Sain jännittävän viestin ja mysteeri on nyt selvinnyt!

Sain jännittävän viestin ja mysteeri on nyt selvinnyt!

Lupasin teille kertoa miten tämän hatturasian salaisuuksien käy ja vastauksia sain nopeammin kuin odotinkaan. Puskaradion ihmeellinen voima. Kiitos kaikille arvuutteluista ja vihjeistä, vinkeistä ja avusta, olette kultaa. <3

Jos joku ei tiedä mitä ihmettä nyt horisen, niin blogipostaus aiheesta löytyy täältä.

Mutta asiaan, sain sähköpostiin ja Instagramiin viestiä, jossa selvisi sukusaloja ja samalle tämän boxin tekijä 99.9% varmuudella. Pakko jättää pieni aukko 100% varmuuteen, koska tässä elämässä jos jotain olen oppinut, niin sen ettei mikään ole niin varmaa kuin epävarma.

Ohessa tämän ihanan ja avuliaan naisen viesti, jolla oli tarina kerrottavanaan:

”Iäkäs äitini oli syntynyt samana vuonna kuin Make Forss-Heinonen. He olivat luokkatovereita Lahdessa. Äitini muisteli, että Make Forss, Raija Uosikkinen, Anja Uosikkinen ja Urpo Uosikkinen olivat
serkuksia äitiensä kautta.

Äitini tapasi myös heidät joskus ohimennen Maken kautta. Olivat muutamia vuosia vanhempia. Äitini ei muista koskaan Maken kanssa olleen puhetta muiden taiteellisuudesta kuin
hänen omastaan ja Raijan.

Kouluaikana Maken haaveena oli tulla muotipiirtäjäksi. Make nai aikoinaan naapurin pojan Pentin.”


Raijan lempinimi oli Rata, Anjan Pinkki ja Urpo oli Upi. Anja opiskeli lakia, Urpo meni sähköliikkeeseen töihin ja muutti Amerikkaan, jossa jo asui heidän setänsä John (Jussi) Uosukainen. Eli taiteellinen oli sisaruksista Raija.
Kenestäkään Aijasta äitini ei muista koskaan kuulleensa.


Äitini on syntynyt vuonna 1929.”

Eli Make-täti ja Raija Uosikkinen olivat serkkuja, joten ei se sitten mikään ihme ole, että Make-tädillä oli Raija Uosikkisen astioita, joita meidän kotoa myös nyt löytyy ja tämä hatturasia, jonka joku laski vuosien perusteella, että olisi saattanut olla Make-tädille 25-vuotissyntymäpäivälahja Raijalta.

Saatiinpa samalla tietää Raijan lempinimi ”Rata” ja Raijan sisarusten tarina eli oikeaa historian havinaa.

Make-täti oli ihminen, joka harvoin puhui itsestään vaan halusi kertoa paljon vaarin suvun tarinoita, jotta saisin mahdollisimman paljon tietoa vaarista ja vaarin sukulaisista, jotka tuossa kohden olivat itselleni vieraampia. Make-täti oli vaatimaton, eikä koskaan briljeerannut taidoillaan tai muullakaan ja vasta vanhempana olen itse alkanut ymmärtämään Maken suunnittelemien kankaiden ym. hienouden. Kuten myös monien lapsuuden ajan astioiden, jotka ovat Raija Uosikkisen käsialaa.

Tälläinen juttu tähän väliin ja nyt taas moppi viuhumaan, tyttären rippijuhlia varten.

Onko siellä jänniä sukutarinoita kerrottavana, olisi mahtavaa kuulla. Sydämellistä viikon jatkoa kaikille. <39 thoughts on “Sain jännittävän viestin ja mysteeri on nyt selvinnyt!”

 • No olipas kiva lukea Make-tädin tarinaa. On upeaa miten nopeasti tieto löysi perille.
  Ihanaa viikonjatkoa sinulle Tiia 🙂

 • Ihan mahtavaa, että historia selvisi. Ai sukujuttuja? Mulla on niin isot suvut sekä isän että äidin puolelta, että niiden kertomiseen ei varmaan riittäisi ihmisikä. 😀

  Mukavaa viikkoa Tiia. <3

 • Ihan mahtava sukutarina ja ihanaa, että mysteeri selvisi. Minulla ei ole mitään noin upeaa kerrottavaa, mutta kerran tapahtui niin, että setäni ja hänen vaimonsa lähtivät häämatkalle Hanialle Kreikkaan ja viikon siellä oltuaan meidän perhe liittyi heidän seuraansa. Sitten olikin ihmeteltävää kun hotelliin tuli myös kolmas Hynysen perhe. Tämä kolmannen perheen isä oli tehnyt sukututkimusta ja sanoi, että kaikki Hynyset ovat jotain sukua toisilleen. Joten melkein sukua julkkikselle ollaan, koska kotiteollisuuden Jouni Hynynen 😀
  Tsemppiä juhlavalmisteluihin Tiia <3

 • Olipa ihana sukutarina ja mahtavaa että kauniin hatturasian arvoitus selvisi. Äidinpuolen suvussa oli isoäitini isoisän perustama, kai Suomen ensimmäinen karamellitehdas, josta sitten kehittyi muita kaikille tunnettuja makeisyrityksiä. Siitä on pieni juttu tässä Cloettan historiikissa. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Cloetta_Suomi. En ole koskaan saanut tietää miksi hän möi tehtaan, ja harmittelen ettei asia tullut koskaan esille isoäidin kanssa.

 • Ihanaa että hatturasiamysteeri selvisi. Se on niin kaunis katsella. Voimia siivoamiseen!

 • Olipa hieno tarina. Kiva kun sait näin mahtavan infopaketinkin. Onneksi nyt osaat arvostaa näiden naisten taidetta. Nuorena ei monikaan osaa. En minä ainakaan osannut arvostaa tätini Lullan Helon kynänjälkeä.
  Ihanaa ja stressitöntä juhlaan valmistautumista!

 • Ihana tarina! Ja niin mahtavaa, että on tuo konkreettinen muisto. 🙂 Kyllä miulla on vaikka millaisia sukutarinoita. Yksi kiva tarina on, että äitini on kotoisin Helsingistä ja hän oppi pianonsoiton eräältä kuuluisalta pianistilta. Tai yksi kaukainen sukulaiseni 1800-luvulta, joka oli runonlaulaja, parantaja ja tietäjä, laulatti Elias Lönnrotia Koitereen rannalla.

 • Hatturasiamysteeri selvinnyt.
  Pidä hyvä huoli tästä kauniista rasiasta.
  Joskus, joku sukusi naisista ihailee sitä ja muistaa tarinan, jonka olet heille kertonut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud