Ottaa hyvin kontaktia ja on siististi pukeutunut

Ottaa hyvin kontaktia ja on siististi pukeutunut

Kuten kerroin, kävin terveyskeskuksessa jonottamassa 3-tuntia, saadakseni apua univaikeuksiin. Hoitsuystävälle mainitsin, että mitähän meikäläisestä on ajateltu, kun suusta tulvi sellaista sekavaa Bridget Jonesmaista aivomölinää lääkärikäynnillä.

Miksi lääkärissä käynti aina jännittää ja etenkin, kun pitää todistaa toiselle jotain ei näkyvää asiaa vaan sellaista näkymättömänä leijuvaa, kuten unettomuus. Jännitys saa kaiken tulemaan suusta pitkänä epämääräisenä tulvana, jossa ei ole alkua eikä loppua, ei oikein järkeä, paitsi fiksu tyyppi poiminee jotain sieltä välistä.

Takana oli neljän tunnin unet ja pitkäaikaiset univaikeudet, varmasti nekin antoi höpinöihin omat mausteensa. 🙂

Hoitajakamuseni käski katsomaan Omakannasta, mitä meikäläisestä on rustattu. Tiesin toki, että sieltä löytyy lääkärin sepustukset, mutta ikinä en ole käynyt aiemmin kurkkaamassa ja en ole varma olisiko kannattanut käydä tällä kertaa myöskään.

Siellä luki näin: ”ottaa hyvin kontaktia, siististi pukeutunut ja hieman apea.”

Aluksi järkytyin, että mitä juuri luin. Kuvaileeko lääkäri yksityiselläkin ihmisiä näin ”siististi pukeutunut.” Määritelläänkö ihmisiä ylipäätään näin, tuli ihan joku luokkarajasysteemi mieleen tästä, kategorisointi. Kävin siis kunnallisessa terveyskeskuksessa.

Totta kai lääkärillä käy kaikenlaista hiihtäjää ja minä yksi niistä. Ei toinen minua tunne ja univaikeudet toki voivat olla psyykkisiä tai fyysisiä: osittain ainakin syytän hormoneja tai hormoonittomuutta. Kun kuljetaan mielen asioilla, ehkä täytyy analysoida missä jamassa ihminen on. Jaksaako pitää huolta hygieniasta, vaatteista, ottaako kontaktia.

Mutta ensisilmäyksellä tällainen analyysi säikäytti, mutta ollaan me jälkikäteen tästä saatu hyvät naurut. Kun olen treffannut kamua ja kertonut hänelle, että tällainen analyysi meikäläisestä tehtiin, niin jälkikäteen on voinut viestiin vitsailla ”otinko muuten kontaktia ja kai olin siististi pukeutunut, enkä apea.”

Kyllä sitä neljän tunnin yöunilla ja kolmen tunnin jonotuksella kuka vaan on apea, eikä apea olekaan se sana johon kiinnitin huomiota. Kenties tunnollinen lääkäri teki enemmän kuin on tarpeellista, oli hyvä lääkäri, tutki ja mittaili, missä jamassa toinen todella on. Eli loppupeleissä peukut tutkivalle nuorelle lääkärille, joka analysoi enemmän kuin jotkut viitsii ja tahtoo.

Onkos teikäläisistä kirjoiteltu ”hassuja” Omakantaan, olisihan näitä tarinoita hauskaa ja myös mielenkiintoista kuulla? Tai muuten erilaisista lääkärireissuista.

Iloista hellepäivää kaikille. <326 thoughts on “Ottaa hyvin kontaktia ja on siististi pukeutunut”

 • Hei!
  Sinänsä tuon kommentin ymmärtää, mutta samaan aikaan. Aika jännä, että ulkonäöstä pistetään kommentti, kun puhutaan univaikeuksista. Itsellänikin niitä on joskus useammin, joskus harvemmin. Mutta varmasti olen niihin todellakin taipuvaisempi kuin moni muu!

  Jaksamista sinulle kevääseen/alkukesään!

  Terveisin Katri (Hengähdystauko blogista).

  • Niinpä, jotenkin naurattaa ja hämmästyttää samaan aikaan ja toisaalta ymmärtää. Kesti tovi sisäistää mitä on kirjoitettu ja että ihan normaalia.

   Lämmin kiitos Katri ja sydämellistä kevään jatkoa sinulle. <3

 • Haha! Kävin aikanaan valittamassa kipeää selkää ja minua oli kuvailtu asiallisena 😀
  Sain onneksi selän kuntoon.

  • Ihana asiallinen sinä. <3 Onneksi sait selän kuntoon. Kivaa viikon jatkoa Miia. <3

 • Minä kävin pari vuotta sitten lääkärissä poskiontelontulehduksen takia ja lääkäri oli kirjoittanut, että puhuu selkeästi 😀 Onneksi ei mennyt siis sanat sekaisin 😀
  Kyllä näistä aina vitsiä saa myös aikaiseksi, vaikka varmaan ihan tarpeellisia havaintoja ovatkin.
  Ihanaa helatorstaita sulle Tiia <3

  • Hihi hassua sinänsä, mutta kun on poskiontelontulehdus, niin kyllä sitä voi puhua aika muumiomaisesti. 🙂

   Ihanaa viikon jatkoa Outisein. <3

  • Ihanaa ja mahtavaa kuulla Anni ja positiivisia asioitahan nämä ovat. <3 Ihanaa kevään jatkoa. <3

 • Vai hyvin otit kontaktia. En tiedä mitä tosta nyt sanoisi, vähän oudolta kuulostaa. Meillä Ahvenanmaalla ei vielä Oma kannasta voi lukea mitään muuta kuin uusia reseptejä. Olisi kiva jos täälläkin saataisiin tuo asia ajan tasalle. Kun olin sappileikkauksessa niin pyysin epikriisin itselleni ja se tuli postissa. Siitä sain sitten lukea mitä minulle oli tehty.

  • Olihan se vähän hassua, mutta tästä riitti naurua.

   No voi höh, eikö teillä toimi Omakanta samalla tavalla. Toivottavasti tulee, niin paljon vikkelämpää kuin odotella postia.

   Oikein ihanaa viikon jatkoa Kristiina. <3

 • Olipas hassu juttu. Minä en koskaan lue oma kannasta mitään. Pistäisi liikaa mietityttämään. Minullakin on välillä vaikeuksia saada unta, mutta kun nukahdan voin tällä hetkellä nukkua 9-12 tuntia. Jos en saa unta otan melatoniinia 3 mg:aa. Se auttaa. Sinäkin sait melatoniinia, luin aikaisemmasta postauksesta. Mutta eikö se ollut vain 1 mg. Onko auttanut?

  • Juuri samasta syystä en minäkään ole lukenut, en ole halunnut tietää mitä lääkärit ajattelee, mutta heh nyt tuli luettua.

   Sain pitkäkestoista melatoniinia 2mg, Circadin muistaakseni nimeltään, on eri asia kuin nuo apteekin melatoniinit ja on reseptillä. Mutta menin tosiaan puolittamaan ja siitä vasta sekava olo tulikin. Sitten luin, ettei tuota lääkettä saa missään nimessä puolittaa, voi tulla sivuoireita ja pitkäkestoisuus menetetään, koska kokonaisena liukenee hitaasti.

   Apteekista olen käyttänyt Vermanin 1,9mg ja se toimii saamaan unen, mutta ei auta koko yöhön tai herään jo hyvin pian nukahtamisen jälkeen eli siksi tällainen pitkäkestoinen melatoniini apuun.

   Oikein sydämellistä viikon jatkoa Marja. <3

 • Kai tuo potilaan arviointi kuuluu asiaan, vaikka tietysti sanavalinta vähän hassulta kuulostaakin.
  Kävin kurkkaamassa oman lausuntoni tammikuulta, kun kävin lääkärissä rintalastan murtuman vuoksi.
  Se alkoi seuraavasti: ”YT hyvä. Asiallinen, orientoitunut nainen….. ” Vaatteista ei ollut mainintaa. 😀
  Mukavaa loppuviikkoa Tiia!

  • No mutta hienoa, kuulostaa kaikki hyvältä ja niinhän tuo omakin kuulostaa vaikka ensimmäistä kertaa tällaiseen törmäsin, niin ensialkuun tuntui hassulta.

   Hyvä me, ollaan kaikki täyspäistä porukkaa. <3

   Ihanaa loppuviikkoa Kirsti Kaija. <3

 • Mä syön kuulemma suklaata… Juteltiin siis mun ruokavaliosta kolesterolin takia. Rasvattomasta maidosta, kananmunista jne. Tunnustin, että syön kyllä suklaata toisinaan. En arvannut että se päätyy papereihin asti. 😂

  • Hitsi tuota en älynnyt mainita, että syön suklaata joka päivä… Mutta jos on kolesterolit koholla, niin ehkä sitten siksi merkkasi. On nämä hauskoja. Kiitos kun jaoit oman kokemuksen Tuuli ja oikein kivaa viikon jatkoa. <3

 • No harmi, musta ei ole kirjoitettu mitään Omakantaan 😆. Tosin, olen käynyt lääkärissä Suomessa viime kerran v 2012.
  Mun omahoitaja joskus neuvoi, että ennen lääkärikäyntiä kannattaa kirjoittaa omat ajatukset ylös. Myös päiväkirja auttaa. Lääkärin vastaanotolla aika monella tulee puuro suusta. Jännittää, pelottaa, väsyttää… Tosin, jos ihminen on ihan terve, mitä se siellä lääkärissä olisi tehnyt.
  Toivottavasti saat apua univaikeuksiin pikimmiten 🤞🏻

  • Niin totta, oma hoitsukamu on sanonut samaa, että kirjoita ylös, jotta muistat kysyä kaiken mikä mielen päällä vaivannut. Ikinä en muista sitten kirjoittaa ja tulee juuri tuota puuroa. 😉

   Lämmin kiitos, nyt on mennyt paremmin, eli en ole valvonut, mutta herään koko ajan, viimekin yönä 9x, omg.

   Kivaa viikon jatkoa Nadine. <3

 • Siis arvaa meninkö heti omakantaan, tosin minulla on vain yksi lääkärikäynti olltu 5 vuoden aikana migreenin vuoksi ja siellä luki ”Tavattaessa asiallinen ja orientoitunut”, onneksi ei muuten oltu ruodittu ulkonäköä, joka saattoi olla hieman repsahtanut hirveän migreenikohtauksen jäljiltä ; ) En muuten tiennyt, että sieltä löytyy tällaisiakin tietoja, luuln olevan vain reseptipankki. Aina oppii uutta! Ihanan lämmintä & hyväunista viikonlopun odotusta!

  • Hihi menit tietty! 🙂 <3

   Ihanaa, että opit uutta ja olit asiallinen ja orientoitunut migreenistä huolimatta.

   Ihanaa viikon jatkoa Heli. <3

 • Hupaisa teksti! 😀 ”Ottaa hyvin kontaktia” – ihan kuin jostain vauvasta. Mutta joo, mulla on varmaan jo hullun paperit, ilmankos lääkärit suhtautuvat niin humoristisesti. 😀

  • No eikö olekin, hih. Oot ihana, kiitos naurattaa nämä kyllä kaikki. <3 Ihanaa viikon jatkoa Annie. <3

 • Onpa erikoinen kommentti. Minulle tuli hassu mielleyhtymä koiran kouluttamiseen koska silloin puhutaan ”koira ottaa hyvin kontaktia/katsekontaktia”. Myös pikkuvauvoista olen kuullut sanottavan noin mutta en koskaan aikuisesta ihmisestä. Oli ihan pakko kurkistaa myös omaan Omakantaani. Siellä näkyi muutamia reseptejä, joita olen uusinut työterveyshuollon kautta ja yksi käynti työterveydessä. En ole käyttänyt julkisia terveyspalveluita. Outoa etteivät yksityispuolen käynnit näy Omakannassa? Johtuukohan siitä, että joku ”minun antama suostumus puuttuu”? Toivottavasti saat apua univaikeuksiin koska ne eivät varmasti ole mukavia. Minä nukun kuin tukki aamuun vaikka talo sortuisi ympäriltä.

  Mukavaa viikonloppua Tiia <3

  • No eikö hassu. Mutta en siis ollut pihalla kuin käkikello vaikka olinkin apea. 😉

   En muuten tiedä, mutta tuo kannattaa selvittää, sillä oma yksityinen käynti gynekologilla kyllä näkyi eli hyvinkin on jostain tuollaisesta kiinni .

   Ihanaa, että nukut, voi kunpa joskus edes yhden yön.

   Ihanaa viikon jatkoa Marjo. <3

 • Mielenterveyspotilaitahan kuvaillaan usein juuri näin. Itselle ihan tuttua masennuajoilta. Aina alkoi teksti siisti, hyvin pukeutunut nainen, joka ottaa kontaktia. Tämähän Kelassa esim. sitten aina luettiin, ettei voi olla masentunut vaan hyvässä kunnossa. Vaikka laitoin itselleni kotona suojakuoren, että pääsin edes ovesta ulos noihin tapaamisiin. Joten varsinkin mielenterveyspuolella koin, että noista tän kaltaisista kuvailuista oli haittaa, koska masentuneen pitäisi olla tän yhteiskunnan mukaan jotenkin ”siivoton” yms.

  Aurinkoista sunnuntaita! <3

  • Niin kyllähän nuo univaikeudet on mielen asioita, eikä vaikka käsi poikki tyyliin.

   Aarghh eli ei voi voittaa. Olisi pitänyt olla ihan kuutamolla, jotta olisi uskottu, että olet masentunut.

   Pitäisi varmaan sitten siivottomana mennä paikalle….

   Ihanaa viikon jatkoa Jonna. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud