Syksyn lempireseptit

Syksyn lempireseptit

Muistaako kukaan näitä Creme Bonjour keittokirjoja? Voi pojat näiden kirjojen resepteillä on tullut kokattua monia herkkuja, kuten vaikka: Suklaaunelma a la Creme Bonjour, valkosuklaajuustokakku, johon tulee 2dl suolapähkinöitä. Nyyttipihvejä eli pihvi käärittynä voitaikinaan ja sisälle Creme Bonjouria, Beef Stroganoff, Vastustamaton katkarapupiiras ja Tulinen meksikolaispaistos.

Mukavaa olisi jakaa kirjojen kaikki reseptit tänne, mutta laitan pari suosikkireseptiä ja muutaman muun lemppari syksyn reseptin tänne. Jos bongaatte näitä kirjoja kirppareilta, ostakaa ihmeessä, taitaa olla meidän eniten käyttämät keittokirjat ja se kuka nämä kirjat on loihtinut (Creme Bonjour työryhmä) on nero!

Suklaaunelma a la Creme Bonjour

Pohja:

1pkt kaurakekseksejä

100g leivontamargariinia tai voita

70g taloussuklaata

Täyte:

1dl kevytmaitoa

200g valkosuklaata

1 rasia Naturel-Creme Bonjouria (170g)

2dl suolapähkinöitä

Koristeluun murskattua taloussuklaata

Pohja: Murskaa kaurakeksit ja sekoita ne sulatettuun ja jäähdytettyyn margariiniin. Rouhi taloussuklaa ja sekoita joukkoon. Levitä taikina vuoan pohjalle 22cm vuoan päälle.

Täyte: Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää paloiteltu valkoinen suklaa. Jatka kuumentamista miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää Creme Bonjour ja sekoita tasaiseksi.

Lisää rouhitut suolapähkinät ja kaada seos pohjan päälle vuokaan. Ripottele suklaamurska koristeeksi pinnalle.

Anna kakun jäähtyä muutamia tunteja jääkaapissa.

Tämä juustokakku on äärimmäiseen makeannälkään ja todella tuhtia tavaraa, mutta suolapähkinät antavat makealle kakulle herkullisen suolaisen twistin. Vain pieni pala riittää, joten riittää vaikka illanistujaisissa jälkkärinä useammalle.

Meidän lemppari Stroganoff.

Maailman paras omenapiirakka

Oikaisin käyttämällä valmista kauramurotaikinaa

Pohja:

75g margariinia

1dl kaurahiutaleita

2dl vehnäjauhoja

1/2dl sokeria

Päälle omenoita ilman kuoria. (Henkilökohtaisesti en pidä yhtään omenankuorista omenapiirakoissa ja omenajälkkäreissä.)

Kanelia

Intiaanisokeria/fariinisokeria

Kastike

75g rasvaa

1dl sokeria

2tl vehnäjauhoja

3dl kermaa

Keitä kunnes saostuu.

Kaada kastike omenoiden päälle ja uuniin.

Omenapiirakan nostettuasi uunista, lado päälle paahdetut mantelilastut.

Mantelilastut herkästi palaa, en suosittele uuniin laitettavaksi.

Vaniljaisen/kermaisen kastikkeen vuoksi tämä piirakka ei kaipaa rinnalleen vaniljakastiketta. Mutta toki mikään ei estä laittamasta kylkeen vielä vanhan ajan vaniljakastiketta. Muuten välikysymys, vaniljakastike vai vaniljajäde? Täällä ehdottomasti kastike, kuten on lapsuudesta asti totuttu omppupiirakoiden kanssa syömään.

Esipaistoin taikinaa hetken ja piirakka oli uunissa 180 asteessa kunnes näytti kypsyneeltä. Suosittelen, on ehdottomasti maailman paras omenapiirakka!

Herkullinen munakasrulla


6 munaa
1dl vehnäjauhoja
6dl maitoa
1tl suolaa
voita/öljyä liraus


Täyte


200g herkkusieniä
1-2 sipulia
170g pekonia
juustoraastetta
pippuria
persiljaa


Paista ensin pellillinen ”pannaria” uunissa
Täytä rulla levittäen kaikki, kuin pizzaan ja kääri rullalle
Ripottele päälle juustoraastetta
Käytä uunissa, kunnes juustoraaste on sulanut


Munakasrulla on niin täyttävä, että tästä riittää aamupalaksi, lounaaksi jne, isommallekin porukalle tai perheelle pariksi päiväksi.


Kylkeen hyvä salaatti, johon on vielä puristettu raakaa valkosipulia ja se on siinä!
Pumpkin spice

1 dl kanelia ( 1 dl cinnamon)
1 rkl jauhettua inkivääriä ( 1 tbls ground ginger)
1 rkl jauhettua muskottipähkinää ( 1 tbls ground nutmeg)
1 tl jauhettua maustepippuria ( 1 tsp ground allspice)
1 tl jauhettua neilikkaa ( 1 tsp ground cloves)
Sekoita kaikki mausteet keskenään mm. pienellä pallovispilällä. Mausteseoksen mittasuhteita voi toki vaihdella oman mieltymyksen mukaan. Voit pakata seoksen lahjaksi tai käyttää sitä kurpitsapiiraan mausteeksi tai vaikkapa tosiaan pumpkin spice latteen. Lisää silloin halutessasi latteannokseen 1 tl vaahterasiirappia ja n. 1/4 tl pumpkin spice-mausteseosta. Latten voi tehdä makunsa mukaan vaikka kulutusmaitoon ja turauttaa päälle vielä annoksen kermavaahtoa.

*Resepti Latte Mamma blogista

Sitten voi pyhät pyssyt sentään, vihdoin vuosien jälkeen Liiteristä löytyi näitä brittiviikon herkkuja. Omg nämä sulaa suussa, mikä voitaikinan ja kinuskin liitto. En ole näitä vuosiin bongannut Lidlissä, mutta joka kerta elättelen toiveita, että nyt brittiviikoilta näitä löytyisi ja vihdoin odotus palkittiin. Ostin monta pakettia ja kahvihetken kruunaa tämä herkku, ei liian makea, eikä liian kuiva vaan just eikä melkein.

Näillä syyspöperöillä pärjää jo pitkälle. Tein tällä viikolla muuten Pasta Puttanescaa ja omg miten hyvää siitäkin tuli. Nautittiin siltä istumalta, eikä kuviakaan ehditty räpsäisemään ja mies tykkäsi kovasti myös. Reseptin löysin täältä ja mukailin reseptiä hieman laittamalla enemmän kapriksia ja oliiveja ja koko purkin sardiineja. Eli kannattaa maistella, jotta tulee oman maun mukaista, oma suu kaipasi vahvaa suolaista makua.

Olisi mahtavaa saada vinkkejä teidän syksyisistä resepteistä, oli ne minkälaisia tahansa ja laajentaa tätä omaa syömistä. Keitot kaikki mahdolliset padat sun muut pöperöt, mikä juuri sinulle maistuu parhaiten syksyisin?

Ja tosiaan omppupiirakka omenakuorilla vai ilman ja omppupiirakka vaniljastikkeella, vaniljajädellä vai ilman?

Herkullista viikonlopun jatkoa. <3



28 thoughts on “Syksyn lempireseptit”

  • Juuri tässä yksi päivä mietiskelin, että ruuanlaitto oli Suomessa helpompaa siksikin, kun oli kaikenlaisia puolivalmiita viritelmiä, esimerkiksi eri tavoin maustettuja kana- ja lihasuikaleita. Siis valmiiksi marinoituja. Täällä olen bongannut suunnilleen italialaisittain maustettuja kanan rintapaloja ja siinäpä se. Toisekseen Creme Bonjour juustoja oli joka lähtöön. Ja ruuanvalmistuskermoja jne.

    Mä odotan Lidlin kreikkalaisia ruokatarjouksia. Ne ovat olleet ihan ylettömän hyviä ja nytpä täytyy lähteä tarkistamaan onko ruokakomerossa vielä täytettyjä viinilehtikääryleitä. Ne ovat mun superherkkua ja lohturuokaa 🙂

    • Totta meillä on vaikka minkälaisia puolivalmisteita. Ajattelin, että siellä vasta onkin, jännää ettei ole, kun siellä on ns. kaikkea.

      Kreikkapäivät on nam, ja se halva.

      Kivaa sunnuntaita Johanna ja herkullisia viinikäärylehetkiä. <3

  • Minä olen keittokirjaaddicti , mutta noita ei enää ole. Olen yrittänyt luopua joistakin ja päättänyt, että uusia ei enää osteta.
    Mutta hitsiläinen, että alkoivat jo pelkät herkkujen nimet houkuttamaan ja oli pakko googlailla vähän: Greme Bonjuirilla on mahtava reseptistö sivuillaan. Kiitos vinkistä – taitaapi huomenna löytyä lautaselta jotain kanaista;)
    Ihanaa viikonloppua, Tiia <3

    • Juu ja netistä löytyy kaikki. <3 Creme Bonjour on kyllä nerokas reseptiensä kanssa ja mahtia, että siellä herkutellaan jotain kanaisaa.

      Sydämellistä sunnuntaita Lady. <3

  • Aivan ihania reseptejä. Muita ruokia olenkin tehnyt, paitsi tuota juustokakkua ja stroganoffia. Omaan omenapiirakkaan teen tosca päällisen, melkein samanlainen kuin sinulla paitsi, että manteleita ei käytetä uunissa. Kokeilin tänä vuonna ensimmäistä kertaa tehdä kurpitsapiirakkaa oman maan kurpitsoista. Siihen tuli juuri nuo mausteet, mitä luettelit. Ne sointuvat hyvin yhteen, ja piirakka oli hyvää. Teen toistekin. Leppoisaa viikonloppua sinulle!

    • Juu tässäkään ei käytetä manteleita uunissa vaan ne paahdetaan pannulla. Aah tosca, mummi teki maailman parasta toscakakkua ja nyt alkoi tehdä sitä mieli.

      Ihanaa viikonloppua Marja. <3

  • Munakasrulla on kyllä ihan huippu iltapala, josta jää vielä seuraavan päivään lounaat! Creme bonjour-juustoilla saa kyllä makua ja kermaisuutta ruokaan kuin ruokaan. Syksyn tullessa kaipaa tuhteja makuja ja täällä tehdään tänään intialaista Butter chickeniä – kutkuttavan hyvää! Herkullista sunnuntaita!

    • Niin on, herkullinen, riittoisa ja täyttävä. Oih Butter chicken on suurta herkkua, eipä ole tullut syötyä sitä aikoihin. Kiitos vinkistä Heli ja herkullista päivää. <3

  • Tuo anjovisputtanesca kuulosti aivan ihanalta (linkki reseptiin lähti heti miehelleni). Ja samalla löytyi samasta blogista mielettömän hyvältä kuulostavat turkkilaiset kasvispyörykät Tomaattikastikkeella… Nam.

    Ihanaa sunnuntaita <3

    • Kiva, että kiinnostuit siitä ja löysit kyseisestä blogista muutakin ihanaa herkuteltavaa. Aurinkoa päivääsi. <3

  • Oi, että munakasrulla, sitä on pakko tehdä joku päivä.
    Omenapiirakkaa tein viime viikolla ja, kun omenat oli pieniä jätin kuorimatta. Ei olis pitäny. Inhottavat kuoret pyöri suussa.
    Ruoka ja leivonta ohjeet on aina tervetulleita. Usein tulee tehtyä niitä samoja.
    Stroganoffi on kyllä unohtunut, mutta oli aikoinaan yksi suosituimpia.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

    • Hih meillä sama juttu, ei tykätä omenankuorista omppupiirakassa.

      Niin totta, usein tulee tehtyä samoja, koska se vaan on helppoa, tulee takavasemmalta, ei tarvitse liikaa miettiä.

      Stroganoff on kyllä herkullinen ruoka ja syksyllä on kiva nauttia pataruoista

      Ihanaa loppuviikkoa Leena. <3

  • Ihanat syksyiset – ja samalla ihan Tiiamaiset – värit koko postauksessa!! Pahus, kun juuri lueskelen tätä niin nälissäni ja nuo sinun reseptit tietysti poikkeavat niistä omista kyllästyttävistä vakiresepteistä, joten kova mieliteko herahti nyt kielelle ihan kaikista!

    • Kiitos Pilvi kovasti. <3 Se on niin totta, että nälissään jo kun menee kauppaan, tulee ostettua kaikkea ihan liikaa. 🙂 Toivottavasti joku herkku maistuisi näistä. <3'

      Ihanaa loppuviikkoa. <3

  • Omenapiirakat on kyllä niin herkkua. Sopivasti makeutta, mutta ei liikaa. Kylkeen kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä, slurps. Tykkään kyllä vaniljakastikkeellakin, riippuu tosi paljon piirakasta.

    Ihanaa viikkoa! <3

    • Juurikin näin vaikka tämä oma lempipiirakka on kyllä aika makea, ehkei olisi sun makuun. <3

      Ihanaa loppuviikkoa Jonna. <3

  • Tosi kivoja ohjeita, kiitos ♥ Ainakin Pumpkin spice-lattea tulen tekemään heti ensi viikolla.
    Täytyykin piipahtaa Liiterissä viikolla, jos vaikka sattuis löytymään noita herkkuja:)
    Ihanaa lokakuun alkua Tiia ♥

    • Ihanaa, jos teet, Pumpkin Spice on parasta. 🙂

      Kivaa loppuviikkoa Maikku. <3

  • Apua mitä herkkuja olet tehnyt. Kyllä se niin on, että hyvä ruoka parempi mieli!
    Ihan aloin miettimään, että mikä olisi meidän perheen sellainen syksyruoka. Ehkä lihapadat lisääntyvät, kun ilmat viilenevät. Olemme myös taas tehneet kana- ja kasviskeittoja, joissa on reippaasti mausteita mukana, niin hyviä.
    Omppupiirakkaan kuorin omena, mutta vaan siksi, että sokeri-kanelisekoitus tarttuu paremmin pintaan 🙂
    Herkullista sunnuntai-iltaa ystis <3

    • Nam nam nam ja te teettekin niin ihania ruokia, lisää reseptejä vaan blogiin. <3

      Tuokin on totta, että mausteet tarttuu paremmin ja kuori näyttää kyllä kauniilta piirakassa ja antaa kauniin värin ja ulkonäön, mutta hyh en tykkää mausta.

      Ihanaa torstaita Outi. <3

    • Oijoi kuulostaa just meidän reseptiltä, nyt kiitolaukkaa sun blogiin. Kiitos ihana Iina. <3

  • Onko Lidlissä brittiivikotkin, ihan äsken oli Alpenfest ja vielä tällä viikolla oli Ranskan viikkojen herkkujakin jäljellä. Tykkään kyllä erikoisviikkojen tarjonnasta, aina jotain tulee hankittua kotikeittiöön.

    Pumpkin spicea on pitänyt tehdä taas, nyt tosin ostin chaimaustetta, jota laitoin aamulla latteen ja taateleilla maustettuun tuorepuuroonkin.

    • On siellä mielestäni brittiviikot, niihin kuuluu appelsiinihilloa, cheddarjuustoja sun muuta. 🙂 Ihan sama juttu, erikoisviikot on parhautta ja ihan jäätävän paljon edullisemmin saa vaikka cheddarjuustoja, kuin muualta.

      Chaimauste kuulostaa ihanalta, mutta lämmin suositus Pumpkinille myöskin. <3

    • Kiitos kovasti <3 ja ei kaikki voi olla tuttua. <3 Pus päivään.<3

  • OI voitaikinan ja kinuskin liitto – se ei voi mennä pieleen, kuullostaa niin herkulta. Pitääpä käydä Liiterissä hakemassa!

    Munakasrulla menee myös kokeiluun, aatteles, en ole KOSKAAN tehnyt moista. Kiitos vinkistä!
    Valoa viikkoon Tiia!
    ps. noi sun Parikka-kengät on perfect!

    • Hain niitä lisää, myönnettäköön ja nyt olivat vielä alessa. 🙂

      Hei nyt vaan munakasrullaa taikomaan, se on niin hyvää.

      Kiitos ihana Tarusein ja kivaa päivää sinne. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud