Taas huijaus!

Taas huijaus!
huijaaminen, nettihuijaus, identiteettivarkaus

Eilen sitten tärähti tajuntaan uusi netin vitsaus. Luulin jo kaiken nähneeni, mutta ei. Ystäväni blogissa oli käynyt järjetön määrä saksalaisia kävijöitä ja tästä aukeni vyyhti, että kuviani ja monen tutun kuvia on käytetty huijarisivustoilla.

Luulin jo kaiken nähneeni, kasvoillani on myyty iphone luureja huijaamistarkoituksissa, on tehty Instagram tili, jossa kasvoni on leikattu ja liimattu eri vartaloihin ja milloin olen ollut häissä tai milloin Teboililla kaljalla. On tehty feikkiprofiili deittisivustolle, joka ilmeni, kun eräs suomalainen mies otti yhteyttä, että olemme ”match.” Instagramissa vastikään oli kyhätty feikkitili nimellä @koivusallo.

Mutta että nyt. Blogistani on napsittu kuvia ja yritetään huijata rahaa ”myymällä yllä oleviani vaatteita.” Googlaamalla oman nimen, alkoi Googlen sivuhaun toiselta ja kolmannelta sivulta tippumaan de. päätteisiä huijarisivustoja, jotka ovat pullollaan meikäläisen kuvia ja monen monen ystävän.

Kuka tuolta edes ostaa mitään. Joistain kuvista ei saa edes tolkkua mitä siinä myydään. Ai jestas meinasi eilen taas purskahtaa mehut suusta, kun ystävä soitti, että arvaas missä nyt ollaan. Kyllä määää maar sanon, että ihminen on kekseliäs ja välillä valitettavasti aika ahne ja ruma.

Näille ilmiöille voi altistua kuka vaan, kenen kuva on netissä, oli se Facebook sivun profiilikuva tai mikä tahansa yhteys. Suosittelen kaikkia googlaamaan oman nimen tai jos on blogi, blogin nimen ja tutkimaan asiaa. Tässä kohden en ole tehnyt vielä muuta, kuin laittanut niihin huijarisivustoihin, joissa on yhteydenottolomake, että poistakaa kuvani vähän sassiin tai teidät noutaa poliisi. Tunnen itseni ihan pelleksi uhatessani ammattirikollisia poliiseilla, nauraako ne siellä vaan partaansa ja kyhäilee aina vaan uusia huijaussivuja.

Ymmärrän itsekin kuinka turhaa tämä on, tuulimyllyjä vastaan taistelua. Jos yksi huijarisivusto poistuu, lisää sikiää kuin sieniä sateella.

Mitä tehdä muuttua piittaamattomaksi vai taistella joka himputin kerta vastaan. Olen aika kova taistelemaan ja periksi ei anneta. Iphone keissistä on rikosilmoitus esimerkiksi poliisin käsittelyssä ei vain odottelussa. Mutta että taistele nyt mitä lie mafiaa vastaan, joka on kyhännyt kymmenittäin näitä huijausverkkokauppasivustoja.

Netti tosiaan elää omaa elämäänsä ja niin ihmisen hyvyys kuin pahuus siellä. Alan kohta kannattamaan valvontayhteiskuntaa, ettei mitään nettiin pysty laittamaan ilman, että joudut tunnistautumaan vaikka verkkopankkitunnuksilla. Vaikuttaisi varmasti myös tuohon yleiseen somessa huuteluun.

Havaintoja parisuhteesta bloggaaja, joka bloggaa lehden alla ilmoitti, että hän julkaisee kaikki kommentit jatkossa ihmisten omilla nimillä, johan pieneni hänen osalla kiusaaminen ja vainoaminen. Aargghh missä nämä kaikki pelkurit lymyilee, minä tässä nyt vähän sinua haukun ja voimaannutan samalla itseäni. Juu kuulkaas ei se niin toimi vaan kyllä se mätä ja pahuus kiertää ihan sinne omaan itseensä. Joten kannattaa suunnata vaan energiat ja voimavarat siihen hyvään niin kappas alkaa ajattelemaan valoisammin ihan taatusti ja ehkä muutkin ihmiset alkaa tykkäämään ihan eri tavalla.

cathkidston peterrabbit kahvi, coffee

Eli nyt ei muuta kuin googlaaman omaa nimeä ja pidän peukkuja, ettei teidän kuvia esiinny saksalaisilla huijarisivustoilla tai missä muualla lienekään. Elämä on kyllä mystistä. Jotkut harjoittaa tällaista toimintaa ja toiset taas puurtaa rehellisesti. En usko, että on oikotietä onneen ja huijarit kärähtää aina lopulta, oli huijaus sitten mitä tahansa laatuaan.

Mutta ei auta kuin nostaa oma nokka kohti aurinkoa vanhalla kliseella, se mikä ei tapa, se vahvistaa. Ollaan täällä kuulkaas ihan terästä. 🙂

Pinkit korkokengät Maiju on kirjoittanut omista vastaavista kokemuksistaan täällä.

Sydämellistä torstaita kaikille ja paljon hyviä ja positiivisia ajatuksia.35 thoughts on “Taas huijaus!”

 • Kiinalaiset nettimyyjäthän käyttävät vallan toisten sivuilta otettuja kuvia; joko blogeista, instasta tai alkuperäisten, niiden mukaan on sitten kyhätty joku ”vastaava” vaate. Näissä sinun kuvissasi on ”jännä” juttu kun tuo saksalainen huijarisivusto (jos se edes oikeasti on Saksasta, vaikka tuo de-pääte onkin ostettu) on jättänyt niihin nimet ja tekstitkin. Huijausten suo on loputon.

  • on tämä maailma niin hullu, ei vaan voi mitään ja taas löytyi yksi uusi hulluuden muoto. Jotkut painaa töitä täysillä ja toiset keksii keinoja huijata.

   Ihanaa päivää Tuuli.

 • Voi ei! Maailma on pahuutta ja hyväksikäyttöä täynnä. Itsekin sen vastikään karvaasti koin ja tapella piti. Laki oli kuitenkin puolellani. Toivottavasti nytkin paha saa palkkansa. Mutta hei, ajatteles niin, että olet melkoinen malli! Kuvat ja poseeraukset ovat haluttuja, vaikkakin nyt kovin ikäviin tarkoituksiin. Tsemppiä ja voimia taisteluun. Kyllä se mehut vie.

  • Hienoa, jos on laki puolella, Suomen oikeuslaitos kun on aikamoista arpapeliä.

   Lämmin kiitos, heh yritän suunnata ajatukset noin, että pitää olla otettu. 🙂

   Ihanaa uutta viikkoa Satu.

 • Uskomatonta toimintaa. Luovuutta on näköjään joka lähtöön…! 😮

  • Aikamoista luovuutta totta tosiaan, eipä tulisi ihan heti mieleen ja kuka ostaa….

   Kivaa kevättä Satu.

 • Ei ole taas todellista!!! 😮

  Tuntuu, että viimeisen vuoden aikana tää huijaaminen on lisääntynyt. 🙁 Eipä sillä väliä, kunhan ihmiset tiedostaisivat, etteivät mene noihin, niin jäisi huijareille luu käteen ja liekö sitä kautta vähenisi kiinnostus moiseen. Voi olla, että yksi huijauksen uhrikin riittää näille tyypeille.

  • Just se, ettei nyt vaan kukaan osta! Ihan hullu maailma.

   Kivaa maanantaita Jonna.

 • Vielä en ole löytänyt itseäni huijaus-sivustoilla mutta blogista on napattu ruokakuvia venäläiselle sivulle, missä niillä on hinta 😀 Kaaliwokilla on hintaa 21,67€ . Tyyristä kaalia. :O

  Ovat muuten valinneet upeat kuvat sinusta sinne sivustolle (toki kaikki sun kuvat ovat upeita), mutta siis voisi olla suoraan jonkun oikean verkkokaupan katalogista.

  Instagramissa on ollut nyt aika paljon kaikenlaisia huijaussivustoja. Mun on ollut tarkoitus tehdä arvonta jo tovin, mutta ne näyttävät juuri targetoivan tilejä joilla on arvonta käynnissä, luovat valesivustoille saman arvonnan ja kalastelevat tietoja. Mietin että jos ei käyttäisi ollenkaan arvontahashtagia, näin ei tulis vaan arvonnan takia seuraajiakaan niin paljon jotka lähtee heti kun arvonta on päättynyt 😀

  • Ei ole todellista eli aika tavalla samaa menoa, mutta kyseessä on ruoka. Huhheijaa!

   No nyt en kestä, kiitos niin paljon kauniista sanoista, johan lämmittää ja paljon ja ei tule edes mietittyä enää tätäkin soppaa.

   Juu ne arvontahuijarit, kaikkea ne todellakin keksii. Sain viestiä yhdeltä seuraajalta, että onko tämä sun sivu, että hän on juuri laittamassa luottokorttinumeroa, ei apua ei!

   Olen myös lopettanut tuon arvonta hastagin köytön tuosta syystä ja siitä toivottomuudesta, että tullaan seuraamaan ja lakataan seuraamasta heti kun arvonta on päättynyt. Arvontojen pitäisi olla kiva juttu, mutta niistäkin on tullut näiden vuoksi mälsä homma.

   Kivaa kevättä Hanna.

 • Aivan uskomaton juttu! Miten tuollaiset huijarit pystyy nukkumaan yönsä rauhallisesti! Käärmeen sikiöt. Mutta ajattele myös, että olet niin kaunis, että olet haluttu malli.

  • Käärmeen sikiöt, olet mahtava Marja, niin hyvä kuitti. Sydämellistä uutta viikkoa ja hurjasti kiitoksia kauniista sanoista, niiden voimin jaksaa kestää nämä huijarit. 🙂

 • No aina vaan hullummaksi menee. Voi elämän kevät ja kaikki muut vuodenajat, mutta Kukkaiselämän Satu ja Kotigourmeen Hanna (ihan mahtava toi kaaliwokin hinta :D) sen saman jo kerkisivät sanoa, mitä itsekin ajattelen, että ai hitsit, mutta sun kuvissa on todellakin myyvän katalogin ainesta. Oikea hyvän tuulen kokoelma <3.

  • En kestä teitä ihanuuspakkauksia, kun käännätte tämän inhan asian kauniisti voitoksi, niin että täällä on hymy korvissa. Lämmin kiitos Annukka ja kauniita kevätpäiviä ja ulkoilun iloa. 🙂

 • Huh, mitä luettavaa! Päivittäin saa lukea jos ties minkälaisista huijauksista ja hyväksikäytöistä. Huhtikuun alusta lähtien on ollut monta sivustolle hyökkäystä, satoja roskakoriin jääneitä huijausmeilejä ja soittojakin. Jaksetaan teräsleideinä, ei tässä muu auta : ) Tsemppiä tuhannesti & valon pilkahduksia kaiken keskelle!

  • Kääks maailma on mennyt ihan sekopäiseksi, mutta teräsladyt sitkuttaa eteenpäin aina, vastatuuleen kuin vastatuuleen.

   Ihanaa uutta viikkoa Heli.

 • Ei hyvääpäivää!! Kyllä sulle on sattunut ja tapahtunut, ei kivaa ollenkaan. Toivottavasti kuvasi poistuvat tuolta nopeaan. Mä alan nyt googlaamaan.
  Halaus ♥

  • Toivottavasti sun kuvia ei ole siellä. Ihanaa uutta viikkoa Maikku. 🙂

 • Blogini nimellä alkoi heti löytyä saksalaisia huijaussivuja. Yhdessä oli minun blogini nimi ja seassa Kristallikimaran paitatuunaus kuvia.
  Aina mahtuu huijareita joukkoon, murrr!
  Mukavaa iltaa Tiia <3

  • Kaikki ollaan siellä, ihan mahoton meininki!

   Ihanaa uutta viikkoa Outi.

 • EI OLE todellista! Mistä näitä tyyppejä aina sikiää? Niin vihainen ja pahoillani sun ja muiden puolesta.
  Tsemppiä, voimia ja pieniä ilohyppyjä kaiken tuon (excuse my french) ”paskan” keskelle!!

  • Kiitos ihana Taru ja kannattaa kurkkia löytyykö sunkin kuvia noilta sivuilta.

   Ihanaa uutta viikkoa. 🙂

 • Kakkamaista hyväksikäyttöä, mutta lohduta itseäsi sillä, että noilla on ainakin silmää naiskauneudelle. Näitä tehtailevilla luovuus kukkii aivan väärällä tavalla. Luulisi noilla olevan potentiaalia ansaita rehellisillä keinoillakin.
  Toivottavasti asiat oikaistaan pikavauhtia. Kaikesta huolimatta oikein ihanaa viikonloppua Tiia!

  • Ootte te kyllä supereita, en yhtään ajatellut edes moisia, niin te sydämellisyydet osaatte kääntää tämän voitoksi. Lämmin kiitos ihana ja kultainen Kirsti Kaija.

   Ihanaa uutta viikkoa sinulle. 🙂

 • Voi ei, ihan uskomatonta että joudut koko ajan näiden huijareiden uhriksi. Todella kamalas, tsemppejä Tiia❤️

  • Noilla sivuilla on todella moni, mutta ei se toki asiaa paremmaksi tee. Lämmin kiitos kultainen Jael ja mukavaa uutta viikkoa Israeliin. 🙂

 • On tää törkee! Rikosilmoitus vaan poliisille. Sun tapauksessa immateriaalien luvaton käyttö pääsee rankaisemaan, koska se koskee sinua mm kun yrittäjää.

  Olen itsekin heti googlannut itseäni ja blogin nimeä. Blogini nimi on onneksi niin tusinatavara, ettei kukaan sitä haluaa.

  • Kiitos Nadine kaikesta tuesta ja myös facen puolella. Olet kultaa. <3

 • Voi tuska😠
  Kaikkea ne huijarit jaksavat yrittää. Todella ärsyttävää.

  • Aika sekopäistä, kuka tuolta ostaa yhtään mitään.

   Kivaa uutta viikkoa.

 • Eikä, nyt on ihan p..ka olo sun puolesta. Itte täälä painiskelen yhyren ongelman kans, enkä tiä mitä teen asialle.
  Mikä ihime joitakin ihimisiä vaivaa ☻☻sanat on vähis tai oikiastansa loppuu.
  Mutta aurinkoosta pyhäpäivää Sinulle Tiia ♥ ☺ ♥

  • Noh kovassa liemessä keitetty eli tää on taas tätä, älä vaan murehdi. Tsemppiä lähetän ihana Marja-Terttu siihen asiaan, jonka kanssa taistelet.

   Ihanaa uutta viikkoa. 🙂

 • Hei! En vain lakkaa ihastelemasta blogikuviesi kauniita, hehkuvia värejä! Ihanaa kevättä 🤗

  • Oi että Nina sanaton. Ei tässä huijaukset tunnu missään, kun saa näin kaunista palautetta eli lämmin kiitos ja aurinkoisia kesäpäiviä sinulle.

 • Kuten jo Facebookin kautta kommentoinkin jo sinulle tämä kuvien luvaton kopiointi ja ”tekaistun nettisivun” ylläpitäminen on todella säälittävää ja tuomittavaa. Toisaalta en usko, että kukaan voi langeta ostamaan mitään näin kotikutoisilta nettisivuilta. Tekstit ovat sekaisin englantia, suomea ja siansaksaa. Tuotteet ihan mitä sattuu.
  Ikävä juttu mutta en usko, että voimme tehdä tälle mitään. Joku botti näitä kuvia imuroi.
  Kivaa viikkoa Tiia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud