Vappu mekossa vai pyjamassa?

Vappu mekossa vai pyjamassa?

Vappu mekossa vai pyjamassa, haha helppo vastaus. Pyjamassa tai jossain sen tapaisessa. Kohta 7 viikkoa rötväillyt trikoomekoissa, jotka ovat öisin muuttuneet vielä pyjamiksi ja kaiken kukkuraksi pyörittänyt päällä koko ajan niitä samoja mekkoliineja, niitä kaikkein mukavempia.

Ok, myönnettäköön, että tässä vyöruusuhommassa tai mikä hitsi vieköön ihorutto onkaan päällä, niin kaikki saumat tuntuu ihottumaa vasten inhalta, kuin raapisi sahapaperilla ihoa.

Siltikin oli ihottumaa tai ei, mukavuus ennen kaikkea eli kulkisin näissä rikoohommissa päivät ja yöt pääksytysten muutenkin. Tämä on nyt yksi uusi mukavuuden muoto, joka on ilmaantunut ikääntyessä ja esisoittoa tälle on ollut jo muutama vuosi sitten korkkareista luopuminen.

Enkä ole edes varma ahmittuani laatikkotolkulla Geisha konvehteja n. 7 viikon ajan, että mahtuisinko enää omiin kukkamekkoihin ollenkaan. Arvaatteko mitä, nyt just en uskalla edes testata asiaa vaan vietän vapunkin jossain oikein mukavassa kotikoltussa ja karvatohveleissa.

En kiellä, etteikö ryhtiä ja juhlan tuntua toisi asiallinen pukeutuminen, mutta ei vaan jaksa pinnistää, sillä mielikin on sepposen selällään ja ihan uunona, että mitä tästä elämästä nyt oikein tulee.

Koulujen aloitus 14pv herätti jopa pienen ahdistuksen, nytkö tämä rönttäily loppuu ja elämään tulee rutiinit. Jos eristyshommelit jatkuisi pari vuotta, en tiedä olisiko monesta meistä enää palaamaan yhteiskunnan luomaan oravanpyörään.

No johan, ei näistä asioista pitänyt tänään kirjoittaa vaan vapusta. Oi niitä aikoja, kun vappua tuli vietettyä jopa 4vrk putkeen, jos päivät osuivat sillä tavalla kohdalleen. Aina naurattaa nuoruuden tarina, kun täti tuli käymään meillä kotona ja olin vapusta väsähtäneenä simahtanut jo omaan sänkyyni ja täti oli kysynyt ”miksi et ole ottanut yo-lakkia päästä pois”, vastaus oli ”en ole jaksanut” ja krooh pyyh….

Vappua on tullut vietettyä ja sanotaanko vaan niin, että vieläkin vappu siinä nuoruuden muodossaan tulee vähän korvista ulos ja ajatus vaikka Kaivarissa perinteistä vappupäivää viettämässä, herättää pikemmin traumaperäisiä ahdistuksen tunteita.

Joten kai se vaan on niin, että aika aikansa kutakin ja jotkut asiat on vaan niin nähty. Ehkä trauma helpottaa ja jonain päivänä harmaahapsena hillun tohveleissa ja trikoomekossa taas Kaivopuistossa. Nyt on koronassa yksi hyvä puoli, tätä vaihtoehtoa ei tarvitse edes ajatella vaan kotona saa rönttäliisailla ihan luvan kanssa.

Mitäs tänne, telttakin on pystytetty sisälle ja en saa kuulemma mennä sinne yökylään, en nyt, enkä ikinä.

Tänään pitää vielä palauttaa koulutehtävä, pura joku kodinkone osiin ja kuvaa se. Siis oikeasti?!

Tuhannen palapelin palapeliä taiteiltu, kunnes Diana-kissanpentu hyppäsi päälle ja kaikki palat lensivät pitkin lattioita. Arvatkaa vaan huvittaako meitä aloittaa tuota hermoja raastavaa hirvityspalapeliä enää uudelleen.

Syömme kaikkea mahdollista, tortilloita, hodareita ja kuopus lemppariaan makaronilootaa, sillä vappuna pitää olla kaikilla omat herkut.

Ystävyys on syntynyt, tosin se on vielä hieman yksipuolinen ystävyys.

Siitä päästäänkin ystävyyteen. Se oli jotain vuosi -94 tai sinne päin, kun rakas ystäväni Mape tuikkasi lätsääni ”ystävä” pinssin. Pinssi on vieläkin paikoillaan ja niin on ystävyyskin. Tänään laitoin ystävälle vapun toivotukset näillä kuvilla ja ai himputti soikoon, kun iski haikea olo ja ikävä taas ystäviä.

Jos jotain niissä nuoruuden vapuissa oli kuitenkin mahtavaa, liiasta juhlimisesta huolimatta, se oli eläköön ystävyys!

Joten kippis ystävyydelle ja teille kaikille siellä, milläs muulla kuin sumpilla ja hauskaa vappua. Antaa mekkojen odottaa, sitä aikaa parempaa, sillä onhan päivä vielä huomennakin.

Tässä vielä yksi vappumuisto: kun asuin Viiskulmassa ja vappupallo katosi korkeaan rappuun. Haettiin kamusen kanssa pienessä notkeessa pyöräteline ja laitettiin teline nojaamaan kohti rapun seinää ja pienessä hiprakassa (tätä ei olisi tullut ikinä rohjettua tehdä ilman vappusimaa) kiipesin pyörätelineen avulla poimimaan Hessu Hopo ilmapallon katonrajasta.

Se mistä myös saa olla kiitollinen, että sitä on selvinnyt hengissä kaikista noista nuoruuden toilailuista.

Miten siellä vapun viettoon, mitä syötte, paras vappuherkku, pukeudutteko vai ei, paras tai huonoin vappumuisto, jokin vappuperinne eli mitä vaan vapusta?

Hauskaa ja herkullista vappua ja pyjamavappu voi olla hyvä vappu myöskin. <340 thoughts on “Vappu mekossa vai pyjamassa?”

 • Olipa muuten onni onnettomuudessa, että sulla tuo ikävä ihojuttu nyt kun voi vaan rönttöstellä miten sattuu ja missä vaatteissa vaan. Jos nyt siis ajatellaan positiivisesti. Ihanaa vappua Tiia sinulle <3. Me vietetään se perheen kera mökillä, aika ihana päästä sinne, enkä kyllä juuri nyt kaipaa mitään juhlintaa<3

  • No sanos Sari muuta tuon ihohommelin kanssa. Oikein sydämellistä mökki viikonloppua teille.💛🧡😘💛🧡

  • Ihan totta, jos ei juhlapäivinä, milloin sitten. 💃😍💃Ihanaa viikonloppua Minna🧡

 • Verkkareissa taitaa vappu mennä. Ruokana kuitenkin vähän parempaa ; hummeripasta menee tulille, onnistuin Lidlin pakastealtaasta nappaamaan viimeisen edullisen hummerin! Ensin täytyy kuitenkin viedä tädille ruokakassi ennenkuin ”epävappu” kotisohvalla voi alkaa.

  • Tätisi on onnekas ja hummeri näytti ihan mielettömän hyvältä.

   Oikein sydämellistä viikonlopun jatkoa Tuuli💛

 • Voi, pyjamavappu on nyt paras!
  Toivottavasti vyöruusu jo helpottaa.
  Minä sain äsken kaupasta kotiinkuljetettuna niin suuren paketin party-nakkeja, että meillä syödään kyllä nakkeja ja jonkinsortin perunasalaattia!
  Ajattelin tekaista pottusalaatin Alliolista, oliiveista ja tietenkin niistä perunoista. 🙂

  Suloista vappua teille!! <3

  • Ihanaa, että teillä on kunnon vappueväät siellä ja aioli muuten sopii mm.älyttömän hyvin nakkien ja vaikka perunan kanssa.

   Ihanaa viikonloppua Susanna 🧡

 • Heh, yöpaitavappu on täällä. Ei siis mitään muutosta arkeen. Vähän ehkä herkutellaan. Se on etätyössä ollut mahdottoman mukavaa, että oppitunnit ja kokoukset on voinut vetää yöpaidassa! Niin, ja Morttikin osallistui yhdelle tunnille yleisön pyynnöstä. Silloin oli kyllä meikäläisellä taiteilemista, kun piti nousta tuolista ja saattoi yleisölle paljastua asuni… Hups. Mukavaa vappua, Tiia!

  • Hihi ihana Mortti ja sinä. Paljastuittekohan. 😍

   Sydämellistä viikonloppua teille💛

  • Aivan ja tsemppiä hei Sanja sinne töihin.🧡

   Sydämellisiä terkkuja💛

 • Kieltämättä nyt tänä erikoosena aikana on nuoruuden ja myös lapsuuden vaputkin tullu kelattua.
  Nyhtöpossut laitoon aamulla ”likohon” ja huomenna takan jäläkilämmös se kypsyy.
  Tein muuten sitruunapiirakkaa, mutta marengista en saanut kunnollista. Oliskohan hippu keltuaasta hypänny joukkohon. Mutta kyllä se maistuu, jopa poikaystäväki sanoo, jotta ompa hyvää.
  Melekeen tääläki on pyjamapileet ☺

  Iloosta Wappua sinne koko perheelle ♥♥♥♥

  • Näin on, nyt on kyllä tullut muisteltua vanhoja vappuja ja kaikkia kohtaamisia. <3 Se on muuten jännä juttu, että aina se marenki ei vaan onnistu, nämä on niitä outoja keittiötaikoja, joista ei aina itsekään ymmärrä. Söisin minäkin, hyvää on aina, oli marenki läts tai täydellinen.

   Oikein sydämellistä viikolopun jatkoa ihana Marja- Terttu. <3

 • Vappu tuli jotenkin niin yllättäen, niin kuin monet muutkin asiat tänä keväänä. Eilen tuli tieto, että kouluissa siirrytään takaisin lähiopetukseen. Vappua vietetään rennosti rennoissa kamppeissa kotosalla. Vappuherkkuja, ehkäpä lipsahtaa liiallisuuksiin, vaan vappuhan on vain kerran vuodessa. Muisteltu on niin lapsuuden kuin nuoruuden vappuja hymyssä suin. Oi niitä aikoja. Tätäkin vappua muistellaan vielä pitkään – koronavappu 2020.
  Iloista vappua!

  • Se on niin totta, että tätäkin vappua muistellaan vielä pitkään, tämä on hyvin erilainen vappu. Uskon kuitenkin, että tästäkin ajasta jää hyviä muistoja. Oikein sydämellistä viikonlopun jatkoa ja toivottavasti oli kiva vappu Tarja. <3

 • Meillä vappuperinne on niinkin yksinkertainen, että minä teen munkit ja äiti simat ja sitten vaihdetaan näitä päittäin 🙂 Moni vappu tuli vietettyä Karkkilan Mian kanssa nuoruudessa (mitään ei koskaan otettu…juu ei varmaan).
  Ihanaa vappua sinnekin ja täälläkin rötväillään yöpaituli päällä ja töppöset jalassa <3

  • Mahtava työnjako, nerokasta. Ensi vuonna täytyykin tämä toteuttaa jonkun läheisen kanssa. <3

   Voi itku, sulla on varmasti ihan hirveä ikävä Miaa. <3 Hihi rötväillään ja onneksi on uudet ihqut töppöset täällä, kiitos sun. <3

 • Kyllä täällä ollaan ihan normitamineissa, farkuissa ja t-paidassa. Viimeksi olen viettänyt vappua perinteisin menoin vuonna 1999: ensin Don Huonojen keikalla Kaapelitehtaalla (vai mikä se paikka oli) ja sitten taksijonossa värjötellen pikkutunneille.

  Olet osoittanut oivallista ongelmaratkaisukykyä . Monelta olisi varmaan jäänyt se pyöräteline huomaamatta, oli vappusimaa ajatuksia vauhdittamassa tahi ei.

  Hauskaa vappua! Ajatushan on se tärkein 🙂

  • Ihania muisteloita Johanna. <3 Oi niitä aikoja ja stadin vappuja, niitä on kyllä kiva muistella, mutta en jaksaisi enää tai ei sitä tiedä, pakko kai se on vielä joskus Kaivari vappu juhlia.

   Hihi juu oli meillä hyvä ongelmaratkaisu kyky ja todella painava oli tuo pyöräteline, se on jäänyt mieleen.

   Ihanaa viikonlopun jatkoa Johanna ja toivottavasti oli oikein kiva vappu ihan niissä normitamineissakin. <3

 • Valpuritunnelmissa, kivat kuvat. Joskus nuorena sitä tuli riehuttua serpentiiniä ja jotakin muutakin tukassa:) Vappuilluun liittyy monenlaisia muistoja, äidin hautajaisetkin olivat vappuna, se oli minusta niin epäsopiva päivä kun olla voi, mutta olin niin surullinen ja noudatin isän toiveita etten osannut sanoa mitään. Nyt simailimme ja söimme munkkeja,v ein myös lapsille ja ystäville vähän. Helposti jää muuten kotiasu-look päälle ja aika rennosti tulee oltua nykyään. Minusta oli kummallista että kahden viikon takia koulut avattiin uudelleen. No ehkä siinä on joku isompi matematiikka jota en tunne. Hyvää vappua ja toukokuuta koko poppoolle ja etenkin ihanalle Dianalle !

  • Sinulla liittyy vappuun varmasti monenlaisia tuntoja, kun hautajaiset osuneet siihen. Ehkei isäsi suurelta surulta ole osannut ajatella, ehkä tuota päivää on tarjottu ja toki sen tuntuu suomalaisena karnevaalipäivänä jotenkin noh mikä olisi oikea sana, omalaatuiselta törmätä surullisena ja surupukeissa karnevaalikansaan, joten räikeä vastakohta. Mutta isälläsi on varmaan ollut syyt tähän. <3

   Juu en ymmärrä itsekään tätä koulujen avaamista kahdelle viikolle, miksi kaksi viikkoa, toisaalta onko tilanne parempi syksylläkään ja onko tämä tapa hiljalleen avata koko maailma, en tiedä.

   Kiitos kovasti ja Diana lähettää terkkuja, nukkuu tuossa lähellä nojatuolissa. <3 Sydämellistä viikonlopun jatkoa Irja. <3

 • Tänä vappuna päälle hujahtaa villainen mekko ja vappuherkut katetaan takapihalle 🙂 Tätä yhteistä vappua tyttären perheen kanssa on tullut odotettua tovi ja se toteutetaan vaikka huulet sinisenä ja hampaat kalisten .

  • Ihanalta kuulostaa ja ihan mahtavaa ja onneksi ei juuri satanut. Vappukin on vain pukeutumiskysymys. <3 Toivottavasti teillä oli mitä ihanin vappu ja oikein sydämellistä viikonlopun jatkoa Sari.< 3

 • Ihanat kuvat! Nuoruuden vapuista on jo tovi vierähtänyt, mutta mielessä ne kyllä pysyy:) Toivotaan tosiaan niin kovin että päästäisiin pian palaamaan normi arkeen ja niitä ystäviäkin pääsisi tapaamaan! Ihanaa alkanutta toukokuuta ja Hyvää vappua♥

  • Onneksi on hyvät muistot ja ne lämmittää kyllä nyt. <3 Oikein sydämellistä toukokuun jatkoa ihana Päde. <3

 • Hienot kuvat jälleen kerran.
  Toivottavasti se sinun ihovaiva pian hellittää.
  Onneksi nyt ei ole pakko pukeutua, ellei sitä voi tai tahdo tehdä.
  Itse kuljen työvaatteissa pyhinäkin.
  Olisi noita ystäviä mukava tavata jo, mutta minkäs teet.
  Kun ei kukaan voi käydä kylässä, ”vappuherkut” ovat normaalia arkiruokaamme.
  Ihanaa toukokuuta sinulle ja perheellesi Tiia!

  • Kiitos niin paljon. <3

   Olette ihania, vappuherkut kyllä maistuu aina. Oikein ihanaa toukokuuta Kirsti Kaija. <3

 • Tutulta kuulostaa nuo nuoruuden vappujuhlimiset. Olan takaa piti tai sai juhlia. Enää ei kiinnosta. Etenkin itse tehty perunasalaatti on yksi vappuherkuista, joita on lukuisia. Toivottavasti ihosi paranee pian.

  • Hihi niin piti, oikein olan takaa. 🙂 Itse tehty perunasalaatti on kyllä ihan parasta. Ihan mielettömiä vappuherkkuja olitte laittaneet, mitä kävin blogissasi. <3

   Kiitos ja oikein ihanaa viikonlopun jatkoa Marja. <3

 • Töissähän sitä diskoiltiin lasten kanssa saippuakuplien kera ja illalla tuli uni aikas aikaisin. Vappupäivänä puhelu palvelutaloon isälle ja vähän kuplivaa ihan kotioloissa. Nakkeja ja perunasalaattia oli aina ennen mutta tälle vapulle tuli pari munkkia ja poppareita, ei nuorisollakaan mitään isoa juhlafiilistä. Ehkä sitten ensi vuonna taas olisi enemmän juhlafiilinki. Lapsena vapussa oli parasta kevättakki ja nappiin kiinni ilmapallo <3 Iloa alkavaan toukokuuhun <3

  • Oikein ihanalta vapulta kuulostaa ihan kaikkiaan. <3 Juu ensi vuotta odotellessa, pidetään peukut pystyssä. <3

   Siis tuo oli niin ihana muisto minkä toit esille ja olin sen jo unohtanut, mutta nyt toit omat onnelliset kevättakit ja nappiin kiinnitetyt ilmapallot muistoina mieleen. Kiitos niin paljon Onneli tästä. <3

   Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle. <3

 • Ei mennyt pyjamassa eikä mekossa vaan kotivaatteissa. 😀 Mun ehdoton vappuherkku on sima ja tippaleipä, se combo on voittamaton.

  Ihanaa viikonloppua!

  • Varmasti toimii hyvin yhdessä, hehe vaikka tippaleipä ei ole oma suosikki, mutta sima on. Ollaan niin samanlaisia, mutta kaikki herkut ei mene yhteen, hih kuten sushi. <3

   Ihanaa viikkistä Jonna. <3

 • Vappu meni mulla ihan kotiverkkareissa ja suurimmaksi niiskuttaessa ja levätessä sohvalla. Vappuruokana oli uuniperunat lohi- ja kinkkutäytteeellä, ihan mun lemppari, helppoa ja hyvää. Iloa viikonloppuun <3<3

  • Voi itku, että tulit kipeäksi, mutta herkut kuulostaa ihan täydelliseltä ja pitkään aikaan ei ollakaan tehty uuniperunaa eli kiitos muistutuksesta. <3

   Halaus. <3

 • Oi, niitä nuoruuden vappuja, jotka kestivät monta päivää. Kaivarin piknikit ja
  ylipäätänsä haahuilu ensin puistoissa ja kaduilla, joka jälkeen päädyttiin
  useinmiten Kalleen bilettämään. Ei ollut säästäkään niin väliä vaikka olisi
  ollut vähän sateisempikin keli. Muistan, että vappuna on joskus ollut niin
  lämmintä, että minulla on ollut sandaalit jalassa ja seuraavana vuonna
  talvisaappaat.

  Aurinkoista viikonloppua Tiia ♥

  • Sanos muuta, parhaimmillaan tosiaan monta päivää. Vappu oli silloin the juhla, vuoden paras juhla, juhla, kun suomalainenkin sai hillua karnevaalitunnelmissa. Juuri näin, ei ollut säästä väliä, eikä silloin nuorena monesti ollutkaan. Miten tuli hytistyä ravintoloiden jonoissa pahimmilla paukkupakkasillakin vaikka tunnin, hehe ei vaan enää millään.

   Totta vapun säät ovat kovin vaihtelevat ja nytkin saatiin rakeita aattona.

   Oikein sydämellistä viikonlopun jatkoa Marjo. <3

  • Kiitos Ulrika ihan mielettömän paljon ja oikein mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud