Kännykkä varastettiin, huh mikä viikko!

Kännykkä varastettiin, huh mikä viikko!

Maanantaina olimme Casa Mimin Sarin kanssa Karita Tykän Suojeleva käsi-korun lanseerauksessa Stockmannilla.

Tilaisuuden jälkeen menimme Tigeriin ja siellä joulumukeja hypeltäessä joku nainen oli iholla kiinni. Ihmettelin, että voisiko odottaa, että pääsee kyllä pian ihastelemaan mukeja itsekin ja nappasin mukin ostoskoriin kiireellä, koska tuli olo, että pitää antaa toiselle vuoro. Ei pitäisi olla liian kiltti tai ajatella mitä muut ajattelee.

Kassalla sitten huomasin, että kännykkä oli varastettu takintaskusta. Kyseistä tunnetta en unohda ihan hevillä, järkytys ja epäusko.

Toki en voi olla 100% varma, missä kohden kännykkä varastettiin, mutta Sarin sanoin, ainoa tiivis paikka oli Tiger, muualla oli todella väljää, eikä kukaan ihminen ollut iholla. Securitas on katsonut valvontanauhat, eikä saanut asialle selvyyttä, voi kurjuus!

Menin tosiaan paniikkiin ja tietenkin ensin syytin itseäni ja lähdin poukkoilemaan kuin päätön varsa Stockmannille. Korun Karitan kanssa suunnitellut symppis @ollijohanlindroos soitti kännykkääni ja puhelin oli suljettu. Lindroos heti sanoi, että puhelin on varastettu, muuten soisi normaalisti. Tästä seurasi epäusko miten näin voi tapahtua ja tämä epäusko on kestänyt koko viikon.

Matkalla kotiin yritin maksaa kortilla metrolippuja, kortti ei toiminut, seuraavassa kortti ei toiminut ja huh kolmannessa toimi. Tästäkin menin paniikkiin, että nyt on voro hillunnut ja vetänyt kaikki rahat ja kortti ei siksi toiminut. Matkalippuautomaatit olivat kyllä tehneet kolme kertaa varukset matkalipuista. Ou no mitä säätöä.

Tämän jälkeen uusi sim-kortti, soitto Danske Bankiin, joita pyysin sulkemaan verkkopankkitunnukset. Henkilö kertoi sulkeneensa ja että pitää mennä pankkiin hakemaan uudet. Soitin seuraavana päivänä pankkiin varatakseni ajan ja ilmeni ettei verkkopankkitunnuksia ollut suljettu! Tässä kohden meinasin saada uuden sydärin. Tästä olen eniten järkyttynyt. Onneksi puhelimessa on sormenjälkitunnistin miltei kaikkiin mahdollisiin sovelluksiin kuin myös itse puhelimen avaamiseen. Silti se kauhun tunne, että sanotaan, että pankkitunnukset ovat suljettu ja eivät olekaan, nakertaa luottoa oikeastaan ihan kaikkeen. Kun jo varkaus on sellainen luottamusta tutisuttava episodi.

Hurja rumba tuli kaikkien mahdollisten salasanojen vaihtamiseen, vanhan luurin käyttöönottoon ja varmistamisien varmistamiseen.

Vakuutusyhtiöön kirjoitin pitkät pätkät ja miten voi olla, että kun painoin lähetä-nappia, iski ruudulle teksti ”huoltokatkos.” Huoltokatkos kesti pitkälle seuraavaan päivään. Vakuutusyhtiö ei ole vieläkään vastannut…

Mutta jos sinulta varastetaan kännykkä:

Uusi heti sim-kortti, jotta vanha sim-kortti kuoletetaan.

Soita pankkiin ja sulje verkkopankin käyttäjätunnukset. Lukitse luottokortit ym.

Vaihda heti kaikki mahdolliset salasanat.

Älä pidä kännykkäkotelossa luottokortteja ym. Sillä nekin olisivat samalla varastettu.

Tee rikosilmoitus vakuutusyhtiötä varten ja muutenkin siinä pienessä toivossa, että varas saataisiin kiinni.

Hanki sovellus, jolla voit etätyhjentää puhelimesi varkauden tai katoamisen sattuessa.

Kokeile ”etsi puhelimeni” sovellusta/googlea, jos puhelin on vielä päällä, niin voit paikantaa missä puhelin on. Tässä sitten tulee se järkyttävän kulma, mitä en varkauden yhteydessä shokissa tajunnut. Ranteessani on älykello, jossa on ”etsi puhelimeni-toiminto.” Tosin senkin käyttö olisi saattanut olla jo myöhäistä, ovela varas sulki heti puhelimen.

Kyseessä oli Huawei P 40 Pro, johon olin kirjautunut Huawei id-tunnuksella. Kun kirjaudut puhelimeen id-tunnuksella ja vaikka vorot laittaisivat Huawein sanojen mukaan hard resetin, niin vorot eivät pääse kiertämään Huawein id-tunnusta ja joutuvat menemään Huawein liikkeeseen, jotta saavat puhelimen käyttöön. Huawein liike taas vaatii ostokuitin.

Noh tämä ei sinällään lämmitä, sillä mikään ei tuo kännykkää takaisin enää. Varmaan varkaat viskaavat roskiin tai myyvät jollekin tietämättömälle eteenpäin.

Lisäksi kannattaa varmuuskopioida koko laite pilveen ja toki kaikki kuvat samalla. Oma pilvipalvelu oli täynnä ja luottaen elämään ylipäätään, eipä ole tullut jaksettua maksaa lisätilaa pilveen. Nyt harmittaa tuhottomasti.

Tämä viikko on ollut käsittämätön ja puhkaissut jonkun lapsuuden ”takki auki ja hiukset hulmuten” kuplan. Ei ole lapsuuden stadi enää sama stadi.

Mitä kaikkea on siis tapahtunut:

Kännykän varastaminen takkini taskusta.
Pankki ei sulkenut mobiilipankkitunnuksia.
Ystävää huijattiin isosti Tori kaupoissa.
Toisen ystävän kännykkä meni säpäleiksi ja uuden myötä huijarit hakkeroivat Instan ja Facen. Lisäksi samainen ystävä kertoi, että hänenkin ystävää oli huijattu Tori kaupoissa.

Iski aivan jäätävä flunssa, varmaan stressistä. Onneksi ei koronaa!

Aika tavalla kummallinen viikko.

Mutta ei tästä muuta kuin uuteen nousuun, jahka flunssa talttuu. Silti hieman mietityttää, että onko tämä maailma se jossa eletään, yhtä huijaamista, vilppiä ja vorostelua.

Onko antaa lisää vinkkejä, mitä kaikkea voi tehdä oman turvallisuuden lisäämiseksi, jos kännykkä varastetaan. Täältä voisi sitten moni löytää ohjeita ja apuja asiaan. 🙂

Sen verran vielä kännyköistä, että on aivan jäätävä ikävä varastettua Huawei P 40 Pro kännykkää ja sen kameraa. Olen vertaillut ja käyttänyt tuntitolkulla aikaa tutustuessani uusimpiin android kännyköihin ja edelleen Huawein kameran tarkkuus, selfiekamera ja pimeällä kuvaaminen on voittamatonta. Yhyy!

No mutta, ei muuta kuin huomattavasti parempia päiviä teille kaikille sinne ja onko jakaa vastaavia tarinoita, joita osunut teidän kohdalle. Sydämellistä viikonloppua. <331 thoughts on “Kännykkä varastettiin, huh mikä viikko!”

 • Huh, onpas sinulla ollut viikko. Pahinta tuo kännykän varastaminen. Onneksi osasit alkujärkytyksen jälkeen tehdä, mitä kaikkea piti tehdä varkauden jälkeen. Tsemppiä! Hyvää viikonloppua!

  • Kiitos niin paljon ja nyt vaan pitää miettiä minkä uuden puhelimen ostan. Mutta mietin ihan rauhassa. Ihanaa pakkasviikkoa Marja. <3

 • Olen kyllä monta kertaa miettinyt mitä tapahtuisi, jos puhelin varastettaisiin. Siinä menisi ” koko elämä”, vaikka monet asiat ovatkin tuplavarmistettuina. Pankkisovellus on onneksi on kahdella laitteella ja itse pääsisin sulkemaan tilit ja kortit. Aika monta muutakin sovellusta on pilvessä ja niitäkin pääsisin toisista laitteista säätämään ja vaihtamaan salasanoja. Silti olisi hirveä säätö ja hätä.

  Toivottavasti löydät pian uuden puhelimen, jossa on hyvä kamera.

  • Juu toki siis itse olisin päässyt sulkemaan tilit ja kortit yms. mutta olin stadissa ja yli tunnin kotimatka, kun piti viedä Sari kotiin kaupan kautta, niin oli kiire ja siksi soitin Danske Bankiin, toki heihin luottaen.

   Niin totta, että hirveä hätä siitä tulee ja riisuttu olo, koska kaikki kuvat, perheen kuvia, joita ei jaa missään, muistoja. Osa mennyt pilveen, mutta koska pilvi oli tullut täyteen, niin näin kävi. Luojan kiitos blogissa on paljon kuvia.

   Ihanaa päivää Tuuli. <3

  • Apua, tuo kyllä jo vetää sanattomaksi! Aivan järkyttävää. Jos tästä jäi traumat, niin tuosta vasta jääkin. Huhhuh.

   Tsemppiä anopin ystävälle ja mukavaa pakkaspäivää Laurakatarooma. <3

 • Minulta ei kännykkää viety,mutta laukku varastettiin muutama vuosi sitten.Ja laukussa tietysti lompakko ja työpapereita ( työskentelin silloin lastensuojelussa,joten hiemanntulenarkaa tietoa asiakasperheestä). Minun turvallisuudentunne ei ole koskaan palautunut tuon tapahtuneen jälkeen. Paikalle tulleet auttoivat,mm eräs nainen heti otti puhelimeni ja paineli numerot,että kuolletat sinun pankkikorttisi. Soittivat poliisit paikalle ja rauhoittelivat minua,sillä olin aivan hysteerinen. Jälkeenpäin hävetti,että en tajunnut edes kiitellä noita ihania ihmisiä,jotka auttoivat.

  • Tuo on aivan järkyttävä tilanne ja paljon paljon kamalampaa kuin kännykän nappaaminen tungoksessa taskusta. Silti menin itsekin sekaisin ja en osannut ajatella hetkeen mitään. Yötä myöten kävin tapahtumia läpi ja mietin kaikki pienetkin langat, onko jotain vielä tehtävä. Onneksi mies lohdutti puhelimessa ja ystävä oli tukena, onneksi sinulla oli tukena ihmisiä. Mutta laukun varastaminen on vielä pahempaa, siinä menee kaikki ja vielä nuo arkaluontoiset paperit, niin sinulla ollut täysi kauhu!

   Ei tarvitse hävetä, he ymmärsivät kyllä. <3

   Toivottavasti ei ikinä enää tapahdu mitään vastaavaa.

   Sydämellisiä pakkaspäiviä Kirsi. <3

 • Ei pysty edes kuvittelemaan sitä hirveää pelkoa ja hätää mitä tilanne toi sulle tullessaan. Jo pelkästään valokuvien menettäminen menee niin syvälle sieluun, muistot menivät sen tien ja tietysti myös blogiin ja kaikki muuhun liittyvä kuvamateriaali…
  Varmasti monille on apua tästä listauksesta, mitä teit, vaihdoin itsekin tärkeimmät salasanat ja 2-vaiheinen tunnistus onkin ollut jo pitkään käytössä, jos se auttaa.
  Pikaista paranemista flunssasta ja toivottavasti löydät hyvän puhelimen!
  Lämpöistä ja rentoa viikonloppua <3

  • Onneksi suuri osa blogikuvista oli jo blogissa, mutta henkilökohtaiset kuvat olivat puhelimessa ja se suorastaan ällöttää, että jollain on hallussa puhelin, jossa on lapseni kuvia. Mutta kuten sanottu, niin ehkeivät pääse koko puhelimeen käsiksi. Pitäisi olla meikäläisen sormenjälki ja pin-koodi. Eli tehdassetukset varmaan palauttavat samoin tein. Mutta siitäkin seuraa sitten se, etteivät pääse puhelimeen kirjautumaan kuin sillä Huawei id:llä jolla olen kirjautunut eli tämä oli aivan turha varkaus.

   Kiitos kovasti Maarit ja tervetuloa pakkaseen. <3

  • Maarit ja Nadinella oli tosi hyviä vinkkejä tuolla alhaalla. Aion ottaa neuvoista vaarin. 🙂

 • Voin vain kuvitella, miten kamala tunne, kun kännykkä varastetaan! Olen huomannut, että kaikkiin ei voi luottaa ja esimerkiksi Suomi, tämä systeemi, missä elämme on läpimätä ja korruptoitunut. Jopa sananvapautta rajoitetaan. Itse ainakin heräsin tuosta kuplasta, mitä tässä maailmassa tapahtuu ja toivon, että muutkin heräisivät siihen, miten sairas maailma on, jotta voimme yhdessä rakentaa paremman maailman.

  • Luulen että ihmiskunnan on pienennyttävä ja jotain katastrofaalista tapahduttuva, ennen kuin maailma muuttuu.

   Sydämellistä viikonloppua Vivi Vinna. 💖

 • Olipa viikko sulla!

  Tuntuu siltä, että viime viikolla tähdet olivat jotenkin vinossa: jokaisella oli säätämistä ja sähläämistä. Itsekin olen juossut papereiden kanssa ympäri maakunta (sekä omien että oppilaideni), niin tänäänkin meni 5 h vakuutusten ostamisessa. Joko kortit eivät toimineet tai jotain muuta pientä kiva. Eli, ei muuta kun toivoa, että ensi viikko tulee olemaan ihmismäisempi.

  Kännykkäni ei ole koskaan varastettu, mutta meillä ne hajoavat niin tiheään, että kaikki turvatoimet ovat käytössä: pilvet, varakopiot yms. Varastamisen varalta mulla on ladattu ohjelmisto, jolla pääsee sulkemaan laitteen etänä. Jos se yritetään avata, se vaan huutaa kovaan ääneen, että laite on varastettu. Silloin laitteen IMEI koodi siirtyy varastettujen listalle, joten sitä ei pääse enää käyttämään.

  Miksi sun piti sulkea pankkitunnukset sen takia? Eihän ne ole kiinni puhelimeen?

  • Mä niin lataan tuon ohjelmiston, kiitos niin paljon vinkistä. 💖

   Tämä viikko ollut outo ja selvästi sielläkin.

   Mulla Danske Bankin mobiilisovellus kännykässä, jonne pääsee sormenjälkitunnistimella. Varmuuden varmuuden vuoksi siksi. Ensimmäinen asia mitä tein stadissa, ennen kuin pääsin kotiin ja lataamaan vanhaan luuriin mobiilipankin. Tällöin pankkisovellus lakkaa toimimasta varastetussa puhelimessa. Salasanan vaihto seuraavana päivänä vielä, kun ilmeni ettei tunnareita ollut suljettu.

   Jos ei muuta oman mielen vuoksi, jotta turvallinen olo, sillä toki mietin, että taitava hakkeri pystyy mihin vaan, siksi pankkitunnusten sulku.

   Sydämellistä viikonloppua Nadine. 💖

 • Ihan karseita juttuja kasaantunut sulla samaan viikkoon. Tuo on kyllä aina ihan kauhea homma kun puhelin varastetaan tai se katoaa. Kerran olen Rachidin puhelimen jutut sulkenut ja pankit käynyt läpi kun puhelin katosi. Onneksi tein näin, koska oma olo oli sen jälkeen vähän turvallisemman tuntuista.
  Leppoisaa sunnuntaita sinulle Tiia <3

  • Just se, ihan sen oman olon takia on jo hyvä sulkea ja parempi katsoa kuin katua. Niin kurjaa kuulla, että Rachidilla on varastettu myös puhelin. 🙁

   Ihanaa pakkaspäivää Outi. <3

 • No olipa sinulla viikko jollaista en toivoisi kennellekään. Mutta eteenpäin: tsemppiä, iloa ja kaikkea mahdollista kivaa Itsenäisyspäivään.
  – Seijahannele

  • Lämmin kiitos kauniista sanoista Seijahannele ja sydämellisiä pakkaspäiviä ja joulun odotusta sinulle. <3

 • No herttimujee sun kaa! Ekkös sää ole tääl blokissas hehkuttannu saanees kännyn ilmatteks Huaweilta ja nyt meinovat saada rahat viäl vakuutusyhtiöltä. Sehä on vakuutuspetos mun mielestän.

  • Vakuutusyhtiölle kerroin, että sain Huawein puhelimen testiryhmän kautta. Liitin blogipostaukset, Muropaketin linkit, johon raportoitiin kännykän kaikista ominaisuuksista. Liitin vielä rikosilmoituksen lisäksi Huawein luovutuspaperin todisteeksi, että sain puhelimen testiryhmän kautta ja Huawei maksoi kännykästä arvontaverot. En toki sinulle ole tilivelvollinen vaan omalletunnolleni ja vakuutusyhtiölleni, mutta koska epäilet vakuutuspetosta, mikä on jo hyvin vakava syytös.

   Luovutuksen jälkeen kännykkä siirtyi osaksi omaisuuttani.

   Varkauden vuoksi joudun luonnollisesti ostamaan uuden puhelimen, hyvä että vakuutus korvasi edes osan puhelimesta.

   Ja ei kai nyt Huawei mitään kenellekään ilmaiseksi muutenkaan anna?! Jouduin tekemään aivan valtavan määrän työtä ja raportoimaan testiryhmään puhelimesta päivittäin usean viikon ajan. Puhumattakaan muut työt ja kuvaus-ja videotestaus. Tätä ei toki kaikki voi ymmärtää, mutta eiköhän suurin osa ottaisi työstään saaman palkan ennemmin rahana kuin tuotteena. Tässä eniten töitä tehneiden kesken puhelimet arvottiin.

   Ajatteletko niin, että jos saat perintökorun tai jotain perinnöksi ja se varastetaan tai tuhotaan tai tuhoutuu vaikka tulipalossa, niin vakuutus ei korvaa, koska olet saanut korut, taulut tai mitä ikinä nyt tahansa? Tai vaikka perit talon? Jos näin joskus kohdallasi tapahtuu, tärkeintä on, että esineestä on kuitti tai todiste.

   Eli tähän voisi lainata omaa lausettasi ”No herttimujee sun kaa!”

   • Puhelin on siirtynyt sinun omistukseesi täysin laillisesti. Kun omaisuuttasi varastetaan ja sinulla on kotivakuutus, joka korvaa varkauden, niin siinä ei ole mitään moraalisesti tai eettisesti väärää tehdä korvausanomus. Vakuutuspetos olisi siinä tapauksessa mahdollinen, että et olisi saanut tavaraa laillisesti haltuusi (siis esim. varastettu tavara) tai sinulla ei olisi ollut edes kyseistä tavaraa tai varastettu tavara ei vastaisi antamaasi kuvausta. Se miten olet hankintasi rahoittanut ei kuulu kotivakuutuksen piiriin.

 • Huh, sydän vieläkin pomppii ja kylmä kauhunhiki puskee, kun luen tätä ja tiedän mitä stressituskaa koit viime viikolla. Oman puhelimen rikkoutuminen viime kesänä oli jo sellainen farssi ja koettelemus, että voin kuvitella osan siitä tunteesta, kun ,jos jotakin niin henkilökohtaista kuin puhelin, varastetaan. Mikä muuten onkaan se ohjelma nimeltään, joka kuollettaa etätnä sim-kortin? Sellainenhan on hommattava! Olen nyt muistuttanut Helsingissä päivittäin liikkuvia, että eivät pidä puhelinta taskussa, ei asuta enää ei missään lintukodossa. Nyt toivotaan kaikille rutkasti onnekkaampaa uutta viikkoa, halit sinne <3

  • Sekin oli Heli niin kauhea juttu ja muistan miten mietin silloin, miten pärjäät Siinä kun tuli sitten se 40plus lieveilmiönä mikä järkytti kovasti.

   Onneksi sain miltei heti kuoletettua sim-kortin, koska Telian myymälä oli Tigerin päässä. Heti sen jälkeen, kun olin käynyt paniikkikurvaukset Stockmannilla. Mutta sellainen ohjelma ehdoton, mitä jos varastetaan niin ettet pääse Telian myymälään heti. Nadinelta kannattaa kysyä, hän laittoi tuonne hyviä vinkkejä.

   Kyllä jotenkin koko ikäni talsinut stadin kaduilla ja ikinä ei ole mitään varastettu, ei koskaan. Eikä siis ikinä koskaan muutenkaan elämässä, niin kyllä tämä herätti, ettei todellakaan ole mikään lintukoto ei. Sain eräältä seuraajalta instan puolella viestin, että hänen poikansa oli ryöstetty stadin keskustassa keskellä päivää puukolla uhaten eli huhhuh sanon minä.

   Haleja ihana Heli ja mukavia pakkaspäiviä teille kaikille. <3

 • Tosiaan, ei Suomi ole enää turvallinen lintukoto. Mitä vaan voi tapahtua, ihan missä vaan. Kännykän menettäminen varkaalle voi aiheuttaa arvaamattomia seurauksia. Sinä keksit estää sellaisetkin, joita minun mieleeni ei olisi edes tullut vastaavassa tilanteessa. Kurjaa muutenkin ja menee paljon aikaakin ennen, kuin kaikki se on tehty, mitä pitää tehdä, että voi olla turvallisin mielin.
  Kaikesta huolimatta hyvää viikon jatkoa Tiia <3

  • Olet niin oikeassa, ei ole lintukoto ei.

   Kyllä olisit varmasti keksinyt aivan yhtälailla mitä kaikkea pitää tehdä, kun kännykkä varastetaan. Voin myös kertoa, että hetken olin niin paniikissa, ettei pää toiminut lainkaan.

   Ihanaa pakkasviikkoa Kirsti Kaija. <3

 • Tämä oli kyllä tärkeä postaus kirjoittaa, muistuttamaan ihmisiä, että Suomi ei ole mikään lintukoto. Myös täällä saa olla varuillaan. Mutta jännä taas huomioida, miten kännykkä voi olla ihmisen tärkein väline nykyaikana. Opin kyllä tuosta viikosta itsekin jonkun verran vaikka aikamoinen olikin. Mutta elämä on ja taas mennään etiäpäin <3. Ihanaa loppuviikkoa ja synttärijuhlaa ja ensi viikkoon ja uusiin seikkailuihin <3

 • Järkkyä, että toisen taskusta joku voi ottaa puhelimen tai muuta.
  Oisin kyllä paniikissa kaikkien tunnusten ja korttien sulkemisen kanssa. Ym mitä ei aina tuu edes ajatelleeksi, tuommosen tilanteen osuessa kohdalle.
  Kaikesta huolimatta, aurinkoa päivääsi.

 • Voi harmi tuota kännykkä varkautta!
  Tietysti tuollainen varkaus harmittaa todella paljon ja siitä tulee ihan järkyttävästi vaivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud