Jouluhaaste-kumpi mieluummin?

Jouluhaaste-kumpi mieluummin?

Saako jutella joulusta oikein urakalla jo nyt? Kaiken pimeyden ja harmauden keskellä olen hakenut iloa joulun odotuksesta ja pienestä joulutunnelmasta. Jouluun ei kyllästy millään ja parastahan on joulun odotus.

Ja tosiaan en ole aina ollut jouluihminen ja ehken ole 100% vieläkään, mutta lapset ja perhe ovat saaneet joulukipinän syttymään omassa sydämessä.

Keyword:Love Jonnan blogista löytyi kiva jouluhaaste ja ajattelin maximoida omaa joulumieltä lisää ja samalla toivottavasti teidän joulumielisten ja osallistua haasteeseen. Punainen kun on lempiväri, niin meidän kotonahan on aina vähän niin kuin joulu.


Söisitkö mieluummin kilon pipareita vai kilon joulutorttuja?

Kilon piparkakkuja kuorrutteilla ja juustojen kera. Lyömättömän yhdistelmän piparkakkujen kanssa opetti meidän aikuinen tytär. Piparkakut ja Valio Violan appelsiinituorejuusto toimii kuin häkä yhdessä.

En voi sietää joulutorttuja, en vihreillä kuulilla, luumuhillolla tai millään muullakaan täytteellä. Joulutortut ovat kuivia ja jäävät kitalakeen. Yyh ei ole oma juttu, ei edes uunituoreena.

Katsoisitko mieluummin Holidayn vai Rakkautta vain joka sunnuntai jouluun asti?

Hassu kysymys, sillä kuka jaksaa katsoa joka sunnuntai samaa leffaa? Kärsimättömänä luonteena katson aniharvoin leffoja uudestaan. Potterit on katsottu kolmeen kertaan, Jane Austen ”Ylpeys ja ennakkoluulo” sarja Colin Firthillä varustettuna tietenkin ja ”Pikku naisia” Winona Ryderilla, siinä ne joita jaksan katsoa uudestaan.

Ja ei siinä tietenkään mitään, jos jaksaa katsoa vaikka joka päivä saman leffan, omalle kärsimättömälle luonteelle se ei vaan sovi. Maailma on pullollaan uusia kirjoja, sarjoja ja leffoja ja ihan hätä, kun ei ehdi katsoa millään kaikkea upeaa, jota maailma tuottaa.

Mutta jos näistä olisi pakko valita, niin ”Rakkautta vain” lähtisi tänä vuonna katsontaan.


Söisitkö jouluna pelkkää kalaa vai kinkkua?

Kalat nro 1. Mutta kinkkua tykkään laittaa seuraavana päivänä joululimpun päälle. Leipäviipale paahdettuna, aitoa voita ja sively sinappia. Jos pitäisi valita, kalat ehdottomasti vaikka en lämpimästä kalasta tykkää missään muodossa.

Viettäisitkö joulua mieluummin kotona lumisateessa vai ulkomailla rannalla?

Ehdottomasti kotona lumisateessa, sillä rannalla ehtii periaatteessa olla muulloinkin. Mutta jonain päivänä yhden joulun haluaisin paeta jouluhässäkkää ja kokeilla miltä se tuntuu. Luultavasti ei kovin hyvältä, sillä perhe ja sukulaiset saattaisivat tietyssä kokoonpanossa uupua. Mutta jos saisi koko jättisuvun palmupuun alle, niin mikä ettei.


Luopuisitko mieluummin glögistä vai pipareista?

Kumpikaan ei ole ratkaiseva tekijä jouluna, Mutta ehkä aavistuksen enemmän tykkään juoda kuumaa glögiä joulun aikaan kuin nauttia piparkakkuja.

Laittaisitko soittoääneksi mieluummin ”Kulkuset” vai Cascadan dance-version Last Christmasista?

En kumpaakaan. Elviksen ja Sinatran joulukappaleet ihan ok. Joululaulut on ehkä liikaa, en niin niistä välitä. Joulun hiljaisuus on ihan paras juttu. Se tietty rauha.

Paketoisitko mieluummin 100 lahjapakettia tonttujen kanssa vai lastaisit 100 pakettia joulupukin rekeen yksin?

Olen huono paketoimaan, koska uupuu se askartelugeeni tai sitten se on sitä kärsimättömyyttä. Mutta silti paketoisin, kauniisin lahjakasseihin. 😉


Haluaisitko mieluummin samanlaiset hiukset ja parran kuin pukilla vaan kokonaan kalju?

Tätä kysymystä en ihan tajunnut näin naisen näkökulmasta. Mutta kalju yes ja partakin.


Kiertäisitkö mieluummin viisi tuntia laulamassa joululauluja ovelta ovelle, vai laulaisitko yhden videolla, jonka julkaisisit Facebookissa kaikille kavereille?

Jätän laulamisen muille, se joulurauha pitää suoda ihan kaikille. Niin ihmisille kodeissaan kuin Facebookissa.


Menisitkö mieluummin pulkkamäkeen vai luistelemaan?

Pulkkamäessä saa taantua lapseksi. Luistelijana olen surkea ja luistimet sattuu nykyisin jalkoihin. Pulkkamäkeen voisin lähteä milloin vaan, ihanaa hommaa.

Ostaisitko joululahjoja mieluummin netistä vai joulumarkkinoilta?

Hmmmm… en osaa sanoa. Joulumarkkinat on ihana juttu, mutta korona… Netistä kaiketi sitten vaikka emme hirveästi osta lahjoja vaan annamme lapsille kahisevia kuoria ja me aikuiset emme vaihda lahjoja.


Söisitkö mieluummin porkkanaraastetta vai rasian lanttulaatikkoa?

Kaksi inhokkiahan se siinä. Noh porkkanoita…

Koristelisitko pihan mieluummin jenkkityyliin jouluvaloilla näyttäväksi vai pitäisitkö joulukuusta lokakuun alusta jouluun asti sisällä esillä?

Jos pitää valita, niin joulukuusi sisällä. Vaikka olisihan se riemullista valaista koko talo, mutta ei jenkkityyliin.


Olisitko mieluummin Grinch vai Petteri Punakuono?

Petterihän on söpö ja kiltti eli Petteri.

Olisitko mieluummin suomalainen joulupukki joka antaa lahjat suoraan ihmisille vai amerikkalainen joulupukki, joka tulee savupiipusta yöllä salaa?

Kuka haluaa tulla savupiipusta sisään, kysynpä vaan. Ei mulla muuta tähän.

Joisitko mieluummin glögiä vai kuumaa joulusiideriä?

Harvemmin juon kuumaa joulusiideriä, mutta vaihtelun vuoksi voisin tänä jouluna mennä sillä.


Söisitkö mieluummin talon kokoisen piparkakkutalon vai asuisit siellä?

Söisin talon ilman muuta. Piparkakkutalossa Hannulla ja Kertulla oli ilkeän noidan vuoksi aika ikävät oltavat.


Jonottaisitko mieluummin viisi tuntia joulupaketointipisteelle vai viettäisitkö tunnin ostoskeskuksessa joulupukin kainalossa hänen kanssaan jutellen?

Meidän aikuinen tytär on ollut maailman paras joulupukki, joten istuisin mielelläni kainalokkain tyttären kanssa ja höpöttelisin maailman tappiin asti.

Jättäisitkö mieluummin puolisosi ilman lahjoja vai olisitko itse ilman lahjoja?

Meillä on molemmat ilman. Mutta jos pitäisi valita, niin kyllä se joulu on muiden ilahduttamisen juhlaa ja en kyllä itse mitään tarvitse. Joten puoliso ensin. (Lasten jälkeen.)

Onko aivan liian aikaista miettiä joulua? Miten vastailisitte joihinkin näistä kysymyksistä? Pidättekö joulusta? Mikä joulussa on parasta?

Mukavaa viikon jatkoa kaikille. 🙂25 thoughts on “Jouluhaaste-kumpi mieluummin?”

 • Kyllä minä tykkään joulunajasta, vaikka ei sitä juhlitakaan. Parasta on joulun herkut ja se, että kiireettä saa olla perheen kanssa. Oikein jo odotan Lumiukko leffaa ja Frozenia ja lämmintä glögiä ja Rachidin kainalossa köllötystä aamusta yöhön asti.
  Ihanaa iltaa sulle Tiia <3

  • Olet ihana, kun askartelet joulukortteja läheisille vaikka ette joulua vietäkään. Toki sitä pitää myös Frozen katsoa ja glögiä nauttia.

   Ihanaa viikon jatkoa Outi. <3

 • Voi miten ihana tuo kuva teistä ♥ Ja hauska haaste, saatampa napata mukaani 😉 Ei oo yhtään liian aikaista, sillä jouluhan on täällä ihan pian. Tulevana viikonloppuna ajatettelin kaivella jo koristeita ja ekat lahjatkin hankittu.

  Ihanaa iltaa Tiia ♥

  • Ehdottomasti haasteeseen mukaan ja joulumieltä tänne harmauteen. <3

   Ihanaa kuulla, nyt vain nauttimaan joulunodotuksesta ja tänä vuonna tarvitsemme sitä enemmän kuin koskaan.

   Ihanaa päivää Maikku. <3

 • Kiva postaus, vaikka aika karrikoituja kyssäreitä, olisi vaikea tehdä valinta. Itse julistaudun semijouluihmiseksi, en ole jouluhullu, mutta nautin kyllä juurikin joulun , jolumenun ja joululahjojen (siis antamispuolesta) suunnittelusta, joulukorttien tekemisestä. Tässä iässä sitä onneksi katse suuntautuu lasten iloon ja itse lähinnä herkutteluun, chillailuun ja kirjojen lukemiseen. Ja joulukirkko on kiva, vaikka nyt se vissiin katsotaan telsusta.

  Ilostuttavaa loppuviikkoa Tiialainen <3

  • No ihan mahdotonta miltei valita. 🙂

   Sama semi täälläkin, tosin lasten kautta sitä on oppinut nauttimaan joulusta ja toki lapsena ison perheen kanssa joulut oli aivan ihania. <3

   Joulukirkko ei kuulu omiin perinteisiin, mutta lapsuudenkodissa käytiin joulunaattona aina hautausmaalla ja se on mielestäni hieno perinne.

   Ihanaa päivää Taru. <3

 • Joulu on ihan parasta 😍 Meillä on fiilistelty jo pari viikkoa,ulkoglögit ja piparit kaikille pihalla poikkeaville,ikkunalaatikoiden havuissa pilkottaa pienet valosarjat ja muutkin kausivalot ovat valmiina ja joulutekstiilit pian silitetty. 🎄Kunhan tulisi valkea joulu…Ensin kuitenkin juhlitaan itsenäistä Suomea🇫🇮🕯️🕯️🇫🇮. Ihanaa loppuviikkoa Tiia💚

  • Ihanaa ja nyt saa nauttia ja pitääkin, on niin harmaata tai oikeastaan mustaa suorastaan. Kaikki apu jouluvaloista ja joulunodotuksesta.

   Ihanaa päivää sinne ja juhlitaan pian itsenäistä Suomea, se onkin hieno päivä aina. <3

   Kivaa loppuviikkoa Pipsamuori. <3

 • Kiva, että teit tän! 😀

  Mä rakastin lapsena pipareita, hyvä, etten syönyt niitä ennen joulua loppuun. Tortuista en niin paljoa välittänyt. Aikuisena tilanne on kääntynyt päälaelleen, rakastan torttuja, mutta pipareita syön aika harkitusti. Tosin sitä raakaa taikinaa voisin syödä vaikka kuinka ja paljon! :p

  Ihanaa viikon jatkoa Tiia. <3

  • Tää oli niin kiva haaste. <3

   Eikö jännä, niin se maku muuttuu. En ole rakastanut oikein kumpaakaan eli ei tule syötyä juurikaan näitä herkkuja jouluna. Mutta piparkakut menee, jos niissä on runsaasti täytettä. 🙂

   Ihanaa viikon jatkoa Jonna. <3

 • Olipa hauska haaste, piti käydä lukemassa Jonnankin vastaukset : )
  Tosin osa kysymyksistä oli hieman…outoja. Taidanpa jatkaa haastetta ja tehdä oman vastauspostaukseni.
  Meinasin revetä kun luin vastauksiasi, mun TOP3 jouluherkkuihin kuuluvat just lanttulaatikko ja joulutortut, heh!

  Ei minun mielestäni ole liian aikaista miettiä joulua, mutta en kyllä vielä soittaisi joululauluja tai söisi itseäni ähkyyn jouluruoista. Silleen sopivasti fiilistellen ja pikku hiljaa kotia valaisten, kynttilöitä poltellen ja kotia koristaen <3

  • No oli ne vähän outoja, mutta niin ne on aina näissä haasteissa, hihi. 🙂

   Näin se vaan on, makuja on monia ja sun kanssa muuten jaamme monta makurakkautta. <3

   Juu jouluruoat joulupöytään, koska niitä ei voi montaa päivää syödä ja siksi on ihana nauttia niistä juuri silloin ja muutamana päivänä vuodessa.

   Ihanaa päivää Heli. <3

 • Olipas aivan mahdottoman hauska haaste. Sun valokuvista tulee jo pelkästään niin upea joulun tunnelma, ettei voi kuin ihmetellä. Tuo kahvilakuva on ensinnäkin aivan tajuttoman houkutteleva! Taustalle soimaan vähän joulusinatraa ja elämä on täydelistä 🙂
  Tämä oli kyllä niin vetävä haaste, että taidan tarttua siihen. Multa vaan ei löydy millään noin ihania valokuvia <3

  • Kiitos Birgitta mielettömän paljon. Kyllä Sinatra on just se oikea tai Elvis. <3

   Ehdottomasti ja syöksyn tämän jälkeen blogiisi kurkkimaan, joko haaste on siellä. <3

   Ihanaa päivää Birgitta. <3

 • Ihania, satumaisia kuvia. Tuo kuva teistä kruunaa koko sarjan.
  Hauska haaste, mutta ihan mahdottomia vaihtoehtoja joissain noissa.
  Nykyisin joulu on meillä rauhoittumisen aikaa. Ennen oli hulinaa ja huisketta riittämiin.
  Kahtena jouluna pakkasimme koko köörin ja matkustimme jouluksi ja uudeksi vuodeksi Egyptiin ja Thaimaahan. Ne matkat olivat meidän lahja lapsille.
  Ja itsellekin, kun ei tarvinnut laittaa tikkua ristiin. Juhlan ruuat ja lasten lahjat tulivat hotelleilta.
  Oikein ihanaa loppuviikkoa Tiia!

  • Kiitos ihana Kirsti Kaija kauniista sanoista. <3

   Ihan mielettömiä muistoja olette luoneet teidän perheelle. <3 Olette kyllä niin mielettömiä vanhempia.

   Oikein ihanaa päivää Kirsti Kaija. <3

 • Onpa ihanaa joulutunnelmaa tämä postauksesi, jonka krunaa tuo viimenen kuva teistä ♥
  Tunnustaudun jouluihimiseksi ja parasta joulussa kaikki rakkahat yhdessä. Tosin taas tämä tilanne uhkaa riistäytyä käsistä ja kieltää kokoontumiset.

  Iloa ja valoa viikonloppuusi Ihana Tiia ♫ ♥♫

  • Ihana Marja-Terttu, sydämelliset kiitokset. <3

   Kyllä se näin on, että rakkaat tekee joulun. <3

   Ihanaa päivää. <3

 • Olipa hauska postaus! Ehkä minunkin pitää tarttua tähän Jonnan kivaan haasteeseen.
  Tunnelmallisia joulukuvia ja minähän olen ihan jouluhullu ihminen. Tosin meillä joulu hiipii kotiin vasta joulukuussa ja aika lähellä vasta itse jouluaattoa. Joulu taas jatkuu meillä Nuutinpäivään saakka eli tammikuussa ollaan jo silloin. Olen tottunut tähän jo lapsuudenkodissani ja se on tapa, josta en halua luopua. Pakko myöntää, että tunnen pientä ahdistusta lokakuun lopussa kun kauppoihin vyöryvät joulusuklaat ja joululaulut soivat. Mutta jokainen saa viettää joulun juurikin omalla tavallaan ja aloittaa silloin kun siltä tuntuu <3

  Hyvää sunnuntaita Tiia ja toivottavasti olette jo "vapautuneet Kakolasta" <3

  • Sydämelliset kiitokset Marjo. <3

   Jokaisella on omat perinteet. Meille tuli lapsuudenkodissa kuusi aattona, mutta nykyään meille on muodostunut perinne, että koristelemme kuusen itsenäisyyspäivänä aikuisten lasten kanssa myös ja katsomme itsenäisyyspäivän juhlia yhdessä ja nautimme glögiä.

   Juuri parasta, että kaikilla on erilaisia perinteitä.

   Ihanaa päivää Marjo. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud