moyesin kirjat ovat tehneet suuren vaikutuksen.
  Ehdin nykyään lukea aivan liian vähän, mutta loma ajat ja juna matkat ovat parhaita hetkiä tarttua kirjaan, varsinkin jouluna parasta on lukea kirjaa sohvan nurkassa monta päivää 🙂
  Valintani olisi Hei ethän unohda minua-kirja

  [email protected]

 • Suosikkikirjojani ovat monet nuortenkirjaklassikot kuten Harry Potterit, Percy Jacksonit ja Soturikissat. Nykyään kuitenkin luen mieluummin kirjoja, jotka saavat ajattelemaan, mutta ovat silti mukaansatempaavia.

  [email protected]

 • Päivittäin meillä luetaan! Aiemmin luin aina viimeisenä illalla sängyssäkin, mutta viime vuosina makuuhuoneessa on ollut siihen aikaan jo lapsi nukkumassa – ei viitsi herättää valoilla. Sohvalla luen siis yleensä. Neljä lasta, joten lastenkirjoja luemme paljon. Esikoinen nyt koulussa ja ihanaa, kun hänestä on tullut jo hyvä&innokas lukija. Jos yksi lempikirja pitäisi valita, vastaan Viiniä keittiössä / Anna Gavalda. Eniten luen kaunokirjallisuutta, aika kevyttä. Myös dekkareita, elämäkertoja.. Reijo Mäki, Leena Lehtolainen, Tuija Lehtinen, Cathy Kelly, Paulo Coelho ja paljon muita hyviä kirjailijoita. Johanna Marttila pitää mainita nuoruuden lukemistosta. Erityisiä hetkiä lukemisesta on muistoissa kaukomatkat ennen lapsia – aurinkotuolissa uima-altaan reunalla. Ihana, kun hotelleissa ym. on kirjahylly tyyliin "jätä, ota". Kivoja löytöjä, eikä tarvi kuljettaa luettua kirjaa välttämättä minnekään! Ihan arjessa kiva on lukea iltapäivisin, kun pienemmät lapset nukkuu (kesällä ulkona!) tai iltaisin, kun on ihan hiljaista. Ulkona lukemisesta on muistoja&kuvia jo ihan lapsuudesta asti. Tällä hetkellä pienten lasten äitinä kiinnostaa aiheeseen liittyvät tietokirjat, äitiys&perhe. Juuri nyt luen Enni Mustosen kirjoja, koska näihin perustuva teatterireissu odottaa. Klassikoita kiinnostaisi lukea jossain vaiheessa enemmän. Hei ethän unohda minua -kirja olisi valintani.
  -minttu47-
  [email protected]

 • Häräntappoase -kirjan olen lukenut ainakin kolme kertaa. Ja Paul Stanleyn -kirjan antaisin joululahjaksi rokkaripojalleni.
  terv, "Neiti Etsivä"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud