Joulu tulla tupsahti pöpin keräilijän taloon!

Jos joku ajankohta on meikäläisen näköinen ja oloinen, niin se on taatusti joulun aika. Punaista väriä rakastavalle joulu tuo yltäkylläisiä mahdollisuuksia kodin sisustukseen. Taitaa meillä myös aina olla vähän jouluinen tunnelma kotona. 

Pieniä punaisia yksityiskohtia ja ystävältä saadut lemppari Mikki Hiiri-joulukoristeet aina esillä. Kuin myös isältä ja isän vaimolta saatu Lexingtonin joulukalenteri. 
Joulu tuo koristeineen myös monia muistoja pintaan. Kuvan Lexingtonin sydämen ostin vuonna 2005 Tukholmasta, jolloin Lexington brändinä oli vasta nousemassa. Myivät myymälän koristeen, joita ei silloin ollut muuten myynnissä, kun nätisti oikein ruikutin. Myöhemmin Lexingtonilta tuli joka joulu vaikka minkälaisia sydämiä, joita meillä on paljon. 


Lumenen joulukalenterien mukana tulleet joulukranssit ovat myös aivan ihanat. Siinä molemmat vieri vieressä kahden vuoden ajalta. 

Kaapin ovessa roikkuu isän ja isän vaimon antama Lexingtonin joulukalenteri. Taitaa Lexington olla brändinä kodin sisustuksessa, etenkin joulusisustuksessa ihan lemppari. Punainen paljettimekkokin on jäänyt ikuisiksi ajoiksi roikkumaan kaapin kylkeen ja tuo kimaltavine paljetteineen iloa ympäri vuoden. 
Nalle Puh-joulukoristeiden ostohetken muistan elävästi, odotin silloin nyt meidän 15-vuotiasta lasta ja olimme mieheni kanssa meikäläisen synttäreitä viettämässä Lontoossa. 
Punainen best, kuten punainen Smeg jääkaappikin kertoo. Mutta leffahuoneeseen/makkariin tuli valkoinen joulukuusi, siinä tosin on punavalkosininen sävymaailma eli lemppari. 
Kuvan Mikki Hiiri-ja Minni Hiiri-joulukoristeet ovat hyvältä ystävältä eri vuosina. Kaksi taitaa olla jenkeistä ja sitten tuo hiiripariskuntakoriste Lontoosta, jos oikein muistan. Tuliaisina tuotu ja vielä tuo Minni Hiiri jouluasussaan on ystävän miehen jenkkireissulta tuoma. Liikuttaa sydämestä, koska ovat lähetelleet toisilleen WhatsApp viestejä, että mikä koriste on kivoin. 

Eipä voi mennä vikaan, jos Disney ja joulu yhdistetään. Olen kuitenkin itse ollut suorastaan maltillinen, enkä ole ostanut Disney joulukoristeita Disney Storesta juurikaan, koska pelkään, että sitten lähtee keräilijällä lapasesta. Toisaalta, kun ei itse osta, ystävältä saatujen joulukoristeiden merkitys vaan kasvaa, koska eivät katoa Disney koristeiden massaan. 
Lasten pieninä askartelemat koristeet ja Suomi-lippunauhat, niitä rakkaimpia koristeita kaikista. 
Olkkari-ja ruokailutilassa meillä on vihreä kuusi, joka on pullollaan glitterkoristeita. On hauskaa miten tämä fiilis on koristeiden kanssa mennyt. Kun vuonna 2000 tapasin mieheni ja meille tuli ensimmäinen kuusi, ei tullut kuuloonkaan, että niin mitään glitteriä olisi roikkunut kuusessa. 

Piti olla vintage henkisiä vanhanajan koristeita, hyi ei blingiä. Nyt sitten valkoinen kuusi on koristettu niillä vanhanajan koristeilla, joista tykkään kovasti myöskin, mutta perhe tykkää eniten glitterkuusesta ja niin nykyään minäkin. Miten ihmeessä se bling, paljetit ja glitteri sukelsikaan elämääni, onko se joku ikähommeli? Taidan muuttua vähän tässä itsekin kimaltavaksi joulukuuseksi.
Kyseinen Nalle Puh vuosikeräilykoriste on taas Lontoon reissulta miehen kanssa, kun odotin meidän perheen pienintä. 

Tyttären häistä jäi meille valolamppunauhoja, jotka koristaa niin makkaria, kuin ruokailutilaa. Kivaa lisävaloa antaa. Nyt on joulu taas joka tuutissa, paitsi vessoissa ja hyvältä tuntuu. Body Shopin kaapin sain Body Shopilta ja sisälle kätkeytyy vaikka mitä.

Jännää kuitenkin on, heti kun joulu on ohi ja ehkä jo vähän ennenkin, kaikkeen tähän yltäkylläiseen koristepaljouteen, liikaan blingiin ja glitteriin iskee joulyähky. Aika aikansa kutakin, mutta pikkuisen joulua aina jää, sillä en henno laittaa syrjään ystävän antamia Mikki-ja Minni-koristeita, enkä isän ja isän vaimon antamaa joulukalenteria. 
Kyseinen Nalle Puh muki on ihan viimeisiä mukeja, joita Lontoon reissulta tuli hankittua, ennen kuin Disney klassikkomukien valmistus lopetettiin. Kuusen junakoriste on perheen ehdottomia lemppareita ja vihreäkultaisen pallon osti Huawein Elina, Huawein Wienin reissulta meille joulumarkkinoilta lahjaksi, eli erittäin rakas ja hyviä muistoja sisältävä joulupallonen. 


Kultaiset pöllöt on taas antanut lahjaksi perheen nyt 15-vuotias ja hänen lempparikoristeita lapsesta asti on ollut nuo kultaiset kauriskoristeet. 

Nyt valoa ja blingiä elämään ja nautitaan siitä, ennen kuin taas se blingähky koittaa. Miten siellä, ei kuusta, minimalismia, mitä joulusävyjä, aito kuusi vai muovikuusi? Minkälainen joulusisustus sinua miellyttää ja teillä on?

Sydämellistä viikonloppua kaikille. <3


34 thoughts on “Joulu tulla tupsahti pöpin keräilijän taloon!”

 • toisaalta tykkään vähän rustiikkisesta tyylistä, toisaalta joskus olisi mukavaa koristella kuusi oikein ähkyamerikkalaisittain…kissakaksikko on toistaiseksi pitänyt huolta siitä, että kuusi koristellaan lähinnä omituisesti. Kaikki koristeet ripustetaan sellaiselle korkeudelle, etteivät kissat ylety niihin, ja puun alaosa on paljas.

  • Hihi ihan sama juttu, moni kuusi kiva. 🙂 Meillä kissat saattavat käydä hieman heläyttämässä palloja, nyt yksikössä, voih Osku, eli Miki kissa, mutta kumman rauhassa ovat aina antaneet joulukuusen olla.

   Ihanaa päivää Marika. <3

 • Ihanalta teillä näyttää. Me kun ei joulua vietetä niin meidän kodissa on vaan kukkia ja kynttilöitä ja yks ihana kalenteri, jonka avulla lasken päiviä lomaan. Töissä olen sitten koristellut vaikka ja mitä ja tein sinne lapsille kuusenkin, mutta pöytämallin, että pienet eivät satuta itseään tai syö koristeita 🙂
  Olen miettinyt, että mitä tekisin työkavereille joululahjaksi, mutta sinun innoittamana taidankin tehdä jotkin joulukoristeet, jotka saa ripustettua joko kuuseen tai vaikka seinälle.
  Ihanaa viikonloppua Tiia rakas <3

 • Me laitamme vasta vähän ennen joulua kuusen pystyyn. Koristeet ovat pääosin punavalkoisia: omenia ja joulutonttuja. Lisäksi löytyy olkisia kuusenkoristeita ja kultanauhaa. Ai niin, ja yksi asia, jota keräilen. Kalevala Korun joulukuusenkoristeet, jotka minulta löytyvät alusta alkaen. Ne laitetaan aina myös kuuseen. Tuomaan sitä bling blingiä.

  Mies on kyllä laitellut jo aika paljon jouluvaloja tai kausivaloiksi hän niitä kutsuu. Osa on jo vaihdettukin kertaalleen. ja äsken menivät tontut ikkunoiden väliin. Pikkuhiljaa siis joulu tulla tupsahtaa.

  Kivaa sunnuntai-iltaa <3

  Ps. Käy katsomassa blogistani Kirjabloggaajien joulukalenteriluukku. Jotain Disneytä sielläkin. 🙂

  • Vitsi ne Kalevala Korun joulukuusenkoristeet on upeita! Juuri uusinta Timanttisilla ihastelin. Joka vuosi tekisi mieli alkaa keräämään, mutta sitten mietin kaikkia niitä, joita heh ei ole saanut kerättyä eli mahtavaa, että siellä on kokoelma. Olisi muuten kiva nähdä niitä blogissa. 🙂

   Hiljakseen hyvä tulee ja jouluvalot ovat kyllä todellakin kausivaloit, miten pärjättäisiin ilman niitä.

   Ihana Disney kirja sun blogissa, en kestä.

   Haleja päivään Mannilainen. <3

 • Sinä osaat koristella kauniin kuuseen.
  Olen joskus yrittänyt koristella runsaasti, mutten ole saavuttanut noin täydellistä kuusta.
  Ihailen aina noita amerikkalaisittain koristeltuja kuusia.
  Itse olen sellainen pallojen keräilijä. Niitä löytyy muistaakseni noin 120 kpl ja lisää hamuaisin. Olen toppuutellut itseäni niiden ostamisessa.
  Nyt on kahtena jouluna ollut vaan valkoisia palloja joissakin palloissa on sitä kaivattua blingiä. Sitten sellasia jääpuikkoja. Jääpuikot on ollut varmaan viisitoista vuotta joka joulu kuusessa.
  Saa nähdä mitä tänä jouluna muovikuusen tulee.
  >Leenalii

  • Leena varmasti on ollut sinulla vaikka kuinka upeita kuusia ja ei nämä meidän oikeasti miten upeita ole. Heh etenkin tuo valkoinen kuusi on kauhea rimpula, nyt ostin siihen vähän hopeanauhoja lisää, niin sai vähän muhkeutta. Kuusenvalotkin simahti parin tunnin jälkeen, hih.

   Kuulostaa oikein ihanalta teidän kuusi ja jääpuikot erityisesti, oikea Frozen kuusi. <3 On varmasti niin kaunis.

   Ihanaa kuusen koristelua Leenalii. <3

 • Ihanan runsasta ja värikästä ♥ Meillä koti saa jouluna valkoista ja vaaleanpunaista väriä, ripauksen vihreää ja sopivasti blinblingiä:)
  Joulukuusi on ilahduttanut jo viikon verran,tuo niin ihanasti joulutunnelmaa.

  Ihanaa viikonloppua ♥

  • Oi kuulostaa ihanalta ja ihan sulta. <3 Joulukuusi tuo kyllä joulun kotiin, eikä kuusen tarvitse edes olla suuri. Juuri tädille ostettiin eilen pieni kuusi.

   Ihanaa päivää Maikku. <3

 • Meille ei tule muita joulukoristeita kuin tähti ikkunaan ja joulukuusi. Olen ehdottomasti aidon kuusen kannattaja, mutta olemme tänäkin jouluna osan pois kotoa, joten siksi käytännöllisesti muovikuusi. Koristeina lasia, valkoista ja hopeaa. Mieluummin vähemmän kuin enemmän 🙂

  • Mikään ei kyllä voita aidon kuusen tuoksua, mutta kissojen takia meillä on nämä muovikuuset ja ymmärrän miksi teilläkin.

   Less is more on aina hyvä motto.

   Kivaa päivää Rva Kepponen. <3

 • Meillä on jouluna aitokuusi alakerrassa perinteisin koristein. Mutta yläkerrassa on minun valkoinen muovihömppäkuuseni bling bling koristen. Joka vuosi hankin siihen uusia koristeita sopivien tullessa vastaan. Nyt ostin Cittarista vaaleanpunaisia possupalloja.
  Mukavaa joulunodotusta!

  • Ihanaa, just parasta. Molempi hyvä ja tasapaino, pääsee toteuttamaan useimpia puolia. Minäkin ostin eilen glitter ananaksen toiseen kuuseen ja toiseen kitsin sinisen glitterlinnun.

   Mukavaa joulun odotusta Marketta. <3

 • Voi että miten ihanaa. Näyttää aivan kuin jostain ihanasta joululeffasta!!!

 • Aivan upeat kuuset ja koti teillä. Itselläni on vain muutamia perintö/lahjakoristeita, muuten aika lailla itse ostanut aina fiiliksen mukaan. Nyt koristeita olisikin vaikka kahdelle kuuselle, kun muuttaessamme Espooseen, unohdin koristelaatikon siskon varastoon, ja meni kaksi vuotta että saatiin aikaiseksi hakea se sieltä 😀 Piti ostaa kuusen verran uusia koristeita. Olisi tarkoitus käydä ostamassa sellainen lumi-spray ja suihkutella toi muovikuusi sillä. Saas nähdä tuleeko kuusenhakureissu vielä ennen joulua jos se meneekin pilalle 😀

  • Ihania nuo perintökoristeet! Kuulostaa niin kivalta tuo luminen kuusi. Näin muuten aivan upean tuolla Honkkarissa, kannattaa katsoa Hong Kong insta. 🙂

   Joskus vaan joitain juttuja ei saa aikaiseksi, näin se menee, joskus jotkut asiat ovat ylivoimaisia, tuttua. 😉

   Ihanaa päivää Hanna. <3

 • Kodikasta ja ihania muistoja❤

  Meillä on viime jouout suurin osa joukukoristeista ollut kellarissa. Maalta tulee pikkukuusi, siihen valot ja Köpenhaminasta hankittu latvatähti, paperitähti ikkunassa, kynttilöitä, hyasintteja ja amaryllis – siinä taitavat olla tämän joulun tunnelmantekiät.

 • Ihanaiset kuuset sinulla siellä. Nuo Mikki ja Minni koristeet on tosi kivoja.
  Kuusen ajattelin kanssa kohtapuolin laitella. Muovikuusi meillä on ollut jo monien vuosien ajan, kun oikeaa kuusta ei voida laittaa allergian takia.

  Mukavaa 2.adventtia sinulle Tiia! <3

  • Jee ja sain vielä uuden Disney koristeen juuri, kiitos Sari niin paljon. <3

   Oikein sydämellistä joulun aikaa Sari ja muovikuuset ne meilläkin, koska kissat/kissa. .)

 • Ihanan, jouluisen ja kotoisan näköistä 💕 olet taitava ja lahjakas sisustaja 💕 muiskuja päivään 💕

 • Osaat kyllä tehdä överistäkin niin kaunista. Juurikin se Wald Disney sieltä näkyy. Meillä hyvin maltillisesti. Kuusen pitää olla aito, sillä rakastan sitä tuoksua. En tiedä tosin kuinka ekologista moinen on!?Minulle on käynyt niinpäin, että kokoajan koristeet vähenee. Meillä toki kisutkin pitää siitä huolen;). Ihanaa joulun odotusta sinulle. T.Anne

  • Hihi kaikki on suhteellista, minulle taas överi on jotain kristallia talo täynnä ja pinkkiä eli kukin näkee nämä asiat tavallaan. 🙂 En minäkään ole saanut selvyyttä, kumpi on ekologisempi aito kuusi vai muovikuusi?

   Hihi teidän ihanat kisut. Oikein sydämellistä viikkoa Anne. <3

 • Ihanan jouluisen näköistä. Meillä myös valkoinen tekokuusi, oliskohan jo kolmas tai voi olla jo neljäskin vuosi ☺
  ♥♥♥♥♥

  • Sama, en minäkään enää muista kuinka monta vuotta ollut mikäkin kuusi. Valkoinen kuusi on aika raikas. Ihanaa viikkoa Marja-Terttu. <3

 • Teillä on jo täysi joulutohina siellä päällä – meillä aloitetaan taas perinteisesti ihan viime hetkillä mutta jatketaan sitten ainakin loppiaiseen, ehkä nuuttiinki saakka. No – joulukuusi on jo terassilla ja isäntä on sen valojen kanssa väkertänyt jo useamman päivän – ja varmaan jatkaa aattoon saakka;)
  Joulukoristeita en enää aio hankkia lisää – niihin, jotka ovat vielä laatikoissa, liittyy kaikkiin muistoja, joita ei ostamalla saa – niin kuin teilläkin.
  Ihanaa uutta viikkoa ja joulunodotusta, Tiia <3

  • Kaikilla on omat perinteet. Meillä on muodostunut tuo kuusenkoristeluhomma aikuisen tyttären kanssa vuosia sitten niin, että silloin on kaikilla vapaapäivä, kun on itsenäisyyspäivä ja kuuset koristellaan silloin. Tavallaan ihanaa, kun on yksi osa tehty, ennen aattoa.

   Ihana isäntä siellä jo puuhastelee. 🙂

   Niin totta, ne muistot koristeissa, niitä ei vaan tuosta noin ostamalla saa.

   Oikein sydämellistä joulun odotusta Lady. <3

 • Teillähän aikaisin hupsahti joulu! Meillä on vielä tonttutalli-aittakin kesken, no tekee mitä ehtii ja kyseessä on oikea rakennus ei siis mikään nukketalo-leikkijuttu. Minä värkkäilen kortteja ja virkkailen, leivontakaan ei ole vielä alkanut, mutta ensi viikolla rytkäsen. Ison lahjaläjän olemme jo toimittaneen henkkohtaisesti Tre-Lpr-Leppävirta alueelle:) Mukavaa joulun odotusta.

 • Juu meillä aina kuuset koristellaan itsenäisyyspäivänä, on perinne joka syntyi aikuisen tyttären kanssa vuosia sitten. Sellainen päivä, jolloin kaikilla on vapaata ja kiva juoda glögiä, koristella kuusia ja illalla Linnan juhlat. 🙂

  Sinä ihana ja tsemppiä ensi viikon rykäisyyn Irja. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud