Ahvenanmaalla kuin ulkomailla!

Ahvenanmaalla kuin ulkomailla!

Kaupallinen yhteistyö Silja Line ja Visit Åland *Sisältää mainoslinkkejä (Uimapuku, tuoksu ja oloasu saatu)

Kaikki varmasti tietää, että Baltic Princess ja M/S Galaxy matkaavat Turusta Ahvenanmaalle. Se mikä on tänä kesänä poikkeuksellista ja asia minkä haluan tässä heti alussa kertoa on, että Silja Serenade risteilee vastaavan kuin Tukholman risteily eli päivä Maarianhaminassa risteilyn Ahvenanmaalle välillä 24.6.-11.8.2021. Eli voit viettää päivän Maarianhaminassa.

Meidän reissu taas lähti Turusta, koska vietimme kaksi yötä erilaisissa hurmaavissa hotelleissa Ahvenanmaalla. Jos matkaat kaukaa, suosittelen lämpimästi Turun laivamatkalle hyttiä, jossa oli mahtava nauttia skumpat ja ottaa myös ihan tirsat. Meillä oli herätys klo 4:00 ja lähdimme matkaan klo 5.00.

Koska sää oli pilvinen ja kannella olo jäi väliin, kävimme laivamatkalla nauttimassa aamiaisen ja vetäydyimme hyttiin lepäämään. Kummasti tirsat teki hyvää ja vähillä unilla jaksoi pitkälle iltaan.

Aamiainen laivalla noudatetaan suurta hygieniaa huomioiden. Ruoat haetaan käsineet käsissä ja kasvosuoja tietenkin kasvoilla. Käsidesiä on laivalla joka paikassa. Laivalla myös verrattuna aikaan ennen koronaa, on huomattavasti vähemmän ihmisiä, joten täytyy kyllä todeta, että laivalla on paljon turvallisempaa kuin lähiruokakaupassa.

Monella tapaa se turvallisuus lähtee omasta käyttäytymisestä eli muistaa pestä käsiä ja käyttää käsidesiä, muistaa turvavälit ja kasvosuojan. Ei hivuta käsiä joka kaiteessa. Meillä oli laivalla todella turvallinen fiilis ja matka sujui muutenkin mitä parhaiten. Auto oli mukana, hytti aivan ihana lepopaikka ja aamiainen maittavaa katsellessa kaunista Turun saaristoa.

Mutta Ahvenmaalle olisi kätevää ja mukavaa matkustaa myös matkailuautolla, sellaisella jonka voi suoraan vuokrata itse omistajilta Housecar.fi kautta. Asuntoautossa asuessa voisi joka aamu tuijotella erilaisia maisemia ja käydä eri ravintoloissa aamiaisella tai tehdä aamiaiset itse. Merimaisemaa voisi olla mukavaa katsella. Ystäväpariskunnalla on oma matkailuauto ja aina ”kateellisena” katselen heidän seikkailuja matkailuautolla ympäri Suomea. Oma haave olisi lähteä Norjaan seikkailemaan vuonoilla matkailuautolla.

Housecar.fi kautta löytyy mieletön määrä erilaisia matkailuvaunuja tai matkailuautoja, eikä viikkohinta ole lainkaan paha, jos miettii hotellien hintoja. Hakukenttään laittaa mistä haluaa vuokrata ja mukavasti sieltä ilmestyy vuokrattavia autoja aivan kodin läheltä. Toki on hyvä ottaa huomioon, että asuntoautojen omistajat määrittävät ilmoituksessa saako auton kanssa ajaa Ahvenanmaalle tai vaan Suomen sisällä.

Ahvenanmaalle saapuessa sydän mykistyi. Maisemissa oli paljon tuttua, tupsahti mieleen Ruotsin ja Tanskan maaseutu ja toki Suomen myös, mutta silti Ahvenanmaa on aivan oma juttunsa. Kaikkialla on silmiä hivelevän kaunista ja mitä pörräsimme autolla ihan vain ajellen ja ihastellen maisemia ja välillä pysähdellen, niin maaseutu Ahvenanmaalla on taianomainen.

Säät suosi, meillä oli kaksi päivää kuin etelän helle ja ihmettelimme moukantuuriamme.

Saavuttuamme Maarianhaminaan päätimme heti suunnata Svinön lautalle ja kohti Föglöötä, jossa meitä odotti juuri valmistunut upea hotelli Carlsro.

Lauttavuoroja Föglöön ei voi varata. Mikäli haluaaa ottaa auton mukaan Föglöön, menopaluu maksaa 22€. Kävelymatkat Föglön Degerbyssä ovat lyhyitä joten voi hyvin myöskin jättää auton Svinön parkkipaikalle. Tällöin matka on ilmainen. 

Jätimme auton ja kuljimme jalan. Pääsääntöisesti vietimme aikaa hotellilla ja hotellin rantasaunassa ja nautimme koko sydämestämme.

Itse 30min. lauttamatka aurinkoisessa säässä sai suun messingille. Oli ihanaa istua kannella, nauttia auringosta ja antaa tuulen hulmuta. Lautan aikatalulut löydät täältä.

Siellä se meidän Carlsro Badhotell odottaa. Hotelli on ahvenanmaalaisen ja tanskalaisen nuoren pariskunnan Johanna ja Ebbe Delfsin  yhteinen projekti ja he ovat käytännössä miltei omin käsin remontoineet kaiken kahdestaan. Hotellilla näkyi tanskalainen silaus monessa kohden ja hotellista tuli paljon mieleen vuosien takainen sisustusmatka Tanskassa.

Hotelli on pienintä yksityiskohtaa myöten järisyttävän kaunis, jossa tanskalainen ja vintage Downton Abbey henki kohtaavat toisensa. Viisi erilaista ja eri sävyistä huonetta, joista tarkemmin voit kurkkia kuvia Ihana Ahvenanmaani blogista. Huoneet ovat saaneet nimensä Carl Helinin laivojen mukaan ja itse hotelli on saanut nimensä talossa asuneen laivanvarustajan Carlsron mukaan.

Hurjan mielenkiintoista oli kuulla, miten Johanna ja Ebbe ovat asuneet Tanskassa 11 vuotta ja Johanna on ollut sijoitusalalla ja Ebbe markkinointi hommissa. Heillä on pieni 4-vuotias poika. Miten pariskunta päätti muuttaa Johannan synnyinseuduille Ahvenamaalle ja irrottautui tietynlaisesti oravanpyörästä.

En sano, etteikö yrittäminen ja hotellin pitäminen olisi todella rankkaa työtä, pariskunta työskentelee varmasti etenkin sesonkina ympäri vuorokauden. Mutta silti jutustellessa Johannan kanssa oli aistittavissa tiettyä downshiftaamista ja enemmän maanläheisten arvojen kohtaamista. Miten rohkea pariskunta.

Kieltämättä tunnelma Ahvenanmaalla on ihastuttavalla tavalla pysähtyneempi kuin vaikka Helsingissä, ihmiset hyväntuulisia, enemmän ihmisiä toinen toisillensa. Oli kuin olisi hieman mennyt ajassa taakse päin hyvällä tavalla.

Aloin haaveilemaan eläkevuosista Ahvenanmaalla, ihan tunnelman ja Ahvenanmaan kauneuden vuoksi. Kaikki stressi ja murhe jäi kotiin ja olo on mielettömän virkistäytynyt tämän reissun jälkeen. Aina ei tarvitse matkata kovin kauas vaan ”ulkomailla” voi käydä lähiseutumatkailuna.

Meidän sinivalkoinen huone oli aivan mieletön, kenties suosikkini. Mahtavaa myös oli, että tässä huoneessa oli suojaisa parveke, josta näkyi merelle ja parvekkeella oli aivan ihanaa istuskella ja nauttia kuohuvaa. Tuntui, että olimme paratiisissa.

Johanna sanoikin meille meidän lähtöaamuna, että heille tuli ihana tunne meidän käynnistä sydänalaan, koska meistä huokui ilo ja onni eli se miten paljon nautimme Carlsrossa olosta, välittyi myös henkilökunnalle.

Kun ei ole aikoihin käynyt missään ja yhtäkkiä pääset kauniiseen paratiisiin, jossa otetaan vastaan suurella lämmöllä, aitoudella ja sydämellisyydellä, ei voi kuin sydän laulaa ilosta.

Pariskunta ja koko hotellin henkilökunta oli erittäin viehättävä ja palvelu oli 10+ ja siitä vielä enemmän. Näin huomaavaista palvelua tosiaan yleensä saa vain ulkomailla.

Mikä kylpyhuone!

Arvatkaas vaan miten nautimme, kun katsoimme tätä aurinkoista merinäkymää huoneemme parvekkeelta.

Ravintolan puoli henkii tanskalaista tunnelmaa parhaimmillaan, miten kaikki on osattukin laittaa niin kauniisti ja yksityiskohtien toisiinsa sointuen.

Valehtelematta ja liioittelematta elämäni paras Toast Skagen. Kyllä tanskalainen kokki osaa. Suomessa saa monenlaisia majoneesimössöleipiä ja joissa yleensä leipään ei ole panostettu. Tämä Toast Skagen maistui raikkaalta, katkaravut oli kuin suoraan pyydetty juuri merestä, paahtoleipä oli ohut ja paahdettu rapeaksi ja paahtoleivässä maistui aivan ihana voin maku.

Tanskalaisia oluita ja mies ihastui täysillä tuohon Indian Pale Aleen ja osti muutaman saunaan mukaan ja vielä kotiinviemisiksi.

Oma hernerisotto oli täyteläinen ja raikas, miehen kala ja vihannekset ja perunat samaten raikkaita ja täydellisiä. Mies oli aivan hurmuna kala-annokseensa, kalamies kun on.

Juuri kun olimme puhuneet, että olemme jo niin nähneet monet ruoat, että voiko mikään enää vanhaa pariskuntaa sykähdyttää, kyllä voi, nämä raikkaat ruoat olivat täydellisiä ja kehuimme kokkia vuolaasti.

Illalisen jälkeen illan kruunasi palju-ja saunahetki. Heitimme myös talviturkit, merivesi oli ihanan lämmintä. Mikä paikka tällä saunamökillä ja miten kauniisti sekin on sisustettu.

Tästä ei vaan elämä enempää parane!

Ahvenmaalaista rapsu-seljankukka limsaa ja onnellinen olo. Aijai nämä muistot säilyy ikuisesti ja eihän sitä tiedä, jos vaikka menemme vielä joku päivä takaisin viettämään hääpäivää Carlsrohon.

Ihastuttava Johanna. <3 Katsokaa nyt tätä kauppaa, joka on tehty vanhan ajan tyyliin, aivan mieletön! Kaupassa myytiin niin paikallisia kuin tanskalaisia herkkuja, teetä, hilloa, hunajaa, olutta, karamelleja, suihkusaippuoita, jotka ovat hotellihuoneessa.

Ostimme mukaan suihkugeeliä, olutta, karkkia ja teetä.

Tämä postaus on silkkaa onnellisuutta ja suitsutusta. Aamiainen oli fantastista saada tarjottuna suoraan pöytään. Rastimme ensin lapusta viisi suosikkiamme, jotka halusimme tilata. Jaoimme annokset. Voi jestas minkälaista talon itsetehtyä granolaa, lähiseudun juustoja ja leikkeleitä, aitoa omenamehua, smoothieta ja juuri leivottuja sämpylöitä ja voita.

Mikä ihana tunnelma, aamiainen vei suoraan Tanskaan.

Oli aika sanoa heipat. Kiitos Carlsro olit meille mielettömän hyvä ja katkaisit arjen kiireet ja veit meidät aivan uusille ulottuvuuksille. Vieläkin on onnellinen olo ja meidän muistiin on talletettu onnelliset aurinkoiset päivät. Kiitos henkilökunnalle ja omistajapariskunnalle, saitte meidät tuntemaan olomme ainutlaatuisiksi.

Matkalla Maarianhaminaan kävimme puistojädeillä, kirpputorilla Emmauksessa, josta löysin meidän aikuiselle tyttärelle todella kivoja lautasia ja kävimme syömässä rannassa Niska ravintolassa. Kerrankin ruoka, jonka unohdin kuvata. Mutta mies nautti uuniperunaa lohella ja itse pitsaa, jonka luulin olevani leipä, koska luki ”Bröd.” Mutta se olikin valtava pitsa ja asiasta riitti naurunaihetta. Ruoka oli Niskassa todella herkullista.

Sitten olikin aika matkata seuraavalle hotellille, jossa illan ohjelmana odotti viinitasting ja illallinen. ”Kvarnbo Pensionatissa saat rentoutua 1800-luvun kartanomiljöössä. Huoneet ovat viihtyisiä ja persoonallisesti sisustettuja. Kaikissa huoneissa on oma suihku ja wc sekä tilaa kahdesta neljälle vuoteelle. Valoisassa ja tunnelmallisessa ruokasalissa saat nauttia herkullisesta aamiaisesta.” Kyseistä aamiaista jo pari ihmistä ehti suitsuttaa, että Ahvenanmaan paras.

Täältä löytyy talon tarina, joka on hyvin mielenkiintoinen.

Tällä kertaa yövyimme punaisessa huoneessa, jossa oli mukavaa pitää koko yö ikkuna auki ja kuunnella aamuyön sateen ropinaa.

Paikkaa pitää aivan ihastuttava pariskunta Ella&Martin, jonka talossa auttamassa oli myös heidän teinipoika ja nurkissa pyöri kolme kissaa ja kissanpentuja. Ella on ahvenanmaalta ja Martin myös, mutta Martin on puoliksi englantilainen. Martin kertoi, että lapsuudessa viettivät kesää Ahvenmaalla ja kesän lopussa Martinin vanhemmat päättivät jäädä ja muuttaa Ahvenamaalle Lontoosta.

Ellan koko suvun tarina pyörii Kvarnbossa ja talon historia kietoutuu Ellan ympärille.

Ella ja Martin kertovat näin ”Keväällä 2001 aloittamamme remontti ei ollut mikään pieni harrastusprojekti vaan 540 neliömetrin suuruinen elämänmittainen urakka. Opimme kuitenkin pian, että kannattaa asettaa matkan varrelle pienempiä tavoitteita, niin lopullinen päämäärä ei tunnu toivottoman kaukaiselta. Kun ensimmäinen huone oli valmis, oli jäljellä enää yhdeksäntoista remontoitavaa huonetta. Ja pari piharakennusta…

Neljän vuoden remontoimisen jälkeen saatoimme avata ovet ja toivottaa vieraat tervetulleiksi Kvarnbo Pensionatin uusiin avajaisiin vuonna 2005. Olimme silloin saaneet valmiiksi alakerran kolme huonetta. Sen jälkeen rakennustyöt ovat edenneet tasaisesti, ja tällä hetkellä voimme majoittaa yhteensä 24 vierasta kahdeksassa huoneessa ja yhdessä asunnossa. Olemme pyrkineet säilyttämään mahdollisimman paljon pensionaatin alkuperäisestä ilmeestä ja hengestä. Menneen vuosisadan kuluttamat kynnykset ovat saaneet jäädä kuluneiksi, käsinpuhalletut ikkunalasit on varoen otettu talteen ja kunnostettu, ja lattiat ovat saaneet jäädä alkuperäiseen kuntoonsa. Talo on kertonut meille lukuisia tarinoita remontin aikana ja olemme yrittäneet kuunnella tarkkaavaisesti.”


Martin Cromwell-Morgan
 asui ensimmäiset vuotensa Englannissa mutta muutti Ahvenanmaalle kouluikäisenä. Häntä ovat aina kiinnostaneet vanhat esineet, erilaiset suunnitteluratkaisut, moottorit ja ihmiset. Kvarnbo Pensionatissa hän on saanut käyttää osaamistaan kaikkien näiden asioiden parissa. Hänellä on ollut päävastuu remonttiprojektista ja hän on ollut osallisena prosessin jokaisessa vaiheessa. Parhaiten hän rentoutuu vanhassa verstaassaan puuhaillen moottoripyöräprojektiensa parissa.

Ella Grüssner Cromwell-Morgan oli juuri päättänyt musiikkiopintonsa Ruotsissa, kun pariskunta osti pensionaatin. Hän on kuitenkin aina ollut kiinnostunut myös gastronomiasta ja palvelualasta, ja niinpä hän remontin aikana aloitti uransa ravintolakoulutuksen parissa. Nyt hänellä on alalta kokonaista kuusi tutkintoa. Enologia eli viinioppi on hänen suurin intohimonsa, ja hän opettaa ravintolakorkeakouluissa, toimii TV-ohjelma “Strömsön” viiniasiantuntijana ja vetää viininmaistajaistoimintaa “Vinsmedjanissa” pensionaatin ohessa.

Perheen pojat Hugo ja Harald ovat kasvaneet pensionaatissa ja odottavat innolla kesätyötään kahvila “Vinsmedjanissa”, samassa pihapiirissä, missä heidän isoisänsä äiti Anna-Greta aikoinaan piti leipomoaan.”

Ella ja Martin järjestävät myös jännittäviä ja viihdyttäviä maistelutilaisuuksia 6-50 hengen ryhmille. Maistajaiset järjestetään piharakennuksessa, “Vinsmedjanissa” ja niitä vetää sommelier ja kokki Ella Grüssner Cromwell-Morgan, kondiittori Laura Gäddnäs sekä taideseppä Olivia Sarling. Kesäaikaan järjestetään myös “drop-in-maistajaisia”.

Vinsmedjan valmistui viime joulukuussa ja Ella ja Martin ovat remontoineet koko paikan itse. Tila on henkeäsalpaavan upea ja lämminhenkinen.

Oli erittäin mielenkiintoista aloittaa illallinen viininmaistajaisilla ja maistella erilaisia viinejä erilaisten suupalojen kanssa ja miten viinit maistuivat aivan erilaisilta, olit laittanut suuhun suolaista, kirpeää, makeaa, lihaisaa ja karvasta.

Viininmaistajaisten jälkeen nautimme pitsaa, jonka pohja oli tehty enemmän ns. leipään ja leivän resepti on ikivanha resepti Ellan suvusta. Leipäpitsa, jossa oli punajuurta ja erilaisia juustoja, yrttejä ja sipulia suli suorastaan suussa.

Onneksi jälkiruoka oli pieni pitsan jälkeen, sillä olisin voinut syödä toffeemaista raparperipiirakkaa vaniljakreemillä vaikka kokonaisen kulhollisen, niin taivaallista se oli.

Hyvien yöunien jälkeen saavuimme aamulla saliin aamiaiselle. Sade ropisi ikkunoihin, takkatuli roihusi ja Martin ja Ella kantoivat suoraan pöytään toinen toistaan taivaallisimpia herkkuja. Aamiaista ei turhaan kehuta Ahvenanmaan parhaimmaksi. Tosin Carslrossa rehellisyyden nimissä saimme aivan yhtä upean aamiaisen. Kumpikin mieletön.

Kolmea erilaista lämmintä leipää, aitoa voita, naapuritilan vastapuristettua omenamehua, talon omaa granolaa, raikasta jogurttia, lähituottajien kananmunia, leikkeleitä, vihanneksia ja juustoja. Loppuun vielä pienet lohinäkkärit ja raparperijälkkärit, jotka maistuivat taivaalliselta.

Onnesta mykistyneenä istuimme takkatulen loimussa ja nautimme aamiaisesta, kun sydämelliset Ella ja Martin tulivat aina välillä kertomaan meille talon tarinoita ja näyttämään kissanpentuja.

Ihan parasta kaikessa toki upean sään, miljöön, herkullisen ruoan ja kaiken ihanan lisäksi oli tällä reissulla ihmiskohtaamiset. Molempien hotellien pariskunnat osaavat aidon teeskentelemättöman taidon ottaa ihmiset vastaan.

Tämä sali on niin upea.

Ihastuttava Ella.

Sydän sulaa!

Sitten olikin aika matkata laivalle. Laivalla Grill House ja Buffa olivat auki ja nautimme todella herkulliset hampparit Grill Housessa. Kävimme shoppailemassa tuliaisia ja herkkuja kotiin ja mies löysi kivan paidan. Wow elämä tuntui kaikella tavalla normaalilta vaikka käsidesiä kului ja kasvosuojiin on jo niin totuttu, ettei niitä enää edes tule mietittyä.

Meidän hääpäiväreissu oli jokaista piirtoa myöten täydellinen.

Ahvenanmaa on juuri aloittanut 100-vuotisjuhlavuoden.

AHVENANMAA 100 VUOTTA – ENTISTÄ ENEMMÄN ELÄMYKSIÄ

Tule mukaan juhlimaan! Koko Ahvenanmaan yhteiskunta, sen asukkaat, matkailijat, järjestöt, yritykset ja monet muut osallistuvat juhlavuoden viettoon, joka alkaa 9.6. ja jatkuu kokonaisen vuoden ajan. Vuoden aikana järjestetään näyttäviä tapahtumia, ja The Tall Ships Races on yksi niistä. Tutustu tapahtumiin Ahvenanmaan virallisella matkailusivustolla, missä voit lukea myös majoitusvaihtoehdoista ja muista tapahtumista Ahvenanmaalla. Ehkä löydät oman mansikkapaikkasi. 

Oletko koskaan nauttinut aamukahveja laiturinnokassa tai maistanut tuoretta savuahventa auringon laskiessa horisonttiin? Oletko leikkinyt löytöretkeilijää asumattomilla kalliosaarilla tai käynyt oikeassa linnassa? Ahvenanmaan kesä on juuri niin ihana, rento ja jännittävä kuin miltä se kuulostaa.

Ahvenanmaalla voit nauttia raikkaasta meri-ilmasta, saaristolaiselämästä ja yhteisestä ajasta. Meri on läsnä kaikkialla. Välimatkat ovat lyhyet ja uutta tekemistä riittää joka päivälle.  Ahvenanmaa on sopivasti erilainen ja jännittävä, mutta sen luonto rauhoittaa mielen.”

Miten upeaa, että Silja Serenade tekee tämän kesän päiväristeilyjä, nyt kun Ahvenmaalla näin iso juhlavuosi meneillään.

Täältä löydät hotellit joissa vierailimme Carlsro Badhotell ja Kvarnsbo Pensionat Omalta Instagram tililtä löydät Instagram kohokohdista koko matkan tai omat kohokohdat molemmista hotelleista.

Olisi mahtavaa kuulla, oletteko käyneet Ahvenanmaalla ja jos olette, niin saada lisää vinkkejä tänne seuraavaa reissua ja kaikkia teitä lukijoita ajatellen. Eli saa vinkkailla omat suosikit Ahvenmaalta.

Toivotan mitä ihaninta päivän jatkoa kaikille ja miksi matkustaa kauan, kun näin lähellä on tällainen paratiisi. <3

*Sisältää mainoslinkkejä24 thoughts on “Ahvenanmaalla kuin ulkomailla!”

 • Olen kuullut noista molemmista paikoista pelkkää hyvää, ja kun sinäkin vielä suitsutat, niin uskottavahan se on. Kivaa kun matkanne oli onnistunut!

  • Kyllä aivan mielettömät paikat ja lämmin suositus ja hei vaikka syömään. <3 Ihanaa uutta viikkoa Kristiina. <3

 • Voi mikä mieletön reissu teillä onkaan ollut! Huikeita kuvia ja mitä paikkoja! Seurasin tiiviisti matkaanne jo instasta ja nyt täällä katselen ihania hotelli- ja maisemakuvia. Pitää kyllä joskus mennä tuonne kokemaan nuo saunat ja uimisetkin!!!
  Nuo kisut!!!
  Ihana reissu teillä on ollut ja en malta odottaa meidän tulevaa! <3

  • Ihanaa, että seurasit ja matka oli aivan täydellinen 10+.

   En malta odottaa minäkään, enää viikko!

   Ihanaa maanantaita. <3

 • Ihania juttuja olette kokeneet Ahvenanmaalla. Itse en ole lapsuusvuosieni jälkeen siellä päässyt käymään. Ehkä jonakin vuonna sekin matka toteutuu. Ja nuo kuvat oikein viestittävät, kuinka tunnelmallisissa paikoissa olette yöpyneet. Upeaa!

  Leppoisaa sunnuntai-iltaa sinulle Tiia. <3

  • Tämä oli oma eka kerta ja kyllä vei sydämen mennessään . Lämmin suositus. <3

   Ihanaa uutta viikkoa Mannilainen. <3

 • Uh, mikä määrä kauneutta noissa teidän majapaikoissa. Vähän tuli sellainen fiilis, että en kestä 🙂 Ensi kerralla pitänee lähteä omalla autolla Ahvenanmaalle ja kokemaan juuri tuota ihastuttavaa maalaisromantiikkaa.

  • Ei mekään kestetty, sydämet meinasi ratketa. Ja se sydämellisyys, se antoi kaikelle hopeareunuksen. <3

   Ihanaa uutta viikkoa Annemaria. <3

 • Upeat paikat molemmat❤️ En harmikseni saanut näistä enää huoneita kahden viikon päästä koittavalle matkallemme, mutta eiköhän meille ihan kiva reissu ole tulossa. Toukokuiselta pressireissulla jäi niin kiva fiilikset, että päätimme miehen kanssa lähteä pariksi päiväksi Ahvenanmaalle kaksistaan. Odotan matkaa jo!

  • Voi harmitus, mutta Ahvenamaalla on lukemattomia ihania paikkoja, joten teille tulee ihan mieletön loma. Jään innolla seuraamaan somessa. <3

   Ihanaa maanantaita Tuuli. <3

 • Upean tunnelmallisia, uniikkeja & houkuttelevia yöpymispaikkoja – harmi kun ovat niin buukattuja heinäkuulle, mutta ehkä pitää mennä sesongin ulkopuolella : ) Itsekin kirjoittelin blogiin 5 elämysvinkkiä kohteista, joissa on nähtävää ja herkkuja tarjolla! Tällä viikolla mennään katsomaan mitä Ahvenanmaa tarjoaa lasten kanssa matkustavalle, hieman eri kärjellä siis mennään, mutta uskon, että pääsee samoihin fiiliksiin ”ulkomailla olosta”. Ihanaa reissun jälkeistä arkea!

  • Kannattaa mennä sesongin ulkopuolella ja se palvelu, ruoka, sydämellisyys, hakee vertaistaan. Miehen kanssa juteltiin, että harvoin pääkaupunkiseudulla saa näin ihanaa palvelua. <3

   Teillä vaikutti olevan aivan mieletön reissu.

   Ihanaa uutta viikkoa Heli. <3

 • Postauksesta välittyi tänne ihan konkreettinen ilo ja nautinto. Miten kauniit hotelli ja pensionaatti, maisemat, ruoka-annokset, fiilikset! Hyvä että pääsit irti tästä korona-ajasta hetkeksi. Olo on varmasti rentoutunut.

  • Nosti kyllä arjesta ja toi aurinkoisen fiiliksen. Ihanaa uutta viikkoa Marja. <3

 • Onpas ihastuttavan näköiset pikkuhotellit! Tekisi ehdottomasti mieli päästä tuollaiseen kauniiseen miljööseen nautiskelemaan elämästä tai hääpäivästä. Ensimmäisen paikan vanhanaikainen puoti oli supersuloinen.

  Ihana hääpäiväreissu! Toivon teille paljon lisää yhteisiä vuosia.

  • Kannattaa mennä, olen varma, että tykkäisitte kuten mekin. <3

   Kiitos ja kiitos samoin Rva Kepponen. <3

 • Vau, mikä hääpäiväreissu upeissa, ainulaatuisissa yöpymispaikoissa. Näytätte nauttivan olostanne. Eikä hme.
  Pitää laittaa tällainen mahdollisuus korvan taa. Olen ollut Ahvenanmaalla kauan sitten lapsilauman kanssa, enkä edes osannut ajatella sitä muunakin kuin perhelomakohteena. Kiitos esittelystä ja upeista kuvista.
  Hyvää viikon jatkoa Tiia <3

  • Oli kyllä nautinto ja katkaisi korona arjen totaalisesti. Kiitos niin paljon Kirsti Kaija ja ymmärrän täysin. Me ehdotimme, että teinit lähtisivät mukaan, mutta eivät halunneet. Olemme vuosien jälkeen siinä tilanteessa, että matkaamme kahden, koska lapset eivät halua mukaan.

   Ihanaa uutta viikkoa. <3

 • Oi, mikä hurmaava matka teillä on ollut. Ja ihastuttavat nuo pienet hotellit. Ja tuo suloinen vanha puoti. Nyt tunnustan, että Maarianhamina on minulle tuttu, veneellä kun olemme siellä käyneet, mutta Ahvenanmaa muuten on jäänyt vieraaksi. Ahvenanmaalla pitää kyllä jossakin vaiheessa käydä. Kiitos inspiroivasta postauksesta, Tiia ❤️

  • Lämmin kiitos, että teidän veneen nokka suuntaa joku kaunis kesäpäivä upealla Ahvenanmaalle. <3

   Ihanaa uutta viikkoa Tuula. <3

 • Siis wauuuuu, mikä ihana teidän hääpäivämatka. Niin mielettömän upeat kuvat, jotta ei voi kuin laulaa ”oi jospa oisin saanut olla muuukaaanaa ” ♫ ♫
  Kaunista loppuviikkoa Sinulle Tiia ♥

  • Kultainen Marja-Terttu kiitos kovasti ja aurinkoisia kesäpäiviä sinulle. <3

  • Suuri suositus, sekä itse reissulle, että näille aivan mielettömille hotelleille ja se sydämellisyys, se oli ihan omaa luokkaansa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud