Riian risteilyllä

Riian risteilyllä

*Yhteistyössä Silja Line Suomi

Tämän kesän Pariisin reissu muuttuikin perheen osalta Baltian Pariisin reissuksi. Onnekkaana sain tämän kesän aikana tehdä kaksi Riian risteilyä Silja Serenadella. Kesäkuun pressimatkasta löydät muhkean lukupaketin täältä.

Lähdimme hyvin varustautuen mieheni ja perheen teinien kanssa reissuun. Meillä oli maskit satamassa suojana, käsidesiä laukussa vaikka käsidesiä on todella loistavasti varattu Silja Linen puoleltakin ja käsidesejä löytyy laivalta joka kulmasta.

Satamassa oli kesäkuun reissuun verrattuna rauhallista ja pääsimme laivaan oman perheen ryhmässä. Jos menimme laivassa hissillä, katsoimme että vain meidän seurue on hississä ja emme koskeneet kaiteisiin ym. Jos koskimme, niin käsidesiä käytimme ahkeraan ja kävimme myös käsipesulla. Teinit kokivatkin ettei tässä mitään uutta, että koulussa ovat jo oppineet pitämään hyvin huolta kaikin keinoin hygieniasta ja turvaväleistä.

Menomatkalla ihastelimme laivan kannella lämpimän auringon alla merimaisemia. Reitti oli hieno ja saimme ihastella saaristomaisemia parin tunnin ajan. Kannella olo tuntui aivan luxukselta.

Viimeisiä kesäpäiviä vietiin, merituuli, oma rauha, sillä laitoimme tuolit ihan omaan sopukkaan peräkannen keskelle. Harvoin reissulla osuu säät niin, että saa istua kannella pitkän tovin ennen ruokailua.

Lempiravintola Tavolata ei pettänyt tälläkään kertaa. Jättikatkarapupastaa, härän sisäfilettä ranskalaisilla ja lohta ja ranskalaisia, näistä koostui meidän Tavolata ateria tällä kertaa. Unohtamatta herkullisia jälkkäreitä.

Pakko mainita, että meillä oli tällä reissulla maailman ihanin tarjoilija ”Tiia” nimeltään. Kun toinen hymyilee ja palvelee sellaisella säteilyllä, antaa tälläinenkin palvelu extra ripauksen hyvää mieltä ruokaillessa.

Ostimme muuten kotiin viemisiksi Tavolata ravintolan neitsytoliiviöljyä, joka on aivan jäätävän hyvää herkkua salaatteihin ja leivän dippaamiseen. Suuri suositus.

Midnight Show esityksiä oli menomatkalla kaksi ja päädyimme klo 21 esitykseen. Istuimme jälleen pleksin takana omassa rauhassa. Show oli musiikkikimara eri maiden hittibiisejä, niin Abbaa, Sara Aaltoa ja paljon muuta. Tykättiin koko perhe todella paljon ja jalat vipatti kaikilla pöydän alla.

Tässä kohden olikin aika päättää ilta vetäytyen hyttiin lepäämään. Majoituimme tällä kertaa perhehytissä, jossa on mukavasti tilaa neljälle liikkua ja vuodesohvaan mahtuisi nukkumaan viideskin henkilö.

Kokeilimme tällä reissulla pari eri aamiaiskattausta. Ensimmäisenä buffan aamiaisen, joka oli oikein kiva, mutta buffasta uupuu itselle elintärkeä lattekone.

Toisen aamiaisen nautimme Tavolatassa ja pakko sanoa, ettei ole Tavolatan voittanutta. Lattekone, pöytiin tuotu tee, kahvi ja kuuma kaakao, kannuun mahdollisuus laittaa appelsiinimehua, parmankinkku, macaronsit, miehen tekemät toast skagen leivät, oijoi. Miehen kanssa kyllä päätettiin, että aina jatkossa Tavolataan aamiaiselle tai jos on tilaa, niin Bon Vivant aamupala olisi miehenkin kiva kokea. Arvostaa pöytiin tarjoiltua ruokaa.

Ihana rakas Riika. Vuodet 2000-2004 Latviassa tekivät sen, että aina on tunne kuin kotiin saapuisi. Jännä mielenrauha laskeutuu harteille, niin tutut on kaikki kulmat.

Päivän risteilyllä ei toiseen kotipaikkaan Jurmalaan ehdi eli lämmöllä suosittelen pakettimatkoja, niin että pari yötä voi viettää Tallink hotellissa aivan Riian keskustassa. Jurmala kannattaa ehdottomasti nähdä, tuo Baltian maiden kesäparatiisi lukemattomine pitsihuviloineen ja puuterihiekkarantoineen.

Satamasta on muuten helppoa kävellä Riian keskustaan ja matkaa on n. 1,5km. Kävelimme, mutta paluumatkalla otimme ratikan, koska teinit intoutuivat ostamaan kirjakaupoista niin paljon kirjoja.

Oopperatalon edestä menevä raitiovaunu numerolla 7 vei tällä kertaa satamaan näppärästi. Välissä vain yksi pysäkki ja olet perillä.

Kannattaa ladata Tallinkin oma sovellus, muistuttaa ruoka-ajoista, löytyy ohjeet keskustaan ja millä välineillä, ruoat, ravintolat, viihde, kaupat ja kaikki eli sovellus on kyllä aivan huikea, sille isot pisteet.

Riiassa puistoalueita on silmän kantamattomiin ja jokiajelu on näppärä tapa nähdä vähän eri vinkkelistä Riian keskustaa.

Meidän vanhassa kotimaassa, maassa jossa meistä tuli perhe. ❤️❤️

Ehdoton lemppari latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki Stenders. Lämpimästi suosittelen kaikille. Voisi sanoa, että on aavistuksen The Body Shop:n ja L’Occitanen risteytys, mutta kuitenkin jotain täysin omaa.

Missään ei pakata kosmetiikkaa näin kauniisti kuin Stendersillä. Tuotteiden tuoksumaailma on fantastinen ja purnukoiden ulkonäkö. Tässä meidän aikuiselle tyttärelle jotain pientä tuliaista. ❤️

Pieneen nälkään päätettiin muisteloinnin vuoksi nauttia Narvese kioskin hodarit, mutta aijai jotain oli muuttunut. Sinappi ei ollut sama, ei nakki, eikä hodarisämpylä, mutta hyvää oli.

Ainoa kuva meidän suloisista teineistä. ❤️❤️

Riika on kenkäparatiisi. Kenkäkauppoja löytyy pilvin pimein. Nykyään tosin katukuvassa ei näe enää lainkaan minimekkoisia naisia, joilla kaikilla on huikean korkeat korot. Näin oli silloin vielä, kun me asustimme Riiassa. Toki pitää muistuttaa, että kyseinen hyvin naisellinen tyyli oli nimenomaan venäläisten naisten suosiossa, latvialaiset ovat hyvin suomalaisen oloisia niin luonteeltaan kuin tyyliltään, mutta ehkä jopa vaatimattomampia kuin suomalaiset.

Upeita terasseja, joihin käytetty runsaasti mielikuvitusta. Tälläinen tunnelma puuttuu täysin Helsingistä, kaikki on aina vaan sitä samaa. Riika tuntuu uusiutuvan joka kerran, kuten Tallinnakin, kun näissä kaupungeissa pistäytyy.

Suloinen hyönteishotelli.

Totta kai kävimme katsastamme meidän vanhan kodin eli kaikki nuo alakerran ikkunat. Talon vierestä pääsee suoraan ostoskeskus Centrikseen, jota on laajennettu paljon sitten meidän asuessa Riiassa.

Paluureissulla nautimme buffassa illallisen ja pakko sanoa, että buffan antimet oli varsin huikeat: rapuja, katkarapuja, sushia, thaikeittoa, karkkibaari. Eli paljon herkkuja juuri meikäläisten makuun.

Tavolata aamiainen on vaan pala luxusta ja silkkaa rakkautta.

Silja Serenadelta löytyy nykyään Marimekko- ja Tommy Hilfiger myymälät, jotka inspiroi varmasti monia. Ei kannata unohtaa myöskään Tallink verkkokauppaa, joka tuo ostokset suoraan kotiovelle eli aina ei tarvitse edes lähteä reissuun, ”shoppaillakseen laivoilla”.

Yleinen fiilis tällä kertaa oli vielä turvallisempi kuin kesäkuun Riian reissulla. Laivalla otettiin vielä paremmin huomioon meno ja paluu laivoihin. Ihmisiä päästettiin pienissä ryhmissä putkiin ja näin ihmissumaa ei päässyt syntymään. Itse laivalla pystyi olemaan hyvin omassa rauhassa ja tärkeää on toki itse muistaa pitää huolta omasta turvallisuudesta ja muistaa käyttää käsidesiä runsaasti tilanteissa joissa ei heti käsipesulle pääse.

Itse Riika oli todella hiljainen, niin hiljainen, että sai meidät jopa hieman surullisiksi. Myös selkeästi nyt huomasi miten turistipainotteinen Riika on ja kun lentoturistit ovat poissa, miten hurjan hiljaista kaupungilla oli. Toki turvallisuuden vuoksi meille jättihyvä asia, mutta Riian taloudelle katastrofi.

Reissu oli mitä mainioin ja oli mahtavaa viettää laatuaikaa teinien kanssa, joilla on paljon omia menoja, eikä aina vanhempien seura ole niin kovassa huudossa.

Kunpa voisikin asua tässä omassa kodissa ja samalla jälleen Riiassa, sillä olo on aina haikean kahtiajakoinen palatessa Suomeen. Ikävä Riikaan ei poistu koskaan sydämestä.

Miten siellä, oletteko käyneet Riiassa? Mikä fiilis muuten, kaipaatteko Tukholman risteilyjä vai onko Riika teidän mielestä kiva uusi vaihtoehto?

Itse toivoisin, kun maailman meno normalisoituu, että olisi mahdollista risteillä 50/50 periaatteella molempiin kaupunkeihin.

Mitä mukavinta uutta viikkoa kaikille. <329 thoughts on “Riian risteilyllä”

 • Kylläpäs taas oli hienoja kuvia ja Riika on kyllä hieno ja värikäs kaupunki. Tuli niin meidän reissu mieleen ♥️ Olipa hyvä, että teitä suosi säät, meillä kun eilinen oli yhtä sadetta. Toivon tosiaan, että Riika jää ohjelmistoon ja sinne pääsee laivalla aina kun mieli tekee👍 niin, kunhan tilanne helpottaa 🙄

  • Kiitos kauniista sanoista ja minä onnekas olen saanut sun kanssa matkata Riikaan kahdesti. <3 <3

   Toivottavasti meidän toiveet toteutuu.

   Ihanaa viikonloppua Minna. <3

 • Oi ihanuutta, nyt en millää meinaa kestää näitä upeita kuvia teidän Riian reissusta. Ihan sydänalustalle ottaa ☺☺☺
  Vaikka itte oon käyny vain kolme kertaa, oon niin ihastunu Riian kaupunkiin ♥
  Toivon minäkin vielä pääseväni sinne, sitte kun ja jos tämä tilanne sen sallii ♫

  Ihanaa alakavaa viikkoa Sinulle Tiia ♥ ♫ ♥

  • Muistankin, että olet Riika fani ja matkannut siellä useasti, mikä on aivan mahtava juttu. Ymmärrän hyvin ja toivotaan, että sellainen aika koittaa pian.

   Oikein sydämellistä viikonloppua Marja-Terttu.< 3

 • Kylläpä osaakin olla kaunista tuolla! Ihan kun olisitte pidemmällekin menneet lomalle <3 Uskon, että osa sydämestä kuuluu aina Riialle <3
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Tiia <3

 • Kivoja matkakuvia!
  Me olimme koko perhe Balttian reissulla muutama vuosi sitten ja silloin olimme useamman yön Riiassa. Ihastuimme Riikaan sekä lähialueisiin koko perhe. Mielelläni menisin uudestaan!

  Minä en ole oikein risteilyihminen, aika harvakseltaan tulee käytyä Tukholman risteilylläkään. Jos pitäisi valita, että Tukholma vai Riika, niin valintani olisi Riika.

  • Kiitos kovasti. <3

   Muistan teidän reissun hyvin ja oli ilo huomata, että tykkäsitte.

   Ymmärrän hyvin, kaikki eivät välitä risteilyistä. Ihan samaa mieltä, ennemmin nyt Riika. <3

   Ihanaa viikonloppua Rva Kepponen. <3

 • Kertakaikkisen ihania kuvia ja Riika on kyllä kiinnostava kohde. Niin kauniita taloja, aukioita, terasseja, puistoja ja kaikkea! Olen kerran käynyt siellä työkokouksessa, mutta eihän silloin ollut aikaa kierrellä, joten en nähnyt juuri mitään muuta kuin neukkarin ja hotellin.
  Ylenpalttiset ruokatarjoilut oli buffassa – kyllä maistuisi mullekin… Mietin aina tuota buffa-asiaa, että se on silti hyvä vaihtoehto alacartelle, koska voi keskittyä muutamiin täsmäherkkuihin kuten sushit ja muut kalat – se tulee edullisemmaksi.
  Jännää etten ole kuullutkaan Sendersistä, mutta onhan toki niin paljon uusia paikallisia sarjoja eri maissa ettei pysy kärryillä niistä.
  Kyllä teillä on ollut ihana reissu ja miten kiva että koko porukka oli mukana <3

  • Kiitos kovasti Maarit. <3

   Eli olet kuitenkin käynyt siellä aistimassa tunnelmaa. <3

   Stenders tuli jo silloin, kun me asuimme Latviassa ja jossain kohden ainakin sitä sai Stockmannilta. <3 Ihana sarja, josta uskoisin sun tykkäävän.

   Kiitos kovasti ja meillä oli kyllä todella kiva perhereissu. <3 Ihanaa viikonloppua. <3

 • Voi mitä herkkuja! Ja iloisia matkalaisia. Kyllähän se aina virkistää, kun pääsee vähän pois niistä omista jokapäiväisistä ympyröistä. Eikä valmis ruokapöytäkään ole pahitteeksi.

  • Se on justiinsa näin, arjesta irrottautumista. <3

   Ihanaa viikonloppua Johanna. <3

 • Huikeat kuvat! Ihana Riika! Sinulla tulee aina olemaan Riika sydämessäsi. Riika on upea kaupunki. Turkua sanotaan Suomen Pariisiksi, mutta kyllä Riika on Pohjolan Pariisi. Siellä on kyllä ne maailman upeimmat jugend -talot! Teillä on ollut loistoreissu. Minä olen siellä kerran käynyt ja uudestaan menen. Latvia on yksi turvallisimmista paikoista tällä hetkellä maailmassa, joten loistokohde.
  Ihanaa viikkoa Tiia <3

  • Olen samaa mieltä, että pää kenossa saa Riiassa kulkea, niin upeita rakennuksia silmän kantamattomiin. <3

   Näin on, Latvia on todella yksi turvallisimmista kohteista.

   Oikein sydämellistä viikonloppua Tuula. <3

 • Näyttää vallan hurmaavalta kaupungilta! <3
  Varmasti tunteikasta sinulle.
  Toivon että talous saadaan pian nousuun koko maailmassa ja pääsemme taas enemmän matkustamaan ja nauttimaan kulttuureista.

  Aurinkoa päivääsi!

  • Kiitos kovasti Susanna ja tätä toivotaan. <3
   Ihania päiviä sinulle sinne. <3

 • Ai, mitä ihania kuvia ja nuo ruoka-annoksetkin. Olen käynyt kaksi kertaa Riikassa ja ei voi muuta sanoa kuin, että on kaunis kaupunki. Kaunista viikon alkua sinulle!

 • Varmasti nostalgista ja tunteisiin uppoavaa päästä entiseen kotikaupunkiin oman perheen kera. Ja niin ihanat kuvat. Valoa uuteen viikkoon Tiia <3!

  • Näin oli kyllä, joka kerta. Oikein ihanaa ja valoisaa viikonloppua Taru. <3

 • Riiassa olen ollut pariin otteeseenkin, mutta viimeisimmästä kerrastakin on yli 15 vuotta. Kaunis kaupunki, jossa olisi kiva käydä taas uudestaan.

  Ymmärrän että osa sydämestäsi on jäänyt sinne❤️

  • Näin on, todella upea kaupunki ja aina vaan paranee. <3 Ihanaa kuulla Tuuli, että olet käynyt Riiassa. <3

   Kivaa viikonloppua. <3

 • Upeasti taltioitu reissu ja kuvat! Minä oikeasti just avasin Tallinkin appsin ja lähdin selailemaan risteilyjä – piristäisi niin tulevaa syksyä! Ihania ruoka-annoksia jälleen kerran ja mahtavaa , että koko perhe viihtyi reissussa : )

  • Kiitos mielettömän paljon Heli. Juu se appsi on ihan älyttömän hyvä.

   Kiitos kovasti ja aurinkoista viikonloppua teidän perheelle.< 3

 • Ihanat kuvat! Ja voi nams mitkä eväät hei… Kelpais. En tiedä mikä ruokafetissi minullakin on, mutta vähän paremmin syöminen on vain niin parasta. Arkimätöksi voinkin sitten vetää vaikka lekasoraa ja styroksia, kunhan nälkä lähtee.

  On niin ikävä matkustamista. Ikävä kaikkea normaalia. Ainoa hyvä puoli minkä olen tässä koronashowssa keksinyt, on käsidesi. Ihanaa , että enää ei erotu joukosta hysteerisenä bakteerikammona, vaan kaikki muutkin pesee käsiään ja luttaa käsidesissä. Etenkin ennen kuin laittaa näppejään/näpeillään ruokaa suuhun.

  Voi kun tulis rokote. Tai joku ihme. Olen omalla kohdallani tehnyt päätöksen, etten matkusta mihinkään, en risteilyillekään. Jotenkin en vaan jaksa niitä maskeja ja rajoituksia, vaikka maskit siis on ihan jees. Etenkin lennoille ne saisivat jäädä ihan pysyvästikin. Nämä kuvat luovat taas uskoa, että joskus sitten…

  Ihanaa tiistaitantaatia sinnen. <3

  • Oot niin paras, lekasoraa ja styroksia, ihana. <3

   Juuri se, ikävä kaikkea normaalia, milloin tästä outoudesta tulee normaalia?

   Ymmärrän hyvin, eihän se yhtä rentouttavaa ole, kun täytyy miettiä todella tarkkaan omaa olemistaan. Mutta kyllä arjesta nostatti ja kovasti.

   Oikein ihanaa viikonloppua Nelina. <3

 • Oi, ihana Riika <3 Vaikka olen käynyt monia kertoja niin aina
  tuolta löytyy jotain uutta mitä ei ole nähnyt. Ja totta kai ne
  vanhat tutut paikat on nähtävä ja kierrettävä myös.
  Olen muuten löytänyt Riiasta todella ihania kenkiä ja ostanutkin
  muutamia. Lisäksi yksi sähkösininen käsilaukku lähti yhdeltä
  työreissulta mukaan Riiasta muutamia vuosia sitten.
  Istuminen aukioilla ja puistoissa vain katsella on myös
  ihanaa kävelyn lisäksi ja ne jugendtalot – aah!
  Aurinkoista päivää Tiia <3

  • Ihan totta, aina löytyy jotain uutta, ei edes vuodet siellä tätä muuta. <3

   Kenkä paratiisi onkin. <3

   Juuri se, upeat puistot ja rakennukset ja syvä ihastunut huokaus.

   Kivaa viikonloppua Marjo. <3

 • Muutamia mieleeni jääneitä kadun kulmia tunnistin. Kerran olen ollut tuolla työmatkalla . Kiva olisi tehdä joskus lomareissukin. Kaunis Riika ja jälleen niin upeita kuvia Tiia. ❤️ Sydämmellistä tiistaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud