Löytyykö unien tulkitsijaa, mitä toistuvat unet tarkoittaa?

Löytyykö unien tulkitsijaa, mitä toistuvat unet tarkoittaa?

Löytyykö unien tulkitsijaa? Kolme unta uusiutuu usein tai oikeastaan yksi näistä lopulta loppui ja olen osannut tulkita miksi, mutta mitä nämä kaksi muuta unta tarkoittaa?

Aloitetaan tuosta yhdestä unesta, joka vaivasi nuoruudesta nelikymppiseksi asti.

Menetin ystäväni teini-ikäisenä onnettomuudessa ja hän ilmestyi uniini nelikymppiseksi asti. Aina uni oli samanlainen, hän oli palannut kuolleista, mutta vain hetkeksi ja häneltä sai kysyä mitä vaan, paitsi ei kysymystä ”miltä tuntuu olla kuollut.” 

Kyseinen uni oli sekä lohdullinen, että ahdistava. Hyvää herätti tunne, että sain nähdä ystävääni unessa, mutta pelottavaa oli unen tuoma tunne, että hän palasi kuolleista, mutta tiesin, ettei toinen viipyisi pitkään ja se ahdisti.

Ystäväni lakkasi käymästä unissani, kun törmäsin hänen siskoonsa useamman kerran ja en osaa tätä muuten tulkita kuin että toisen siskon törmääminen ja jutustelu hänen kanssaan toi lohtua ja oli vihdoin aika päästää irti.

Toinen uni mitä olen nähnyt siitä asti, kun mummini kuoli ja lapsuuden kesäpaikka myytiin. Tämä uni toistuu jatkuvasti ja viimeisen viikon aikana jopa kahdesti. Olen mennyt mökille salaa vaikka siellä on uudet omistajat. Mummin mökkiä ei enää ole, mutta unessa mökki on tallella. Jään joka kerta kiinni siitä, että olen salaa mennyt mökille yöpymään tai muuten vaan olemaan. Viimeisimmässä unessa, kun jäin kiinni paikan uusille omistajille, kerroin unessa heille, että näen koko ajan unta, että vierailen mökillä salaa ja jään aina kiinni.

Uudet omistajat ovat aina ymmärtäväisiä ja antavat ääneti luvan olla mökillä, mikä aina hämmentää. Sama paikka, samat esineet, mutta paikkaa ei ole enää mummin ja vaarin vaan uusien omistajien.

Uni unen sisällä hämmentää jo sinällään.

Toinen uni mitä olen nähnyt siitä asti, kun mummini kuoli ja lapsuuden kesäpaikka myytiin. Tämä uni toistuu jatkuvasti ja viimeisen viikon aikana jopa kahdesti. Olen mennyt mökille salaa vaikka siellä on uudet omistajat. Mummin mökkiä ei enää ole, mutta unessa mökki on tallella. Jään joka kerta kiinni siitä, että olen salaa mennyt mökille yöpymään tai muuten vaan olemaan. Viimeisimmässä unessa, kun jäin kiinni paikan uusille omistajille, kerroin unessa heille, että näen koko ajan unta, että vierailen mökillä salaa ja jään aina kiinni.

Uni unen sisällä hämmentää jo sinällään.

Minkälaisia toistuvia unia te näette?



6 thoughts on “Löytyykö unien tulkitsijaa, mitä toistuvat unet tarkoittaa?”

  • Toistuvat unet on omien traumojen purkua. Mulla oli lapsesta asti kolme unta, joita näin toistuvasti. Kaksi aivan kamalaa toistuvaa painajaista ja sitten kolmatta hyvää aloin näkemään mun täti kuoli yhtäkillisesti 29v, kun olin itse 13v. Jostain syystä 2019 oli vuosi, että nämä kolme unta loppuivat, enkä ole nähnyt niitä toistaiseksi sen jälkeen. Ajattelen niin, että tuona vuonna olin vihdoin saanut aivoissani käsiteltyä ne asiat, joita unissa selvittelin. Olen kirjoittanut näistä pari postausta blogiinkin. Viimeksi 2019 otsakkeella unien loppu oli uuden alku.

    Tän jälkeen mulle ei ole ilmaantunut uusia toistuvia unia, mutta oma elämä onkin balanssissa enemmän kuin vuosiin ja en ehkä tarvi unia asioiden käsittelyyn.

    Nää on oikeasti mielenkiintoisia juttuja ja puhuin näistä mun unista terapiassakin, silloin ne ei kuitenkaan vielä jääneet pois vaan vasta pari vuotta terapian päättymisen jälkeen. 🙂

    Kivaa viikon jatkoa Tiia. ❤️

    • Ihan varmasti näin on, että ovat tosiaan traumojen purkua.

      Muistan Jonna, että miten rakas ja tärkeä sun täti oli sulle. <3 On ollut sulle suuri suru ja traumaattinen kokemus.

      Olet käynyt aikamoisen matkan ja ehkä vuosi 2019 oli ratkaiseva, että mielesi on käsitellyt nämä asiat ja asiat muutenkin balansissa.

      Ei myöskään tiedä onko sitten terapia osaltaan auttanut ja olet jäänyt vielä käsittelemään asioita.

      Ihanaa viikonloppua Jonna. <3

  • Aika jännä juttu tuo että unesi toistuvat noinkin samanlaisina kerrasta toiseen. Mitään selitystä en osaa asiaan antaa. Mulla noin tarkoin toistuvia unia ei ole, mutta aika usein näen unen jossa menen keikkatyöläisenä johonkin työpaikkaan, ja koko työpäivä menee siihen, että ensin pääsen sisälle ko. paikkaan. Nykyisinhän on joka paikassa noita ovikoodeja, joten sisälle ei aina pääse ihan tuosta vaan. No sitten kun olen päässyt sisälle, niin en millään löydä paikkaa josta voisin valita itselleni sopivat työvaatteet. Ja kun vihdoin monen tunnin jälkeen olen löytänyt vaatteet, niin en tiedä miten pääsisin ko. osastolle jossa sinä päivänä töitä teen. Tähän kaikkeen menee yleensä koko työvuoro, joten töihin en ehdi ollenkaan.
    Mukavaa uuden vuoden alkua sinulle<3

    • Tiedätkö näen vastaavia unia töihin menosta tai koulun penkillä olosta. Onkohan se jotain stressiä niistä ajoista, joka unissa purkautuu?

      Oikein ihanaa viikonloppua ihana Kristiina. <3

  • Mä näen muutamia unia silloin tällöin. Vien autoni parkkihalliin, enkä muista missä se on, kun tulen kaupasta. Yritän soittaa puolisolle, mutta en muista numeroa.
    Toinen on, kun ollaan matkalla ja lähtö kotiin lähenee, en olekkaan pakannut, vaan kaikki vaatteet vielä kaapissa ja pitäis mennä kentälle.
    Uskon täysin, että kuolemaa ei ole ja synnymme tänne tuhansia kertoja samojen ihmisten kanssa korjaamaan aiheuttamaamme karmaa. Kun synnymme unohduksen verho laskeutuu emmekä muista menneitä. Jotkut lapset muistavat noin. 5 ikävuoteen. Heillä ns. mielikuvituskavereita. Ystäväni tyttärentytär väitti keskustelevansa edesmenneen mumminsa ja mummin koiran kanssa vähän väliä, vaikka ei ikinä heitä ollut nähnytkään. Tiesi sellaisia asioita, mitä hönen ei olisi mistään pitänyt tietää.
    Serkkuni rupesi isänsä kuoleman jälkeen saada viestejä tuonpuoleisesta kaukokirjoituksen kautta ja myöhemmin vaipui transsiin, kun henkiopas puhui hänen kauttaan viestejä spiritualistisissa seuroissa. Itse hän ei muistanut niistä mitään.

    • Nämä on tuttuja, yritän soittaa puolisolle ja painan nappuloita, mutta ei vie minnekään ja tämä toistuu myös muissa painajaisissa, että se soitto ei vaan onnistu.

      Mielenkiintoista. Miten tuo väestön lisääntyminen eksponentiaalisesti suhteutetaan tuohon, että synnymme tuhansia kertoja samojen ihmisten kanssa, jos ajatellaan aikojen alkua, kun ihmisiä oli vähän ja sitten he syntyvät uudestaan ja nykyään ihmisiä on moninkertaisesti.

      Yritän tätä mieltää vai meneekö se jotenkin kuitenkin niin, että uusia sieluja syntyy myös koko ajan, se selittäisi tämän.

      Nuo että tyttäresi tiesi asioita joita ei olisi voinut tietää, se on kyllä selittämätöntä ja laittaa uskomaan ihmeisiin. Monilla on hyvin vastaavia tarinoita kerrottavana. Maailmahan on kovin ihmeellinen kaikkinensa ja ihminen luulee tietävänsä kaiken, mutta emme oikeastaan tiedä paljoakaan ja kaikki tämä tukee ihmeitä.

      Hui spiritualistiset istunnot kiehtoo ja samalla pelottaa. Miten vaikuttavaa. Miten serkkusi käsittelee näitä asioita, pelottaako häntä vai onko kaikki hänelle ihan luonnollista?

      Lämmin kiitos Hanne näistä kokemuksista, herätti paljon ajatuksia täällä.

      Oikein sydämellistä uutta vuotta. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud