Viikon parhaat: reseptit, kirja, sarja, kyttäyspaikka, aamu ja runo

Viikon parhaat: reseptit, kirja, sarja, kyttäyspaikka, aamu ja runo

Hiljaiseloa on, ettei mitään oikein tapahdu, mutta hyvä välillä näin. Aika kuitenkin niputtaa viikon parhaat jutut, joista täällä saatu iloa ja toivottavasti näistä olisi iloa myös jollekin teistä.

Kirja

Richard Osmanin torstain murhakerho-mysteeri on taas täällä ja rauhaisan seniorikylän neljä eläkeläistä ovat tällä kertaa varastettujen timanttien perässä ja toki selvitettävänä uusi murhatapaus.

”On taas torstai. Elizabeth on saanut kirjeen mieheltä, jonka kanssa hänellä on pitkä yhteinen historia. Tämä on tehnyt valtavan virheen ja tarvitsee nyt Elizabethin apua. Kuvioon liittyy niin varastettuja timantteja, väkivaltainen gangsteri kuin hyvin todellinen hengenvaara. Ruumiita alkaa kasautua, ja Elizabeth, Joyce, Ibrahim ja Ron käyvät armottoman murhamiehen jäljille. Entä jos he sattuvat löytämään samalla ne timantit? No, sehän olisi mukava bonus. Torstain murhakerholla on nyt vastassaan vihollinen, joka on valmis raivaamaan eläkeikäiset amatöörietsivät tieltään silmänräpäyksessä.”

Sain ilokseni arvottavaksi tämän mainion kirjan myös yhdelle teistä ja arvonnan löydät Instagramin puolelta täältä. ❤️

Kyttäyspaikka

Meikäläisen käsilaukku, josta on hyvä tuijotella ikkunasta lintuja ja muutakin säpinää. Laukkuun on myös hyvä nukahtaa.

Sarja

Mieheni vaimo on yksi parhaimpia suomalaisia sarjoja. Kerrankin normaalia puhekieltä, täytesanoja kuten vaikka ”tota noin niin,” kieltä jota me ihmiset puhumme. Tästä syystä sarja on uskottavampi kuin moni puisevalla dialogilla varustettu Suomi-sarja monotonisine muminoineen ja kirjakielineen.

Olisiko nuorempi sukupolvi valmis jättämään jäykät ja epäuskottavat käsikirjoitukset taakseen, joissa jopa arkena ihmiset puhuvat ”minä ja sinä” ja lauseet ovat lyhyen töksähteleviä ja tästä syystä luonnottomia.

Juoni on loistava, koskettava ja jännittävä, erinomaisesti käsikirjoitettu. Sarja sukkuloi Viron ja Suomen välillä ja sarjan ajoittainen viipyvä ja mietteliäs tunnelma lisää sarjan uskottavuutta ja vahvistaa päähenkilöiden erilaisia tunnetiloja.

Pirjo on uskottava surussaan, empatiassaan, kärsimyksessään, vihassaan ja myös voi pojat kankkusessa ja humalassa.

”Liikemies Ahti (Kristo Salminen) saa Tallinnan laivalla sairaskohtauksen ja hänet kiidätetään sairaalaan Helsinkiin. Paikalle saapuu kaksi naista, joista kumpikin sanoo olevansa Ahdin puoliso. Pian Ahti kuolee ja liki kymmenen vuotta jatkunut kaksoiselämä paljastuu. Mieheni vaimo on tarina kahden erilaisen naisen selviytymisestä.”

Viha, petos ja rakkaus. Lopulta ymmärrys mistä toinen tulee, lähimmäisenrakkaus ja anteeksianto, tunteet jotka lopulta vapauttavat kaikki osapuolet. Useimmiten tällä tarinalla olisi voinut olla erilainen loppu, mutta kun avaat sydämen, saat jotain paljon enemmän. Tämä sarja kannattaa ehdottomasti katsoa.

Kanapasta

Hellapoliisin Katin helppo ja herkullinen kanapasta, jonka reseptin löydät täältä. En muokannut reseptiä millään muulla tavoin kuin, että lisäsin päälle hieman sitruunaa.

Tähän pastaan tulee kanaa, kermaa, kanafondia, timjamia, pinaattia, kirsikkatomaattia, mustapippuria, sipulia, valkosipulia ja päälle parmesanjuustoraastetta ja paahdettuja pinjansiemeniä. Nam.

Aamu

Harvoin aamut ovat näin satumaisia, mutta keskiviikkona luonto antoi parastaan. Tai sanoisinko avaruus. Tällaisina hetkinä ei voi kuin ihmetellä, mikä rikkaus on asua avaruudessa planeetalla nimeltä maa. Tällaisina hetkinä kokee suurta ja syvää yhteyttä äärettömässä universumissa.

Hauskaa oli, että pienenä hahmona voi nähdä Millan luistelemassa ja Millan upean Instagramin löydät täältä. Lisäksi paikalle tupsahti meidän naapuri ja pian pari muutakin naapuria. Kaikki yhdessä ihmettelimme tätä upeaa aamua ja jotain satumaista ja kollektiivista oli kyseisessä hetkessä.

Sämpylät

Näitä sämpylöitä tehnyt 90-luvulta asti ja ovat meidän lasten suosikkej.a🧡

Arkirakkaussämpylät:

1/2 litraa maitoa: lämmitä kädenlämpöiseksi

1rkl suolaa

3rkl siirappia

50g sulatettua rasvaa

3dl grahamjauhoja

1dl kaurahiutaleita

50g hiivaa

Olen lisännyt vehnäjauhoja ja öljyä vielä vaivaamiseen. Kohotetaan taikinaa n. tunti

Laitetaan kylmään uuniin, jotta nousevat vielä uunissa ja nostetaan uunin lämpö samalla 180 asteeseen, riippuen hieman uunista. Näistä sämpylöistä tulee sydämellisen pehmeitä ja kuohkeita.❤️

Runo

Liam Leinosen runot. Tähän ei ole muuta sanottavaa kuin, että aina on hyvä miettiä omaa vastuuta, ihan meidän jokaisen.

Miten teidän viikko on sujunut ja onko vinkkailla hyviä sarjoja, kirjoja, reseptejä tai mitä kuuluu? Yhtä mukavaa viikon jatkoa kaikille. <3



7 thoughts on “Viikon parhaat: reseptit, kirja, sarja, kyttäyspaikka, aamu ja runo”

  • Ihana kuva aamuisesta maisemasta. Onpa jotenkin osuva tuo Liamin mietintä, just se mistä ollaan juteltu sun kanssa. Me sanoisimme tosin, että rouva on hyvä ja selvittää päänsä 🙂
    Kaunista loppuviikkoa Tiia <3

  • Aivan ihana auringonnousu, ja olet vanginnut sen upeisiin kuviisi. Rommi-kissi on hyvin kekseliäs. Rattoisaa viikonloppua sinulle!

  • Kyllä kissat keksivät mitä mielettömämpiä lymyilypaikkoja. Meidän kissa, kun oli vielä melkein pentu, keksi kukkamultapussin tiskipöydällä. Työnsi päänsä pussiin mullan joukkoon ja pissasi pussin ulkopuolelle tiskipöydälle.
    Mieheni vaimo-sarja on kyllä katsomisen arvoinen. Katsoin heti kaikki jaksot perä perään.
    Ihanaa viikonloppua sinulle <3

  • Upea tuo auringonnousu ja ihana kisumisu 🙂
    Kuuntelin äänikirjana tuon Mies joka kuoli kahdesti ja tykkäsin tästä Torstain murhakerho -sarjan kakkososasta melkein ensimmäistä enemmän. Seniorienergia meni jo niin ylikierroksille, ettei tarvinnut miettiä uskottavuutta. Saattoi vain nauttia kyydistä.

  • Aivan upea aamuinen kuva.
    Samoin tuo Rommin kuva. Kekseliäs veitikka.
    Harvoin katson televisiota, mutta yhtenä räntäpäivänä selasin Areenaa ja löysin tuon mieheni vaimon. Yhdyn ajatuksiisi sarjasta.
    En lue dekkareita, joten jätän arpajaiset väliin.
    Oikein ihanaa tammikuun loppua sinulle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud