Kutrit kuntoon ja hiustaikoja!

Kutrit kuntoon ja hiustaikoja!

Cutrin hiustuotteet saatu testiin ja Myssyfarmin myssy

Olen siinä mielessä onnekas, että olen saanut jouhimaiset hiukset. Eli näitä on sopinut rääkätä vuosien ajan kotiraidoituksella. Silti varsin monenlaisia hiustaikoja joudun tekemään, jotta saan tuuheat ja useiksi päiviksi puhtaat hiukset.

On hiustuotteita, jotka ovat vallan mainioita, mutta eivät sovi atooppiselle päänahalleni laisinkaan tai päinvastoin.

Moni liian hoitava tuote lätistää hiuksia tai jos haluan hoitaa atooppista päänahkaa, hiuksia ei saa tuuheiksi millään.

Omat hiusniksini ovat:

Pesen hiukset aina kaksi kertaa.

Laitan vain atooppisille hiuslänteille hiuspohjan hyvinvointiin tarkoitettuja hiustuotteita eli en koko päähän.

Laitan hiusnaamiota vain latvoille ja hiustenhoitoainetta keveästi muualle hiuksiin, jotta päänahka ei rasvoitu ennen aikojaan.

Laitan hiustenpesun jälkeen hiuksiin jätettävää Cutrinin hoitosuihketta. Latvoille vielä latvoille tarkoitettua hoitoainetta tai suojaavaa cremeä.

Annan hiusten levätä niin usein kuin mahdollista eli annan hiusten kuivua itsestään.

Kun föönaan tai käytän hiusrautaa tai molempia, suojaan hiukset kuumuutta suojaavilla hiustuotteilla.

Kun olen kuivannut hiukset föönillä ja laittanut raudalla kiharat, laitan hiustyveen kuivasampoota.

Eli kuivasampoota puhtaisiin hiuksiin, ei likaisiin. Tällä niksillä hiukset pysyvät puhtaana paljon pidempään. Meillä on vesilasku pienentynyt, koska en pese enää hiuksia joka toinen päivä, kiitos kuivasampoon.

Päänahka ei kuitenkaan rakasta kuivasampoota eli hiuspohjaa on hyvä välillä kuoria, kerran viikossa on varsin hyvä tahti saada kaikki turha mömmö pois. Piparminttua sisältävät kuorintashampoot ovat ihania, tuntuu, että saavat päänahan veren kiertämään.

Lopuksi hiuslakkaa ja jos oikein olen yltiö jaksavainen, niin hiuksille vielä lopuksi kiiltoa antavaa suihketta.

Hyvä hiusharja on myös tärkeä, jotkut hiusharjat eivät selvitä takkuja ja jotkut taas raastavat ja venyttävät hiuksia.

Olisi mahtavaa kuulla teidän hiusniksejä? Välillä mietin tyvipermanenttia, jotta olisi aina kuohkeat hiukset. Mutta koska raidoitan hiuksia, niin olisiko se hiuksille liian rasittava juttu?

Onko teillä kokemuksia nykyajan permanenteista? Onko suositella hyvää hiusharjaa, olisi uusi hiusharja metsästyksessä.

Oikein kaunista viikonloppua kaikille ja hyviä hiuspäiviä. <33 thoughts on “Kutrit kuntoon ja hiustaikoja!”

 • Olen ihaillut hiuksiasi pitkään, kuinka tuuheat, kuinka pitkät ja kauniit. Minulla ei ole en kummoisia niksejä hiusten hoitoon ja muotoiluun.. Hoidan niitä luonnonkosmetiikan tuottelilla, joissa on usein herkkä, mieto tuksu, jota rakastan. Tavallisissa kemiallisissa tuotteissa on usein liian vahva tuoksu. Siitä voi tulla minulle jopa pää kipeäksi.Joskus hiusnaamio, joskus syväpuhdistava shampoo.

 • Mulla on erittäin vaikeat hiukset, joten hyvät hiustuotteet ovat aina haussa. Myös hiusten tarpeet muuttuvat ajan kanssa.

  Tämän hetken harjasuosikkini on Olivia Garden Combo Ionic. Omani olen ostanut Tallinnasta kamppaajaltani, mutta tietääkseni sen saa myös tilattua jostain nettikaupoista Suomeen. Viron Tradehouse on yksi niistä.

  Olen joskus koonnut kaikki kosmetiikan suosikkini linkkeineen tähän postaukseen (mm hiustuoteet): https://viaperasperaadastra.com/2021/01/19/kuvankaunis-oma-kosmetiikan-suosikkilistani/

  Itse en koskaan päässyt permanentista vahingoitta. Se on kuitenkin rankka kemiallinen trauma hiuksille, joten itse en enää lähde siihen. Pääsen helpommalla tyveä kohoavalla hiuspuuterilla.

 • Sulla on kyllä ihanat hiukset <3 Minä olen tykänyt sellaisesta isosta neliön muotoisesta harjasta, sillä saan oman takkutukkani taiottua takuttomaksi. Minulla on helposti kuivuva päänahka ja en voi pestä hiuksia joka päivä, pesenkin nykyään hiuksen 3 kertaa viikossa tai 4 jos kovasti taas päästä hikoilen 🙂
  Minulla ei ole mitään hiustaikoja, koska hiukseni eivät ole kovinkaan hienot tai hyvässä kunnossa. Olen nyt vältellyt värjäystä (vaikka kovasti tekisi taas raitoja mieli), koska vaalennus saa mun hiukset tippumaan ja katkeilemaan.
  Oot ihana <3 Kivaa sunnuntaita Tiiuli <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud