Kaksi ystävää, kaksi kahvilaa ja kaksi mekkoa!

Kaksi ystävää, kaksi kahvilaa ja kaksi mekkoa!

Kaksi ystävää, kaksi kahvilaa ja kaksi mekkoa! Tai oikeastaan kolme kahvilaa, sillä kotikahvila. Lauantaina treffasin lapsuudenkamua eli ”kaksi urpoa” oli taas liikenteessä. Ystävä tykkää tulla tänne Porvooseen vaikka toki muukin maailma olisi avoinna meille. Mutta tästä on tullut jo vähän meidän yhteinen Porvoo juttu.

Ajattelin tässä samalla vinkata kaksi Porvoon kahvilaa, jollei vaikka jollekin ole tuttuja siellä. Porvoosta löytyy myös ainakin kaksi sushipaikkaa, Sakura ja Oishi Sushi. Sakura on lomalla 1.3 asti, joten suuntasimme vanhaan tuttuun Oishiin, jonka omistajan kanssa olemme tulleet jo hyvänpäiväntutuiksi. 

Sydämessä oli sykähdyttävää, kun Oishin omistaja kertoi miten heille on tulossa perheenlisäystä ja kun perheenlisäystä oli tullut. Aina höpötämme jotain pientä, mitä hän kiireiltään ehtii. Jos jostain ravintolasta voi olla mahdollista meikäläisen löytää hyvänpäiväntuttu, niin ilman muuta sushiravintolasta. 
Lauantaina kävimme ystävän kanssa kahvilla ja kakkusilla Cafe Cabriolessa, jossa on kyllä Porvoon parhaat kakut ja ilmapiirikin on ihastuttava. Cafe Cabriole ei ole sunnuntaisin auki, joten sunnuntaina saapuvan ystävän kanssa suuntasimme taas Tee-ja kahvihuone Helmeen. Jonka vanhanaikainen sisustus on ihan omaa luokkaansa ja kesällä aukeava iso pihaterassi on ihastuttava paikka nauttia leivoksia, suolaista piirakkaa ja kahvia tai teetä.
Eli suosittelen molempia kahviloita vaikka itse taidan kakkujen perässä enemmän rampata Cafe Cabriolessa. Jossa on tarjolla myös maittava lounas, suolaisia piirakoita salaatin kera. 
Välihuomautuksena, siis oikeasti miten meidän lapsuudessa oli noin järkyttävä hiusmuoti, ei vaan voi ymmärtää! Muuten kun tempaisin kahvilassa huulipunan esille, kamu sanoi ”mulla on toi sama sävy ja merkki”, kun vetäisin laukun uumenista toisen punan, sama juttu tapahtui. Ystävä laittoi myöhemmin vielä Whatsuppilla kuvia todisteeksi.

Juteltiin myös jalopenoista kamun kanssa ja miten ne ei sovi meidän massuille. Heh ystävä laittoi sunnuntaina kuvaa ruokaostoksilta ja siellä taas kärryissä jalopenoa ja menossa ystävän massua polttelemaan. No samaan aikaan söin itse tortilloja ja laitoin sitten kamulle kuvan, että katsos mitä täällä syödään, tortilloja mahaa käräyttävien jalopenojen kera. Ei voi ymmärtää, kai se vaan on niin, että ystävät on  herkästi veistetty samasta puusta. 


Tuo sushipötkylöiden vieressä oleva inkiväärijuoma on muuten pala taivasta ja juuri tämä merkki. Ostin tämän jälkeen Cittarista jotain toista merkkiä ja ei kuulkaas lainkaan toiminut se toinen ei. 

Tässä kaksi urpoa taas velmuilee, pikkutytöt eivät lähde koskaan meistä. Nauroimme taas kaikelle maha kippurassa ja meidän pihalla vielä istuessa autossa ja toisen olla lähdössä kotiin, taisimme istua tunnin vielä autossa naureskellen ja höpötellen. 

Niin ja menossa mukana on Indiskan mekko, joka on vielä todella mukavaa joustavaa materiaalia, mutta ei ole trikoota kuitenkaan. Eli tässä on mekko, joka on yhtä mukava kuin yöpuku eli hyvin joustaa ja paukkuu antaen tilaa kaikille leivos herkuille. 

Sunnuntaina sain vielä Kristallikimaran Minnan ilahduttamaan. Minna tuli katsomaan kissahöperönä meidän kissanpentua ja toki laukkasimme myrskyssä, sateessa ja tuulessa ja tuiskussa pitkin vanhaa kaupunkia. 

Hehe nauratti niin tuo oma fleda, suoraan Dallasista tai Dynastiasta tai omilta ysäri-ja kasariajoilta tuon etutötsän takia. Hih miten se noin puuhkassa olikaan. Sunnuntain mekko on aivan ihana paitismekko Cath Kidstonilta ja siinä on kirjailtuna koirien nassuja. Tämä mekko on uusi lemppari ja ihan meikäläisen näköinen ja oloinen. 

Hyvät oli Tee-ja kahvihuone Helmenkin suolaiset piirakat, mutta Cafe Cabriolessa ne taitaa olla aavistuksen edullisemmat ja mukaan saa salaatin samaan hintaan eli vähän vehreää kylkeen. 

Nautin molempina päivinä sitruunamarenkipiirakkaa ja nyt en pysty päättämään kummassa oli parempi. Hirvittävän hyviä molemmat. 

Aah hiustötterö on tuulessa ja tuiskeessa laskeutunut korkeuksistaan ja kehtaa jo olla kylillä.

Kotikahvilassa maistuu myöskin jokapäiväinen Pumpkin Spice latte ja tätä lattea olen ryystänyt viime Halloweenista eli kurpitsakaudesta asti. Aina teen uuden mausteseoksen, kun vanha loppuu. Vastajauhetut kahvipavut ja maitovaahto, pumpkin spice mausteseos ja liraus vaahterasiirappia ja kotikeittiössä saa ihan yhtä taivaallista sumppia, kuin erikoiskahveja taikovissa kahviloissa.

Tälläinen viikonloppu tällä kertaa, yhtä ystävänpäivän jatkoja eri ystävien kera. Miten siellä, miten teidän viikonloppu meni ja ovatko nämä Porvoon kahvilat teille tuttuja?
Sydämellistä uutta viikkoa kaikille. <3


38 thoughts on “Kaksi ystävää, kaksi kahvilaa ja kaksi mekkoa!”

    • Kiitos niin paljon ja varmaan tarkoitat tuota Tee-ja kahvihuone Helmeä, tässä postauksessa on kaksi kahvilaa ja suosittelen lämmöllä molempia. <3 Ihanaa päivää <3 Annie. <3

  • Ihanat kuvat. Pysyköön pikkutyttö aina osana aikuista naista.
    Osa viikonlopusta kului tyttären verho-ompelussa ja sunnuntai-aamu meni jäätävässä tuulessa lenkillä.
    Iltapäivä su ystävien luona kyläilyssä.
    Mukavaa alkavaa viikkoa.
    >Leenalii

    • Kiitos niin paljon Leenalii ja sinun viikonloppu kuulostaa ihanalta, jollei jäätävää tuulta lasketa.

      Oikein sydämellistä viikon jatkoa ihanuus. <3

  • En muista sen kahvilan nimeä, missä aina äitini kanssa käydään Porvoon vierailuilla, höh! Ihania ystäväkuvia ja mekkosia ja herkkuja! Kesällä kuule taidan tulla Porvooseen ja silloin voitaisiin vaikka nähdä siellä!
    Ihanaa viikkoa sinulle Tiia <3

  • Niin kauniita kuvia taas. Ihanaa, että on lapsuudenystävä kenen kanssa hölmöillä ja olette niin suloisia! Kauniita mekkoja sinulla. Minä tapasin viikonloppuna myöhästyneesti ystävääni hänen kotonaan. Melkoisia kalkattajia olemme molemmat.Yksi kaveri piipahti meillä. Siivosin, lenkkeilin, kokkailin, kuuntelin musiikkia miehen kanssa. Luin. Kävin ostamassa viherkasveja ja keltaisen kevätesikon Tokmannilta. Selvä kevään merkki minulle. Vihreää, keltaista. Melkein hukkasin silmälasini, kun häärin niin innostuneena kukkien parissa. Rauhaisa, nautinnollinen viikonloppu. Hyvää viikonalkua sinulle!

    • Kiitos kauniista sanoista Marja. <3

      Ihanat kalkattajat siellä ja ystävien kanssa just parasta on kalkatus. <3

      Nyt kukkia kehiin ja kevättä rintaan, ihanaa. <3 Hihi eli olit kukkien pauloissa. <3

      Sydämellistä keskiviikkoa Marja. <3

  • Mukavasta päivästä vielä kiittelen ♥️ Kisu oli hurmaava ja kahvilan herkut liiankin hyviä. Tuuli se vaan vieläkin jaksaa puhista, mutta ehkä seuraavalla kerralla on säyseämpi sää 👍

    • Tänään näyttäytyi aurinkokin hetken, mutta vain hetken. Mutta onneksi ei tuule. Oli ihana päivä Minna, pian uudelleen. <3 Pus keskiviikolle. <3

  • Jälleen upeita kuvia ja sinulla nätit mekot.
    Olen asunut Porvoossa lapsena ja nuorena, mutta niitä kahviloita ei enää ole.
    Silti on aivan ihana lukea sivuiltasi Porvooseen liittyviä juttuja.
    Toivottavasti lapsi sisälläsi ei koskaan katoa.
    Reissussa olen tavannut miehen lisäksi vain uusia ystäviä. Entisten kanssa olemme toki viestitelleet, muttei se tapaamista korvaa.
    Kaikkea ihanaa sinulle tähänkin viikkoon Tiia <3

    • Porvoo on sinulle rakas. Voi itku mitähän kahviloita ne on, joissa olet silloin käynyt. Itsekin ravannut Porvoossa lapsesta asti, kun kesäpaikka Sipoossa niin lähellä. Oli aina kohokohta käydä Porvoossa.

      Oikein ihanaa reissun jatkoa teille ja oma mies onkin varmasti se paras ystävä, jonka kanssa viettää ystävänpäivää myös reissussa. <3

  • Ihanat kahvittelut ollut teillä! Se on kyllä ihan parasta, kun joidenkin ystävien kanssa voi aina jatkaa höpöttelyä siitä, mihin viimeksi jäätiin, vaikka edellisestä tapaamiskerrasta olisikin aikaa❤

  • Oi ihana Porvoo, ei noin persoonallisia herkkukahviloita täältä meiltä vaan löydy ; )
    Mua niin naurattaa nuo jalapenot, sieltä kasvishamppistilaisuudesta mulle jäi ihan hirveä jalapenohimo, syön oikeasti ihan joka ruoassa niitä, viimeksi sellaisenaan napsin haarukalla suoraan purkista! Sama juttu ihan minkätahansa chili- tai cayennejauheen kanssa, rakastan, mun elimistö on näköjään niin "kylmä" että pitää saada koko ajan lisäpoltetta!

    • Tänne vaan Heli tervetuloa Porvooseen <3

      Hihi jalopeno on niin hyvää ja chili ja jalopeno antaa kyllä sen pisteen i:n päälle eli säväyksen ruokaan kuin ruokaan.

      Ihana kylmä elimistö siellä, hih. Sydämellistä keskiviikkoa Heli. <3

    • Ihanaa kuulla, että ovat tuttuja. Kumpikohan on lemppari vai onko edes pakko valita. 🙂 Kivaa viikkoa sinnekin Rva Kepponen. <3

  • Minäkin haaveilu tollasesta paitismekosta, Hyvin näyttää istuvan päällä 😊 kivaa viikon jatkoa 💚

  • Ihanat mekot! ♥ Cafe Cabriole ei olekaan minulle tuttu, pitää joskus käydä siellä. Teehuone Helmi sen sijaan on, aivan hurmaava sekin. Nyt mieleen tuli yksi pakkaspäivä muutaman vuoden takaa, Helmessä oli (omistajien?) koiria ja yhdellä niistä oli suloinen villatakki. Tuli niin hyvä mieli.

    • Ehdottomasti kannattaa pistäytyä Cafe Cabriolessa. <3 Juu muistat oikein, omistajan koirat ne söpöisät karvapallerot. <3

      Ihanaa keskiviikkoa Katja. <3

  • Kylläpä oli hauskat ystiskuvat ja kemut. Kumpikaan kahviloista ei ole tuttu, en muista edes missä söimme kun olimme Porvoossa, varmaan yöpymispaikan lähellä olevassa pitzeriassa. Matka oli muutenkin raskasta reissaamista ja olin juuri menettänyt Pinkun niin en osannut oikein edes iloita. Porvoon kirkon kuvasin ja se on nättiä seutua. Näillä urpoilla ei minusta ole ollenkaan hullu tukkamuoti, ihan hellyttäviltä näytitte ja näytätte edelleenkin 💛
    Itse hyppäsin ystävänpäivänä siellä täällä, vein pikkuisen perheelle lahjapussin ja toiseksi nuorin lapsenlapsi oli perheineen syömässä ja tahtoivat mukaan, joten varasin myös hänelle jotakin kivaa, mutta myöhästyin vähän, kävin tätilässä ja anopilla, jopa Johannan kampaustuolilla viihdyin hetken. Iltasella pelasimme sitten ystävättären kanssa, skibbot oli tonttu vienyt, mutta jouduimme tuppeen eli pelailimme tuppia, sökökin käy hätätilassa:)

    • Voi ei, eli harmaa pilvi Pinkun surun muodossa varjosti teidän reissua.

      Hihi naurattaa, koska ei ole hajuakaan miksi olen valokuva-albumiin kirjoittanut "kaksi urpoa", hih. Noh ehkä siksi, että ilmeet on kyllä aika hömelöt. 🙂

      Siellähän on ollut mitä ihanimmat ja vauhdikkaimmat ystävänpäivät ja kampaajalla ja lahjapussi lapsenlapselle, ihanaa kuulla. <3

      Niin kiva kuulla vielä tuosta tupin pelaamisesta, tänne tuli tästä sun kommentista todella hyvä mieli, kiitos Irja kun jaoit omia ystispäivän kokemuksia. <3 Sydämellistä viikon jatkoa Irja. <3

  • Heeetkonen, onko sinulla joku oma mausteseos pumpkin spice latteen vai teetkö itse? Jos jälkimmäinen, reseptiä kehiin, kiitos!!! ♥ Pumpkin spice on ihan lemppari, ja olen huonolla menestyksellä kokeillut sellaisia omia sotkuja mutta…..

    Ihania kahviloita. Taidankin piipahtaa Cabriolessa kun ajan Porvoon läpi Loviisaan seuraavaksi maaliskuun puolivälissä. =)

    • Juu resepti ollut täällä pariin kertaan, mutta en ole tainnut oivaltaa laittaa sitä hakusanoihin, jotta se löytyisi täältä. Joten kävin laittamassa reseptin sun blogin kommenttikenttään.< 3 Tällä reseptillä kyllä tulee just eikä melkein. <3

      Kiva juttu ja ihanaa Cabriole hetkeä maaliskuussa Vivi. <3

  • Oi mitä ihania kuvia <3 Ystävät ovat kyllä tärkeitä <3

    Porvoossa vaikuttaa sitten olevan kaikkea ihanaa kahvilaa ja muuta pientä, pitäisi varmaan ottaa ihan asiakseen tulla käymään joku kerta päiväseltään niin näkisi vähän enemmän. Kun nyt lähinnä ihailen sun kuvia 😀

    • Oi mutta lämpimästi tervetuloa Porvooseen Tarja. <3 Nämä molemmat kahvilat ovat kyllä kahviloiden aatelia täällä Porvoossa.
      Sydämellistä viikon jatkoa Tarja. <3

  • Ihanat mekot!
    Toteutin viime viikolla pitkäaikaisen haavehankintani, otin ja tilasin itselleni maiharit! Nyt vain odottelen, että ne saapuvat, jotta pääsen testailemaan niitä parin mekkoni kanssa. Molemmat mekkoni ovat pitkiä ja siksi etsinnässä on tällä hetkellä vähän lyhyempi mekko. Tuo päälläsi oleva Indiskan ihanuus olisi aivan täydellinen!

    • Kiitos niin paljon Suvi. <3

      Jee ja maiharit sopii mekkojen kanssa kuin nenu nassuun. <3 Kiitos kovasti ja Indiskasta välillä löytyy vaikka mitä kivaa.

      Sydämellistä viikon jatkoa Suvi. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud