Hullummaksi vain menee, what keski-ikäinen nainen ei ole hot?!

Hullummaksi vain menee, what keski-ikäinen nainen ei ole hot?!

Vaikka olen kärsinyt aivan järkyttävistä alemmuuskomplekseista ja vaihdevuodet ovat meinanneet lyödä maahan, en ole koskaan ajatellut, ettei keski-ikäinen nainen olisi ylipäätään HOT. Kärvistelin vain omassa huonommuuden kiirastulessa. En edes nuorena ajatellut noin, eli miettikää vaikka nyt hei Dynastian ja Dallasin päähahmoja sun muita, wow mitä hottiksia Linda Evans& Joan Collins ja koko maailma on ollut aina pullollaan.

Nuoret ovat kaikki kauniita ja viattomalla tavalla mitä ihastuttavimpia, mutta mielestäni keski-ikäinen nainen, aikuisen naisen varmuudella ja elämän kokemuksella ja tuikkivilla kasvorypyillä on myös aina ollut wow. Kuin myös keski-ikäinen mies, mutta tämänhän me kaikki tiedämme, sillä miten se sanonta meni, että miehet paranevat vanhetessaan kuin viini.

En kaipaa viheltelyjä perään sun muuta, kertoohan niiden uupuminen ja loppuminen joskus 40 vuotiaana omaa kieltään toki, sillä riittää, että ukkelin kanssa katsomme toisiamme sillä silmällä. Mutta mitä jos olisin tämän ikäisenä deittimarkkinoilla, niin tulisiko suhtautua itseensä siten, mitä maailma yrittää meille keski-ikäisille naisille sivulauseessa kertoa.

Uskon, että vaikka omat ahdistukset ja masennukset johtuivat estrogeenin puutteesta, mutta mitättömyyden tunteelle antoi viimeistelevän ohuen kelmun juuri tällaiset vihjeet, jotka sujautetaan tekstiin ajattelemattomina sammakkoina. Siellä se sammakko luuraa rivien välissä pilkottamassa ihan pienellä fontilla.

Piti kirjoittaa tänne hempeitä pehmoisia, mutta sain juuri viestiä Insta directillä, että viime viikolla Hesarissa oli kirja-arvostelu ja arvostelussa nostettiin esille se, miten kirjassa kuvattiin asioita poikkeavasta näkökulmasta, yksi niistä oli se, että ”KESKI-IKÄISET NAISET KUVATAAN HALUTTAVINA. ”🤯


Tämä kulma kyllä täyttää sekä sukupuolisyrjinnän, että ikäsyrjinnän, mitä ihmettä juuri luin!😵

En tiedä pyörtyä pöksähdänkö tähän paikkaan hämmennyksestä vai suuttumuksesta. Ei jumaleissons, (blogihistoriani ensimmäinen kirosana tupsahti nyt tähän kohtaan) tämä maailmahan on ihan vinksallaan.

Vasta viikko sitten bongasin, että @hbomaxnordic mainosti viiskymppisten naisten kriiseilystä ja kohtaamastaan ikäsyrjinnästä kertovasta The Lust sarjasta, 30 vuotiailla missien kasvoilla eli harjoitti ikäsyrjintää itse ikäsyrjinnästä kertovaa sarjaa kohtaan ja NYT TÄMÄ!

Voihan se olla, että nuorten mielestä keski-ikäinen NAINEN ei ole hottentotti, mutta näin keski-ikäisenä voin kokemusperäisesti kertoa, että kylläpä on. 🔥

Eilen bongasin Instassa Ylen jutun, että maailmalla kaivataan nyt seniorimpia malleja ja kysyntää on 44- vuotiaille. Noh en nyt sanoisi, että 44v on seniori, mutta onhan tämä jo jotain ja suunta on oikea. Sain myös viestiä ja videon Häämessuilta ja Häämessuilla lavalla tanssahteli aivan ihastuttava harmaahapsinen pari. Ihanaa, tällaista lisää!

Noin vuosi sitten sain aivan loistavan kommentin tänne blogiin koskien ikäsyrjintää eli viisasta lukijaa lainatakseni, niin kauan kuin setämiehet päättää, niin kauan markkinointi osuu nuoriin ja kauniisiin, koska tätä setämiehet tahtoo.

Tästä päästään setämiehiin ja Mestarit Areenalla episodiin. Ihmettelin jo viime viikolla, että onko Hectorilla (olit kyllä super, kun olin lapsi ja moikkasit aina takaisin kotikaduilla) ja Pepellä yksinoikeus ”mestarit” sanaan.

Mestari sana sai jäädä Kaija Koon, Vesalan, Ellinooran ja Vartiaisen syksyn kiertueen nimeen ja on nyt Mestarit-Kaija Koo, Vesala, Ellinoora&Jenni Vartiainen. Mestaruutta kun on monenlaista muutenkin, puhumattakaan, että olisi sukupuolikysymys.

Hyvin Eino Nurmisto asian sanoitti, että ”sehän on selvää, ettei internet-kansa ole tyytyväinen, että mestarit-nimike säilyy, koska naisille sopivampia kiertueen nimiä olisi esimerkiksi kärjistäen: kyytöt kyökissa, emännät esillä tai prinssessat promenadella, mestarius ei sovi.

Joku on siellä ehdottanut MESTARINNAT!

Että kuulkaas tällä tavoin sitä taas maailma yrittää laittaa naisia kyykkyyn ja myös keski-ikäisiä naisia.

Miesten puolustukseksi taas sanon, että Yle Areenalla esitettävä loistava sarja Transport ja HBO:lla mainitsemani The Lust sarja, olivat siitä ärsyttäviä, että naiset olivat supersankareita ja miehistä oli tehty aivan pellejä. Ei tasa-arvoa myöskään näin ajeta, että miehet kyykkyyn.

Meinasi taas mennä aamusumpit väärään kurkkuun, mutta hottina etiäpäin sanoi tämä mummeli lumessa, sulaapa ne lumet siinä samalla, kun keski-ikäiset hottentotit tarpoo menemään.

Mutta ilon ja hottiuden kautta, mahtavaa ja upeaa viikkoa kaikille. Tänään bongasin Instassa 49-vuotiaan äidin, jolla 8 lasta ja joka juuri valmistui asianajajaksi eli ei ole ikää, on vain asenne. <311 thoughts on “Hullummaksi vain menee, what keski-ikäinen nainen ei ole hot?!”

 • Heippa,
  Ymmärrän kyllä, että olet tuohtunut.
  Moni muukin on.
  Itse tunnustan, ettei yhtään kiinnosta noiden mokomat pikkusieluiset mielipiteet.

  Jo pidempään olen tätä aihetta miettiessäni tullut siihen tulokseen, että ikä ei ole se, mikä ratkaisee kuka on hot ja kuka ei. Ei naisissa eikä miehissä. Vaan asenne, ja se miten henkilö kantaa itsensä. Joku on täysin mitättömän oloinen, katoaa seinäpaperiin, vaikka on nuori ja nätti. Toinen taas kuusi-, seitsemän-, ja kahdeksankymppisenä hehkuu sitä jotakin, on mielenkiintoinen, kuuma ja saa päät kääntymään.
  Viime vuosina on useampi 80 – 90 leidi ollut esillä trendi-ikonina ja heillä on valtavasti seuraajia. Kuumia, persoonallisia, kansainvälisiä naisia. Ehkä meillä Suomenmaassa tähän junaan ei olla vielä hypätty. Uskallettuko?

  En jaksa pöyristyä niiden mielipiteistä, joilla on kangistuneet, tympeät näkemykset. Olkoot sitä mieltä jos haluavat. Me aikuiset (= vanhemmat) naiset marssitaan omaan tahtiimme. Tehdään just niinkuin itse haluamme. Keneltäkään lupia kyselemättä. Ja ollaan juuri niin persoonallisia ja kuumia kuin ikinä haluamme olla.

  Ja toisaalta, onhan tuokin ”katsojan silmässä” kuka on hot ja kuka ei. Näissäkin asioissa on tietysti makunsa kullakin.

  Mukavaa kevättä Tiia, sinulle ja kaikille muillekin täällä kävijöille.
  Ihanaa pääsiäistä!

  • Tätä yritin juuri sanoa, mutta asetit sanat niin paljon paremmin. Meikäläinen höyrysi vaan menemään.

   Juuri näin, asenne ratkaisee ja miten kantaa ihmiset, se on se karisma, ei täydellisyys. Täydelliset kasvot, vartalo ym. voivat olla kauniita kuvissa, mutta livenä vaativat ympärilleen karismaa ja aivan kuka vaan voi olla karismaattinen.

   Olen muuten bongannut paljon näitä upeita naisia myös, mm. Instassa. Mutta mehän olemme käpykylä ja trendit tulevat meille perässä. Myös mitä pienempi ”yhteisö,” sen vähemmän rohkeutta erottautua. Kuin Lontoon tai Nykin kaduilla kävelisi ja kukaan ei tuijota vaikka päälläsi olisi paistinpannu, toisin täällä Suomessa.

   Juurikin näin, miltei lisäsin tuon varovaisuuslauseen mukaan, subjektiivinen kokemus.

   Keski-ikäinen tai minkään ikäinen nainen, mitään lupia tarvitse, ei myöskään mestari naiset.

   Ihanaa kevättä ja pääsiäistä Madame Dragonfly ja kiitos, kun kommentoit. <3

 • Kyllä tämän mestari-bloggaajan jutut vaan paranee iän myötä. Niin hauska textejäsi on lukea. Tervettä itsekkyyttä ja henkseleiden paukuttelua löytyy. Jumaleissons ei ole kirosana eli kirosana korttia et ole vielä käyttänyt 🙂

  • En kestä sua! Kiitos, kiitos Marjo. <3 Välillä pitää päästää löysät irti, näin on näreet. Ai hitsi, eikö tuo ole kirosana, koin kyllä, että kirjoitetussa tekstissä varsin rajua sana. Mutta jääköön se tähän, tekstiä voi vahvistaa muillakin kuin kirosanoilla. Jättisuuret kiitokset, että luit ja kommentoit. <3 Pus. <3

 • Tässähän pitää jo meidän keski-ikäisten bloggaajien kohta nousta barrikadeille näiden syrjintäasioiden suhteen. Minäkin näin tuon tekstin hesarissa ja kyllä huuli pyöreänä sitä ihmettelin. Herran jestas miten paljon hotteja keski-ikäisiä naisia on jo pelkästään Suomessa, huh huh.
  Kävi hymyilyttämään tuo tarpominen lumessa, kun juuri samaan aikaan iski kuuma aalto päälle 😀
  Ihanaa viikkoa rakas ystäväiseni, upea ja hotti keski-ikäinen Tiiuli <3

 • Ei ole taas totta!! Ei ihme, että ihmisten ajatusmaailma meitä vanhempia kohtaan on niin kierossa, kun tuollaista ihan pokalla suolletaan ulos. 😮 Siinäpä siten oli taas poikkeavaa näkökulmaa kerrakseen. Ihan varmasti jos haastatellaan ihmisiä, monikin kokee keski-ikäiset hoteiksi, jopa ne nuoremmat. ^_^

  Kivaa viikkoa Tiia. <3

  • Lustin markkinointi taisi mennä melkoisen pieleen, yhtään somepostausta tai HBOn mainosta en nähnyt vaikka sarjan nähtyäni voin todeta kuuluvani kohderyhmään.

   Uusien mestareiden nimestä olen vähän eri mieltä. Mestarit lavalla on mielestäni vakiintunut vahvasti 2000-luvun alun kokoonpanon nimeksi sukupuoleen katsomatta vaikken keikoilla käynytkään tai heitä olen fanittanutkaan. Miksi käyttää samaa nimeä, vaikka juridisesti se onkin ihan mahdollista kun levy-yhtiö on ostanut kiertuenimen. Tämä nelikko ansaitsee mielestäni oman nimensä joka ei tuo mielikuvia mistään aiemmasta.

 • Vastaan nyt hieman aiheen vierestä. Kun en ole aikoihin ollut sinkku, huomaan lähinnä säpsähtäväni jos joku muu kuin oma mies minua edes mitenkään noteeraa. Mutta se mikä raivostuttaa, on ikään liittyvä työsyrjintä, oletukset ja vaikka nyt tämä (lainaus toisesta blogista): ´”Ikääntymisestä on tullut vaiettu salaisuus. En huomannut asiaa ennen kuin täytin neljäkymmentä. Sen jälkeen alkoi vastaan tulla näitä tapauksia, että tajusin olevani toisille liian vanha. Kyllä, vaikka kyse on kosmetiikasta, joka todellakin on kaikenikäisille. Monet firmat joiden kanssa olin tehnyt vuosia yhteistyötä, alkoivat ottamaan ”hajurakoa”. Kun sitten kyselin perään, että mikä on syynä, etteivät enää kontaktoi minua, sain vastaukseksi lähinnä kiertelyä ja kaartelua. Kunnes ihan suoraan kyselin, että onko syynä ikäni, sain hiljaisen vaivautuneen myönnön vastaukseksi.” (Keyword Love) Aivan naurettavaa. Ja samalla järkyttävää. Mikä on neli-viisikymppisen henkinen ikä? Itse ’kasvoin aikuiseksi’ edes jollain tavalla aika myöhään ja nuoruus oli pitkä, virheitä on tietysti tehty vaikka kuinka ja elämä on täynnä mokailua, mutta jos jotain en voi sietää, niin oletuksia ikäni tms. perusteella yhtään mistään. Juuri sen vuoksi ajattelen, että yksi myönteisen muutoksen airueista on, ja sen tulee olla esim. tällainen blogiyhteisö, jossa voidaan puhua sekä vaihdevuosista, että ihmisenä olemisesta, tms. Oli kyse sitten kasvovoiteista, yhteiskunnallisesta ilmapiiristä, ihmissuhteista, viehättävyydestä, tms. Kiitos keskustelunavauksesta!

 • Minäkin jätän pikkusieluiset mielipiteet väliin.
  Nyt on aika kuunnella älykkäitä ja aikuisia naisia. Heitä on Suomessa niin kuin myös muuallakin maailmassa. Ihailen suuresti Euroopan ykkösnaista. Hän on Ursula von der Leyen (syntynyt 1958). Ursula von der Leyen on lääkäri ja väitellyt lääketieteen tohtoriksi ja hänellä on seitsemän lasta. Nelikymppisenä hän lähti mukaan politiikkaan. Ja minkä uran on tehnytkään. Hän on nykyään Euroopan komission puheenjohtaja.
  Onko hän hot? Kyllä, kaikilla mittareilla! Ja hänellä on myös vyötärö, seitsemän lapsen äidillä. Uskomaton nainen.

 • Ihana postaus taas sinulta. Sinä nostatat iloa blogillasi. Minulla on aivan toisin päin, haluan postata vaikeistakin asioista. Sosiaalibiologia on siinä erikoinen tiede, että se nostaa erilaiset tilanteet ja ihmiset evoluution tarkasteluun. Sen mukaan miehet välittävät nuorista naisista, jotka voivat synnyttää. Keski-ikäisiä ei himoita vaan he ovat työjuhtia. Vanhemoana nainen voi saada yhteisössä vanhan viisaan naisen roolin.

  • Lämmin kiitos Marja ja totta on, että on usein sellainen huumoriote, mutta kyllä olen 8 vuoden aikana kirjoittanut hurjasti vakavista aiheista myös. <3

   Hyvinkin noin, biologiaa eli miehet eivät voi itsekään itselleen mitään. Hih. Noh toki ei noin mustavalkoista ihan, mutta sinne päin.

   Mukavaa päivää Marja. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud