Silja 65 ja uusia vinkkejä Tukholman kävijöille, myös nuorille ja lapsiperheille!

Silja 65 ja uusia vinkkejä Tukholman kävijöille, myös nuorille ja lapsiperheille!

Pressimatka& ja kaupallinen yhteistyö matka Silja Line

Kesäkuussa tuli käytyä kahdesti Tukholmassa ja kyllä askeleet ovat kaivanneet käyntiä Tukholmaan. Toinen oli pressimatka ja toinen miehen kanssa kahden matka, jolloin matkasimme mukavasti Deluxe hyteissä. Deluxe hytissä matkaaminen on siitä myös mahtavaa, että hyttiin kuuluu Tavolata ravintolan erikoisaamiainen.

Tavolata on muutenkin lempiravintola laivoilla ja tietenkin siellä piti nauttia Silja 65 menu, nams.

Kannattaa käydä laivan show katsomassa, huippuesiintyjiä ja laadukkaita esityksiä. Näissä kuvissa oikein huokuu miten Scandinavian Dancers osaa ottaa yleisönsä.

Aah tassut Tukholmassa. Yleensä aina ensin suuntaamme vanhaan kaupunkiin ja siellä Fantasia kirjakauppaan. Suuri suositus myös nuorten vanhemmille ja vanhemmille ihan itselle, sillä ainakin tällä tyypillä täällä, menee kyseisessä kaupassa pää ihastuksesta ihan pyörylälle.

Aina on pakko kurkata HM Home, jossa on paljon kaikkea kivaa sisustustavaraa, joita on ihan vaan kiva katsella. Kukkatori on myös Henkka Maukalla hieno.

Kotiin pitää aina tuoda marsipaania, sukulaisille myös ja toiselle sukulaiselle olen vuosia raijannut Fransk Nougata, mutta nyt ei enää tarvitse, sillä näitä pötkylöitä saa Rustasta.

Lempi alkoholiton drinksu, raikas Moscow Mule ja siihen makusiirappi tai mikä lie mikstuura. Vähän tuhtia juustoa ja Jordnöts Ringar pyörylöitä, jotka ovat suurta herkkua. Niitä sai tässä hetken Suomesta, mutta katosivat taas, voi möhkäle sentään. Ei kun Tukholmaan hakemaan!

Pressimatkalla vierailimme Rosendals Trädgård paratiisissa. Paikka on aivan Djurgårdenin takana ja muistaakseni bussilla 69 pääsee. Mutta kannattaa ottaa selvää heidän nettisivuiltaan. Sitä tahtia, kun ratikkalinjat Helsingissä vaihtuu, voi olla Tukholmassa sama.

Paikka kahviloineen, puutarhoineen, myymälöineen on valloittava ja tuntui, että olin Briteissä, enkä välttämättä Tukholmassa lainkaan. Tänne haluan uudestaan.

Tietenkin kotiinviemisenä rapsumehua.

Paradox Museum vasta onkin vinkeä paikka ihan miltei kaiken ikäisille. Täällä viihtyy ja saa ajan kulumaan. Kuvat kertokoon puolestaan, mutta tänne kannattaa tuoda lapset, nuoret ja ihan itsensä mummosta vaariin.

Hauskaa on, että pääsin elämäni ensimmäistä ja varmasti viimeistä kertaa Ilta-Sanomat lehteen ja suoraan kanteen ja myös Ilta-Sanomien nettisivuille ja pää vadilla, kuinkas muuten. Ihan parasta! Kannattaa klikata linkkiä, siellä lisää Tukholman uusia tuulia ja matkavinkkejä.

Tallinkin ihana Marika ja meitsi pienenä kerrankin, hih. Alla Mieskin Jurin kanssa pienenä ja isona.

Sitten kävimme nautiskelemassa herkullisen lounaan Fat Cat Brasserie ravintolassa, jossa oli autenttinen Aasian tunnelma ja huippuhienot terassisohvat ulkona. Teki mieli jäädä pidemmäksi aikaa. Aina myös peukku, jos on inkivääriolutta tarjolla. Sijaitsee Sergels torg 12.

Avicii Experience oli huippu ja kaikkien Avicii-fanien ehdoton paikka käydä ja muutenkin mielenkiintoinen. Vastaa hyvin Abba museon menoa ja meininkiä. Sydäntä raastava video pyörii seinällä myös Tim Bergin muistoksi. Sydämestä myös otti, Timin lapsuudenkodin huone ja kaikki tavarat. Olen Avicii-fani, joten oli upea paikka käydä. Museossa vilpittömästi pääsi aivan täydellisesti Avicii musiikin imuun.

Avicii museon yhteydessä on myös valtava ja käsittämättömän hieno Space pelikeskus.

Kyseessä ei ole sininen enkeli vaan Silja 65 drinkki ja yllättävän raikas drinkki onkin.

Useat illat laivalla ovat kuin suoraan paratiisista.

Ja se niin herkullinen Tavolata aamiainen.

Onko vinkata paikkoja minne kannattaa mennä Tukholmassa, lapsiperheen vinkit tai nuorisoille vinkit ovat kullanarvoisia.

Oletteko tänä vuonna käyneet Tukholmassa tai oletteko menossa?

Sydämellisiä elokuun päiviä kaikille <32 thoughts on “Silja 65 ja uusia vinkkejä Tukholman kävijöille, myös nuorille ja lapsiperheille!”

  • Rosendals Trägård on ihana, tunnelmallinen varmasti kaikkina vuodenaikoina. Pardox-museokin oli hauska.

    HM Homekin oli ihan eri luokkaa kuin kauppakeskusten pienet osastot, ihana kukkatori ja kukkakauppa liikkeessä sisällä. Löysin sieltä ne kukkaruukkutelineetkin, joita etsiskelin jo muista liikkeistäkin.

  • Niin ihania reissuja sulla ollut. Pää vadilla naurattaa aina 🙂 Meillä Rachid kävi tänä kesänä Tukholmassa…piti käydä Marokon konsulaatissa uusimassa Marokon henkkarit. Hassua, että ne pitää uusia siellä, mutta passin voi uusia Helsingin konsulaatissa 🙂 Ensi kerralla sitten mennään kahdestaan. Marika on muuten niin ihana tyyppi <3
    Kivaa viikkistä Tiia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud