Koiramekko, kesäpaikka ja syntymäpäivät

Koiramekko, kesäpaikka ja syntymäpäivät

Eilen rakas täti täytti 70-vuotta ja turvavälin kanssa piipahdimme mummin ja vaarin kesäpaikalla onnittelemassa tätiä. Mutta miten outoa, kun ei voitu halata. Miten merkillinen tunne siitä jäi, kuin onnittelut eivät olisi saaneet täyttymystä.

Mutta miten paljon sillä oli kuitenkin merkitystä, että nähtiin monen viikon tauon jälkeen. Miten herkillä kaikki on, miten kova kaipuu läheisiä ihmiskontakteja, miten puolikasta elämä on ilman rakkaita ihmisiä.

Päivä antoi niin aurinkoa kuin onnenkyyneleitä taivaan täydeltä. Miten kaihomieli oli taas käydä mökillä, joissa mummin ja vaarin sielut asuvat. Kalliot, joille jääneet lukemattomien lasten varpaanjäljet kallioiden muistiin ikiajoiksi. Pysähtynyt tunnelma ja silti lapsuuden muistot filmivyörynä silmien edessä.

Miten mummin kanssa soudeltiin kauppaan. Kun täräytin vaaria pesäpallomailalla vahingossa käsivarteen ja vaari ensin urahti pari kirosanaa, näki lapsen hätäännyksen, silitti päätä ja sanoi ”ei haittaa, olen vahva kuin karhu.”

Miten monet hetket mökillä on vietetty ja miten ajanpyörä rullaa kiihtyvää tahtia eteenpäin.

Samu rakastaa mökillä oloa. Tuuli tuiversi ja viilensi Samun korvia. Samu pääsi tapaamaan myös Bea ystävää. Samppa kun ei muista koirista oikein välitä, mutta Bea on kiva kaveri.

Tädin poika ja vaimo laittaneet tädille onnitteluviirin. Mummin astiat kaapissa, joista syöty lukemattomat kalasopat, mummin herkulliset lihapullat, kesäiset salaatit, retiisit ja mukeista juotu sitä maailman parasta mummin raparperisoppaa. Laitanpa tähän mummin reseptin mukaan.

Mummin raparperisoppa

2 litraa vettä

2dl sokeria

Kiehuta vesi ja rapsut

Lisää 1rkl perunajauhoja kylmään veteen sekoitettuna ja lisää niin ettei kattila enää hellalla. Sekoita ja kappas kohta valmista.

Ensimmäistä kertaa ulkoiluttamassa Cath Kidston koiramekkoa. Eipä ole paljon syitä ollut ”pukeutua” muihin kuin mukaviin kotiasuihin. Piristi mieltä ja mekkohan on kuin itse Bea.

Vahva kuin karhu, vaari. <3

Ja Samppaliinin korvat hulmuaa tuulessa, aah.

Viime kesänä tädin kanssa vietettiin pidemmän kaavan mukaan mökkipäivää ja vähän muutakin. Paljon lisää kuvia ja juttua löydät täältä.

Rakas tätini mun, jo pienestä pitäen vankkumattomasti omassa elämässä mukana ja mahdotonta uskoa, että tämä energiapakkaus muka on jo 70vee.

Sellainen päivä eilen. Miten siellä, miten rajotusten purkaminen vaikuttaa teihin? Edelleen turvavälillä, miten kesän juhlat? Oletteko nähneet ihmisiä tai aiotteko nähdä, miten tästä eteenpäin ja miten jaksatte?

Sydämellistä ja aurinkoista viikon jatkoa kaikille. <340 thoughts on “Koiramekko, kesäpaikka ja syntymäpäivät”

 • Ihanat synttärit teillä – vaikkakin korona-ajan näköiset -ja tuo mekko + Parikka yhdistelmä on kyllä aika sulokas! Niin kuin tuo koiruuskin!

  Tuota halaamista kaipaan minäkin, äitiä tosin halasin äitienpäivän alla, sillä lailla kevysesti 😀
  Ihanaa helaa Tiia!!

  • Oot ihana Taru. <3 Ajattelin, että ehkä kesäkuussa kuitenkin halaan lähimmät vaikka muuten edelleen etäisyyttä pidetään.

   Kiitos niin paljon ja ihanaa viikkistä. <3

 • Ihana, söpö koiramekko! Onhan tämä outoa kun ei voi ketään koskettaa, emme ole ystäviä edes nähneet näinä viikkoina. Vanhempia sukulaisia ollaan sentään nähty kauppakassireissujen yhteydessä, hyvällä välimatkalla.

  • Kiitos Tuuli. <3 On outoa, elämme niin outoja aikoja kyllä. Mutta ihana tunne, kun täällä Porvoossaki koronatartuntoja neljänä peräkkäisenä päivänä nolla.

   Kivaa viikonloppua. <3

 • Voi karhu! ❤

  Kyllä sitä jotenkin vajaaksi jää, kun ei voi halata onnitellessa, tavatessa, muuten vaan. Ihanat juhlat teillä kuitenkin siellä.

  Kevään / kesän juhlia peruuntunut yksi toisensa jälkeen. Hamaan johonkin tai koskaan pitämättömiin. Ja sitten sitä miettii uskaltaako mitään järjestääkään, jos nyt löyhennetyt ohjeistukset tapaamisiin taas kiristyvät. Huoh.

  Halituksia ❤

  • Suvun pitkäikäinen karhu ja vaari. <3

   Juurikin näin ja kyllä kevään valmistuneita käy sääliksi, sillä tätä juhlaa ei vaan saa enää takaisin.

   Sydämellistä viikonloppua Nelina.

 • Ihanat kuvat.
  Ja kyllä, on niin kurja, kun ei nää tyttöjen perheitä ja ystäviä.
  Lasten lasten synttäritkin on menny ohi ilman tapaamisia.
  Tosin tytöt on käyny meidän pihalla istumassa. Huom turvavälit mutta ei se ole sama. Halaukset puuttuu. 😪
  Tosin tänään sovittiin, että käyn yhden ystävän luona kahvittelemassa ja meillä oli kyllä paljon puhuttavaa.
  Kaipaan kyllä niitä, ennen Koronaa, aikoja. Varmaan jokainen kaipaa.
  Koitetaan jaksaa olla sitkeitä. Kyllä tää varmaan jossain vaiheessa hellittää.

  • Elämme kyllä outoja aikoja. Mutta onneksi on turvavälinäkemiset edes. <3

   Ihanaa, että näit ystävää, aion minäkin nyt kesäkuussa alkaa näkemään pienessä piirissä.

   Tämä aika kyllä opettaa arvostamaan ihan kaikkea tavallista ennen koronaa.

   Sydämellistä viikonloppua Leena. <3

 • Kauniit keväiset kuvat ja koiramekko jännän nätti. Synttärionnittelut tädillesi. Hän on hyvin nuorekkaan näköinen 70-vuotiaaksi. Rajoitusten purkaminen ei näy juurikaan meidän elämässä. Mutta olen huomannut ainakin täällä, ettei turvavälejä noudateta niin kunnolla kuin ennen. Ihanaista loppuviikkoa sinulle.

  • Täti on kyllä todella nuorekas ja oikea energiapakkaus, enemmän energiaa kuin meikäläisellä ikinä.

   Ihanaa viikonloppua Marja ja kiitos. <3

 • Mummot. <3 Ne suurusti kaiken perunajauholla, mitään Maizenoita käytetty. 😀 Mun on tehnyt monta päivää mieli maitokiisseliä, yksi omista lapsuuden kesäherkuista. Sitä ja tuoreita mansikoita. :p

  Ihanaa iltaa Tiia. <3

  • Mummot. <3 Perunajauho. <3

   Mummi teki usein maitokiisseliä, tykkäsin enemmän marjakiisseleistä, meillä oli kiisseliä tai jälkkäriä joka päivä, hih. Mummit ne aina ahkeroi.

   Ihanaa viikonloppua Jonna. <3

 • Ihana tunnelma välittyy noista kuvista😊 Koirat niin ihanat 🐕Ja entäs tuo koiramekko,ihan sinun ”näköinen”. Onnea tädillesi, elämänilo loistaa kasvoiltaan😄. Aurinkoista loppuviikkoa Tiia☀️💙

  • Ihana Pipsamuori ja totta, Tuula on täynnä elämää, elämä itse, huipputapaus. <3 Ihanaa viikonloppua. <3

 • Ihana sinä ja tätisi <3 Muistaminen on nyt tärkeintä. Kävin itse juuri tuolla parkkipaikalla viemässä autoon siskontytölle lahjan, hänellä on huomenna 10v synttärit. Oli kyllä outoa kun ei saatu halailla ja suukotella, mutta nyt näin. Jotenkin sitä on alkanut tottumaan näihin rajoituksiin, vaikka välillä meinaa iskeä vähän kapinamieltä päälle 🙂 Aion nähdä Miaa jatkossakin ja toivottavasti pian myös sinua, mutta vain niin, että ollaan kaikki terveitä.
  Ihanaa iltaa rakas Tiia <3

  • Kyllä muistaminen on nyt tärkeintä. <3 Totta, että kaikkeen ihminen myös sopeutuu vaikka ikävä ihmisten lähelle on kova.

   Kyllä me syksyllä nähdään Outi, ihan pakko!

   Sydämellistä viikonloppua Outi rakas. <3

 • Hienot kuvat ja ihana sinä, upeassa mekossa♥️ On tosiaan harmi kun ei pääse onnitteluhalailemaan, mutta onneksi pääsitte kuitenkin edes näkemään. Meillä on koko tämä korona aika eletty tiukasti eristyksessä, kun ollaan miehen kanssa kumpikin sellaisessa ”riskiryhmässä” ja kyllähän on jo kova ikävä niitä omia läheisiä/ystäviä:( Vaan jospa vielä kesää saataisiin viettää normaaleissa oloissa:) Aurinkoisia kevätpäiviä sinne teille ja pysykäähän terveinä♥️

  • Kiitos ihana Päde. <3

   Teillä töiden puolesta varmasti todella tiukkia nämä säädökset. Muistan joskus kun kirjoitit ammatistasi blogiin. Eli hurjana tsemppiä, teette maailman tärkeintä työtä. <3

   Ihanaa viikonloppua Päde. <3

 • Ihanat synttärit <3 Muistaminen on tärkeää ja ihanaa, että juhlitaan. Mökkimuistelointisi toi mieleeni omia mökkimuistoja ja kaihoisan mielen <3
  Hyvää helatorstaita ja viikonloppua <3

  • Voi että. <3 Kiitos niin paljon Tarja ja oikein sydämellistä viikonloppua sinulle. <3

 • Minä en ehkä kestä tuota sun koiramekkoa! Tahtoisin oman, koska kuten tiedät, meiltäkin löytyy mekon kuvissa olevia karvakuonoja <3

  Kirjoitit niin kauniisti sun mummolasta ja isovanhempiisi liittyvistä muistoista <3 Paljastan täällä salaisen haaveeni siitä, että jonakin päivänä pystyisin ostamaan vanhan mummolani itselleni. Punainen tupa ja perunamaa, maailman rakkain paikka. Onneksi tunnen mökin nykyisen omistajan ja kunhan saan kerättyä tarpeeksi rohkeutta, aion olla häneen yhteydessä ja kertoa, että jos joskus harkitsee myyntiä niin I'm here!

  • Löytyisiköhän Cath Kidstonilta vielä näitä koiramekkoja ja niin ihanaa, että tykkäät Suvi. <3

   Ymmärrän haaveesi ihan täysin, kestämätön ajatus, että vieraat varpaat alkavat tallustelemaan jonain päivänä SIpoon kesäpaikalla, joka on ollut elämässäni aina ja jossa nuorena tuli vietettyä 3kk kesälomilla. <3

   Nyt vaan kysymään, tänään vaan, elämä on niin ihmeellistä, että toiveet saattaa toteutua. <3

   Ihanaa viikonloppua Suvi. <3

 • Kivoja mökkikuvia ja mahtavaa omistaa tuollainen täti! Teillä on muuten samanlainen hymy:) Kuulostaa kyllä paratiisilta tuo mökki mummoineen ja vaarineen, vaikkakin vain muistoissa enää:)
  Turvavälijuttuja on kyllä meilläkin töissä tiukennettu ja alkaa tulla jo ulos korvista, kun aika on stressaavaa ja kokoajan siitä vouhkataan. Toki pitääkin, mutta kun on sitä koko kevään jo pitänyt yllä, niin ei tahtoisi enää yhtään jaksaa näitä tiukennuksia. Mutta tottakai ne on tarpeen!! Tämän takia pyrin itse pitämään blogissa ja kotielämässä koronaa ja sen miettimistä oven ulkopuolella, jotta pää pysyy kasassa! Ei se kyllä aina ihan onnistu:D
  Jospa nyt saataisiin lisää mekkokelejä, sillä onhan se nyt sääli pitää noin kaunista mekkoa kaapissa:D

  • Tuulatäti on aivan huippua ja aina ollut tiivinä elämässä. Onneksi Sipoossa saa vielä käydä nauttimassa ja siellä henkilöityy mummin ja vaarin sielut. <3 Etenkin nyt. <3

   Uskon, että teillä on ja kyllä tässä ihmiset alkaa väsymään ja sen näkee kaikkialla. Turvavälit alkaa unohtua. Mutta pakkohan tässä ensin, kun ei tiedetty asioista, niin olla todella tarkka.

   Nyt alkaa jo olla ihan mekkokelejä, ihanaa. Nautitaan auringosta. <3 Sydämellistä viikonloppua Minna. <3

 • Ihana hyvänmielen postauksesi, josta huokuu Sinulle niin kauniita ja herkkiä muistoja ♥
  Tädillesi myös syntymäpäiväonnittelut♫
  Koiramekkosi on niin kivan näköönen ☺
  Mulla on kohta synttärit ja aikomus on koota kaikki rakkahat mökille viettämähän mukavaa päivää.
  Tällä alueella kun ei yhtään koronatapausta, niin pitämällä turvavälit eiköhän se onnistu. Vaikkakin ne halaukset nyt varmaan saa jäädä tulevaisuuteen. Nyt on kyllä halauksien merkitys tullu niin tärkeäksi, jota on aina pidetty niin luonnollisena tapaamisten yhteydessä. Kuinka palio saa hyvää mieltä juuri halauksista.
  Aina itku tuloo silimähän, kun ajattelookin , ettei nyt voi halata.
  Ystävääni, joka on isossa riskiryhmässä, en ole voinut tavata, mutta soiteltu on ja nyt kun ilimat vähän lämpiää, niin käyn häntä tapaamas pihapiiris.

  Ihanaa aurinkoista Helatorstaita Sinulle Ihana Tiia ♥

  • Kiitos kovasti Marja-Terttu. <3 Toivottavasti saat mökillä oikein täydelliset synttärit, ikävä ja haikeus ollut kovana sielläkin päässä.<3 Voi sinua ja ystävääsikin, teillä varmasti kyynel jos toinenkin vierähtää, kun näette toisenne pihapiirissä.

   Sydämellisiä kohtaamisia. <3

 • Ihana koiramekko! Ja tuo Samu korvineen <3 Hän näyttää niin iloiselta tuolla kallioilla juostessaan.
  Bea on myös supersöpö!!! Kiva, että pääsit onnittelemaan tätiäsi. Kurjaa on se ettei voi onnitteluhalata sankaria mutta onneksi pystyitte edes näkemään.
  Mukavaa viikonloppua Tiia <3

  • Samu on aina mökillä elementissään. Kiitos niin paljon Marjo. <3

   Näillä nyt mennään ja onneksi Sipoo niin laaja ns., että pystyi hyvin turvavälillä synttäreitä viettämään. <3

   Ihanaa viikonloppua Marjo. <3

  • Kiitos rakas pikkuserkku ja Sipoo kyllä on aivan uskomaton paikka. <3 Ihanaa viikonloppua teidän ihanalle perheelle. <3

 • Ihana tuo sun mekko ja kengät, multa löytyy samat kaapista mutta eipä ole pahemmin päässeet käyttöön, ei niin sovi verkkareiden kanssa. 🙂

  Tuo on niin totta, ikävä halauksia ja halaamista. Itsellä ollut muutama vastaava kohtaaminen ja on kyllä jotenkin erikoista. Juurikin noin kuin kirjoitit, ihan kuin onnittelu ei menisi perille kun ei voi halata. Vaikka samalla huomaa kuinka onnellisia sankarit ovat olleet pelkästä näkemisestä, vaikka ikkunankin takaa. <3

  Ihana loppuviikkoa sulle Tiia! <3

  • Oi jee sulla samat kengät. <3

   No just sama fiilis, ei tule täyttymystä, kun ei saa halata. Kertoo paljon siitä, että koskettaminen on meille ihmisille todella tärkeää.

   Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin Kaisa. <3

 • Aivan ihanat kuvat, niin kesäiset ♥ Ja tuo mekko, sopii sulle täydellisesti! Rauhallinen kesä on luvassa, vain teinin rippijuhlat tulossa muttei kutsuja mihinkään.

  • Kiitos kovasti ja toivottavasti saatte järkättyä kuitenkin ihanat rippijuhlat. <3 Sydämellistä viikonloppua Maikku. <3

 • Ihana tuo koiramekko <3 Kaunis sinä <3 Mukavaa että synttäreitä voi juhlia ulkosalla vaikka ei saa halata… Samulle rapsutuksia 🙂 Kivaa viikonloppua <3

  • Kiitos niin paljon ja oli oikein ihana pieni synttärihetki. <3 Koirat tykkäsi myöskin. Oikein aurinkoista viikonloppua. <3

 • Onnea nuorekkaalle seitsemänkymppiselle!

  Kavereiden kanssa olemme nähneet ulkona ja yrittäneet koko ajan pitää 2m turvaväliä. Uskon, että sama meininki jatkuu vielä kesäkuussakin.

  Ollaan kavereiden kanssa naureskeltu, että halpaa ja helppoa on nykyisin tavata 😀 Nähdään jossain ulkona, omat tuolit ja omat eväät mukana. Kahvittelun päälle heitetäään joku lenkki ja sitten kotiin. Tästä voisi jäädä tulevaisuuteenkin tapa.

 • Hienoja ja ihania kuvia! <3 Mahtavaa, että pääsit onnittelemaan oikein paikan päälle sun tätiä! 🙂 Kyllä tää kevät on ollu niin outo nimenomaan sen takia, ettei oo isoäitiäkään päässy vanhainkotiin kattomaan ja aiemmin on tottunu siihen, että joka viikonloppu oon menny siellä käymään :/ Pari viikkoa sitten mentiin äitin kans sinne niin, että isoäiti tuotiin eteiseen sisäpuolelle ja me oltiin ulkopuolella ja lasin läpi jonkin verran sitten juteltiin. Onneks nyt kesän tullessa isoäitiä saa kuitenkin viedä pihalle ja sit pääsee juttelemaan oikeen kunnolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud