Aurinkoinen veneretki Busterin ja oman rakkaan kanssa.

Aurinkoinen veneretki Busterin ja oman rakkaan kanssa.

*Kaupallinen Instagram yhteistyö Buster Boats ja Somessa.com

Täällä on ollut aivan järisyttävä venekuume viime vuosina ja tähän kuumeeseen yhtyy toki mieheni myös. Veneily on kuulunut joka sielun sopukkaan lapsuudesta asti.

Lukemattomat veneretket ja kauppareissut Sipoon mökiltä ja muutenkin meren läheisyys tekivät sen, että nykyäänkin on tunne, että pitää asua meren lähettyvillä, jotta saa sitä raikasta meri-ilmaa, joka luo jonkin asteen vapauden tunnetta.

Opin myös lapsena ajamaan moottorivenettä ja kunnioittamaan meren vahvuutta ja väkevyyttä. Nuorena on tullut ajettua venevajaan vahingossa täysillä ja se pelästytti. On tullut ajettua liian kovalla vauhdilla kovaan aallokkoon veneen haukkoessa ilmassa ja on tullut opittua oppirahat siitä, että vesillä ollessa tulee noudattaa aina erityistä varovaisuutta ja merta tulee kunnioittaa äärimmäisenä voimana. Ihminen on varsin pieni myrskyn edessä.

Meillä oli Yamarin pulpettivene vielä muutama vuosi sitten, mutta nuo meidän nykyiset teinit eivät silloin olleet niin innokkaita veneilijöitä ja veneily jäi enemmän jomman kumman yksin veneiltäväksi, joten päätimme tuolloin luopua veneestä ja odottaa aikaa parempaa.

Nyt kun muksut ovat isoja ja meille jää jo kahdenoloaikaa yllin kyllin, niin johan on alkanut kova venekuume polttelemaan.

Siksi olikin aivan huikea tilaisuus päästä testaamaan Buster X venettä, koska juuri joku tälläinen vastaava meillä on lähitulevaisuudessa harkinnassa.

Päätimme viettää oikein nautinnollisen kesälomapäivän veneillen, napata skumppalasilliset mukaan satamassa auringossa nautiskeluun ja pörräillä niin Espoon kuin Helsingin kauniissa merimaisemissa ja käydä vielä jossain kivassa paikassa syömässä.

Nokkalan Majakalle suuntasimme ensin, mutta siellä ei ollutkaan vieraspaikkasatamaa, joten seuraavaksi päätimme suunnata idylliseen Suomenlinnaan, jossa on runsain mitoin kivoja ravintoloita ja loistava vierasvenesatama.

Merellä on paljon ihmeteltävää. Bongasimme joutsen pesueita, isoja laivoja, moikkailimme muita veneilijöitä, kuten merellä kuuluu ja nautimme molemmat sydämemme kyllyydestä veneellä ajamisesta.

Buster X vene sai meiltä kiitosta erittäin mukavista penkeistä ja tilavuudesta. Veneeseen mahtuu jopa 7 ihmistä. Suuret peukut plekseille, jotka suojaavat tuulen vihmonnalta täydellisesti. Iltaa kohden alkoi tulla hieman viileämpi sää ja kaikki pleksit kiinni ja johan helpotti kylmyys.

Varusteisiin kuuluva karttaplotteri on ihan ehdoton, kun ollaan vierailla vesillä, eikä reissata Porvoo-Sipoo kesäpaikka akselilla.

Buster Q 10 eli karttaplotteri, joka on jotain enemmän eli älynäyttö, josta voit kuunnella vaikka musiikkia tai katsoa paikallissään eli Wifi löytyy myös ja veneen käsikirjat, opetusvideoita ja paljon muuta.

Veneen vakaus sai meiltä suitsutusta, miten kiva oli veneillä vakaalla veneellä, johon ei aallot juuri nappaa.

Erittäin mukavilla takapenkeillä oli viihtyisää istuskella ja ihmetellä maisemia. Merellä aika katoaa ja päivä kuluu hirmuisen äkkiä. Illalla meri-ilman jälkeen uni tuli silmään hetkessä. Sen se tekee, kun on niin kivaa.

Peukut myös useiden penkkien alla oleviin lukittuihin säilytyslaatikoihin.

*”Buster X on monipuolinen yleisvene, joka mukautuu tarpeesi mukaan. Juuri mallin monipuolisuus tekee siitä yhden tuoteperheemme kestosuosikeista. Seitsemälle hengelle rekisteröity Buster X joustaa silloin, kun kuormaa on mukana tavanomaista enemmän. Kaikki veneen istuin-säilytyslaatikot sekä takapenkin voi helposti irrottaa. Lisävarusteilla rakennat tästä Busterista veneen omiin tarpeisiisi.”

Täältä voit kurkkia lisää tietoa Buster X veneestä ja vakiovarusteisiin kuuluu:

VAKIOVARUSTEETPIILOTA VAIHTOEHDOT

 • Buster Q 10″
 • NFB-kaapeliohjaus
 • Ohjauspulpetti, tuulilasi
 • Vasen pulpetti, tuulilasi
 • Kiinteä väliovi
 • Lukittavat säilytystilat (yksiavainjärjestelmä)
 • Integroitu kuomutalli
 • Irrotettava takapenkki (2×70 l ja 1×45 l)
 • Offshore-istuimet 2 kpl ja suojahuput
 • Uimataso
 • Uimatikkaat
 • Komposiittiturkki
 • Kaiteet
 • Sammutin
 • Akkulaatikko
 • Päävirtakatkaisin automaattisulakkein
 • Automaattinen pilssipumppu
 • Kiinteä polttoainesäiliö
 • Navigointivalot
 • Valomasto, irrotettava
 • Virranulosotto 12V / USB
 • Sadevedestä tyhjenevä avotila
 • Yamaha Y-COP ajonesto

Kippis aivan täydelliselle päivälle. Tässähän jo alettiin innolla suunnittelemaan muunlaisia retkipäiviä, jahka vene meille hankitaan. Sipoon mökille tietenkin ja esimerkiksi Söderskärin majakalle olisi mahtava tehdä retki koko perheen tai naisporukan kanssa.

Helsinkiin hurauttaa Porvoosta myös varsin nopeasti ja Helsingin merimaisemissa onkin jo lukemattomia erilaisia vaihtoehtoja viettää päivää merellä ja maissa ja syödä eri saariravintoloissa tai käydä Kauppatorilla haukkaamassa maailman parhaat lihapiirakat.

Toki meistä jo silloin, kun Yamarin oli meillä, oli mahtavaa tehdä retkiä ihan täällä Porvoossa ja käydä mm. syömässä Porvoossa veneellä matkaten.

Upea Suomenlinna ja satamaskumpat eli kippis täydelliselle veneretkelle.

Suomenlinnan vierassataman kupeessa sijaitsee erinomainen ravintola Valimo, jossa nautimme wokkia ja risottoa. Jäimme vielä terassille hetkeksi istuskelemaan ja nauttimaan maisemista ja päivästä. Ensi kerralla sitten tarkemmin tutkimaan Suomenlinnan syövereitä vaikka toki entuudestaan tuttu paikka upea Suomenlinna on, mutta aina tulee jotain uutta, uusia ravintoloita ym.

Totta kai piti hieman kauppatorillakin pyrähtää. Oli kyllä hieno tunne vierailla Helsingin keskustan kupeessa veneellä. Maailma näyttäytyy eri tavoin meri perspektiivistä ja kyllä Helsinki on kaunis.

Aika komea tuo Buster Magnum vene myöskin, aijai.

Tämä veneretki jäi kyllä tältä kesältä yhdeksi parhaaksi muistoksi, jonka tulen muistamaan aina. Buster X, jäit meidän sydämiin.

Tässä vielä pieni muistelokuva meidän Yamarin veneestä tyttöjen ollessa pieniä ja Samu koirulin ollessa varsin nuori. Tässä lähdimme matkaan mummin kesäpaikalle Sipoon Kalkkirantaan.

Sydämelliset kiitokset Inha Tehtaille Buster X veneen lainasta ja siitä, että pääsimme testaamaan Buster X venettä mahdollista tulevaisuuden ostopäätöstäkin ajatellen. Meille on selkeää, että haluamme hankkia helppokäyttöisen pulpettiveneen, johon tarvittaessa mahtuu mukaan retkille joukko ystäviä tai perheenjäseniä. Veneen istuimien tulee olla mukavat ja veneen vakaa aallokossa ja karttaplotteri on ihan ehdoton vieraimmilla vesillä.

Meillä oli ikimuistoisen aurinkoinen ja rentouttava veneretkipäivä ja tälläisiä muistoja haluan kirjoittaa lisää meidän muistojen päiväkirjaan ja niin perheen kuin ystävien kanssa myöskin.

Inhan tehdaiden veneet ja maailmankuulut Buster veneet ovat suomalaista ajonautintoa parhaimmilaan. Olimme myös aikoinaan aivan mielettömän tyytyväisiä Inhan tehdaiten Yamarin veneeseen. Hyvin houkuttelevilta näyttää myös Inhan tehtaiden valmistamat sporttiset Yamarin Cross veneet.

Miten siellä, onko veneily sydämessä, oletteko harkinneet veneen ostoa tai löytyykö omaa venettä, mikä on tärkeää venevalinnassa ja millainen vene sopisi teidän ja budjettiin?

Rakastatteko merta ja meriseikkailuja?

Sydämellistä viikon jatkoa kaikille. <326 thoughts on “Aurinkoinen veneretki Busterin ja oman rakkaan kanssa.”

 • Hieno veneilypäivä teillä takana. Itse en ole ollenkaan veneihmisiä. Meillä on hiukan samantapainen vene kuin tuo jolla te ajoitte, nimittäin Faster. Olen ollut tasan yhden kerran siinä kyydissä , vaikka vene on meillä ollut jo varmaan yli kymmenen vuotta. Sääliksi käy miestäni kun hän ei saa minusta seuraa veneilyyn. Pelkään vaan niin älyttömästi veneessä ja kamalin pelkoni on se että veneen moottori sammuu jossain ulapalla eikä käynnisty enää.

  • Kiitos kovasti Kristaiina. <3 Kävin googlaamassa tuon Faster veneen ja hyvältä näyttää sekin.

   Ymmärrän hyvin, ei kaikki ole kaikkien juttu. <3 Me ihmiset olemme erilaisia.

   Oikein ihanaa viikonloppua Kristiina. <3

 • Hiiohoi⚓ Rakastan merta todella paljon, mutta en merellä olemista ja tässä ollaan mieheni kanssa vastakohdat.Odotan vaan koko ajan laituriin pääsyä,vaikka nautin kyllä meren suolaisesta tuoksusta.Lienen siis surkuteltava maakrapu 🙄. Onnea Busterin hankintaan ja kivaa viikon jatkoa Tiia 💕

 • Enpä ole vuosiin ollut moottoriveneen kyydissä. Mitenköhän tuo minun massuni aallokon ottaisi? Pitäisi varmasti testata juttu 🙂
  Aivan ihana veneilypäivä teillä on ollut ja näytätte niin onnellisilta kuvissa. Melkein sanoisin, että teidän pitää hankkia oma vene, että saatte nauttia merestä useammin.
  Ihanaista iltaa sinulle Tiiuli <3

  • Luulen, että massu ottaisi ihan hyvin. Mies kärsii myös esim. Lintsin härpykkeillä pahoinvoinnista, mutta jos ei ole kovaa aallokkoa ja moottorivene ei ole lainkaan kuin vaikka purjeveneessä.

   Ihan samaa mieltä Outi ja kiitos. Kivaa perjantaita sinne. <3

 • Olipa kiva, pirteä tuulahdus taas sieltäpäin, Tiia <3
  Sinulle on meri kuulunut elämään lapsesta asti, joten olet siihen tottunut ja kaipaat. Minä olen sisämaan kasvatti, merta tuskin kunnolla edes koskaan nähnytkään joten ei sitä osaa kaivatakaan. Uskon kyllä että tuollaisella menopelillä pääsee totaalisesti irti arjesta, toivottavasti haaveenne toteutuu! Mukavaa viikon jatkoa sinne <3 <3

  • Kiitos niin paljon Tuulikki <3

   Ymmärrän täysin ja me kaikki olemme erilaisia ja meillä on omat kiinnostuksen kohteemme. <3

   Näinpä juuri, toivottavasti meidän yhteinen haave toteutuu. <3

   Ihanaa viikonloppua sinne. <3

 • Mikä päivä teillä on ollutkaan. Kauniita merellisiä, aurinkoisia kuvia. Oikein kesäkuvien aatelia.
  Ja punamekkoinen nainen on hurmaava.
  Meillä on perhekodilla vanha Busteri ja mummonmökissä pienempi paatti. Joskus veneilemme merellä, kun yksi laituripaikka on Pernajassa, toisinaan sisävesillä. Mielestäni merellä on ihanaa, vaikkei meidän paateilla kovin pitkälle avomerelle voi lähteäkään.
  Suloisia, aurinkoisia elokuun lopun päiviä sinulle!

  • Kiitos kauniista sanoista Kirsti Kaija. <3 Lämmittää. <3

   Oi kuulostaa niin kivalta ja Pernaja on upea paikka veneillä. Merellä todella mieli lepää, aika ja kaikki murheet katoaa ja merellä olon jälkeenkin on euforinen olo.

   Oikein ihania aurinkoisia päiviä teille. <3

 • Veneretket ovat kyllä parhautta, ja kyllä Helsingin saaristo ja meri ovat kauniita. Ja se meren TUOKSU, sitä rakastan. Valoa viikkoon Tiia <3

  • Meren tuoksu on aivan ylittämätön. <3 Ihan samaa mieltä kaikesta. Oikein aurinkoista viikonloppua Taru. <3

 • Onpa ollut ihana veneilypäivä. AIkoinaan venelin paljon ystävien kanssa, kun heillä oli hauska vanha pelastusvene käytössä. Suomenlinnassa käytiin paljon ja Espoon saaristossa. Ilotulituksen SM-kisat kahtena vuonna ovat jääneet muistiin, kun menimme veneellä niitä katsomaan ja sieltä ajettiin sitten jonossa takaisin länteen päin.

  • Ihan mahtava postaus stooreineen, pääsi kivasti tunnelmiin!
   Me ehdittiin käydä venemessuilla fiilistelemässä ennen koronaa ja olisi kyllä kiva taas omistaa vene. Aiempi myytiin kun Amos syntyi, ajatuksena silloin että mitä sillä tehdään vauvan kanssa kun oli kuitenkin pieni vene (ja merimiljöö) plus venepaikka Porkkalassa . Nyt uskoisin, että voitaisiin koko perheen voimin veneilläkin ja kalastaa, mikä on Antin lempiharrastus!

   • Kuulostaa Tuuli niin kivalta teidän veneretket ilotulituksineen. <3

    Oikein kivaa viikonloppua sinne. <3

   • Heli:

    Ihan totta, nyt voisi olla todella hyvä aika veneelle, kun Amos alkaa olla vähän isompi. Nauttisitte kaikki. <3 Unelmat on tehty toteutettavaksi.

    Kivaa viikonloppua Heli. <3

 • Hiiohoi⚓ Yritän nyt uudestaan kun ei näköjään tullut kommentti perille.Oli ihan ekana , mutta ei vaan näy🙄. No enivei;. Mulla on aina jotenkin epävarma olo veneessä ja nautin kyllä kovasti meren tuoksusta joka on ihan ainutlaatuinen.Silti aina vaan odotan että tullaan pian laituriin.No mieshän ei tätä ymmärrä🙄 Olen siis säälittävä maakrapu varmaan😒. Onnea teille Busterin hankintaan ja kivaa viikon jatkoa seilorit 🚤☀️💜

  • Voi ei, mutta kiitos Pipsamuori, että jaksoit nähdä vaivaa ja kommentoida uudelleen.< 3 Jotkut meistä ovat maakrapuja ja jotkut merimiehiä/naisia, näin se menee. <3 Kiitos niin paljon ja oikein mahtavaa viikonloppua teille. <3

 • Ihana päivä teillä. Kuvista näkee, että nautitte venekyydistä, olette niin onnellisen näköisiä. Meillä on pieni purjevene, mutta aivan liian harvoin suostun miehen mukana purjehtimaan. Ei vain ole minun hommaa.

 • Kuvista näkee, kuinka te nautitte veneilystä, olette niin onnellisen näköisiä. Meillä on pieni purjevene, mutta minulle ei jotenkin sovi purjehdus, mies joutuu purjehtimaan yksin tai kavereiden kanssa.

 • Näyttipä ihanalta aivan kaikki. Oli mukava veneillä kanssanne näin virtuaalisesti :). Kaunis tuo punainen mekkosi.

  • Kiitos mielettömän paljon Ninnu. <3 Oikein ihanaa viikonloppua sinne. <3

 • Meidän perheessä ei sinällään ole veneilty. Vene on ollut lähinnä pisteestä A pisteeseen B siirtymistä, esim. kalastaessa tai mennessä uimarannalle jne. Joskus kun oltiin parhaan kaverin kanssa pikkutyttöjä niin mun sedällä oli silloin tällöin tapana ajeluttaa meitä tutuissa paikoissa ympäri Keurusselkää varsinkin jos tultiin uimasta, niin siinä kuivui uikkarit kivasti. 😀 Joten kyllä mä rakastan veneessä olemista, mutta en voisi sanoa, että olen varsinaisesti veneilyä harrastanut.

  Ihanaa loppuviikkoa Tiia. <3

  • Olet kuitenkin veneillyt ja rakastat sitä. Niin ihanasti sanottu tuo miten uikkarit kuivui kivasti: sitä veneily ja kesä on parhaimmillaan.

   Ihanaa viikonloppua Jonna. <3

 • Teillä on ollut hieno retkipäivä veneillessä. Ihanat kuvat! Ja aurinkokin on hymyillyt.
  Busterilla pääsee nopeasti paikasta toiseen. Buster on upea vene. Oli kiva lukea hieno postauksesi venemaailmasta.
  Täällä mennään hitaammin paikasta toiseen eli purjeveneellä. Toki tänne saarelle tulemme yhteysveneellämme, joka on Seastar. Veneily on siis tuttua puuhaa tässä perheessä. Kippari on kaikki lapsuuden kesät viettänyt saaristossa. Minä olen vasta myöhemmin yrittänyt perehtyä tähän vene- ja saaristomaailmaan. Ja vastaukseni kysymykseesi: rakastan ja kunnioitan merta.
  Ps, Tuo punamekkoinen nainen veneessä näyttää todella upealta.
  Aurinkoista uutta viikkoa, Tiia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud