Iho karseassa kunnossa, voihan vaihtarit ja mikä avuksi? Esse Sensitive!

Iho karseassa kunnossa, voihan vaihtarit ja mikä avuksi? Esse Sensitive!

Esse ihonhoitotuotteet saatu testiin.

Niin kuin vaihdevuodet eivät olisi jo monella muullakin tapaa yhtä kärsimystä ja murrosikää, niin bonuksena vielä huono iho, joka elää uutta murrosikää. Tähän uuteen murkkuikään on kuulunut rutikuiva hilseilevä iho, armoton punoitus ja kirsikkana villi määrä näppylöitä.

Veikkaan, että näppylät johtuvat hormonikorvaushoidosta ja kierukasta tai jommastakummasta. Punoitus taas johtuu talvesta, kuivasta sisäilmasta, ysäriaikana käytetyistä raastinrauta kuorintavoiteista ja ikääntymisestä. Ihon Saharan autiomaan kuivuus johtuu varmasti pelkästään vaihdevuosista.

Oli niin tai näin, ihoni on ollut huonommassa kunnossa kuin koskaan.

Sain ehdotuksen testata iholle Essen ihonhoitotuotteita ja itse asiassa Keyword:Love blogin Jonna on ehdottanut näitä herkälle ja punoittavalle iholleni jo vuosia. Koskaan ihoni ei kuitenkaan ole ollut niin kuiva kuin tämän viimeisen talven aikana.

Ja onhan se loogista saada iholle apua probiooteista, sillä probiootit ovat eläviä mikrobeja, joiden uskotaan vaikuttavan myönteisesti terveyteen tasapainottamalla ruoansulatuskanavan mikrobistoa. Syön probiootteja joka päivä ja vuosia sitten, kun aloitin syömään probiootteja, eipä sen jälkeen ole enää mahatauteja näkynyt.

”54 % sinusta on mikrobeja ja vain 46 % sinusta on ihmissoluja. Hämmentävää, eikö? Nämä tuhannet mikrobilajit vaikuttavat ihosi kuntoon enemmän kuin olemme tienneetkään. Essen probioottinen ihonhoito vaikuttaa ihon mikrobiomiin luomalla ihossa eläville hyville mikrobeille suotuisat kasvuolosuhteet.”

Eikös olekin loogista ja silti kaikessa yksinkertaisuudessaan mullistavaa.

Esse on luomusertifioitu, hiilineutraali ja vegaaninen sarja. Alla teille kunnon tietoisku kyseisestä sarjasta.

”Probiootit ovat ehkä tuttuja jo suolistosi terveydelle, mutta ne ovat aivan yhtä tärkeässä roolissa ihosi hyvinvoinnin kannalta. Esse Probiotic Skincare pohjautuu tieteen uusimpaan läpimurtoon – probioottiseen ihonhoitoon.

Iho on suoja ympäristösi ja sinun välillä. Ihon tehtävä on torjua haitallisia patogeenejä ja sitoa kosteutta. Tiesitkin jo tämän. Asian tekee uudeksi se tieto, että ihosi ei pysty kumpaankaan näistä toiminnoista ilman mikrobeja! Ihosi on halukas isännöimään suurta joukkoa mikrobeja, ja immuunisysteemisi edistää tarkoituksellisesti näiden mikrobien kasvua, koska ne ovat avain ihon  terveyteen.

Oikein ravittuna ja suojattuna ihon mikrobiomi on vastustuskykyinen ja iho toimii optimaalisesti. Mikrobitasapainon häiriöitä sen sijaan ovat mm. erilaiset ihosairaudet, kuten atopia, rosacea, POD ja akne, liiallinen rasvoittuminen ja ennenaikainen ikääntyminen. Ihon mikrobitasapainon löytämisessä auttavat Esse-sarjan vegaanisten ihonhoitotuotteiden prebiootit, jotka ravitsevat ihon hyvinvoinnin kannalta oikeita mikrobikantoja, sekä probiootit, jotka palauttavat ihon tasapainon. Tasapainoinen iho on terve, hyvinvoiva ja kaunis.

Jotta ihosi pysyisi terveenä ja toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee monipuolisen ja terveen mikrobipopulaation, joka suojaa sitä taudinaiheuttajilta, tukee ihon aineenvaihduntaa ja ylläpitää ihon oikeaa pH-tasapainoa. Tähän ei kaikki kosmetiikka pysty. Esse Probiotic Skincare -tuotteet pohjautuvat kuitenkin näihin ihoa suojaaviin ja sen toimintoja tasapainottaviin kasviöljyihin ja –uutteisiin, joilla imitoidaan ihon luontaista rasvahappovaippa ja sidotaan kosteutta ihoon.

Tuotteet sisältävät myös prebiootteja, joilla ravitaan iholle hyödyllisiä mikrobeja, sekä probioottisia uutteita, jotka mm. auttavat hidastamaan ihon ikääntymisprosesseja. Valikoituihin Esse-tuotteisiin lisätään myös eläviä probiootteja, jotka lisääntyvät ihossa, tasapainottavat sen toimintoja ja vahvistavat ihoa suojautumiskykyä.”

Essellä on ollut #30daysrewild haaste eli ei käytetä mitään muita tuotteita kuin Essen. Oma haaste jatkui haasteellisen ihon vuoksi vielä pitempään. Mutta tuloksia on havaittavissa alla. Kuvia otin noin viikon välein yllä olevien aloituskuvien jälkeen.

Esse Sensitive sarjan tuotteet tuntuivat rauhoittavilta iholla heti. Ei enää kirvelyä ihonhoitotuotteita laitettaessa rutikuivalle iholle. Näppylät alkoivat katoamaan ja hilseily poistui. Suihkun jälkeinen punoitus on edelleen tallella tai vaikka lenkin jälkeen pakkasella iho punoittaa ja se johtuu couperosasta, joka on päässyt iholleni kehittymään eikä siihen ole varsinaista parannuskeinoa, mutta siihen voi saada lieventävää apua.

Alin kuva jo hyvin kertoo, että kun suihkun jälkeiset punoitukset on läikehditty pois, niin ihonsävy on toki vielä edelleen punoittava, mutta ei enää tulipunainen.

Nyt olen siinä tilanteessa, että iho alkoi uudestaan kukkimaan, koska hormonikorvaushoitoa muutettiin eli syytä on jatkaa Essen käyttöä vielä tovin. Kuurin jälkeen iho varmasti taas tasaantuu ja rauhoittuu, kuten kuvat ja testijakso osoittaa ja voin välillä vaihtaa muihin tuotteisiin. Mutta jahka iho taas alkaa viimeistään ensi talvena oireilemaan kuivan sisäilman ja pakkaspäivien vuoksi, otan varmasti Esse Sensitive-sarjan taas kuuriluonteisesti käyttöön. Koen, että Esse lääkitsee ihoni kuntoon. <3

Kannattaa testata Esse Sensitive-aloituspakkauksella, josta löytyy kaikki tarvittavat ihonhoitotuotteet. Täällä aloituspakkaus on kestänyt n. 2kk eli paljon pitempään kuin tuon 30-päivää.

Onko Esse teille tuttu sarja ja onko kokemuksia probioottisesta ihonhoidosta?8 thoughts on “Iho karseassa kunnossa, voihan vaihtarit ja mikä avuksi? Esse Sensitive!”

 • Onpa selvästi rauhoittuneen näköinen iho!

  Kyllähän tämä tällainen ikä on, että ihon muutokset alkaa huomaamaan. Omasta normaali/rasvoittuvasta ihostani on tullut huomattavasti kuivempi, ei onneksi ole toistaiseksi herkistynyt.

 • Ihanasti kyllä tasoittui ihosi sävy. Olen kuullut näistä tuotteista ja vain hyvää. Minä olen selvinnyt ilman näppylöitä, mutta iho on järjettömän pintakuiva ja kutisee helposti.
  Kaikki kosteuttava ja ihoa tasoittava apu otetaan vastaan täälläkin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle Tiia <3

 • Onpa uskomaton muutos! Ihosi näyttää niin hyvinvoivalta.
  Uskon itse probioottien hoitotehoon, se on luonnollinen keino huolehtia ihon mikrobiomista. Ja mullakin on Essestä todella hyvät kokemukset (olen kärsinyt ruusufinnistä sekä couperosasta) kuten toisestakin vastaavantyyppisestä probioottisarjasta. Toimii todellakin!
  Ihanaa kevätviikonloppua Tiia ❤️

 • Ihosi näyttää nyt niin tasaiselta, eikä sinulla ole ryppyjä lainkaan. Olen käyttänyt Flown ihonhoitotuotteita, joissa on probiootteja. Luonnonkosmetiikassa yleensäkin niitä käytetään paljon. Vatsan mikrobistoa voi vaalia syömällä paljon kuituja.

 • Kylläpä näistä valokuvistasi näkyy hienosti miten kuuri tehosi. Ihosi näyttää jo todella hyvältä 🙂
  Se on jännä, miten itselläkin käy joskus niin, että toisen moneen kertaan ehdottamaan asiaan tarttuu vasta pitkän ajanjakson jälkeen. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Aurinkoista viikonlopun jatkoa sinulle ihanainen Tiia 🙂

 • Hei, olisiko mahdollista kirjoittaa kokemuksia noista kokeilemistasi vaihtari-hormoneista. Täällä aloitettu suihkeella ja hirveä turvotus. Loppuukohan se ikinä. Hikoilut onneksi vähentyneet, mutta päänuppi on kyllä sekaisin;) Nämä vaihtarit tuli niin äkkiä pillereiden lopettamisen jälkeen niin ei oikein mitään tietoa ym. Onneksi jotain tietoa täällä;)

  • Itse asiassa tuumin, että taas voisi olla aika sivuta vaihtareista. Tasapainon löytäminen ollut todella haasteellista. Vanhat jutut löytyy hakusanalla ”vaihdevuodet.” Kannattaa liittyä Facebookissa Vaihdevuodet Menopaussi-ryhmään, siellä hirmuisesti ihmisten kokemuksia ja infoa ja ystävällinen meininki.

   Hurjasti tsemppiä ja toivottavasti sopiva annos löytyy ja turvotus loppuu.

   💖

 • Vau! Johan on muutos! Itselläni iho ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana heikossa hapessa. Lieneekö syy maskin käytössä tai josain muussa, mutta ennen erinomaisen pehmeä ja persikkainen, hyvänvärinen ihoni ei ole ennallaan. Sain työterveyslääkäriltä ohjeen probioottisalvaan, jota olen nyt nelisen viikkoa käyttänyt – tuoksetta. Iho on vielä pahemman tuntuinen ja näköinen. Varasin ajan ihotautilääkärille, jos tämä kuitenkin on lievää ruusufinninpoikasta, kuten yritin selittää työterveydessä…

  Nyt alkoi kyllä kutkuttaa nämä tuotteet…jospa antaisin niille viel mahdollisuuden? Ainakin, jos ihotautien erikoislääkäri on sitä mieltä, että ruusufinniä tämä ei missään nimessä ole. Eikä kyllä tyypilline olekaan, mutta…

  Minna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud