Onnea etsimässä

Onnea etsimässä

Leffa pressinäytös ja muumisukat saatu

Tässä nojailen oman rippikirkon edessä olevaan lamppupylvääseen ja mieli on kuin raastinrauta.

Tuli mietittyä minne nämä kaikki vuodet katosi, nyt perheen pienimmäinenkin pääsee ensi kesänä ripille.

Tuli myös @nordiskfilmfinland kutsumana katsottua Viggo Mortensenin ohjaama, tuottama, käsikirjoittama ja näyttelemä leffa ”Falling.” Joka sukkuloi menneessä ja nykyajassa avaten vanhat lapsuuden haavat alzheimeriin sairastuneen isän kautta.

Ratkaisuja tai syitä ei anneta, mikä tekee toisista ihmisistä katkeroituneita, vihaisia ja julmia ja toisille antaa kyvyn rakastaa ja antaa anteeksi kaikesta huolimatta.

Mieli oli kuin raastinrauta olisi käynyt aivot läpi, herkistynyt, surullinen, kaihomielinen ja myös toiveikas, kaikki tunteet pinnalla. Elämän kauneus, rumuus ja järjettömyys kaikki niputettuna yhteen.

Mikään piknik ”Falling”leffan katsominen ei ole, mutta ajatuksia ja tunteita herättävä. Miten elämä on kuin yksi silmänräpäys ja miten sen elämänsä haluaa viettää. 

Haluaako jäädä katkeroitumaan, syyttämään muita tai olla mieli kohti tulevaa, avaimet onneen omissa käsissä.

Päätin katsoa Jonas Brothers bändistä kertovan leffan, enkä tiedä yhtään miksi. En varmaan tiedä yhtäkään tuon bändin kappaletta, tosin nyt tiedän. Tiedän, että parilla bändin jäsenellä on kuuluisat vaimot ja ovat veljeksiä.

Ehkä se juuri innosti katsomaan leffan, että miten veljekset ja veljien välit pysyvät hyvinä moisessa pyörityksessä.

Veljille oli tullut kuuluisuuden pyörteissä pientä kränää ja tunnetta, että rajoittivat toistensa kehitystä. Kukin lähti itsenäistymään tahoillaan ja kaksi veljeksistä menestyi soolouralla ja kolmas keskittyi perheeseen ja tunsi tiettyä ulkopuolisuutta ja haikeutta.

Vuodet vieri ja veljille tuli tunne, ettei onnea kannata etsiä muualta, onni on ollut siinä koko ajan, ihan vieressä, läheisten veljesten suhteissa ja väleissä.

Hurjan rehellisesti veljekset kertoivat tunteistaan, epäonnistumisistaan ja miten tärkeää on keskittyä läheisiin ihmisiin, perheeseen. Veljesten isä hyvin totesi, että ”on menestyneitä veljeksiä, jotka vihaavat toisiaan, mutta ei meidän pojat.”

Elokuva opetti, ettei mikään menestys ole menestystä ja onnea, jos sen hinta on, että rakkaiden ihmisten kanssa menee välit. Että ilo löytyy juuri niiden rakkaiden ihmisten kanssa tekemisestä, ei kaukana muualta, tavoitellen tähtiä tai sitä omaa tähteä.

Varmasti tämä aika laittaa erityisen paljon kiittämään läheisistä ihmisistä. Eikä koskaan ole liian myöhäistä pyytää anteeksi, jos on jotain mikä mielellä painaa.

Falling leffan myötä sain taas muistutuksen ja kappas Jonas Brothersin veljesten raadollisen rehellisisistä sanoista toisilleen, että on parempi puhua suoraan, antaa anteeksi, pyytää anteeksi, kuin vaikka kantaa väärinkäsitysten luomaa kaunaa.

Elämä on lyhyt ja humps yhtäkkiä se on mennyt. Jos jotain vanhuksena haluaisin ajatella, että niihin rakkaisiin ihmisiin oli hyvät välit. Tiedostaen jokaisen inhimillisyydet ja heikkoudet, mutta rakastaen ja anteeksi antaen palavasti silti. Sillä jokainen meistä haluaa näin itsekin tulla kohdelluksi.

Niin ja nyt meikäläisestä tuli Jonas Brothers fani, poikien nöyryys ja veljellisyys, rakkaus perhettä ja läheisiään kohtaan sai kyyneleen silmänurkkaan.

Ei onnea tarvitse etsiä ja metsästää, se on ihan siinä vieressä, jos oikein katsot, joskus täytyy vaan mennä kauas tai inhimillisesti mokata, jotta sen oivaltaa. <3

Mitä onni merkitsee teille ja mitä onni on?

Sydämellistä viikon jatkoa kaikille. ❤️20 thoughts on “Onnea etsimässä”

 • Eilen onni oli ystiksen tapaaminen karjalanpiirakoitten ja kahvin kera, jonka jälkeen ip Eeva lehti ja suklaati. Välillä sitä onneksi ilostuu juuri niistä pienistä jutuista – ja niitten löytäminen on taito se. Onnelllisia hetkiä Tiia!

  • Ihana te, ystävät on parhautta, mutta ystävien kanssa herkuttelu maailman parasta. <3

   Ihanaa viikonloppua Taru. <3

 • KIrjoitin aikoinaan ylioppilasaineen aiheesta Pitääkö onni ansaita. 17-vuotiaan henkevyysellä taisin tulla kulta kuinkin lopputulokseen ettei onnea tarvitse ansaita, mutta vähemmän onnellisten aikojen jälkeen arjen onneakin osaa arvostaa enemmän. Taisin osata perustella asiani hyvin, sillä aineella napsahti koulun korkeimmat pisteen ainekirjoituksessa.

  • Ihana sinä, olet selvästi ollut onnen ytimessä jo nuorena. Ja silloin sitä jotenkin onkin elämä huolettompaa.

   Hyvä sä. <3

   Ihanaa viikonloppua Tuuli <3

 • Onni on sellaista hyvänolon tunnetta, joka voi kestää hetken tai vaikka pidempäänkin. Onnen oppii löytämään ihan pienistäkin asioista ja kun niitä pieniä asioita kertyy paljon, se onkin jo sitten suurta onnea.
  Minä olen ollut Jonas brother fani jo vähän pidempään. Tulivat tyttären kautta tutuiksi aikoinaan. Yksi suosikkibiisinikin on veljesten tekemä balladi nimeltään When you look me in the eyes.
  Kaunista iltaa sinulle Tiia ihanuus <3

  • Ihan just näin. <3 Onneakin voi olla montaa eri kirjoa. <3

   Jonas Brothersilla on monta todella hyvää kappaletta.

   Ihanaa viikonloppua Outi ja pitää heti kuunnella tuo sun vinkkaama biisi. <3

 • Onni on hetkiä. Onnea voi löytää matkalta, se ei ole matkan päämäärä. Onni on merkityksellistä elämää läheisten kanssa, rakkaudentäyteisesti. Erään tutkimuksen mukaan saattohoidossa olevilta potilailta kysyttiin, mitä he katuvat. Vastaus oli hyvin usein se, ettei viettäneet tarpeeksi paljon aikaa läheisten kanssa vaan monia työ vei. Kiitos ihanasta postauksesta.

  • Ihan juuri näin, itsekin koen, että joskus onnen tavoittelu on parempaa kun itse maali. <3 Se pitää käynnissä.

   Ja toinen on, mitä ihmiset katuu, liikaa murehtimista.

   Kiitos sinulle ihanasta kommentista ja sydämellistä viikonloppua Marja. <3

 • Joku on joskus sanonut, että onni pakenee etsijäänsä.
  Minulle onnea ovat läheiseni ja oma arkielämäni, kaikki muu on jo ekstraa.
  Yhtä asiaa toivon sydämestäni, että saisin yhteyden jäljettömiin kadonneeseen sisareeni.
  Kuten sanoit; koskaan ole liian myöhäistä pyytää ja antaa anteeksi.
  Oikein upeaa loppuviikkoa Tiia!

  • Hienosti sanottu, sillä onni pitää oivaltaa, se ei ole jossain kaukana. <3

   Voi että Kirsti Kaija, todella toivon sinulle, että tuo mysteeri selviää, kaipuu ja myös tietämättömyys varmasti raastaa sydäntä.

   Näin on, koskaan ei ole liian myöhäistä.

   Ihanaa viikonloppua Kirsti Kaija. <3

 • Oi, pitäisi katsoa tuo Falling. Tai no, mulle tuli jo trailerissa tippa linssiin, joten voi olla aika liikuttava mulle. Oon herkkis. <3

  • Se on rankka elokuva, sellainen noh jotenkin järkyttävä. Eli ei liikuttava.
   Ihanaa viikonloppua Iina. <3

 • Onni on pieni hetki :tonttutytön katse ja tokaisu, mummokin on aika kiva, aikuisen lapsenlapsen lämmin halaus, miehen pirteä katse kaiken keskellä, oma olo, kun ei koske . Kuin myös ystävän tapaaminen olisi myös varmaan onni, kun kahdeksan kuukauteen en ole nähnyt ketään. Onni on koti, lämpö, ehjä katto, vapaus. Se vapaus voi kohta olla muistoissa, jos täällä ei jakseta.
  Nuoruudessa oli eri asiat , meneminen ja kiire, nyt vaan oleminen ja jaksaminen. Niin maailma muuttuu.
  Kaikkea hyvää sulle ja terveyttä! <3

  • Ihania onnenhetkiä siellä. <3 En kestä 8kk et ole nähnyt ystävää, sydämelle aivan kohtuutonta.

   Hienosti kirjoitat mitä on onni nuorena ja mitä nyt, näin se menee ja molemmat tuntuu hyvältä.

   Ihanaa viikonloppua ja kaikkea hyvää sinulle Marketta ja pysykää tekin terveinä. <3

 • Onni voi olla ohikiitävä hetki . Onni on tässä ja nyt sillä eilistä ei kannata murehtia ja huomisesta emme vielä tiedä. Onni on tasapaino itsensä ja ympäristönsä kanssa. Onni on koiran kylmä kostea kirsu, joka koskettaa sinun poskeasi. Onni on uurtuneet vanhan ihmiset kädet, joista voit pitää kiinni. Onni on läheinen tai ystävä, jonka tapaat pitkästä aikaa ja saat halata häntä. Onni on rakkaan kosketus. Onni on itse elämä ♥
  Ihanaa viikonloppua Tiia ♥

  • Niin kauniisti kirjoitettu, että ihan huokailen täällä, suorastaan runoutta. Näin on, kiitos näistä, ihan liikutti tätä lukiessa.

   Mukavaa viikonloppua Marja. <3

 • Ihana kuva sinusta ja koirasta. <3 Mieleeni on jäänyt Phi Collinsin katkerat sanat, että hän toivoo, ettei olisi koskaan menestynytkään, koska on menettänyt kaikki ystävänsä menestyksen takia. 🙁 Kyllä onni tulee omasta sisimmästä ja läheisistä ihmisistä.

  • Voi että, kateus on ikävä juttu ja joskus voi itsekin muuttua niin, etteivät vanhat ystävät koe omakseen. Mutta kyllä hieman kuin lottovoittajan painajainen ja se, miten erottaa uusista ihmisistä, kuka on aito ystävä.

   Oikein ihanaa viikonloppua Annie. <3

 • Mun suuri onni on se kun näen että ( jo aikuiset) lapset tulee pärjäämään elämässä paremmin kun hyvin.
  Kivaa ensimmäistä adventtia <3

  • Sen parempaa onnea ei ole, kuin että lapsilla on kaikki hyvin. <3

   Sydåmellistä viikonloppua Ulrika. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud